mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 20:20   #2821
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Już po
Dzidziuś zdrowy i piękny. Ma już 6,8 cm. Termin porodu mam przestawiony na 14 listopada. Aniu mogłabyś mi zmienić

Mam mnóstwo zdjęć i filmiki śliczne. Jutro podeślę linki do filmików, a tymczasem umieszczę kilka zdjęć

Śliczne maleństwo
Mam nadzieje że na nastepnej wizycie bedzie Moje też takie a to juz 23

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 20:20   #2822
princessskaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Jestem głupia że na to pozwoliłam ale nie miałam wyjścia co do innego lekarza bo robili to w szpitalu jejus a jak jej coś się stanie to że ją czuję to mnie nie uspakaja bo mogę dostać skurczy i nic na to nie poradzą co za debilizm że muszę jeszcze robić w szpitalu USG dla położnej pierwszą wizytę dowcipnie też dobrze nie wspominam pierwsza mnie badała delikatnie a druga(bardziej doświadczona niby) to mi wierciła jakby nie wiem co chciała tam wyszukać
Aniu współczuję wizyty...
Aż mnie ciarki przeszły jak poczytałam o tym "niedelikatnym" badaniu...

Ale nie martw się, napewno wszystko z dzidzią jest dobrze trzymam kciuki
A udanych zakupów pozazdroszczę
princessskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 20:25   #2823
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Anula przykro mi z powodu nieprzyjemnej wizyty, ale nie martw się na zapas, na pewno będzie z Małą wszystko dobrze. Zazdroszczę Wam usg, ja wariuję ze zniecierpliwienia jeszcze tylko kilka dni..

BTW, mam ogromną ochotę na frytki myślicie, że można sobie raz pofolgować?
Możesz, możesz, czemu nie Na pewno raz na jakiś czas nie zaszkodzą.
Smacznego

Co do szparag to je trzeba dobrze przygotować, bo jednak smak mają specyficzny. Chodzi o te zielone albo białe TUTAJ
Stary 2011-05-11, 20:44   #2824
ggoraa
Zadomowienie

Jadlam szparagi,ale jako czesc wiekszego dania ( wypchanie piersi kurczaka z m.in. szpinakiem, papryczka chili i trylionem innych produktow). Dla mnie one tez sa bez smaku. Moze jest jakas metoda, aby wydobyc z nich ten jedyny i niepowtarzalny smak
Stary 2011-05-11, 20:47   #2825
aania_20
Zakorzenienie

Dzień dobry dziewczyny
Pukam do Was nieśmiało z wątku mamuś lipcowo-sierpniowych z prośbą
Robię badania dotyczące kwasu foliowego - potrzebne mi na uczelni. Dlatego też chciałabym Was prosić o wypełnienie krótkiej ankiety (jest anonimowa!) (z linka należy usunąć spacje)
http://www. ankietka. pl/ankieta/56440/ankieta-dotyczaca-spozycia-kwasu-foliowego.html

Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:04   #2826
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Jadlam szparagi,ale jako czesc wiekszego dania ( wypchanie piersi kurczaka z m.in. szpinakiem, papryczka chili i trylionem innych produktow). Dla mnie one tez sa bez smaku. Moze jest jakas metoda, aby wydobyc z nich ten jedyny i niepowtarzalny smak
Ggora podobno najlepiej smakują świeże, chwilę obgotowane, z sosem holenderskim albo pod beszamelem. W takiej postaci mi smakowały. Ale jednak najbardziej lubię naszą fasolkę szparagową z masełkiem i bułką tartą

aania_20 dość szczegółowa ta ankieta, ale zaraz wypełnię
Stary 2011-05-11, 21:07   #2827
ania21_21
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Robię badania dotyczące kwasu foliowego - potrzebne mi na uczelni. Dlatego też chciałabym Was prosić o wypełnienie krótkiej ankiety (jest anonimowa!) (z linka należy usunąć spacje)
http://www. ankietka. pl/ankieta/56440/ankieta-dotyczaca-spozycia-kwasu-foliowego.html

Już wypełniłam o matko jak test
Stary 2011-05-11, 21:17   #2828
marejta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
uwielbiam Emolium szczególnie krem do rąk Ale do ciała tez mam :P
Ja też alergik
A oliwkę używam w żelu Jonsona- delikatny zapach i fajnie się smaruje, a jak na noc nasmaruje to rano jeszcze ja czuje
Ja też używam tej oliwki i naprawdę nawilża na długo

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość
Ggora podobno najlepiej smakują świeże, chwilę obgotowane, z sosem holenderskim albo pod beszamelem. W takiej postaci mi smakowały. Ale jednak najbardziej lubię naszą fasolkę szparagową z masełkiem i bułką tartą

aania_20 dość szczegółowa ta ankieta, ale zaraz wypełnię
Oj tak fasolkę to ja też uwielbiam, i znów mam apetyt, ale fasolki jeszcze nie ma

Ankieta wypełniona

Wiktoria 3570, 58 cm
http://www.suwaczek.pl/cache/9f62d41b5c.png

Nie taki diabeł straszny jak go malują obrona zaliczona - Pani Magister
marejta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:25   #2829
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dobranoc laseczki ja juz mykam bo mnie Jula Moja woła.

Do jutra

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:32   #2830
Tigresa
Raczkowanie

Cytat:

Przykro mi z powodu torbieli wiem, co czujesz... jakiej masz wielkości? Moja zmalała, ale i tak ma prawie 4cm, wiec... :/ też muszę "oszczędzać się". A przytulanek tak mi braaakkkk
Moja ma już 6 cm. Zaczynam się tym trochę denerwować, bo miałam nadzieję, że ona jednak zacznie maleć, a tu wręcz przeciwnie. Jeszcze lekarz mi powiedział, że jak zacznę czuć mocny ból brzucha to od razu mam jechać do szpitala. Niby to oczywiste w ciąży, ale jakoś mnie to zestresowało, bo na serio zaczęłam się bać, że ona w końcu pęknie.

Ja szparagi lubię, ale niestety czasami trafia się na takie łykowate i wtedy nie są zbyt smaczne.

Dobra, zabieram się za ankietę

Tigresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-11, 21:52   #2831
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Jadłam u siostry z sosem, i szczrze to nawet dobre to jest ale to jest takie bezpłuciowe takie bezsmakowe Ja bym powiedziała. Jeśli bede mieć kiedy okazje oczywiscie zjem ale bez wielkiego szału.
No szparagi są takie "bezpłciowe" Chyba, że się umie je przyrządzi, ja nie stety super nie potrafię, ale ja lubię je i z masełkiem, także :P wcinam - mniam mniam... chyba jutro zakupię

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 08:01   #2832
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Anula przykro mi z powodu nieprzyjemnej wizyty, ale nie martw się na zapas, na pewno będzie z Małą wszystko dobrze. Zazdroszczę Wam usg, ja wariuję ze zniecierpliwienia jeszcze tylko kilka dni..

BTW, mam ogromną ochotę na frytki myślicie, że można sobie raz pofolgować?

mozna .... nic Ci nie bedzie.... grunt to nie popadać w paranoje, nie jeść garściami czy zbyt często

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Dzień dobry dziewczyny

wypełnione

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:02   #2833
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cześć mamusie,
Wczoraj po czyszczeniu tarasu padłam. A to się dziś okazuje, że ponoć mega burze mają być Cała praca pójdzie na marne, znów obok doniczek będzie mnóstwo ziemii .... ehhhh

Czy Wy też jak wkroczyłyście w II trymestr macie więcej energii ?? Bo ja ostatnio jakoś na pupie usiedzieć nie potrafię
Pytanie do dziewczyn biorących duphaston. Jak długo go bierzecie?? Mi lekarz będzie chciał po 16 tygodniu już wycofywać... no chyba, że nadal będę miała bóle w podbrzuszu to przeciągniemy branie do 20 tygodnia. Ale to strasznie długo, w sumie pół ciąży duphaston bym brała

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:15   #2834
Tincia
Wtajemniczenie

kkkasikkk- zazdraszczam tarasu Ja na swoim balkonie nic nie robię, bo i tak na nim nie siedzimy...

Jestem w II trymestrze, a energii brak. Właśnie przed chwilą tuliłam kibelek aż się spłakałam, a zaraz do pracy trzeba wyjść. Ehh... no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo
Ja biorę luteinę. Tyle, że mam dawkę teraz zmniejszona.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-12, 09:32   #2835
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Pytanie do dziewczyn biorących duphaston. Jak długo go bierzecie?? Mi lekarz będzie chciał po 16 tygodniu już wycofywać... no chyba, że nadal będę miała bóle w podbrzuszu to przeciągniemy branie do 20 tygodnia. Ale to strasznie długo, w sumie pół ciąży duphaston bym brała
Witam. My bierzemy od 5tc i jeszcze mam receptę na 2 opakowania czyli tak mniej więcej do 16tc (obecnie 12tc)

Dawno nie pisałam. Ale wszystko czytam. Co do biustu to nie urósł mi jeszcze bardzo może trochę się pełniejszy zrobił. W poniedziałek mamy usg genetyczne już nie mogę się z TŻ doczekać aż zobaczymy maleństwo.
Dziewczyny od kiedy zaczynacie kupować ubranka itd?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:36   #2836
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
bosh.... przebiła moja ostatnia wizyte, u babki ktora nie chciala mnie zbadac i nawet nie chciala zinterpretowac wynikow... :/

wspolczuje bardzo, bo znam to uczucie.... ( dodam ze ja niestety tez poszlam prywatnie :/)

To ja problem wizyt rozwiązałam w ten sposób że chodze do tego samego ginekologa raz do przychodni a raz prywatnie.
Prywatnie chodzę na te najważniejsze badania i usg a do przychodni po skierowanie na darmowe badania.
Nie ważne że stać mnie na wizyty prywatne ale w końcu płacę wcale nie małe składki na ubezpieczenie zdrowotne, rzadko choruję więc chociaż teraz w tych badanich sobie to odbiję.
Na szczęście lekarz i w przychodni i u siebie w prywatnym gabinecie traktuje pacjentki tak samo dobrze... przed ciążą chodziłam do Niego tylko państwowo i nigdy nie czułam się gorzej niż teraz gdy jestem u Niego prywatnie
Stary 2011-05-12, 09:38   #2837
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
12tc)

Dawno nie pisałam. Ale wszystko czytam. Co do biustu to nie urósł mi jeszcze bardzo może trochę się pełniejszy zrobił. W poniedziałek mamy usg genetyczne już nie mogę się z TŻ doczekać aż zobaczymy maleństwo.
Ja czekam, aż pokaże co ma miedzy nóżkami Chociaż jedno body już kupiłam nie mogłam się oprzeć.
Uciekam do pracy, znowu będę miała tyły na forum, no ale laba się skończyła :/

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
To ja problem wizyt rozwiązałam w ten sposób że chodze do tego samego ginekologa raz do przychodni a raz prywatnie.(...)
Ja dokładnie tak samo

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-12, 09:41   #2838
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
ankieta wypełniona, tez poczułam się jak na studiach ))

piszecie jak perszingi...
ja wczoraj byłam na cheesburgerze i na lodach grycana także sie rozpuściłam, ale grunt to nie przesadzaĆ i na następny fast food wybiorę się za hmmm... 2 tyg.?- co ja poradzę, że mam parcie na śmieciowe jedzenie w ciąży

Pozdrawiam wszystkie mamuśki, życząc słonecznego ale niezbyt gorącego dnia

ja jeszcze nie uprasowałam, tego co miałam uprasowaĆ pare dni temutakże nudziĆ mi się nie będzie

w propos kwasu foliowego, to się tak zastanawiam, bo jeżeli go przyjmuję SAMEGO SOLO, to czy on się wystarczajaco wchłania? bo bez vit.B i vit.C... chyba zacznę popijaĆ Folic woda z cytryną i przegryzaĆ sałatą albo wspomnianymi tutaj szparagami

p.s. zaczęłam 10 t.c.! hurrrra

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-12 o 09:43
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:43   #2839
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Ja czekam, aż pokaże co ma miedzy nóżkami Chociaż jedno body już kupiłam nie mogłam się oprzeć.
Ja chyba też tak zrobię mam nadzieję ze po wizycie 30 maja 15tc może już coś będzie wiadomo Choć gdzieś czytałam że jak ma być chłopiec to może już coś będzie widać teraz w poniedziałek.
Dziewczyny a jak wasze brzuszki urosły coś?

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:49   #2840
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Od września tzn od 30tc.
Na razie odkładam kase aby potem wszystko kupić od razu. Łóżeczko, wózek, przebiraczek, wanienki i te wszystkie niezbędne dla maleństwa rzeczy. Potem będą ciuszki, butelki, maści...
Narazie z mężem skupiamy się na szukaniu własnego kąta...
Chwilowo wynajmujemy M3 ale zanim maluszek przyjdzie na świat chcemy mieć już własne M4 lub M5 aby z czasem meluch miał własny pokoik.

---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ja wczoraj byłam na cheesburgerze i na lodach grycana także sie rozpuściłam, ale grunt to nie przesadzaĆ i na następny fast food wybiorę się za hmmm... 2 tyg.?- co ja poradzę, że mam parcie na śmieciowe jedzenie w ciąży
hehe mam tak samo... przez ostatnie 2 lata nie byłam tak często w Mc Donaldzie jak w ciągu ostatniego m-ca...
Stary 2011-05-12, 09:50   #2841
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ona231 Pokaż wiadomość

Dygotka to może coś z serii aptecznych kosmetyków Ci pomoże, ja używam Emolium ale ze mnie alergik jest. A skórę miałam wysuszoną okropnie, ale teraz jest w porządku.
Rossmana oliwki też od czasu do czasu mnie zapach odpowiada, ale wiadomo, że każdemu coś innego pasuję bardziej.
bardzo lubię kosmetyki apteczne i staram się używać zwłaszcza do twarzy
miałam próbkę musteli-świetnie pachnie i wchłonęło się super,ciało się potem nie lepi-nie tak po tym balsami rossmanowskim!!
ja to mam dziwną skórę-za każdym razem jak używam oliwku-czy to ppod prysznicem czy w ogóle na mokre ciało to i tak po jakimś czasie skórę mam strraaasznie suchą(

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:50   #2842
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Ja chyba też tak zrobię mam nadzieję ze po wizycie 30 maja 15tc może już coś będzie wiadomo Choć gdzieś czytałam że jak ma być chłopiec to może już coś będzie widać teraz w poniedziałek.
U mnie lekarz już w 14tc zasugerował że będzie chłopiec.
Kolejna wizyta 30.05 (17tc) jeśli to potwierdzi to uznam że się nie myli

Brzusio już się zaokraglił. Widać że jestem w ciąży... w ogóle biodra straciłam.
Najbardziej lubię bluzki w poziome paski bo delikatnie podkreślają krągłość brzusia którego nie zamierzam ukrywać

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:07
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:54   #2843
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
kkkasikkk- zazdraszczam tarasu Ja na swoim balkonie nic nie robię, bo i tak na nim nie siedzimy...

Jestem w II trymestrze, a energii brak. Właśnie przed chwilą tuliłam kibelek aż się spłakałam, a zaraz do pracy trzeba wyjść. Ehh... no ale nikt nie mówił, że będzie łatwo
Ja biorę luteinę. Tyle, że mam dawkę teraz zmniejszona.
Oj tak taras piękny, bo ma aż 100 metrów kw, ale ile przy nim roboty, to masakra. Jeszcze wymyśliłam sobie więcej donic (takich po 4 metry długości) i więcej iglaków, więc w czerwcu będzie co robić.

Co do ciuszków. To ja już kupiłam bodziaki i kilka śpioszków i słodkie czapeczki. Nie mogłam się oprzeć pokusie. Oczywiście wszystko w neutralnych kolorkach. Choć na ostatnim usg wyszło, że będzie dziewczynka, ale dopiero w 17 tc jak idziemy na kolejne badanie wszystko się potwierdzi

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:54   #2844
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
mi brzuch jeszcze nie urósł.
ha,zjadłam 4 kostki gorzkiej czekoladymniam mniam

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:56   #2845
nikaa2
Wtajemniczenie

ja za punkty z apteki zamówiłam sobie już maści i butelkę a i gryzaczek dla maluszka a podobniez w Biedronce sa super body taniutkie z bawełny, dzisiaj się przejdę i oblookam czy aby nadruków nie ma(bo toxyczne są) i ciekawe jak po pierwszym praniu się będą zachowywaĆ...
tymczasem idę na koktajl bananowy

mi brzuszek urósł, ale pewnie przez jedzenie a nie przez dzidzię, tzn. na 100% bo w 10t.c. to nie możliwe

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-12 o 09:59
Stary 2011-05-12, 10:05   #2846
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
kkkasikkk dzięki

mam pytanie:co uzywaćie do smarowania się używałam oliwkę,ale tylko mnie wysuszyła.rossmanowski balsam śmierdzi jak dla mnie,a na piersiach też mi się skóra łuszczyła parę dni temu.
zastanawiam się nad mustelą-używa któraś z Was?
Mogę polecić melczko do ciała z L-Bifidus Garniera. Ja bybrałam te z ekstraktem z oliwek. Balsam jest naprawdę dobry - w sam raz dla skóry która się przesusza. Ja go stosuje co 5-6 dni i jestem naprawdę zadowolona.
https://polki.pl/uroda_kosmetyczneno...,10022732.html

W SuperPharm kupiłam sobie niedawno krem firmy Pharmaceris zapobiegający powstawaniu rozstępów. Była promocja więc wzięłam od razu dwa kremu na wypróbowanie. Jeszcze nie zaczęłam go stosować (czekam aż brzusio się powiększy - może za tydzień, dwa zacznę....) ale jak tylko będę mogła coś konkretnego o nim powiedzieć to się podzielę z Wami swoją opinią.

---------- Dopisano o 10:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Już po
Dzidziuś zdrowy i piękny. Ma już 6,8 cm. Termin porodu mam przestawiony na 14 listopada. Aniu mogłabyś mi zmienić
Mam mnóstwo zdjęć i filmiki śliczne. Jutro podeślę linki do filmików, a tymczasem umieszczę kilka zdjęć
Filmiki super
Ja też chyba nagram sobie swojego dzieciaczka.
Poczekam tylko aż będzie większy

Kurczę widze tylko że mój dzieciaczek się wybił bo od główki do pupki lekarz zmierzył moje maleństwo i stwierdził że ma ok. 10cm.
Mam nadzieje że to nie jakieś anomalie... :\ bo zaczynam się martwić :/
Stary 2011-05-12, 10:06   #2847
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

QUOTE=muffinka90;26848555]hej juz po drugim kluciu, ale tym razem nie poszlo tak milo i siniak znowu bedzie. Ale na pocieszenie zrobilam zakupow troszke dla niuni, az sie boje co TZ na to powie, haha Otworzyli dwa kroki ode mnie uzywanca, wiec na koniec wpadlam obejrzec czy maja cos ciekawego (liczylam na jakies ciazowe ciuchy, ale nie bardzo byly) i za 14zl wynioslam 4 pary spiochow i bodziakow, takie sliczne, wygladaja jak nienoszone, a dziecko i tak dlugo nie ponosi, wiec szkoda mi wydawac kase na nowki, bo to jednak kosztuje. No ale do szpitala to nowki juz sie przydadza

W ogole to mam pare pytan:
1)Dziewczynki, ktore juz maja dzieci, uzywalyscie rossmanowskich pampersow baby dream moze, wiem, ze to jeszcze wczesnie, ale patrze ze cena przystepna i sie zastanawiam, czy sa czegos warte.
2)Odebralam wyniki moczu i mam napisane: fosforany bezpostaciowe bardzo liczne. Co to znaczy? Na wynikach z kwietnia nic takiego nie pisalo Poza tym ostatnio byl przejrzysty a teraz lekko metny, to zle?

I w ogole to bede plakac, bo mieli przywiezc swieze kalafiory do warzywniaka i nie ma, a ja tak marze o kalafiorowej[/QUOTE]

ja tez kupuje dla malej czestociuchy jak ja to nazywam w szperaczach , miedzy innymi dlatego ze sa lepsze gatunkowo niz te co u mnie mozna w sklepach dostac i duzo tansze a dzieciaki nie niszzcza, a wieleeee wiele razy kupuje z metkami jeszcze

pieluch uzywalam u mnie masakra , w srodku nocy jechalam do apteki po cos na odparzenia.

No i nie ma to jak baba w ciazy potrafi sie poplakac bo kalafiora nie dowiezli hehehe , takie ciazowe przywileje;D

Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Tincia piszesz, że oburza Cię określenie "że lekarze traktują pacjentów w przychodniach państwowych jak bydło"... a nie oburza Cie to, że niektórzy (oczywiscie nie twierdzę że wszyscy, pewnie tylko niektórzy) tak właśnie potrafią traktować pacjentów??
Mam najlepszy przykład sprzed miesiąca. Właśnie dowiedziałam się że jestem w ciąży, test zrobiony 3 dni temu, ale niestety pojawiło się plamienie. Więc co, poszłam do mojej przychodni. Oczywiście terminy do ginekologa najwcześniej na początku czerwca (a był wtedy środek kwietnia) pomimo tego, że powiedziałam paniom w recepcji, że jestem w ciąży. Poradziły więc pójść do Pani dr i powiedzieć jaka jest sytuacja, to może przyjmie. Więc poszłam do Pani dr bardzo grzecznie prosząc czy mogłaby mnie przyjąć, bo jestem we wczesnej ciąży i dostałam jeszcze plamienia. Na co Pani dr powiedziała, że Ona ma już ileś osób nadprogramowych i mnie nie przyjęła. Nieistotna ciąża, nieistotne plamienie.
Więc chcąc nie chcąc, musiałam szukać wizyty u lekarza prywatnie. Przynajmniej daje mi poczucie bezpieczeństwa, bo niestety państwowa opieka nie zapewniła mi tego. Równie dobrze mogłabym poronić na tym korytarzu pod gabinetem ginekologa. Więc nie oburzaj się, że niektórzy są zrażeni do Państwowej Służby Zdrowia i wyrażają się o niej dość ostro. Choć oczywiście nie twierdzę, że wszyscy lekarze tak traktują pacjentów jak mnie potraktowano i życzę Wam i sobie żebyśmy na takich trafiały jak najrzadziej

u mnie to samo i tam zdanie o państwowych lekarzach straszne...
Cytat:
Napisane przez marli Pokaż wiadomość
Dziewczyny a propos pieluch, używałyście może pieluch wielorazowych??
Macie jakieś doswiadczenie w tym temacie? Co sądzicie? Podobno są znacznie zdrowsze dla skóry maluszków od pampersów i tak sie zastanawiam czy nie spróbować w swoim czasie
ja sama nie uzywalam , wiem ze ktores mamusie z watku Oliwki uzywaly ale chyba koniec koncem zrezygnowaly, nie wiem dlaczego

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
muffinko-nie twierdzę,że tanie pieluchy są złe,ale siostra jak kupiła tescowe to sie tylko pupka dziecka odparzała a pieluchy dobrze jest kupowac w promocjach i od razu w większej ciut ilości
dokladnie! nie ma co, ani mleka jesli ktos nie karmi ani pieluch, moja mala moze tylko pampesy ale np chusteczek pampersa nie moze, zreszta ja polecam uzywac jak najmniej chusteczek, jak na wyjscie to wiadomo ale w domu wacik plus woda , zdrowiej dla maluchow.

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
No wlasnie o to chodzi, siostra mojej mamy uzywala przy obydwojgu swoich maluchow pieluch biedronkowych i nigdy problemow z odparzeniami czy przeciekaniem nie miala. Jej mlodszy synek jeszcze nosi, ale mowila ze teraz sie troche popsuly, bo kiedys byly sztywniejsze i ma czasami wrazenie ze od tych ''ulepszonych'' body sa czasami wilgotne.
A jak np. dostala od kogos chyba na odwiedziny chusteczki nawilzane z huggisa to malemu porobily sie bable z woda od tego, brrrr... paskudnie wygladalo.

ja kupilam raz te sztywne dady i dla mnie byly okropne , wlasnie za sztywne zdecydowanie, jesli o nie chodzi to wychodza taniej ale tak na prawde mozna fajne promocje pampersow zlapac i nie wychodza wcale duzo drozej
Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Ja wróciłam z wizyty i jestem wściekła
Niby facetka przemiła ale mnie tak wygniotła tym badaniem że aż mi się płakać chciało mała nie chciała się ruszać to aż mnie prawie waliła w brzuch ja to delikatnie nieraz puknę w brzuszek jak mnie kopnie żeby dać jej odpowiedź. Teraz mnie wszystko boli
Ale co najważniejsze mała jest zdrowiutka jak ryba i też wyszła dziewczynka pytałam się specjalnie a ona się pyta czy mam jakieś przeczucie a ja że to będzie dziewczynka(nie powiedziałam że miałam wcześniej USG) ona ją pukała żeby się obudziła i się przekręciła ale ona jak na złość zapadła w głęboki sen albo na złość zrobiła jej bo później w samochodzie mnie kopała mały złośliwiec jeszcze nóżki trzymała złączone
Mam zdjęcia ale wyszły znowu niewyraźnie ale dodam później
A i kupiłam coś dla małej z tej okazji, ciuszków stwierdziłam że nie ma sensu bo są drogie w Polsce sobie kupię na spokojnie a dla małej kupiłam zestaw butelek z tommee tippee mam już podgrzewacz jeszcze by się przydał sterylizator W zestawie są 2x150ml butelki 2x260 ml, nakładki smoczków od 3 miesięcy i butelka od 6 miesięcy z uchwytem fajny jest ten zestaw i się przyda napewno
to kupiłam nowiutkie na car boot http://allegro.pl/podgrzewacz-elektryczny-tommee-tippee-model-2011-i1587581324.html ja zapłaciłam tylko 5f kurczę nawet taniej jest w sklepie niż w Polsce ale też znalazłam tańsze o 10 zł trochę dalej
a to dzisiaj kupiłam tylko bez smoczków jest zestaw http://allegro.pl/tommee-tippee-zestaw-startowy-butelki-smoczki-new-i1596740454.html

tez bylabym wsciekla! co za baba;/ wspolczuje
Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie pozwalajcie sie tak traktować lekarzom wiem cos o tym jestem prawnikiem i jeszcze na studiach ile ja się naczytałam teczek z dokumentami/pozwami o błędach lekarza o komplikacjach spowodowanych brakiem fachu nie tylko kobiet w ciąży moja kolezanka bedac po "niedelikatnym" badaniu ginekologicznym w 6 miesiacu zaczela krwawic, naszczescie nic sie powaznego nie stalo ale mimo wszystko nie powinno tak byc. Ja mam takie zboczenie ze jak widze lekarza ktoremu sie nie chce badac, jest nie mily itp to ide do innego i pamietajcie najwazniejsze aby kobieta wiedziala jakie ma prawa podczas ciazy, badania jak i na samej porodowce drugi przyklad mojej znajomej ktora miala komplikacje po nacieniu krocza, chciala rodzic kucajac to polozna powiedziala ze nie ma sily sie do niej schylac i tak to jest jak sie slucha personel medyczny" nie dajcie sie dla dobra waszego i bejbika

u nas jest taki lekarz X na ktorego nie moge patrzec i on przyszedl mnie zszyc po porodzie, nie dalam mu sie nawet dotrknac, polozna mowi ze w szoku jestem ze to ze tamto wiec ryklam ze jak on mnie dotknie wbrew mojej woli to ich zaskarze i bedzie problem, powiedzialam mu ze go nie lubie i sobie nie zycze w 3 minuty znalazl sie inny lekarz

ja wczoraj kupilam malej w Lodzi sandaleczki z adidasa takie leciutkie, nie sa co prawda profilowane ale zaczyna chodzic i w lzejszych jej wygodniej. A dostalam tez fajne 3 pary z clarksa ale ciut za duze jeszcze sa...

dla malenstwa jeszcze nic nie kupilam, ale ja to jedna z niewielu ktore rodza pod koniec grudnia wiec mammmmmmm czas;p

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ----------

tottie nie masz sie czym martwic moze bedziesz miala wieksza dzidzie, mjoja zawsze na usg byla duza i cxiezsza niz powinna, a moze teraz rosnie a pozniej troszke stanie, ale nie masz sie czym matriwc.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:10   #2848
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
tottie nie masz sie czym martwic moze bedziesz miala wieksza dzidzie, mjoja zawsze na usg byla duza i cxiezsza niz powinna, a moze teraz rosnie a pozniej troszke stanie, ale nie masz sie czym matriwc.
mam taką nadzieje... bo róznica między Waszymi 6cm dzidziami a moją 10cm jest duża.... a to dopiero 14tc...

nawet na suwaczku mam że dzidzia w tym okresie powinna mieć 6,5cm :P

hmm bierzecie jakieś witaminy?
Ja do tej pory brałam pregne plus - zaczęłam ją brać od pierwszego m-ca ciąży. Teraz byłam w aptece i kobieta za ladą powiedziała żebym już nie faszerowała dziecka zbędnymi witaminami.
Ponoć organizm kobiety ma zachcianki w czasie ciąży tylko wtedy gdy brakuje mu jakiś witamin...
Stąd ponoć ochota kobiet na kiszone ogórki, czy śledzia a chwile potem na czekoladę.
Od tygodnia nie biorę żadnych tabletek i zauważyłam wzmożoną ochotę na pomidory, mandaryki i rzodkiewki. Do tego inaczej działają na mnie zapachy... teraz jak coś poczuje i to ładnie mi pachnie to po prostu muszę to zjeść

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:16
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:17   #2849
nikaa2
Wtajemniczenie

ja stosuję tak 1xdz(powinnam wg ulotki 2-3xdz.) oliwki BABDYDREAM fur Mama... zapach odpowiada, estetyka opakowania również
aa i kupiłam dobie odrazu 5 op. bo była promocja po 10zł a że miałam kartę rossmanowską 50zł... więc akurat
do tego koleżanka przyniosła mi Mustelkę Vergetures double action i tym 1xdz. smaruję wieczorem, aby do TŻ sie nie przykleiĆ jak po oliwce, a ten kremo-żel dobrze mi się wchłania

wiadomo rozstępy to sprawa genetyczna, ale jeżeli choĆ trochę mogłabym zapobiec... byłoby super... takie eldorado

właśnie oglądam program o GAZIE ROZWESELAJĄCYM w czasei porodu.... na 100% bezpieczne... ciekawe....hmmm...
Stary 2011-05-12, 10:25   #2850
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
właśnie oglądam program o GAZIE ROZWESELAJĄCYM w czasei porodu.... na 100% bezpieczne... ciekawe....hmmm...
No ja w czasie porodu mialam gaz,ale raczej nie byl to gaz rozweselajacy, bo do smiechu mi nie bylo hehe... jedynie po 2 dawkach morfiny troche mi odbilo

Cytat:
Cześć mamusie,
Wczoraj po czyszczeniu tarasu padłam. A to się dziś okazuje, że ponoć mega burze mają być Cała praca pójdzie na marne, znów obok doniczek będzie mnóstwo ziemii .... ehhhh

Czy Wy też jak wkroczyłyście w II trymestr macie więcej energii ?? Bo ja ostatnio jakoś na pupie usiedzieć nie potrafię
No to ty masz taras!!!! 100 metrow! szok! to ja swoj malutki tarasik chowam do kieszeni heheh ( 7 metrow dlugosci i 1,5 szerokosci).... ale nic mi nie mow o burzach bo dopiero co skonczylam szorowac moj!!!
A energii to ja mam za trzech,ale najgorsze jest to, ze nie mam gdzie jej wyladowac Nie mam z kim zostawic mojego synka, bo bym pojechala na dzialke i moze popielila troszke. A tak to jestem przybita do domu
Cytat:
ja jeszcze nie uprasowałam, tego co miałam uprasowaĆ pare dni temutakże nudziĆ mi się nie będzie
A ja juz skonczylam prasowania :hurra:
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości