|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() wejdź w "Mój komputer" i zobacz czy masz tam jakąś ikonkę od kamerki w stylu: Web Cam czy coś takiego ![]() ![]() jaki masz model Asusa dokładnie? jeśli nie wiesz to od spodu jest w górnej części naklejka i tam pisze jaki model. I wtedy albo poszukaj płytki z wszystkimi sterownikami albo podaj mi model to na necie Ci poszukam instalek do kamerki z tego modelu ![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ---------- Cytat:
Jak będzie bardzo uwierać dzidzię to odetnę wtedy ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- dokładnie - "kilkustronicowa metka" to idealne określenie metek ubrań z H&M ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1052 | ||||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
faaaajnie
![]() Cytat:
my tez nikomu nic nie damy po tym co przeszlam z bratowa zadnej litosci nie ma ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:52 ---------- tylkow moim przypadku to nie ja planuje tylko mój mąż ![]() ja chce najpierw swoje mieszkanie kupic i poczekać aż mały podrośnie narazie nie ma środków ani warunków na drugie dziecko... w jednym pokoju w 4 osoby to troche przegięcie by było ![]() ![]() Cytat:
![]() a co.... niech wie z czego i ja musze rezygnowac i jak to cięzko ![]() no ale wczoraj nie wytrzymałam... wiec mowie ze warto warto bierz sie wiec dzis do roboty ![]() zycze wieeele przyjemnosci ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-13 o 12:59 |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
No moja też była spokojniutka, a teraz nadrabia za dwoje! Wczoraj jak się do męża przytuliłam, to on, że go coś w udo kopie i czy to mała - zdziwił się wielce, jak ja to wytrzymuję, a dla mnie to jest super! U mnie też już sępy się kręcą nad ciuszkami małej :P Figę zobaczą! Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-05-13 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Rozeznanie
|
czesc moje plamienie wczoraj ustalo wiecej plam niemialam dzieki bogu,dzis sie nie forsuje,cały dzien sie bede lenila,wklejacie zdjecia ubranek to i ja sie pochwale mam ich poki co tyle wszystkie juz upralam poprasowala i poukladalam rozmiarami,tych malych rozmiarow i tak mam zaduzo mala nieprzechodzi pewnie we wszystkich,buciki dostalam od kolezanki bardzo mi sie podobaja sliczne sa,a dresic i bluzeczke kupilam dzis(rozm 9 miesiecy) niemoglam sie powstrzymac,a mialam zamiar kupic cos dla siebie,aha i lozeczko dla ktorego niemozemy narazie znalezdz miejsca pewnie jakies przemeblowanie bedzie
|
![]() ![]() |
![]() |
#1055 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1056 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brumek zrób fotę tej szafie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zawsze możesz zamówić taksówkę i Cie zawiezie ekspresowo bo postój taksówek też jest niedaleko ![]() Nie martw się - na pewno sobie poradzicie - ale wiesz co, ja bym Ci doradziła spróbować tej samodzielności już teraz od razu, żebyście zobaczyli jak to jest jeszcze zanim dziecko się urodzi bo będzie łatwiej ![]() Poza tym teraz sobie na spokojnie ogarniesz wszystko, uporządkujesz i przyzwyczaisz do nowego miejsca i nowej sytuacji bez niepotrzebnego stresu. Pomyśl czy nie lepsza byłaby taka opcja skoro tż i tak skłonny bardziej żeby od razu teraz przejść na swoje.. ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-13 o 13:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1058 |
Rozeznanie
|
niechca mi sie zdjecia zaladowac:
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1060 | |
Zakorzenienie
|
editka - butki wymiatają
![]() ---------- Dopisano o 14:16 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
kosmetyki: - parafina ciekla (kilka kropel do kapieli, mojemu synowi lepiej po tym niz po oliatum itp. a tez ma sklonnosc do powiedzmy azs...) - mydlo szare (wczesnije bambino, ale po szarym lepsza skóra jednak) - szampon 2w1 do ciala i wlosow nivea (jedyny co mojego syna nie uczulał...) okazjonalnie w razie jakiegos problemu jeszcze bede uzywac - masc majerankowa, krem z wit A (na suche miejsca, ranki...) - puder (ale dobra tez mąka ziemniaczana) alantan (swietny na potówki) - alantan maść (na problemy skórne) - sudocrem na odparzenia (jak są!) - linomag zielony (to bede testowac dopiero) - krem do twarzy nivea sos (jak bedzie sucha skora - ale to starszy ma) - waciki ma moje, patyczkow nei uzywam - gencjana do pępka - sól fizjologiczna - w razie podejrzenia grzybicy a nie odparzenia od pieluch (jak juz sudocrem nie dziala) polecam clotrimazolum Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-13 o 13:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 |
Zakorzenienie
|
Wszystko śliczne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1062 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u nas jest tak że ja nie mam sumienia tak tż-ta przetrzymywać, on nie musi nalegać ani naciskać bo ja sama przewaznie zaczynam ![]() on cały czas powtarza że wszystko odrobimy sobie jak dojdę do siebie po porodzie i w ogóle i że wytrzyma "bez" do tego czasu. a poza tym nieskromnie przyznam że lubię takie sposoby dawania przyjemności mężulkowi i sprawiają mi przyjemność - no może nie taką jak normalnie no ale zawsze coś ![]() w sumie nie mamy zakazu od lekarza, szyjka super i w ogóle ale jakoś troszkę się boję, ale dzisiaj chyba chęć okaże się silniejsza ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie zainstalowana na pewno jest, w sumie dopiero 2 miesiące go dopiero mamy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1064 |
Zadomowienie
|
Editka, te puchacze są super!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-13 o 13:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() pomyslama jednak ze zanim wejde w III trymestr musze sie wyszlaec bo potem tu juz nie przelewki beda ![]() a co do dawania przyjemnosci owszem ja tez lubie tylko teraz mi tak z tym brzuskziem troche ciezko i niewygodnie noi jeszcze te dusznosci moglabym kipnac podczas i co by bylo uduszenie ? ![]() ![]() ![]() jak slodko napisalas puchacze ![]() ah slicnze te rzeczy editka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
ludzi porąbało http://deser.pl/deser/1,111857,95899...s__WIDEO_.html
|
![]() ![]() |
![]() |
#1070 |
Zadomowienie
|
Hm.... zrobilam tort z gotowych rzeczy bo padl piekarnik no a wyglada tak i prosze sie nie smiac bo to pierwszy tort w moim zyciu
![]()
#1071 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Po✂✂✂ało dosłownie babę!!!!!!!!!!!!!!! przepraszam ze przeklinam ale glupota ludzka granic nie zna...
![]() |
#1072 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() a tak apropos pieniędzy to mam problem, bo juz w listopadzie podpisalam umowe o sprzedazy ziemi, tzn przymusowo musialam ją sprzedac bo ta ziemia idzie pod panstwowa inwestycje, no i chodzi tu o spore pieniądze, a caly czas czekam na wiadomosc ze: urząd dokladnie w tym przypadku melioracji moze wyplacic nalezne mi pieniądze, ze minister wlasciwy do tej sprawy podpisal zgode... i to trwa juz pol roku ![]() wczoraj bylam się pytac o to to mi powiedzieli ze w czerwu bedzie, i co miesiac mnie tak odsylają. Sąsiadka tez miala taki problem i dala w lape i kasa byla za tydzien... tak się zastanawiam czy jest jakies prawo ktore mowi o terminach wyplaty naleznosci za sprzedaną nieruchomosc?? zna się ktos na tym?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1073 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od wczoraj mnie boli brzuch tak jak na okres matrwic sie tym??bo jakos nie moge o tym przestac myslec...
#1074 |
Zadomowienie
|
tak wogole to wrociłam z tego swojego spaceru i lumpkowania....
kupilam mezowi spodenki o ktore prosil sobe spodnie bolerko i bluzke i dla Igorka rajstopki i dwa bodziaki ale juz tak na 9-12 mc w drodze powrotnej zaczęło lać przemokłam do suchej nitki wrociłąm do domu wytarłam włosy recznikiem zrobiłąm sobie herbatke z cytryna i chcialam zrobic pranie ktore zaplanowalam przed wyjsicem oczywiscie proszku bylo duuzo jeszcze ja do łazienki a tu nei ma ani okruszka proszku ![]() patrze a babka uprala 3 pary spodni tylko i cala pralke nastawiala szok a nastepne pranie ktore wlasnie trwalo to 3 scierki do naczyn normalnei myslama ze oszaleje i teraz ani proszku ani prania a maz wroci z pracy odstanie szlau bo prosil zeby mu spodnie nastawic bo wszystkie brudne ma ![]() ![]() ah i jadlam pysznosciowy jogurt z Biedronki ![]() smak : papaja i limonka ![]() POLECAM ![]() monia -no porabałao ja to bym takiej łapy obcieła moniczka - ładniutki torcik naprawde ![]()
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka ![]() Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-13 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://support.asus.com/Download.asp...1005200450.zip
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wróciliśmy z basenu, padam z nóg....przespałam trochę ale niewiele dało, a tu do pracy trzeba się zbierać...
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Sweet, dawaj zdjęcia, wiesz jak na to czekamy! ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1078 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1079 |
Zadomowienie
|
martwia mnie te bole jak przy okresie moze cos sie nie tak dzieje??
#1080 |
Wtajemniczenie
|
Moniczka ja niestety nie pomogę, bo nie miałam takich dolegliwości...może no-spa pomoże? Wiem, że dziewczyny brały, ale lepiej żeby się wypowiedziała ta, która ma doświadczenie.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.