mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 96 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 10:25   #2851
Tottie1984
Rozeznanie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
wiadomo rozstępy to sprawa genetyczna, ale jeżeli choĆ trochę mogłabym zapobiec... byłoby super... takie eldorado
Moja mama nie ma rozstępów po żadnej z 3 ciąż więc może i ja ich nie bedę miała... tyle że mogłam wrodzić się w tatę a nie wiem czy on miałby je gdyby był kobietą

Stwierdziłam że wolę zapobiegać... nawet jeśli coś zostanie mi po ciąży to zawsze wytłumaczę sobie to w ten sposób że pewnie gdybym nie używała kremu to miałabym większe
Stary 2011-05-12, 10:26   #2852
sozaa
Rozeznanie

Cześć Dziewyny!

No i jest! Wczoraj pojawiła mi się opryszczka na ustach, zaraz zaczęłam ją smarować Zoviraxem. Nie jest jakoś bardzo upierdliwa, no ale jest!
Dziś wizyta u gina! Już nie moge sie doczekać! mam nadzieję, że tym razem nie okaże się, że znów umówiłam się na czerwiec

Mam dziś sporo pracy, ale na szczęście już od kilku dni nie mam mdłości, przynajmniej silnych. Za to jak coś zjem, to momentalnie czuję się pełna.

Kupiłam wczoraj kilogram truskawek takie dobre! Już o nich myślałam od weekendu, ale jak na złość nigdzie w sklepie nie było, wczoraj znalazlam w delikatesach, oczywiście drogie, no ale ja jestem ciężarna!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:32   #2853
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
Moja mama nie ma rozstępów po żadnej z 3 ciąż więc może i ja ich nie bedę miała... tyle że mogłam wrodzić się w tatę a nie wiem czy on miałby je gdyby był kobietą

Stwierdziłam że wolę zapobiegać... nawet jeśli coś zostanie mi po ciąży to zawsze wytłumaczę sobie to w ten sposób że pewnie gdybym nie używała kremu to miałabym większe

Hejka

Moja mam tez nie ma ani jednego rozstępa a po 8 dzieciach
A Ja i 2 Moje siostry mamy po dzieciach , także niewiadomo jak to jest dokładnie.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:34   #2854
Messuah
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!

[/QUOTE]

tez bylabym wsciekla! co za baba;/ wspolczuje

u nas jest taki lekarz X na ktorego nie moge patrzec i on przyszedl mnie zszyc po porodzie, nie dalam mu sie nawet dotrknac, polozna mowi ze w szoku jestem ze to ze tamto wiec ryklam ze jak on mnie dotknie wbrew mojej woli to ich zaskarze i bedzie problem, powiedzialam mu ze go nie lubie i sobie nie zycze w 3 minuty znalazl sie inny lekarz

[/QUOTE]

Jestem z Ciebie dumna
Wracajac jeszcze do poprzednich postów nie dajcie się dziewczyny traktować przez lekarzy przedmiotowo - any wy ani wasze maleństwa to nie przedmioty i stanowczo mówcie nie jezeli wam cos nie odpowiada
Messuah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:35   #2855
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkkasikkk Pokaż wiadomość
Cześć mamusie,
Wczoraj po czyszczeniu tarasu padłam. A to się dziś okazuje, że ponoć mega burze mają być Cała praca pójdzie na marne, znów obok doniczek będzie mnóstwo ziemii .... ehhhh

Czy Wy też jak wkroczyłyście w II trymestr macie więcej energii ?? Bo ja ostatnio jakoś na pupie usiedzieć nie potrafię
Pytanie do dziewczyn biorących duphaston. Jak długo go bierzecie?? Mi lekarz będzie chciał po 16 tygodniu już wycofywać... no chyba, że nadal będę miała bóle w podbrzuszu to przeciągniemy branie do 20 tygodnia. Ale to strasznie długo, w sumie pół ciąży duphaston bym brała

Mo Mój gin duphaston mówił że wycofuje sie w 14-15 tygodniu.

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-12, 10:35   #2856
magolina
Wtajemniczenie

Też oglądałam o tym gazie fajna sprawa z tego co mówią, tylko zanim to wejdzie do mojego miasta (jak w ogole wejdzie) to minie pewnie duuuużo czasu

A tak w ogóle to dzień dobry mamusie
Wykańcza mnie mój internet bo wczoraj caly dzien znów nie miała, dopiero dziś Tż przez tel mi nadawal co mam robic i jakims cudem sie udało

kasik ja nadal też lecę na duphastonie, 2 razy dziennie go biorę, oprócz tego kwas foliowy i magnez w poniedziałek mam usg i zobaczymy czy dalej każe mi brać.

Co do zakupów to ja generalnie lubię łazic po szperaczach wczoraj nawet byłam, kupiłam sobie bluzkę bo jak na razie z dziecinnymi ciuchami sie wstrzymuje, czyham na jakieś spodnie ciążowe, bo te które dostałam o przyjaciółki są za małe

A jeżeli chodzi o kremy na rozstepny to ja używam już drugiego opakowania mleczka babydream z rossmanna i bardzo sobię chwalę.

Brzuszek już mam, i to nawet spory (11 t.5d) ale jakoś w ogole mi to nie przeszkadza.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 10:44   #2857
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
mam taką nadzieje... bo róznica między Waszymi 6cm dzidziami a moją 10cm jest duża.... a to dopiero 14tc...

nawet na suwaczku mam że dzidzia w tym okresie powinna mieć 6,5cm :P

hmm bierzecie jakieś witaminy?
Ja do tej pory brałam pregne plus - zaczęłam ją brać od pierwszego m-ca ciąży. Teraz byłam w aptece i kobieta za ladą powiedziała żebym już nie faszerowała dziecka zbędnymi witaminami.
Ponoć organizm kobiety ma zachcianki w czasie ciąży tylko wtedy gdy brakuje mu jakiś witamin...
Stąd ponoć ochota kobiet na kiszone ogórki, czy śledzia a chwile potem na czekoladę.
Od tygodnia nie biorę żadnych tabletek i zauważyłam wzmożoną ochotę na pomidory, mandaryki i rzodkiewki. Do tego inaczej działają na mnie zapachy... teraz jak coś poczuje i to ładnie mi pachnie to po prostu muszę to zjeść

Zawsze to raczej lepiej jak maluszek jest duży niż za mały nie martw sie napewno wszystko dobrze będzie zresztą musi .
Ja właśnie robię obwarzanki mniam, ale się oparzyłam na nadgarstku i mam plamkę . Kiedys słyszałam że jak sie oparzy to dziecko w ciazy przejmuje plamkę buuuu, niewiecie moze jakiegoś przypadku ???

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-12, 10:47   #2858
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sozaa Pokaż wiadomość
Cześć Dziewyny!

No i jest! Wczoraj pojawiła mi się opryszczka na ustach, zaraz zaczęłam ją smarować Zoviraxem. Nie jest jakoś bardzo upierdliwa, no ale jest!
Dziś wizyta u gina! Już nie moge sie doczekać! mam nadzieję, że tym razem nie okaże się, że znów umówiłam się na czerwiec

Mam dziś sporo pracy, ale na szczęście już od kilku dni nie mam mdłości, przynajmniej silnych. Za to jak coś zjem, to momentalnie czuję się pełna.

Kupiłam wczoraj kilogram truskawek takie dobre! Już o nich myślałam od weekendu, ale jak na złość nigdzie w sklepie nie było, wczoraj znalazlam w delikatesach, oczywiście drogie, no ale ja jestem ciężarna!
3mam kciuki za wizytę!wcześnie leczona opryszczka, na pewno ni zdąrzy się zadomowiĆ na dłużej

o truskawki! mniami no pewnie, w końcu nam wszystko wolnoa co

z rozstępami to nigdy nic nie wiadomo... ja się maziam tymi kosmetykami o których pisałam, dla mnie to pewna forma relaxu właśnie idę po oliwkę(zawsze sobie czytam jej skład i jakoś tak mi się przyjemniej nią smaruje...sesese

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-12 o 10:49
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:07   #2859
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Oj truskawki za mną też chodzą ;-) a teraz mam fazę i codziennie na obiad wcinam młode ziemniaczki z kefirkiem

Ale fajnie ciepło się robi trzeba posiedzieć na dworku w cieniu

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:07   #2860
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
To ja problem wizyt rozwiązałam w ten sposób że chodze do tego samego ginekologa raz do przychodni a raz prywatnie.
Prywatnie chodzę na te najważniejsze badania i usg a do przychodni po skierowanie na darmowe badania.
Nie ważne że stać mnie na wizyty prywatne ale w końcu płacę wcale nie małe składki na ubezpieczenie zdrowotne, rzadko choruję więc chociaż teraz w tych badanich sobie to odbiję.
Na szczęście lekarz i w przychodni i u siebie w prywatnym gabinecie traktuje pacjentki tak samo dobrze... przed ciążą chodziłam do Niego tylko państwowo i nigdy nie czułam się gorzej niż teraz gdy jestem u Niego prywatnie

pozazdrościć madrego lekarza

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:09   #2861
dygotka8
Zakorzenienie

w gazetce superharm są jakieś promocje na rożen artykuły dla dzieci.polecam wygooglac sobie-może coś Wam się spodoba

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:17   #2862
witaminkaccc
Zadomowienie

powiem Wam dziewczyny, ze kiepsko sie dzis czuje.... ze wszystkich tych dni ten jest narazie (i oby) najgorszy.... sklaba jestem jak cholera, a jeszcze praca do 21

trzymajcie kciuki zebym rade dala

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 11:39   #2863
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość
powiem Wam dziewczyny, ze kiepsko sie dzis czuje.... ze wszystkich tych dni ten jest narazie (i oby) najgorszy.... sklaba jestem jak cholera, a jeszcze praca do 21

3mam moooooocno
dasz radę!
może słabiutka kawkę z mleczkiem?
Stary 2011-05-12, 12:41   #2864
muffinka90
Zakorzenienie

wlasnie sobie wcinam Big Milka stracciatella, kto mi zazdrosci

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Dzień dobry dziewczyny
Pukam do Was nieśmiało z wątku mamuś lipcowo-sierpniowych z prośbą
Robię badania dotyczące kwasu foliowego - potrzebne mi na uczelni. Dlatego też chciałabym Was prosić o wypełnienie krótkiej ankiety (jest anonimowa!) (z linka należy usunąć spacje)
http://www. ankietka. pl/ankieta/56440/ankieta-dotyczaca-spozycia-kwasu-foliowego.html

Będę Wam bardzo wdzięczna za pomoc!
Poleciala

Cytat:
Czy Wy też jak wkroczyłyście w II trymestr macie więcej energii ?? Bo ja ostatnio jakoś na pupie usiedzieć nie potrafię
Pytanie do dziewczyn biorących duphaston. Jak długo go bierzecie?? Mi lekarz będzie chciał po 16 tygodniu już wycofywać... no chyba, że nadal będę miała bóle w podbrzuszu to przeciągniemy branie do 20 tygodnia. Ale to strasznie długo, w sumie pół ciąży duphaston bym brała
Wydaje mi sie, ze wiecej, chociaz mojego wrodzonego lenia trudno pokonac ale nie sypiam juz calymi dniami i kibelka nie tulam, wiec jestem bardziej niz zadowolona

Cytat:
Napisane przez witaminkaccc Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Ja chyba też tak zrobię mam nadzieję ze po wizycie 30 maja 15tc może już coś będzie wiadomo Choć gdzieś czytałam że jak ma być chłopiec to może już coś będzie widać teraz w poniedziałek.
Dziewczyny a jak wasze brzuszki urosły coś?
Ja tez mam poniedzialkowe USG w 15tc, ale jesli cos da sie dojrzec, to jednak poczekam do nastepnego w 19tc na potwierdzenie, bo to jednak roznie bywa
A moj brzuch stoi w miejscu, do 10tc troche ''spuchl'' a teraz nic sie nie zmienia, niby cos widac, ale jak sie ubiore normalnie, to nikt mi nie wierzy, ze 4 miesiac sie zaczal
Fotki dla porownania: pierwsza z 10tc, druga swieza z 14tc (wydaje mi sie, ze troche u gory przybylo)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10 tydzien.jpg (75,9 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 14 tydzien.jpg (96,4 KB, 53 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:52   #2865
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
wlasnie sobie wcinam Big Milka stracciatella, kto mi zazdrosci

Poleciala

Wydaje mi sie, ze wiecej, chociaz mojego wrodzonego lenia trudno pokonac ale nie sypiam juz calymi dniami i kibelka nie tulam, wiec jestem bardziej niz zadowolona

Ja tez mam poniedzialkowe USG w 15tc, ale jesli cos da sie dojrzec, to jednak poczekam do nastepnego w 19tc na potwierdzenie, bo to jednak roznie bywa
A moj brzuch stoi w miejscu, do 10tc troche ''spuchl'' a teraz nic sie nie zmienia, niby cos widac, ale jak sie ubiore normalnie, to nikt mi nie wierzy, ze 4 miesiac sie zaczal
Fotki dla porownania: pierwsza z 10tc, druga swieza z 14tc (wydaje mi sie, ze troche u gory przybylo)
Ale masz zgrabniutki brzuszek Mój to troszkę bardziej obrośnięty tłuszczykiem

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 12:59   #2866
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ale masz zgrabniutki brzuszek Mój to troszkę bardziej obrośnięty tłuszczykiem
Dziekuje ale chcialabym, zeby juz ''wylazl'' jeszcze bede marudzic, ale wiecie jak to jest...

A teraz cos napisze i prosze mnie nie zlinczowac
Lezalam sobie ostatnio i poczulam cos dziwnego w podbrzuszu, jakby cos sie przesunelo mniej wiecej od srodka do lewej strony. Wiem, ze to baaardzo wczesnie na jakiekolwiek ruchy, ale dam sobie reke uciac, ze jelita to to nie byly hmmm...

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-12, 13:15   #2867
dygotka8
Zakorzenienie

sooza-byłamw aptece,pani powiedziała że bardzo dobrze,że maśćią cynkową smaruję i lepiej nie smarować niczym innym bez konsultacji z lekarzem.tak bezpieczniej.poleciła mi plastry na opryszczkę-drogie to pieruńsko bo 27zł za 15 plasterków!a gdybym zamówiła p[rzez neta i byłyby na jutro do odbioru to zapłaciłabym w tej samej(!!!!)aptece 22.33zł.spora różnica,co nie? w ziko kosztuje w promocji 17.53!!!!!!!!!!
10 zł przepłaciłam:mu r:

mam tez próbkę kremu z musteli-cudnie się wchłania,ładnie pachnie-zaraz będę zamaiwała w aptece internetowejdostałam też próbkę żelu do mycia głowy i ciała dla noworodków i dzieci też z musteli

kupiłam sobie ćwiartkę arbuza-pyyyszny-nic nie zostawięc tż....
mam też cukinię,ale nie wiem jeszcze co z niej przygotuję???

a widziałam fasolkę szparagową-35zł za kilogram...

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

ja własnie liona zjadłam-dobry był.kupiłam w promocji-3 sztuki za 1.98

wczoraj trafiłam na wątek mam IX/X i tam dziewczyny piszą w takim tempie,że szok-chyba z 15-20 stron dziennie!ale jak to napisała jedna z dziewczyn,że to chyba wątek dla tych co są na zwolnieniach lekarskich

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-12 o 13:17
Stary 2011-05-12, 13:17   #2868
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Dziekuje ale chcialabym, zeby juz ''wylazl'' jeszcze bede marudzic, ale wiecie jak to jest...

A teraz cos napisze i prosze mnie nie zlinczowac
Lezalam sobie ostatnio i poczulam cos dziwnego w podbrzuszu, jakby cos sie przesunelo mniej wiecej od srodka do lewej strony. Wiem, ze to baaardzo wczesnie na jakiekolwiek ruchy, ale dam sobie reke uciac, ze jelita to to nie byly hmmm...
moja koleżanka też wcześnie czuła ruchy dzidzi, mniej więcej w 14t.c.... także pewnie to nie były jelita ))))

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
sooza-byłamw aptece,pani powiedziała że bardzo dobrze,że maśćią cynkową smaruję i lepiej nie smarować niczym innym bez konsultacji z lekarzem.tak bezpieczniej.poleciła mi plastry na opryszczkę-drogie to pieruńsko bo 27zł za 15 plasterków!a gdybym zamówiła p[rzez neta i byłyby na jutro do odbioru to zapłaciłabym w tej samej(!!!!)aptece 22.33zł.spora różnica,co nie? w ziko kosztuje w promocji 17.53!!!!!!!!!!
10 zł przepłaciłam:mu r:

mam tez próbkę kremu z musteli-cudnie się wchłania,ładnie pachnie-zaraz będę zamaiwała w aptece internetowejdostałam też próbkę żelu do mycia głowy i ciała dla noworodków i dzieci też z musteli

kupiłam sobie ćwiartkę arbuza-pyyyszny-nic nie zostawięc tż....
mam też cukinię,ale nie wiem jeszcze co z niej przygotuję???

a widziałam fasolkę szparagową-35zł za kilogram...
trzeba było poprosiĆ o 2 sztuki plasterków, u mnie w aptece dzielą bez problemu opakowania
ja gdy miałam opryszczkę wargową to smarowałam na początku Maścią wysuszającą z olejkami eterycznymi i z cynkiem... ale to cholerstwo zaczeło mi się roznosiĆ poniżej linii warg i dopiero Zovirax pomógł, przystopował wirusa(zresztą lekarz zalecił, ponadto brałam przeciwwirusowe tabl z przepisu lekarza).... żałowałam, ze nie zastosowałam odrazu plastrów Compeed ... potem ta maśĆ zasuszającą stosowałam żeby przyspieszyĆ gojenie strupków, ranek

fasolfka szparagowa strasznie droga
z cukinią jest dużo przepisów(sama tylko gotowałam leczo) np. tutaj:
http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...kinia-833.html

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-05-12 o 13:20
Stary 2011-05-12, 13:23   #2869
zmyslkobiety
Rozeznanie

GG do zmyslkobiety

Dziewczyny, a czy któraś z was ma problemy z ciśnieniem? Bo ja każdego dnia padam na ból głowy i okazało sie, że mam szalejące, za wysokie ciśnienie Póki co lekarka nie może mi nic przepisać (bo dopiero 9 t.c). Skierowała mnie narazie na badania neurologiczne Czy tylko ja jestem jakaś anormalna??

http://www.suwaczki.com/tickers/relguay3w0a6i2sn.png

http://s2.pierwszezabki.pl/046/0462819b0.png?8210
zmyslkobiety jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:29   #2870
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
moja koleżanka też wcześnie czuła ruchy dzidzi, mniej więcej w 14t.c.... także pewnie to nie były jelita ))))

trzeba było poprosiĆ o 2 sztuki plasterków, u mnie w aptece dzielą bez problemu opakowania
ja gdy miałam opryszczkę wargową to smarowałam na początku Maścią wysuszającą z olejkami eterycznymi i z cynkiem... ale to cholerstwo zaczeło mi się roznosiĆ poniżej linii warg i dopiero Zovirax pomógł, przystopował wirusa(zresztą lekarz zalecił, ponadto brałam przeciwwirusowe tabl z przepisu lekarza).... żałowałam, ze nie zastosowałam odrazu plastrów Compeed ... potem ta maśĆ zasuszającą stosowałam żeby przyspieszyĆ gojenie strupków, ranek

fasolfka szparagowa strasznie droga
z cukinią jest dużo przepisów(sama tylko gotowałam leczo) np. tutaj:
http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...kinia-833.html
Nie wiem sama, narazie sie nie powtorzylo, zapytam gina w poniedzialek jak nie zapomne z wrazenia po usg

A od tych przepisow z cukinia zachcialo mi sie ''kapusniaku'' z brukselki te zachcianki

Was tez kazdy sie pyta czy jecie np. kiszone ogorki z lodami, czy sledzie z czekolada?? Co to za wymysl jakis? Denerwuja mnie ci ludzie

zmyslkobiety widze, ze tez Szczecin

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-12 o 13:36
Stary 2011-05-12, 13:32   #2871
dygotka8
Zakorzenienie

nikaa2 ja dosyć często miewam opryszczkę więc przydadzą się te plasterki,ale jak będę w ziko to chyba kupię drugie opakowanie za te 17zł...a nie 27...tż też czasem ja ma więc zawsze się przydadzą.no i okazało się,że pierwszy plasterek średnio dobrze przykeiłam bo troszkę mi się odkleja,ale jeszcze ponoszę bo tam gdzie są bąbelki gładko przylega.

dzieki za linka-zaraz poczytam a jak nic nie znajdę to usmaże tak jak się smaży kotelty w bułce tartej i jajku-smak z dzieciństwa:

Stary 2011-05-12, 14:00   #2872
ggoraa
Zadomowienie

Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Dzis postanowilam rozpoczac Filipciowi nauke siadania na nocnik. Wszak skonczyl w kwietniu 2 latka i juz pora. Efek do tej pory- 2 razy zesikanie na podloge ( zero reakcji), wygrzmocenie sie na jednych siuskach- poplakal sie az nerwow mi zasnal na sofie.
Nie wiem jak wytrzymam nerwowo, bo cierpliwosc u mnie ostatnio jest dosc mala, a Filipowi sie nic nie da wytlumaczyc, bo wyraznie nie jest zainteresowany moimi wywodami... a na widok nocnika ucieka- zeby bylo weselej. Przeczytalam trylion stron na necie jak uczyc i wszystko pinknie cudnie, ale w realu masakra!
No i oczywiscie cala ta ''brudna robota'' na mojej glowie, bo Tz w pracy na popoludnia, wiec z rana bedzie spac do bolu, a wraca dopiero o 23-ej.

A dzis na obiad ogorkowa:P narobilyscie mi smaku pare dni temu
Bylam w lidlu i truskawek brak a mam taka ochote.....
Stary 2011-05-12, 14:24   #2873
domi7ks
Zakorzenienie

Czesc

Tak szybko i duż piszecie, ze nie sposób Was nadrobić

Gratuluje zdrowych dzieciaczków Ja też byłam w poniedziałek na usg i wsio ok. Dzidzia miała aż 3 cm Tz był ze mną, bardziej przeżywał niż ja. Ja troszke mniej emocjonalnie do tej ciązy podchodze niz do pierwszej. W pierwszej ciągle czytałam na necie jak wygląda dzidzius itp. Starałam się dobrze odzywiac. Teraz rowniez odzywiam sie w miare, od tych abronionych rzeczy mnie skutecznie odrzuciło

Ja szparagów nigdy nie jadłam ale fasolkę szparagową uwielbiam

Co do zakupów dla dzidzi, to ja będę je robić później. Poza tym takie rzeczy jak:karuzela, mata, wózek czy leżaczek mam po córci, w stanie praktycznie idelanym

Ggora ja moja córcie sadzałam na nocnik jak skończyla roczek i całkiem niexle nam to szło, dopóki nei zaczeła schodzic i uciekac- moja cierpliwośc sie skonczyła...I tak ciągle mam w planie od nowa ją nauczyc, czasem posadze, ale to rzadko Zreszta ona narobi wp ieluszke i potrafi przyniesć nowa do przebrania albo wyniesc stara, zuzyta do smieci- wiec mysle, ze juz jest nan ocnik gotowa

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:34   #2874
jolajolly
Raczkowanie

Witam dziewczyny. Mam nie lada problem: dziś jest 11 t i 6 dc. Byłam na pierwszym usg zobaczyć maleństwo i usłyszałam straszna diagnozę: brak akcji serca płodu. Do tej pory dzidzia rozwijała się znakomicie coś stało się 3 dni temu bo wzrost zatrzymał się na tym etapie. W poniedziałek mam powtórzyć usg ale lekarka juz mnie ostrzegła, że 99% że diagnoza będzie taka sama.
Jak myślicie jest jeszcze jakiś cień szansy, że będzie dobrze?
A może znacie takie przypadki które zakończyły się powodzeniem?

Wiem, że moja ciocia miała taka sytuację że nie było tętna ale nie zgodziła się na usunięcie i dziś ma zdrowego już (14 letniego) syna.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
jolajolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 14:36   #2875
Messuah

Byłam dzisiaj na badaniach u okulisty (mam taka wade wzroku ze jestem krecik ) od razu zapytalam o porod i raczej powinnam zdecydowac sie na cc

jeszcze nie urodzilam pierwszego bejbika a juz mysle kiedy dobrze by bylo miec drugiego, zawsze chcialam miec dwojke dzieci, nie wiem czy lepiej tak od razu jeden po drugim czy z przerwa
Stary 2011-05-12, 14:48   #2876
dygotka8
Zakorzenienie

jolajolly wspólczuję Ci bardzo tego co teraz zapewne przezywasz. mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze
ja to bym jeszcze dzisiaj poszła na usg prywatnie-jak najszybciej by powtórzyć.
ściskam mocno i przytulam Ciebie

Stary 2011-05-12, 14:55   #2877
Messuah

Cytat:
Napisane przez jolajolly Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Mam nie lada problem: dziś jest 11 t i 6 dc. Byłam na pierwszym usg zobaczyć maleństwo i usłyszałam straszna diagnozę: brak akcji serca płodu. Do tej pory dzidzia rozwijała się znakomicie coś stało się 3 dni temu bo wzrost zatrzymał się na tym etapie. W poniedziałek mam powtórzyć usg ale lekarka juz mnie ostrzegła, że 99% że diagnoza będzie taka sama.
Jak myślicie jest jeszcze jakiś cień szansy, że będzie dobrze?
A może znacie takie przypadki które zakończyły się powodzeniem?

Wiem, że moja ciocia miała taka sytuację że nie było tętna ale nie zgodziła się na usunięcie i dziś ma zdrowego już (14 letniego) syna.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
Pamiętam, ze kiedys na jakims forum kobietka pisala ze miala taki przypadek jak Ty, wstrzymala sie jeszcze przez dluzszy okres z jakąkolwiek ingerencja ze strony lekrzy i pozniej bylo wszystko ok, urodzila zdrowe malenstwo.
Ja bym na Twoim miejscu poszla do innego lekarza tak po prostu na badanie nic nie mowiac o tym co powiedziala Twoja lekarka i tez od razu nie decydowala sie na jakakolwiek ingerencje
Trzymam kciuki
Stary 2011-05-12, 14:56   #2878
sozaa
Rozeznanie

jolajolly, a kiedy miałaś wczesniej USG?

Ja sie tez balam w pewnym momencie, że cos sie z dzieckiem stało, jak 2 dni pod rząd nie pojawily sie mdłości.
Później zwierzylam sie z tego koleżance, która jest lekarką i ona mi powiedziała, że jak dziecko jest martwe, to 90% przypadków, już najczęściej po kilku godzinach dochodzi do plamienia i później do poronienia. po prostu organizm kobiety wydala (że tak brzydko powiem) zbędne rzeczy z organizmu

Jesli Ty nie zaobserwowalaś u siemie żadnego plamienia to wciąż jest nadzieja!
Wybierz sie prywatnie na USG, ale takie dobrej jakości!

Trzymam kciuki!
Stary 2011-05-12, 15:08   #2879
jolajolly
Raczkowanie

Hej dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.
To moje pierwsze usg.

Od kilku dni bolał mnie brzuch jak na @ szczególnie nocą - wtedy myślałam, że kładę się na brzuchu (bo przed ciążą była to moja ulubiona pozycja) i dlatego mnie boli.
Wczoraj byłam z tego względu u mojej pani ginekolog - stwierdziła zapalenie pęcherza - przepisała antybiotyki i na wszelki jakby brzuch bolał dała skierowanie do szpitala.
Dziś już brzuch boli tylko troszeczkę i gdyby nie to usg to nic bym nie podejrzewała. W ogóle ta diagnoza była dla nas (bo poszłam z mężem) szokiem.
Wczoraj też robiłam pierwsze badania moczu i krwi - zastanawiam się czy w poniedziałek przed usg nie podjechać i poprosić aby pielęgniarka powiedziała mi jak wyszły?
Poza tym w poniedziałek to moja prowadząca pani dr ma powtórzyć usg i myślę jesli diagnoza będzie taka sama umówić się do niej prywatnie albo gdzieś indziej na dobre usg.

Tylko nie wiem jak ja wytrwam do poniedziałku

Edytowane przez jolajolly
Czas edycji: 2011-05-12 o 15:10
jolajolly jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 15:16   #2880
sozaa
Rozeznanie

jesli chodzi o badania krwi, to możliwe, że tam zbyt dużo nie zobaczysz. Jak moja koleżanka odebrała ostatnio moje badania kri, to powiedziała, że wszystko mam OK, nawet po wynikach nie widać, że jestem w ciąży, bo podobno w ciąży zatrzymuje się sporo wody w oraganiźmie i opuszcza się przez to morfologia.

Najlepiej zaufać USG i to takiemu dobremu sprzętowi. Moim zdaniem, skoro to 11 tydzień, warto przejść się prywatnie na USG.
Ja moje prywatne USG zapłaciłam 61 PLN, więc majątku nie straciłam, a sie uspokoiłam jak zobaczyłam bijące serduszko.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości