Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 16:18   #3781
Tity
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Ech koszmarna noc-mały 1raz tak dal mi popalic szok juz wiem dlaczego nie dostalam kasy
uwaga!!!! Hit sezonu
bo poszlam na wczesniejszy macierzynski i nie urodzilam w terminie jaki wyznaczyl lekarz tylko 11dni pozniej no jaja dzwonilam do gl oddzialu zus do warszawy i babka sie tak smiala ze co oni wyrabiaja powiedziala,zeby dzwonic do gl szefa woj. Ds zasilkow bo to jest parodnia no fakt... Powinnam dostac kase 30kwietnia max powiedziala zeby skarge pisac ale one sa udane w tym zusie u mnie
Hah, ZUs jest boski po prostu Ja musiałam im zwrócić pieniądze, bo urodziłam 2 dni wcześniej niż miałam w karcie wpisane...
Anesska!!!!! No w końcu jesteś Nino piękny Mówiłam, że TŻ się zakocha w synku jak go zobaczy

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:20   #3782
iweczka
Zakorzenienie

z ubieraniem i ja mam dylemat
ale zakładam bodziaka z krótkim rekawkiem i na to bluzeczke bawelnianą = spodenki i skarpetki

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
ja sie tylko melduje, ze moja corka jest zdrowa jak rybka!!!!!!!!!!!!!
ma ta okropna sapke
lekarz przepisal nowa sol morska i aspirator do wyciagania inny
i duzo wietrzyc i spacerowac
wsiooooooooooooooooooooo : jupi:

a katarek podlapala ode mnie
wczesniej co antybiotyki bralam i karmilam piersia wtedy jeszcze
suuuper, że zdrowa!!!!!

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
U mnie po urodzeniu,przetarli mala polozyli na brzuszku jakies 20minut moze dluzej i potem ubrali..na drugi dzien z rana przyszli rozebrali malutka i polozyli naguska na mojej piersi pod pidzamka i tak pospalysmy chyba z poltorej godzinki

---------- Dopisano o 12:33 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

ego-ego wlasnie wyczytalam ze jak karmi sie tylko piersia nie powinno sie miec @ a ja daje malej tylko cycka nawet jej niczym nie przepajam-tylko piers,wiec zglupialam...nie wiem moze jakies zaburzenia hormonalne czy jak

---------- Dopisano o 12:34 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ----------

no rosnie jak na drozdzach hihihihi

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

jaka masz hustaweczke zapodasz jakiegos linka ??
ja mam taką
http://allegro.pl/fisher-price-husta...509157908.html

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Mój mały kontynuuje płakanie na spacerze, ale dzisiaj byłam sprytna i wzięłam dodatkowo nosidełko+trochę mleka+wodę....wypił wszystko....chciał jeszcze, a pod koniec jak zgłodniał to nosidło nie pomagało.A byliśmy może max 1,5 h na tym spacerze. Na szczęście rozpłakał się dopiero w drodze do domu to szybko doszliśmy Ale w drodze z domu w ogóle nie spał tylko patrzył co się dzieje i na mnie i moją mamę Coś się dziecku poprzestawiało. Kiedyś od razu zasypiał na spacerku, a teraz strach gdzieś wyjść
no to ja wczoraj miałam podobnie,
mała nie chciala spać, więc stwierdziłam, że się z nią przejdę, bo zawsze lapdni mi zasypia'
i się zdziwiłam bo nie chciała zasnąć i wracalam do domu szybciutko

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość
Wlasnie wygina tak samo ta glowe tylko w lewa strone, podczas karmienia to samo, az czasem trudno mu ta butle w dziobie utrzymac tak sie czasem wygnie i szarpie i jak biore go na rece to lewa reka ucieka do tylu i jest bardzo wyprostowana. To ponoc wszystko zasluga tego, ze w brzuchu byl na lewej stronie. I tez ma lewa strone glowki bardziej plaska. Jeszcze wluzeczku jak go czasem karmie to sie az w palak wygina, ale to ponoc nic groznego i ma przejsc w ciagu miesiaca. Jak nie to znaczy, ze to cos powazniejszego i cwieczenia.
moja też wygina glowę w lewo podczas snu i podczas karmienia,
dzis mamy wizyte u pediatry więc musze jej o tym powiedzieć
dodatkowo, ale mi się zdaje, albo Mała ma większą sapkę
\zobaczymy co powie lekarz....

tak w ogole dzis kończymy 8 tygodni
ale to zleciało......
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:05   #3783
ego_ego
Wtajemniczenie

cześć dziewczynki

wszystkie dzieciaczki śliczne, nie pamiętam co miałam odpisać komu, bo czytam Was na raty od wczoraj,

mały miał wczoraj akcje z wymiotowaniem i w ogóle nie spał, dopiero usnął o północy po cały dniu nie spania,
wogóle, to od trzech dni ma nerwa przy cycku i nie chce z niego jesć ale tylko w dzień jak częstotliwość karmienia jest większa i mniej leci z cyców, bo jak jest pełno, to je pięknie
dzisiaj byłam z nim u lekarza, ale pani doktor kazała go przytulac i masować, i mogę dawać esputicon 3 razy po jednej kropelce!!! jak ja od tygodnia daję 4 razy po pięć kropelek, bo mi tamta pani doktor tak kazała

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kachna wygrała konkurs na etapie powiatowym
niestety to już koniec, bo wojewódzkie są co dwa lata, moje dziecko się spłakało, ale w przyszłym roku tez startujemy, a co

a teraz ide nadrabiać
gratulacje a Kasia super udzieliła wywiadu

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
hej mamuski
Oto ta ostatnia, marnotrawna z mamus
opis super

a Nino ekstra, taki malutki, mój już dziś waży 4730g
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:31   #3784
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
tajka a twoja corcia ma egzeme???? jak ona u niej wygflada ??i te krostki na buzi???a ma moze za uszkami i na ciele??? mnie lekarz dal na buzie te masc co ma sterydy raz jej uzylam i zniknelo z buzki...ale teraz ma krostki na calym ciele .....i znopwu na buzce sie pojawilo...i dzis do lekarza z nia ide ......a ty czy smarujesz cialo malej po kapieli??? i buzke codziennie E45..sorka za tyle pytan
moj Michal ma.znaczy juz mi schodzi pomalu.stosuje do kapieli oliatum i smaruje go takim samym kremem(2xdziennie) ladnie mu sie zgoilo i buzke ma juz normalna,ma troszke jeszcze na brzuszku i nozkach ale tez mu znikaja

Cytat:
hej mamuski

troszke czasu zajelo mi ogarniecie sie - tak naprawde caly czas sie ogarniam ale dzis jest lepiej niz w poprzednie dni, wiec pisze

Moj osttni post wspominal o bolach krzyza...
Tia.........

A oto nasz skarb
kochana porod to ty mialas,polozna "krotki palce" co za baba

synek cudny,taka mala kruszynka

a to moj Michas
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC11828.jpg (101,3 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11843.jpg (124,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC11839.jpg (84,6 KB, 13 załadowań)

22/23.05.2010
madzik2221 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:39   #3785
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
hej mamuski

A oto nasz skarb
przygodowy miałaś ten poród
a Nino piękny

my właśnie wróciłyśmy z echa serca.
Niby wszystko ok, ale zastawka się trochę nie domyka, przez co serduszko trochę za szybko bije , lekarz mówi, ze może z tego wyrosnąć, ale za pół roku następna kontrola
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:43   #3786
madzik2221
Zakorzenienie

Traicionera bedzie dobrze zobaczysz kochana

22/23.05.2010

Edytowane przez madzik2221
Czas edycji: 2011-05-12 o 18:45
Stary 2011-05-12, 17:51   #3787
traicionera
Zakorzenienie

Teraz się czuje winna, ze może zrobiłam coś, przez co serduszko nie działa do końca sprawnie Wyczytałam, ze jak się zastawka sama nie domknie, to się wtedy operuje dziecko
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-12, 17:58   #3788
madzik2221
Zakorzenienie

nie mysl o najgorszym.musisz wierzyc ze bedzie dobrze i nie bedzie potrzebna zadna operacja

22/23.05.2010
Stary 2011-05-12, 18:00   #3789
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
niestety to już koniec, bo wojewódzkie są co dwa lata, moje dziecko się spłakało, ale w przyszłym roku tez startujemy, a co

a teraz ide nadrabiać
brawo - jaka dzielna dziewczyna

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
GRATULACJE

szkoda, że nie ma dalszego etapu

ja moją zawsze kładę spać w zgaszonym świetle,
ja sama bym nie zasnęła przy zapalonym

miałyśmy dzisiaj identyczne pobudki o 1 i o 5

w gazecie gdzie znalazłam artykuł o kupach, często w niego zaglądam,
nawet nie wiedziałam, że takie artykuł będzie musiał leżeć zawsze na wierzchu

pisze, że nie liczy się ilość, ale fakt, że kupki są wodnite, obfite, widać w nich śluz

natomiast moja zawsze robi 1 kupkę dziennie, i tez raz zdarzył jej się dzień że zrobiła z 5
więc może wczoraj to był tylko taki dzień, i dzisiaj się wszystko unormuje
Zobacz jak wysoko stoi kupa w systemie naszych wartości teraz

Co do pobudek to my mieliśmy gdzies 2:30 - ale po karmieniu masakra - pierwszy raz nam maly plakal w nocy, wiec od 3 do 4:20 mąż nosil. Potem zasnal do 8:20 a potem juz ladnie do 11:20
ale ten sen mial taki niespokojny wiec ja co chwile sie budzilam. Potem w ciagu dnia tez byl marudą, zasnął porządnie po 14 i spi do teraz wiec pewnie zaraz bedzie sie budzil.

Cytat:
Dzięki
Właśnie czytałam gazete gdzie jest o konkursie i wypowiedź młodej "obiecałam mamie i musiałam wygrać" no i ze wygraną dedykuje mamie.
to jest opisany etap miejski.,powiatowy bedzie w następnym numerze
Haha jak obiecała to nie ma bata trzeba wygrać

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
ja na swoim ślubie byłam blada i nie sadze, żeby to źle wyglądało (a mam bardzo jasna karnacje).

krusiak- ale jaja
jak ty śmiałaś nie urodzić w terminie, no
ja też byłam blada w porównaniu z innymi, którzy brali ślub w sierpniu. Choć jak na Siebie to byłam pięknie opalona bo normalnie mam bardzo jasną karnację. Muszę w końcu wrzucić jakąś fotkę ze slubu ale ciagle zapominam.

Cytat:
Napisane przez anessa Pokaż wiadomość
hej mamuski
Dzielna Nie zazdroszczę tych kleszczy. A wkłucie też miałam i uczucia te same i tez nie mogli się wkłuć - a ja wtedy pomyślałam Ku** jeszcze mnie sparaliżuje

Mój mąż też mial w oczach taka niesamowitą milosc jak trzymał Franka - ze az bylam w szoku. Sama go nigdy nawet takiego - rozczulonego nie widzialamA maly slodziutki.

A zobaczysz po 2 tygodniach bedziesz juz dobrze ogarnięta pierwsze dni zawsze są ciężkie.

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
Anessa, gratulacje, synek jest słodziutki
a opis mega, trzyma w napięciu

ma ktoś pomysł jak pobrać mocz małego? w powietrzu mam łapać czy jak? bo w przyszłym tyg muszę mocz przynieść do analizy i krew mu jeszcze chcą na żółtaczkę pobierać...
pediatra oczywiście nie przyszła do nas na patronaż, tylko sama się musiałam tarabanić, i ona to sobie patronażem jeszcze nazwała, wrrr
Kupuje sie taki woreczek - prosto sie go zaklada wiec dasz rade. W aptece kazdej bedzie. A potem przelewasz do probowki z danej przychodni.

W ogole się dziś wkurzyłam, że aż mi ręce opadły
Mam wynik tsh małego dzwonię do poradni. Już jak dzwoniłam w poniedzialek to mi powiedzieli ze malego za szybko skierowano na to tsh ze powinien miec 4 a nie 2 tyg i ze to badanie pewnie na nic, ale zeby zadzwonic i podac wartość. Myslalam, ze przez to ze maly ma jeszcze hormony ode mnie to jego tsh bedzie bardzo niskie a tam 10,4. Dzwonie do poradni podaje wynik, kobieta tez sie zdziwila ze taki wysoki, ale mowi do mnie czy nie robilam tego przez laboratorium brussa. Patrze na wynik a tam faktycznie jest ich pieczatka, a ona na to ze to laboratorium zawyza wyniki i zaden lekarz nie bedzie diagnozowal na jego podstawie
No zesz kur**
i muszę jeszcze raz malego za 2 tyg kluć jechać z nim do akademii, a jak byliśmy teraz do dwie lekarski się męczyły zeby pobrać mu krew i tak strasznie płakał - wszystko na marne
Poza faktem ze na podstawie wyników z tego laboratorium przypisywano mi euthyrox przez pół ciąży.
No i pytam po jaką cholerę przychodnia ma podpisaną umowę z takim laboratorium ??

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:35   #3790
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Hah, ZUs jest boski po prostu Ja musiałam im zwrócić pieniądze, bo urodziłam 2 dni wcześniej niż miałam w karcie wpisane...
Anesska!!!!! No w końcu jesteś Nino piękny Mówiłam, że TŻ się zakocha w synku jak go zobaczy

Mozesz mi przyblizyc twoj przypadek?? Jak musialas im zwrocic pieniadze??
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:47   #3791
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
przygodowy miałaś ten poród
a Nino piękny

my właśnie wróciłyśmy z echa serca.
Niby wszystko ok, ale zastawka się trochę nie domyka, przez co serduszko trochę za szybko bije , lekarz mówi, ze może z tego wyrosnąć, ale za pół roku następna kontrola
Cytat:
Teraz się czuje winna, ze może zrobiłam coś, przez co serduszko nie działa do końca sprawnie Wyczytałam, ze jak się zastawka sama nie domknie, to się wtedy operuje dziecko

Na pewno nie jest winna - w jaki sposób ?
My mieliśmy echo i ekg, i wczoraj znowu bylismy u kardiologa bo u malego w szpitalu wykryto dwa razy zwolnioną akcję serca. No ale lekarz stwierdzil, ze spadkowa we snie jest normalna. Maly ma niezarosnietą dziurkę w sercu ale na 200% ma się zasklepić, ale tez strasznie mnie ta wizyta stresowała więc dobrze Cię rozumiem.
Gdyby te niedomykania były bardzo poważne to pewnie kontrola byłaby szybsza
Wiem, ze się martwisz ale na pewno się nie obwiniaj.

mały spi już ponad 4,5 godziny - i nici ze spaceru idę go budzić na cycka chociaż,.

WYMIANKA
Stary 2011-05-12, 18:48   #3792
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Anessa opis przebojowy
położna krótkie palce

a co z ta pępowiną?? gdzie był owinięty?
pepowina na szyjce i go zawracala do kanalu

Cytat:
oj, zakochany na maksa

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
moj Michal ma.znaczy juz mi schodzi pomalu.stosuje do kapieli oliatum i smaruje go takim samym kremem(2xdziennie) ladnie mu sie zgoilo i buzke ma juz normalna,ma troszke jeszcze na brzuszku i nozkach ale tez mu znikaja

kochana porod to ty mialas,polozna "krotki palce" co za baba

synek cudny,taka mala kruszynka

a to moj Michas
sliczny

Cytat:
glupoty gadasz, ze twoja wina wszystko bedzie ok, zobaczysz

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Dzielna Nie zazdroszczę tych kleszczy. A wkłucie też miałam i uczucia te same i tez nie mogli się wkłuć - a ja wtedy pomyślałam Ku** jeszcze mnie sparaliżuje

Mój mąż też mial w oczach taka niesamowitą milosc jak trzymał Franka - ze az bylam w szoku. Sama go nigdy nawet takiego - rozczulonego nie widzialamA maly slodziutki.

A zobaczysz po 2 tygodniach bedziesz juz dobrze ogarnięta pierwsze dni zawsze są ciężkie.
Ano ciezkie, bo jestem sama TZ od srody w nowej pracy wiec tylko we wtorek bylismy caly dzien razem Ale nie jest tak strasznie, Nino jest spokojny, wiec nie placze.

Dziekujemy wszystkim ciociom za komplementy

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 18:49   #3793
marsylia
Wtajemniczenie

Wiecie moze czy w smyku są lezaczki bujaczki - bo mam kupon 20% i nie wiem czy jest sens jechac czy zamowic na all.

Wydaje mi się, że Franek się dziś pierwszy raz nudził...

WYMIANKA
Stary 2011-05-12, 19:01   #3794
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Wiecie moze czy w smyku są lezaczki bujaczki - bo mam kupon 20% i nie wiem czy jest sens jechac czy zamowic na all.

Wydaje mi się, że Franek się dziś pierwszy raz nudził...

U mnie nie ma/tzn w szczecinie/ poza tym jak by byly to i tak taniej na allegro nawet z kuponem 20%
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:19   #3795
87czarna
Zakorzenienie

Anessa opis porodu bombowy witaj

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:29   #3796
trzyrazyi
Zadomowienie

anessa ale akcje mialas hahahaha troche podobny do mojego tez z przebpjami....syneczek cudowny
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:50   #3797
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno nie jest winna - w jaki sposób ?
My mieliśmy echo i ekg, i wczoraj znowu bylismy u kardiologa bo u malego w szpitalu wykryto dwa razy zwolnioną akcję serca. No ale lekarz stwierdzil, ze spadkowa we snie jest normalna. Maly ma niezarosnietą dziurkę w sercu ale na 200% ma się zasklepić, ale tez strasznie mnie ta wizyta stresowała więc dobrze Cię rozumiem.
Gdyby te niedomykania były bardzo poważne to pewnie kontrola byłaby szybsza
Wiem, ze się martwisz ale na pewno się nie obwiniaj.

mały spi już ponad 4,5 godziny - i nici ze spaceru idę go budzić na cycka chociaż,.
Na początku ciąży miałam dużo nerwów plus jak jeszcze nie wiedziałam, ze zaszłam, to piłam piwo, brałam leki na alergię i tak sobie myślę, ze może to od tego Mam nadzieje, ze ta zastawka się zarośnie sama, bo wizja operacji jest dla mnie straszna, już sobie o niej czytałam
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-12, 20:17   #3798
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Na początku ciąży miałam dużo nerwów plus jak jeszcze nie wiedziałam, ze zaszłam, to piłam piwo, brałam leki na alergię i tak sobie myślę, ze może to od tego Mam nadzieje, ze ta zastawka się zarośnie sama, bo wizja operacji jest dla mnie straszna, już sobie o niej czytałam
nie martw sie na zapas

WYMIANKA
Stary 2011-05-12, 20:39   #3799
traicionera
Zakorzenienie

dzięki za pocieszenie
wczoraj był jeden dzień przerwy, a dziś znowu wieczorny płacz na całego, na szczęście już wiemy, ze pomaga tylko wanienka. Jak nalejemy więcej wody i podtrzymujemy główkę malej, to ona całym ciałkiem się unosi w wodzie i nóżkami tak przebiera fajnie.
Tak mi dziś dekolt zdrapała, ze wyglądam, jakbym przeżyła atak któregoś z naszych kotów.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-12, 20:43   #3800
iizabelaa
Zakorzenienie

hej dziewczyny,

dzisiaj moja mała postanowiła zamiast w ciągu dnia wypić 3x120ml,
to piła 6 x 60ml
a ja oczywiście zawsze robiłam jej te 120 myśląc że wypije
ahh te dzieci, człowiek już myśli, że wypracował jakiś plan dnia i nocy a tu niespodzianka

Była u mnie koleżanka z pracy,
i już się dowiedziałam, że mam się spodziewać telefonu bo szefowa już robi wywiad czy wracam po macierzyńskim do pracy
Nie myślałam, że tak szybko mnie ten temat dopadnie

A ja kompletnie nie wiem co mam zrobić,
wrócić czy nie

Anessa witaj ja rodziłam niecałe 6h i podziwiam te co się męczą jeszcze dłużej
Stary 2011-05-12, 20:59   #3801
Castia
Wtajemniczenie

Anessa ale się uśmiałam z tego twojego porodu, ty to miałaś dopiero niezłą imprezę

traicioneira mam nadzieję że z wizyty na wizytę serduszko Nadii będzie w coraz lepszej formie na pewno nie jestes niczemu winna!!!!

aja gratulacje dla Kasieńki!!!!!!

wszystkie dzieciaczki śliczniusie, robią się z nich takie reklamowe bobasy uwielbiam takie

u nas przygotowania do chrzcin a pogoda ma się zepsuć akurat na niedzielę buuu mam nadzieję że chociaż padać nie będzie.
moja Malwinka strasznie wymusza płaczem aby wziąc ją na rączki. normalnie nas szantażuje potrafi gardło sobie zedrzeć przy tym, rozpieszczona jest juz

mnie dzisiaj tak złapało słoneczko że leżę i kwiczę bo mi się ramiona spaliły na spacerze,komicznie wyglądam
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:03   #3802
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny,

to piła 6 x 60ml
ahh te dzieci, człowiek już myśli, że wypracował jakiś plan dnia i nocy a tu niespodzianka

i już się dowiedziałam, że mam się spodziewać telefonu bo szefowa już robi wywiad czy wracam po macierzyńskim do pracy

wrócić czy nie

ludzie to serca nie maja.ledwo po porodzie doszlas do siebie a oni juz wypytuja,wydzwaniaja..... z takimi to od razu tylo
ja jestem ciekawa czy ona by tak szybko wrocila...pewnie by wszystkich olala i siedziala ile wlezie w domu.
ja na twoim miejscu bym nie wracala Mala ma dopiero 2 mies.nieskonczone wiec napewno bedzie jej ciebie brakowalo.poza tym w pracy bedziesz siedziec jak na szpilkach i na bank nie bedziesz sie mogla na niczym skupic bo bedziesz myslala co sie dzieje z mala.ja sobie nie wyobrazam zebym teraz Michala zostawila zaplakalabym sie....

porodu zazdroszcze.ja rodzilam 26 godzin w mekach

22/23.05.2010
Stary 2011-05-12, 21:05   #3803
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość
moja Malwinka strasznie wymusza płaczem aby wziąc ją na rączki. normalnie nas szantażuje potrafi gardło sobie zedrzeć przy tym, rozpieszczona jest juz
jestem ciekawa kiedy moja zacznie tak robić,
do tej pory była bardzo rzadko noszona,
czasami mi się wydaje że nie za bardzo to lubi
Stary 2011-05-12, 21:06   #3804
madzik2221
Zakorzenienie

Cytat:
Anessa ale się uśmiałam z tego twojego porodu, ty to miałaś dopiero niezłą imprezę

traicioneira mam nadzieję że z wizyty na wizytę serduszko Nadii będzie w coraz lepszej formie na pewno nie jestes niczemu winna!!!!

wszystkie dzieciaczki śliczniusie, robią się z nich takie reklamowe bobasy uwielbiam takie

u nas przygotowania do chrzcin a pogoda ma się zepsuć akurat na niedzielę buuu mam nadzieję że chociaż padać nie będzie.

mnie dzisiaj tak złapało słoneczko że leżę i kwiczę bo mi się ramiona spaliły na spacerze,komicznie wyglądam
skad ja to znam....tylko znikne z pokoju a Michal juz ma oczy otwarte i ryk a wez sprobu nie wziasc na rece.to zrobi taka awanture ze glowa mala cwaniaczek maly...musze go oduczyc tego....ale to wszystko wina tz bo on tylko steknie i juz leci brac na rece a ja za chwile sie garba dorobie jak quasimodo czy jak mu tam

22/23.05.2010
Stary 2011-05-12, 21:08   #3805
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
hej dziewczyny,

to piła 6 x 60ml

wrócić czy nie

a masz z kim malutka zostawic???

tz byl u lekarza
ma jakies lek
ale antybiotyki niepotrzebne bo zapalenia zadnego nie ma
pani doktor mowila, ze to nie jest zarazliwe
ale ma maseczke nosic gdyby cos przy niej chcial robic no i dzisiaj bedzie spal w salonie
Stary 2011-05-12, 21:14   #3806
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

moja w dniu szczepienia ważyła 5540.

wczoraj zjadłam pizze margarite (już drugi raz) i małej nic nie jest.

Martwi mnie tylko że dziś 4 dzień nie robiła kupki tylko bąki puszcza.
Może ten czopek jej zaaplikować?

Oliwka przespała dziś calutki dzień od 8 rano do teraz, tylko na karmienie i pieluchę ją budziłam i ona zaraz dalej zasypiała. Byłyśmy u gin (przepisała mi Azalię), potem na zakupach w carrefourze, potem na spacerze, potem u dziadków .... i dzień zleciał.

A dziś w nocy pierwszy raz spała 5,5 godz bez przerw. Moje cycki o mało nie eksplodowały, ale nie chciało mi sie wstawać i wyparzać laktatora a mała jak się obusziła nie nadążała łykać - takie było ciśnienie
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:20   #3807
Eirene1987
Zakorzenienie

witam wieczorkiem mały zasnął dopiero mam trochę czasu na kompa
straszna duchota u nas dziś była dopiero wieczorem burza trochę naszła to się powietrze oczyściło masakra a ja do tej pory mokra jestem tak mi gorąco

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Nadia jeszcze aż tak nie buszuje ale też zaczyna strasznie wierzgać nogami, ostatnio ma nową zabawę: wyciąga pięść do przodu i ją hipnotyzuje, pięść zbliża się coraz bardziej do twarzy, młoda do niej zarąbiście zezuje i próbuje trafić sobie do buzi co rzadko na wznak jej się udaje i trafia sobie np w oko wczoraj aż miała całe czerwone bo chyba mocno się uderzyła ale w jaką złość wpada jak jej się nie uda trafić ja mam z niej ubaw nieziemski
wcale się nie dziwię też bym padła ze śmiechu

Cytat:

a teraz ide nadrabiać
wow super wielkie gratulacje dla Kasi

Cytat:

kurcze moja też pomiaukiwał koło 3 i normalnie to bym od razu leciała zrobić jej jeść i w śpiku karmiła,
ale tym razem mówię poczekam chwilkę,
i ... usnęłam
ona widocznie też i dopiero o 5 chciała jeść
ja też tak czasem mam budzi mnie stękanie małego i zazwyczaj biorę go przewijam i karmię a parę razy tak miałam że nie chciało mi się wstać (hehe) i zasnęłam. obudził mnie płacz małego po 2 godzinach

Cytat:
Dzięki
Właśnie czytałam gazete gdzie jest o konkursie i wypowiedź młodej "obiecałam mamie i musiałam wygrać" no i ze wygraną dedykuje mamie.
to jest opisany etap miejski.,powiatowy bedzie w następnym numerze
ojej wzruszyłam się

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
A
ma ktoś pomysł jak pobrać mocz małego? w powietrzu mam łapać czy jak? bo w przyszłym tyg muszę mocz przynieść do analizy i krew mu jeszcze chcą na żółtaczkę pobierać...
pediatra oczywiście nie przyszła do nas na patronaż, tylko sama się musiałam tarabanić, i ona to sobie patronażem jeszcze nazwała, wrrr
wyobraziłam sobie to

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
tak w ogole dzis kończymy 8 tygodni
ale to zleciało......
gratki
leci leci

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
mały miał wczoraj akcje z wymiotowaniem i w ogóle nie spał, dopiero usnął o północy po cały dniu nie spania,
wogóle, to od trzech dni ma nerwa przy cycku i nie chce z niego jesć ale tylko w dzień jak częstotliwość karmienia jest większa i mniej leci z cyców, bo jak jest pełno, to je piękniea
ja mam dokładnie to samo. w nocy pięknie się najada śpi 2-3 godziny po karmieniu a w dzień - totalna masakra... poje 5-10 minut i potem zaczyna się szarpanie mało mi cycka nie rozerwie, a jak myślę że pewnie się najadł dlatego tak robi to zaczyna ryczeć. i tak jest cały czas...dlatego wolę mu dać butlę albo odciągnąć swoje niż się męczyć i jego...
a np mojego dziś zjadł 80ml o 18 a o 19 już był głodny - ryk, zjadanie smoka i szukanie cyca... dałam mu cyca to się szarpał...
o 20.30 zjadł butlę 40ml i śpi... zobaczymy jak długo...
ja już nie mam siły na karmienie piersią, ewidentnie się nie najada w dzień niestety ale to powolna droga do przejścia na karmienie butlą z czego się cieszę w sumie bo w nocy fajnie mi się karmi piersią ale w dzień to jakaś masakra jest...
nie będę płakać jak przejdziemy na butlę bo tylko się stresuję przez to karmienie piersią...

powiedzcie mi mamy karmiące mm tylko - trzymacie się regularnych godzin - co 3-4 godziny czy jak? bo ja się boję ze jak przejdę tylko na butlę to on dalej będzie jadł mniej a częściej. no ale pzrecież nie będę go butlą co godzinę karmić

Cytat:
a to moj Michas
śliczny i jaki bystry

Cytat:
to piła 6 x 60ml

wrócić czy nie

oj tak dzieci są nieprzewidywalne
oj to szybko się szefowa zabiera za spytki a masz z kim zostawić córcię czy żłobek?

ja też niby 6 godzin rodziłam bo oni liczą od zaczęcia rozwarcia jakoś mi policzyli od 15 a ja bóle takie mocne miałam od dnia wcześniej od 14 dziś liczyłam to 31 godzin hehe no ale poród 6

Anessa kochanie witajcie ze ślicznym Adriano
No poród miałaś ciężki współczuję ale dzielna jesteś dałaś radę
ale przyznam że czytałam z zaciekawieniem twój opis i... uśmiałam sie trochę szczególnie z położnej krótkie palce dobre

aha - ja też zrobiłam niespodziankę na porodówce hehe

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-05-12 o 21:25
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:33   #3808
madzik2221
Zakorzenienie

Michalek dziekuje wizazowym ciociom za komplementy

moje dzicie juz zasnelo,wypilo troszke mleczka z cyca i kimnal,ciekawe na jak dlugo.
oczywiscie nie obylo sie bez szarpania.juz mnie tak bola brodawki ze czasami mam dosc zastanawiam sie czy nie zaczac go dokarmiac bo to jedzenie co 2 godz.mnie dobija i nic nie moge zrobic
ciekawe co na to mooje cycki

22/23.05.2010
Stary 2011-05-12, 21:36   #3809
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:

dzięki
trzymam kciuki za pogodę w weekend
wstaw jakieś fotki Malwinki, bo teraz już pewnie w ogóle pannica jest

Cytat:
ludzie to serca nie maja.ledwo po porodzie doszlas do siebie a oni juz wypytuja,wydzwaniaja..... z takimi to od razu tylo
ja jestem ciekawa czy ona by tak szybko wrocila...pewnie by wszystkich olala i siedziala ile wlezie w domu.
ja na twoim miejscu bym nie wracala Mala ma dopiero 2 mies.nieskonczone wiec napewno bedzie jej ciebie brakowalo.poza tym w pracy bedziesz siedziec jak na szpilkach i na bank nie bedziesz sie mogla na niczym skupic bo bedziesz myslala co sie dzieje z mala.ja sobie nie wyobrazam zebym teraz Michala zostawila zaplakalabym sie....

porodu zazdroszcze.ja rodzilam 26 godzin w mekach
nie no, tak szybko to nie mogą Izabeli kazać wracać z macierzyńskiego, to wbrew prawu.
wtedy musiałby jej mąż pójść na urlop.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
moja w dniu szczepienia ważyła 5540.

wczoraj zjadłam pizze margarite (już drugi raz) i małej nic nie jest.

Martwi mnie tylko że dziś 4 dzień nie robiła kupki tylko bąki puszcza.
Może ten czopek jej zaaplikować?

Oliwka przespała dziś calutki dzień od 8 rano do teraz, tylko na karmienie i pieluchę ją budziłam i ona zaraz dalej zasypiała. Byłyśmy u gin (przepisała mi Azalię), potem na zakupach w carrefourze, potem na spacerze, potem u dziadków .... i dzień zleciał.

A dziś w nocy pierwszy raz spała 5,5 godz bez przerw. Moje cycki o mało nie eksplodowały, ale nie chciało mi sie wstawać i wyparzać laktatora a mała jak się obusziła nie nadążała łykać - takie było ciśnienie
a stęka jakoś tak na kupkę?
wcześniej łatwo się wypróżniała?

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
witam wieczorkiem mały zasnął dopiero mam trochę czasu na kompa
straszna duchota u nas dziś była dopiero wieczorem burza trochę naszła to się powietrze oczyściło masakra a ja do tej pory mokra jestem tak mi gorąco

wcale się nie dziwię też bym padła ze śmiechu

wow super wielkie gratulacje dla Kasi

ja też tak czasem mam budzi mnie stękanie małego i zazwyczaj biorę go przewijam i karmię a parę razy tak miałam że nie chciało mi się wstać (hehe) i zasnęłam. obudził mnie płacz małego po 2 godzinach

ojej wzruszyłam się

wyobraziłam sobie to

gratki
leci leci

ja mam dokładnie to samo. w nocy pięknie się najada śpi 2-3 godziny po karmieniu a w dzień - totalna masakra... poje 5-10 minut i potem zaczyna się szarpanie mało mi cycka nie rozerwie, a jak myślę że pewnie się najadł dlatego tak robi to zaczyna ryczeć. i tak jest cały czas...dlatego wolę mu dać butlę albo odciągnąć swoje niż się męczyć i jego...
a np mojego dziś zjadł 80ml o 18 a o 19 już był głodny - ryk, zjadanie smoka i szukanie cyca... dałam mu cyca to się szarpał...
o 20.30 zjadł butlę 40ml i śpi... zobaczymy jak długo...
ja już nie mam siły na karmienie piersią, ewidentnie się nie najada w dzień niestety ale to powolna droga do przejścia na karmienie butlą z czego się cieszę w sumie bo w nocy fajnie mi się karmi piersią ale w dzień to jakaś masakra jest...
nie będę płakać jak przejdziemy na butlę bo tylko się stresuję przez to karmienie piersią...

powiedzcie mi mamy karmiące mm tylko - trzymacie się regularnych godzin - co 3-4 godziny czy jak? bo ja się boję ze jak przejdę tylko na butlę to on dalej będzie jadł mniej a częściej. no ale pzrecież nie będę go butlą co godzinę karmić

śliczny i jaki bystry

oj tak dzieci są nieprzewidywalne
oj to szybko się szefowa zabiera za spytki a masz z kim zostawić córcię czy żłobek?

ja też niby 6 godzin rodziłam bo oni liczą od zaczęcia rozwarcia jakoś mi policzyli od 15 a ja bóle takie mocne miałam od dnia wcześniej od 14 dziś liczyłam to 31 godzin hehe no ale poród 6

Anessa kochanie witajcie ze ślicznym Adriano
No poród miałaś ciężki współczuję ale dzielna jesteś dałaś radę
ale przyznam że czytałam z zaciekawieniem twój opis i... uśmiałam sie trochę szczególnie z położnej krótkie palce dobre

aha - ja też zrobiłam niespodziankę na porodówce hehe
w trakcie to takie niespodzianki już niespecjalnie robią wrażenie

dziś w przychodni jeden pan myślał, ze Nadia ma już 3 miesiace
znowu na mnie jakaś baba głupia gadała w tramwaju, ze młoda matka, ze jej córka to starsza była, jak dziecko urodziła, wole sobie nie wyobrażać, co by było, gdybym urodziła w wieku np 22 lat, wtedy to by mnie pewnie na pogotowie opiekuńcze wysyłali
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-12, 21:39   #3810
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
pepowina na szyjce i go zawracala do kanalu
Kurcze znam to, moja pepowina razy 3 na szyi, też ją zawracało, ale z pomocą położnych dałam radę wypchnąć.

Dziękuję za gratulacje dla Kasi

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości