Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 12:16   #781
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki za odpowiedzi dziewczynki, ale jak ktoś coś jeszcze chce dodać, to się ni eobraże Im więcej opinii, tym lepiej

Ale to nie chodzi o to, żeby to dziecko czesać, żeby łądnie wyglądało, tylko zeby mu skórę na główce masować. To dobre i ze względu na pobudzanie cebulek i ładniejsze włosy w przyszłości oraz na to, żeby się ciemieniucha nie rozwinęła.
Widzisz nie pomyślałam, że ciemieniucha może się rozwinąć, a czytałam ostatnio o niej...to nie wiem która szczotka będzie lepsza

Monika, Oliwia że coo w życiu bym nie dała 600zł albo 1000zł Nam powiedzieli co łaska, więc na zapowiedzi daliśmy 50 zł, a za ślub 200zł ! i nic mnie nie obchodziło! Kościół miałam przystrojony i nic nie płaciłam, skrzypek 50zł i organistka za darmoche!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:17   #782
agni82
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

na obiad dziś mam szczawiową, Zrazy wołowe z ryżem i sosikiem.

A mega pytanie:

Czy można brac węgiel w ciąży?
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:17   #783
patik87
Zakorzenienie

Na temat księży nie będę się wypowiadać bo mogłabym książkę napisać.
Wcześniej jak mieszkałam w domu rodzinnym przed ślubem u nas w prafii jest taki ksiądz..ehhh...poematy tylko o nim pisać. Teraz mamy trochę lepszego, zależy od humoru ale kaske też lubi, za chrzest coś 250zł, za slub wziął od nas 600 ( nie brałam w swojej parafii tylko u tzta i mój klecha mi problemy robił, do kurii dzwoniłam..), ale potrafi i 1000 wziąśc, zależy od kogo.

Chrzciny własnie mam poglądy jak brumek i karoline. 3 msce po porodzie, jak się ogarnę z byciem mamą, dojdę do siebie po porodzie. Ale teściówka też mi podgaduje żeby w sierpniu robić. Już robię, pewnie, bo ona tak chcęJak pod koniec lipca mogę równie dobrze urodzić dopiero.... narazie nie myślę o tym, robimy pewnie w domu, ale tylko rodzice, rodzeństwo, babcia i chrzestni i tyleee. A tesciówka pewnie zechcę spędy robić, już widzę jak zacznie mi pomagać wszystko robić, gotować i rządzić!! O nieeeeee
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:20   #784
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Widzisz nie pomyślałam, że ciemieniucha może się rozwinąć, a czytałam ostatnio o niej...to nie wiem która szczotka będzie lepsza

Monika, Oliwia że coo w życiu bym nie dała 600zł albo 1000zł Nam powiedzieli co łaska, więc na zapowiedzi daliśmy 50 zł, a za ślub 200zł ! i nic mnie nie obchodziło! Kościół miałam przystrojony i nic nie płaciłam, skrzypek 50zł i organistka za darmoche!

A moja droga ja jeszcze kosciol strilam to z kosciolem bukietami i strojeniem auta 1000 mnie kosztowalo to dodatkowo bo kosciol wielgasny u mnie

---------- Dopisano o 13:20 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

dobra lece jade z matka do miasta bedzie ciekawie

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:24   #785
agulaaabar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
. A tesciówka pewnie zechcę spędy robić, już widzę jak zacznie mi pomagać wszystko robić, gotować i rządzić!! O nieeeeee
Tego samego się spodziewam po mojej ale w nosie to mam, chce to niech robi u siebie w domu przyjęcia nawet na 200 osób, bardzo proszę, ale bez nas, ja nie mam zamiaru zapraszać ciotek, sąsiadów, bo u nich tak się robi...

Czas na zmiany !
25:0
30:12
Zakończone: 2
agulaaabar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:25   #786
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Oliweczka1985 wlasnie dzwonili z internusu do mnie przelozyli mi wizyte na pozniejsza godzine i niestety musze odwolac nasze spotkanie bo pozniej po wizycie to male zakupy i do domu.... przepraszam ....
O to szkoda, trudno-następnym razem.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:38   #787
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Drugą sytuację znam, że koleżanka po cywilnym miała być świadkiem od swojego brata na ślubie Kościelnym, kiedy ksiądz się dowiedział ( w dniu ceremonii) powiedział, że Para Młoda musi poszukać wśród gości, kogoś kto ma ślub Kościelny i teraz szukaj kto ma dowód przy sobie!
To są ludzie którzy nie noszą przy sobie ZAWSZE dowodu osobistego Ja się bez niego nie ruszam, zawsze mam w portfelu. I nie zmam nikogo, kto by go na stałe ze sobą nie nosił....

Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
Brumek za 100 dniówkę jasne że to ważny dzień dla nas też w końcu po to tu jesteśmykwiatki posadziłaś?
Posadzone Śliczne są

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
Czy można brac węgiel w ciąży?
Z ulotki:
"Ciąża i okres karmienia piersią
W ciąży stosować jedynie w przypadku, gdy w opinii lekarza korzyści dla matki przewyższają potencjalne ryzyko dla płodu. Brak danych o stosowaniu węgla leczniczego przez matki karmiące piersią. Ponieważ preparat nie wchłania się z przewodu pokarmowego najprawdopodobniej nie wpływa on niekorzystnie na dzieci karmione piersią."
Czyli można, bo takie ostrzeżenia to na najbezpieczniejszym nawet leku piszą

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 12:39   #788
jacieeeee
Wtajemniczenie

My za ślub płaciliśmy 600zł, ale w tym już było "co łaska" dla organisty oraz za kwiaty do kościoła, ponieważ Nasz ksiądz nie uznaje dekoratorek. Sam skończył kurs florystyczny i sam stroi

No dobra, zmykam nałożyć tapetę na twarz, bo po obiedzie jadę ze szwagierką na poszukiwania prezentu dla teściowej na urodziny. Proszę nie pisać a dużo

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:40   #789
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:

A co to ta ciemieniucha tak w skrócie?

My musieliśmy jeszcze zamawiać dekoracje kościola.

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-12, 12:42   #790
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
To są ludzie którzy nie noszą przy sobie ZAWSZE dowodu osobistego Ja się bez niego nie ruszam, zawsze mam w portfelu. I nie zmam nikogo, kto by go na stałe ze sobą nie nosił.
Są...np. ja. Fakt, że prawie zawsze mam go przy sobie, przy czym prawie robi zasadniczą różnicę
Jak idę na wesele, to nie pcham do torebki portfela, bo najnormalniej w świecie się tam nie mieści. Tym samym dowód też zostaje w domu.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:45   #791
agni82
Zadomowienie

dzięki brumek

Zaparcia mnie męczyły tydzień, a teraz odwrót.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:51   #792
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Jak idę na wesele, to nie pcham do torebki portfela, bo najnormalniej w świecie się tam nie mieści. Tym samym dowód też zostaje w domu.
Dokładnie

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-12, 12:53   #793
SweetAngel1984
Zadomowienie

shira -królika
a jakiego masz bo ja krzyżowkę holenderskiego z angorką

agni - a umnei na odwrót najpierw mialam biegunke a teraz zaparcia wkroczyły a ciężką altylerią

a co do księży - dla mnei temat rzeka ...wole nie zaczynać żeby nikogo nei urazić i przy okazji sobie ciśnienia nie podnosić
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:57   #794
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
To są ludzie którzy nie noszą przy sobie ZAWSZE dowodu osobistego Ja się bez niego nie ruszam, zawsze mam w portfelu. I nie zmam nikogo, kto by go na stałe ze sobą nie nosił....
No kochana jak mam kopertówkę, to nie biorę portfela całego, tylko jakieś pieniążki do koszyczka i koniec, wszystkie dokumenty zostają w domu. Chyba że prowadzę to inna sprawa. Na tym weselu co opisałam sytuację z tego co wiem, to były problemy z osoba która miałaby dokumenty przy sobie i nadawała się na świadka.

Tak samo kwestia pieniędzy, ja biorę tylko tyle ile mam wrzucić do koszyczka, a u mnie na ślubie np było tak, że przyszli jakieś żebraki i robili bramy, nie dość że wzięli od Nas flaszkę do goście którzy za Nami jechali musieli dać jakąś choćby 1 zł bo tak ich by nie przepuścili
a nie każdy miał przy sobie właśnie pieniądze

Jacieee dokładnie tak samo mam

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:00   #795
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
robili bramy, nie dość że wzięli od Nas flaszkę do goście którzy za Nami jechali musieli dać jakąś choćby 1 zł bo tak ich by nie przepuścili

Juleńka
Mateuszek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 13:07   #796
Madziulka_17
Wtajemniczenie

Cześć,

Byłam dzisiaj u diabetologa z wynikami pamiaru cukru glukometrem po posiłkach i jednak sama dieta nie wystarczyła - dołożono mi dzisiaj insulinę.
Pod gabinetem czekałam na wizytę 4 i pół godziny po czym usłyszałam taką pocieszającą wiadomość.

Padam na pyszczek, idę Was nadrabiać

' Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym '

http://suwaczki.maluchy.pl/li-54402.png

http://kociewianka.w.interia.pl/mamy/dzieci2011.html
Madziulka_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:09   #797
dziubek79
Zakorzenienie

odnośnie księży... za ślub chyba daliśmy 200zł albo 250zł , 100zł wziął osobno organista, wystrój kościoła sami robiliśmy no i 50zł za rozłożenie czerwonego dywanu ale proboszcz dał nam namiary na parę która przed nami brała ślub i razem to załatwiliśmy i koszty podzieliliśmy na pół brałam ślub w parafii męża bo mojego proboszcza nie trawię ale nie robił żadnych problemów, dał papierek i po temacie, co łaska zapłaciłam dla świętego spokoju 20zł.
A co do świadków, chrzestnych to nam powiedziano że świadkiem może być każdy , osoba nie wierząca, bez bierzmowania (świadek mojego męża był taką osobą) , osoba innej wiary , natomiast chrzestny musi być wierzący i mieć bierzmowanie.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:18   #798
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Cześć,

Byłam dzisiaj u diabetologa z wynikami pamiaru cukru glukometrem po posiłkach i jednak sama dieta nie wystarczyła - dołożono mi dzisiaj insulinę.
Pod gabinetem czekałam na wizytę 4 i pół godziny po czym usłyszałam taką pocieszającą wiadomość.

Padam na pyszczek, idę Was nadrabiać
No to nieźle się naczekałaś-straszne!!! I na dodatek ta insulina....

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-12, 13:19   #799
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Dziewczyny w jakim czasie po porodzie robicie chrzciny, ile osób zapraszacie tak mniej więcej i gdzie je robicie-dom, restauracja?
poprzednio robilam po 4 miesiacach chyba. i tak spal pół mszy a poza tym byl w miare cihco. siostra robila chyba po meisiacu, dla mnie to ponad siły, wiec nie bawilam sie w tak szybkie chrzty. wtedy robilam w domu (ok. 15 osób - nasi rodzice, nasze siostry z połówkami, chrzestny, no i my) i czesc potraw przywiozla ze soba moja mama, czesc tesciowa, czesc ja robilam. ale mam za malo miejsca na takie imprezki. teraz jak mam 2 dzieci to juz nie bede sie bawic - robie w lokalu. ludzi tyle samo. ale tak pewnie 2-3 mies max poczekam.

ja slyszalam jeszcze zabobon ze sie piluch tetrowych nie wiesza na dworzu zanim dziecko ochrzczone nei jest...

wkładki laktacyjne - pierwsze 2 tygodnie tylko pielucha tetrowa w stanik bo by mi 50 szt dziennie szło! potem mialam jakies johnsona i bellli. te pierwsze lepsze. powiedzmy ze czasem szły 4 dziennie.

szczotka do włosow - ja uzywalam nie do czesania a do mycia głowy wiec włosie sztuczne starcza

zaneta - nie ma u nas przedchrzesntych nauk, chyba zeby mi ksiadz chcial dzieci popilnowac w tym czasie

moniczka - opłata co łaska, my dalismy chyba 50 zl...

w parafii mojej mamy jest super proboszcz - nawet namawia zeby brac slub i chrzest razem jak jakas para chce sam chrzest brac. i jak widzi kiepska sytuacje (bo tym sie zaslaniaja neiktorzy) to kasy wcale nie bierze. wiem ze czasem wlasnie takie sluby i chrzty sie zdarzaly - pochwalam bo albo woz (czyli slub i chrzest) albo przewoz (czyli brak chrztu i slubu... no chyba ze brak slubu bo sa jakies przeslanki np. inne wyznanie...). wogole swiadkowie i chrzestni to inna para kaloszy - swiadkiem moze byc kazdy, nawet innego wyznania czy "w grzechu" (rozwodnik, konkubent...) - to tylko swiadek ze byla taka przysiega. nawet spowiedzi miec nie musi. chrzestni to większy bajer - musi byc tego samego wyznanioa (nie wiem czy innego przejdzie... przeciez ma pomagac wg formulki wychowywwac dziecko w wierze KK) i po spowiedzi.

agni - wegiel mozna, tylko on i smecta mnie przed mega biegunka ratowala...

brumek - ja od kiedy w sklepie mi nei chcieli piwa sprzedac (bylam z kolezanka ze studiow! mieszkalysmy obok tego sklepu wiec w dresiku myk myk i do sklepu... a tu zonk! smiac sie nam chcialo, bo zadna nie wziela dowodu...) nosze wlasciwie zawsze w portfelu. ale jak nie biore go ze soba (czasem jakis spacer po lesie) to nei mam tez dokumentu

ciemieniucha - mozna to nazwac w skrócie tłusty dużopłatkowy łupież u dzieci najczesciej. ciezko go wytępić jak sie pojawi (oliwo sie głowe najczesciej i wyskrobuje wręcz grzebieniem z włosow). http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciemieniucha u nas po szamponie J&J była i po dodawaniu do wody emolientów (ta sama woda płukalismy włoski... dlatego pewnie)

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-12, 13:24   #800
Bartessa
BAN stały

Dziewczyny ale naskrobałyscie
7 stron nadrabiania od wczoraj od godziny 22.00

Zapisałam malego do alergologa, dopiero termin na 22 lipca :/
musze mu badania zrobic krwi, sądzilam ze oni to robią we wlasnym zakresie...
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:28   #801
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

ciemieniucha - mozna to nazwac w skrócie tłusty dużopłatkowy łupież u dzieci najczesciej. ciezko go wytępić jak sie pojawi (oliwo sie głowe najczesciej i wyskrobuje wręcz grzebieniem z włosow). http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciemieniucha u nas po szamponie J&J była i po dodawaniu do wody emolientów (ta sama woda płukalismy włoski... dlatego pewnie)
Dziękuję

Juleńka
Mateuszek
Stary 2011-05-12, 13:31   #802
patik87
Zakorzenienie

monia a jak Ci się ta pielucha w stanik zmieściła?
Właśnie z chrzestnymi innego wyznania chyba nie przejdzie.. U nas podobni teraz jakieś nauki ksiądz wymyślił, 2 spotkania. Podobno robi tez chrzty zbiorowe-kilkoro dzieci się "nazbiera" i hurtem chrzci wszystkich na mszy.

Padam na pysk. Jeszcze na dworze nie byłam, tyle roboty w domu. Ale jak mój wróci, uraczę go obiadem i nauka na huśtawce. Czarownie..

Nas ślub wyniósł: 600 ksiąz, 100 kocielny, 100 organista, 100 dziewczyna która nam śpiewała, 150 ubranie kościoła.. więc wychodzi ponad tysiąc

Madziulka o ludzie, ale się naczekałaś. Taka kolejka była? nie dało rady bez wejść? masz się biedactwo.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-05-12 o 13:32
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:31   #803
zanka205
Zakorzenienie

łóżeczko i materacyk w końcu przyszły!!!

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:33   #804
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Przesadzają z tymi cenami troszkę my planujemy kupić wózek w czerwcu gdzieś więc będę szukać i orientować się w cenach, może jakaś promocja się trafi i troszkę taniej będzie, a potrzebujemy spacerówki i gondoli właśnie, dobrze, ze fotelik dostaniemy od znajomych chociaż
a w lipcu wchodzi ten wyższy VAT na artykuły dzieciece???
jakos mowa o tym byla i nie wiem czy to prawda?

Cytat:
Tak tak kochana już mi endo napisał na kartce, jakie badania mam zrobić : TSH ft3 i ft4 koszt ok 50zł + wizyta prywatnie 80zł

Beatka teściowa moja zrobiła wczoraj gołąbki,więc dzisiaj mam labe
internista moze dac tylko na TSH ft3 i 4 od endo tylko skierowanie.

a obiad mamy ten sam, ja tez od wczoraj gołąbki

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Carmela a czy tego xlandera to można kupić osobno samą gondolkę? coś mi się ubzdurało że można tylko komplet kupić
Wszystko mozna osobno kupic !

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My Filipa chrzciliśmy jakoś jak skończył pół roku, ale jakbym miała teraz podejmować decyzję to w ogóle byśmy tego nie zrobili...
nie jesteśmy zbyt wierzący, nie chodzimy do kościoła i zabrakło mi chyba odwagi żeby się przeciwstawić presji rodziny , że jak to bez chrzcin....
Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
o ile nam ksiądz nie odmówi, bo my bezbożniki bez kościelnego
My tez zastanawiamy sie nad chrzcinami, w sumie do kosciola nie chodzimy, slubu koscielnego nie mamy, nawet nie bardzo nie mamy kogo na chrzestnych poprosic bo wszyscy niekościelni.

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:37   #805
Kolina
Zadomowienie

brumek
karolinee1983
Natka_
youyou
dziekuje wam za gratulacje

zapomnialam napisac ze we wczorajszym badaniu wyszlo ze szyjka mi sie wydluzyla.. ma 3,94 miala cos ok 3,42 o ile dobrze pamietam
bywa tak?

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
..

dzisiaj pichcę fasolkę po bretońsku
...
smacznego
u mnie tez dzisiaj jest fasolka, juz zreszta ja jadlam, uwielbiam!

odswiezylam lezaczek i dzisiaj troszke na sloncu siedzialam, teraz juz stwierdzialam ze mam dosc i wrocilam do domu
normalnie lato
Stary 2011-05-12, 13:38   #806
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

My też kościelnego nie mamy w sumie nie wiem czemu
jak chrzciłam Oliviera to mi powiedzieli ze bez koscielnego nie ochrzcza kolejnego dziecka zob
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:41   #807
Bartessa
BAN stały

nadrobilam.

Sygine najlepszego

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość

aha dostałam Furaginum na bakterie w moczu i cholera od kiedy je biorę sikam co chwilę jak głupia, już mnie to denerwuje
któraś miała te tabletki? też tak na Was działały?
w ogóle jakieś żółte bardzo siki mam po tych tabletkach oczywiście
normalne to jest, ja tez tak mialam

Cytat:
PĘKNĘnigd y czegoś takiego nie słyszałam nawet
ja slyszalam, ale nie dostosowywalam się, tak samo moja babcia mowila mi zawsze zebym pieluch na noc na dworze nie zostawiala bo zle duchy w nie wchodzą i dziecko pozniej bardzo placze

Co do planu porodu to ja tak:
- chce urodzic na początku 9 miesiaca, zeby ominąc grożącej mi cesarki z powodu tego ze prawdopodobnie będzie duże dziecko.
- wolalabym uniknąc nacinania krocza, a jezeli juz to do szycia poproszę o znieczulenie.

to najwazniejsze

A jezeli chodzi o chrzciny - placilismy 100 a slub nas wyniósl 800 zl nie wliczając w to ubioru kosciola.

Edytowane przez Bartessa
Czas edycji: 2011-05-12 o 13:42
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:42   #808
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
A co to ta ciemieniucha tak w skrócie?
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ciemieniucha
http://www.female.pl/artykul/6427/Co...zy%C4%87?.html

Monia - dzięki za odpowiedź

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Madziulka - współczuję tej insuliny

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-05-12 o 13:45
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:43   #809
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
My tez zastanawiamy sie nad chrzcinami, w sumie do kosciola nie chodzimy, slubu koscielnego nie mamy, nawet nie bardzo nie mamy kogo na chrzestnych poprosic bo wszyscy niekościelni.
ja też nie jestem fanatyczką kościoła ale w naszym kraju to wszystko jest takie dziwne że nie chcę swoim widzi mi się utrudniać życia małemu, chrzciny i komunię zaliczy siłą rzeczy a o bierzmowaniu i reszcie życia w wierze lub bez sam zadecyduje. Jeśli nie będzie chciał jego wybór ale jeśli akurat chciałby żyć w wierze to nie chcę żeby jako dorosły facet nadrabiał chrzest i komunię.
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:46   #810
Kolina
Zadomowienie

jesli chodzi o chrzest to chcialabym zrobic ok 2 m-cy po porodzie, najblizsza rodzina, rodzice i rodzenstwo z osobami towarzyszacymi czy rodzina.
chociaz nie wiem jak z moja siostra bedzie ktora w uk mieszka, wiem ze planuje przyjazd po moim porodzie, pozniej musialaby znowu przyleciec na chrzest, ale ten szczegol dogadamy
gdzie? nie mam pojecia, chcemy sie wprowadzac do nowego domu, nie wiem czy wyrobimy sie z kupnem duzego stolu i krzesel, to spory wydatek pewnie wszyscy oczekuja ze w domu wlasnie zrobimy
nie myslalam o tym

jesli chodzi o ksiezy i datki na tego typu okazje to bywa roznie, u nas jest okropny proboszcz, zawsze robi problemy, czy to chrzest, czy komunia czy nawet pogrzeb
w ub tyg byla komunia to ponoc skomentowal ze tylko po 20zl od dziecka dostal.. a przeciez robia wykwintne komunie w lokalach a jemu zaluja...
przed slubem mowi ze datek wynosi tyle ile jest warta narzeczona.... taki ma dowcip, oczekuje jak najwiecej, mimochodem podsunal nam liste, i tam wiekszosc dala 500zl wiec i my tyle dalismy, do tego osobno platny organista, koscielny i ministarnci do obslugi
kwiaty zamawialismy sami - i uwaga! trzeba bylo ustalic z koscielnym rodzaj kwiatow bo proboszcz ma alergie!!!!! no kur......
pomijam fakt ze akurat nie on dawal nam slubu i dobrze, bo na kazdej uroczystosci ma takie kazania, ze ludzie wychodza zniesmaczeni
a tak, odprawial mlody wikary, kazanie rzeczowe i przyjemne

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości