Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 11:07   #931
bambusiek
Zakorzenienie

Dot.: Słońce coraz mocniej świeci, czas do ślubu szybko leci PM 2011

Cytat:
Napisane przez raingirl Pokaż wiadomość
Trzeba sobie uzmysłowić, że księża to ludzie i są różni - trudno tak już jest i koniec. A winami jednego, dwóch, dziesięciu czy stu księży nie warto obarczać wszystkich - ja w większości w życiu spotykam naprawdę świetnych księży i nie wiem... albo mam zaczepiste szczęście, albo nie jest tak źle jak ludzie to kreują
...a już na pewno nie warto z powodu postawy księdza od razu obrażać się na całą ideę ślubu kościelnego

Podpisuję się pod tym wszystkimi kończynami
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:11   #932
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
Mam wstrząs mózgu, chorobowe do 27.05, zakaz seksu, zakaz robienia czegokolwiek, mam leżeć i się byczyć Zwariuję przez tyle czasu nic nierobienia. Fajnie, że 21-22 maj muszę pojechać do szkoły na egzaminy, bo mam 3 Super po prostu
uu, niezle...kuruj sie tam i odpoczywaj bo z glowa nie ma zartow

Cytat:
Napisane przez lipus89 Pokaż wiadomość
hej Piękne
wyleciało mi z głowy żeby wstawić zdjęcie jak obuwie mi przyjdzie :P
coś zrobiłam ale fotograf ze mnie raczej kiepski

czekam na krytykę
łoo jakie wysokie! ladne...ale platformy mi sie nie widza ...chyba

Cytat:
Napisane przez mariaantonowna Pokaż wiadomość
Dobrze, że nie jestem sama :P

Kupiłam namiocik http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/20072454
dla mojego siostrzeńca bo w sobote ma roczek i jeszcze parę bibelotków :P
ale fajny! i jaka fajna cena
Cytat:
Napisane przez natalontko Pokaż wiadomość
zamowilismy obraczki

Załącznik 3957622
takie jak nasze

Cytat:
Napisane przez Elfka86 Pokaż wiadomość
Nie mów tak do mnie bo znając mnie uznam, że przecież masz rację i zamiast pisać będę się obijać a potem się obudzę z ręką w nocniku stwierdziliśmy dziś z TŻ, że mamy prokrastynację oboje
az musialam sprawdzic co to znaczy :P

Cytat:
Napisane przez zaraza3 Pokaż wiadomość

Byliśmy dzisiaj u jednego księdza załatwialiśmy sprawę ślubną i nie ślubną, ze ślubnej musimy coś donieść i całe g.. załatwiliśmy, z tej nie ślubnej - wyjął pieniądze ostentacyjnie z koperty i stwierdził "za mało bo ludzie dają więcej". Długa wymiana zdań, on że on taki biedny, że to musi opłacić, że tamto. I żebym mu ciśnienia nie podnosiła, ja do niego, żeby on mnie nie podnosił, że też mam dużo do opłat, on że i tak ma więcej. Powiedziałam, że bardzo dziwi mnie taka postawa kościoła w stosunku do młodych, którzy jednak zdecydowali się na ślub kościelny. On, że jak nie mamy to żebyśmy się we dwoje złożyli na większy datek do koperty. Byłam tak średnio nastawiona do kościoła, ale teraz ręce mi opadły. Taka wulgarność z jaką to robił i mówił, taka pewność siebie, żebym mu tu nie gadała bo co ja tam wiem, on to dopiero ma, musi wypłaty z tego wszystkiego zrobić. Najgorsze, że musimy jeszcze do niego wrócić coś donieść (z papierów). Powiedziałam mojemu TŻ, że nie mam siły na ślub kościelny i najchętniej wzięłabym cywilny, że tą datę w kościele można odwołać. Jaki ten kościół potem biedny, że ludzie się odwracają, a jak tolerować coś takiego? Moja mama to krótko skwitowała "mówić o miłosierdziu to potrafią, ale na tym się kończy". Co na koniec jeszcze wyszło, że jakbyśmy więcej zapłacili to to by było lepiej u boga, a ja na to, że jak niby lepiej, czy nie liczy się intencja, chęć? Powiedział, że nie, liczy się czy na mszy zagra organista to wtedy jest to więcej warte. Widać, w kościele wykupowanie odpustów jeszcze się nie skończyło - wiem, że generalizuję, ale inaczej się nie da.

Chciałam się tylko wyżalić, jutro ponadrabiam. Dobranoc
masakra.... ale znam to... tez mmy takiego proboszcza.... zaluje, że nie zdecydowalalismy sie na parafie TZ ... ale nie,,,, chcialam zgodnie z tradycja w parafii panny mlodej i mam...
wczoraj spisywalismy protokol to tak mnie potraktowal, że hoho.... i to za to, że nie powiedzialam przy przywitaniu "niech bedzie pochwalony.... " tylko dzien dobry ... :P TZ powiedzial ladnie a ja dzien dobry i mnie zaczxal tak krytykowac, że myslalam ze sie porycze jak wyszlam.... na szczescie TZ stanal w mojej obronie...
az dziwne, że tak spokojny byl,,,bo on podobnie jak niektorzy Wasi TZtowie z tego co mowicie zaraz by wybuchl...balam sie zeby nie wstal po prostu i nie wyszedl...ale byl dzielnie spokojny...

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
nie mam zdjęcia w sukience. sukienka jest taka:
Załącznik 3958132
na zdjęciu niestety nie widać dokładnie jaka ona jest.
Góra podobna jest do sukni lipus89 (bardzo ładna suknia) - też ma taki zakładkowy materiał, leży tak samo na mnie jak na Lipusi i ma 2 aplikacje i pasek ze zdobieniem i plisy
ladna

Cytat:
Też czuję, że pewnie ze stresu będę mieć na ślubie albo @ albo opryszczkę tfu tfu!!!
łoj znajac moje szczescie bede miala i okres i opryszczke
ale oby nie ....
magbes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:32   #933
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Trzeba sobie uzmysłowić, że księża to ludzie i są różni - trudno tak już jest i koniec. A winami jednego, dwóch, dziesięciu czy stu księży nie warto obarczać wszystkich - ja w większości w życiu spotykam naprawdę świetnych księży i nie wiem... albo mam zaczepiste szczęście, albo nie jest tak źle jak ludzie to kreują
...a już na pewno nie warto z powodu postawy księdza od razu obrażać się na całą ideę ślubu kościelnego
Fakt, że jestem tym zdenerwowana, ale to nie to, że się obrażam, tylko naprawdę nie mogę trafić na kogoś wartościowego i chciałabym w końcu zobaczyć księdza z tej drugiej strony.

---------- Dopisano o 11:32 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Cytat:
Napisane przez magbes Pokaż wiadomość
uu, niezle...kuruj sie tam i odpoczywaj bo z glowa nie ma zartow

łoo jakie wysokie! ladne...ale platformy mi sie nie widza ...chyba

ale fajny! i jaka fajna cena

takie jak nasze

az musialam sprawdzic co to znaczy :P

masakra.... ale znam to... tez mmy takiego proboszcza.... zaluje, że nie zdecydowalalismy sie na parafie TZ ... ale nie,,,, chcialam zgodnie z tradycja w parafii panny mlodej i mam...
wczoraj spisywalismy protokol to tak mnie potraktowal, że hoho.... i to za to, że nie powiedzialam przy przywitaniu "niech bedzie pochwalony.... " tylko dzien dobry ... :P TZ powiedzial ladnie a ja dzien dobry i mnie zaczxal tak krytykowac, że myslalam ze sie porycze jak wyszlam.... na szczescie TZ stanal w mojej obronie...
az dziwne, że tak spokojny byl,,,bo on podobnie jak niektorzy Wasi TZtowie z tego co mowicie zaraz by wybuchl...balam sie zeby nie wstal po prostu i nie wyszedl...ale byl dzielnie spokojny...

ladna

łoj znajac moje szczescie bede miala i okres i opryszczke
ale oby nie ....
Ja okres, biegunkę, ból głowy i ucisk w klatce
Stary 2011-05-13, 11:37   #934
magbes
Zadomowienie

Cytat:

ja musze zakupic stoperan bo fakt,,, tez miewam rewolucje zoladkowe ze stresu: brzydal:
Stary 2011-05-13, 11:39   #935
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
ja musze zakupic stoperan bo fakt,,, tez miewam rewolucje zoladkowe ze stresu: brzydal:
Właśnie zastanawiam się co brać żeby było skuteczne z tych wszystkich stopcośtam.
Stary 2011-05-13, 11:41   #936
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Masz na myśli ślub mieszany? Jeśli tak, to ostrzegam, że w takim wypadku jest więcej formalności, niż normalnie
No właśnie to mam na myśli Ale skoro jeszcze więcej latania, to podziękuję

Cytat:
Napisane przez bambusiek Pokaż wiadomość
Nie wiem czy nie chodziło czasem o konkordatowy

Cytat:
Znakomita większość ślubów kościelnych jest konkordatowa, więc co za różnica ?

Cytat:

Ja też

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:45   #937
raingirl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Świniaczek Pokaż wiadomość
No właśnie to mam na myśli Ale skoro jeszcze więcej latania, to podziękuję
Może nie tyle latania co... no trochę samozaparcia potrzeba momentami u nas niektórzy mówili "a na co wam tyle problemów, weźcie normalny ślub kościelny i po sprawie". Ja nie chciałam mojego Męża w to ładować - to by było nieuczciwe... no i on brał ślub jako strona niewierząca
raingirl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:46   #938
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez efonka Pokaż wiadomość

ja tez nie wiem co to jest "dzi "
dzi-de?
dzi-wna recz?
dzi-ki kot?
dzi-ecko ?
dzi- rzeczownik z języka hindi o znaczeniach duch, serce, używany współcześnie w roli partykuły honoryfikatywnej
propozycje ->
Cytat:
My idziemy przed naszym na 4 wesela do znajomych, których na nasze też zapraszamy taki wysyp w tym roku powariowali - wszyscy się chcą hajtać
My przed naszym mamy jedną komunię i wesele,co mi się nie uśmiecha bo pieniędzy nie ma... ale na wesele nie wiadomo czy pójdziemy bo będzie roczek mojego chrześniaka no i może chrzciny od razu.
A w przyszłym roku mamy 3 lub 4 wesela, a jeszcze za rok 3 wysyo jakiś jak zaczęło się 3 lata temu to tak się ciągnie

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:56   #939
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
nie strasz, że to tak wszystko będzie w sumie zawsze przed egzaminem mam biegunkę to przed ślubem murowana

---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
propozycje ->
My przed naszym mamy jedną komunię i wesele,co mi się nie uśmiecha bo pieniędzy nie ma... ale na wesele nie wiadomo czy pójdziemy bo będzie roczek mojego chrześniaka no i może chrzciny od razu.
A w przyszłym roku mamy 3 lub 4 wesela, a jeszcze za rok 3 wysyo jakiś jak zaczęło się 3 lata temu to tak się ciągnie
Też co roku mamy kilka wesel - taki wiek

Edytowane przez Elfka86
Czas edycji: 2011-05-13 o 12:22
Elfka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 11:57   #940
Świniaczek
Zakorzenienie

GG do Świniaczek

Cytat:
Może nie tyle latania co... no trochę samozaparcia potrzeba momentami u nas niektórzy mówili "a na co wam tyle problemów, weźcie normalny ślub kościelny i po sprawie". Ja nie chciałam mojego Męża w to ładować - to by było nieuczciwe... no i on brał ślub jako strona niewierząca

No to chyba pozostanę przy kościelnym (konkordatowym ) lub samym cywilnym. Ze znikomymi szansami na sam cywilny

U nas wesele się szykuje dopiero w sierpniu 2012 (o ile przyszła PM nie zmieni zdania, a widzę u niej dość spore wątpliwości...).

Świniaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:02   #941
bambusiek
Zakorzenienie

My mamy jeden ślub jutro, potem w sierpniu jeden lub dwa + prymicja + komunia (ale to tak symbolicznie tylko).
G. 9.1O.18
Stary 2011-05-13, 12:03   #942
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Niesforna_88 Pokaż wiadomość
propozycje ->
My w tym roku 3+nasz, a przyszły jak na razie 1. I u nas się od tego roku zaczęło
Stary 2011-05-13, 12:06   #943
zaraza3
Rozeznanie

To kto ma jutro swój wielki dzień?
Stary 2011-05-13, 12:06   #944
Niesforna_88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez T'ai Pokaż wiadomość
u mnie też pogoda się popsuła i leje
u mnie też leje

Cytat:
Tego nie ma jak porównywać, innych spraw ślubnych do załatwienia czy kościoła. Z prostej przyczyny w tej pierwszej sprawie (kamera, foto, sala itp.) płacę i wymagam, wiem za co, wiem ile, jest umowa, jest dogadane, obie strony mają w stosunku do siebie określone wymagania, jeżeli się na nie zgadzamy to podpisujemy umowę. I tu jest na zasadzie handlowej, wszyscy wiemy, że chodzi o pieniądze, o sprzedaż usługi.
Kościół to coś innego bo wydaje się, że jeszcze powinny tu tkwić jakieś wartości, a jego jedynym celem nie powinno być sprzedanie usługi. Zrezygnowaliśmy z dwóch swoich parafii właśnie ze względu na podejście księży do kwestii pieniędzy. Głupia łudziłam się, że wystarczy raz podejść, zacisnąć zęby, zapłacić i po sprawie. W tym przypadku nic nie jest jawne, nie ma cennika na stronie internetowej, nie ma galerii, jest samowolka. Na dobrą sprawę nie ma też praw (konsumenta). Tak to dla mnie wygląda. Dodatkowo parafie funkcjonują w sobie dogodnych dniach i godzinach, gdzie mnie fizycznie nie ma w pobliżu. Albo zwalniam się rano albo urywam wieczorem. Z fotografką zawsze mogę się umówić na dogodny termin, z proboszczem lepiej nie zadzierać.
Tylko się cieszyć, że u Ciebie tak nie było i wszystko poszło gładko a spotkanie z kościołem miło wspominasz, bo chyba tak powinno to wyglądać podręcznikowo. Ja się zawiodłam, a raczej utwierdziłam, że niepotrzebnie chciałam spróbować.
a ja się z tym zgadzam! nie tak wyobrażałam sobie załatwianie tych spraw.
Dla nas ślub kościelny jest kwestią najważniejszą, ale nie myśleliśmy, że zrobią nam z tego usługę handlową...
Mimo wszystko będziemy musieli to przejść, bo dla nas samych najważniejsza jest przysięga przed Bogiem.
Tyle, że to nie zmienia faktu, że nie powinno to tak wszystko wyglądać

Lecz kiedy wszystko już będzie spełnione, bądź dla mnie takim w jakiego dziś wierzę.

Jako jedność :
Niesforna_88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:14   #945
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Na pewno Justi
G. 9.1O.18
Stary 2011-05-13, 12:21   #946
magbes
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie zastanawiam się co brać żeby było skuteczne z tych wszystkich stopcośtam.
ja bralam stoperan i dzialal
Cytat:
nie strasz, że to tak wszystko będzie w sumie zawsze przed egzaminem mam biegunkę to przed ślubem murowana

a to nie ja pisalam chyba ale owszem do kibelka z nerwow pewnie bede latac, a ucisk w klatce mam teraz jak pomysle, że to zaraz :P
Stary 2011-05-13, 12:23   #947
Elfka86
Zakorzenienie

Cytat:
ja bralam stoperan i dzialal

a to nie ja pisalam chyba ale owszem do kibelka z nerwow pewnie bede latac, a ucisk w klatce mam teraz jak pomysle, że to zaraz :P
Faktycznie to zaraza ale jestem dziś zakręcona
Stary 2011-05-13, 12:27   #948
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JennyAniolek Pokaż wiadomość

Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
śliczne

Cytat:

A mam nawet 2 kosmetyki z Vichy z tej serii dostałam na panieńskim

ciekawe od kogo mam nadzieje, ze trafilam z prezentem
Cytat:
No racja, że kiedyś nie było tyle formalności, ale porównując to do innych spraw ślubnych, to chyba nie ma aż takiej tragedii.

Ja załatwianie formalności w Kościele wspominam b. miło i jakoś nie pamiętam jakiegoś wielkiego latania co chwilę
Najpierw akt chrztu, potem protokół, zapowiedzi zanieść i odebrać, druga część protokołu i ślub
my w jeden dzien zalatwilismy wszystko, odbylo sie to szybko i sprawnie, nie widze tutaj nic do narzekania
Cytat:

takie jak nasze

Czesc

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

PM, ktore jutro slubuja (14.05):

XxXJuSstiii - godz. 14:00
Wiosenny Deszcz - godz. 16:00
Fruzienka
MySSaaa
natalontko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:29   #949
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Dzien Dobry

Cytat:
zamowilismy obraczki
12 czerwca odbior
grawer: imie i data
5mm, proba 585

Załącznik 3957622

Cytat:
Zapomniałam się pochwalić - kupiliśmy dzi dla P.
, cokolwiek 'dzi' znaczy

Cytat:

Byliśmy dzisiaj u jednego księdza załatwialiśmy sprawę ślubną i nie ślubną, ze ślubnej musimy coś donieść i całe g.. załatwiliśmy, z tej nie ślubnej - wyjął pieniądze ostentacyjnie z koperty i stwierdził "za mało bo ludzie dają więcej". Długa wymiana zdań, on że on taki biedny, że to musi opłacić, że tamto. I żebym mu ciśnienia nie podnosiła, ja do niego, żeby on mnie nie podnosił, że też mam dużo do opłat, on że i tak ma więcej. Powiedziałam, że bardzo dziwi mnie taka postawa kościoła w stosunku do młodych, którzy jednak zdecydowali się na ślub kościelny. On, że jak nie mamy to żebyśmy się we dwoje złożyli na większy datek do koperty. Byłam tak średnio nastawiona do kościoła, ale teraz ręce mi opadły. Taka wulgarność z jaką to robił i mówił, taka pewność siebie, żebym mu tu nie gadała bo co ja tam wiem, on to dopiero ma, musi wypłaty z tego wszystkiego zrobić. Najgorsze, że musimy jeszcze do niego wrócić coś donieść (z papierów). Powiedziałam mojemu TŻ, że nie mam siły na ślub kościelny i najchętniej wzięłabym cywilny, że tą datę w kościele można odwołać. Jaki ten kościół potem biedny, że ludzie się odwracają, a jak tolerować coś takiego? Moja mama to krótko skwitowała "mówić o miłosierdziu to potrafią, ale na tym się kończy". Co na koniec jeszcze wyszło, że jakbyśmy więcej zapłacili to to by było lepiej u boga, a ja na to, że jak niby lepiej, czy nie liczy się intencja, chęć? Powiedział, że nie, liczy się czy na mszy zagra organista to wtedy jest to więcej warte. Widać, w kościele wykupowanie odpustów jeszcze się nie skończyło - wiem, że generalizuję, ale inaczej się nie da.

Chciałam się tylko wyżalić, jutro ponadrabiam. Dobranoc
No niezle Tez bym sie wkurzyla. Nic tylko zacisnij zeby i jakos musisz wytrwac.

Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
Dzień dobry

29ddś zmieniła się cyferka z przodu szczerze myslałam, ze sie nie doczekam a za 1,5tygodnia będzie 1 z przodu

zaczynam się stresować-czy to normalne
Jak najbardziej normalne

Wczoraj mama zadzwonila do dyrektora ze starej sali, ktory nie raczyl nawet odpowiedziec na pismo od nas dot. zwrotu zaliczki. Powiedzial, ze nie ma zamiaru nic oddawac. Glupi palant
Moze ktos sie zna, jak wyglada procedura zalozenia sprawy w sadzie? Czy mam jakies szanse na wygrana? I czy musialabym byc na sprawie czy mozna to jakos zaocznie rozwiazac?
Stary 2011-05-13, 12:33   #950
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

dzieki
Stary 2011-05-13, 12:34   #951
magbes
Zadomowienie

Gwiazdeczka ja bym skontaktowala sie meilowo albo telefonicznie z jakims rzecznikiem praw konsumenta.
ja osobiscie nie mialam takich sytuacji ale znajoma dzwonila w jednej sprawie i normalni przez telefon udzialali odpowiedzi, podpowiedzi...zadzwon albo napisz meila... niewiele to kosztuje a na pewno pomoze oczywiscie jesli chcesz :P
Stary 2011-05-13, 12:43   #952
zaraza3
Rozeznanie

Cytat:
Faktycznie to zaraza ale jestem dziś zakręcona

ważne żeby nam się takie przeboje nie przytrafiły

---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:

my w jeden dzien zalatwilismy wszystko, odbylo sie to szybko i sprawnie, nie widze tutaj nic do narzekania

Czesc

---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:25 ----------

PM, ktore jutro slubuja (14.05):

XxXJuSstiii - godz. 14:00
Wiosenny Deszcz - godz. 16:00
Fruzienka
MySSaaa
Dla wszystkich Par jutrzejszych - wszystkiego najlepszego! Powodzenia

P.S skąd wy się wszystkie znacie? Bo czytam o wspólnych wizytach na weselu, że gdzieś jeździcie razem, albo prezenty. Hę?

---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:42 ----------

Cytat:
Gwiazdeczka ja bym skontaktowala sie meilowo albo telefonicznie z jakims rzecznikiem praw konsumenta.
ja osobiscie nie mialam takich sytuacji ale znajoma dzwonila w jednej sprawie i normalni przez telefon udzialali odpowiedzi, podpowiedzi...zadzwon albo napisz meila... niewiele to kosztuje a na pewno pomoze oczywiscie jesli chcesz :P
Tak zrób popieram. Też czasami pisałam do takich doradców czy konsultantów maile i wyjaśniają ładnie wszystko, odpisują w ten sam dzień nawet.
Stary 2011-05-13, 12:46   #953
natalontko
Zakorzenienie

Cytat:

P.S skąd wy się wszystkie znacie? Bo czytam o wspólnych wizytach na weselu, że gdzieś jeździcie razem, albo prezenty. Hę? ]
my z bambusiem jestesmy z tego samego miasta i od czasu do czasu sie spotykamy forum nas tak zblizylo
Stary 2011-05-13, 12:48   #954
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:

Jasne, że trafiłaś a tego drugiego prezentu od A. jeszcze nie przymierzałam miało być na noc poślubną, ale oczywiście zapomniałam
G. 9.1O.18
Stary 2011-05-13, 13:32   #955
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
popieram. Też czasami pisałam do takich doradców czy konsultantów maile i wyjaśniają ładnie wszystko, odpisują w ten sam dzień nawet.

Dzieki dziewczyny. Napewno tak zrobie. Nie odpuszcze temu draniowi
Stary 2011-05-13, 13:36   #956
the rock
Zakorzenienie

GG do the rock

Cytat:
Ja też nie (ew. na imprezy, do Kościoła) a dałam radę, to Ty też dasz
Oby, dzięki
Cytat:
Napisane przez karolinusienka Pokaż wiadomość
29ddś zmieniła się cyferka z przodu szczerze myslałam, ze sie nie doczekam a za 1,5tygodnia będzie 1 z przodu

Cytat:
JUSTI nasza kochana

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Moze ktos sie zna, jak wyglada procedura zalozenia sprawy w sadzie? Czy mam jakies szanse na wygrana? I czy musialabym byc na sprawie czy mozna to jakos zaocznie rozwiazac?
Wystosuj do nich oficjalne pismo o zwrot zaliczki (z datą zwrotu), dołącz xero umowy i wyślij poleconym (musisz mieć potwierdzenie) oni mają chyba 2 tygodnie na odniesienie się do tej sprawy. Jeśli nie zareagują to idziesz na policje.
Cytat:
P.S skąd wy się wszystkie znacie? Bo czytam o wspólnych wizytach na weselu, że gdzieś jeździcie razem, albo prezenty. Hę?
Ja znam tylko Słiti, Dotte, Jenny, Justi, An, Potti i Pomarańcze
No ale my mieszkamy dość blisko siebie więc czasem spotykamy sie na ploty

Witam w ten piątkowy, sloneczny dzień
13 piątek

regeneruję włosy - start 11.11.11
Ewka i nie tylko 22.10.12
- 25 kg
the rock jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:38   #957
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cześć
jesteśmy już/dopiero w domu, ale załatwiłam metrykę chrztu ... zaraz będę dzwonić do księdza vs. protokołu

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:40   #958
efonka
Zadomowienie

ale piszecie podgladam wam
Stary 2011-05-13, 13:49   #959
JennyAniolek
Zakorzenienie

Cytat:
osobiście znam tylko kilka Wizażanek (Justi, Rock, Dottę, Sweetie, An, Potti, Stysię, Micię i Kasiulenkowo), bo mieszkamy w miarę blisko siebie i czasami są okazje do spotkań

Wiktor - 28.05.2013
Lilka & Emilka - 16.05.2015
Antoś - 12.02.2017
JennyAniolek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:52   #960
Kasiulenkowo
Zakorzenienie

Cytat:
osobiście znam tylko kilka Wizażanek (Justi, Rock, Dottę, Sweetie, An, Potti, Stysię, Micię i Kasiulenkowo), bo mieszkamy w miarę blisko siebie i czasami są okazje do spotkań
ja znam jenny i micie
punktu widzenia w każdej chwili.

Kasiulenkowo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości