|
|
#2821 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Śliczne maleństwo ![]() Mam nadzieje że na nastepnej wizycie bedzie Moje też takie a to juz 23 ![]()
|
|
|
#2822 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aż mnie ciarki przeszły jak poczytałam o tym "niedelikatnym" badaniu... Ale nie martw się, napewno wszystko z dzidzią jest dobrze trzymam kciuki ![]() A udanych zakupów pozazdroszczę
|
|
|
|
|
#2823 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na pewno raz na jakiś czas nie zaszkodzą. Smacznego ![]() Co do szparag to je trzeba dobrze przygotować, bo jednak smak mają specyficzny. Chodzi o te zielone albo białe TUTAJ
|
|
|
#2824 |
|
Zadomowienie
|
Jadlam szparagi,ale jako czesc wiekszego dania ( wypchanie piersi kurczaka z m.in. szpinakiem, papryczka chili i trylionem innych produktow). Dla mnie one tez sa bez smaku. Moze jest jakas metoda, aby wydobyc z nich ten jedyny i niepowtarzalny smak
|
#2825 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() Pukam do Was nieśmiało z wątku mamuś lipcowo-sierpniowych z prośbą ![]() Robię badania dotyczące kwasu foliowego - potrzebne mi na uczelni. Dlatego też chciałabym Was prosić o wypełnienie krótkiej ankiety (jest anonimowa!) (z linka należy usunąć spacje) http://www. ankietka. pl/ankieta/56440/ankieta-dotyczaca-spozycia-kwasu-foliowego.html Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc!
|
|
#2826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z masełkiem i bułką tartą ![]() aania_20 dość szczegółowa ta ankieta, ale zaraz wypełnię
|
|
|
#2827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o matko jak test
|
|
|
|
|
#2828 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Ankieta wypełniona
|
|
#2829 |
|
Zakorzenienie
|
Dobranoc laseczki ja juz mykam bo mnie Jula Moja woła.
Do jutra
|
|
#2830 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja szparagi lubię, ale niestety czasami trafia się na takie łykowate i wtedy nie są zbyt smaczne. Dobra, zabieram się za ankietę
|
|
|
|
|
#2831 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chyba, że się umie je przyrządzi, ja nie stety super nie potrafię, ale ja lubię je i z masełkiem, także :P wcinam - mniam mniam... chyba jutro zakupię
|
|
#2832 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mozna .... nic Ci nie bedzie.... grunt to nie popadać w paranoje, nie jeść garściami czy zbyt często ![]() ---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ---------- Cytat:
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
||
|
|
|
#2833 |
|
Rozeznanie
|
Cześć mamusie,
Wczoraj po czyszczeniu tarasu padłam. A to się dziś okazuje, że ponoć mega burze mają być Cała praca pójdzie na marne, znów obok doniczek będzie mnóstwo ziemii .... ehhhhCzy Wy też jak wkroczyłyście w II trymestr macie więcej energii ?? Bo ja ostatnio jakoś na pupie usiedzieć nie potrafię ![]() Pytanie do dziewczyn biorących duphaston. Jak długo go bierzecie?? Mi lekarz będzie chciał po 16 tygodniu już wycofywać... no chyba, że nadal będę miała bóle w podbrzuszu to przeciągniemy branie do 20 tygodnia. Ale to strasznie długo, w sumie pół ciąży duphaston bym brała
|
#2834 |
|
Wtajemniczenie
|
kkkasikkk- zazdraszczam tarasu
Ja na swoim balkonie nic nie robię, bo i tak na nim nie siedzimy... Jestem w II trymestrze, a energii brak. Właśnie przed chwilą tuliłam kibelek aż się spłakałam, a zaraz do pracy trzeba wyjść. Ehh... no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo Ja biorę luteinę. Tyle, że mam dawkę teraz zmniejszona.
|
#2835 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dawno nie pisałam. Ale wszystko czytam. Co do biustu to nie urósł mi jeszcze bardzo może trochę się pełniejszy zrobił. W poniedziałek mamy usg genetyczne już nie mogę się z TŻ doczekać aż zobaczymy maleństwo. Dziewczyny od kiedy zaczynacie kupować ubranka itd?
|
|
#2836 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To ja problem wizyt rozwiązałam w ten sposób że chodze do tego samego ginekologa raz do przychodni a raz prywatnie. Prywatnie chodzę na te najważniejsze badania i usg a do przychodni po skierowanie na darmowe badania. Nie ważne że stać mnie na wizyty prywatne ale w końcu płacę wcale nie małe składki na ubezpieczenie zdrowotne, rzadko choruję więc chociaż teraz w tych badanich sobie to odbiję. Na szczęście lekarz i w przychodni i u siebie w prywatnym gabinecie traktuje pacjentki tak samo dobrze... przed ciążą chodziłam do Niego tylko państwowo i nigdy nie czułam się gorzej niż teraz gdy jestem u Niego prywatnie
|
|
|
#2837 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Chociaż jedno body już kupiłam nie mogłam się oprzeć. Uciekam do pracy, znowu będę miała tyły na forum, no ale laba się skończyła :/ ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Cytat:
|
|
#2838 |
|
Wtajemniczenie
|
ankieta wypełniona, tez poczułam się jak na studiach
))piszecie jak perszingi... ![]() ja wczoraj byłam na cheesburgerze i na lodach grycana także sie rozpuściłam, ale grunt to nie przesadzaĆ i na następny fast food wybiorę się za hmmm... 2 tyg.?- co ja poradzę, że mam parcie na śmieciowe jedzenie w ciążyPozdrawiam wszystkie mamuśki, życząc słonecznego ale niezbyt gorącego dnia ja jeszcze nie uprasowałam, tego co miałam uprasowaĆ pare dni temu także nudziĆ mi się nie będziew propos kwasu foliowego, to się tak zastanawiam, bo jeżeli go przyjmuję SAMEGO SOLO, to czy on się wystarczajaco wchłania? bo bez vit.B i vit.C... chyba zacznę popijaĆ Folic woda z cytryną i przegryzaĆ sałatą albo wspomnianymi tutaj szparagami p.s. zaczęłam 10 t.c.! hurrrra Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-12 o 09:43 |
|
|
|
#2839 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Choć gdzieś czytałam że jak ma być chłopiec to może już coś będzie widać teraz w poniedziałek.Dziewczyny a jak wasze brzuszki urosły coś?
|
|
#2840 |
|
Rozeznanie
|
Od września
tzn od 30tc.Na razie odkładam kase aby potem wszystko kupić od razu. Łóżeczko, wózek, przebiraczek, wanienki i te wszystkie niezbędne dla maleństwa rzeczy. Potem będą ciuszki, butelki, maści... Narazie z mężem skupiamy się na szukaniu własnego kąta... Chwilowo wynajmujemy M3 ale zanim maluszek przyjdzie na świat chcemy mieć już własne M4 lub M5 aby z czasem meluch miał własny pokoik. ---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ---------- hehe mam tak samo... przez ostatnie 2 lata nie byłam tak często w Mc Donaldzie jak w ciągu ostatniego m-ca...
|
|
#2841 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() miałam próbkę musteli-świetnie pachnie i wchłonęło się super,ciało się potem nie lepi-nie tak po tym balsami rossmanowskim!! ja to mam dziwną skórę-za każdym razem jak używam oliwku-czy to ppod prysznicem czy w ogóle na mokre ciało to i tak po jakimś czasie skórę mam strraaasznie suchą (
|
|
#2842 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kolejna wizyta 30.05 (17tc) jeśli to potwierdzi to uznam że się nie myli ![]() Brzusio już się zaokraglił. Widać że jestem w ciąży... w ogóle biodra straciłam. Najbardziej lubię bluzki w poziome paski bo delikatnie podkreślają krągłość brzusia którego nie zamierzam ukrywać
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-05-12 o 10:07 |
|
|
|
|
#2843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Co do ciuszków. To ja już kupiłam bodziaki i kilka śpioszków i słodkie czapeczki. Nie mogłam się oprzeć pokusie. Oczywiście wszystko w neutralnych kolorkach. Choć na ostatnim usg wyszło, że będzie dziewczynka, ale dopiero w 17 tc jak idziemy na kolejne badanie wszystko się potwierdzi
|
|
#2844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ha,zjadłam 4 kostki gorzkiej czekolady mniam mniam
|
|
#2845 |
|
Wtajemniczenie
|
ja za punkty z apteki zamówiłam sobie już maści i butelkę a i gryzaczek dla maluszka
a podobniez w Biedronce sa super body taniutkie z bawełny, dzisiaj się przejdę i oblookam czy aby nadruków nie ma(bo toxyczne są) i ciekawe jak po pierwszym praniu się będą zachowywaĆ...tymczasem idę na koktajl bananowy ![]() mi brzuszek urósł, ale pewnie przez jedzenie a nie przez dzidzię, tzn. na 100% bo w 10t.c. to nie możliwe
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-12 o 09:59 |
|
|
|
#2846 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
https://polki.pl/uroda_kosmetyczneno...,10022732.html W SuperPharm kupiłam sobie niedawno krem firmy Pharmaceris zapobiegający powstawaniu rozstępów. Była promocja więc wzięłam od razu dwa kremu na wypróbowanie. Jeszcze nie zaczęłam go stosować (czekam aż brzusio się powiększy - może za tydzień, dwa zacznę....) ale jak tylko będę mogła coś konkretnego o nim powiedzieć to się podzielę z Wami swoją opinią. ![]() ---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Ja też chyba nagram sobie swojego dzieciaczka. Poczekam tylko aż będzie większy ![]() Kurczę widze tylko że mój dzieciaczek się wybił bo od główki do pupki lekarz zmierzył moje maleństwo i stwierdził że ma ok. 10cm. Mam nadzieje że to nie jakieś anomalie... :\ bo zaczynam się martwić :/
|
|
|
#2847 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
QUOTE=muffinka90;26848555]hej juz po drugim kluciu, ale tym razem nie poszlo tak milo i siniak znowu bedzie. Ale na pocieszenie zrobilam zakupow troszke dla niuni, az sie boje co TZ na to powie, haha
Otworzyli dwa kroki ode mnie uzywanca, wiec na koniec wpadlam obejrzec czy maja cos ciekawego (liczylam na jakies ciazowe ciuchy, ale nie bardzo byly) i za 14zl wynioslam 4 pary spiochow i bodziakow, takie sliczne, wygladaja jak nienoszone, a dziecko i tak dlugo nie ponosi, wiec szkoda mi wydawac kase na nowki, bo to jednak kosztuje. No ale do szpitala to nowki juz sie przydadza![]() W ogole to mam pare pytan: 1)Dziewczynki, ktore juz maja dzieci, uzywalyscie rossmanowskich pampersow baby dream moze, wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale patrze ze cena przystepna i sie zastanawiam, czy sa czegos warte. 2)Odebralam wyniki moczu i mam napisane: fosforany bezpostaciowe bardzo liczne. Co to znaczy? Na wynikach z kwietnia nic takiego nie pisalo Poza tym ostatnio byl przejrzysty a teraz lekko metny, to zle?I w ogole to bede plakac, bo mieli przywiezc swieze kalafiory do warzywniaka i nie ma, a ja tak marze o kalafiorowej [/QUOTE]ja tez kupuje dla malej czestociuchy jak ja to nazywam w szperaczach , miedzy innymi dlatego ze sa lepsze gatunkowo niz te co u mnie mozna w sklepach dostac i duzo tansze a dzieciaki nie niszzcza, a wieleeee wiele razy kupuje z metkami jeszcze pieluch uzywalam u mnie masakra , w srodku nocy jechalam do apteki po cos na odparzenia. No i nie ma to jak baba w ciazy potrafi sie poplakac bo kalafiora nie dowiezli hehehe , takie ciazowe przywileje;DCytat:
u mnie to samo i tam zdanie o państwowych lekarzach straszne... Cytat:
Cytat:
Cytat:
ja kupilam raz te sztywne dady i dla mnie byly okropne , wlasnie za sztywne zdecydowanie, jesli o nie chodzi to wychodza taniej ale tak na prawde mozna fajne promocje pampersow zlapac i nie wychodza wcale duzo drozej Cytat:
tez bylabym wsciekla! co za baba;/ wspolczuje Cytat:
u nas jest taki lekarz X na ktorego nie moge patrzec i on przyszedl mnie zszyc po porodzie, nie dalam mu sie nawet dotrknac, polozna mowi ze w szoku jestem ze to ze tamto wiec ryklam ze jak on mnie dotknie wbrew mojej woli to ich zaskarze i bedzie problem, powiedzialam mu ze go nie lubie i sobie nie zycze w 3 minuty znalazl sie inny lekarz![]() ja wczoraj kupilam malej w Lodzi sandaleczki z adidasa takie leciutkie, nie sa co prawda profilowane ale zaczyna chodzic i w lzejszych jej wygodniej. A dostalam tez fajne 3 pary z clarksa ale ciut za duze jeszcze sa... dla malenstwa jeszcze nic nie kupilam, ale ja to jedna z niewielu ktore rodza pod koniec grudnia wiec mammmmmmm czas;p ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- tottie nie masz sie czym martwic moze bedziesz miala wieksza dzidzie, mjoja zawsze na usg byla duza i cxiezsza niz powinna, a moze teraz rosnie a pozniej troszke stanie, ale nie masz sie czym matriwc.
|
|
|
#2848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nawet na suwaczku mam że dzidzia w tym okresie powinna mieć 6,5cm :P hmm bierzecie jakieś witaminy? Ja do tej pory brałam pregne plus - zaczęłam ją brać od pierwszego m-ca ciąży. Teraz byłam w aptece i kobieta za ladą powiedziała żebym już nie faszerowała dziecka zbędnymi witaminami. Ponoć organizm kobiety ma zachcianki w czasie ciąży tylko wtedy gdy brakuje mu jakiś witamin... Stąd ponoć ochota kobiet na kiszone ogórki, czy śledzia a chwile potem na czekoladę. Od tygodnia nie biorę żadnych tabletek i zauważyłam wzmożoną ochotę na pomidory, mandaryki i rzodkiewki. Do tego inaczej działają na mnie zapachy... teraz jak coś poczuje i to ładnie mi pachnie to po prostu muszę to zjeść
Edytowane przez Tottie1984 Czas edycji: 2011-05-12 o 10:16 |
|
|
|
|
#2849 |
|
Wtajemniczenie
|
ja stosuję tak 1xdz(powinnam wg ulotki 2-3xdz.) oliwki BABDYDREAM fur Mama... zapach odpowiada, estetyka opakowania również
![]() aa i kupiłam dobie odrazu 5 op. bo była promocja po 10zł a że miałam kartę rossmanowską 50zł... więc akurat ![]() do tego koleżanka przyniosła mi Mustelkę Vergetures double action i tym 1xdz. smaruję wieczorem, aby do TŻ sie nie przykleiĆ jak po oliwce, a ten kremo-żel dobrze mi się wchłania wiadomo rozstępy to sprawa genetyczna, ale jeżeli choĆ trochę mogłabym zapobiec... byłoby super... takie eldorado właśnie oglądam program o GAZIE ROZWESELAJĄCYM w czasei porodu.... na 100% bezpieczne... ciekawe....hmmm...
|
|
|
|
#2850 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A energii to ja mam za trzech,ale najgorsze jest to, ze nie mam gdzie jej wyladowac Nie mam z kim zostawic mojego synka, bo bym pojechala na dzialke i moze popielila troszke. A tak to jestem przybita do domu![]() A ja juz skonczylam prasowania :hurra:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:31.

co za debilizm że muszę jeszcze robić w szpitalu USG dla położnej
pierwszą wizytę dowcipnie też dobrze nie wspominam pierwsza mnie badała delikatnie a druga(bardziej doświadczona niby
myślicie, że można sobie raz pofolgować? 

aż się spłakałam, a zaraz do pracy trzeba wyjść. Ehh... no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo 

używałam oliwkę,ale tylko mnie wysuszyła.rossmanowski balsam śmierdzi jak dla mnie,a na piersiach też mi się skóra łuszczyła parę dni temu.
[/QUOTE]