Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 2011 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 14:09   #691
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
Matall zjedziesz zaraz tak z wagą, że będziesz patyczak a powiedz jaki rozmiar pampersów masz dla małego? i czy Twoim zdaniem mój zestaw do pielęgnacji będzie ok? mydełko bambino, szampon do włosków i mleczko do ciała hipp. no i oczywiście sudocrem i linomag na zmianę co 3dzień, bo położna na SR mówiła, że sudocrem może wysuszać, to lepiej co jakiś czas czymś innym zrobić.
i ile pampków dziennie idzie ?
Nie no spoko, cały czas mam 69 kg
Chcę 60 No, ewentualnie 65kg jak na ślubie

Myślę, że ok, aczkolwiek wygodniej mieć jedno do mycia włosków i ciała

Mi zaś położna dziś powiedziała, że linomag jak nie ma odparzeń, a sudocream jak coś się dzieje.

A pampki... hmm... No mamy tak ok. 10-16 kupek dziennie, więc mniej więcej tyle. Sporo. Czasem 3-4 pod rząd, a potem dopiero po 4h.
Od początku poszło ponad pół paczki (łącznie ze szpitalem), ale sporo zmieniałam bez potrzeby, jako niewprawna mamuśka.

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:13   #692
zosiaaa
Zadomowienie

Dot.: Kolejne Mamusie dzieciaczki witają. Majówki rodzą, czerwcówki czekają. V-VI 201

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Wpadłam na chwilkę korzystając z tego, że mój aniołek śpi

Z optymistycznymi wiadomościami, tzn. mam już -9kg (ważyłam się w 4 dobie po porodzie)
Czyli zostały 2kg (ostatecznie miałam +11kg).

Wrzucam też foty brzucha w 5 dobie po porodzie (cały czas się wchłania), myślę, że jest optymistycznie - dla porównania ostatnie zdjęcie sprzed porodu

Ciekawe kiedy krecha zniknie

Wielkie gratulacje dla wszystkich nowych mamuś
mega pocieszające są te zdjęcia , mam tylko nadzieję że u nas wszystkich będzie to schodziło w tak szybkim tempie

zytus udanej wizyty

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:19   #693
dorkabl
Zadomowienie

matall ale to ostatnie zdjecie to jest z dzis? czy z 21 tyg?

ddaaiissyy jak pójdziesz w czwartek do gina to on na pewno wybada tez szyjkę, będzie wiedział czy sie cos ruszyła czy nie.
Mój Olo, tez sie tak preży jak by chciał wyskoczyć bokiem, nie jest to za przyjemne uczucie...a pamiętam jak jeszcze niedawno mnie łaskotał...ach...

ja do kompania bede dolewać ballneum, raz na 3 dni przelecę go oliwka, jak bede jakies problemy to bede wtedy myleć - taki jest plan!

Nie kupowałam nic do włosów...
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:29   #694
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie no spoko, cały czas mam 69 kg
Chcę 60 No, ewentualnie 65kg jak na ślubie

Myślę, że ok, aczkolwiek wygodniej mieć jedno do mycia włosków i ciała

Mi zaś położna dziś powiedziała, że linomag jak nie ma odparzeń, a sudocream jak coś się dzieje.

A pampki... hmm... No mamy tak ok. 10-16 kupek dziennie, więc mniej więcej tyle. Sporo. Czasem 3-4 pod rząd, a potem dopiero po 4h.
Od początku poszło ponad pół paczki (łącznie ze szpitalem), ale sporo zmieniałam bez potrzeby, jako niewprawna mamuśka.
zmieniałaś bez potrzeby, czyli kiedy? bo chyba nie, jak sucha pieluszka była oświeć mnie
hehe nieźle. nam położna powiedziała, że sudocrem to nie jest jakiś lek, tylko służy do pielęgnacji. w sumie jak przeczytałam teraz na opakowaniu, to ma rację, bo jest napisane: może być stosowany do pielęgnacji skóry niemowląt, jako krem chroniący przed odparzeniami. i to jest KREM. a że zmieniać zaleciła, to dlatego, żeby pupki nie przyzwyczajać do jednego środka. a linomag maść czy krem? bo ja mam zielony i to jest MAŚĆ

Marcelek 30.05.2011

the_sania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:30   #695
andziot
Zakorzenienie

cześć dziewczynki
mężul przyniósł mi lapka żebym opłaty porobiła

więc postanowiłam Wam pomachać

czujemy się dobrze,
mała trochę żółknie,
cycka już kocha

Zosia dziś nas odwiedziła i się poryczałam jak zaczęła Gabrynię całować i głaskać ...

buziaki

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 14:36   #696
the_sania
Wtajemniczenie

hej Andziot
ale fajnie, że piszesz! najważniejsze, że dobrze się czujecie
ach musiał być rozkoszny widok Zosi i Gabrysi razem

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-05-11, 14:39   #697
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

aaaaa andziotka !!!!!!!
Strasznie mi sie dziś Twoj es podobał, że dziwnie widziec swoją broszke hihi wierze Ci i w ogole jestem zdziwiona, ze tak szybko juz ją ujrzałas!!
Nie dziwie sie łzom oraz wzruszeniu - sama bym ryczała!!
Jak Zosienka zareagowała? Dociera do niej, ze to jej młodsza siostrzyczka ???

Paulizia, racja ! Filtr do buzki ! OMG Czy ja kiedyś ogarnę to wszystko
a czy prócz filtru kupuje się dzidziusiom, jeszcze jakieś kremiki do pielegnacji buzi ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 14:58   #698
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Sypialnia ogarnieta. Super sie myje okna jak deszcz pada
Firanki sie piora, potem zaslony

Grazin pochwalisz sie nowa fryzurka?
na pewo bardzo sie fajnie myje okna w deszczu jak padał śnieg to myłam juz ale przy deszczu muszę wspórować
nie wiem czy się pochwalę nową fryzurą.
bo u fryzjera doszłam do wniosku że jestem mega grubym pasztetem
Cytat:

Grazin Na szczęście sama pupka, ale to chyba dlatego, że wyciąga górną normę - ok. 16 kupek dziennie

A i właśnie się zważyłam. Mam już -10kg
16 kup dziennie? ja pierdziellllllllle
Cytat:
Napisane przez canela Pokaż wiadomość
Ja Was sobie czasem podczytuję, rzadko się odzywam, ale teraz chciałabym zwrócić się o radę:
Obudził mnie dziś ból brzucha, podobny do bólu jajnika podczas ciąży. Nie był jednak taki jak (podobno) bóle przepowiadający, bo był jednostajny - bez szczytów i zejść i bolało mnie przez jakąś godzinę-dwie bez najmniejszej przerwy. Wzięłam nospę i trochę przeszło, mój lekarz tak średnio się przejął, więc to może nic poważnego - ale czy któraś z Was miała coś takiego, co to mogło być? Jakiś +/- tydzień temu miałam podobnie, również w okolicach nocy.
Zaznaczam, że to dopiero 35tc, a termin mam na 8.06, więc jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może to specyficzna reakcja na opadanie brzucha - bo na razie jest jeszcze wysoko.
Boję się, że maluch będzie chciał znoa wcześnie wyjść
nie mam pojęcia
ale jak gin nie zasiał paniki to chyba jest ok
chyba ze to beznadziejny gin
Cytat:
Canela ja nie miałam nic takiego, niestety nie pomogę

Monika numerki mam pytanie odnośnie czopa. bo Twój był wodnisty. jaki to miało kolor? w ogóle weź opisz, jak możesz, bo mam ostatnio takie wycieki i pomyślałam, że to może czopek
no własnie ja wczoraj tez mialam takie wycieki,a le to chyba był pot
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Kochane, pozwoliłam sobie do Spice napisac, żeby jej tam w szpitalu smutaśno nie było - a tu dobre wieści, wyszła z Malutką dziś do domku
Będzie nas podczytywała wiec mozemy Dziewczynkom pomachac

.
daisy paździochu! przeciez pisałam rano ze wychodzą i to na czerwono
chyba zarzucę focha ze mnie nikt nie czyta:P
Cytat:
zmieniałaś bez potrzeby, czyli kiedy? bo chyba nie, jak sucha pieluszka była oświeć mnie
hehe nieźle. nam położna powiedziała, że sudocrem to nie jest jakiś lek, tylko służy do pielęgnacji. w sumie jak przeczytałam teraz na opakowaniu, to ma rację, bo jest napisane: może być stosowany do pielęgnacji skóry niemowląt, jako krem chroniący przed odparzeniami. i to jest KREM. a że zmieniać zaleciła, to dlatego, żeby pupki nie przyzwyczajać do jednego środka. a linomag maść czy krem? bo ja mam zielony i to jest MAŚĆ
ja bede stosować linomag zielony na zmiane z alantanem niebieskim a jakby sie odparzał dopiero sudokrem.
bo faktycznie jest to krem do pielęgnacji,a le nie warto przyzwyczajać do niego skóry maluszka jak sie nie odparza bo potem jak sie odparzy bedzie problem bo nie zadziała leczniczo
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
cześć dziewczynki

czujemy się dobrze,
mała trochę żółknie,
cycka już kocha

Zosia dziś nas odwiedziła i się poryczałam jak zaczęła Gabrynię całować i głaskać ...

buziaki
hej kochana
mił oCię widzieć

na wizycie u fryzjera stwierdziłqm ze jestem mega wielorybem
nie pochwale sie fryzura chyba bo czuje sie ogromna
ale to juz niedługo bo jak przejde na diete dla karmiących to po miesiacu bede wrakiem człowieka
Stary 2011-05-11, 14:58   #699
matallewar
Zakorzenienie

dorkablOstatnie z 21tc. Nie miałam jeszcze rozstępów

Sania Linomag zielony mam. A bez potrzeby, np. Edzik puścił bączka i była tylko taka mała plamka (teraz wiem, że spokojnie mógł z tym chodzić do następnej kupki). Albo mało siku a ja zmieniałam. Albo marnowałam, bo nie umyłam dobrze pupy i się brudziła od niej. No przeboje

andziot Zosia całusiała Gabi

Grazin No 16 to normalne. Żadnej przez 4 dni podobno też U nas częściej są 3 kupki pod rząd, więc zwykle po pierwszej czekam, czy nie będzie kolejnych

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-05-11 o 15:01
Stary 2011-05-11, 15:01   #700
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Grazin to ja slepa jestem !!
Rano byłam zaspana SORRYY
Wszystko czytam !!

Jak to uznałas u fryzjera, ze jestes wielorybem I co ???
nie dałas sie obciąć w zwiazku z tym ? ??

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-05-11, 15:02   #701
Ollliwka
Zakorzenienie

andziot nie dziwię się bo taki widok dwóch córek musi być mega wzruszający jedna taka kruszynka, druga trochę większa

matall ładnie z wagi zleciałaś, te rozstępy o których piszesz masz czerwone więc ładnie mogą jeszcze zejść...czy sie myle?
Ja to mam białe już więc nic nie zrobię ale to sprzed ciąży jeszcze.

ddaaiissyy rany ja to nawet nie wiedziałam, że mustela produkty dla dzieci ma

idę obierać pyrki na obiad...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 15:07   #702
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Antropia ja mam krem z filtrem Nivea faktor 30. Mozna uzywac od 1 dnia zycia
Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
agus87 pogratulować Ci muszę powera

Zytus za wyniki i tą wagę

antropia witaj w klubie prasowaczek, na łóżko wywaliłam wszystkie ciuchy i nasze i dzieciaka, postałam przy żelazku z dwie godziny a wyprasowałam dosłownie kilka małych sztuk, no to kiedy reszta ja się pytam a TŻ to ma chyba podobny syndrom jak mój, dzisiaj dostałam opieprz za to że jeżdżę dalej autem, no bo co jak urodzę gdzieś na drodze
no mój tez ostatnio wyjechał z tekstem, że mam do mamy nie jeździć, bo to 40 min autobusem...a moge przecież zaraz urodzić
Cytat:
ddaaiissyy
antropia Mam całą serię Nivea. A krem mam Nivea nutri sensitive.
ja tez mam wszystkie kosmetyki z nivea

Andziot Hej Super, że do nas zajrzałaś buziaki dla Zosi i Gabrysi

a ja głupia włączyłam "rozmowy w toku" i becze jak głupa.....
idę sobie....
Stary 2011-05-11, 15:07   #703
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dziękuję dziewczynki za wszystkie kciuki Jesteście kochane

Wróciłam...po wizycie, ktg, zakupach, odwiedzinach w pracy, uff padam na pysk
A więc: jest światełko w tunelu , szyjka prawie całkowicie zgładzona , niestety pozamykana - ale ale.... gin powiedział, że raczej tygodnia nie przechodzę (do tej pory się nie pomylił, mam nadzieję, ze tym razem też). A jeżeli jakimś cudem mała nie będzie chciała wyjsc w poniedziałek idę do szpitala
Powiedziałam mu, ze od 2 dni bardzo słabo sie czuje i mała też niemrawa i zlecił ktg. Wg niego ktg jest ok, skurczy 0, moim zdaniem ten puls niuni za bardzo skakał
Naprawdę strasznie mi słabo, nie wiem co się dzieje, jak zaczne rodzic to predzej zemdleje niż to dziecko wycisnę - może to przez pogodę??

Cytat:
cześć dziewczynki

czujemy się dobrze,
mała trochę żółknie,
cycka już kocha

buziaki
Andziotek
Słodki widok - Zosia i Gabrysia razem

Grazin no pokaż fryzurkę
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 15:15   #704
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ollliwka Pokaż wiadomość
andziot nie dziwię się bo taki widok dwóch córek musi być mega wzruszający jedna taka kruszynka, druga trochę większa

matall ładnie z wagi zleciałaś, te rozstępy o których piszesz masz czerwone więc ładnie mogą jeszcze zejść...czy sie myle?
Ja to mam białe już więc nic nie zrobię ale to sprzed ciąży jeszcze.

ddaaiissyy rany ja to nawet nie wiedziałam, że mustela produkty dla dzieci ma

idę obierać pyrki na obiad...
Takie sprzed ciąży też mam, ale nie na brzuchu
Może się zmniejszą, ale tak zupełnie to nie zejdą... Smaruję balsamem nawilżającym, a po wizycie u pediatry - jeśli powie, że ok - będę smarować Contractubexem. No i peeling

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-11, 15:16   #705
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Dziewczonko, no to suma sumarum dobre wiesci !!! Trzymamy mocno kciuki
Jedno jest pewne - już blizej niz dalej
Wiesz, może Ci słabo bo gorąco, dawno takich upałów jednak nie było, a Ty sie tyyyle nachodziłaś Kochana
Połóż sie, odpocznij troszkę, może nogi do góry ? Mierzyłaś cisnienie ?

antropia nie idz sobie, tylko zostań z nami ! A rozmowy w toku proszę wyłączyc !!

Olliwko, tez nie wiedziałam, że mustela ma dla dzidziusiów Dowiedziałam się nie tak dawno w superpharmie, a własciwie w SP wąchałam a dowiedziałam się od andziot i mary

Z jezdzeniem autem ja również mam zakaz sama No tyle, ze od rodziców do krk mam 130 km
Do lekarza jade jutro z rodzicami a gdy bede wracała do Krk już na poród, ze tak sie wyraże, także nie moge sama sie dowieźć, tylko mój maż zaplanował, ze on tu swoim autkiem przyjedzie a ja bede za nim jechała moim, wieziona przez tatę albo mamę Przecież by wystarczyło, gdybym sama za nim jechała - nie?

Chociaz wiecie co Wam powiem, ostatnio sama sie troche boję jeździc nawet po miescie bo widze, ze jestem cholernie rozkojarzona!
Też tak macie? Na siłę koncetruję sie na drodze Nie umiem tego opisac ale jest to nie fajne uczucie - sama nie czuję sie pewnie za kółkiem, co jeżdze 16lat i w zyciu nie miałam takich dziwnych doświadczeń....
Zastanawiam sie nawet, czy nie poprosić jutro w drodze do lekarza aby to mama prowadziła - nie mam sama do siebie zaufania...

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-05-11 o 15:18
Stary 2011-05-11, 15:22   #706
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Grazin to ja slepa jestem !!
Rano byłam zaspana SORRYY
Wszystko czytam !!

Jak to uznałas u fryzjera, ze jestes wielorybem I co ???
nie dałas sie obciąć w zwiazku z tym ? ??
no dobra nie gniewam sie:P
dalam sie opitolic
ale jak siadłam na fotelu i zobaczyłam swoje monstrualne uda to sie przeraziłam...
noi jak pani mnie zapieła pod szyją w ten fartuch to taka pyza byłam...
Stary 2011-05-11, 15:23   #707
Klaterina
Zadomowienie

Dziewczonka za wizytkę

ddaaiissyy, jeśli czujesz sama, że coś jest nie tak jak zawsze to ja bym poprosiła o podwiezienie, tak dla własnego bezpieczeństwa

eee zupa i cola to nie jest najlepsze połączenie
Stary 2011-05-11, 15:32   #708
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
ja ide myc du..pe i cisne do gina moze sie dzis cos dowiem
ppap
daj znać jak po wizycie

Cytat:
Wpadłam na chwilkę korzystając z tego, że mój aniołek śpi

Z optymistycznymi wiadomościami, tzn. mam już -9kg (ważyłam się w 4 dobie po porodzie)
Czyli zostały 2kg (ostatecznie miałam +11kg).

Wrzucam też foty brzucha w 5 dobie po porodzie (cały czas się wchłania), myślę, że jest optymistycznie - dla porównania ostatnie zdjęcie sprzed porodu

Ciekawe kiedy krecha zniknie
za brzusio. Bardzo to optymistyczne, dzięki
Mam nadzieję, że u mnie będzie podobnie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość

idę zapić zupę zimną colą z cytrynką
uwielbiam Polej mi też

Cytat:
Napisane przez canela Pokaż wiadomość
Ja Was sobie czasem podczytuję, rzadko się odzywam, ale teraz chciałabym zwrócić się o radę:
Obudził mnie dziś ból brzucha, podobny do bólu jajnika podczas ciąży. Nie był jednak taki jak (podobno) bóle przepowiadający, bo był jednostajny - bez szczytów i zejść i bolało mnie przez jakąś godzinę-dwie bez najmniejszej przerwy. Wzięłam nospę i trochę przeszło, mój lekarz tak średnio się przejął, więc to może nic poważnego - ale czy któraś z Was miała coś takiego, co to mogło być? Jakiś +/- tydzień temu miałam podobnie, również w okolicach nocy.
Zaznaczam, że to dopiero 35tc, a termin mam na 8.06, więc jedyne co mi przychodzi do głowy to to, że może to specyficzna reakcja na opadanie brzucha - bo na razie jest jeszcze wysoko.
Boję się, że maluch będzie chciał za wcześnie wyjść
Przykro mi ale nie pomogę Nie miałam takich bóli.

Cytat:
cześć dziewczynki

czujemy się dobrze,
mała trochę żółknie,
cycka już kocha

buziaki

Andziot kochana Buziaki dla Was
Gabi wycałowana przez Zosię

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
na wizycie u fryzjera stwierdziłqm ze jestem mega wielorybem
nie pochwale sie fryzura chyba bo czuje sie ogromna
ale to juz niedługo bo jak przejde na diete dla karmiących to po miesiacu bede wrakiem człowieka
I tak nie wierzę. Ostatnio weszłam do Twojego albumu zobaczyć niby hipopotama i nie znalazłam ani jednego. Były tylko jakieś fotki zgrabnej Mamusi z brzuszkiem

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczynki za wszystkie kciuki Jesteście kochane

Wróciłam...po wizycie, ktg, zakupach, odwiedzinach w pracy, uff padam na pysk
A więc: jest światełko w tunelu , szyjka prawie całkowicie zgładzona , niestety pozamykana - ale ale.... gin powiedział, że raczej tygodnia nie przechodzę (do tej pory się nie pomylił, mam nadzieję, ze tym razem też). A jeżeli jakimś cudem mała nie będzie chciała wyjsc w poniedziałek idę do szpitala
Powiedziałam mu, ze od 2 dni bardzo słabo sie czuje i mała też niemrawa i zlecił ktg. Wg niego ktg jest ok, skurczy 0, moim zdaniem ten puls niuni za bardzo skakał
Naprawdę strasznie mi słabo, nie wiem co się dzieje, jak zaczne rodzic to predzej zemdleje niż to dziecko wycisnę - może to przez pogodę??
Za wizytę
by się rozkręciło

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-05-11 o 15:34
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 15:42   #709
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:
Z jezdzeniem autem ja również mam zakaz sama No tyle, ze od rodziców do krk mam 130 km
Do lekarza jade jutro z rodzicami a gdy bede wracała do Krk już na poród, ze tak sie wyraże, także nie moge sama sie dowieźć, tylko mój maż zaplanował, ze on tu swoim autkiem przyjedzie a ja bede za nim jechała moim, wieziona przez tatę albo mamę Przecież by wystarczyło, gdybym sama za nim jechała - nie?

Chociaz wiecie co Wam powiem, ostatnio sama sie troche boję jeździc nawet po miescie bo widze, ze jestem cholernie rozkojarzona!
Też tak macie? Na siłę koncetruję sie na drodze Nie umiem tego opisac ale jest to nie fajne uczucie - sama nie czuję sie pewnie za kółkiem, co jeżdze 16lat i w zyciu nie miałam takich dziwnych doświadczeń....
Zastanawiam sie nawet, czy nie poprosić jutro w drodze do lekarza aby to mama prowadziła - nie mam sama do siebie zaufania...

daissy ja mam dokładnie tak samo z tą uwagą w samochodzie... od pewnego czasu musiałam na siłę się skupiać na jeździe... teraz już rzadko siadam za kółeczko i niedaleko...

... a ja poleżałam z koleżanką też ciężarówką na plaży oczywiście w cieniu

---------- Dopisano o 16:42 ---------- Poprzedni post napisano o 16:40 ----------

andziot

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 15:44   #710
Lolka1212
Zadomowienie

Andziotku fajowo, że się odezwałaś
Domyślam się, że widok Zosi i Gabi razem musi być wzruszający
Poznał Zosiaczek mamę bez brzuszka?

Dziewczonka
czyli trzymamy sie wersji ginka, że w tym tygodniu Alusia zdecyduje się wyjsć i poznać mamusie A więc wizytka udana Bo w poniedziałek to już na wywołanie, tak?

Ddaiissuś ja ciągle jeżdzę autem.. ale nie zapuszczam się w jakieś dalekie trasy, tylko po mieście spokojnie sobie pomykam. Chociaż mężus mój to już od chyba od czterech tygodniu powtarza mi, że nie powinnam już jeżdzić.. naczytał się głupot w necie, że w zaawansowanej ciąży nie można już prowadzić, że skurcz nie wiaodmo kiedy złapie i takie tam.. tyle, że ja jeszcze mocnych skurczy nie mam ani razu! Jedynie co brzuszek twardnieje.. ale to nawte podczas jazdy do wytrzymania.

Ale skoro ty sama widzisz po sobie, że jesteś rozkojarzona i może być róznie podczas jazdy to zdecydowanie daruj sobie samotne wycieczki autkiem! Nie chcemy przecież, żeby stało się coś tobie lub Gabrysi

A ja ciągle myślę nad imieniem Jakoś tak nie mogę się do Jasia przyzwyczaić.. powracają mi myśli o Wojtusiu.. i głupieję już
Stary 2011-05-11, 15:47   #711
the_sania
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja bede stosować linomag zielony na zmiane z alantanem niebieskim a jakby sie odparzał dopiero sudokrem.
bo faktycznie jest to krem do pielęgnacji,a le nie warto przyzwyczajać do niego skóry maluszka jak sie nie odparza bo potem jak sie odparzy bedzie problem bo nie zadziała leczniczo
ale sudocrem to nie jest lek to jest krem pielęgnacyjny. podobnie w takim razie jak nivea itp. dlatego można go stosować non stop. tylko mówiła, żeby tak co 3 dzień posmarować czymś innym, bo może przesuszyć, bo zawiera cynk.
Cytat:
Sania Linomag zielony mam. A bez potrzeby, np. Edzik puścił bączka i była tylko taka mała plamka (teraz wiem, że spokojnie mógł z tym chodzić do następnej kupki). Albo mało siku a ja zmieniałam. Albo marnowałam, bo nie umyłam dobrze pupy i się brudziła od niej. No przeboje
ale jaja
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a ja głupia włączyłam "rozmowy w toku" i becze jak głupa.....
idę sobie....
też oglądałam

edit:
Grazin a przeczytałam, że linomag stosować jak już są objawy odparzenia "wspomagająco w chorobach skóry takich jak (...) i odparzenia." właśnie zerknęłam na ulotkę.

Marcelek 30.05.2011

Edytowane przez the_sania
Czas edycji: 2011-05-11 o 15:50
Stary 2011-05-11, 15:47   #712
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

reness ale masz czadowo z ta plaza !!!!!!!!
a kolezanka w którym msc ? Fajnie musiałyscie wygladac
ale do bikini sie nie rozbierałas
chyba przejdzie nam potem z tą jazda, nie ? Bo jak tak do końca zycia będę rozkojarzona za kółkiem to nie bawie sie

Gusiu i jak sie czujesz? Juz nic nie boli kompletnie ?? Pewnie jak sie wyspałas, to od razu inaczej na swiat patrzysz

Klaterina zupa i cola

Mam seska od anulinki

Czuje sie w miare dobrze, chociaz brzuch jeszcze boli i to bardzo ale dostaje przeciwbolowe. Do jutra nie moge wstawac, na szczescie moge pic wode. Teraz zabrali Pepe na szczepienia i badanie sluchu. Najlepiej Pepe czike sie na mojej piersi i praktycznie caly czas spi. Troche siary juz wypil. Pozdrawiam

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-05-11, 15:50   #713
zosiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczonko, no to suma sumarum dobre wiesci !!! Trzymamy mocno kciuki
Jedno jest pewne - już blizej niz dalej
Wiesz, może Ci słabo bo gorąco, dawno takich upałów jednak nie było, a Ty sie tyyyle nachodziłaś Kochana
Połóż sie, odpocznij troszkę, może nogi do góry ? Mierzyłaś cisnienie ?

antropia nie idz sobie, tylko zostań z nami ! A rozmowy w toku proszę wyłączyc !!

Olliwko, tez nie wiedziałam, że mustela ma dla dzidziusiów Dowiedziałam się nie tak dawno w superpharmie, a własciwie w SP wąchałam a dowiedziałam się od andziot i mary

tez tak mam już od jakiś 3 tygodni sama ze sobą boje się jechać
tz zabrania mi już samej jeździć, ale jak mam gdzieś bliziutko to wsiądę jeszcze

andziot a ta mała kruszynka podobna do Zosieńki???

Lolka ja tez cały czas zastanawiam się nad imieniem, jeszcze nie wybraliśmy mój tż cały czas upiera sie na Mateusza albo Szymona ja na początku nie miałam nic przeciwko, a teraz coraz częściej powraca do mnie Nikodem, bo tak chciałam na początku no i nie wiem

Edytowane przez zosiaaa
Czas edycji: 2011-05-11 o 15:55
zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 15:52   #714
Klaterina
Zadomowienie

ddaaiissyy nie polecam, fuuuuj, bo mi się teraz po tym misz maszu odbija i jeszcze mam zgagę, bleee
Stary 2011-05-11, 15:52   #715
the_sania
Wtajemniczenie

Lolka ja jestem za Wojtusiem. Bo i Wojciech i Wojtek i Wojtuś jest ładnie. a Jasiu spoko, Jan niekoniecznie moim zdaniem. tak baaaardzo poważnie. a całe życie chyba nie będzie chciał być takim "jaśkiem" ? ja bym nie chciała

Marcelek 30.05.2011

Stary 2011-05-11, 16:00   #716
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Gusiu i jak sie czujesz? Juz nic nie boli kompletnie ?? Pewnie jak sie wyspałas, to od razu inaczej na swiat patrzysz

Zero bólu Ja wyspana i mega szczęśliwa

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 16:02   #717
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

jestem juz
byłam u mamy na chwilę w pracy
słuchajcie jaka historia...
jej koleżanki córka była dzisiaj z synkiem 3 miesięcznym na zakupach w pobliskiej biedronce...
i co...?
oczywiście w biały dzień gdzie milion osób w okolicy 5 cyganów próbowało jej dziecko z wózka zabrać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!
no masakra.....
wrzasku narobiła, ludzie sie zlecieli, to tamci uciekli....
mały płakać zaczął ze strachu a ona roztrzęsiona bała sie do domu wracać....
a teraz mówi, że juz sama z dzieckiem nigdy na spacer nie wyjdzie...
no co tu sie dzieje ja sie pytam??????????

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-11, 16:05   #718
Klaterina
Zadomowienie

o matko kochana antropia myslałam, że takie rzeczy się kiedyś zdarzały, strach się bać
Stary 2011-05-11, 16:06   #719
Lolka1212
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zosiaaa Pokaż wiadomość
(..)
Lolka ja tez cały czas zastanawiam się nad imieniem, jeszcze nie wybraliśmy mój tż cały czas upiera sie na Mateusza albo Szymona ja na początku nie miałam nic przeciwko, a teraz coraz częściej powraca do mnie Nikodem, bo tak chciałam na początku no i nie wiem
A czy to nie szaleństwo na dwadzieścia parę dni przed porodem jeszcze imienia własnego dziecka nie znać? hehhe

Cytat:
Lolka ja jestem za Wojtusiem. Bo i Wojciech i Wojtek i Wojtuś jest ładnie. a Jasiu spoko, Jan niekoniecznie moim zdaniem. tak baaaardzo poważnie. a całe życie chyba nie będzie chciał być takim "jaśkiem" ? ja bym nie chciała
Saniu ja mam miliony myśli w głowie w tym temacie.. nawet przestałam wam o tym pisać, bo ile można przyznudzać heh

Wojtuś od zawsze mi się podobał i miałam świara na punkcie tego imienia.. mężulowi też się podoba - zreszta to jedyne imię do którego byliśmy zgodni..

Tylko ciągle o tych Niemcach myslę.. że mały będzie miał obywatelstwo niemieckie, że pewnie będzie tam studiował tak jak tatuś, że być może wcześniej nawet się przeprowadzimy.. że też nie ma tłumaczenia to imię! wrrr..
Stary 2011-05-11, 16:09   #720
the_sania
Wtajemniczenie

zielone dinusie przyjechały no i druga pościel też

Lolka a w ogóle jakieś szwabskie imię? oj tam Wojtek będą na niego mówić, nie będzie tak ciężko

Marcelek 30.05.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości