|
|
#2851 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011
Cytat:
Stwierdziłam że wolę zapobiegać... nawet jeśli coś zostanie mi po ciąży to zawsze wytłumaczę sobie to w ten sposób że pewnie gdybym nie używała kremu to miałabym większe
|
|
|
#2852 |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewyny!
No i jest! Wczoraj pojawiła mi się opryszczka na ustach, zaraz zaczęłam ją smarować Zoviraxem. Nie jest jakoś bardzo upierdliwa, no ale jest! Dziś wizyta u gina! Już nie moge sie doczekać! mam nadzieję, że tym razem nie okaże się, że znów umówiłam się na czerwiec ![]() Mam dziś sporo pracy, ale na szczęście już od kilku dni nie mam mdłości, przynajmniej silnych. Za to jak coś zjem, to momentalnie czuję się pełna. Kupiłam wczoraj kilogram truskawek takie dobre! Już o nich myślałam od weekendu, ale jak na złość nigdzie w sklepie nie było, wczoraj znalazlam w delikatesach, oczywiście drogie, no ale ja jestem ciężarna! |
|
|
|
#2853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hejka Moja mam tez nie ma ani jednego rozstępa a po 8 dzieciach A Ja i 2 Moje siostry mamy po dzieciach , także niewiadomo jak to jest dokładnie.
|
|
|
#2854 |
|
Agencja Spamu - Nie stać nas na reklamę, więc spamujemy!
|
[/QUOTE]
tez bylabym wsciekla! co za baba;/ wspolczuje u nas jest taki lekarz X na ktorego nie moge patrzec i on przyszedl mnie zszyc po porodzie, nie dalam mu sie nawet dotrknac, polozna mowi ze w szoku jestem ze to ze tamto wiec ryklam ze jak on mnie dotknie wbrew mojej woli to ich zaskarze i bedzie problem, powiedzialam mu ze go nie lubie i sobie nie zycze w 3 minuty znalazl sie inny lekarz![]() [/QUOTE] Jestem z Ciebie dumna Wracajac jeszcze do poprzednich postów nie dajcie się dziewczyny traktować przez lekarzy przedmiotowo - any wy ani wasze maleństwa to nie przedmioty i stanowczo mówcie nie jezeli wam cos nie odpowiada |
|
|
|
#2855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mo Mój gin duphaston mówił że wycofuje sie w 14-15 tygodniu.
|
|
|
#2856 |
|
Wtajemniczenie
|
Też oglądałam o tym gazie
![]() A tak w ogóle to dzień dobry mamusie Wykańcza mnie mój internet bo wczoraj caly dzien znów nie miała, dopiero dziś Tż przez tel mi nadawal co mam robic i jakims cudem sie udało kasik ja nadal też lecę na duphastonie, 2 razy dziennie go biorę, oprócz tego kwas foliowy i magnez w poniedziałek mam usg i zobaczymy czy dalej każe mi brać.Co do zakupów to ja generalnie lubię łazic po szperaczach A jeżeli chodzi o kremy na rozstepny to ja używam już drugiego opakowania mleczka babydream z rossmanna i bardzo sobię chwalę. Brzuszek już mam, i to nawet spory (11 t.5d) ale jakoś w ogole mi to nie przeszkadza. |
|
|
|
#2857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze to raczej lepiej jak maluszek jest duży niż za mały nie martw sie napewno wszystko dobrze będzie zresztą musi Ja właśnie robię obwarzanki ![]() mniam, ale się oparzyłam na nadgarstku i mam plamkę . Kiedys słyszałam że jak sie oparzy to dziecko w ciazy przejmuje plamkę buuuu, niewiecie moze jakiegoś przypadku ???
|
|
|
#2858 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
o truskawki! mniami a coz rozstępami to nigdy nic nie wiadomo... ja się maziam tymi kosmetykami o których pisałam, dla mnie to pewna forma relaxu właśnie idę po oliwkę(zawsze sobie czytam jej skład i jakoś tak mi się przyjemniej nią smaruje...sesese
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-12 o 10:49 |
|
|
|
|
#2859 |
|
Zadomowienie
|
Oj truskawki za mną też chodzą ;-) a teraz mam fazę i codziennie na obiad wcinam młode ziemniaczki z kefirkiem
Ale fajnie ciepło się robi trzeba posiedzieć na dworku w cieniu
|
#2860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
pozazdrościć madrego lekarza
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
|
#2861 |
|
Zakorzenienie
|
w gazetce superharm są jakieś promocje na rożen artykuły dla dzieci.polecam wygooglac sobie-może coś Wam się spodoba
|
#2862 |
|
Zadomowienie
|
powiem Wam dziewczyny, ze kiepsko sie dzis czuje.... ze wszystkich tych dni ten jest narazie (i oby) najgorszy.... sklaba jestem jak cholera, a jeszcze praca do 21
![]() trzymajcie kciuki zebym rade dala
kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 22t 4d - 422 gramy miłości 30t 1d - ? |
|
|
|
#2863 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2864 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale nie sypiam juz calymi dniami i kibelka nie tulam, wiec jestem bardziej niz zadowolona![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A moj brzuch stoi w miejscu, do 10tc troche ''spuchl'' a teraz nic sie nie zmienia, niby cos widac, ale jak sie ubiore normalnie, to nikt mi nie wierzy, ze 4 miesiac sie zaczal ![]() Fotki dla porownania: pierwsza z 10tc, druga swieza z 14tc (wydaje mi sie, ze troche u gory przybylo) |
||||
|
|
|
#2865 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój to troszkę bardziej obrośnięty tłuszczykiem
|
|
#2866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jeszcze bede marudzic, ale wiecie jak to jest...![]() A teraz cos napisze i prosze mnie nie zlinczowac Lezalam sobie ostatnio i poczulam cos dziwnego w podbrzuszu, jakby cos sie przesunelo mniej wiecej od srodka do lewej strony. Wiem, ze to baaardzo wczesnie na jakiekolwiek ruchy, ale dam sobie reke uciac, ze jelita to to nie byly hmmm...
|
|
|
|
|
#2867 |
|
Zakorzenienie
|
sooza-byłamw aptece,pani powiedziała że bardzo dobrze,że maśćią cynkową smaruję i lepiej nie smarować niczym innym bez konsultacji z lekarzem.tak bezpieczniej.poleciła mi plastry na opryszczkę-drogie to pieruńsko bo 27zł za 15 plasterków!a gdybym zamówiła p[rzez neta i byłyby na jutro do odbioru to zapłaciłabym w tej samej(!!!!)aptece 22.33zł.spora różnica,co nie? w ziko kosztuje w promocji 17.53!!!!!!!!!!
10 zł przepłaciłam mam tez próbkę kremu z musteli-cudnie się wchłania,ładnie pachnie-zaraz będę zamaiwała w aptece internetowej dostałam też próbkę żelu do mycia głowy i ciała dla noworodków i dzieci też z musteli![]() kupiłam sobie ćwiartkę arbuza-pyyyszny-nic nie zostawięc tż.... mam też cukinię,ale nie wiem jeszcze co z niej przygotuję??? a widziałam fasolkę szparagową-35zł za kilogram... ---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- ja własnie liona zjadłam-dobry był.kupiłam w promocji-3 sztuki za 1.98 ![]() wczoraj trafiłam na wątek mam IX/X i tam dziewczyny piszą w takim tempie,że szok-chyba z 15-20 stron dziennie!ale jak to napisała jedna z dziewczyn,że to chyba wątek dla tych co są na zwolnieniach lekarskich ![]()
![]() Edytowane przez dygotka8 Czas edycji: 2011-05-12 o 13:17 |
|
|
|
#2868 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
))))Cytat:
ja gdy miałam opryszczkę wargową to smarowałam na początku Maścią wysuszającą z olejkami eterycznymi i z cynkiem... ale to cholerstwo zaczeło mi się roznosiĆ poniżej linii warg i dopiero Zovirax pomógł, przystopował wirusa(zresztą lekarz zalecił, ponadto brałam przeciwwirusowe tabl z przepisu lekarza).... żałowałam, ze nie zastosowałam odrazu plastrów Compeed ... potem ta maśĆ zasuszającą stosowałam żeby przyspieszyĆ gojenie strupków, ranekfasolfka szparagowa strasznie droga z cukinią jest dużo przepisów(sama tylko gotowałam leczo) np. tutaj: http://zpierwszegotloczenia.pl/przep...kinia-833.html Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2011-05-12 o 13:20 |
||
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, a czy któraś z was ma problemy z ciśnieniem? Bo ja każdego dnia padam na ból głowy i okazało sie, że mam szalejące, za wysokie ciśnienie
Póki co lekarka nie może mi nic przepisać (bo dopiero 9 t.c). Skierowała mnie narazie na badania neurologiczne
|
#2870 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A od tych przepisow z cukinia zachcialo mi sie ''kapusniaku'' z brukselki te zachcianki Was tez kazdy sie pyta czy jecie np. kiszone ogorki z lodami, czy sledzie z czekolada?? Co to za wymysl jakis? Denerwuja mnie ci ludzie ![]() zmyslkobiety widze, ze tez Szczecin Edytowane przez muffinka90 Czas edycji: 2011-05-12 o 13:36 |
|
|
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
nikaa2 ja dosyć często miewam opryszczkę więc przydadzą się te plasterki,ale jak będę w ziko to chyba kupię drugie opakowanie za te 17zł...a nie 27...tż też czasem ja ma więc zawsze się przydadzą.no i okazało się,że pierwszy plasterek średnio dobrze przykeiłam bo troszkę mi się odkleja,ale jeszcze ponoszę bo tam gdzie są bąbelki gładko przylega.
dzieki za linka-zaraz poczytam a jak nic nie znajdę to usmaże tak jak się smaży kotelty w bułce tartej i jajku-smak z dzieciństwa:![]()
|
#2872 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Dzis postanowilam rozpoczac Filipciowi nauke siadania na nocnik. Wszak skonczyl w kwietniu 2 latka i juz pora. Efek do tej pory- 2 razy zesikanie na podloge ( zero reakcji), wygrzmocenie sie na jednych siuskach- poplakal sie az nerwow mi zasnal na sofie.
Nie wiem jak wytrzymam nerwowo, bo cierpliwosc u mnie ostatnio jest dosc mala, a Filipowi sie nic nie da wytlumaczyc, bo wyraznie nie jest zainteresowany moimi wywodami... a na widok nocnika ucieka- zeby bylo weselej. Przeczytalam trylion stron na necie jak uczyc i wszystko pinknie cudnie, ale w realu masakra! No i oczywiscie cala ta ''brudna robota'' na mojej glowie, bo Tz w pracy na popoludnia, wiec z rana bedzie spac do bolu, a wraca dopiero o 23-ej. A dzis na obiad ogorkowa:P narobilyscie mi smaku pare dni temu Bylam w lidlu i truskawek brak a mam taka ochote.....
|
#2873 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
![]() Tak szybko i duż piszecie, ze nie sposób Was nadrobić ![]() Gratuluje zdrowych dzieciaczków Ja też byłam w poniedziałek na usg i wsio ok. Dzidzia miała aż 3 cm![]() Ja szparagów nigdy nie jadłam ale fasolkę szparagową uwielbiam Co do zakupów dla dzidzi, to ja będę je robić później. Poza tym takie rzeczy jak:karuzela, mata, wózek czy leżaczek mam po córci, w stanie praktycznie idelanym Ggora ja moja córcie sadzałam na nocnik jak skończyla roczek i całkiem niexle nam to szło, dopóki nei zaczeła schodzic i uciekac- moja cierpliwośc sie skonczyła...I tak ciągle mam w planie od nowa ją nauczyc, czasem posadze, ale to rzadko Zreszta ona narobi wp ieluszke i potrafi przyniesć nowa do przebrania albo wyniesc stara, zuzyta do smieci- wiec mysle, ze juz jest nan ocnik gotowa
|
|
|
|
#2874 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny. Mam nie lada problem: dziś jest 11 t i 6 dc. Byłam na pierwszym usg zobaczyć maleństwo i usłyszałam straszna diagnozę: brak akcji serca płodu. Do tej pory dzidzia rozwijała się znakomicie coś stało się 3 dni temu bo wzrost zatrzymał się na tym etapie. W poniedziałek mam powtórzyć usg ale lekarka juz mnie ostrzegła, że 99% że diagnoza będzie taka sama.
Jak myślicie jest jeszcze jakiś cień szansy, że będzie dobrze? A może znacie takie przypadki które zakończyły się powodzeniem? Wiem, że moja ciocia miała taka sytuację że nie było tętna ale nie zgodziła się na usunięcie i dziś ma zdrowego już (14 letniego) syna. Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
|
#2875 |
|
|
Byłam dzisiaj na badaniach u okulisty (mam taka wade wzroku ze jestem krecik
) od razu zapytalam o porod i raczej powinnam zdecydowac sie na ccjeszcze nie urodzilam pierwszego bejbika a juz mysle kiedy dobrze by bylo miec drugiego, zawsze chcialam miec dwojke dzieci, nie wiem czy lepiej tak od razu jeden po drugim czy z przerwa
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
jolajolly wspólczuję Ci bardzo tego co teraz zapewne przezywasz. mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze
ja to bym jeszcze dzisiaj poszła na usg prywatnie-jak najszybciej by powtórzyć. ściskam mocno i przytulam Ciebie
|
#2877 | |
|
|
Cytat:
Ja bym na Twoim miejscu poszla do innego lekarza tak po prostu na badanie nic nie mowiac o tym co powiedziala Twoja lekarka i tez od razu nie decydowala sie na jakakolwiek ingerencje Trzymam kciuki |
|
|
|
|
#2878 |
|
Rozeznanie
|
jolajolly, a kiedy miałaś wczesniej USG?
Ja sie tez balam w pewnym momencie, że cos sie z dzieckiem stało, jak 2 dni pod rząd nie pojawily sie mdłości. Później zwierzylam sie z tego koleżance, która jest lekarką i ona mi powiedziała, że jak dziecko jest martwe, to 90% przypadków, już najczęściej po kilku godzinach dochodzi do plamienia i później do poronienia. po prostu organizm kobiety wydala (że tak brzydko powiem) zbędne rzeczy z organizmu ![]() Jesli Ty nie zaobserwowalaś u siemie żadnego plamienia to wciąż jest nadzieja! Wybierz sie prywatnie na USG, ale takie dobrej jakości! Trzymam kciuki! |
|
|
|
#2879 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny dziękuję za słowa otuchy.
To moje pierwsze usg. Od kilku dni bolał mnie brzuch jak na @ szczególnie nocą - wtedy myślałam, że kładę się na brzuchu (bo przed ciążą była to moja ulubiona pozycja) i dlatego mnie boli. Wczoraj byłam z tego względu u mojej pani ginekolog - stwierdziła zapalenie pęcherza - przepisała antybiotyki i na wszelki jakby brzuch bolał dała skierowanie do szpitala. Dziś już brzuch boli tylko troszeczkę i gdyby nie to usg to nic bym nie podejrzewała. W ogóle ta diagnoza była dla nas (bo poszłam z mężem) szokiem. Wczoraj też robiłam pierwsze badania moczu i krwi - zastanawiam się czy w poniedziałek przed usg nie podjechać i poprosić aby pielęgniarka powiedziała mi jak wyszły? Poza tym w poniedziałek to moja prowadząca pani dr ma powtórzyć usg i myślę jesli diagnoza będzie taka sama umówić się do niej prywatnie albo gdzieś indziej na dobre usg. Tylko nie wiem jak ja wytrwam do poniedziałku
"Dobry przyjaciel widzi pierwszą łzę, łapie drugą i powstrzymuje trzecią" Edytowane przez jolajolly Czas edycji: 2011-05-12 o 15:10 |
|
|
|
#2880 |
|
Rozeznanie
|
jesli chodzi o badania krwi, to możliwe, że tam zbyt dużo nie zobaczysz. Jak moja koleżanka odebrała ostatnio moje badania kri, to powiedziała, że wszystko mam OK, nawet po wynikach nie widać, że jestem w ciąży, bo podobno w ciąży zatrzymuje się sporo wody w oraganiźmie i opuszcza się przez to morfologia.
Najlepiej zaufać USG i to takiemu dobremu sprzętowi. Moim zdaniem, skoro to 11 tydzień, warto przejść się prywatnie na USG. Ja moje prywatne USG zapłaciłam 61 PLN, więc majątku nie straciłam, a sie uspokoiłam jak zobaczyłam bijące serduszko. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:48.

mam nadzieję, że tym razem nie okaże się, że znów umówiłam się na czerwiec 
takie dobre! Już o nich myślałam od weekendu, ale jak na złość nigdzie w sklepie nie było, wczoraj znalazlam w delikatesach, oczywiście drogie, no ale ja jestem ciężarna! 
w 3 minuty znalazl sie inny lekarz

nie martw sie napewno wszystko dobrze będzie zresztą musi
. Kiedys słyszałam że jak sie oparzy to dziecko w ciazy przejmuje plamkę buuuu, niewiecie moze jakiegoś przypadku ???

te zachcianki