Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r. - Strona 58 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 07:32   #1711
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.

dzien dobry

zaraz nadrobie
wczoraj juz nie mialam sily, koelzanka mnie poprosila zebym z nia do Lodzi pojechala po rower wiec skoczylysmy do manufaktury i nic w tym dziwnego by nie bylo gdyby nie to ze ona ten rower kola 28 w corsie chciala przewozic , jakos nam sie udalo go wsadzic na sile ale trwalo to 1,5 godziny...
no i niestety ale nie moglam sie oprzec tym rozowym sandaleczkom z adidasa i malej kupilam i powiem wam ze ewidentnie lepiej jej sie chodzi bo sa lzejsze, a dostalysmy 3 pary clarksa.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 07:41   #1712
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
ana, dla siebie też tą soraye 45 mam-to właśnie ta moja ulubiona od 2 lat

....
Evitka ja oczy z podłogi zbieram,bo jestem zachwycona tym filtrem.Toż to hit nad hitami!!!avene i te inne mogą mu stopy całować.Łaże do lustra i nie wierzę,że mam po takim wysokim filtrze matową buzie,zero bielenia,wchłonął się błyskawicznie-jak normalny zwykły krem na dzieńZaraz jeszcze sobię ulżę na filtrowymi to wszystko za 18 zeta-stabilny i można jeszcze kolorówkę kłaść bez obaw.Umieram ze szczęścia.Właśnie kazałam tż pojechać po zapas.
Cytat:
a ja wam powiem, ze dla mnie juz za gorąco, ja tak jak libra, upałów nie lubię
jak ja latem na placyku wytrzymam to nie wiem
Dla mnie teżwczoraj grila mieliśmy,znajomi przyjechali i połowę popołudnia graliśmy w siate w tym upale to wieczorem z tż padliśmy jak muchy-nawet na seks siły nie mieliśmy
Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tylko na chwilkę, bo własnie z tylkooliwką i tz'tami szykujemy się do grilla. Pogodę mamy super, plecy mam zjarane a odwracałam się twarzą do słońca
lece bo Amela już śpi, Danielka tylkooliwki tz usypia, mój tz rozpala grilla a oliwka szykuje kiełbasy
miłego wieczorku życzę
Bawcie się dobrze kobietki
Cytat:
bao, a pedagoga też macie do dupy? a może przez MOPS?

ciągle zapominam was zapytać-Lenka od trzech nocy przesikuje pieluchę aż ma mokre spodenki-myślicie, że jakbym kupiła większe pieluchy to by coś dało?
(a jak pisałam ciut lepiej śi-może jej to pasuje )
Moja raz w życiu tak przesikała pampersa,że kapało z niego bokiem.A poszła spać tylko na 3 godziny w dzień i wstała z takim zasikńcem.A wcale nie dlatego,że był za mały.
Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Ana - zebrałam sie i pochodziłam po aptekach byłam w 4 i 2 seforach i niestety nigdzie nie ma tyk kapsułek dermogal A+E i nie ma nigdzie AA eco. Ale w jednej zamówiłam i mają być jutro.

A co myślisz o tych kosmetykach Premier z Izraela
mam między innymi to
http://www.magicznypremier.pl/index....oduct_id=29790

Nie ma tam składu to guzik mogę o nich powiedzieć.Fajnie by było,żeby za tą cenę było w tych kosmetykach coś fajnego
Pop a Ty jak lubisz kosmetyki z górnej półki to z tych naturalnych też takie są.Bardzo fajne i bardzo drogie
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
a mi wyszedł 65F, w życiu takiego nie kupowałam
Nie kupowałaś,bo pojęcia my jeszcze nie miałyśmy,że takie są.Dobrze,że się wzięli za to i nagłośnili sprawę z tym dobieraniem rozmiarów.
Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość

Moja teściowa wczoraj wymyśliła, że powinnam małemu robić zatyczki z waty do uszu jak chodzi bez czapki ćwierćinteligent....

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 08:50   #1713
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Evitka ja oczy z podłogi zbieram,bo jestem zachwycona tym filtrem.Toż to hit nad hitami!!!avene i te inne mogą mu stopy całować.Łaże do lustra i nie wierzę,że mam po takim wysokim filtrze matową buzie,zero bielenia,wchłonął się błyskawicznie-jak normalny zwykły krem na dzieńZaraz jeszcze sobię ulżę na filtrowymi to wszystko za 18 zeta-stabilny i można jeszcze kolorówkę kłaść bez obaw.Umieram ze szczęścia.Właśnie kazałam tż pojechać po zapas.

Moja raz w życiu tak przesikała pampersa,że kapało z niego bokiem.A poszła spać tylko na 3 godziny w dzień i wstała z takim zasikńcem.A wcale nie dlatego,że był za mały.
a mówiłam przeca . Cieszę się, że tobie też pasi .
Ja m.in. dlatego chciałam coś dla lenki z sorayi, bo wiem, że stabilne i przyjemne w użyciu

a z tymi pampersami to sama nie wiem, chyba se te 3 dni za dużo łyknęła, bo jak dokładnie oblukałam, to wygląda mi, że jeszcze dobre są. Dziś już nie przesiurała.
Zobaczymy dalej, najwyżej kupie jedną pakę "5" i zobaczę, zmarnować i tak się nie zmarnuje.

I znów ładnie spała w nocy, coś tam sobie kwękała, ale nie wstawałam do niej ANI RAZU i obudziła się gdzieś 5.40, czyli w miarę ok. (u nas znaczy się, bo jak za późno wstanie, np. przed 7 to już potem tylko raz w dzień śpi, to już wolę przed 6 wstawać)

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

i strasznie tu pusto

a gdzie mrówa, linsday, ferrou, drcron wyłazić piczki i pisać co u was

Edytowane przez evitka21
Czas edycji: 2011-05-12 o 09:03
evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:02   #1714
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Wpadam do was po ciężkiej nocy Mała miała gorączkę 38,8 choć nie wiem czy ten mój głupi termometr nie oszukuje bo mi się wydawało, że ma więcej. Po prostu parzyła. Nie mogła spać, wzięliśmy ją do nas a ona taka lejąca była. Lezała z otwartymi oczami pół nocy i nimi tak przewracała jakby odplywała. Bylam przerażona. i do tego ten ciężki szybki oddech No i 2 razy w nocy ją przebierałam bo się zesroliła. Sam śluz i straszny smród Już jak widzi pieluchę to płacze, bo ją tak pupka szczypie. Ogólnie jest marudna, placzliwa i taka jak nie ona. Nawet w przychodni dziś nie chciala chodzić tylko mi się na kolana ładowała nie poznałam własnego dziecka.

No i lekarz stwierdzil, ze to infekcja wirusowa przewodu pokarmowego. Nie kazał dawać zadnych leków prócz probiotyku 2 razy dziennie i DIETA. Nie zmuszać jej do jedzenia, jak się przegłodzi to się nic nie stanie- tak twierdzi. Mleko jesli juz to podawać częściej a w małych ilosciach i rzadsze- mniej miarek. No i dużo pić...
Może wezmę dziś opiekę. Zobacze jak się mała będzie czula jak się obudzi.

No własnie laski- gdzie się chowacie. Lind- ja chcę spotkanko ale teraz to odpada

---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ----------

Evitka- a jak Ty to robisz, że z taką bandytką tyle czasu dajesz radę na necie siedzieć?? moja jak miała dni bandyckie to tylko jak spała dawałam radę Was odwiedzać...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:24   #1715
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
I znów ładnie spała w nocy, coś tam sobie kwękała, ale nie wstawałam do niej ANI RAZU i obudziła się gdzieś 5.40, czyli w miarę ok. (u nas znaczy się, bo jak za późno wstanie, np. przed 7 to już potem tylko raz w dzień śpi, to już wolę przed 6 wstawać)

---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ----------

i strasznie tu pusto

a gdzie mrówa, linsday, ferrou, drcron wyłazić piczki i pisać co u was
Gratuluje przespanej nocy

Asia oby jak najszybciej Wercia do zdrowia wróciła.

Rzeczywiście pusto tu dzisiaj.

Głowa mi pęka od samego rana,a tż nie ma co by to pomógł

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-05-12, 09:27   #1716
mloda1989
Zakorzenienie

a gdzie wy wyliczacie ten rozmiar??

oby wercia wyzdrowiala jak najszybciej
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:28   #1717
evitka21
Zakorzenienie

asiulek bardzo mi przykro mam nadzijeję, ze szybko wirusa przegonicie

bo my tak, rano jak się obrobię ze wszystkim (po 7 z reguły) to młoda jeszcze rześka, całą noc zabawek nie widziała, a ja kompa odpalam i sprawdzam co u was na szybko, a ona lata w okół mnie, potem już na mnie wisi to już nie ma kompa.
Potem ona idzie spać ok.9.30, to ja znów do kompa, czasem po przy po południowej drzemce, i ostatnio wieczorem. Jak sprzątam czy coś robię domowego,to nie mam czasu, ale tak to czytam na bieżąco w miarę. I pamiętajcie, że ja nie gotuję (tylko młodej)

A wczoraj miałam dzień dobroci od innych, bo młoda 2x była na spacerze beze mnie

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 09:32   #1718
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
a gdzie wy wyliczacie ten rozmiar??
http://www.atlastravel.nazwa.pl/mariska/index2.html

Ja wg tego wyliczonego rozmiaru przez all kupiłam staniki, jestem ciekawa czy będzie ok jak przyjdą.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:33   #1719
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

asia u nas od wczoraj to samo!!!
mala w dzien 6 kup zrobila, i goraczka;/
lekarka mowi ze gardlo cos nie tak i ZNOWU dala antybiotyk, ale gop kurcze ni ewykupilam i nie wiem czy dobrze robie...moze powinnam?
rano zrobiula 3 kupki i miala goraczke poszlam do lekarza, potem moja mama z nia zostala ja pojechalam do lodzi bo niby bylo okl, goraczka minela i przeszlo wszystko ale wieczorem znowu 3 kupy byly i goraczka...
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:43   #1720
P0P70
Zakorzenienie

Asiulek - dużo zdrówka dla pięknej Werci. Biedaczka mała.

Młoda - Madzia podała linak do strony na której się to wylicza.

Cytat:
Nie ma tam składu to guzik mogę o nich powiedzieć.Fajnie by było,żeby za tą cenę było w tych kosmetykach coś fajnego
Pop a Ty jak lubisz kosmetyki z górnej półki to z tych naturalnych też takie są.Bardzo fajne i bardzo drogie

Bez przesady jak mogę to kupiję tańsze. Dla mnie cena nie jest wyznacznikiem.
Ja przec całe życie nie miałam kłopotu z cerą, ani w okresie dojrzewania ani potem. Zwykle się nie malowałam nawet kremów nie używałam. A teraz po tej ciąży jakoś mi sie zmieniło , jakieś plamy, jakieś wypryski, cera troche bardziej sucha. Więc szukam jakiś dobrych kosmetyków coby ją oddnowić. Pochodziłam do kosmetyczki ale muszę mieć też coś na codzień.

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:43   #1721
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

miałam zdać relacje z przejażdzki rowerkiem, a więc mały zadowolony, ja w sumie też, dość wygodnie się jeździ, koła ma piankowe więc dziury chodnikowe niegroźne, takie małe zakupy w koszyku z tyłu przewiozłam. 30 min zajęło mi skladanie tego rowerka. Mały nie trzyma nóżek na tych stopkach tylko woli albo na pedałach, albo na błotniku przedniego kołaPasy dobrze dziecko przytrzymują, jest bezpieczny, dotykają szyji ale nie ma wewet czerwonej, więc chyba to groźne nie jest, przecież cały czas go pilnuję. W domu siedzi przy nim i kręci pedałami.

No i kolejna niechlubna umiejetność mego synka włancza mi piorun jeden piekarnik, wczoraj w piekarniku prawie mi patelnie spalił, bo nie zauważyłam, a do samego problemu wypicia herbaty w jego towarzystwie, doszedł taki problem że wodę na herbate mi wyłancza z 5 xJa już chyba tylko wodę będę piła i to z butelki, bo szklanki mi kradnie Na szczęście sam tylko piekarnik umie włączyć, bo do palników trzeba umieć zapalnikami, a tego Eryka jeszcze nie uczyłam Zastawiam wejście do kuchni wózkiem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 09:44   #1722
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
no ja powiem że u mnie podobnie , nauka trochę poszła w dół , u nas wyników jeszcze nie było z testów dopiero w czerwcu mają być.
Aż się boję co to w gimnazjum będzie , przedmioty dojdą.
Już po zebraniu , zarys ocen już jest , głównie było o wycieczce na którą w czerwcu jadą

Mój czort dzisiaj bramkę jedną sforsował , była zakręcona drutem i jakos wyszarpał i uciekł i na szczęście właśnie wyglądnęłam , patrzę ze bramka otwarta mało na zawał nie zeszłam , tak leciałam że myslałam że nogi połamię i na szczęście dopiero co wylazł i oczywiście uciekał.
Muszę coś wymyślić ze trzy razy zadrutuję .
Może się cieszcie że wasze jeszcze nie chodzą.
Libra- bystry Mikuś, lubię takie dzieci
A u nas na zebraniu o wynikach wczoraj ani słowa - celem spotkania rodziców i wychowawcy była ocena współpracy między nami, czy jest dobrze, czy mogło by być lepiej, itp. I pytaja nas o to na koniec podstawówki?
Gdybym wiedziała, że po to zmianiałam plany służbowych delegacji w tym tygodniu, to bym wczoraj do szkoły nie szła. A tak tylko zapłaciłam kasę za bal szóstoklasistów i się godzinę wynudziłam.
U nas wyników testów tez jeszcze nie ma - ja pisałam o wynikach testów próbnych, ale te finalne też napisał dobrze, bo następnego dnia po testach w szkole kupiłam Gazetę Wyborczą i sprawdziłam co ten mój synuś wypocił.

Dziś rano przed pracą zrobiłam review całej komody z Oli ciuszkami - wczesną wiosną kupiłam jej wielką pakę na All (na 2-3 latka), no i drugą zamówiłam u Madziwni.
Niestety jak wszystko przejrzałam, to wcale za dużo mi tego nie zostało bo wyglądają te ciuszki na małe. Ostatnio moje dziecię sporo urosło, i w górę i wszerz Dziś zważyłam moja pannę, w pampersie (co prawda zasikanym po nocy) i ważyła 14,2 kg Chyba trochę dużo, prawda?

Asiulek - 2, 3 dni i będzie dobrze. Do weekendu już Wercia będzie zdrowa.

Dzienniki budowy:
http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol
http://www.anatol.mojabudowa.pl/
dusiaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:47   #1723
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
górę i wszerz Dziś zważyłam moja pannę, w pampersie (co prawda zasikanym po nocy) i ważyła 14,2 kg Chyba trochę dużo, prawda?
2 kg więcej od mojego a ile ona ma wzrostu?

Stary 2011-05-12, 09:50   #1724
mloda1989
Zakorzenienie

no wyszlo mi 60K przciez to jakas masakra...

co do piekanika to ciesze sie ze my te kurki mamy takie chowane tylko ze jak sie je wyciagnie to sa mega atrakcyjne bo na czerwono maja podsietlenie

tatus przyniosl stoil synkowi tylko nie pomyslal ze moze byc za wysoki i teraz nogi trzeba bedzie skracac....

a i babel zaczal sam troche chodzic ode mnie do tezeta idzie sam...

wczoraj przyszedl nam nocnik ale poki co jeszcze nie ochrzczony babel na chwile usiadzie i zaraz chce zchodzic...
Stary 2011-05-12, 09:50   #1725
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
asia u nas od wczoraj to samo!!!
mala w dzien 6 kup zrobila, i goraczka;/
lekarka mowi ze gardlo cos nie tak i ZNOWU dala antybiotyk, ale gop kurcze ni ewykupilam i nie wiem czy dobrze robie...moze powinnam?
rano zrobiula 3 kupki i miala goraczke poszlam do lekarza, potem moja mama z nia zostala ja pojechalam do lodzi bo niby bylo okl, goraczka minela i przeszlo wszystko ale wieczorem znowu 3 kupy byly i goraczka...
Darusiaa- o jeny, znowu? Trzymam kciuki, żeby szybko przeszło

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
m
No i kolejna niechlubna umiejetność mego synka włancza mi piorun jeden piekarnik, wczoraj w piekarniku prawie mi patelnie spalił, bo nie zauważyłam, a do samego problemu wypicia herbaty w jego towarzystwie, doszedł taki problem że wodę na herbate mi wyłancza z 5 xJa już chyba tylko wodę będę piła i to z butelki, bo szklanki mi kradnie Na szczęście sam tylko piekarnik umie włączyć, bo do palników trzeba umieć zapalnikami, a tego Eryka jeszcze nie uczyłam Zastawiam wejście do kuchni wózkiem
pl_madzia- ja też mam podobnie, tylko, że w piekarniku trzymam blaszki do ciast. I codziennie muszę w kuchence (na piekarniku)nastawiać zegar, bo mi Ola go co chwilka przestawia, wciska co się da. Ostatnio, w sobotę, w piekarniku znalazłam lalę
Kurków mi na szczęcie nie przekręca bo sa zamontowane na płycie, na górze, ale zaczyna ściagać różne rzeczy z blatów w kuchni, stołu, więc niestety trzeba uważac. Zwłaszcza na żelazko bo mam taki głupi nawyk, że zostawiam je do wystygnięcia na blacie kuchennym, a mała ostatnio juz złapała za sznur. Dobrze, że zdążyłam

Dzienniki budowy:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 09:54   #1726
mloda1989
Zakorzenienie

kurka takiego rozmiaru to nawet na all nie ma;/
Stary 2011-05-12, 09:54   #1727
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
2 kg więcej od mojego a ile ona ma wzrostu?
Bóg raczy wiedzieć. Lekarka mi jej nie mierzy bo nie widzi potrzeby. Ostatni wpis z wagą i wzrostem mam z grudnia. Ubranka nosi 92-98, ale tylko takie luźniejsze. Nexty są np dla Oli za szczupłe, zresztą oni mają zawyżoną rozmiarówkę. Sukienkę na niedzielną komunię ma na 98, rajstopki kupuję na 92, buciki nosi rozmiar 21 domowe, 22 podwórkowe Bartki.

Mama mi mówiła, że w parku ludzie pytają, czy jeszcze nie mówi bo wygląda na 2 lata a gada byle jak...

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-05-12 o 09:56
Stary 2011-05-12, 09:55   #1728
P0P70
Zakorzenienie

Dusiaczku - 14 kg to chyba dużo.

Madzia - moja też włącza mi piekarnik. Ale wzięliśmy na sposób bo jak się tam w środku pali się światło to ją już nie interesuje piekarnik i nie kreci pokrętłami. Więc zapalam światełko i mam spokój.

Wysałałam TZ do domu coby sprawdził jak babcia ubrała moje dziecko.

Stary 2011-05-12, 09:58   #1729
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczynki za słowa otuchy mam nadzieję, że szybko minie bo mała jest bardzo marudna no i strasznie mi jej zal bo widać, ze jej coś dokucza...

Darusia- zdrówka dla Oliwki.

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-05-12, 09:59   #1730
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

ja wczoraj byłam w lumpku, i była cudna sukienka z NEXTa jeansowa na regulowanych cienkich ramiączkach, taka na dole bombka, chciałam dla którejś kupić, ale no jednej rzeczy potem tak wysyłać to sie nie opłaca Może jak będzie jutro to kupię i wstawię fotkę to którejś się przyda, bo koszt to około 3 zł

W tv pokazywali uzyteczne gadzety i był podróżny nocnik, fajna sprawa, bo ja pamiętam jak Eryk załatwiał się na nocnik i było trzeba z nim wszędzie jeździć http://allegro.onet.pl/nakladka-na-w...596493987.html

Stary 2011-05-12, 10:05   #1731
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Bóg raczy wiedzieć. Lekarka mi jej nie mierzy bo nie widzi potrzeby. Ostatni wpis z wagą i wzrostem mam z grudnia. Ubranka nosi 92-98, ale tylko takie luźniejsze. Nexty są np dla Oli za szczupłe, zresztą oni mają zawyżoną rozmiarówkę. Sukienkę na niedzielną komunię ma na 98, rajstopki kupuję na 92, buciki nosi rozmiar 21 domowe, 22 podwórkowe Bartki.

...
A ja myślałam,że jak moja nosi na 86 to już dużo
To rzeczywiście duża Oleńka jest.Pobiła nawet Julke Drcron.
Cytat:
Wysałałam TZ do domu coby sprawdził jak babcia ubrała moje dziecko.
I bardzo dobrze,bo babcia przegina

Stary 2011-05-12, 10:12   #1732
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dusiaczku - 14 kg to chyba dużo.
No i co ja mam zrobić, rośnie jak na drożdżach i w końcu wyrośnie na grubaskę Słodyczy przecież nie je, słodkich napojów też nie. Jak widzi coś do jedzenia to leci biegiem, najlepsza jest szynka i kabanosy, potem banan () i jabłuszko.
Konrad był podobny, 1 kg lżejszy w jej wieku, za to teraz zrobił się wysooooki i szczupły. Jak był mały musiałam mu kupować spodnie dla starszych dzieci i skracać nogawki....

coś takiego http://allegro.onet.pl/6171-nakladka...597525556.html włożył kiedyś Konrad na głowę i nie mógł zdjąć bo z drugiej strony ten plastik ma ostre krawędzie. Mały płakał, ja też, ale ze śmiechu. Dobrze, że TŻ był wtedy w domu, przeciął nakładkę sekatorem.

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
A ja myślałam,że jak moja nosi na 86 to już dużo
To rzeczywiście duża Oleńka jest.Pobiła nawet Julke Drcron.
Ano pobiła i to chyba z miesiąc temu - pisałam wtedy, że waży już ponad 13 kg.
86 to "akuratny" rozmiar dla wieku naszych dzieci.

Się dziś rozpisałam -wracam na trochę do pracki, nie wypada się tak obijać. Oczywiście będę tu stale zaglądać

Dzienniki budowy:

Edytowane przez dusiaka
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:13
Stary 2011-05-12, 10:16   #1733
anakazar
Zakorzenienie

Dusia a co lekarz mówi?jeśli nie widzi nic złego w Oli wadze to chyba nie ma co się przejmować.Słodyczy mała nie je,wcina owoce to niech to je.Może tak jak brat się pózniej "wyciągnie".Wcale nie musi być przecież grubaską.Uważaj na co to mała je i tyle.

Stary 2011-05-12, 10:17   #1734
ASIULEK_23
Zakorzenienie

A moja nadal 74 nosi :/ i czasem jej za duze

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
Stary 2011-05-12, 10:24   #1735
dusiaka
Rozeznanie

Cytat:
Dusia a co lekarz mówi?jeśli nie widzi nic złego w Oli wadze to chyba nie ma co się przejmować.Słodyczy mała nie je,wcina owoce to niech to je.Może tak jak brat się pózniej "wyciągnie".Wcale nie musi być przecież grubaską.Uważaj na co to mała je i tyle.
Lekarka nic nie mówi. Do lekarza z małą chodzę ja, a jak już pisałam - do małych nie należę. Waże porządnie, tylko może tego tak nie widać bo jestem całkiem wysoka. Czasem obok stoi TŻ - też nie drobina. Więc mała wpisuje się w "nasze" standardy

Dzienniki budowy:
Stary 2011-05-12, 10:33   #1736
gusinek
Rozeznanie

GG do gusinek

witam, dziecko spi wiec chwila luzu, dzisiaj rano go ostrzygłam
maszynką na 18mm wygląda uroczo i tak dorośle
jak wstanie idziemy do lekarza zwazyc zmierzyc itp
Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
ja nigdy chyba nie jadłam takich z bułką, musze kupić i zrobić. A które są lepsze te białe czy zielone?

Ana pomocy którą wybrać
http://allegro.pl/marsel-zwiewna-suk...597111939.html ta jest jeszcze biała i brudny róż
http://allegro.pl/marsel-delikatna-z...561773342.html
http://allegro.pl/marsel-zwiewna-suk...565660781.html

zamówie jedną tylko którą jak będzie nie dobra dam siostrze chciałam taką troche bardziej elegancką bedzie to pasowało do leginsów?
mie sie najbardziej pierwsza i trzecia podobaja

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Hej

Tylko nie smaruj swoją pomadką. Jak już to kup nową wyłącznie dla nieg

w
ups a ja ze2 razy mu posmarowałam moja ale juz nie bede na szczescie nic nie wyskoczyło

Cytat:
a

Stary z Lenką w parku, boze, jak ja psychicznie odpoczywam-rano była z teściową, teraz z tatą....
och jak ja bym chciała zeby mi ktos dziecko na spacer zabrał... niestety nie ma kto

Cytat:
a ja wam powiem, ze dla mnie juz za gorąco, ja tak jak libra, upałów nie lubię
jak ja latem na placyku wytrzymam to nie wiem
dla mnie juz wczoraj tez za gorąco było, ubrałam małemu spodenki cieniutkie body i koszulke z kr.rekawem i po chwili juz mu sciagnełam tą koszulke ukrop
u nas to albo 15stopni albo od razu30 grrr nie moze byc normalnie z 23-24

Cytat:
Napisane przez minka26 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny ja tylko na chwilkę, bo własnie z tylkooliwką i tz'tami szykujemy się do grilla. Pogodę mamy super, plecy mam zjarane a odwracałam się twarzą do słońca
lece bo Amela już śpi, Danielka tylkooliwki tz usypia, mój tz rozpala grilla a oliwka szykuje kiełbasy
miłego wieczorku życzę
ale wam fajnie, za mną od dawna chodzi grill i jeszcze do tego macie fajne spotkanie super
Cytat:

A ja myślałam że czoraj wejdę do laptopa i z drugiej strony wyjdę tak mnie zdenerwowała babcia. Ona nie wiedziała że ja słyszę to co ona mówi a tłumaczyła TZ-owi że dziecko powinno się stopniowo przyzwyczajac do ciepła. A chodzi oczywiście o ubieranie. Prawie 30 stopni a ona będzie mi stopniowo rozbierać dziecko. Czyli mała wczoraj miała rajtuzki i na body bluzkę z długim rękawem. Zdenerwowała mnie baba ale się nie odezwałam będę jutro to sobie z nią osobiście porozmawiam A potem się cieszy że jej dziecko śpi 3 godziny. Biedaczka jak sie tak upociła to co jej pozostało tylko spanie
mojego wczoraj rozebrałam na spacerze pod koniec jak wracalismy przez park to sciagnął kapeluszi juz mu nie zakładałam to starsze babki patrzyły na mnie jak na wyrodna matke
mój tesc to nawet skarpetki na spodnie małemu zaciąga zeby go nie zawiało

dusiaka to masz duża córe
my narazie ubranka na 80 i 86 niektóre, kurcze Bartus na mojej wadze to nawet 10kg nie wazy.... zobaczymy jak u doktorki bedzie, ale to zywe srebro i do tego przemiana materi po tatusiu

asiulek biedna Wercia, ja to bym spanikowała napewno i do szpitala w nocy jechała duuuuzo zdrówka dla niej oby szybko doszła do siebie

przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764

gusinek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:40   #1737
P0P70
Zakorzenienie

A dlaczego nie zmierzysz jej sama? Ja stawiam dziecko przy ścianie i mierzę

Stary 2011-05-12, 10:41   #1738
sidorcia
Rozeznanie

moja tez 74 nosi. czasem leginsy 0-3 nawet a body 3-6
Asiulek zdrowka Werci to chyba wirus w calej Polsce jest czy cos bo my to tez przechodziliśmy jeszcze tydzien temu. jeśli mała na nocnik już siada to sadzaj ją na nocnik często, nawet przy każdym bączku, to kupa nie będzie miała kontaktu w pupą. ja tak robiłam, chociaz często zdażało się że nie zdążę i wtedymała ufajdana po pachy.

ja też nie cierpię upału. w tamte wakacje tak jak bao siedzialyśmy prawie całe lato w domu, wszystkie okna, balkon pootwierane a i tak było gorąco. do lasu mamy dalekoa cien to tylko tupod krzaczkiem mozna znalezc ale już niedługo z tż jedziemy i z małą na działkę nad jezioro. ciekawe jak mała będzie się zachowywać w jeziorze, można jej będzie, i bez pampersa czy w tych specjalnych? czysta woda jest i bardzo ciepła zazwyczaj bot małe jezioro dość. może któraś z was jest z okolic Łęcznej, bo niedaleko tam mamy działkę?

Edytowane przez sidorcia
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:46
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:01   #1739
sara 85
Zakorzenienie

Asiulek zdrówka dla Werci

Cytat:
miałam zdać relacje z przejażdzki rowerkiem, a więc mały zadowolony, ja w sumie też, dość wygodnie się jeździ, koła ma piankowe więc dziury chodnikowe niegroźne, takie małe zakupy w koszyku z tyłu przewiozłam. 30 min zajęło mi skladanie tego rowerka. Mały nie trzyma nóżek na tych stopkach tylko woli albo na pedałach, albo na błotniku przedniego kołaPasy dobrze dziecko przytrzymują, jest bezpieczny, dotykają szyji ale nie ma wewet czerwonej, więc chyba to groźne nie jest, przecież cały czas go pilnuję. W domu siedzi przy nim i kręci pedałami.

ja jeszcze nie wybrałam rowerka, za dużo jest i nie moge się zdecydować

Zosia wczoraj nauczyła się włączać piekarnik i co chwile sprawdzam czy nie włączony
dobrze że od gazu mamy obok palnikow to nie sięga jeszcze

Cytat:

Mama mi mówiła, że w parku ludzie pytają, czy jeszcze nie mówi bo wygląda na 2 lata a gada byle jak...
no 14 kg to chyba dużo, ale jak lekarze nic nie mówią to chyba ok

Zosia waży nie całe 10 kg, a ubranka na 86 nosi.

Jade dzisiaj na zakupy, Zosi musze kupić w h&mie kapelusik, ostatnio oglądałam taki w kwiatuszki chyba, jakieś cieniutkie spodnie, może spodenki. Zobaczymy czy coś bedzie.

Pop- i jak babcia Oliwke ubrała? Zosia dzisiaj w bluzce na ramiaczkach i leginsach do kolan. i tak cała spocona była tak goraco jest

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:32   #1740
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Napisane przez sidorcia Pokaż wiadomość

ja też nie cierpię upału. W tamte wakacje tak jak
bao siedzialyśmy prawie całe lato w domu, wszystkie okna, balkon pootwierane a i tak było gorąco. do lasu mamy dalekoa cien to tylko tupod krzaczkiem mozna znalezc ale już niedługo z tż jedziemy i z małą na działkę nad jezioro. Ciekawe jak mała będzie się zachowywać w jeziorze, można jej będzie, i bez pampersa czy w tych specjalnych? Czysta woda jest i bardzo ciepła zazwyczaj bot małe jezioro dość. Może któraś z was jest z okolic łęcznej, bo niedaleko tam mamy działkę?
znowu mnie pomyliłaś, ja lato uwielbiam i w domu nie siedziałam, hehe wczoraj gmyrelki hania moja była

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości