|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Witam Mamusie
![]() Dopiero wstałam, chociaż najchętniej bym się z łóżka nie ruszała ![]() ![]() ![]() Jeśli któraś ma dzisiaj wizytę to oczywiście kciuki już zaciśnięte i mykam nadrabiać co od wczoraj napisałyście ![]()
#992 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Aga to trzymam kciuki na ujawnienie się ![]() Bartessa dokładnie, a swoją drogą ciekawe jakie wyszły by wyniki które ubranka są bardziej czyste, czy te prane w proszku czy te prane ręcznie w rzekach ( ale w rzekach które były kiedyś, bardziej czyste) Wszystko idzie do przodu, raczej żadna rzecz się nie cofa. No może nie raz ewentualnie ludzie ze swoimi postępami (gwałty, zbrodnie itp) Do mnie wczoraj teściowa, czy ta kołdra którą mam dla bobaska ( a był to rożek akurat, ona myślała że kołdra) nie jest sztuczne? i skwasiła minę. Ja jej mówię, żeby teraz dostać super kołdrę jaką robili kiedyś to szczyt marzeń, a po za tym żeby dostać nawet 100% bawełniany kocyk to nie jest też takie chop siup, mimo że niby jest wszystko w sklepach.. Wstyd się przyznać, ale nie całe 300km, tylko że albo Nas nie były bo byliśmy za granicą, albo ich i tak przeleciało.. Agulaabar to poproszę adres ![]() ![]() ![]() ![]() MarzenaS śliczny ten różowy komplecik ![]() ![]() Beatka fasolkę na śniadanie ![]() ![]() Kajool teraz te jajca są tak sterylne, że mało kto na salmonelle choruje. Musisz popatrzeć po prostu przy rozbijaniu czy jajco jest świeżę, czy ma odpowiedni zapach i konsystencje , a przed rozbiciem zobacz potrząśnij jajco czy sobie nie lata w środku, jak lata to znaczy że nie jest pierwszej świeżości. I z tego co pamiętam ze szkoły salmonella nie jest w jajkach tylko na skorupce, więc polecam KAŻDE jajko, przed rozbiciem sparzyć tak jak pisze wodaqua ![]() Zanka śliczne te łóżeczko! ![]() Sweet to znowu u mnie było tak, że schowamy ewentualnie dla drugiego bobaska, to mój mąż mówi, że głupia jestem ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Zadomowienie
|
świetny pokoik Zanka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
justipi - w godzinach pożłobkowych moja kolezanka z pracy (artur ja zna bo codziennie ja podwozilam do pracy jak go do zlobka wiozlam) bedzie pod telefonem i przyjedzie do mnie. wydaje mi sie to lepszym rozwiazaniem niz mieszkanie z mama (bo nie wiadomo kiedy sie wykluje, wiadomo jak to bywa, czasem wczesniej, czasem później, moze wyjsc ze i tak nie zdazy, moze wyjsc ze bedzie miesiac u mnie...), chociaz mi to proponowala, albo oddanie do tesciow dziecka (boje sie ze bedzie mial "traume" typu wakacje u babci=nowe dziecko w domu! bo to byłby jego pierwszy wyjazd...). w sumie obie babcie troche mnie nie rozumieja, wiem ze chca dobrze i chcialyby tez arturkiem sie zajmowac, bo go uwielbiaja, ale nie wiem czy ja jestem na to gotowa...
|
![]() ![]() |
![]() |
#996 | ||
Wtajemniczenie
|
Witam w piątek 13tego
![]() Kajool kciuki za wizytę ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
Biorę się za prasowanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#998 |
Wtajemniczenie
|
Faktycznie zanka biały mebelki mają na tyle uniwersalny wygląd że w zależności od koloru ścian i dodatków pasuje do każdego pokoiku
kurcze jakos ciezko urzadzac mi pokoik w takich radosnych kolorach, zawsze planowałam przestrzen aby była elegancka, czas zmienic troszke myslenie ![]()
#999 | |
Zadomowienie
|
Czesc brzusie i ich mamusie
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1000 |
Zadomowienie
|
brunetka wyślij to prasowanie do mnie, ja uwielbiam prasowac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 |
Zakorzenienie
|
telik - ale mozna zrobic elegancki pokoik dla dziecka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1002 |
Rozeznanie
|
83monia super, że koleżanka się zgodziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1003 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co do obaw to chyba niestety nie skońćzą się już nigdy
![]() Jak dla mnie macierzyństwo to największe szczęście jakie mnie w życiu spotkało ale też stres i strach o dziecko każdego dnia ![]() Co do tego maluszka 400g to jak byłaam z Filipem w ciązy i też musiałam leżeć to takie wieści bardzo mnie pociesząły, najpierw odliczałam tygodnie w których dziecko ma szanse przeżyć, potem do 30tc kiedy już jest nieco lepiej rozwinięte, potem do 34tc kiedy rozwiną się płucka.. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1004 |
Zakorzenienie
|
Mam bez w salonie i tak pięknie pachnie,
że czuję się jak narkomanka ![]() Tak jakby mi ktoś wiecznie robił we włosach, co uwielbiam ! i odpływam przy tym... Dziewczyny mam pytanie, jeżeli Ja np teraz dostałam naprawdę super wypłatę to czy każda będzie taka sama?! czy może się zmniejszać ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1006 |
Zakorzenienie
|
Zanka bardzo ładny pokoik
![]() Nam też jeszcze sporo rzeczy brakuje m.in wózek, fotelik, łóżeczko, pościel, kosmetyki dla młodego, koszyle dla mnie, szlafrok, huśtawka, jeszcze ubranek brakuje trochę... także jeszcze jeszcze. Ale myślę, że zdążę. Wózek, łóżeczko i huśtawkę chcemy kupić i tak dopiero w czerwcu. Odejdzie nam koszt wózka, łożeczka, huśtwaki i jeszcze na co tam starczy bo teście chcą dać kasę na wózek a moi rodzice dają nam 2 tys zebysmy cos kupili dla małego. Sami nie chcą nic kupić bo nie wiedzą co się nam podoba. Bardzo fajnie bo to naprawde spory koszt, szczerze nawet na to nie liczylismy, myslalam ze na wozek się poprostu zlożą i tyle, bo wiem ze to napewno chcieli. A tu taka miła niespodzianka ![]() I mam ogromna prośbe do doświadczonych mam ![]() ![]() -pampresy Pampers 2-5kg -gaziki jałowe -kremowy żel do mycia ciała z J&J (nie wiem czy dobry, ale dostałam gratis od allegrowicza r_77 -Sudocrem I tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1007 |
Zadomowienie
|
no właśnie , co z metkami? h&m ma na prawdę "kilkustronicowe książki"
|
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-13 o 09:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1010 |
Zakorzenienie
|
Oooo ja nie lubię prasować
![]() Ale niestety jak czegos nie wyprasuje to nie wyjdę w tym ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1011 |
Zadomowienie
|
dzięki monia. słusznie mówisz.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1013 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() jakos sie mi wydawalo ze to malo kciuki za wizyte ![]() Cytat:
![]() cieple mysli sle, kolejny dzien mija... bedzie dobrze ![]() ![]() Cytat:
a przed porodem wypiore raz jeszcze te rzeczy najmniejsze na pierwszych kilka tygodni - kolejne sukcesywnie oczywiscie posciel i pieluszki, kocyki i takie tam tez bede prala przed porodem madzia1k1, gratuluje kolejnego tygodnia i slicznych zakupow ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Oliweczka1985, gratulacje z okazji kolejnego, nowego miesiaca ![]() kindzia890, oby bole minely i lekarz zrobil usg ![]() ![]() a faktycznie, dzisiaj pechowy dzien ![]() pokoik sliczny ![]() ![]() na razie wszystko mam w kartonikach, pokoik maluszka jeszcze sie robi - jeszcze mam moment by wybrac tapete na sciane z lozeczkiem, na te tylko, bo sa spece od scian to by nakleili tapeta w paseczki, czy misie, czy cos w tym stylu rozweseli i bedzie przyciagala wzrok malucha, no zobaczymy u nas padalo w nocy, dosc mocno, po 4 obudzil mnie deszcz jest chlodniej, a nawet zimno - bo wiatr poteguje uczucie chlodu zaraz sie zbieram na budowe zobaczyc jak ida prace, wszystko nam sie przeciaga, mielismy sie wporwadzac na swieta, potem w czasie dlugiego weekendu majowego, a wyglada na to ze jak w czerwcu to sie stanie to bedzie dobrze, ech terminy
![]() |
#1014 | ||
Zadomowienie
|
witam i ja w piątek trzynastego
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluję ![]() Śliczne. Bardzo podobają mi się białe mebelki dla dziecka, ale u nas w sypialni też same ciemne meble, więc wybraliśmy ciemne łóżeczko... |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1015 |
BAN stały
|
ja zwrocę uwagę, jezeli bedzie drapac malucha to obetne, chociaz wolalabym tego uniknąc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zadomowienie
|
Dzis piatek trzynastego
![]() ![]() Ale pogoda beznadziejna zaraz zasne...wogole cala noc sie wiercilam i krecilam i maluszek w brzuszku tez i jakos oboje nie moglismy spac ![]()
#1017 |
BAN stały
|
heh, chcialabym wam wstawic fotkę brzucha ale nie wiem jak kamerke uruchomic na tym lapku...
![]() ma któraś asusa może?? |
![]() ![]() |
![]() |
#1018 |
Zadomowienie
|
witam
![]() Nerolko jeszcze troszkę i będziecie razem czekamy na dalsze wieści ![]() Brumku no widzę że mnie rozumiesz z tymi kwiatkami mi przybyła tylko jedna donica opanowałam się w ostatniej chwili ![]() u nas też dziś chłodniej ale mamy jechać koło 14 na zakupy to nawet lepiej że nie będzie takiego skwaru w planach jest mc donald hihihihih ![]()
#1019 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję za gratulacje 7 miesiąca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1020 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:16.