Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 12:05   #3841
Krusiak
BAN stały

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

traicionera super mala ;-)
Ale mnie glowa na lewej skroni boli masakra od wczoraj wieczora!! zdechne niedlugo
Z zusem sie wyjasnilo 24 wypaca mi 1macierzysnski a 30 tego samego miesiaca kolejny wiec maja tylko miesiac poślizgu /dzis jak juz przytoczylam doklanie art. i powiedzialam,ze sie nie znaja inaczej gadaly ;-) po godz. dostalam tel ze wszystko ok-boze co za baby...
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:08   #3842
szymelka
Rozeznanie

traicionera śliczna Twoja Nadia, jak pięknie się śmieje!! Moja Lenka jest dość oszczędna w uśmiechy, ale jak już się zdecyduje to na całego, a mnie aż serce rośnie ze szczęścia. Muszę ją kiedyś znienacka sfotografować.
Stary 2011-05-13, 12:09   #3843
bosti
Zadomowienie

wanilko nie prałam, boję się, że to by zaszkodziło tym wszystkim gadżetom na macie, ale pewnie za jakis czas wypiorę

kasiupruszkow moja jakos sama się interesuje zabawkami. a może spróbuj zbliżyć troszkę Rafałkowi zabawkę, żeby zauważył

traicionera uśmiechy boskie

jadę na parę dni do rodziców, bo TŻ wyjeżdża dziś na komunię siostrzenicy do wałbrzycha. a u rodziców to raczej za często nie będę miała dostępu do neta, bo ojciec oblega kompa potem znowu będzie ciężko nadrobić wizaż

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:11   #3844
szymelka
Rozeznanie

Krusiak dobrze, że sprawy w swoje ręce wzięłaś no i od razu masz efekty. Gratuluję skuteczności
Stary 2011-05-13, 12:36   #3845
Krusiak
BAN stały

Cytat:
Napisane przez szymelka Pokaż wiadomość
Krusiak dobrze, że sprawy w swoje ręce wzięłaś no i od razu masz efekty. Gratuluję skuteczności
Dzieki ale ile nerwow zjadlam przy tym i teraz ten bol glowy mnie meczy od tego ech nigdy nie myslalam,ze baby w zusie kodeksu nie umieja czytac brrrrr....
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:37   #3846
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
ego ale Twój maluch ma bogate menuTrochę tego mleka trochę tego
niestety inaczej się nie najada

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewcznyny a oprocz aktu urodzenia wysylalyscie jeakis wniosek do firmy o udzielenie urlopu maciezynskeigo ??? bo mi szefowa dzwoni zebym sie skontaktowala z ksiegowa to ona mi podyktuje co mam napisac???
ja musiałam napisać oświadczenie, że urodziłam i kiedy

Cytat:
Napisane przez n.ik.a Pokaż wiadomość
co do urlopu macierzyńskiego to ja do firmy nic nie dawałam tylko zaświadczenie ze szpitala, które dostałam przy wypisie. Fuck chyba jednak powinnam dosłać akt urodzenia małej zrobie to jeszcze dziś. a ksero czy oryginał?

dziewczyny podpowiedzcie jakiegoś fajnego sprzedawcę z all, który ma ciuszki dla takich maluszków jak nasze
oryginał jest potrzebny

ja kupuję u tego, teraz będę pajace zamawiać bo mały z nich powyrastał, a są naprawdę bardzo dobre gatunkowo i na noc jako piżamkę mam i po domku też bo łatwo się pieluchę w nich zmienia
http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=15709667&p=8

tyle ze to takie zwykłe ciuszki

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
aha i przyszlo do rodzicow to lozeczko turystczne ktore zamowilam, z baby ono. jest super. zastanawiam sie czy do domu nie zakosic i wywalic to ze szczebelkami! podwieszana warstwa sie buja, i teraz nie ma problemu zeby go uspic. bo jest wciaz bujany !!! luks sprawa.
zmykam was doczytac
ach te babcie

pokaż jakie to łóżeczko

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
uśmiechy dla wizazowych ciotek
ślicznie się uśmiecha, ciekawe kiedy mój tak zacznie

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
jadę na parę dni do rodziców, bo TŻ wyjeżdża dziś na komunię siostrzenicy do wałbrzycha. a u rodziców to raczej za często nie będę miała dostępu do neta, bo ojciec oblega kompa potem znowu będzie ciężko nadrobić wizaż
miłego pobytu
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:39   #3847
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
traicionera super mala ;-)
Ale mnie glowa na lewej skroni boli masakra od wczoraj wieczora!! zdechne niedlugo
Z zusem sie wyjasnilo 24 wypaca mi 1macierzysnski a 30 tego samego miesiaca kolejny wiec maja tylko miesiac poślizgu /dzis jak juz przytoczylam doklanie art. i powiedzialam,ze sie nie znaja inaczej gadaly ;-) po godz. dostalam tel ze wszystko ok-boze co za baby...
Cytat:
traicionera śliczna Twoja Nadia, jak pięknie się śmieje!! Moja Lenka jest dość oszczędna w uśmiechy, ale jak już się zdecyduje to na całego, a mnie aż serce rośnie ze szczęścia. Muszę ją kiedyś znienacka sfotografować.
Cytat:
wanilko nie prałam, boję się, że to by zaszkodziło tym wszystkim gadżetom na macie, ale pewnie za jakis czas wypiorę

kasiupruszkow moja jakos sama się interesuje zabawkami. a może spróbuj zbliżyć troszkę Rafałkowi zabawkę, żeby zauważył

traicionera uśmiechy boskie

dzięki
śmieszka z niej wielka, ale to nie dziwne, w końcu urodzona w Prima Aprilis

szymelka- taki uśmiech dziecka to coś cudownego
krusiak-dobrze,z e wszystko się wyjaśniło
ego ego-jeszcze trochę i tez się doczekasz
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania

Edytowane przez traicionera
Czas edycji: 2011-05-13 o 12:40
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:57   #3848
wanilia83
Zadomowienie

traicionera ale z Nadii uśmiechnięty pucuś kochana jest

bosti ja też położę młodą na niewypranej i zobaczymy czy jej się spodoba

diatoma my ostatnio byłyśmy u babci tż i to samo było, myślałam że tam skonam, ona swoje a ja swoje, w końcu przestałam na nią zwracać uwagę i monologi prowadziła

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:13   #3849
traicionera
Zakorzenienie

dziękujemy
jak się twój kotek sprawuje w stosunku do malutkiej?
tak sobie czytam historie o "dobrych radach" babć i mam i się zastanawiam, czy my kiedyś będziemy takie same?
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-13, 13:14   #3850
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Hej dziewczyny i jeszcze raz dzieki za wszystkie gratulacje Porody juz mamy wszystkie za soba teraz najwieksza przygoda naszego zycia rozpoczeta w pelnym skladzie

Przepraszam, ze ja jeszcze nie tak na biezaco ale same rozumiecie - dylematy swiezej mamy
i apel do mamus chlopcow!!!!

Jak do jasnej ciasnej ukladacie pieluszke, zeby maly sie nie przesikiwal????!!!!! Ja juz nie mam go w co ubierac, dzis mialam dylemat, bo po prostu co siku to zmiana ubrania - cale plecy mokre...
Jest na to jakis sposob, czy po prostu przyjdzie mi dokupic ciuszkow??

I kolejna sprawa - jak wygladal wasz pierwsze tygodnie z malenstwem, zwlaszcza w nocy?
W dzien to prawie dziecko idealne ale w nocy... Budzi sie po 2h tak okolo 24 lub 1 rano i pozniej albo wisi na cycku przez 5h i w ogole nie chce spac albo nie chce juz jesc tylko oglada swiat i marudzi - ani w lozeczku ani nawet przy mnie - choc staram sie tego unikac jak ognia - nie chce zasnac i ja juz sciany podpieram, oczy na zapalke a w gescie desperacji dalam mu smoczka, ktory czasem pomoze ale tez nie zawsze i naprrawde nie wiem o co chodzi Dlaczego mu sie tak wszystko przestawia?

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:20   #3851
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
kasiapruszkow no i jak się czujesz po tych tabletkach anty.? kurcze ja się troszkę boję, bo mała ma dopiero miesiąc i cały ten czas walczyłyśmy, żeby karmić ją piersią. Teraz jakoś nam to fajnie idzie i boję się, że jak zacznę brać te tabsy to wszystko pójdzie na marne. Zresztą gdzieś czytałam, że jak się ma córke to lepiej tych tabletek nie brać, bo one mają tylko hormon żeński nic z tego nie rozumiem i jakoś w to nie wiedzę...ale oczywiście już się zeschizowałam

co do urlopu macierzyńskiego to ja do firmy nic nie dawałam tylko zaświadczenie ze szpitala, które dostałam przy wypisie. Fuck chyba jednak powinnam dosłać akt urodzenia małej zrobie to jeszcze dziś. a ksero czy oryginał?
ja biore ale nie udaje mi sie regularnie o konkretnej godzinie... ale zadnych ubocznych skutkow ni widze a juz drugie op
dzis sie dowiedzialam ze trzeba akt ur oryginal oraz wniosek o urlop maacierzynski i ten kwit zeszpitala

Cytat:
uśmiechy dla wizazowych ciotek
sliczna

Cytat:
kurzce czy blisko czy daleko to jest krotka pilka 2 minuty radosci
no nA karuzelke dluzej popatrzy
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:27   #3852
aja1
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
aja jak poszło Kasi na konkursie??
Kaśka najlepsza w powiecie
Niestety wojewódzkich w tym roku nie ma, więc mamy szanse w przyszłym roku.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:45   #3853
szymelka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i jeszcze raz dzieki za wszystkie gratulacje Porody juz mamy wszystkie za soba teraz najwieksza przygoda naszego zycia rozpoczeta w pelnym skladzie

Przepraszam, ze ja jeszcze nie tak na biezaco ale same rozumiecie - dylematy swiezej mamy

Jak do jasnej ciasnej ukladacie pieluszke, zeby maly sie nie przesikiwal????!!!!! Ja juz nie mam go w co ubierac, dzis mialam dylemat, bo po prostu co siku to zmiana ubrania - cale plecy mokre...

I kolejna sprawa - jak wygladal wasz pierwsze tygodnie z malenstwem, zwlaszcza w nocy?
W dzien to prawie dziecko idealne ale w nocy... Budzi sie po 2h tak okolo 24 lub 1 rano i pozniej albo wisi na cycku przez 5h i w ogole nie chce spac albo nie chce juz jesc tylko oglada swiat i marudzi - ani w lozeczku ani nawet przy mnie - choc staram sie tego unikac jak ognia - nie chce zasnac i ja juz sciany podpieram, oczy na zapalke a w gescie desperacji dalam mu smoczka, ktory czasem pomoze ale tez nie zawsze i naprrawde nie wiem o co chodzi Dlaczego mu sie tak wszystko przestawia?
Nie martw się , dzieci na początku często nie mają rytmu dzień - noc ustawionego, bo w brzuchu miały cały czas ciepło i ciemno. Moja Lenka też przestawiona była - w dzień spała w nocy na cycku wisiała i stękała. Po jakimś czasie się przestawiła, choć trochę to trwało. Więc pozostaje tylko życzyć Ci cierpliwości i odpoczynku wtedy kiedy synuś śpi, bo długo nie pociągniesz.. Za jakiś czas wszystko się unormuje. Powodzenia!!
Stary 2011-05-13, 13:55   #3854
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
ło matko jaka beznadziejna pogoda nie cierpię jak jest tak brzydko i do tego jeszcze wieje jak cholera nie pozostaje nam nic innego jak w domu posiedzieć, mała śpi więc zabieram się za sprzątanie i zrobię ciasto na poprawę humoru a co mi tam
u nas takze,
ale wysłałam małą na spacer z tż bo marudziła

Cytat:
dziewczyny podpowiedzcie jakiegoś fajnego sprzedawcę z all, który ma ciuszki dla takich maluszków jak nasze
ja polecam
raj_malucha_2010
minimundo
ale-ciuszki_pl

Eirene1987
2 h to jeśli będzie wypijał całą porcję to na pewno wytrzymać
jak sobie będzie pisać godziny posiłków to zauważysz pewne prawidłowości,
moja rano je częściej a rzadziej po południu, rano co 2h a popołudniu potrafi 4h bez jedzenia
(nie wiem jak to pogrubienie usunąć więc zrobiłam szare )

ale wiadomo, ze nic nie jest pewne, bo wczoraj moja sobie zrobiła taki dzień, ze co 2h jadała po pół porcji
a teściowa to dziwna jest, bo co ona by zrobiła jakby jej dziecko z głodu płakało ale jeszcze nie było godziny karmienia, nie dała mu jeść

swoją drogą to by było super jakby można było karmić o wyznaczonych godzinach,
po prostu marzenie
Stary 2011-05-13, 14:06   #3855
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Nie martw się , dzieci na początku często nie mają rytmu dzień - noc ustawionego, bo w brzuchu miały cały czas ciepło i ciemno. Moja Lenka też przestawiona była - w dzień spała w nocy na cycku wisiała i stękała. Po jakimś czasie się przestawiła, choć trochę to trwało. Więc pozostaje tylko życzyć Ci cierpliwości i odpoczynku wtedy kiedy synuś śpi, bo długo nie pociągniesz.. Za jakiś czas wszystko się unormuje. Powodzenia!!
Czyli jest nadzieja
To mnie uspokoilas, bo juz myslalm, ze cos jest nie tak Rany... Czyli meczymy sie do momentu nadejscia przemian

Wczoraj byla u nas srodowiskowa zwazyc Nina i wziac krew ze stopki...
Myslalam, ze babe zabije jak tak wyciskala ta krewke z pietki mojego synka a on plakal po raz pierwszy tak strasznie i przejmujaco...
Ale co do wagi jestem happy bo po urodzeniu na dzien dzisiejszy wazy 3930g czyli tylko 40g mniej niz po urodzeniu!!! To oznacza, ze sie najda moim mlekiem i wszystko jest ok

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 14:07   #3856
Montii
Zakorzenienie

Boże dziewczyny co mnie dopadło
Wczoraj z samego rana nieźle mnie przeczyściło, a potem wymioty.
Tż poszedł do pracy o 6 rano a ja zostałam sama z małym i zaczęła się moja gehenna ... byłam w wc jakieś 25 razy.. nie do uwierzenia... w 10 godzin straciłam 4 kilo.. każdy łyk wody powodował,że biegłam do wc aż się kurzyło.. potem gorączka ..
Myślałam,że umrę, co mnie dopadło to nie wiem?! Dzięki Bogu mały był grzeczny niczym laleczka.. po prostu leżał jakby czuł ,że nie mogę się nim zajmować, płakał tylko jak był głodny, Tż wrócił i zajął się małym,dostawiał go tylko do karmienia, a z rana..wzięło i jego !
Poszedł do pediatry i on dał osłonkę dla Fabiana jakąś do picia i nam również. Co to za syf się przyplątał ?! Ja już czuję się znacznie lepiej, rano miałam gorączkę ale szybko ją zbiłam, w końcu zjadłam suchą bułke i jestem w stanie w ogóle chodzić bo wczoraj byłam odwodniona na maxa ! Mam nadzieję,że jutro już będę w formie, tż ma dzisiaj nockę oby było bez niespodzianek.. chociaż nocą lepiej , niz wczoraj kiedy miał dniówkę..

... a z dobrych wieści to moje dziecko w 2 noce z rzędu spało 7-7,5 h
ale to zauważyłam,że sypia więcej jak ma suchą pieluszke.. takie moje spostrzeżenia.. zobaczymy na dniach.

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 14:09   #3857
Harrods
Zadomowienie

Cytat:

Może po prostu źle zakładasz pieluszkę i jest za luźno zapięta? Bo trudno mi sobie wyobrazić inny powód przesikiwania. Jakich pieluszek używasz? Czy na pewno masz dobry ich rozmiar? Nam się czasami zdarzało, że wyleciało bokiem. Ale zawsze to była wina zbyt luźnej pieluszki.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 14:14   #3858
87czarna
Zakorzenienie

Montii o matko,to nieciekawie miałaś :/ może coś zjadłaś? bidulka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 14:14   #3859
Harrods
Zadomowienie

A u młodego wczoraj zaczął się drugi skok rozwojowy (przechodzi je tydzień później, bo wcześniej się urodził). W ogóle dzisiaj nie chce spać i cały czas by wisiał na cycku. Już nie mogę . Nic nie mogę zrobić. Właśnie go odłożyłam i zjadałam śniadanie. Cały czas jestem jeszcze w piżamie, nawet nie mogę wejść pod prysznic. A już słyszę stękania i zniecierpliwienie. Zaraz będzie pisk (straszne piski pojawiły się wczoraj). A jak biorę na ręce, to od razu jest super. Chwilkę pociumka cycka i przysypia i tak w kółko.

Edytowane przez Harrods
Czas edycji: 2011-05-13 o 14:15
Stary 2011-05-13, 14:31   #3860
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
dziewcznyny a oprocz aktu urodzenia wysylalyscie jeakis wniosek do firmy o udzielenie urlopu maciezynskeigo ??? bo mi szefowa dzwoni zebym sie skontaktowala z ksiegowa to ona mi podyktuje co mam napisac???
ja tylko akt urodzenia wysyłałam...

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

moje dziecko na bank przechodzi skok.
własnie doczytałam, ze dzieci urodzone 2 tyg pozniej mogą przechodzić skok wcześniej. a młoda dwie noce z rzedu dała popalic, wczoraj miałysmy pierwsze łzy. a dwa dni temu się uśmiechnela do mnie, myslałam ze mam omamy, ale dzis sie przekonałam, ze nie.

sorki ze tak nie po polskiemu, ale młoda mam na rekach
uuu współczuję niewyspania z tego tytułu ale ten uśmiech wynagradza wszystko

Cytat:

Oprócz wyjazdów mieliśmy troszkę zmartwień...
współczuję kochana ale dobrze że już ok

Cytat:
Zresztą gdzieś czytałam, że jak się ma córke to lepiej tych tabletek nie brać, bo one mają tylko hormon żeński nic z tego nie rozumiem i jakoś w to nie wiedzę...ale oczywiście już się zeschizowałam
ale o co chodzi?

Cytat:
w domu przywitala nas babcia ktora na chwile byla, ma 80 lat, i wszytsk jej nie pasowalo, zle nosze, zle ubrany, ona by go przykryla, ja mowi e jak skoro z niego sie leje ! potem zaczela na mnie krzyczecc ze do czego to podobne ze z dzeickiem na dwor ide!!! ja mowie a kiedys to w jakim wieku dzieci na dwor wychodzily!!?? no szok. wkurzona bylam jak nie wiem.
ło matko jakbym o mojej babci czytała

Cytat:

kochana pierwsz etygodnie zawsze są cieżkie mój też potrafił tyle godzin na cycu siedziec dzieci tak maja - potrzeba przytulenia sie do mamy...
a co do sikania - ja teraz ukladam siusiaka na dół i koniec z pzresikiwaniem

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
Eirene1987
2 h to jeśli będzie wypijał całą porcję to na pewno wytrzymać
jak sobie będzie pisać godziny posiłków to zauważysz pewne prawidłowości,
moja rano je częściej a rzadziej po południu, rano co 2h a popołudniu potrafi 4h bez jedzenia
(nie wiem jak to pogrubienie usunąć więc zrobiłam szare )

ale wiadomo, ze nic nie jest pewne, bo wczoraj moja sobie zrobiła taki dzień, ze co 2h jadała po pół porcji
a teściowa to dziwna jest, bo co ona by zrobiła jakby jej dziecko z głodu płakało ale jeszcze nie było godziny karmienia, nie dała mu jeść

swoją drogą to by było super jakby można było karmić o wyznaczonych godzinach,
po prostu marzenie
no taka teściowa taka że dawała nam dobrą radę żeby nie używać pampersów tylko tetre to dziecko odparzen nie bedzie miec
wiec jej nie slucham zbytnio a moja mama za to twierdzi ze ona tez cierpliwosci do cyca nie miala i zrobie jak uwazam po co mam sie meczyc i dziecko tez...
no dzis je ladnie co 3 godziny bo jest na samej butli

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Tż poszedł do pracy o 6 rano a ja zostałam sama z małym i zaczęła się moja gehenna ... byłam w wc jakieś 25 razy.. nie do uwierzenia... w 10 godzin straciłam 4 kilo.. każdy łyk wody powodował,że biegłam do wc aż się kurzyło.. potem gorączka ..
Myślałam,że umrę, co mnie dopadło to nie wiem?! Dzięki Bogu mały był grzeczny niczym laleczka.. po prostu leżał jakby czuł ,że nie mogę się nim zajmować, płakał tylko jak był głodny, Tż wrócił i zajął się małym,dostawiał go tylko do karmienia, a z rana..wzięło i jego !
Poszedł do pediatry i on dał osłonkę dla Fabiana jakąś do picia i nam również. Co to za syf się przyplątał ?! Ja już czuję się znacznie lepiej, rano miałam gorączkę ale szybko ją zbiłam, w końcu zjadłam suchą bułke i jestem w stanie w ogóle chodzić bo wczoraj byłam odwodniona na maxa ! Mam nadzieję,że jutro już będę w formie, tż ma dzisiaj nockę oby było bez niespodzianek.. chociaż nocą lepiej , niz wczoraj kiedy miał dniówkę..

ale to zauważyłam,że sypia więcej jak ma suchą pieluszke.. takie moje spostrzeżenia.. zobaczymy na dniach.

o jezu kochana współczuje biedna... dobrze ze chociaz Fabianek grzeczny był i ze w pore dostal oslonke

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 14:31   #3861
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:

ja pieluszkę układam normalnie a siusiaczka w górę czasami ma na plecach ale niezbyt często

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:07   #3862
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
W dzień body na krótki i nic więcej.
Na noc zakładam kaftanik z długim i śpiochy, bo jednak w nocy chłodniej.

Prunell dzięki

Bosti mina bezcenna

Basia nawet dziś dała pospać. Ciekawe co będzie w dzień.
na spacer nie pójdę bo pogoda

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

moje dziecko na bank przechodzi skok.
własnie doczytałam, ze dzieci urodzone 2 tyg pozniej mogą przechodzić skok wcześniej. a młoda dwie noce z rzedu dała popalic, wczoraj miałysmy pierwsze łzy. a dwa dni temu się uśmiechnela do mnie, myslałam ze mam omamy, ale dzis sie przekonałam, ze nie.

sorki ze tak nie po polskiemu, ale młoda mam na rekach
ojej, jak fajnie, jak ja czekam na pierwszy uśmiech

Cytat:
jej, zaraz was nadrobie.
przyjechalam wczoraj do rodzicow sama z Tymem! niby 100km ,ale musialam postoj robic bo sie rozbeczal! goraco bylo strasznie, rozebralam go i w samym body siedzial, no lało sie z neigo.
w domu przywitala nas babcia ktora na chwile byla, ma 80 lat, i wszytsk jej nie pasowalo, zle nosze, zle ubrany, ona by go przykryla, ja mowi e jak skoro z niego sie leje ! potem zaczela na mnie krzyczecc ze do czego to podobne ze z dzeickiem na dwor ide!!! ja mowie a kiedys to w jakim wieku dzieci na dwor wychodzily!!?? no szok. wkurzona bylam jak nie wiem.
generalnie Tymo sie wysypia w dzien i od 4 na d ranem pobudka, ja juz jak zombie chodze.
aha i przyszlo do rodzicow to lozeczko turystczne ktore zamowilam, z baby ono. jest super. zastanawiam sie czy do domu nie zakosic i wywalic to ze szczebelkami! podwieszana warstwa sie buja, i teraz nie ma problemu zeby go uspic. bo jest wciaz bujany !!! luks sprawa.
zmykam was doczytac
dobrze wiedzieć, bo też się nad tym łóżeczkiem zastanawiamy żeby z nim na wakacje jechać

Cytat:

ja układam siusiaka w dół, jak był w górę albo chociaż na bok to się zdarzało, że przeciekało, chociaż pieluchę zapinałam ciasno

wiesz co, może spróbuj go w ciągu dnia częściej budzić regularnie na jedzenie, ja mojego przez pewien czas jak za długo spał budziłam i zaczął dłużej trochę spać w nocy, teraz się budzi co 2,5-3 godziny, zje swoje w maks 30 min z przewijaniem i lulu
czasem się zdarzy, że godzinę powisi, ale już rzadko

Cytat:

o rany, współczuję paskudztwa, wracajcie do zdrowia szybko!

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:20   #3863
patrycja_22
Rozeznanie

Monti ale się biedaczko wymęczyłaś dobrze, że już jest lepiej

Anessa
ja miałam ten sam problem i myślałam, że zwariuję bo już nie miałam siły go przebierać. Już w szpitalu zaczęłam się borykać z tym problemem. I co się okazało przy zakładaniu pieluchy wywijałam mu nieświadomie siusiaka do góry i stąd to ciągłe przesikiwianie. Od tego momentu zawsze przy zakładaniu pampersa sprawdzam czy siusiak aby na pewno jest do dołu

Boże moje dziecko tak boli brzuch, że od paru dni już nie daję rady Miewa takie ataki w ciągu dnia, że nie mogę go uspokoić. Pediatra powiedział, że to przez to, że Alanek jest małym obżarciuchem i dlatego go boli. Przepisała kropelki i raz dziennie kazała dawać mu zamiast mojego mleka 90 ml Nutramigenu. Poleciła też dawać do picia rumianek. Robię to wszystko a i tak brzuszek boli Wczoraj było już spokojnie i myślałam, że mu przejdzie a dzisiaj znowu. Zrobił nawet kupkę po dwóch dniach a i tak mu to nie pomogło

patrycja_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 15:27   #3864
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
dziękujemy
jak się twój kotek sprawuje w stosunku do malutkiej?
tak sobie czytam historie o "dobrych radach" babć i mam i się zastanawiam, czy my kiedyś będziemy takie same?
Aron dalej omija Nadie szerokim łukiem i rzadko mu się zdarza podejść do niej, wtedy lecę po aparat ale jak przychodzę to już go obok niej nie ma

taa ale najpierw będziemy jak nasze teściowe

anessa harrods mogę tylko napisać że będzie lepiej i tego się trzymajcie

montii
ło matko ale żeś się umęczyła pewnie was słynna jelitówka chwyciła

patrycja współczuje biedny Alanek, oby kropelki pomogły, kurcze może w twojej diecie mu coś nie odpowiada

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:06   #3865
traicionera
Zakorzenienie

Montii, to cie wzięło, może to grypa żołądkowa.

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
Aron dalej omija Nadie szerokim łukiem i rzadko mu się zdarza podejść do niej, wtedy lecę po aparat ale jak przychodzę to już go obok niej nie ma

taa ale najpierw będziemy jak nasze teściowe

anessa harrods mogę tylko napisać że będzie lepiej i tego się trzymajcie

montii
ło matko ale żeś się umęczyła pewnie was słynna jelitówka chwyciła

patrycja współczuje biedny Alanek, oby kropelki pomogły, kurcze może w twojej diecie mu coś nie odpowiada
to taki nieufny jeszcze jest
moje to namiętnie obwąchują małą, a jeden z nich kilka razy się do niej przymilał plus obwąchiwał pampka (dostał wtedy od niej z buta)
Już widzę takie tesciowki wiedzmy
A potem będziemy takie nowoczesne, ze od razu damy dobre rady wydrukowane i olaminowane, z magnesem do powieszenia na lodowce

Byłyśmy właśnie na wizycie u pediatry i moja klucha wazy już 4950, wiec akurat kilogram odbiła od wagi urodzeniowej (i prawie pół kilo utyła w dwa tygodnie).
Miałam już ja szczepić, ale akurat dziś mi przesłali ofertę pakietów szczepień i muszę się w nią wczytać.
Szczepiła może któraś z was na megingokoki, grypę i ospę wietrzna
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-13, 16:13   #3866
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Monti ale się biedaczko wymęczyłaś dobrze, że już jest lepiej

Anessa
ja miałam ten sam problem i myślałam, że zwariuję bo już nie miałam siły go przebierać. Już w szpitalu zaczęłam się borykać z tym problemem. I co się okazało przy zakładaniu pieluchy wywijałam mu nieświadomie siusiaka do góry i stąd to ciągłe przesikiwianie. Od tego momentu zawsze przy zakładaniu pampersa sprawdzam czy siusiak aby na pewno jest do dołu

Boże moje dziecko tak boli brzuch, że od paru dni już nie daję rady Miewa takie ataki w ciągu dnia, że nie mogę go uspokoić. Pediatra powiedział, że to przez to, że Alanek jest małym obżarciuchem i dlatego go boli. Przepisała kropelki i raz dziennie kazała dawać mu zamiast mojego mleka 90 ml Nutramigenu. Poleciła też dawać do picia rumianek. Robię to wszystko a i tak brzuszek boli Wczoraj było już spokojnie i myślałam, że mu przejdzie a dzisiaj znowu. Zrobił nawet kupkę po dwóch dniach a i tak mu to nie pomogło
jejku, współczuję, biedne dziecko...

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:26   #3867
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Montii, to cie wzięło, może to grypa żołądkowa.

to taki nieufny jeszcze jest
moje to namiętnie obwąchują małą, a jeden z nich kilka razy się do niej przymilał plus obwąchiwał pampka (dostał wtedy od niej z buta)
Już widzę takie tesciowki wiedzmy
A potem będziemy takie nowoczesne, ze od razu damy dobre rady wydrukowane i olaminowane, z magnesem do powieszenia na lodowce

Byłyśmy właśnie na wizycie u pediatry i moja klucha wazy już 4950, wiec akurat kilogram odbiła od wagi urodzeniowej (i prawie pół kilo utyła w dwa tygodnie).
Miałam już ja szczepić, ale akurat dziś mi przesłali ofertę pakietów szczepień i muszę się w nią wczytać.
Szczepiła może któraś z was na megingokoki, grypę i ospę wietrzna
Moja kota podchodzi nieraz jak karmię, i patrzy o co chodzi i to najwyraźniej zaspokaja jej zainteresowanie małym człowiekiem. Ze dwa razy wtedy podeszła i polizała małego po główce. Ale myślę, że go zaakceptowała, bo jej ulubionymi miejscami do spania jest przewijak i (jak nie upilnujemy) łóżeczko małego - zagrzebana w kocyku lub rozłożonym rożku, czyli miejsca gdzie zamach młodego jest najbardziej intensywny.

I Ty mówisz o swojej "klucha", to ja dopiero mam żartego kluska w domu . Młody tak się rozjadł, że przez ostatnie dwa tygodnie przybrał 800g.
Stary 2011-05-13, 16:33   #3868
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
ja siusiaka układam do dołu i jeszcze nigdy mi się nie przesikał

pierwsze dni takie są, ja miałam nawet przez to załamanie nerwowe, ale to się zmieniło

Cytat:

biedni jesteście

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

współczuję Ci, bo mój ma dzisiaj to samo, pręży się, wygina, śpi po 5 - 10 minut i tylko rączki i to najlepiej chodzić z nim bo jak usiądę to ryk, i dziś bąków nie puszcza i jedną kupę zrobił, wydaje mi się że boli go też odbyt, bo ma tam aż w środku krostki takie czerwone i nie chce to zejść nawet jak smaruję taką maścią na recepte
aż się boję nocy
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:35   #3869
laseczkaa
Zadomowienie

hej

na początku chcę podziękować wam wszystkim za słowa otuchy

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
i nasze codzienne zajęcia
Śliczna

Cytat:
hej mamuski
Oto ta ostatnia, marnotrawna z mamus

troszke czasu zajelo mi ogarniecie sie - tak naprawde caly czas sie ogarniam ale dzis jest lepiej niz w poprzednie dni, wiec pisze
A oto nasz skarb
opis porodu trzymający w napięciu - widać że łatwo nie było ale dałaś radę a synek śliczny i taki malutki

Cytat:
kupiłam Anice zawieszkę smoka z lamaze, potrafi się nim dość długo zachwycać, czasami aż piszczy a od dziadków dostała już na dzień dziecka matę gimnastyczną też lamaze - na razie wytrzymuje tylko parę minut, mamie się chyba bardziej podoba niż córeczce
ale super mata nie wiedziałam że takie są

Cytat:

co do przesikiwania - nam to się nie zdarza , może tylko kilka razy. Upewnij się czy siusiak jest w pieluszce na dole skierowany jak zakładasz pieluszkę, jak ją zakładasz czy dobrze zapinasz ją czy jest dość wysoko z tyłu i że wyjmujesz falbanki jak zapniesz pieluszkę na nóżkach - powinno pomóc
a co do kolejnego pytania :
moje pierwsze tygodnie -trudne , ja karmię tylko piersią i mały najchętniej by był cały dzień przy cycku bądź spał u mnie na rękach, w nocy do tej pory śpi z nami w łóżku chociaż wieczorem kładę go w łóżeczku i potem jak się budzi to w łóżku już z nami nad ranem czasem staram się w łóżeczku ale łatwiej zasypia przy mnie, a w dzień to tylko łóżeczko . co do karmienia w nocy u mnie wygląda to teraz tak że średnio w budzi się co 3 godziny czasem krócej czasem dłużej jak się obudzi to zanim uśnie mija od 30 min do 1,5 godziny -łącznie z przewinięciem próbą zaśnięcia i karmieniem.

byliśmy wczoraj u lekarza pediatry na pierwszej wizycie .
a więc mały wczoraj miał 3 tygodnie i 3 dni i waży 4960 jest już duży Pani doktor stwierdziła nawet że przytył lekko ponad normę - ale mówiła że to nie jest źle . na wypisie ze szpitala miał 4110 a w dniu porodu 4420. Mam co nosić na rękach . 8 czerwca mamy pierwsze szczepienie. Ale już sobie wyobrażam co to będzie ... teraz na wizycie mały urządził taką arię operową że cała przychodnia nas słyszała - najpierw był cichutko rozebrałam go i czekałam na lekarkę a jak tylko ona do niego podeszła i go dotknęła to się zaczęło taki ryk i płakał cały czas do momentu kiedy wstałam z nim i wychodziłam z gabinetu wtedy był cicho
Mały ogólnie zdrowy mam tylko skierowanie do chirurga z racji krótkiego więzidełka i może trzeba będzie to naciąć i obserwować krwiaczka którego ma jeszcze od porodu - niedługo powinien się wchłonąć.
dodaję fotki mojego małego grubaska :
1. w łóżku rodziców
2. minka
3. grymas
4. w łóżeczku
5. na huśtawce
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 578.jpg (106,6 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 583.jpg (112,7 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 586.jpg (112,6 KB, 44 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 598.jpg (109,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 636.jpg (109,9 KB, 41 załadowań)

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:43   #3870
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Moja kota podchodzi nieraz jak karmię, i patrzy o co chodzi i to najwyraźniej zaspokaja jej zainteresowanie małym człowiekiem. Ze dwa razy wtedy podeszła i polizała małego po główce. Ale myślę, że go zaakceptowała, bo jej ulubionymi miejscami do spania jest przewijak i (jak nie upilnujemy) łóżeczko małego - zagrzebana w kocyku lub rozłożonym rożku, czyli miejsca gdzie zamach młodego jest najbardziej intensywny.

I Ty mówisz o swojej "klucha", to ja dopiero mam żartego kluska w domu . Młody tak się rozjadł, że przez ostatnie dwa tygodnie przybrał 800g.
moje uwielbiają wózeczek, przez co non stop go czyszczę z ich sierści.
do przewijaka i łóżeczka nie maja dostępu, bo nie mogą wchodzić do sypialni (jak im się udało tam wkraść, to zaraz otwierały szuflady i właziły w ciuszki Nadii )
no to ładnie przybrał
Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
hej

na początku chcę podziękować wam wszystkim za słowa otuchy

Śliczna

opis porodu trzymający w napięciu - widać że łatwo nie było ale dałaś radę a synek śliczny i taki malutki

ale super mata nie wiedziałam że takie są

co do przesikiwania - nam to się nie zdarza , może tylko kilka razy. Upewnij się czy siusiak jest w pieluszce na dole skierowany jak zakładasz pieluszkę, jak ją zakładasz czy dobrze zapinasz ją czy jest dość wysoko z tyłu i że wyjmujesz falbanki jak zapniesz pieluszkę na nóżkach - powinno pomóc
a co do kolejnego pytania :
moje pierwsze tygodnie -trudne , ja karmię tylko piersią i mały najchętniej by był cały dzień przy cycku bądź spał u mnie na rękach, w nocy do tej pory śpi z nami w łóżku chociaż wieczorem kładę go w łóżeczku i potem jak się budzi to w łóżku już z nami nad ranem czasem staram się w łóżeczku ale łatwiej zasypia przy mnie, a w dzień to tylko łóżeczko . co do karmienia w nocy u mnie wygląda to teraz tak że średnio w budzi się co 3 godziny czasem krócej czasem dłużej jak się obudzi to zanim uśnie mija od 30 min do 1,5 godziny -łącznie z przewinięciem próbą zaśnięcia i karmieniem.

byliśmy wczoraj u lekarza pediatry na pierwszej wizycie .
a więc mały wczoraj miał 3 tygodnie i 3 dni i waży 4960 jest już duży Pani doktor stwierdziła nawet że przytył lekko ponad normę - ale mówiła że to nie jest źle . na wypisie ze szpitala miał 4110 a w dniu porodu 4420. Mam co nosić na rękach . 8 czerwca mamy pierwsze szczepienie. Ale już sobie wyobrażam co to będzie ... teraz na wizycie mały urządził taką arię operową że cała przychodnia nas słyszała - najpierw był cichutko rozebrałam go i czekałam na lekarkę a jak tylko ona do niego podeszła i go dotknęła to się zaczęło taki ryk i płakał cały czas do momentu kiedy wstałam z nim i wychodziłam z gabinetu wtedy był cicho
Mały ogólnie zdrowy mam tylko skierowanie do chirurga z racji krótkiego więzidełka i może trzeba będzie to naciąć i obserwować krwiaczka którego ma jeszcze od porodu - niedługo powinien się wchłonąć.
dodaję fotki mojego małego grubaska :
1. w łóżku rodziców
2. minka
3. grymas
4. w łóżeczku
5. na huśtawce

ależ z twojego kawal chłopa jest
fajny
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości