Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 12:51   #1051
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Bartessa Pokaż wiadomość
heh, chcialabym wam wstawic fotkę brzucha ale nie wiem jak kamerke uruchomic na tym lapku...
ma któraś asusa może??
ja mam Asusa

wejdź w "Mój komputer" i zobacz czy masz tam jakąś ikonkę od kamerki w stylu: Web Cam czy coś takiego jeśli jest to uruchom a jeśli nie to znaczy że kamerkę masz niezainstalowaną

jaki masz model Asusa dokładnie? jeśli nie wiesz to od spodu jest w górnej części naklejka i tam pisze jaki model. I wtedy albo poszukaj płytki z wszystkimi sterownikami albo podaj mi model to na necie Ci poszukam instalek do kamerki z tego modelu

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Cytat:
ja zwrocę uwagę, jezeli bedzie drapac malucha to obetne, chociaz wolalabym tego uniknąc po pierwsze rozmiar a po drugie często kupuje firmowe ciuszki, ktore może kiedys jak nie bede miala komu dac to po prostu sprzedam, a ludzie patrzą na metke tez kupując używki. Nie lubię trzymac za duzo niepotrzebnych rzeczy w szafach
dokładnie z tego samego powodu szkoda mi odcinać metek bo też mam sporo firmowych ciuszków.

Jak będzie bardzo uwierać dzidzię to odetnę wtedy

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
no właśnie , co z metkami? h&m ma na prawdę "kilkustronicowe książki"
dokładnie - "kilkustronicowa metka" to idealne określenie metek ubrań z H&M

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Biorę się za prasowanie którego nie cierpię. Nie piszcie za dużo :P
ja też mam furę prasowania może się samo uprasuje ?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

Cytat:
ja sie zastanawiam czy wogle jest zainstalowana w tej chwili, bo raczej bym znalazla
poszukaj tak jak pisałam i daj znać jaki model to pomogę

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:58   #1052
SweetAngel1984
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Tak żaba w komplecie
faaaajnie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Sweet to znowu u mnie było tak, że schowamy ewentualnie dla drugiego bobaska, to mój mąż mówi, że głupia jestem i doszlismy do wniosku, że będziemy na bieżąco sprzedawać i kupować nowe najlepsze jest to że szwagier i szwagierka starają się o dziecko i przy każdej możliwej sytuacji liczą na to, że MY im coś damy jak im się uda.. może i jestem wredna ale nie damy za dużo serca i wysiłku wsadziłam w tą cała wyprawkę, szukałam jak najlepiej i najtaniej, a ktoś po prostu sobie przyjdzie i weźmie. O nie nie...Na pewno schowam jakieś małe body i skarpeteczki i pokaże małej na 18stce w czym chodziłą
dobry posmyl z tym zostawieniem malutkich ubranek zeby pokazac

my tez nikomu nic nie damy po tym co przeszlam z bratowa zadnej litosci nie ma

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
brunetka wyślij to prasowanie do mnie, ja uwielbiam prasowac. Miałąm na początku ciąży kilkutygodniowy wstręt, ale już wróciłam do normy.
ja też lubie prasowaćnastepnym razem podrzuc samochodem do mnie to uprasuje

Cytat:
Dziewczyny mam pytanie, jeżeli Ja np teraz dostałam naprawdę super wypłatę to czy każda będzie taka sama?! czy może się zmniejszać ?
na swoim przykladzie mowie ze odkad dostaje kase z ZUSU to nigdy nie iwem ile jej bedzie raz jaet tyle ile w umowie raz wiecej raz tak jak w tym mc 300 zl mniej napewno zalezy od ilosci dni na zwolnieniu za tyle placa a od czego jeszcze nie wiem

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ----------

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ja też już drugie planuję! Jak najszybciej
tylkow moim przypadku to nie ja planuje tylko mój mąż
ja chce najpierw swoje mieszkanie kupic
i poczekać aż mały podrośnie
narazie nie ma środków
ani warunków na drugie dziecko...
w jednym pokoju w 4 osoby
to troche przegięcie by było

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
jednym słowem -

ja chyba też musze coś zaaranżować bo moje potrzeby się odzywają a samo zadowalanie tż-ta bez własnej przyjemności przestaje mi wystarczać niestety... może dziś? smaka mi narobiłaś
ooo kochana to u mnie nie ma tak dobrze jak celibat to oboje
a co.... niech wie z czego i ja musze rezygnowac i jak to cięzko
no ale wczoraj nie wytrzymałam...
wiec mowie ze warto warto
bierz sie wiec dzis do roboty
zycze wieeele przyjemnosci

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-13 o 12:59
SweetAngel1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:00   #1053
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Kochana Ja też takie miałam wrażenie, że mało się rusza, ale uwierz mi teraz to nadrabia dwa razy mocniej aż mój mąż się dziwi, że tyle siły takie dzieciątko ma, bo brzuch dosłownie jak fale się rusza.
...
Sweet to znowu u mnie było tak, że schowamy ewentualnie dla drugiego bobaska, to mój mąż mówi, że głupia jestem i doszlismy do wniosku, że będziemy na bieżąco sprzedawać i kupować nowe najlepsze jest to że szwagier i szwagierka starają się o dziecko i przy każdej możliwej sytuacji liczą na to, że MY im coś damy jak im się uda.. może i jestem wredna ale nie damy za dużo serca i wysiłku wsadziłam w tą cała wyprawkę, szukałam jak najlepiej i najtaniej, a ktoś po prostu sobie przyjdzie i weźmie. O nie nie...Na pewno schowam jakieś małe body i skarpeteczki i pokaże małej na 18stce w czym chodziłą

No moja też była spokojniutka, a teraz nadrabia za dwoje! Wczoraj jak się do męża przytuliłam, to on, że go coś w udo kopie i czy to mała - zdziwił się wielce, jak ja to wytrzymuję, a dla mnie to jest super!

U mnie też już sępy się kręcą nad ciuszkami małej :P Figę zobaczą!

Edytowane przez wodaqua
Czas edycji: 2011-05-13 o 13:18
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:03   #1054
editka2022
Rozeznanie

czesc moje plamienie wczoraj ustalo wiecej plam niemialam dzieki bogu,dzis sie nie forsuje,cały dzien sie bede lenila,wklejacie zdjecia ubranek to i ja sie pochwale mam ich poki co tyle wszystkie juz upralam poprasowala i poukladalam rozmiarami,tych malych rozmiarow i tak mam zaduzo mala nieprzechodzi pewnie we wszystkich,buciki dostalam od kolezanki bardzo mi sie podobaja sliczne sa,a dresic i bluzeczke kupilam dzis(rozm 9 miesiecy) niemoglam sie powstrzymac,a mialam zamiar kupic cos dla siebie,aha i lozeczko dla ktorego niemozemy narazie znalezdz miejsca pewnie jakies przemeblowanie bedzie
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:05   #1055
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

Ja niestety mam dzisiaj to samo w planach. Też nie lubię prasowania, ale na swoim to niestety już mnie mama nie wyręczy Mam zaplanowane 7 koszulek i 4 koszule TŻ. A prasuje średnio raz na dwa tygodnie jak się zbierze kupka
ja to samo - raz na dwa tygodnie jak już fura urośnie na szczęście tż nie ma takiej pracy gdzie trzeba mieć garnitur i koszulę bo wtedy bym musiała polubić prasowanie

Stary 2011-05-13, 13:07   #1056
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
czesc moje plamienie wczoraj ustalo wiecej plam niemialam dzieki bogu,dzis sie nie forsuje,cały dzien sie bede lenila,wklejacie zdjecia ubranek to i ja sie pochwale mam ich poki co tyle wszystkie juz upralam poprasowala i poukladalam rozmiarami,tych malych rozmiarow i tak mam zaduzo mala nieprzechodzi pewnie we wszystkich,buciki dostalam od kolezanki bardzo mi sie podobaja sliczne sa,a dresic i bluzeczke kupilam dzis(rozm 9 miesiecy) niemoglam sie powstrzymac,a mialam zamiar kupic cos dla siebie,aha i lozeczko dla ktorego niemozemy narazie znalezdz miejsca pewnie jakies przemeblowanie bedzie
Oj to dobrze, że wszystko się unormowało i pewnie że odpoczywaj-nie forsuj się

Brumek zrób fotę tej szafie

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:09   #1057
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość

Moj mąż wkońcu poszedł dziś do pracy, pierwszy dzień, miał zacząć od poniedziałku, ale udało sie już dziś...Ulga. Oczywiście zaległej wypłaty nie dostał od tamtego szefa.
I udało mi się go zmobilizować do dokończenia prawa jazdy (z jakichś przyczyn przerwał rok temu...wrr) i w poniedziałek idzie na 2 godz jazdy, mam nadzieję, że wytrwa...bo jak nie to

I nie chcę jeszcze zapeszać, ale prawdopodobnie jutro bądź w niedzielę będziemy mieć klucze od mieszkania...
Kochane moje, ale jeszcze się boję, mówię Wam!
Samodzielności itd...
Ale i jestem podekscytowana zarazem.
Chyba do porodu zostaniemy w domu rodzinnym, mój tz kręci nosem, ale ciekawe kto zawiezie mnie do porodu, jak on będzie w pracy, mnie złapią skurcze, a tu trzeba o torbie myślec jeszcze do szpitala...
taaak, napewno wezmę wtedy spokojnie kluczyk, torbę zniosę i pojadę sobie ze skurczami...
kochana - z ul. Grunwaldzkiej do naszego szpitala jest 5 minut autkiem więc naprawdę niedaleko zdążycie na pewno - akcja porodowa tak szybko nie postępuje i po drodzę byś raczej nie zdążyła urodzić, bratowa tż-ta o mały włos nie urodziła w karetce bo ją wieźli do Kolbuszowej bo akurat oddział był zamknięty z powodu dezynfekcji i dopiero otwierali rano o 7 następnego dnia a ona urodziła ok. pólnocy.

zawsze możesz zamówić taksówkę i Cie zawiezie ekspresowo bo postój taksówek też jest niedaleko

Nie martw się - na pewno sobie poradzicie - ale wiesz co, ja bym Ci doradziła spróbować tej samodzielności już teraz od razu, żebyście zobaczyli jak to jest jeszcze zanim dziecko się urodzi bo będzie łatwiej a najwyżej zaraz po porodzie pomieszkasz trochę u mamy a tż w międzyczasie zrobi szybki remoncik a Wy wrócicie na gotowe.

Poza tym teraz sobie na spokojnie ogarniesz wszystko, uporządkujesz i przyzwyczaisz do nowego miejsca i nowej sytuacji bez niepotrzebnego stresu. Pomyśl czy nie lepsza byłaby taka opcja skoro tż i tak skłonny bardziej żeby od razu teraz przejść na swoje..

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-13 o 13:22
Stary 2011-05-13, 13:09   #1058
editka2022
Rozeznanie

niechca mi sie zdjecia zaladowac:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1060112.jpg (116,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060113.jpg (142,5 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060097.jpg (83,6 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060109.jpg (168,5 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060110.jpg (122,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060111.jpg (111,0 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1060114.jpg (67,8 KB, 33 załadowań)
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:15   #1059
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A ja mam właśnie do Ciebie prośbę, kiedyś wspominałaś, że możesz zaproponować mi miejsca które warto zobaczyć na Mazurach, a wyjeżdżamy na urlopik w poniedziałek, więc byłabym bardzo wdzięczna. Co prawda jedziemy tylko na 3 dni, więc dużo czasu nie będzie, ale może jest coś co musimy koniecznie zobaczyć.
Dobrze, że się przypomniałaś, bo ja ostatnio jakaś nieogarnieta jestem. Jeszcze dzisiaj wrzucę Ci tu kilka pomysłów z własną opinią - czy skorzytacie to już Wasza decyzja

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja dzisiaj czuję się tragicznie jeśli brzuch nie przestanie boleć chyba podjadę do szpitala.Mój M chory dzisiaj był u lekarza całą noc miał gorączkę jest na L4 więc znowu kasy nie dostanie bo pierwsze 33 dni płaci pracodawca więc jego ojciec, a znajac go to mu nie zapł
Uważaj na siebie i może chociaż na jakieś oględziny do tego szpitala pojedz!

Cytat:
a tak odnoscnie zycia na wlasną reke juz, bez pomocy rodzicow, zakladjąc ze rodzina 3 osobowa, to ile kosztuje was zycie miesiecznie?? zrobienie oplat, wyzywienie, wliczając w to odziez itd ale nie wliczając w to jakich niepotrzebnych rzeczy typu np wypad do pizzeri ze znajomymi czy grill idt?? ja obliczylam sobie ze my "kosztujemy" tak do 3 tys,
Nas we dwoje do 3000 zł wynosi życie - strasznie dużo na benzynę szło kasy bo mąz dojeżdżający do pracy, więc mamy już na olej oszczędniejsze autko. Poza tym mamy ogrzewanie gazowe i zima to jest masakra!
Stary 2011-05-13, 13:16   #1060
83monia
Zakorzenienie

editka - butki wymiatają

---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
a tak odnoscnie zycia na wlasną reke juz, bez pomocy rodzicow, zakladjąc ze rodzina 3 osobowa, to ile kosztuje was zycie miesiecznie?? zrobienie oplat, wyzywienie, wliczając w to odziez itd ale nie wliczając w to jakich niepotrzebnych rzeczy typu np wypad do pizzeri ze znajomymi czy grill idt?? ja obliczylam sobie ze my "kosztujemy" tak do 3 tys,
ale to przeciez duzo zalezy od miejsca gdzie mieszkasz. w wawie sa inne ceny niz w koszalinie, inne tez z mniejszej miejscowosci... tego nie da sie przeliczyc. no i pensje diametralnie rozne. ja tak mysle ze my sie tak w ok 2-3 tys meiscimy w trójke, wliczam w to: eksploatacje auta, złobek, opłaty stałe, czynsz, żarcie, drobne przyjemności i ciuchy (to rzadko bo raz na kwartal cos kupuje, chyba ze ze szmateksu)

kosmetyki:
- parafina ciekla (kilka kropel do kapieli, mojemu synowi lepiej po tym niz po oliatum itp. a tez ma sklonnosc do powiedzmy azs...)
- mydlo szare (wczesnije bambino, ale po szarym lepsza skóra jednak)
- szampon 2w1 do ciala i wlosow nivea (jedyny co mojego syna nie uczulał...)
okazjonalnie w razie jakiegos problemu jeszcze bede uzywac
- masc majerankowa, krem z wit A (na suche miejsca, ranki...)
- puder (ale dobra tez mąka ziemniaczana) alantan (swietny na potówki)
- alantan maść (na problemy skórne)
- sudocrem na odparzenia (jak są!)
- linomag zielony (to bede testowac dopiero)
- krem do twarzy nivea sos (jak bedzie sucha skora - ale to starszy ma)
- waciki ma moje, patyczkow nei uzywam
- gencjana do pępka
- sól fizjologiczna
- w razie podejrzenia grzybicy a nie odparzenia od pieluch (jak juz sudocrem nie dziala) polecam clotrimazolum

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl

Edytowane przez 83monia
Czas edycji: 2011-05-13 o 13:18
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:17   #1061
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
niechca mi sie zdjecia zaladowac:
Wszystko śliczne już niedługo te misie na bodach nie będą tylko z półek wyglądać

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:21   #1062
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość

ooo kochana to u mnie nie ma tak dobrze jak celibat to oboje
a co.... niech wie z czego i ja musze rezygnowac i jak to cięzko
no ale wczoraj nie wytrzymałam...
wiec mowie ze warto warto
bierz sie wiec dzis do roboty
zycze wieeele przyjemnosci
ależ dziękuje kochana za takie życzenia

u nas jest tak że ja nie mam sumienia tak tż-ta przetrzymywać, on nie musi nalegać ani naciskać bo ja sama przewaznie zaczynam
on cały czas powtarza że wszystko odrobimy sobie jak dojdę do siebie po porodzie i w ogóle i że wytrzyma "bez" do tego czasu.

a poza tym nieskromnie przyznam że lubię takie sposoby dawania przyjemności mężulkowi i sprawiają mi przyjemność - no może nie taką jak normalnie no ale zawsze coś

w sumie nie mamy zakazu od lekarza, szyjka super i w ogóle ale jakoś troszkę się boję, ale dzisiaj chyba chęć okaże się silniejsza

Stary 2011-05-13, 13:21   #1063
Bartessa
BAN stały

Cytat:
ja mam Asusa

wejdź w "Mój komputer" i zobacz czy masz tam jakąś ikonkę od kamerki w stylu: Web Cam czy coś takiego jeśli jest to uruchom a jeśli nie to znaczy że kamerkę masz niezainstalowaną

jaki masz model Asusa dokładnie? jeśli nie wiesz to od spodu jest w górnej części naklejka i tam pisze jaki model. I wtedy albo poszukaj płytki z wszystkimi sterownikami albo podaj mi model to na necie Ci poszukam instalek do kamerki z tego modelu

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

dokładnie z tego samego powodu szkoda mi odcinać metek bo też mam sporo firmowych ciuszków.

Jak będzie bardzo uwierać dzidzię to odetnę wtedy

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

dokładnie - "kilkustronicowa metka" to idealne określenie metek ubrań z H&M

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

ja też mam furę prasowania może się samo uprasuje ?

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

poszukaj tak jak pisałam i daj znać jaki model to pomogę
ASUS K52J dokladnie, ale nie szukaj, poczekam na tz, moze on zainstaluje a jak nie to zrobi mi zdjęcie telefonem i tyle
nie zainstalowana na pewno jest, w sumie dopiero 2 miesiące go dopiero mamy i do niedawna uzywalam starego, bo zostal naprawiony, no ale juz poszedl do nowego wlasciciela.
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:21   #1064
wodaqua
Zadomowienie

Editka, te puchacze są super!
Stary 2011-05-13, 13:22   #1065
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
U nas niestety więcej Sporo... Spokojnie by się dało wyżyć za połowę tego, ale szczególnie mój mąż ma takie podejście, że trzeba korzystać z życia. A że bardzo dobrze zarabia, ja tez nie najgorzej, to udaje się i poszaleć w życiu i odkładać na bieżąco A to odkłądnia jest dla mnie szczególnie ważne. Rok temu zainwestowaliśmy w takiego niezależnego doradcę finansowego i ulokowaliśmy wszystkie pieniądze w różnych instrumentach. To mi daje poczucie bezpieczeństwa, szczególnie teraz gdy się dziecko pojawi
Stary 2011-05-13, 13:23   #1066
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:

u nas jest tak że ja nie mam sumienia tak tż-ta przetrzymywać, on nie musi nalegać ani naciskać bo ja sama przewaznie zaczynam
on cały czas powtarza że wszystko odrobimy sobie jak dojdę do siebie po porodzie i w ogóle i że wytrzyma "bez" do tego czasu.

a poza tym nieskromnie przyznam że lubię takie sposoby dawania przyjemności mężulkowi i sprawiają mi przyjemność - no może nie taką jak normalnie no ale zawsze coś

w sumie nie mamy zakazu od lekarza, szyjka super i w ogóle ale jakoś troszkę się boję, ale dzisiaj chyba chęć okaże się silniejsza
Mam 100% takie same podejście!
Stary 2011-05-13, 13:24   #1067
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
dobrze że plamienie ustało oszczędzaj się kochana

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2011-05-13 o 13:45
Stary 2011-05-13, 13:32   #1068
SweetAngel1984
Zadomowienie

Cytat:

no ze mna jest tak samo niby nie mam zakazu ale sie boje..... balam raczej
pomyslama jednak ze zanim wejde w III trymestr musze sie wyszlaec bo potem tu juz nie przelewki beda

a co do dawania przyjemnosci owszem ja tez lubie tylko teraz mi tak z tym brzuskziem troche ciezko i niewygodnie noi jeszcze te dusznosci moglabym kipnac podczas i co by bylo uduszenie ?

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Editka, te puchacze są super!
jak slodko napisalas puchacze

ah slicnze te rzeczy editka
Stary 2011-05-13, 13:33   #1069
83monia
Zakorzenienie

ludzi porąbało http://deser.pl/deser/1,111857,95899...s__WIDEO_.html

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:37   #1070
moniczka2123
Zadomowienie

Hm.... zrobilam tort z gotowych rzeczy bo padl piekarnik no a wyglada tak i prosze sie nie smiac bo to pierwszy tort w moim zyciu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tort.jpg (93,8 KB, 38 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:39   #1071
moniczka2123
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość

Po✂✂✂ało dosłownie babę!!!!!!!!!!!!!!! przepraszam ze przeklinam ale glupota ludzka granic nie zna...

Stary 2011-05-13, 13:40   #1072
Bartessa
BAN stały

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
U nas niestety więcej Sporo... Spokojnie by się dało wyżyć za połowę tego, ale szczególnie mój mąż ma takie podejście, że trzeba korzystać z życia. A że bardzo dobrze zarabia, ja tez nie najgorzej, to udaje się i poszaleć w życiu i odkładać na bieżąco A to odkłądnia jest dla mnie szczególnie ważne. Rok temu zainwestowaliśmy w takiego niezależnego doradcę finansowego i ulokowaliśmy wszystkie pieniądze w różnych instrumentach. To mi daje poczucie bezpieczeństwa, szczególnie teraz gdy się dziecko pojawi
no to fajnie ze macie taka mozliwosc, ja pewnie tez gdybysmy mieli do dyspozycji np. 2 razy wiecej niz teraz kasy to wydawalabym wiecej... czlowiek to taka cholera ze sie szybko przyzwyczaja do pieniędzy

a tak apropos pieniędzy to mam problem, bo juz w listopadzie podpisalam umowe o sprzedazy ziemi, tzn przymusowo musialam ją sprzedac bo ta ziemia idzie pod panstwowa inwestycje, no i chodzi tu o spore pieniądze, a caly czas czekam na wiadomosc ze: urząd dokladnie w tym przypadku melioracji moze wyplacic nalezne mi pieniądze, ze minister wlasciwy do tej sprawy podpisal zgode... i to trwa juz pol roku
wczoraj bylam się pytac o to to mi powiedzieli ze w czerwu bedzie, i co miesiac mnie tak odsylają. Sąsiadka tez miala taki problem i dala w lape i kasa byla za tydzien... tak się zastanawiam czy jest jakies prawo ktore mowi o terminach wyplaty naleznosci za sprzedaną nieruchomosc??
zna się ktos na tym??
Bartessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 13:43   #1073
moniczka2123
Zadomowienie

Dziewczyny od wczoraj mnie boli brzuch tak jak na okres matrwic sie tym??bo jakos nie moge o tym przestac myslec...

Stary 2011-05-13, 13:46   #1074
SweetAngel1984
Zadomowienie

tak wogole to wrociłam z tego swojego spaceru i lumpkowania....
kupilam mezowi spodenki o ktore prosil
sobe spodnie bolerko i bluzke
i dla Igorka rajstopki
i dwa bodziaki ale juz tak na 9-12 mc

w drodze powrotnej
zaczęło lać
przemokłam do suchej nitki

wrociłąm do domu
wytarłam włosy recznikiem
zrobiłąm sobie herbatke z cytryna
i chcialam zrobic pranie
ktore zaplanowalam przed wyjsicem
oczywiscie proszku bylo duuzo jeszcze
ja do łazienki a tu nei ma ani okruszka proszku
patrze a babka uprala 3 pary spodni tylko i cala pralke nastawiala szok
a nastepne pranie ktore wlasnie trwalo to 3 scierki do naczyn
normalnei myslama ze oszaleje i teraz ani proszku ani prania
a maz wroci z pracy odstanie szlau bo prosil zeby mu spodnie nastawic bo wszystkie brudne ma

ah i jadlam pysznosciowy jogurt
z Biedronki
smak : papaja i limonka
POLECAM

monia
-no porabałao ja to bym takiej łapy obcieła

moniczka
- ładniutki torcik naprawde

Edytowane przez SweetAngel1984
Czas edycji: 2011-05-13 o 13:55
Stary 2011-05-13, 13:50   #1075
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
ASUS K52J dokladnie, ale nie szukaj, poczekam na tz, moze on zainstaluje a jak nie to zrobi mi zdjęcie telefonem i tyle
nie zainstalowana na pewno jest, w sumie dopiero 2 miesiące go dopiero mamy i do niedawna uzywalam starego, bo zostal naprawiony, no ale juz poszedl do nowego wlasciciela.
spróbuj stąd:
http://support.asus.com/Download.asp...1005200450.zip

Stary 2011-05-13, 14:02   #1076
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mama ostatnio wyciągnęła (nie wiem skąd!) i pokazała mi moje ubranko do chrztu Że też ja się w to zmieściłam... i co najlepsze, nic a nic nie straciło wyglądu, nawet nie zszarzało

Wróciliśmy z basenu, padam z nóg....przespałam trochę ale niewiele dało, a tu do pracy trzeba się zbierać...

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 14:02   #1077
wodaqua
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Hm.... zrobilam tort z gotowych rzeczy bo padl piekarnik no a wyglada tak i prosze sie nie smiac bo to pierwszy tort w moim zyciu
Super tort, jak na "rozdziewiczenie"

Sweet, dawaj zdjęcia, wiesz jak na to czekamy!

Cytat:
a tak apropos pieniędzy to mam problem, bo juz w listopadzie podpisalam umowe o sprzedazy ziemi, tzn przymusowo musialam ją sprzedac bo ta ziemia idzie pod panstwowa inwestycje, no i chodzi tu o spore pieniądze, a caly czas czekam na wiadomosc ze: urząd dokladnie w tym przypadku melioracji moze wyplacic nalezne mi pieniądze, ze minister wlasciwy do tej sprawy podpisal zgode... i to trwa juz pol roku
wczoraj bylam się pytac o to to mi powiedzieli ze w czerwu bedzie, i co miesiac mnie tak odsylają. Sąsiadka tez miala taki problem i dala w lape i kasa byla za tydzien... tak się zastanawiam czy jest jakies prawo ktore mowi o terminach wyplaty naleznosci za sprzedaną nieruchomosc??
zna się ktos na tym??
W umowie nie masz jakichs terminów płatności? Ja bym nie chodziła do urzedu, ale pisala do nich oficjalne pisma z prośba o wyjaśnienie sytuacji i podanie konkretnych informacji. Na pismo inaczej się reaguje - wiem bom urzędas
Stary 2011-05-13, 14:06   #1078
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
zna się ktos na tym??
ja nie pomogę zupełnie się w tym nie orientuję.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Moja mama ostatnio wyciągnęła (nie wiem skąd!) i pokazała mi moje ubranko do chrztu Że też ja się w to zmieściłam... i co najlepsze, nic a nic nie straciło wyglądu, nawet nie zszarzało
U mojej mamy w domu też jest moja sukieneczka od chrztu Jak byłam mała to ubierałam w nią lalki: )
Stary 2011-05-13, 14:25   #1079
moniczka2123
Zadomowienie

martwia mnie te bole jak przy okresie moze cos sie nie tak dzieje??

Stary 2011-05-13, 14:30   #1080
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
martwia mnie te bole jak przy okresie moze cos sie nie tak dzieje??
Moniczka ja niestety nie pomogę, bo nie miałam takich dolegliwości...może no-spa pomoże? Wiem, że dziewczyny brały, ale lepiej żeby się wypowiedziała ta, która ma doświadczenie.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości