|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1111 | ||
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() Cytat:
my zdecydowaliśmy się na ciemne co do chrztu- u nas narazie jest problem z chrzestną- nie mamy kandydatki. Wiadomo, pierwsze dziecko więc "wypada" kogoś z rodziny. Chrzestny będzie ode mnie a u męża nie ma kandydatki na chrzestną- takiej, z którą jakiś kontakt byłby. co do rodzeństwa dla maluszków- ja też już myślę o drugim, chciałabym mieć dwójkę dzieci a mam już 29 lat więc nie chcę czekać dłużej niż 1-1,5 roku. Ale co wspominam- nawet żartem- o tym mężowi to widzę przerażenie w jego oczach ![]()
![]() |
#1112 |
BAN stały
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Dzisiaj doszlo do mnie ze za 2 tygodnie mamy dzien dziecka i ze musze coś mojemu synkowi kupic
![]() ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-13 o 17:41 |
![]() ![]() |
![]() |
#1113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Natomiast Zuzie kapalismy co drugi dzien, a w dzien bez kapieli bylo przemywanie wacikami na przewijaku, wszystko sie odbywalo w tych godzinach co kapiel, wiec rytm dnia byl zachowany. Te kapiele co drugi dzien tez na zalecila ta sama polozna, ze wzgledu na mase Zuzi, byla dosc "licha" i taka praktyka, zeby jej nie forsowac i nie wychladzac. Teraz dziewczyny kapia sie co dzien, juz nawet nie ze wzgledu na brud, ale maja przy tym niesamowita frajde. A z trzecim jeszcze nie wiem jak bede postepowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1114 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1115 |
BAN stały
|
Ja od początku wiedzialam ze musi byc przynajmniej dwojka dzieciaczkow
![]() ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-13 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1116 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze dziewczyny co Wy tak z ta oliwka i ciemieniucha?
![]() ![]() Babonik ja bylam w Pradze jakies 8 lat temu... kup przewodnik, tam bedziesz miec napisane, co "trzeba" zwiedzic... |
![]() ![]() |
![]() |
#1117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-05-13 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1118 |
Zadomowienie
|
![]() co do kapieli - my kapalismy Mloda co dwa dni (tak Dziubek, twoja polozna ma racje - przy tej wodzie to az szkoda meczyc delikatna skore dziecka codziennie ![]() ![]() ![]() oczywiscie przy kazdym przewijaniu obowiazkowo krem do pupy. My stosowalismy tylko Sudocrem i NIGDY nie miala najmniejszego odparzenia, choc kupy walila 10 razy dziennie ![]() prasowanie - nie znosze ![]() ![]() wydatki - Bartessa pytala o 3-os rodzine czyli rozumiem, ze taka w ktorej jest juz dziecko, a to w porownaniu do dwojki ludzi duuuza roznica ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1119 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale każdy jak widać ma inne zdanie ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1120 |
Zakorzenienie
|
BABONIK byłam w Pradze dokładnie rok temu (pierwszy i ostatni raz za granicą), na wycieczce z kopalni, więc mieliśmy wszystko załatwione razem z przewodnikiem
powiem Ci, że Praga jest piękna ![]() zazdroszczę Ci ![]()
#1121 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A oliwke polozna zalecila i wiele innych osob. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1122 |
Zakorzenienie
|
mój Filip nie miał ciemieniuchy, a odparzoną pupkę miał 3 razy
2 razy przy antybiotykach, wtedy ma taką rzadką i chyba kwaśną kupkę, że pupcia momentalnie się odparza i raz po chusteczkach nawilżanych co mąż kupił, bo "naszych" nie było w sklepie taka jakaś uczuleniowa reakcja
#1123 |
Zadomowienie
|
Wzielam nospe polozyłam sie i pzrszlo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zrobilam z babcia bliny ![]() ![]() ![]()
#1124 |
Zadomowienie
|
Babonik, ja byłam w Pradze 2 lata temu i razem z moim T. mamy niezapomniane wrażenia.
ja osobiście polecam: 1) most Karola, który ma niesamowity urok. mnóstwo lokalnych malarzy, karykaturzystów i innych artystów sprzedaje tam swoje wyroby. 2) średniowieczny zegar astronomiczny na starym mieście, który o pełnej godzinie dzwoni i ruszają się figurki apostołów.(zawsze są tłumy pod zegarem) 3) całe stare miasto jest bardzo łądne, dużo knajpek i restauracji (ale uwaga - cena piwa dużo wyższa niż na obrzeżach) 4) katedra św. Wita 5) w pobliżu jest też złota uliczka, która wygląda jak uliczka ze świata krasnoludków, i którą zawsze odwiedzam jak jestem w Pradze, 6) dzielnica żydowska ( można wykupic w pakiecie wejście do chyba 3 synagog + cmentarz) - warto jeśli interesuje cię ta tematyka bądź nigdy nie widziałaś. Zwłaszcza synagoga hiszpańska jest niesamowita. 7) zamek na Hradczanach - nie byliśmy w środku, ale warto się wdrapac po schodach na górę i spojrzec na Pragę stamtąd, nawet nie wchodząc do zamku. Jest jeszcze mnóstwo kościołów i muzeum ale my nie przepadamy za muzeami, zależy w jakim kraju, ale ja raczej wolę chłonąc kulturę z ulicy ![]() jedzonko pyszne, piwko wyśmienite. Życzę dobrej zabawy! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1125 |
Zadomowienie
|
Mnie się coś zmienia w ciąży, mam ochotę gotować
![]() ![]() A zapomniałam, zakupiłam sobie dwie koszule do szpitala za niewielkie pieniądze, pewnie i tak pójdą na stracenie. Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-05-13 o 18:28 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1126 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1127 |
Zadomowienie
|
A co to ten kisz??
#1128 | ||
Zakorzenienie
|
Jeju jakie slicznusie
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Zrobię objazdówke po Polsce do wszystkich brzuchatek ![]() Cytat:
Witajcie! Jestem padnięta..... ten upał wykańcza, cały dzień w samochodzie, mąż się śmiał że jak mi tak grzeje przez szybę to woda w brzuchu mi się zagotuje... osioł jeden. Ale mam dzień ![]() Namieszało mi się w głowie od tych Waszych wypowiedzi, każda radzi inaczej z tymi oliwkami, kremami itd ![]() ![]() Mam takie pytanie..... strasznie bola mnie biodra i chciałabym pochodzić troche na basen, pływać nie umiem, ale chociaż w wodzie się poruszać, tylko mam dwu-częściowy strój, czyli brzuch na wierzchu. Co o tym myslicie? brzuszek już nie mały i boję się tych dziwacznych ludzkich spojrzeń..... ![]() Jak widzę te Wasze pokoiki to normalnie bym już ułozyła kącik dla Lilki, ale mąż twierdzi że jeszcze czas......... ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1129 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Co do kostiumu, to spojrzeniami ludzkimi bym się nie przejmowała, choć sama założyłabym raczej jednoczęściowy ze względu na wygodę i mój paskudny pępek ![]() To taka jakby zapiekanka na cieście (ja kupiłam gotowe) z warzywami, boczkiem i zalane jajkiem pomieszanym ze śmietaną. Oprócz tego że smaczne to jeszcze pożywne ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1130 |
Zadomowienie
|
Po wczorajszej imprezce jestem prawie gotowa na pójście do szpitala
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A w przyszłym tygodniu jedziemy zamówić wózek i łóżeczko ![]() ![]() No i w przyszłym tygodniu mężuś obiecał że się zajmie pomalowaniem pokoju ![]()
#1131 |
Zadomowienie
|
Drogie dziewczęta!
![]() ![]() ![]() Pytania są tzw. "testowe", zamknięte, więc powinno się Wam w miarę sprawnie na nie odpowiadać, mimo iż jest ich 46 ![]() ![]() Oto link do ankiety: http:// moje- ankiety. pl/respond-10310.html (trzeba usunąć spacje) Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu Wizażu tym ogłoszeniem, jeśli tak proszę o jakąś podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1132 |
Zadomowienie
|
Wiecie jakiegos dzis mam dolka ze tu mezulka nie ma obok mnie
![]() ![]() ![]() ![]()
#1133 |
Zadomowienie
|
Bartessp ja troche siedze w nieruchomosciach i takich tam, mialas juz sporzadzony akt notarialny?? Jezeli tak, to tam musi byc termin wplaty pieniazkow i ewentualnie poddanie sie egzekucji co do tego, wtedy jak termin minal, mozna nadac klauzule wykonalnosci. Jezeli aktu jeszcze nie bylo, no to wspolczuje, bo niestety sprawy z Ministwerstwem lubia sie ciagnac, najlepszy sposob, wydzwaniac az ih zameczysz
![]() Dziekuje dziewczyny za kciuki, czujemy sie z mlodym dobrze, mamy skierowanie na kontrolne ktg za trzy tygodnie. Pokazalam lekarzowi wynik ze szpitala tego wymazu, zapytal sie gdzie jest antybiogram. Ja mowie, ze nie zrobili. Zasmial sie i powiedzial, ze takie badanie to o kant dooopy ![]() ![]() ![]() A coby jeszcze zamknac sprawe jajek i salmonelli link tutaj. Tam jest napisane to co mipowtarzano zawsze: "kogel-mogel, surowe jajka, kremy (nawet te bite na parze) – jesz na własne ryzyko. Sparzenie skorupki jajka w gorącej wodzie nie wystarczy – bo pałeczki Salmonella przenikają do środka;" I owszem jajka z fermy sa bezpieczniejsze ale jajka od chlopa z targu smazniejsze a wiadomo, ze nie zawsze wiadomo co w nim siedzi.
![]() |
#1134 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny poszukujemy książek dla Nerolki !!!!! Jeśli któraś znajdzie taniej Język niemowląt i Język dwulatka to dajcie szybko znać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
zastepuje oliwke jak nia cialo (cale, nawet główke) smarujesz lub dodajesz do wody i tak delikatnie nawilza (wtedy juz nei smarujesz, chyba ze glowe). jak nie uzywasz parafiny mozesz do wody doac oliatum balneum czy inny emolient, ale odradzam jesli ze skora wszystko ok. na odparzenia albo sudocrem/linomag/inne na odparzenia albo talk. jak oliwkujesz czy kremujesz to nie talkujesz - ogolna zasada. uwaga - przy np. wysypce mozna do wody dodac nadmanganian potasu (tez z apteki) - dziala septycznie i wysuszajaco (wiec uwaga na sucha skore!). oliwkujesz po kapieli, ale ja robilam to o wiele rzadziej. co za duzo to niezdrowo. smarowalam tylek tylko jak widzialam ze czerwony. tylko raz mial odparzenie, wiec system dziala. nie sypiemy calego niemowlaka talkiem - podraznia drogi oddechowe! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1136 |
Zakorzenienie
|
Ma któraś z was nr do Pieleszki ???
|
![]() ![]() |
![]() |
#1137 |
Zadomowienie
|
#1138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A spojrzeniami się nie przejmuj, niektórzy gapią się jakby mieli ochotę zapytać co ja tu robię, bo jako ciężarna to w ogóle powinnam się w domu zamknąć, a ja mam jeszcze czelność na basen chodzić i brzuch pokazywać ![]() Babonik, ja byłam w Pradze we wrześniu, powiem to samo co dziewczyny - piękna jest! Oby się Wam pogoda udała to na pewno będzie super ![]() A z takich uwag, nie wiem czy dziewczyny się zgodzą - jeśli np przewodnik wycieczki prowadzi do restauracji i jedną poleca, to my zawsze szliśmy do innej ![]() ![]()
drugie ciągnie je ku górze... " Edytowane przez aania_20 Czas edycji: 2011-05-13 o 19:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1139 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Babonik - Praga-zazdroszcze ![]() ![]() oliwka- u mnie ta sama butelka stoi juz od dwoch lat ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1140 |
Zakorzenienie
|
albo smarujesz albo dajesz tylko do kąpieli - wybór nalezy do ciebie. uwaga - dziecko sie moze slizgac w takiej parafinowej wodzie! masc majerankowa uzywam na suche miejsca (bo to wazelina) i na łagodne zranienia/zarumienienia. jak robisz parafina cale cialo to juz nie kremuj twarzy oddzielnie. nie ma sensu. gencjana - takie fioletowe paskudztwo na pępek (jest jeszcze inny rodzaj np. na plesniawki i afty w buzi). mozna zamiast tego lac spirytus, ale ja wolalam fiolet.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.