Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1172 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-11, 22:56   #35131
AjriszMarta
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Dziewczyny
Znalazlam u siebie w domu Olej ryżowy :szok:
I moje pytanie brzmi: Czy ma on znaczenie jakiekolwiek na nasze kręcone włosy ?
Do cery tłustej chyba się nadawał, że nie zapycha ale może coś pomieszałam?

Świadomie użyty silikon. Pierwszy raz od miliona lat Jeszcze mi się włosy nie spaliły, co więcej - wyglądają jak zwykle A nawet nieśmiało powraca skręt po fryzjerze?
Skalp dostał szampon Cien Baby z olejkami (mycie) i troszkę Hegrona (mycioodżywkowanie). Gliss kur Oil Nutritive b/s

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:01   #35132
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Bryzejda Pokaż wiadomość
Dzieki wielkie, znajde to wyprobuje
Kiedyś był na mazidłach, teraz można zamówić w niemieckim behawe.com. Szukaj, bo naprawdę fajna sprawa.
Cytat:
Pusza sie pusza, tylko zdjecie z bliska i troche loczkow widac ale jakbym tak cala glowe pokazala to jest puch. Moze i wygladaja naturalnie, skrecaja sie i swieca ale na impreze bym tak nie wyszla, ani nawet na ulice. Uwierz mi znam moje wloski
Wierzę tylko my czasem trochę przesadzamy ale kto będzie przesadzał z pielęgnowaniem kręconych jak nie my?
Cytat:
keratyne ale naturalna z roslin (kukurydziano-przenna)
Ale hydrolizowana?

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Świadomie użyty silikon. Pierwszy raz od miliona lat Jeszcze mi się włosy nie spaliły, co więcej - wyglądają jak zwykle A nawet nieśmiało powraca skręt po fryzjerze?

Ten Gliss Kur Oil Nutritive to silikon użyty świadomie, o którym piszesz? Czy może zastosowałaś dimethicone wczoraj wspomniany?

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 09:48   #35133
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ten Gliss Kur Oil Nutritive to silikon użyty świadomie, o którym piszesz? Czy może zastosowałaś dimethicone wczoraj wspomniany?
Tak, Gliss kur to silikoniec. KWC. Składowo dimetikon i kupa nieszkodliwego śmiecia. Ostatni zakup przed CG i apokalipsą alergiczną, jeszcze nie zdążyła się na nią uczulić. Czysty dimetikon jeszcze czeka, będzie stopniowo: najpierw przetestuję na atopowych łydkach.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie393.jpg (57,3 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie396.jpg (70,7 KB, 32 załadowań)

Stary 2011-05-12, 10:09   #35134
Eloe77

Cytat:
Tak, Gliss kur to silikoniec. KWC. Składowo dimetikon i kupa nieszkodliwego śmiecia.
Proszę, proszę. Szkoda, że nie jest odwrotnie skonstruowana
Cytat:
Czysty dimetikon jeszcze czeka, będzie stopniowo: najpierw przetestuję na atopowych łydkach.
Ależ jestem ciekawa
A na zdjęciach są faleczki i loczek zauszny

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-12, 13:17   #35135
winklepicker
Wtajemniczenie

Witam!

Podczytuję wątki od jakiegoś czasu i chciałabym się nauczyć dobrej pielęgnacji. Tylko, że moje włosy nie są ani proste ani falowane ani tym bardziej kręcone. Jednak odkąd pamiętam mam bardzo podatne włosy. Pod wpływem wilgoci z tyłu głowy robią mi się loczki, a z przodu fale. Od kilku lat w ogóle nie potrzeba wilgoci, bo one się robią same z siebie bardzo lekko falowane, wywijają się każdy w inną stronę. Podobają mi się włosy falowane i kręcone więc chciałabym jakoś o nie zadbać, ale co mnie bardzo myli to to, że tuż po umyciu włosów szamponem (już zauważyłam, że szampony bez SLSu wzmagają falowanie) i użyciu odżywki Latte mam proste włosy jak po prostownicy. Dopiero po kilku godzinach zaczynają się falować. Jak używam innych odżywek (zazwyczaj w sprayu Gliss Kur, bo inaczej nie jestem w stanie ich rozczesać) to właściwie od razu pojawiają się fale. Sama już nie wiem czy to zależy tylko od wilgotności powietrza czy od moich włosów. Dodam, że nawet po balsamach prostujących pojawiają mi się takie lekkie fale. Daję zdjęcie w załączeniu - tak wyglądają moje włosy po kilku godzinach od mycia i suszeniu suszarką, na czerwono zaznaczyłam tak mniej więcej odkąd widać fale. Czasami mam bardziej "pofalowane". Myślicie, że gdybym zaczęła dbać o nie tak jak o kręcone to mogłyby się zrobić prawdziwe fale?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg włosy.jpg (17,5 KB, 54 załadowań)

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100

Edytowane przez winklepicker
Czas edycji: 2011-05-12 o 13:18
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 13:51   #35136
AjriszMarta
Zakorzenienie

winklepicker - witaj kilka z nas zaczynało od opisu jak Twój. Jak najbardziej jest szansa, że przy odpowiednim traktowani Twoje włosy staną się jednoznacznie falami. Reakcja na kosmetyki brzmi dziwnie, ale czasem trzeba lat żeby zrozumieć swoje włosy do końca. Fale są bardzo kapryśne, zmienne i nieprzewidywalne
Cytat:
tuż po umyciu włosów szamponem (już zauważyłam, że szampony bez SLSu wzmagają falowanie) i użyciu odżywki Latte mam proste włosy jak po prostownicy. Dopiero po kilku godzinach zaczynają się falować.
Mogą nie lubić się z proteinami mlecznymi.
Cytat:
Jak używam innych odżywek (zazwyczaj w sprayu Gliss Kur, bo inaczej nie jestem w stanie ich rozczesać) to właściwie od razu pojawiają się fale
Za to mogą lubić silikony i substancje zabezpieczające przed parowaniem. Powinny Ci posłużyć oleje niewnikające, jak rycyna, oliwa

Oczywiście polecam Ci przerobienie Pigułki i spróbowanie zakręconej pielęgnacji na dłuższą metę. Też mam fale. Polecam Ci zajrzeć do Dziennika regenarcji, kilka falowanych dziewczyn opisuje tam swoje sposoby, warto zacząć od gotowych zestawów kosmetyków.
----------------------
Kochane wspomóżcie.
Szukam następnej odżywki do mycia. Mam Hegrona. Ogólnie się sprawuje ale z następną butelką powinnam poczekać miesiąc-dwa. Sprawa o tyle zawikłana, że 3/4 składników mnie uczula albo podrażnia ale przynajmniej umiem "rozpoznać wroga"

Niestety już sprawdzałam i odpadają:
Joanny (ekstrakty ziołowe (pokrzywa!!), isopropyl alk)
Gloria emulsja (ekstrakty/pokrzywa, brzydkie konserwanty Bromopropanodiol)
Fitomed do blond (ejstrakty bez pokrzywy, Hydantoina)
Isana babassu (IPA)

Nie próbowałam ale od razu mi odpadają przez skład:
Potter's (ekstr, IPA)
Isana proteiny

Co się jeszcze nadaje do mycia? Ja sobie już sprawdzę czy zawiera moich wrogów Dźwięczna będę. Mogą nie być CG

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-05-12 o 14:30
Stary 2011-05-12, 14:25   #35137
Eloe77

Winklepicker podpisuję się pod słowami Ajrisz, mam jednak kilka uwag i pytań:
Cytat:
co mnie bardzo myli to to, że tuż po umyciu włosów szamponem (już zauważyłam, że szampony bez SLSu wzmagają falowanie) i użyciu odżywki Latte mam proste włosy jak po prostownicy
1. są gładkie całkowicie i proste czy proste i napuszone?
2. jakiej konkretnie odżywce Latte?
Cytat:
Sama już nie wiem czy to zależy tylko od wilgotności powietrza czy od moich włosów
Gdyby nie były podatne, to by się nie wywijały. Coś w nich na pewno siedzi. Próbowałaś robić ręcznikowanie/plunking?
Cytat:
Dodam, że nawet po balsamach prostujących pojawiają mi się takie lekkie fale
A to akurat zupełnie normalne. Któryś ze składników sprawia, że zaczynają falować. Musiałabyś się przyjrzeć, co jest w środku.
Cytat:
Daję zdjęcie w załączeniu - tak wyglądają moje włosy po kilku godzinach od mycia i suszeniu suszarką
Pamiętaj, by nie rozdmuchiwać włosów suszarką - na zdjęciu tak własnie wyglądają.
Cytat:
Myślicie, że gdybym zaczęła dbać o nie tak jak o kręcone to mogłyby się zrobić prawdziwe fale?

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-05-12, 14:49   #35138
blair witch
Zakorzenienie

Ja odkryłam właśnie że moje włosy jednak potrzebują silikonów Dałam im kasmirowego psikacza z glisskura, jedwab w płynie z provitu i silk infusion z chi - i nieporównywalnie inaczej wyglądają, przede wszystkim - nie ma puchu w końcu, tylko równo zdefiniowane i błyszczące loczki Oczywiście w połączeniu z żelem lnianym

Tylko teraz myślę jak często powinnam używać szamponu do mycia, skoro używam takich kosmetyków?

Ajrisz - ja myję coco mask z profisa, sprawdzałaś ją?
Stary 2011-05-12, 15:00   #35139
Basai77
Raczkowanie

Ajrisz Marta Kochane wspomóżcie.
Szukam następnej odżywki do mycia. Mam Hegrona. Ogólnie się sprawuje ale z następną butelką powinnam poczekać miesiąc-dwa. Sprawa o tyle zawikłana, że 3/4 składników mnie uczula albo podrażnia ale przynajmniej umiem "rozpoznać wroga"

Niestety już sprawdzałam i odpadają:
Joanny (ekstrakty ziołowe (pokrzywa!!), isopropyl alk)
Gloria emulsja (ekstrakty/pokrzywa, brzydkie konserwanty Bromopropanodiol)
Fitomed do blond (ejstrakty bez pokrzywy, Hydantoina)
Isana babassu (IPA)

Nie próbowałam ale od razu mi odpadają przez skład:
Potter's (ekstr, IPA)
Isana proteiny

Co się jeszcze nadaje do mycia? Ja sobie już sprawdzę czy zawiera moich wrogów Dźwięczna będę. Mogą nie być CG[/QUOTE]

Hej Ajrisz,mam to samo.Pierwsze pare tygodni bylo pieknych,teraz znow lupiez i strupki.Mysle sobie juz aby,zrobic sama jakas ze ZKM albo Mazidel ale nie wiem,czy one beda myly???
Niby umylam tez juz DOLIVA z pomarancza i jest jaby lepiej ale wlosy przeciazone,takie jakby bardziej tlustawe.
A wczoraj to wogole odjechalam,bo umylam zelem z lnu+troche miodu + wywar z mydlnicy.Jak to zmieszalam mieszadelkiem do capucino,to wyszla piana prawe jak z bialek,tak gesta i mocna,na wlosacj juz tak fajnie sie nie pienilo.No i ogolnie wlosy raczej umyte,fakt,ze bardzo matowe,za czym idzie,ze zle sie rozczesaly,loki tam jakies byly ale takie przedziwnie drobne az jakby nie moje.Swiad i lupiez duzo mniejszy,wlasciwie swiadu zero a bialych platkow pozostalosci po porzednim myciu odzywka.I chyba na dluzsza mete,moze i sprawdziloby sie to w formie myjadla ale czytalam tu,ze ta mydlnica tez lubi przesuszac no i rozczesywanie to tez klapa.A tak polubilam mycie odzywkami i co robic,co robic???
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 15:54   #35140
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blair witch Pokaż wiadomość
Ajrisz - ja myję coco mask z profisa, sprawdzałaś ją?
Sprawdzę ją dzięks
Bingo składowo wyglądają dobrze. Jak oceniacie ich zapach? Dla mnie najlepiej jak wcale nie pachnie.
Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Hej Ajrisz,mam to samo.Pierwsze pare tygodni bylo pieknych,teraz znow lupiez i strupki.Mysle sobie juz aby,zrobic sama jakas ze ZKM albo Mazidel ale nie wiem,czy one beda myly???
Też rozważam i też te same obawy.
Cytat:
A wczoraj to wogole odjechalam,bo umylam zelem z lnu+troche miodu + wywar z mydlnicy.Jak to zmieszalam mieszadelkiem do capucino,to wyszla piana prawe jak z bialek,tak gesta i mocna,na wlosacj juz tak fajnie sie nie pienilo.
Na włosach jest tępe, też próbowałam ino z orzechami.
Cytat:
No i ogolnie wlosy raczej umyte,fakt,ze bardzo matowe,za czym idzie,ze zle sie rozczesaly,loki tam jakies byly ale takie przedziwnie drobne az jakby nie moje.
Miód może się nie spłukał. Mieszałam orzechy z miodem i strasznie dziwne to było, tępa i lepka piana.
Cytat:
Swiad i lupiez duzo mniejszy,wlasciwie swiadu zero a bialych platkow pozostalosci po porzednim myciu odzywka.I chyba na dluzsza mete,moze i sprawdziloby sie to w formie myjadla ale czytalam tu,ze ta mydlnica tez lubi przesuszac no i rozczesywanie to tez klapa.
Orzechy to samo. Prowadziłyśmy rozważania ostatnio tu i na No Poo. Skąd sahara? Skład prostego szamponu kojarzysz.
Wg INCI skład ziołowca byłby taki: Aqua, Glukoside, Semi Linum Ex, Mel. Ubogo, prawda? Brakuje emolientów i regulatora kwasowości. Nieznane stężenie myjadła. Może rozmieszanie wcześniej oleju z miodem (miód emulguje) i dopiero to mieszać?
Nie mam głowy do czarownicowania teraz

Na pewno orzechy/mydlnica są dobre jako kuracja raz na jakiś czas

Stary 2011-05-12, 17:12   #35141
LadyMadalena
Wtajemniczenie

Cytat:
Dłużej, czyli ile mniej więcej?
Zresztą każdorazowa informacja o określonej częstotliwości zmywania szamponem jest wyłącznie orientacyjna. Wszystko zależy od indywidualnych cech Twoich włosów, porowatości, zniszczeń, stosowanych kosmetyków.
Sama rok temu mogłam używać szamponu z sls co 3 miesiące, ale miałam na tyle zniszczone włosy, że nie byłam w stanie ich obciążyć. I wtedy też używałam więcej "oblepiaczy" niż obecnie, no choćby Lorysa z shea (parafina!). Obecnie sięgam po szampon z sls częściej i łatwiej też obciążyć moje włosy.
To kwestie najszybciej obserwowalne i widoczne gołym okiem.
Cząsteczki, które przylegają do włosa robią im wiele dobrego - choćby niwelują elektryzowanie, nadają zdrowy wygląd i blask poprzez wbudowywanie się w miejscach zniszczonych. Im ich więcej, tym włos może być bardziej obciążony - szczególnie ten, który na to reaguje.
Jednak nawet jeśli się nie nabudowują (czyli jedna nie przykleja się do drugiej), to te, które przyczepią się do włosa mogą utworzyć na nim film. Im ich więcej, tym film ma mniej luk, przez które składniki przenikają do wnętrza włosa. Z jednej strony to dobrze, ponieważ woda ma mniej możliwości ucieczki, z drugiej strony źle, bo ilość możliwości dokarmienia włosa się zmniejsza. Tym samym możemy doprowadzić do wysuszenia, kruchości, łamliwości włosa. Oczywiście nie stanie się to od razu, nie wiem, czy po miesiącu, czy po dwóch, czy trzech. To indywidualne.
Dłużej czyli np. raz na dwa miesiące. Gdyby te cząsteczki przylegały faktycznie w takim stopniu to czy woda w ogóle mogłaby odparować z włosów? Może mogłyby tak działać bez spłukiwania w dużych stężeniach. Silikony to w niewielkim stopniu również emulgatory. Dlaczego więc mają odgraniczać je od tych dobrodziejstw z "dokarmiania"? Równie dobrze oleje niezmywane anionowymi/ amofoterycznymi surfaktantami mogą powodować tego samego typu problemy jeśli nie stosujemy dokarmiania rozpuszczalnego w tłuszczach.

Moja fragrantica
LadyMadalena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:18   #35142
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Kiedyś był na mazidłach, teraz można zamówić w niemieckim behawe.com. Szukaj, bo naprawdę fajna sprawa.
A czy ten brokulowy olejek to moze byc to:
http://www.aromantic.co.uk/buy-brocc...organic-uk.htm??

Cytat:
Ale hydrolizowana?
Pisze, ze hydrolizowana tu jest link:
http://www.aromantic.co.uk/buy-phytokeratin-uk.htm

---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
len moze byc brazowy lub zloty (Gold), te pakowane po 500g w sklepach ze zdrowa zywnoscia to sa ziarna nie mielone i nie prazone

Linseed oznacza dokladnie to samo co Flaxseed

fotka z brazowymi ziarnami ze sklepu ze zdrowa zywnoscia z Dublina (przepraszam za jakosc, robione telefonem)
Dzieki serdeczne

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:18   #35143
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Co się jeszcze nadaje do mycia? Ja sobie już sprawdzę czy zawiera moich wrogów Dźwięczna będę. Mogą nie być CG
ja teraz używam jako odżywki d/s tego waxa z henną, wcześniej z awokado i nieźle się pienią. tylko trochę drogo wychodzi jak na odżywkę do mycia
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:28   #35144
Bryzejda
Raczkowanie

Znalazlam cos takiego jak silikon z pieczarek

http://www.aromantic.co.uk/buy-silicone-natural-uk.htm

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:41   #35145
kukis
Zadomowienie

A mnie dzisiaj koleżanka powiedziała, że mam "jakieś takie lepsze włosy" Ależ się cieszę, że widać chociażby lekką poprawę Oby tak dalej
Zostaw Małą, zostaw proszę cię,
Ale ona tylko uśmiechnęła się, mówiąc - ma już tylko mnie...

kukis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:23   #35146
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rude loki Pokaż wiadomość
ja teraz używam jako odżywki d/s tego waxa z henną, wcześniej z awokado i nieźle się pienią. tylko trochę drogo wychodzi jak na odżywkę do mycia
Dziękuję Waxa z awokado nawet mam, niedawno kupiłam
Już tyle wydałam na dermatologa i potem na leczenie skutków dermatologa że tyle na myjadło to pikuś Wydam może nie każde ale duże pieniądze na pewniaka którego nie będę musiała wywalić..\
Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
A mnie dzisiaj koleżanka powiedziała, że mam "jakieś takie lepsze włosy" Ależ się cieszę, że widać chociażby lekką poprawę Oby tak dalej
Świetnie

Stary 2011-05-12, 19:31   #35147
rude loki
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Waxa z awokado nawet mam, niedawno kupiłam
Już tyle wydałam na dermatologa i potem na leczenie skutków dermatologa że tyle na myjadło to pikuś Wydam może nie każde ale duże pieniądze na pewniaka którego nie będę musiała wywalić..
heh, współczuję
rude loki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:40   #35148
bernadka20
Wtajemniczenie

Cytat:
Stosowałam na włosy.
Najlepiej smażyć na nim placki - wysoka temperatura dymienia.
Stosowalam olej ryżowy do podsmazenia pierogów. Dodalam jeszcze 1 kropelke oliwy. I normalnie rewelka !

Co do żabkowania. To sama spójrz jaki efekt :P
Mnie się on bardzo podoba Zadowolona jestem i nie rozumiem dlaczego tak zwlekalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC16034.jpg (60,5 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16035.jpg (76,4 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16049.jpg (77,6 KB, 67 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16052.jpg (74,7 KB, 73 załadowań)
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:04   #35149
kukis
Zadomowienie

Dzięki AjriszMarta, ja też się bardzo cieszę A wszystko dzięki waszej pomocy, bardzo wam dziewczyny dziękuję za wszystkie rady

Bernadka, mam bardzo podobne włosy do twoich

Stary 2011-05-12, 20:15   #35150
bernadka20
Wtajemniczenie

kukis
Milo wiedzieć, ze masz ten sam typ - 2b :P

I jakich kosmetykow uzywasz do włosów ?
Stary 2011-05-12, 20:47   #35151
marika161
Raczkowanie

A u mnie pogoda się zepsuła Zaczął padać deszcz, no i burza była... No właśnie jak na taką pogodę mogą reagować włosy? Nie mogę się doczytać...Jeśli ktoś mógłby mi to wytłumaczyć, to będę bardzo wdzięczna
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:54   #35152
bernadka20
Wtajemniczenie

marika
Jak moga nasze włosy reagować ? Jest duża wilgoć w powietrzu.
Nasze włosy będą wyglądały:
- jakby były zniszczone i brakowalo im nawilżenia.
- spuszone
U mnie jest puch i nie kiedy bardziej się falują, ale to niektore pasma
aha i to jest opisane :P
Stary 2011-05-12, 21:05   #35153
kukis
Zadomowienie

Bernadka, obecnie myję Isaną z babassem, odżywiam Altterą z pszenicą i miodem, a stylizuję żelem lnianym na przemian z balsamem Nivei

Ale ja dopiero zaczynam moją przygodę z metodami cg

Stary 2011-05-12, 21:18   #35154
marika161
Raczkowanie

bernadka20 dzięki Przez chwilę myślałam, że moja pielęgnacja nic nie daje. No właśnie wyglądają, jakby brakowało im nawilżenia. A o to ostatnio dbam szczególnie

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-12 o 21:19
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:21   #35155
AjriszMarta
Zakorzenienie

Bernadka - nie mogę się do Twoich włosów ciemnych przyzwyczaić, takie nietwoje I ten zmieniony awatar

Stary 2011-05-12, 21:33   #35156
bernadka20
Wtajemniczenie

Ajrisz
Kochana ja też, ale powoli schodzi. Nie widać tego, bo zdjęcia są robione w sztucznym świetle.
A awatar znowu zmienilam, bo mam motywacje (powrot do rudości )

kukis
Alterra pszenica i miód ? Ja mam odżywkę Alterry ale to jest morela i pszenica
Ja balsam odpuściłam :P Puszyły mi się włosy. W jesieni znów wroce do balsamu Nivea FC :P
Rozumiem :P Ja mam pokraczne CG :P Myje włosy Alterra migdal i jojoba włosy :P

marika
No widzisz. Musimy testować na kazdym kroku nasze włosy :P Wszystko zalezy od wilgotnosci i od tego jakiego kosmetyku uzyjemy w takie dni :P
Stary 2011-05-12, 21:45   #35157
kukis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
kukis
Alterra pszenica i miód ? Ja mam odżywkę Alterry ale to jest morela i pszenica
Ja balsam odpuściłam :P Puszyły mi się włosy. W jesieni znów wroce do balsamu Nivea FC :P
Rozumiem :P Ja mam pokraczne CG :P Myje włosy Alterra migdal i jojoba włosy :P
O kurczę, oczywiście chodziło o pszenicę i morelę, pomyliło mi się
Mnie właśnie też się trochę puszą, zdecydowanie bardziej wolę żel

Stary 2011-05-12, 21:50   #35158
bernadka20
Wtajemniczenie

kukis
Ja uzywam żelu Artiste z fioletową zakrętką. Cena smieszna, ale żel sobie chwalę !
Isany z Babassu stosuję również, choć ostatnio o niej zapominam
Lubię odżywkę b/s Joaśkę len i rumianek Świetnie włosy mnie sie po niej rozczesują. Lubię b/s Omnia Botanica (dostepna w Naturze)
No u mnie spora kolekcja
Stary 2011-05-12, 22:04   #35159
Dink
Rozeznanie

Witam, moje włosy mają skłonność do falowania i zaczęłam czytać tutaj te forum odnośnie pielęgnacji i powoli próbuje się stosować tutaj do zaleceń. mam pytania odnośnie rozczesywania włosów po umyciu. Dzisiaj zastosowałam się mnie więcej do zaleceń filmiku zamieszczonego tutaj na którymś z watków (dziewczyna z takimi rudo-brązowymi włosami). Czyli umyłam włosy łagodnym szamponem, nałożyłam odżywkę ze spłukiwaniem, potem odcisnęłam włosy w koszulkę bawełnianą (na filmie było z mikrofibry)no i wtedy na mokrych były takie fajne loczki, potem rozczesałam włosy drewnianym grzebieniem i wtedy się rozprostowały i nałożyłam odżywkę bez spłukiwania i zrobiłam ten plumking na ręczniku. Loczki trochę są ale mogłoby być lepiej, po za tym po zdjęciu ręcznika musiałam je trochę ułożyc, zrobić przedziałek tak jak noszę i wtedy też trochę się rozprostowały pojedyncze pasma. Możecie mi doradzić, może nie powinnam ich czesać? i jeszcze co do stylizacji, to nakładacie tylko odżywkę czy jeszcze potem żel do tego, albo żel a odżywki nie? Proszę o rady
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 22:23   #35160
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kukis Pokaż wiadomość
O kurczę, oczywiście chodziło o pszenicę i morelę, pomyliło mi się
A ja myślałam że miód dodajesz Zestawienie pewnie apetyczne ale nie na tę porę roku

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości