mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 97 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 15:22   #2881
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1
Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Czy Was też tak męczy ZGAGA? co nie zjem to zaraz się pojawia pomaga mi mleko

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 15:35   #2882
agnieszka09
Wtajemniczenie

JOLAJOLLY az mnie na placz bierze bardzo wspolczuje takiej niepewnosci i tego co teraz przezywasz...ale przyklad Twojej cioci jest dobry aby Cie choc troche uspokoic...a moze prywatnie do innego lekarza sie wybierz wczesniej...ja bym chyba nie wytrzymala tyle dni niepewnosci i strachu

MUFFINKA brzusiu pieknie juz odstaje...ale sama zobaczysz jak bedzie rosl jak skonczysz 20 tydzien,bedziesz sie budzila i widziala jak rosnie

GGORA powodzenia....ja bym chciala tez w te wakacje..ale chyba za wczesnie jest i nawet nie iwem jak sie zabrac do tego

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

JOAMIC mnie na szczescie w tej ciazy nie meczy ta przypadlosc...ale jeszcze wszystko przede mna...pozniej sie zacznie jak brzusio zacznie rosnac i wszystko od gory bedzie podchodzic

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

o rany jutro zaczynam 18 tydzien ciazy

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 15:53   #2883
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ggora ja moja córcie sadzałam na nocnik jak skończyla roczek i całkiem niexle nam to szło, dopóki nei zaczeła schodzic i uciekac- moja cierpliwośc sie skonczyła...I tak ciągle mam w planie od nowa ją nauczyc, czasem posadze, ale to rzadko Zreszta ona narobi wp ieluszke i potrafi przyniesć nowa do przebrania albo wyniesc stara, zuzyta do smieci- wiec mysle, ze juz jest nan ocnik gotowa
Eh, moj Filipcio tez perfekcyjnie obnosi sie z pieluszkami, ale chcialabym aby w czasie wakacji nauczyl sie juz nocnikowania. Jednak marnie to widze

Cytat:
Napisane przez agnieszka09 Pokaż wiadomość
GGORA powodzenia....ja bym chciala tez w te wakacje..ale chyba za wczesnie jest i nawet nie iwem jak sie zabrac do tego
a w jakim wieku jest twoja dzidzia?Ja zaluje, ze nie sadziaalm Filipa jak mial pare miesiecy, bo podobno to najlepszy sposob, a pozniej syzbko zalapal.

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Oj tak.... w pierwszej ciazy mialam przeogromna zgage -od konca 2 trymestru- az do porodu... nic nie pomagalo! Pamietam jak mi gadali ''zyczliwi'', ze skoro taka zgaga to dziecko bedzie owlosione
Stary 2011-05-12, 15:56   #2884
muffinka90
Zakorzenienie

domi7ks to fajnie, ze niunia rosnie zdrowo a chcialabys syna czy core?

jolajolly bardzo ci wspolczuje, mam wielka nadzieje, ze jeszcze wszystko zmieni sie na lepsze i urodzisz zdrowego maluszka. Trzymam bardzo mocno kciuki za ciebie i malenstwo

agnieszka09 no moze i rosnie, ale dla mnie jakos za wolno Gratuluje 18-ego tygodnia

ggoraa tego o owlosionych dzieciach to nie slyszalam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:04   #2885
kropeczka27
Raczkowanie

[
---------- Dopisano o 09:49 ---------- Poprzedni post napisano o 09:47 ----------

hehe mam tak samo... przez ostatnie 2 lata nie byłam tak często w Mc Donaldzie jak w ciągu ostatniego m-ca...[/QUOTE]

Ja też mam meega ochote na takie śmieciowe jedzenie..mogłabym żyć tylko na fast foodach Staram się ograniczać ale tak raz w tygodniu pożeram coś na mieście...

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
ja za punkty z apteki zamówiłam sobie już maści i butelkę a i gryzaczek dla maluszka a podobniez w Biedronce sa super body taniutkie z bawełny, dzisiaj się przejdę i oblookam czy aby nadruków nie ma(bo toxyczne są) i ciekawe jak po pierwszym praniu się będą zachowywaĆ...
tymczasem idę na koktajl bananowy

mi brzuszek urósł, ale pewnie przez jedzenie a nie przez dzidzię, tzn. na 100% bo w 10t.c. to nie możliwe

Ja jeste w 9 tygodniu a brzuch mam jakbym była w 6 miesiącu Naprawde jest już spory!
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:33   #2886
ania21_21
Zadomowienie

Witajcie mamusie kochane

Co do zakupów to wszystkie będę prawie robić w Polsce (chcę porównać ceny) i większość rzeczy mi się w POlsce właśnie podoba niż tutaj

Co do obumarcia ciąży to moją oznaką było plamienie ale nieprawda że od razu się pokazuje mi się dopiero pokazało po dwóch tygodniach od obumarcia i to nie wiem czy nie przyspieszyła podróż do Polski. ja bym jak najszybciej poszła skonsultowała się z innym lekarzem Jolajolly Naprawdę ci współczuję trzymaj się i myśl pozytywnie

Muffinka ja też poczułam pierwsze ruchy w skończonym 14 tyg i za to dziewczyny właśnie chciały mnie zlinczować bo twierdziły że to nie możliwe później tylko raz na jakiś czas ją czułam dopiero koło 16-17 tyg zaczęłam ją czuć częściej a od 18-19 codzień czuję a teraz to już nieraz kopniaki mi sadzi
Aaa bym zapomniała śliczny masz brzuszek

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-12 o 16:39
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 16:55   #2887
Ona231
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dziewczyny trzymajcie za mnie kciuki. Dzis postanowilam rozpoczac Filipciowi nauke siadania na nocnik. Wszak skonczyl w kwietniu 2 latka i juz pora. Efek do tej pory- 2 razy zesikanie na podloge ( zero reakcji), wygrzmocenie sie na jednych siuskach- poplakal sie az nerwow mi zasnal na sofie.
Nie wiem jak wytrzymam nerwowo, bo cierpliwosc u mnie ostatnio jest dosc mala, a Filipowi sie nic nie da wytlumaczyc, bo wyraznie nie jest zainteresowany moimi wywodami... a na widok nocnika ucieka- zeby bylo weselej. Przeczytalam trylion stron na necie jak uczyc i wszystko pinknie cudnie, ale w realu masakra!
No i oczywiscie cala ta ''brudna robota'' na mojej glowie, bo Tz w pracy na popoludnia, wiec z rana bedzie spac do bolu, a wraca dopiero o 23-ej.

A dzis na obiad ogorkowa narobilyscie mi smaku pare dni temu
Bylam w lidlu i truskawek brak a mam taka ochote.....
Ggora może być ciężko ale dasz radę. Filipek już duży jest, to może po paru próbach zrozumie o co chodzi. Tylko trzeba cierpliwości a o to teraz trudno. Ale głowa do góry na pewno sobie poradzisz
Truskawki dzisiaj kupiłam także zapraszam

Cytat:
Napisane przez jolajolly Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Mam nie lada problem: dziś jest 11 t i 6 dc. Byłam na pierwszym usg zobaczyć maleństwo i usłyszałam straszna diagnozę: brak akcji serca płodu. Do tej pory dzidzia rozwijała się znakomicie coś stało się 3 dni temu bo wzrost zatrzymał się na tym etapie. W poniedziałek mam powtórzyć usg ale lekarka juz mnie ostrzegła, że 99% że diagnoza będzie taka sama.
Jak myślicie jest jeszcze jakiś cień szansy, że będzie dobrze?
A może znacie takie przypadki które zakończyły się powodzeniem?

Wiem, że moja ciocia miała taka sytuację że nie było tętna ale nie zgodziła się na usunięcie i dziś ma zdrowego już (14 letniego) syna.

Będę wdzięczna za wszelkie informacje.
jolajolly nie wiem czy badanie krwi i moczu coś da, może lepiej iść na usg prywatnie. Ja bym rady nie dała tyle dni w niepewności. Ale mimo wszystko trzymam kciuki, żeby się diagnoza nie potwierdziła
Może warto podjechać wcześniej bo taki stres też nie pomaga

Cytat:
Napisane przez Messuah Pokaż wiadomość
Byłam dzisiaj na badaniach u okulisty (mam taka wade wzroku ze jestem krecik od razu zapytalam o porod i raczej powinnam zdecydowac sie na cc

jeszcze nie urodzilam pierwszego bejbika a juz mysle kiedy dobrze by bylo miec drugiego, zawsze chcialam miec dwojke dzieci, nie wiem czy lepiej tak od razu jeden po drugim czy z przerwa
Messuah zapobiegliwa jesteś

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
Na początku tak teraz już nie, ale od czasu do czasu się odezwie, ja nie przepadam, za mlekiem. Ale jak pomaga to dobrze

Muffinka troszkę zazdroszczę A brzuszek masz fajny taki malutki mi już sporo odstaję, ale z tego się cieszę.

A co do dupfastonu i luteiny to podobno się je odstawia koło 16 tygodnia, ale ja już się stresuję z tego powodu

A na końcu się przywitam

Edytowane przez Ona231
Czas edycji: 2011-05-12 o 16:57
Ona231 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:26   #2888
muffinka90
Zakorzenienie

Aniu no wlasnie o to mi chodzi, ze to nie jakies intensywne, czy jakies kopniaki porzadne , a od dwoch dni nic sie nie dzieje. I tek pewnie bedzie dalej, ale w sumie to sie ciesze ze chociaz raz

Ciesze sie, ze podoba wam sie moj brzuszek, chyba jednak bardziej go polubie to moze szybciej urosnie Bo troche mnie to wkurza, jak nawet pielegniarki w przychodni robia wielkie oczy na jego wildok, ze taki niepokazny

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-12, 17:31   #2889
Ona231
Zadomowienie

muffinka90 jeszcze urośnie spokojnie. Potem będzie spory Nadźwigasz się
Stary 2011-05-12, 17:35   #2890
ania21_21
Zadomowienie

Muffinka u mnie to chyba był duży odstęp czasu kilka dni albo tydzień jak drugi raz ją poczułam więc się nie martw. Gratuluję ci pierwszych ruchów to niezapomniane chwile
Stary 2011-05-12, 17:42   #2891
muffinka90
Zakorzenienie

Ona231, Aniu a pokazcie swoje brzuszki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-12, 17:50   #2892
ania21_21
Zadomowienie

Muffinka ja może wrzucę razem ze zdjęciami USG w końcu ale później bo obiad właśnie mam.
Dlaczego mi nie chce cytować
Stary 2011-05-12, 17:52   #2893
muffinka90
Zakorzenienie

To smacznego

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-12, 18:10   #2894
Ona231
Zadomowienie

Muffinko dorwę aparat to wrzucę, czemu nie

Aniu cytować nie można bo wizaż godziny poprzestawiał i nie widać wpisów późniejszych A i smacznego a co masz dobrego?

Marjeta co do fasolki to z Hortex ma mrożoną żółtą, bardzo dobrą i smaczną
Stary 2011-05-12, 18:32   #2895
ania21_21
Zadomowienie

Miałam ziemniaczki z rybką plus sałatka z pomidorów eh zjadłam aż mi się uszy trzęsły

A o to i moje maleństwo 20 cm i 315 gramów klocka

I mój brzusio

Kurcze nie mogę zrobić pierwszy raz zdjęć bo się nie otwierają
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCF1056.jpg (94,3 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg img008.jpg (90,5 KB, 46 załadowań)

Czas edycji: 2011-05-12 o 18:56
Stary 2011-05-12, 18:59   #2896
ania21_21
Zadomowienie

Chyba jedynie tak zadziała to drugie zdjęcie małej
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg img007.jpg (91,1 KB, 40 załadowań)

Czas edycji: 2011-05-12 o 19:01
Stary 2011-05-12, 19:04   #2897
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Ale miałam dziś mieszankę wybuchową najpierw łyk soku pomarańczowego zagryziony ogórkiem małosolnym 10 minut później 2 kawałki ciasta z galaretką i malinami oraz rożek waniliowy chwilę później musli z mlekiem haha i co w ciągu godziny

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:07   #2898
dygotka8
Zakorzenienie

hello

a po ile u Was sa truskawki??u mnie po 15zł;/

coś miałąm jeszcze nspiać,ale zapomniałam co

już wiem co chciałam-na ostatnim usg lekarz powiedział,że mały ma 68mm,mam też łozysko przodujące co wygooglałam,że oznacza,że słabiej będę czuła ruchy dziecka

Edytowane przez dygotka8
Czas edycji: 2011-05-12 o 19:10
dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:08   #2899
ela3010
Zadomowienie

Witajcie dziewczyny!!!

Ależ wy gonicie, dużo do nadrabiania
Muffinko brzuś rozkoszny, a co do ruchów to ja miałam usg w 12t i 5d i położna pytała czy czuję jakieś przesuwanie się w brzuszku, ciężar po jednej stronie itp, więc to możliwe. Co innego ruchy a co innego właśnie takie jakieś bąbelki.

Jolajolly trzymam mocniutko kciuki, jestem z Tobą myślami i całym serduszkiem, wierzę że będzie dobrze

Ggora, dziecko najlepiej jest uczyć na nocnik jak najwcześniej, moja kuzynka nauczyła bobasa jak miał 7mcy. Natomiast ja swojemu syniowi odstawiłam na drugi dzień jak skończył rok. I nauczył się. Ale to jednak trwa zanim skojarzy że siku trzeba zgłaszać. Obsikany był, przebierałam go 10 razy na dzień ale nie poddałam się, i dumna byłam z siebie bo wiele koleżanek mi zazdrościło. Generalnie im starsze dziecko tym gorzej. Moja szwagierka czekała aż córa sama zasygnalizuje potrzeby to sikała jeszcze w pampersy jak miała 3.5 roku, aż jej wstyd było bo za żadne skarby świata nie chciała się przestawić. Także powodzenia Ggora!
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:07   #2900
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny!!!

Ggora, dziecko najlepiej jest uczyć na nocnik jak najwcześniej, moja kuzynka nauczyła bobasa jak miał 7mcy. Natomiast ja swojemu syniowi odstawiłam na drugi dzień jak skończył rok. I nauczył się. Ale to jednak trwa zanim skojarzy że siku trzeba zgłaszać. Obsikany był, przebierałam go 10 razy na dzień ale nie poddałam się, i dumna byłam z siebie bo wiele koleżanek mi zazdrościło. Generalnie im starsze dziecko tym gorzej. Moja szwagierka czekała aż córa sama zasygnalizuje potrzeby to sikała jeszcze w pampersy jak miała 3.5 roku, aż jej wstyd było bo za żadne skarby świata nie chciała się przestawić. Także powodzenia Ggora!
Dzieki. Dzis wszystkie 5 par gaci poszlo.... dobrze, ze cieplo to mam tylko gacie do prania. No wlasnie ja przegapilam ten moment po roczku- ale wtedy mielismy na glowie rpzeprowadzke do polski - a pozniej w polsce remint, urzadzanie sie, nowa praca itp. No i w sumie teraz plus, ze siedze w domu to moze jakos sie nauczy przed porodem . Moja znajoma tez nauczyla swojego dzieciaczka dopiero na 3,5 roczku ( smoczka zreszta tez tak pozno!)... porazkowo
Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hello

a po ile u Was sa truskawki??u mnie po 15zł;/
U mnie po 20 zl

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

I mój brzusio
Ale super dzidzia! Juz sie nie moge doczekac swojej sesji zdjeciowej A brzusio rewelacja! To ja wkleje swoje, oczywiscie robiolam sama, wiec nie spodziewajcie sie rewelacji hehe
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 110512_180157.jpg (66,7 KB, 48 załadowań)
Stary 2011-05-12, 20:32   #2901
sozaa
Rozeznanie

Mialam wizyte u lekarza. Stwierdzilam, ze mam bardzo fajna pania doktor, zostaje u niej! Oczywiscie jej pomiar USG wyszedl inny niz temu dup...wi, u ktorego wczesniej robilam. Jej obliczenia sa blizej tych co wynikaja z ostatniej OM, i dzis uslyszalam juz trzeci termin porodu: 28 listopad!
Poki co wszystko mam OK i w normie. W sobote ide dorobic badania krwi i mocz, a w przyszlym tygodniu badania prenatalne. Znow stres...
TZ nakrecil film na telefon z USG, slyszelismy serduszko i ogolnie rzecz biorac, chcialabym same takie wizyty!
Teraz zajadam sorbet mango
Muffinka, ja mam podobny brzuch, z czym bardzo dziwnie sie czuje, zazwyczaj mialam plaski i jak zjadlam za duzo i sie zaokraglalam, to troche stopowalam z jedzeniem i wiecej cwiczen i wracal do normy, a teraz tylko rosnie, a ja nic z tym nie moge zrobic, ale nie narzekam! Choc w wiekszosc spodni i spodnic wchodze juz chyba po raz ostatni, po bad. genetycznych, jak wszytko bedzie OK to pojde na zakupy i kupie sobie spodnie ciazowe!
Pozdrawiam!
sozaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:35   #2902
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
A teraz cos napisze i prosze mnie nie zlinczowac
Lezalam sobie ostatnio i poczulam cos dziwnego w podbrzuszu, jakby cos sie przesunelo mniej wiecej od srodka do lewej strony. Wiem, ze to baaardzo wczesnie na jakiekolwiek ruchy, ale dam sobie reke uciac, ze jelita to to nie byly hmmm...
Ja nie linczuje, moja psiapsiółka poczuła w 14tyg coś jak nazywa "jak motylki" z jednej strony. Lekarka jej powiedziała że nie możliwe, tym bardziej ze to 1wsza ciąża, a ona jest przeswiadczona ze to bobasek był bo pozniej wlasnie go czula w ten sposob

jolajolly- mam nadzieję, że jednak bije to serduszko

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-12 o 20:59
Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:40   #2903
Aniolina
Rozeznanie

jolajolly mam nadzieje, ze wszystko bedzie dobrze, trzymam bardzo mocno kciuki.

Ja w wg OM przekroczylam juz magiczna granice 12 t.c. i coraz bardziej stresuje sie przed moja sobotnia wizyta.

Robilam badania krwi, moczu, toxo itp i wszytsko jest w normie, dalej nie mam odpornosci na toxo. Jedyne co w morfologii troszke nizsze to hematokryt. Ale lekarz skomentowal online, ze wyniki w normie, wiec sie nie martwie.

W ogole dostalam dzis bardzo dobra wiadomosc, ze moja bliska znajoma rowniez zaciazyla i bardzo sie ciesze, bo kilka miesiecy sie starali. Jak wszytsko pojdzie dobrze, to beda max 2 miesiacy roznicy, rocznikowo za to 1 rok A nna moja kolezanka jest o tydzien dluzje w ciazy, wiec sie dzieci narobilo wszedzie

Ja uwielbiam szparagi, aktualnie jem tak co drugi dzien, moje ulubione o chwile podgotowane, a potem podduszone na masle, nie jest to chyba jazdrowszy sposob, ale uwielbiam.

Dzis na obiad robilam placuszki z ricotty i musem z melona, pyycha. Jak ktos lubi nalesniki i inne maczne wyroby to polecam takie placuszki, sa wysmienite i takie leciutkie w smaku. Wystarczy w neta wpisac, zeby znalezc przepis.

W trakcie ciazy przybylo mi w biuscie 1- 1,5 miseczki roznicy. wczesniej miescilam sie w duze B, male C, teraz mam miseczke D. Maz jest zachwycony, ja troche mniej, bo mniejszy biust jest jednak wygodniejszy, zwlaszcza taki co nie boli.

ja nie mam nic jeszcze dla maluszka, ale w sobote jak pojdzie wsyztsko ok, to moze wybiore sie do biedronki po te ciuszki, skoro sa takie tanie.

Na razie nie stosuje nic na rozstepy, tylko zwykly balsam garniera, ale chyba niebawem zakupie babydream z rossmana skoro polecacie.
Kiedy pojawia sie rozstepy?

Pozdrawiam i zycze milego wieczoru
Aniolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:44   #2904
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Ja nie linczuje, moja psiapsiółka poczuła w 14tyg coś jak nazywa "jak motylki" z jednej strony. Lekarka jej powiedziała że nie możliwe, tym bardziej ze to 1wsza ciąża, a ona jest przeswiadczona ze to bobasek był bo pozniej wlasnie go czula w ten sposob
No ja tez poczulam w tej ciazy pod koniec 14-ego tygodnia ruchy. Czytalam,ze te mamusie co sa szczuple i co rodza drugi raz to czuja nawet o miesiac wczesniej od pierworodek.

Bola was zebra na wieczor? bo mnie zaczyna tak dokuczac , jakbym byla po uscisku z jakas traba slonia.
Stary 2011-05-12, 20:56   #2905
kropeczka27
Raczkowanie

[Dziewczyny byłam wczoraj na wizycie,miałam iśc 16 maja ale przełożyłam. Wszystko jest dobrze,nasza Kruszynka ma 2 cm i ma rączki i nóżki I machała nogą i głową! Jestem taka szcześliwa, że wszystko jest ok, i sedruszko ślicznie biło
Zakochałam się w tej małej istotce

url=http://dziecko.haczewski.pl/index.php?cykl=28&dzien=1 2&miesiac=3&rok=2011&bg=0 00][/url]
kropeczka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:04   #2906
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
domi7ks to fajnie, ze niunia rosnie zdrowo a chcialabys syna czy core?
Raz jedno a raz drugie- sama nie wiem
ale mam przeczucia, ze bedzie chłopak

Cytat:
Ciesze sie, ze podoba wam sie moj brzuszek, chyba jednak bardziej go polubie to moze szybciej urosnie Bo troche mnie to wkurza, jak nawet pielegniarki w przychodni robia wielkie oczy na jego wildok, ze taki niepokazny
Ja nie widziałam albo przegapiłam
Mi zaczał wczesniej brzuszek sie pokazywac jak skonczyłam 20 tydzien. A teraz koncze 20 i juz widac, a staram sie go skrywac
Widziałam brzusio, sliczny i wyraźny, wcale niemały,ja mam podobny wielkościowo

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość

I mój brzusio

Kurcze nie mogę zrobić pierwszy raz zdjęć bo się nie otwierają
jaki duzy i jaka wyraźna fotka dzidzi

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
Dzieki. Dzis wszystkie 5 par gaci poszlo.... dobrze, ze cieplo to mam tylko gacie do prania. No wlasnie ja przegapilam ten moment po roczku- ale wtedy mielismy na glowie rpzeprowadzke do polski - a pozniej w polsce remint, urzadzanie sie, nowa praca itp. No i w sumie teraz plus, ze siedze w domu to moze jakos sie nauczy przed porodem . Moja znajoma tez nauczyla swojego dzieciaczka dopiero na 3,5 roczku ( smoczka zreszta tez tak pozno!)... porazkowo

Ja własnie chce oduczyc smoka, ale nie wiem jak sie do tego zabrac. Acha córcia moja niedlugo konczy 17 miesiecy
Cytat:
Napisane przez kropeczka27 Pokaż wiadomość
[Dziewczyny byłam wczoraj na wizycie,miałam iśc 16 maja ale przełożyłam. Wszystko jest dobrze,nasza Kruszynka ma 2 cm i ma rączki i nóżki I machała nogą i głową! Jestem taka szcześliwa, że wszystko jest ok, i sedruszko ślicznie biło
Zakochałam się w tej małej istotce

Fajnie, że wszytsko okej

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-05-12 o 22:22
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:14   #2907
ela3010
Zadomowienie

Ggora to trzymam kciuki, dużo cierpliwości Ci życzę. U nas to było tak że siedział godzinę na nocniku i nic, a jak wstał to zaraz kałuża. To potem trzymałam go dwie godziny za to. Na szczęście nie urządzał histerii ale też i byłam stanowcza bo inaczej nic by z tego nie wyszło.
Dziewczyny cudowne zdjęcia brzusiów i dzidziusiów

Narobiłyście mi smaka na truskawki

A te bodziaki w biedronce to z jakim rękawkiem, i jakie kolory?

Buzinki, podziergam trochę, papa.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

A Domi7ks co do smoka to ja swojego oduczyłam jak miał 18mcy. Byłam u rodziców i była tam sąsiadka z małym pieskiem. Synuś wstał tyle co ze spania, szukał smoka i ten smoczek spadł na podłogę. Wpadłam odruchowo na pomysł że niby ten pies zjadł smoczek. Przy tym takie zdziwienie udałam że dziecko było w szoku. I tyle, nie było płaczu, marudzenia, nic. Pies zjadł i tyle.
Ale on tego smoka potrzebował jedynie do spania więc nie był uzależniony tak bardzo
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:25   #2908
rojku
Rozeznanie

Bodziaki w Biedronie są z krótkim rękawem. Kolory 3 różne w paczce, albo biały, zielony i niebieski albo takie bardziej dziewczęce jakiś róż chyba morelowy i biały.

Dziewczyny, czy Wy zażywacie folik czy kwas foliowy o większej dawce niż folik?

Czy od początku ciąży za każdym razem jesteście badane na samolocie?
Stary 2011-05-12, 21:28   #2909
ggoraa
Zadomowienie

Cytat:
Ggora to trzymam kciuki, dużo cierpliwości Ci życzę. U nas to było tak że siedział godzinę na nocniku i nic, a jak wstał to zaraz kałuża. To potem trzymałam go dwie godziny za to. Na szczęście nie urządzał histerii ale też i byłam stanowcza bo inaczej nic by z tego nie wyszło.
Dziewczyny cudowne zdjęcia brzusiów i dzidziusiów

Narobiłyście mi smaka na truskawki

A te bodziaki w biedronce to z jakim rękawkiem, i jakie kolory?

Buzinki, podziergam trochę, papa.

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ----------

A Domi7ks co do smoka to ja swojego oduczyłam jak miał 18mcy. Byłam u rodziców i była tam sąsiadka z małym pieskiem. Synuś wstał tyle co ze spania, szukał smoka i ten smoczek spadł na podłogę. Wpadłam odruchowo na pomysł że niby ten pies zjadł smoczek. Przy tym takie zdziwienie udałam że dziecko było w szoku. I tyle, nie było płaczu, marudzenia, nic. Pies zjadł i tyle.
Ale on tego smoka potrzebował jedynie do spania więc nie był uzależniony tak bardzo
Rekawki w biedronce krotkie tu masz stronke http://biedronka.pl/oferta/artykuly_...erta_tygodnia/ .

Filip teraz smoka tez ma tylko do spania i mu tluke, ze cycy be, wiec sam wypluwa i nie chce spowrotem. Ale u mnie znow bylo to, ze jak byla pora na zabranie to u nas przeprowadzka, a pozniej jak chcialam zabrac, to niestety brak konsekwencji u tesciowej i moglam walczyc z wiatrakami. Teraz to przypilnuje i dzieciakowi w glowie nie mieszam, bo jest ze mna praktycznie 24h.
Stary 2011-05-12, 21:31   #2910
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Fajny pomysł ale na noc już sie potem synek nie domagał?
Moja jak weźmie coś niedozwolonego i zaczyna się tym bawic (telefon, pilot itp) to jej zabieram i udaje, że wyrzucam przez okno. Wtedy nie ma płaczu, ze jej zabrałam
Moja corcia tez głownie na noc smoczek, ale jak czasem znajdzie w srodku dnia to sobie wsadza

Cytat:
Napisane przez rojku Pokaż wiadomość
Bodziaki w Biedronie są z krótkim rękawem. Kolory 3 różne w paczce, albo biały, zielony i niebieski albo takie bardziej dziewczęce jakiś róż chyba morelowy i biały.

Dziewczyny, czy Wy zażywacie folik czy kwas foliowy o większej dawce niż folik?

Czy od początku ciąży za każdym razem jesteście badane na samolocie?
Ja zażywam Pharmaton Matruelle.
Mój eks lekarz podczas całej ciązy ani razu mnie nie badał. Ten bada

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-05-12 o 21:32
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości