|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
| Pokaż wyniki sondy: Czy Twoim zdaniem orbitrek to dobry sposób na osiągnięcie upragnionej wagi? | |||
| tak-naprawdę skutkuje! |
|
2 | 33,33% |
| nie-nie przynosi efektów |
|
0 | 0% |
| nie wiem-nigdy nie próbowałam |
|
4 | 66,67% |
| Głosujący: 6. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Orbitrek
Cytat:
mięśnie spalają kalorie Po za tym nie rezygnowałabym z mięsa - ale zaczęła je inaczej przyrządzać (jak z tą piersią z kury po za tym trawione jest dłużej przez co dłużej syci. Życzę dużo silnej woli
|
|
|
|
|
#3542 |
|
Raczkowanie
|
Czy już nikt nie ćwiczy i nie zagląda na wątek? Ja nie ćwiczę i raczej nie będę w tym tygodniu bo mam bardzo dużo zajęć, ale jak tylko uporam się z tymi zajęciami wracam do ćwiczeń, bo na samej diecie niebardzo widać efekty. Mam nadzieję że od przyszłego tygodnia uda mi się na nowo śmigac na orbitreku
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
Ja teraz miałam przewy parę dni, ale od dziś znowu zaczynam kręcić, bo wróciłam z uczelni do domu
![]() Dziś 50 min, ale potem
|
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Ja ćwiczę codziennie bez zmian 45min
ale to nudne pisać codziennie to samo![]() ---------- Dopisano o 15:15 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Dareczka, super, że kg ładnie lecą ale przy zbyt szybkich spadkach łatwo później o jojo ale aby Ciebie to nie spotkało
|
|
|
|
#3545 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i znów mam lenia jak nie powiem co, codziennie próbuję się zmusić do ćwiczeń ale jakoś dziwnym trafem zawsze znajduję coś innego do roboty
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) niż po to aby schudnąć. Choć po świętach , długich weekendach, imprezach rodzinnych to też by się przydało![]() A za Twoje chęci oczywiście
|
|
|
|
|
#3547 |
|
Raczkowanie
|
A ja znowu staram się zaprzyjaźnić z moim orbitrekiem
Wczoraj 65 minut średnie obciążenie, średnie tempo. Mam zamiar trzy razy w tygodniu ćwiczyć po 100 minut (żeby sie ładnie licznik zerował ) i przymierzam się do kupna pulsometru ale narazie cięzko z kasą. Czy któraś z Was używa pulsometru? jeżeli tak to jakiej firmy?
|
|
|
|
#3548 |
|
Zadomowienie
|
Też właśnie już wiele razy przymierzałam się do kupna pulsometru, ale nie jest zbyt tani niestety... A boje się, że przy moim słomianym zapale poużywałabym go przez jakiś niedługi czas a potem wylądowałby w kącie
niestety to u mnie norma. Dlatego chyba nie kupię go.
|
|
#3549 |
|
Raczkowanie
|
Czytałam trochę na temat pulsometrów i przewinęły się dwie firmy: Sigma (ceny od ok.150zł z przesyłką do ponad 300zł) i Donnay czy jakoś tak, te drugie są mniej popularne i dużo tansze (ok 50zł) ale znalazlam tylko dwie opinie na jego temat (pozytywne). I teraz nie wiem czy kupić za 50zł na własne ryzyko, czy przecierpieć i wydać rawie 200zł. A z moim zapałem też różnie bywa, teraz chce ćwiczyć a za tydzień mi się odmieni;/ A w orbitreku mam taki beznadziejny ten pomiar pulsu ze szkoda gadac....
|
|
|
|
#3550 |
|
BAN stały
|
Uważajcie z orbiterkiem bo bardzo obciąża kolana ! ja osobiście polecam hula hop (te masywne z wypustkami) po 3 tygodniach 30 min dziennie miałam rewelacyjne efekty i ładnie wyrzeźbione wcięcia w talii. Ahh muszę je wygrzebać z szafy przed latem...
|
|
|
|
#3551 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale gdy skróciłam treningi do 45min kolana przestały dokuczać. Mojej talii akurat nic nie brakuje (czego nie można powiedzieć o udach )więc hula hop nie dla mnie..chyba żebym się na jednej nodze nauczyła kręcić..później na drugiej to kto wie
|
|
|
|
|
#3552 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja mam to samo, najpierw się napalam na jakieś pomocne urządzenia a potem poćwiczę trochę i koniec, za każdym razem tak mam Wiesz, ja bym Ci radziła kupić ten za 50 zł, sama bym zrobiła tak samo. A jak nie będziesz zadowolona, albo gdy zaniechasz ćwiczenia, to nie będzie takiej straty jak 200 zł ![]() (a tak nota bene dziś mnie coś natchnęło żeby kupić sobie mp3 do biegania. Do biegania! ha ha, będzie tydzień i już mi się odechce...) Cytat:
a efekty były świetne, i czułam naprawdę że kręciłam. Nie miałaś też takiego problemu? Bo ja już nie wiem co robić, a nie chcę kupować nowego bo tani też nie jest.
|
|
|
#3553 |
|
Raczkowanie
|
Chyba masz rację i kupię ten tańszy pulsometr. A co do hula hop to mam w domu takie zwykle, ale nie umiem nim krecic;/ Dla mnie to bardziej cwiczenie na rece niz na talie, bo wiecej czasu zajmuje mi podnoszenie tego kola niz krecenie nim :P
|
|
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale cóż z tego jak to zwykłe mi się ostatnio gdzieś zapodziało a to z wypustkami połamane na kawałki
|
|
|
#3555 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kręce z wypustkami
Dziś dzień szósty
|
|
|
|
#3556 |
|
Raczkowanie
|
a lepiej się kręci zwykłym czy z wypustkami? chodzi mi o to którym łatwiej:P Tyle razy probowałam i nigdy mi nie wychodziło. Może jest za duże? (za małe na pewno nie).
|
|
|
|
#3557 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale od razu uprzedzam zanim zaczniesz kręcić tym z masażerem - uważaj bo na początku MASAKRYCZNIE boli. Nie zapomnę jak kiedyś tak się zawzięłam i kręciłam nim uparcie przez pół godziny i przez te pół godziny łzy leciały mi z bólu. No i cały posiniaczony brzuch pamiętam jak koleżanki zobaczyły mnie w szatni przez wf-em to się przestraszyły że mnie ktoś katuje Mam nawet chyba gdzieś zdjęcie na dysku tego mojego brzucha
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z talią nie mam problemów
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Raczkowanie
|
mnie jak zaczynam regularnie kręcić bolą kolana jak chodzę
a hula-hop nie umiem kręcić
|
|
|
|
#3560 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie obyło się bez siniaków i bez żadnych łez
Mimo że mam z wypustkami ![]() Bardzo fajnie się kręci
Edytowane przez agulaaaa Czas edycji: 2011-05-17 o 19:19 |
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, ale się wystraszyłam tego hula hopa z wypustkami..siniaki, ból..Jak byłam mała to miałam metalowe, powleczone gumą, teraz takich nie widziałam.
Od biegania zdecydowanie wolę orbiego Ale teraz widzę, że nie tylko mi te kolana dokuczały
|
|
|
|
#3562 |
|
Zadomowienie
|
To chyba tylko ja miałam takie niefajne początki z tym hh
![]() Dziewczyny doradźcie czy mam go zakleić żeby trzymał? Nie macie jakichś sposobów na to?
|
|
#3563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3564 |
|
Zadomowienie
|
Już próbowałam na różne sposoby, taśma izolacyjna również nie trzyma. Ale może uda mi się jeszcze coś wykombinować.
|
|
#3565 |
|
Zakorzenienie
|
Widze ze rozszerzacie repertuar.
do hh podchodziłam kilka lat temu ale niestety pojawiło się ich dużo na rynku tyle że lekkich i plastikowych. Moja mama bardzo hh lubiła swego czasu i miałyśmy w domu dość ciężkie i fajne, ale niestety w pewnym momencie już sklejanie taśmami izolacyjnymi nie pomogło... potem sobie odpuściłam... ale to naprawde świetna sprawa musze poszukać tych z wypustkami.![]() Jeśli chodzi o orbitrek to od dwóch tygodni przerzuciłam się na dojeżdzanie do pracy rowerem (30 min w jedną stronę, dość zmienny teren). Niestety zeszły tydzień to były 3 dni na 5, w tym również ze względu na pogodę . Mimo to po krecęniu na orbitreku rower nie jest takim masakrycznym wysiłkiem, a kolejna rzecz po miesiącu (2-3tyg orbitrek + 2 tyg rower) spadł mi brzuch a z ud zjechalam 1cm. Pozdrawiam serdecznie
|
#3566 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja też mam w planach zamianę samochodu na rower. Do pracy co prawda nie mam zbyt daleko (4 km) ale zawsze lepsze to niż nic. A i zaoszczędzić można ![]() Moja mama już do pracy jeździ na rowerze od ok. 4 lat (czy zima czy lato - obojętnie) i jest w znakomitej formie! A jakie pośladki ma twarde, jak na swój wiek
|
|
|
#3567 |
|
Zakorzenienie
|
Też bardzo lubię rower ale tak rekreacyjnie, w lesie obok, bo do pracy to nie chciałabym jednak tak codziennie
Raz-pogoda bywa kapryśna, dwa-nasze ścieżki rowerowe, a raczej ich brak
Edytowane przez laisla Czas edycji: 2011-05-21 o 01:59 |
|
|
|
#3568 |
|
Rozeznanie
|
Witam,
dziewczyny mam w domu orbitreka. Jestem 3 tygodnie po porodzie, nie karmię piersią i czuję się świetnie ... myślicie, że mogę już zacząć na nim ćwiczyć? |
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3570 |
|
Zakorzenienie
|
Sylwus: kurde to tylko podziwiac Twoja mame
a 4km to zawsze 4km - ja np mam do pracy 7km co tez nie jest jakos dużo ale sam ruch i to dosc intensywny daje mi dużo satysfakcji
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:09.

mięśnie spalają kalorie

ale to nudne pisać codziennie to samo
ale
aby Ciebie to nie spotkało
i znów mam lenia jak nie powiem co, codziennie próbuję się zmusić do ćwiczeń ale jakoś dziwnym trafem zawsze znajduję coś innego do roboty 

)więc hula hop nie dla mnie..chyba żebym się na jednej nodze nauczyła kręcić..później na drugiej to kto wie