Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 133 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-12, 15:51   #3961
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d
Konto usunięte

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Będę trzymać za twoje II kreseczki
I nawzajem
Kiedy powinna Ci wypaść miesiączka? U mnie mniej więcej za tydzień.
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 17:42   #3962
aga_bre
Rozeznanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość

no a ja już po wizytach itd..... gin stwierdziła że mam PCO trochę mnie to co prawda dziwi bo jakoś w lutym i marcu i w kwietniu nie miałam a teraz raptem mam .... fakt że ten ostatni cykl jakiś pokręcony na maxa był ale.... no nie wiem co o tym sądzić..... w tym cyklu i następnym mam brać duphaston a stymulacja w lipcu bo w czerwcu gin na urlop jedzie i nie będzie mogła monitorować... więc chyba cykli staraniowych mi przybędzie... załapałam się rónież do endokrynologa ale miałąm pecha bo się spieszył na pociąg (bo z Białegostoku przyjeżdża do nas) i popatrzył i pomyśłał stwierdził że minimalna niedoczynność ale w zasadzie to nie wie bo trzeba by było jeszcze badania porobić ale nie teraz, zapisał mnie na październik/listopad do tego czasu mam brać jakieś leki przed wizytą zrobić badania prywatnie skierowania to już nie dał,a no i nie powinnam się do tego czasu starać o fasolkę, a potem on zobaczy trochę mnie zszokował, tak się zastanawiam czy naprawdę tylko jak się idzie prywatnie to jakoś traktują normalnie?? trochę cyba moja natura buntownika się odzywa i bynajmniej nie zamierzam się stosować do jego zaleceń tzn nie do wszystkich .... ech sorki za swoje żale ale jakoś tak żal mam że po co te składki się płaci jak już potrzeba tego lekaża to oni olewka no chyba że prywatnie.... wrrrrrrrrr

a zmieniając temat to jak już dzielimy się swoimi zwierzątkami to też zaraz postaram się zamieścić foto swoich milusińskich (czarny to 8 letni kot "Mały" a kolorowa syjamka 2 letnia "Margo")
Powiem Ci, że ja mam takie same odczucia co do państwowych lekarzy. Co prawda ja do gin chodziłam cale życie na lewo bo mam pracuje w szpitalu gin-położniczym i miałam łatwiej. Ale ogólnie jak się idzie prywatnie to jest inne traktowanie. A jak sobie pomyślę ile mi z wypłaty zabierają na lekarzy z których nie korystam to mnie szlag trafia.
Kolejna kociara.

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Margo78 dzięki Muszę dzisiaj pogadać z Mężem. Mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko zbadaniu się, bo wiadomo, że dla faceta to troszkę tak, jakby mu się zasugerowało, że nie jest w pełni mężczyzną. Mam nadzieję, że mój jest na tyle dojrzały, że będzie się chciał zbadać

Cytat:
Wystarczająco dużo naczytałam się na necie, że faceci po sugestii zbadania się obrażali się. Raczej to nie byli do końca dojrzali mężczyźni, ale niestety tacy się zdarzają. Mam nadzieję, że mój stanie na wysokości zadania. Oczywiście jak już podejmiemy decyzję, że chcemy sprawdzić co i jak. Nie wiem, ale mam wrażenie, że jak dopuszczę do siebie myśli, że coś jest nie tak i zaczniemy się badać, to przestanę wierzyć w to, że nam się uda... Może po prostu będziemy dalej próbowali, tak jak teraz?
Witaj. Ja mam podobne podjeście do Ciebie. Na razie nie dopuszczam myśli, że coś może być nie tak. Po prostu tak ma być. Przestałam się nakręcać. Temperaturę mierzę, ale jakoś chyba odpuściłam. Tzn w tym sensie, że nie mam parcia na przytulanki, jak są to ok, jak nie ma to też ok. Po prostu na razie czekam, ale ile tak wytrzymam to nie wiem.

Cytat:
Będę trzymać za twoje II kreseczki
[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26874493]I nawzajem
Kiedy powinna Ci wypaść miesiączka? U mnie mniej więcej za tydzień.[/QUOTE]

farin, mrowinka
Stary 2011-05-12, 19:09   #3963
DolinaNocy
Rozeznanie

Cześć Przepraszam, że tak rzadko się odzywam, nie wiem czy mnie jeszcze pamiętacie wogóle. Przyznaję, że czytam Was codziennie jednak nigdy nie potrafiłam być zbyt "wylewna" może uda mi się to jakoś zmienić

Kwiatuszku trzymam mocno kciuki żeby wszystko było dobrze i zaczęło się układać

Widziałam, że większość z Was jest szczęśliwymi posiadaczkami kocurków Ja akurat jestem z mniejszości bowiem mam 1,5 rocznego psiaka labradorka normalnie potrójne ADHD na 4 łapach

A u mnie dziś 27 dc. Strasznie bolą mnie piersi, są całe w żyłach i po wstaniu z łóżka mam bóle w podbrzuszu. Niestety obawiam się, że to na @, bo w sumie mam tak co miesiąc Powiedziałam sobie, że w tym miesiącu nie będę się tak nakręcała i nie zrobię testu chyba, że się @ spóźni, ale tak strasznie ciężko nie myśleć i się powstrzymać się
Jestem wręcz pewna, że się nie udało, ale tak ciężko dopuścić do siebie tą myśl
Kiedy pojawi się @ zacznę obserwację cyklu i zobaczymy co dalej.
Stary 2011-05-12, 19:21   #3964
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Dziewczyny a powiedzcie czy na badanie nasienia trzeba mieć skierowanie? Ktoś wie, gdzie w Kielcach można zrobić takie badanie?
Kropeczko ja jestem z Kielc, takie badanie można zrobić na Prostej.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 19:51   #3965
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez DolinaNocy Pokaż wiadomość
Widziałam, że większość z Was jest szczęśliwymi posiadaczkami kocurków Ja akurat jestem z mniejszości bowiem mam 1,5 rocznego psiaka labradorka normalnie potrójne ADHD na 4 łapach

A u mnie dziś 27 dc. Strasznie bolą mnie piersi, są całe w żyłach i po wstaniu z łóżka mam bóle w podbrzuszu. Niestety obawiam się, że to na @, bo w sumie mam tak co miesiąc Powiedziałam sobie, że w tym miesiącu nie będę się tak nakręcała i nie zrobię testu chyba, że się @ spóźni, ale tak strasznie ciężko nie myśleć i się powstrzymać się
Też mam pieska
Trzyma kciuki, żeby @ jednak nie przyszła
a2fc2be9cd8d1027f8cb90d936276c49cf807c7d_655950424f87d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:04   #3966
DolinaNocy
Rozeznanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26878400]Też mam pieska
Trzyma kciuki, żeby @ jednak nie przyszła [/QUOTE]

Dzięki Ale obawiam się, że przyjdzie @ Wogóle to chyba nie wyrobię i zrobię jutro test
A i śniło mi się dziś, że miałam II kreski jejciu czemu to tylko sen

Edytowane przez DolinaNocy
Czas edycji: 2011-05-12 o 20:06
DolinaNocy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:28   #3967
Konto usunięte

Cytat:
Dzięki Ale obawiam się, że przyjdzie @ Wogóle to chyba nie wyrobię i zrobię jutro test
Jutro masz 28. dzień, tak? A ile dni trwają cykle?
Może to sen proroczy
Stary 2011-05-12, 20:48   #3968
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
A jak sobie pomyślę ile mi z wypłaty zabierają na lekarzy z których nie korystam to mnie szlag trafia.
Taaa.... za te pieniądze, które co miesiąc się przymusowo płaci to niezły pakiecik by był w prywatnej klinice

Cytat:
Wystarczająco dużo naczytałam się na necie, że faceci po sugestii zbadania się obrażali się. Raczej to nie byli do końca dojrzali mężczyźni, ale niestety tacy się zdarzają. Mam nadzieję, że mój stanie na wysokości zadania. Oczywiście jak już podejmiemy decyzję, że chcemy sprawdzić co i jak. Nie wiem, ale mam wrażenie, że jak dopuszczę do siebie myśli, że coś jest nie tak i zaczniemy się badać, to przestanę wierzyć w to, że nam się uda... Może po prostu będziemy dalej próbowali, tak jak teraz?
Też mam podobne myślenie. Że jak zacznę się badać to zaraz wyjdzie, że coś jest nie tak i będzie postaraniach. A tak to żyję nadzieją, że kolejny cykl to już na pewno będzie TEN

Cytat:
żeby to nie były bóle zwiastujące @

Ja wróciłam przed chwilą od ginekologa. Mam skierowanie na usg, które mam sobie zrobić w środku cyklu, skierowanie na prolaktynę, progesteron i TSH. Tż ma skierowanie na badanie nasienia. Na szczęście jest do tego bardzo pozytywnie nastawiony. Ginekolog mi zresztą powiedział, że jak mam tak regularne cykle to nie powinnam mieć problemów z zajściem. Więc kurcze może to jednak Tż
No nic. Ten cykl przeznaczam na badania.
soofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 20:50   #3969
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Ja wróciłam przed chwilą od ginekologa. Mam skierowanie na usg, które mam sobie zrobić w środku cyklu, skierowanie na prolaktynę, progesteron i TSH. Tż ma skierowanie na badanie nasienia. Na szczęście jest do tego bardzo pozytywnie nastawiony. Ginekolog mi zresztą powiedział, że jak mam tak regularne cykle to nie powinnam mieć problemów z zajściem. Więc kurcze może to jednak Tż
Też mam regularne, więc może i mnie się uda.
Stary 2011-05-12, 20:57   #3970
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Badź dobrej myśli i nie rób testu Spróbuj poczekać. Wiem, że łatwo się mowi, ale ja w tym miesiącu wytrzymałam.

Cytat:
Taaa.... za te pieniądze, które co miesiąc się przymusowo płaci to niezły pakiecik by był w prywatnej klinice

Też mam podobne myślenie. Że jak zacznę się badać to zaraz wyjdzie, że coś jest nie tak i będzie postaraniach. A tak to żyję nadzieją, że kolejny cykl to już na pewno będzie TEN

No pakiet to by był niezły. Ja na razie nie badam się. Zobaczymy co mi gin powie w poniedziałek. A może własnie skoro ten cykl przeznaczas na badania to natura Ci psikusa sprawi. Musisz byc dobrej myśli.

A ja tak z zupelnie innej beczki. Zmierzyłam sobie temperaturę termometrem tej samej firmy na dole, codsiennie mierzę w ustach i jest to możlliwe, żeby był aż 1 stopien różnicy
Stary 2011-05-12, 20:58   #3971
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Witaj. Ja mam podobne podjeście do Ciebie. Na razie nie dopuszczam myśli, że coś może być nie tak. Po prostu tak ma być. Przestałam się nakręcać. Temperaturę mierzę, ale jakoś chyba odpuściłam. Tzn w tym sensie, że nie mam parcia na przytulanki, jak są to ok, jak nie ma to też ok. Po prostu na razie czekam, ale ile tak wytrzymam to nie wiem.
Cytat:
Też mam podobne myślenie. Że jak zacznę się badać to zaraz wyjdzie, że coś jest nie tak i będzie postaraniach. A tak to żyję nadzieją, że kolejny cykl to już na pewno będzie TEN .
To chyba jest dobre podejście. Wiadomo, że jak coś jest nie tak, to lepiej zacząc leczyc wcześniej, ale jak wiadomo w czym jest problem. Myślę, że u mnie może to wynikac z przepracowania. Od poniedziałku do środy pracuję po ok. 12h, dopiero pod koniec tygodnia mam troszkę luzu. Od wakacji się to zmieni, to może wtedy się nam uda Zdecydowałam, że w tym cyklu jeszcze nie chcę się badac.

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Kropeczko ja jestem z Kielc, takie badanie można zrobić na Prostej.
Dziękuję
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-12, 21:25   #3972
DolinaNocy
Rozeznanie

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26879373]Jutro masz 28. dzień, tak? A ile dni trwają cykle?
Może to sen proroczy [/QUOTE]

Tak, jutro 28 dc.
Cykle mam właśnie różnie 25-33 dni :/

Cytat:

żeby to nie były bóle zwiastujące @

Oj tak bym chciała żeby to nie było na @
Przepraszam, że pytam, bo pewnie już pisałaś jak długo się staracie? I u ginekologa byłaś prywatnie, że dostałaś taki zestaw badań? Ja po tym @ myślę, żeby pójść do ginekologa i właśnie chciałabym też dostać skierowanie żeby mnie przebadali czy wszystko ze mną ok i czy mogę się bez problemu starać. Wolałabym to zrobić teraz niż czekać nie wiadomo ile, żeby później się dowiedzieć że muszę coś leczyć. Boję się, że lekarz powie, że za krótko się staramy :/

Cytat:
Badź dobrej myśli i nie rób testu Spróbuj poczekać. Wiem, że łatwo się mowi, ale ja w tym miesiącu wytrzymałam.

A ja tak z zupelnie innej beczki. Zmierzyłam sobie temperaturę termometrem tej samej firmy na dole, codsiennie mierzę w ustach i jest to możlliwe, żeby był aż 1 stopien różnicy
Oj nie wiem czy wytrzymam, bo już mnie nosi normalnie z ciekawości
A co do temperatury to z tego co pamiętam ze studiów to nam mówili, że temperatura na czole pod pacha w ustach czy "w dziurce" różni się. Tylko nie pamiętam wartości :/

Czas edycji: 2011-05-12 o 21:27
Stary 2011-05-12, 21:37   #3973
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:

Oj tak bym chciała żeby to nie było na @
Przepraszam, że pytam, bo pewnie już pisałaś jak długo się staracie? I u ginekologa byłaś prywatnie, że dostałaś taki zestaw badań? Ja po tym @ myślę, żeby pójść do ginekologa i właśnie chciałabym też dostać skierowanie żeby mnie przebadali czy wszystko ze mną ok i czy mogę się bez problemu starać. Wolałabym to zrobić teraz niż czekać nie wiadomo ile, żeby później się dowiedzieć że muszę coś leczyć. Boję się, że lekarz powie, że za krótko się staramy :/

My staramy się od sierpnia. Chodzę do prywatnego lekarza. Mam pakiet w prywatnej klinice, więc badania też będę miała w ramach pakietu. Oprócz badania nasienia.

Dziewczyny dobrze radzą, żeby w razie czego ściemnić, że starasz się dłużej. U mnie to nie było możliwe, bo mój ginekolog ma wszystko odnotowane gdzie co i kiedy i nawet nie musiałam mówić kiedy odstawiłam hormony, bo sam sobie wyczytał.
Stary 2011-05-12, 21:45   #3974
DolinaNocy
Rozeznanie

Kurcze ja właśnie nie wiem czy iść na NFZ i zobaczyć jak podejdą do tematu czy odrazu iść prywatnie
Stary 2011-05-12, 21:56   #3975
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:
Kurcze ja właśnie nie wiem czy iść na NFZ i zobaczyć jak podejdą do tematu czy odrazu iść prywatnie
Mi się wydaje, że to nie zależy od tego czy jest to wizyta państwowa czy prywatna. Wszystko zależy od lekarza. Miałam wspaniałego ginekologa państwowego. Wprawdzie czekało się miesiąc na wizytę ale był rewelacyjny. Na lepszego albo na równie dobrego już mi się nie udało trafić. Niestety wyjechał kilka lat temu pracować do Hiszpanii.
Natomiast dwa lub trzy razy byłam prywatnie u ginekologów, którzy kompletnie minęli się z powołaniem. Wizyta polegała na wypisaniu recepty i przebywaniu w gabinecie 3 minuty bez względu na rodzaj dolegliwości.
Jeżeli masz sprawdzonego i zaufanego ginekologa państwowego to nie ma co się pchać do prywatnych. A jeżeli takiego nie masz to idź prywatnie. Tylko nie do pierwszego lepszego tylko dowiedz się wcześniej do których warto iść.

Cytat:
Myślę, że u mnie może to wynikac z przepracowania. Od poniedziałku do środy pracuję po ok. 12h, dopiero pod koniec tygodnia mam troszkę luzu. Od wakacji się to zmieni, to może wtedy się nam uda
A ja znowu mam wrażenie, że u mnie przyczyną jest stres. Co tu dużo mówić, wku..... mnie moja praca. Ciągle chodzę zestresowana. Cały czas mi siedzi jakiś stres w środku, z którym nie potrafię sobie poradzić. Nie śpię po nocach i łykam tabletki uspakajające
Stary 2011-05-12, 22:12   #3976
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Mi się wydaje, że to nie zależy od tego czy jest to wizyta państwowa czy prywatna. Wszystko zależy od lekarza. Miałam wspaniałego ginekologa państwowego. Wprawdzie czekało się miesiąc na wizytę ale był rewelacyjny. Na lepszego albo na równie dobrego już mi się nie udało trafić. Niestety wyjechał kilka lat temu pracować do Hiszpanii.
Natomiast dwa lub trzy razy byłam prywatnie u ginekologów, którzy kompletnie minęli się z powołaniem. Wizyta polegała na wypisaniu recepty i przebywaniu w gabinecie 3 minuty bez względu na rodzaj dolegliwości.
Jeżeli masz sprawdzonego i zaufanego ginekologa państwowego to nie ma co się pchać do prywatnych. A jeżeli takiego nie masz to idź prywatnie. Tylko nie do pierwszego lepszego tylko dowiedz się wcześniej do których warto iść.

A ja znowu mam wrażenie, że u mnie przyczyną jest stres. Co tu dużo mówić, wku..... mnie moja praca. Ciągle chodzę zestresowana. Cały czas mi siedzi jakiś stres w środku, z którym nie potrafię sobie poradzić. Nie śpię po nocach i łykam tabletki uspakajające
No właśnie zawsze chodziłam do 1 państwowo, ale wtedy to tylko na kontrolę więc nie wiem jak w innych sytuacjach by się zachowywał. Nie wydaje mi się żeby był odpowiedni :| ostatnio posiedziałam trochę na necie i poszukałam opinii o innych. Znalazłam kobietę na NFZ i zastanawiam się czy nie spróbować u niej. Ewentualnie kilku dobrych jest jeszcze prywatnie, ale to już 50 km ode mnie i to mnie trochę odstrasza. No nic. Zobaczymy. W końcu trzeba się zdecydować i najwyżej jak nie dostanę skierowania to może zrobię prywatnie badania jakie trzeba żeby wiedzieć czy wszystko w porządku.
Stary 2011-05-13, 07:10   #3977
Farina
Raczkowanie

Hej kobietki. Pogoda się popsuła u mnie i słoneczka nie ma.

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26874493]I nawzajem
Kiedy powinna Ci wypaść miesiączka? U mnie mniej więcej za tydzień.[/QUOTE]

Cykle miałam 28-30dni. Więc teoretycznie przyszły wtorek - czwartek. Ale sądze,że zawita wcześniej bo w tym miesiącu miałam wcześnie owulację i 15 dzień wyższej tempki wypada mi w niedziele. Zobaczymy.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:07   #3978
ziebulka
Raczkowanie

Witam ale pogoda do , nic tylko spać, dlatetgo tez siedze nad całym kubłem kawy żeby oprzytomnieć.
Dziś mam niecny plan, wepchać się do gin przed kolejką żeby mi powiedziała czy już mam brać luteine bo mój wykres zwariował, na przemian mam skok i spadek temp. Wyczytałam własnie że takie zęby to oznaka podwyższonej prolaktyny a ta lekarka nawet mnie nie wysłała na takie badanie
O 11 się przkonam czy jest możliwa darmowa konsultacja przed pacjentami .

Jutro zaliczenia końcowe z 2 przedmiotów a ja zamiast z nosem w notatkach to na wizażu. Swoją drogą coraz bardziej trace zapał do nauki, zaczełam drugie studia i już na II semetrze mi sie odechciało. Cały swój potencjał skupiam na temperaturach, śluzach, szyjkach i innych ciekawostkach ehhh No cóż ale jeśli te drugie studia zagwarantują mi dobrze płatną prace to trzeba spiąć i do roboty
Niech mnie ktoś wygoni do nauki
24.11.2012 - IUI nr 3

18.04.2013 transfer-4A i 4B ->11dpt @
ziebulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:13   #3979
ika153
Raczkowanie

Witam moje kochane Wiem że dawno mnie tutaj nie było ale , cały czas Was tutaj podgląduję Co do mnie to mniejwięcej @ miała być 9-10 Dziś mamy 13 i dalej nic Jakoś w tym miesiącu nie liczyłam na to że się uda , a może jednak ? Jeśli do środy ta wstrętna @ się nie pojawi to pujdę do lekarza , bo jakoś przestałam wierzyć testom .. hmm może akurat ja trafiałam na takie badziewia ? Może pomogłybyście i powiedziały jakie testy sa najlepsze ? Pozdrawiam Kochane Trzymajcie się cieplutko
ika153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:20   #3980
TheFall
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ziebulka Pokaż wiadomość
Witam ale pogoda do , nic tylko spać, dlatetgo tez siedze nad całym kubłem kawy żeby oprzytomnieć.
Dziś mam niecny plan, wepchać się do gin przed kolejką żeby mi powiedziała czy już mam brać luteine bo mój wykres zwariował, na przemian mam skok i spadek temp. Wyczytałam własnie że takie zęby to oznaka podwyższonej prolaktyny a ta lekarka nawet mnie nie wysłała na takie badanie

Jutro zaliczenia końcowe z 2 przedmiotów a ja zamiast z nosem w notatkach to na wizażu. Swoją drogą coraz bardziej trace zapał do nauki, zaczełam drugie studia i już na II semetrze mi sie odechciało. Cały swój potencjał skupiam na temperaturach, śluzach, szyjkach i innych ciekawostkach ehhh No cóż ale jeśli te drugie studia zagwarantują mi dobrze płatną prace to trzeba spiąć i do roboty
Mogłabyś mi napisać do kogo chodzisz, ja też jestem z okolic Rzeszowa i strasznie mnie wkurza fakt, że do mojego gina z NFZ trzeba zapisywać się 1,5 miesiaca wcześniej. Do tego mimo, ze masz wizytę na konkretną godzinę to nikt tego nie kontroluje, jak jakieś babki przyjdą wcześniej to są pierwsze w kolejce. Jak dla mnie to to jest przegięcie, kiedyś 2 godziny czekałam i zrezygnowałam.
TheFall jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 10:27   #3981
ziebulka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez TheFall Pokaż wiadomość
Mogłabyś mi napisać do kogo chodzisz, ja też jestem z okolic Rzeszowa i strasznie mnie wkurza fakt, że do mojego gina z NFZ trzeba zapisywać się 1,5 miesiaca wcześniej. Do tego mimo, ze masz wizytę na konkretną godzinę to nikt tego nie kontroluje, jak jakieś babki przyjdą wcześniej to są pierwsze w kolejce. Jak dla mnie to to jest przegięcie, kiedyś 2 godziny czekałam i zrezygnowałam.
Aktualnie chodzę do dr Joanny Kądziołki- zaczełam w Profamili ale teraz latam za nią do Medyka, Szpitala Specjalistycznego, Medicoru i puki co jestem zadowolona. Do panów mam uraz więc szukam dobrych kobiet gin. Wcześniej chodziłam do Wróbel-nawiedzona, "gdzie jest krzyż" i te sprawy , a jeszcze wcześniej do Lili Ferenc- niby ok ale według niej zawsze byłam chora kiedy bym nie przyszła ( zawsze potrafiła coś wyszukać nawet przy comiesięcznych wizytach)
Jak szukasz pana to poleciłabym dr Ciebiera albo Kluza- jak p. Joanna nie pomoże do chyba już się przemoge i do nich pójde
24.11.2012 - IUI nr 3

Stary 2011-05-13, 11:01   #3982
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:

Ja tez mam jutro zaliczenia. Zaczęłam studia podyplomowe i równolegle specjalizację i coraz mniej mam chęci do tego wszystkiego. Ciekawe to są rzeczy ale po prostu mi się nie chce.

Cytat:
Napisane przez ika153 Pokaż wiadomość
Witam moje kochane Wiem że dawno mnie tutaj nie było ale , cały czas Was tutaj podgląduję Co do mnie to mniejwięcej @ miała być 9-10 Dziś mamy 13 i dalej nic Jakoś w tym miesiącu nie liczyłam na to że się uda , a może jednak ? Jeśli do środy ta wstrętna @ się nie pojawi to pujdę do lekarza , bo jakoś przestałam wierzyć testom .. hmm może akurat ja trafiałam na takie badziewia ? Może pomogłybyście i powiedziały jakie testy sa najlepsze ? Pozdrawiam Kochane Trzymajcie się cieplutko

Trzymam kciuki. Bo jak się na nic nie liczy to czasem coś wychodzi. I tego Ci życzę Ale ciii... żeby nie zapeszać

U mnie tez pogoda do Pada cały czas. A jeżdżę do pracy rowerem, więc jak będzie tak padać to czeka mnie miła przejażdżka do domu
Stary 2011-05-13, 11:21   #3983
ika153
Raczkowanie

Dziękuję Soofka Mam nadzieję ale nie nakręcam się zbytnio
ika153 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 12:06   #3984
DolinaNocy
Rozeznanie

Cytat:
Jak to kiedyś mówili "nauka nie zając nie ucieknie"

Cytat:
Napisane przez ika153 Pokaż wiadomość
Trzymam żeby się udało

Cytat:
Ja tez mam jutro zaliczenia. Zaczęłam studia podyplomowe i równolegle specjalizację i coraz mniej mam chęci do tego wszystkiego. Ciekawe to są rzeczy ale po prostu mi się nie chce.
Też zastanawiam się czy nie zacząć nowej podyplomówki od października, ale z drugiej strony nie bardzo mi się chce na nowo uczyć Gdyby była ta pewność, że dzięki nim uda mi się zmienić pracę to nie wahałabym się ani minuty

A mi należy się mega lanie oczywiście niewytrzymałam i zrobiłam dziś test masakra z tą moją silną wolą ale w tym miesiącu muszę się trzymać i nawet nie kupować żeby nie kusił. Oczywiście wyszedł negatywny Już by mogła przyjść @ żebym mogła zacząć kolejny cykl i obserwacje.

Czas edycji: 2011-05-13 o 12:13
Stary 2011-05-13, 15:09   #3985
ziebulka
Raczkowanie

Ha! okazuje się że jest możliwe wbicie sie lekarza poza kolejką i to na darmową porade (a przyjmuje tylko prywatnie). Przyszłam rano, gin kazała mi zrobić progesteron-zrobiłam- i z wynikami wróciłam i okazało się że wynik jest w normie , ale przy dolnej granicy więc Luteina jak najbardziej. Poza tym w końcu skierowała mnie na badania tarczycy. Zrobie sobie dodatkowo estradiol, prolaktyne i ze wszystkim wróce w nastepnym cyklu.
24.11.2012 - IUI nr 3

Stary 2011-05-13, 15:57   #3986
kaskaderka
Rozeznanie

hej wszystkim Ledwo przeczytałam posty i ledwo nawet leże-tak mi @ która dziś przylazła-daje popalić Jak ja mażę o 9 m-ach uwolnienia się od niej Mam nadzieje, że za niedługo poukładamy sobie oboje sprawy zawodowe tak abyśmy mogli zacząć się starać gdyż do IX - X
muszę zafasolkować, żeby zdążyć urodzić do V-VI/2012 roku muszę zdążyć przed upałami, które od kilku lat są trudne dla mnie do zniesienia ze względu na krążenie

Cytat:
A co do córki to uważam że bardzo dobrze zrobiłaś, ja jak się w końcu dorobie potomka to na pewnowyśle go na studia dzienne i to do innego miasta- niech pozna uroki życia studencko-samodzielnego! Ale mam plany odległe...
witam . Obserwuj wszystkie cykle bo jak się udasz do lekarza po porade to bedzie chciał zobaczyć wykresy a 2 to za mało. Ja staram się rok i dopiero miesiąc temu gin powiedziała mi że mam niedomoge lutealną- zdiagnozowaną po wykresach- a przez rok kazała mi się starać normalnie bo jestem młoda (25l), regularnie miesiączkuję i w badaniu wychodzi wszystko ok- tylko nie mam farta. A tu okazało się że nie jest ok, ale dopiero po przeglądnięciu wyresów.
.
No właśnie dlatego tak wam uparcie powtarzam, żeby prowadzić obserwacje tempki jak tylko 2-3 razy się nie uda zafasolkować przy regularnym (co 2-3 dni współżyciu) bo wykresy pomagają lekarzom zdiagnozować wasz problem i wiedzą dzięki nim z której strony się za problem łapać. Zrozumcie, że nasz służba zdrowia jest biedna a co czwarta para ma teraz problem z płodnością, więc lekarze nie mogą każdej na życzenie dać skierowanie na komplet badań jak im dwa m-ce nie wychodzi i dlatego też każą czekać rok.... a może się uda a może wam przejdzie ochota na dziecko w tym czasie. A tak jak idziecie z wykresami, to widzą, ze wam naprawdę zależy a w dodatku ogranicza się robienie badań na ślepo za co nam lekarze sa po cichu napewno wdzięczni. Oczywiście bywają sytuację, że wykresy wzorowe a dalej nic, więc wtedy zabierają się za TŻ jeśli dalej nic to znaczy, że jest blokada psychiczna ale dzięki tym wykresom szybciej można ustalić przyczynę i wyleczyć problemy. Nie wolno myśleć, że lepiej się nie badać, bo może coś jeszcze wyjdzie sorki ale to troche nie poważne, to lepiej co m-c starać się odchodzić od zmysłów i rozczarowywać się kolejną@ i być złą na cały świat....

Cytat:
Napisane przez margo_78 Pokaż wiadomość
no a ja już po wizytach itd..... gin stwierdziła że mam PCO trochę mnie to co prawda dziwi bo jakoś w lutym i marcu i w kwietniu nie miałam a teraz raptem mam .... fakt że ten ostatni cykl jakiś pokręcony na maxa był ale.... no nie wiem co o tym sądzić.....trochę cyba moja natura buntownika się odzywa i bynajmniej nie zamierzam się stosować do jego zaleceń tzn nie do wszystkich .... ech sorki za swoje żale ale jakoś tak żal mam że po co te składki się płaci jak już potrzeba tego lekaża to oni olewka no chyba że prywatnie.... wrrrrrrrrr
No parka ci się udała i jaka zżyta Co do gin to faktycznie jest kompetentna jak kura do latania ja bym ją szybciutko zmieniła Kochana nie trać czasu i idź na konsultację do kogoś kto się zna na leczeniu a nie tylko szkołe na ściągach skończył. No chyba, że dotąd miałaś wykresy dobre i dopiero ten taki, bo jeśli tak to wiesz różnie bywa i rozchorować się można w każdej chwili tak jak z alergią na sierść, możesz przez 20lat wychowywać się ze zwierzętami a któregoś dnia dowiadujesz się, że masz już na nie alergię. Nic nie jest nam dane na zawsze.

Cytat:
Margo78 dzięki Muszę dzisiaj pogadać z Mężem. Mam nadzieję, że nie będzie miał nic przeciwko zbadaniu się, bo wiadomo, że dla faceta to troszkę tak, jakby mu się zasugerowało, że nie jest w pełni mężczyzną. Mam nadzieję, że mój jest na tyle dojrzały, że będzie się chciał zbadać
Delikatnie mu wytłumacz w razie W, że teraz często zdaża się, że stresy+palenie+mało witamin itp.powoduje chwilowe osłabienie żołnierzyków i to badanie to wychwyci, że dzięki temu zaoszczędzicie sobie mase nerwów, czasu i kasy na badania a może się okazać, ,że lekarz mu zaleci parę witamin (oczywiście ściema ale tak lepiej) i stan jego żołnierzyków się polepszy. Faceci są jak dzieci tak naprawdę i trzeba do nich tak nie raz podchodzić

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dzielna z ciebie dziewczyna a pesek fany widać, że energiczny wesołek z niego Polecam się rozejrzeć za pracą, bo teraz szukanie pracy to też praca i zajmuje baaardzo dużo czasu i uwagi a przy okazji może znajdziesz coś fajnego skoro nie masz presji z powodu kasy

Cytat:
No i brawo wiadomo każda z nas chce wierzyć, że jest zdrowa i pewnie TYLKO nie trafiamy w dni płodne a prawda jest taka, że lepiej się dowiedzieć szybko niż się schizować co m-c i seks kojarzyć tylko z prokreacją(podświadomie tak jest jak się człowiek stara o dzidzię) Labradorek z ADHD jakoś se tego nie umiem wyobraźić, przecież one są takie kochane i ułożone, pewnie jakaś skaza w genach

Cytat:
Tak możliwe, nawet zmiana termometra może mieć wpływ na wartości dlatego tak ważne jest żeby nic nie zmieniać w danym cyklu.

Cytat:
Wiem, ze z pracą nie jest łatwo ale długo to ty tak nie pojedziesz i w końcu wpadniesz w nerwicę i psychotropy będziesz musiała łykać. Zmień coś dziewczyno póki jeszcze to coś da

Cytat:
już na II semetrze mi sie odechciało. Cały swój potencjał skupiam na temperaturach, śluzach, szyjkach i innych ciekawostkach ehhh No cóż ale jeśli te drugie studia zagwarantują mi dobrze płatną prace to trzeba spiąć i do roboty
Już się robi wyganiamy Ucz się ucz kochana, bo potem będziesz"stać za ladą"za marne 1000zł. Jak tam, udało ci się dzisiaj u lekarza?

kwiatuszku masz rację, bo przecież czytałam o tej histeroskopi widocznie o laparo też równocześnie porównując oba zabiegi i nazwa mi się pomyliła. Tak czy inaczej miejemy nadzieje, że po zabiegu będzie wiadomo co ci jest a może już w trakcie cię wyleczą i bedziesz mogła szybciej starać się o dzidzie

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:27   #3987
kaskaderka
Rozeznanie

Cytat:
Ha! okazuje się że jest możliwe wbicie sie lekarza poza kolejką i to na darmową porade (a przyjmuje tylko prywatnie). Przyszłam rano, gin kazała mi zrobić progesteron-zrobiłam- i z wynikami wróciłam i okazało się że wynik jest w normie , ale przy dolnej granicy więc Luteina jak najbardziej. Poza tym w końcu skierowała mnie na badania tarczycy. Zrobie sobie dodatkowo estradiol, prolaktyne i ze wszystkim wróce w nastepnym cyklu.
No i okazuje się, że jak się chce, to można wywalczyć więcej ziebulka i życzę ci, żeby twój wysiłek został szybko nagrodzony. Jesteś wzorem i pare innych dziewczyn, które się dowiadują i działają a nie czekają na cud i płaczą nam na forach

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Margo_78 kochana wiesz może jak wprowadzać korekty do wykresu, bo muszę odjąć z zeszłego jeden dzień a dodać do obecnego i nie wiem jak Widzę, że ty już zaczęłaś nowy cykl ale nie powinnaś zaczekac na krwawienie czy nie masz bo widziałam, że miałaś tylko dwa dni ale plamień a one nie zaczynają nowego cyklu Rany! Fajnie, że jest darmowa ta stronka ale jakaś taka mało czytelna do obsługi i wkurza mnie to

kaskaderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 16:43   #3988
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:

Do nauki anie na forum przesiadywać. A tak na poważnie to ja Was wszystkie uczące/studiujące i podylomujące podziwiam. Mnie się nie chce już. Zrobiłam podyplomówkę dwa lata temu i stwierdzam, że mam to w nosie. Nigdy więcej. No chyba, że mnie życie zmusi.
Stary 2011-05-13, 17:57   #3989
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość

Margo_78 kochana wiesz może jak wprowadzać korekty do wykresu, bo muszę odjąć z zeszłego jeden dzień a dodać do obecnego i nie wiem jak Widzę, że ty już zaczęłaś nowy cykl ale nie powinnaś zaczekac na krwawienie czy nie masz bo widziałam, że miałaś tylko dwa dni ale plamień a one nie zaczynają nowego cyklu Rany! Fajnie, że jest darmowa ta stronka ale jakaś taka mało czytelna do obsługi i wkurza mnie to
Kaskaderko - już poprawiłam miałam 4 dni plamienia małego bo prawie go nie było, byłam u gin i przy USG środkowym wyszło że to w zasadzie prawdopodobnie @ bo "ścianki" na macicy sorrki za dosadność są już cieniutkie co wskazywałoby na to że jestem już po @ miałam pierwszy raz tak, wykresów za bardzo nie robiłam wcześniej tylko to co widać 1 zaczęłam po owu i wygląda że było wszystko ok robiłam po owu też progesteron i był super ... , 2 jak widać zupełny fix a 3 - gin stwierdziła ze wszystko wskazuje na to ze to nowy cykl byłam u nie 2dc 3 miałam badania .... ech ja głupieje po prostu dlatego ten cykl zupełnie odpuszczam tzn obserwuje może w zeszłym psycha mi zadziałałabo jak pisałam takiego kwiatka nie miałam ...
co do stronki to musisz w ostatnim dniu cyklu czyli 31 odpalić okienko obserwacji (te gdzie się wprowadza zmiany ) i tam nacisnąć @ i w tych co się dołożyły to samo tym @ ustawiasz pierwszy dzień cyklu
mam nadzieje że pomogłam jak coś pisz

zaraz zabiorę się za nadrobienie wypowiedzi dzisiaj lekko zwariowany dzień miałam i dopiero wróciłam to będę już zaglądać

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:29 ----------

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
hehe oj wypasione wypasione nie powinny narzekać

[1=a2fc2be9cd8d1027f8cb90d 936276c49cf807c7d_6559504 24f87d;26873147]
Bez sensu. Skoro dla nas nie jest ujmą konieczność badania się, to i faceci powinni się badać, a nie boczyć się, że im się coś sugeruje [/QUOTE]
dokładnie bo przecież we dwoje chcemy fasoli to dlaczego tylko my sobie głowy trujemy ech

Cytat:
Powiem Ci, że ja mam takie same odczucia co do państwowych lekarzy. Co prawda ja do gin chodziłam cale życie na lewo bo mam pracuje w szpitalu gin-położniczym i miałam łatwiej. Ale ogólnie jak się idzie prywatnie to jest inne traktowanie. A jak sobie pomyślę ile mi z wypłaty zabierają na lekarzy z których nie korystam to mnie szlag trafia.
Kolejna kociara.
niestety polityka polska kuleje coraz mocniej ale co zrobić tylko sie powkurzać zostało wrrr
a tak ogólnie zwierzęciara ae kicury......... rozwalają mnie

Cytat:
kciuki za dobre wyniczki

Cytat:
co do lekarzy dokładnie niektórzy podchodzą do pacjęta jak do człowieka inni jak do worka ziemniaków przykre ....
i nie stresuj się tak
Cytat:
Hej kobietki. Pogoda się popsuła u mnie i słoneczka nie ma.
Cykle miałam 28-30dni. Więc teoretycznie przyszły wtorek - czwartek. Ale sądze,że zawita wcześniej bo w tym miesiącu miałam wcześnie owulację i 15 dzień wyższej tempki wypada mi w niedziele. Zobaczymy.
u mnie też dziś strasznie zimo i pada,
a co do tem trzymam trzymam kciuki żeby fasoleczka się mościła

Cytat:
i super

---------- Dopisano o 17:51 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

Cytat:
Napisane przez kaskaderka Pokaż wiadomość
hej wszystkim Ledwo przeczytałam posty i ledwo nawet leże-tak mi @ która dziś przylazła-daje popalić Jak ja mażę o 9 m-ach uwolnienia się od niej Mam nadzieje, że za niedługo poukładamy sobie oboje sprawy zawodowe tak abyśmy mogli zacząć się starać gdyż do IX - X
muszę zafasolkować, żeby zdążyć urodzić do V-VI/2012 roku muszę zdążyć przed upałami, które od kilku lat są trudne dla mnie do zniesienia ze względu na krążenie

No właśnie dlatego tak wam uparcie powtarzam, żeby prowadzić obserwacje tempki jak tylko 2-3 razy się nie uda zafasolkować przy regularnym (co 2-3 dni współżyciu) bo wykresy pomagają lekarzom zdiagnozować wasz problem i wiedzą dzięki nim z której strony się za problem łapać. Zrozumcie, że nasz służba zdrowia jest biedna a co czwarta para ma teraz problem z płodnością, więc lekarze nie mogą każdej na życzenie dać skierowanie na komplet badań jak im dwa m-ce nie wychodzi i dlatego też każą czekać rok.... a może się uda a może wam przejdzie ochota na dziecko w tym czasie. A tak jak idziecie z wykresami, to widzą, ze wam naprawdę zależy a w dodatku ogranicza się robienie badań na ślepo za co nam lekarze sa po cichu napewno wdzięczni. Oczywiście bywają sytuację, że wykresy wzorowe a dalej nic, więc wtedy zabierają się za TŻ jeśli dalej nic to znaczy, że jest blokada psychiczna ale dzięki tym wykresom szybciej można ustalić przyczynę i wyleczyć problemy. Nie wolno myśleć, że lepiej się nie badać, bo może coś jeszcze wyjdzie sorki ale to troche nie poważne, to lepiej co m-c starać się odchodzić od zmysłów i rozczarowywać się kolejną@ i być złą na cały świat....

No parka ci się udała i jaka zżyta Co do gin to faktycznie jest kompetentna jak kura do latania ja bym ją szybciutko zmieniła Kochana nie trać czasu i idź na konsultację do kogoś kto się zna na leczeniu a nie tylko szkołe na ściągach skończył. No chyba, że dotąd miałaś wykresy dobre i dopiero ten taki, bo jeśli tak to wiesz różnie bywa i rozchorować się można w każdej chwili tak jak z alergią na sierść, możesz przez 20lat wychowywać się ze zwierzętami a któregoś dnia dowiadujesz się, że masz już na nie alergię. Nic nie jest nam dane na zawsze.
i nie dobrze że ta @ przylazła no ale może 13 w piątek jak się zaczyna to będzie to trzymam kciuki i tego życzę
a co do parki to takie zgodne na zdjęciach hehhe a serio wesoło z nimi mamy bo albo się lubią albo ganiają jak wariaty

---------- Dopisano o 17:57 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ----------

kaskaderko tak się przyjrzałam dokładniej to dobrze rozdzieliłaś cykl bo 13 to pierwszy dzień i tak zaznacza zawsze na karcie masz cały cykl + 1 nowego a na nowej jeszcze raz 1 dzień i cały cykl tylko ta kolejna karta do zlikwidowania ...
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

Edytowane przez margo_78
Czas edycji: 2011-05-13 o 17:52
margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 22:19   #3990
martinka30
Raczkowanie

Cześc Kotki
Próbowałam Was doczytać i w połowie się pogubiłam
wróciłam włąsnie z całodobowego dyżuru lekarskiegi- tż mnie wysłał bo już nie mógł słuchac jak chyrlam. dostałam reklamówę leków bo to zapalenie gardła schodzące na krtan, z takim kaszlem że
ale bez antybiotyku się obyło póki co
mam nie gadać, tylko jak to zrobić jak się uczy angielskiego dzieciaki? jak do poniedziałku nie przejdzie to po L4 mam się stawić
co do obserwacji cyklu to mój poszedł się przez chorobe, skoku nie zanotuję, nie ma bata

fasolka
martinka30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości