|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2581 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
No bo chcialam zapytać jak sie robi suwaczek i podpis pod profilem ![]() taka nieobcykana w tym jestem za cholere
|
|
|
|
|
#2582 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
skasowało mi wszystkie cytaty....co za dziadostwo
![]() odpowiadam na to co pamiętam w takim razie ![]() po pierwsze Irmith i Eveline gratuluje udanych wizyt i jak o kimś zapomniałam to też gratuluję ![]() Małgosia nie przejmuj sie nadmiernie głupią reakcją TZ, w koncu to tylko facet oni najpierw chlapią a potem myślą mnie wkurza straaaaasznie jak mój TZ po długim namawianiu żeby np jechał ze mną na zakupy np jedzeniowe mówi mi - no dobra, już pojedzmy na te twoje zakupy, albo no dobra, już ci włączę tą pralkę czy co tam innego - tak jakby to faktycznie moja pralka albo moje zakupy były ![]() Bianeczko oj współczuję tej sytuacji z kasą - ja sobie tego nie wyobrażam. My tez nie mamy wspólnego konta, ja do niedawna zarabialam duzo mniej niz TZ, jak na stażu byłam to koło 400 zł mi wpadało :p ale nigdy nie było tak, że każdy sobie. Ja kupuje jedzenie, ciuchy dla nas i różne kino, wyjazdy itp są po mojej stronie raczej. No i spłacam raty za lapka a TZ płaci rachunki, spłaca kredyt i wydaje na budowlano-domowe rzeczy. POza tym każdy za sowje autko płaci sam wydaje mi sie ze tak nawet lepiej niz miec wspólne kontopisałyście, że wam wypominają głupie baby, że tak szybko po ślubie czy nawet przed jesteście w ciąży - i pewnie was to wkurza, wierzę. u nas z kolei odwrotnie - po ślubie przez 4 lata ciągłe pytania "a kiedy w koncu dziecko? przecież i tak kariery nie robisz (to do mnie)." A teraz westchnienia ulgi wszystkich najmądzrejszych, że w końcu jestem w ciąży, a T, juz nie taki młody... Jakoś żadnemu nie przyjdzie do głupiego łba, że może nie mogliśmy zajść w tą ciąże.... lullaby mnie się sukienka podoba, ma śliczny dół ale osobiście nie lubie takich asymetrycznych dekoltów i upitoliłabym całkiem te ramiączka ![]() Anuska przykro mi, że taka beznadziejna sytuacja z tym mieszkaniem ale może znajdziecie coś fajniejszego. 4 miesiące to jest trochę czasu ![]() my dzis idziemy na koncert Ani Dąbrowskiej, chyba, że się rozpada bo jakieś takie chmurki niewyraźne się przewalają...mam nadzieję, że fajnie będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:30 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ---------- Cytat:
to teraz szybko szukaj fajnej kiecki ![]() no i sytuacja z babcią też milutka o wiem o czym jeszcze pisałyście - w czym byłyście ubrane na obronę i ja zaczęłam intensywnie nad tym myśleć...za chiny ludowe nie pamiętam ale to juz dawno było
|
|
|
|
|
#2583 |
|
Rozeznanie
|
Natka super filmik
powiem wam jeszcze jedną sytuację, ale mam nadzieję ze się nie sprawdzi. Tydzień temu byłam u kuzynki i rozmawiałam z jej córką o komunii którą teraz będzie miała, a był w gościach bratanek tż który też zaczął małą o komunię wypytywać i powiedział że on 17 albo 18 (nie pamiętam) maja ma bierzmowanie i że Ł. (mój tż) będzie jego świadkiem! ja oczy jak pięć złoty, pytam się później tż a on mówi że nic o tym nie wie, że D. nie było i nie prosił o to żeby tż był świadkiem, pomyślałam ze to żart i że chyba bierzmowania już były (nie wiem jak tu jest i tż też nie pamięta, ja miałam w kwietniu swego czasu) ale dzisiaj teściowa mówiła właśnie o tym bierzmowaniu że będzie i jeszcze 2 komunie. Ale gadałam z tż i powiedział ze jak nie poprosi o to żeby był świadkiem to nim nie będzie bo nic takiego nie wie. Ale zezłościło mnie fakt takiego postawienia sytuacji i mam nadzieję że tż nie będzie świadkiem, bo kiedy on chce powiedzieć jak bierzmowanie we wtorek albo środę? i w dodatku pewnie będzie liczył że dostanie jakąś kasę a my nie przewidywaliśmy w tym miesiącu dodatkowych wydatków i nie pasi nam niespodziewany i pewnie nie mały wydatek! mamy komunię na którą jesteśmy zaproszeni od dawna ale ze względu na kasę nie idziemy, a on jak nam odstawi taką szopkę to nie wiem. Na samą mysl mnie cholera bierze |
|
|
|
#2584 | |||||
|
Zakorzenienie
|
ja po pracy juz w domku
![]() Cytat:
super bardzo sie ciesze teraz tylko kiecuszkę bedziemy ci pomagać wybierać he he ![]() Cytat:
super sprawaCytat:
a jak zrobiliście remont to np niech wam zwróci koszta albo odejmi eod czynszu-musicie walczyc o swoje Cytat:
a ogólni ekieck ajest sprzedawana w moim mieście wiec jak sie szybciej zdecyduje to odbiore sama i od razu wam napisze czy warto jakby co![]() śliczna Cytat:
wiec jak najbardziej bym brała![]() ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- a jeszcze miałam napisac o kontach my długo mielismy osobne ale korzystaliśmy i tak razem, podzielilismy sie tym z którego konta opłaty, a na zakupach to płacilismy róznie zalezy kto szybciej wyciągał portfel, a potem zrobilismy wspólne konto bo tak nam wygodniej i nie musimy rozdzieleć rachunków bo idzie wszystko z jednego , mnie to cieszy bo przez moją prace jak mam robić w domu przelewy to mi sie nie chce i tutaj ta fuche ma męzus
|
|||||
|
|
|
#2585 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-05-13 o 18:51 |
|
|
|
|
#2586 |
|
Zakorzenienie
|
mucka - na bierzmowanie nie daje się żadnych prezentów
aa2- ja dziś chce zamówić tę kieckę, nie jest droga i nie taka typowo ciążowa. U tego sprzedawcy zamówie sobie jeszcze jakąś bluzeczke (widziałam, że mają niedrogie ciązowe) i za jednym zamachem się obkupie, a co
Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-13 o 19:03 |
|
|
|
#2587 |
|
Rozeznanie
|
a tu jest inaczej, ja dostalam kase chociaz nie chciałam i mówiłam że nie chcę. A tż u synów brata był świadkiem prawie u wszystkich ( u jednego nie mógł być bo obaj bracia mieli razem bo jeden nie zdał) i wcześniej ze swoją mamą dawali 300zł, ale mieli razem większe dochody a my teraz mamy osobną kase i mniej niż teściowa i napewno tyle nie damy (bo to trochę mniej niż połowa naszej kasy)!
i tu wszyscy dają kasę na wszystkie okazję, wogóle tu nawet za pomoc rodzinie się płaci, tzn teściowa wszystkim płaci a my u innych za darmo robimy, ja uważam ze rodzinna pomoc powinna być bezinteresowna, tak jest w mojej rodzinie a nie za wszystko się płaci |
|
|
|
#2588 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a może jakiś niedrogi prezent? czym się interesuje? Może pogadaj z teściową, żeby wybrali kogoś innego bo wy nie macie kasy, nie wiem jak z nia żyjecie.
![]() Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO http://carlacosmetics.blogspot.com/ 22.08.2015 - Nasza Jagodzianka Wspólnie zamawiamy buty https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031 Edytowane przez bianeczkaa Czas edycji: 2011-05-13 o 19:14 |
|
|
|
|
#2589 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gdybym była w sytuacji jak Wy powiedziałabym, że przykro mi ale mamy inne plany i nie damy rady, jakbyśmy wiedzieli wcześniej to by się może dało coś zrobić, ale teraz już na pewno nie czy coś w tym stylu.. No albo z tż nic nie kupicie, to chyba logiczne, że jeśli jesteś w ciąży, to macie swoje własne wydatki i są większe niż zazwyczaj, więc jeśli ten młodzieniec liczył na jakiś prezent to powinien się wcześniej zastanowić i nie ma prawa mieć żadnych pretensji czy być zawiedzionym, bo chyba zna sytuację?
|
|
|
|
|
#2590 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuje Wam kochane mamiszcze za wsparcie
No mamy nadzieje, że znajdziemy coś lepszego Nic mi się nie chce, a to coś boli...i tak ciągle![]() Z tego wszystkiego wpadłam do mej mamuśki i zażądałam kawulca ....i oczywiście nawet połowy kubka nie wypiłam i ot pijaczka hehhe
|
#2591 |
|
Wtajemniczenie
|
Ta duchota mnie zaraz zabijee
Od około 13 słońce świeci prosto na moje okna, teraz już nie idzie wyrobić w tym zaduchu I przez to rozbolała mnie głowa i jestem strasznie wszystkim poirytowana. To dopiero maj, a co będzie na wakacjach... ![]() Poza tym tak sobie siedzę i przeglądam przepisy no i się rozmarzyłam.. http://puszka.pl/przepis/4611-falafel_felafel_.html http://puszka.pl/przepis/2933-sos_gr...ju_plywa_.html http://puszka.pl/przepis/2674-kapusn..._kapusty_.html Ale mam smaka na coś takiego Macie jakieś pomysły na kolację? Byleby to było coś słonego i nie mdławego. Bo ja od godziny kombinuję i zero pomysłów
|
|
|
|
#2592 |
|
Zakorzenienie
|
kurde ciekawe jak tam Ancia na wizycie, juz sie nei moge doczekać relacji a tu przez weekend nic sie nei dowiemy-no to nas zostawiła w oczekiwaniu he he
|
|
|
|
#2593 |
|
Zakorzenienie
|
Jesczze 3 stronki do nadrobienia mi zostały
![]() Ach tak nie prtzywitałam się nawet Czeeeeeeeeeeeeeeść ![]() Ale jestem objedzona I zła przez to na siebie bo wciągnęłam pakę chipsów (niestety nie mogłam opanowac tej zachcianki ), jadłam żelki i w sumie to nic zdrowego dla dzidzi i mam wyrzuty sumienia ![]() Do tego brak słów na moją głupotę bo wkręciłam sobie, ze mój brzuch jest za mały i zaczełam czytac o tym w necie i możecie się domyśleć co wyczytałąm :[ Nawet nie chcę tu przytaczać bo az mnie dreszcze przeszły jak czytałam więc NIGDY PRZENIGDY nie będe już czytałą zadnych głupot tylko WAS!
|
|
#2594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wolno ci czytac głupotek a co do brzuszka to moja kolezanka w piatym miesiacy byla tak płaska ze jak byłysmy nad wodą to siedziała w stroju i nic a nic nie było widać dopiero potem jej wyskoczyła zgrabna fajna piłeczka, najwidoczniej twoja dzidzia ma wystarczajaco miejsca i nie rośnie ci brzus bo wiecej nie potrzebuje-jak urosni eto uwierz mi zaraz sie tam rozepchawiez zakaz czytania głupotek bo
|
|
|
|
|
#2595 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki!!!!!!
![]() spieszę donieść, że nie nadrobiłam was.... jeszcze ![]() byłam u mojego gina na usg połówkowym. maleństwo zdrowe, ruchliwe ( nawet sam lekarz mówił- no po to doktorze to ono takie ruchliwe nie jest co do płci.... skutecznie się dzieciątko zakryło więc ..."wszystko się może zdarzyć" a nam kompletnie obojętna płeć, czekamy na nasze bejbi.a maleństwo tak kopie, ze szok, już aż brzuch się rusza, a to 21td3d. pozdrowionka
|
#2596 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie przejmuj się tym, niedługo pewnie Tobie jak i mi zacznie rosnąć prześliczny brzuszek ciążowy ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:42 ---------- Cytat:
Zazdroszczę tych kopniaków |
||
|
|
|
#2597 |
|
Zadomowienie
|
Drogie dziewczęta!
Potrzebuję Waszej pomocy Poszukuję dziewczyn, które zaszły w ciążę lub urodziły dziecko, mając mniej niż 18 lat lub w wieku do 19 lat (chociaż głównie tych najmłodszych mam). Jestem studentką resocjalizacji i ped. opiekuńczo-socjalnej i piszę pracę licencjacką na temat młodych mam. Jeśli urodziłyście dziecko do 19. roku życia, ale mimo to obecnie jesteście już starsze, także proszę o wypełnienie ankiety. Jeśli znajdą się dziewczęta, które dopiero zaszły w ciążę i czekają na narodziny swojego malucha, także zapraszam do wypełniania, odpowiedzi powinny pasować ![]() Pytania są tzw. "testowe", zamknięte, więc powinno się Wam w miarę sprawnie na nie odpowiadać, mimo iż jest ich 46 Mam też nadzieję, że nie będziecie czuły się urażone tymi pytaniami, bo niektóre, szczerze mówiąc, "zaglądają" w Waszą prywatność, ponieważ odpowiadają po prostu teorii w literaturze na ten temat... ale ankieta jest oczywiście ANONIMOWA! ![]() Oto link do ankiety: http:// moje- ankiety. pl/respond-10310.html (trzeba usunąć spacje) Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu Wizażu tym ogłoszeniem, jeśli tak proszę o jakąś podpowiedź
|
|
|
|
#2598 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Ale mam dziś dzień na smęcenie :/ Nie mam siły sprzatać a pokój wygląda strasznie no ale jutro TŻ ma wolone to razem posprzątamy
|
|
#2599 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
dobra nie mysle o tym, zobaczy sie co bedzie, moze nie poprosi bo uzna ze jak wtedy o tym napomknął to wystarczy i wtedy to niech nas w nos pocaluje! |
||
|
|
|
#2600 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2601 |
|
Zakorzenienie
|
babeczki gdzie jesteście? nudze sie
|
|
|
|
#2602 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ---------- Ja tez, ja tez musialam pojechac do sklepu po winogrona i wlasnie siedze przed lapkiem i sie obżeram
|
|
|
|
|
#2603 |
|
Wtajemniczenie
|
asik ja jestem jakby co, ale ze mnie coś dzis marny pozytek jest
|
|
|
|
#2604 |
|
Zakorzenienie
|
ja przed chwilą skończyłam jejśc winogrona
a teraz myśle czy zapodac lidy, arbuza czy lepiej cos zwiazanego z kanapkami he he![]() coś mnie ssie ![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- bo Ty kochana musisz odpoczywać |
|
|
|
#2605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym jasno powiedziała nie, jeślibym nie chciała z tż aby on uczestniczył w tym ze względu na sytuację.
|
|
|
|
|
#2606 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lausanne- |
|
|
|
|
#2607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz przerzuciłam sie na truskawkowe![]() a jutro męzus powiedział ze jedziemy po zapas carte dor
|
|
|
|
|
#2608 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak to juz jest w malych miejscowosciach ze kazdy kazdego zna, plotki tez zawsze byly, sa i beda i tego nie zmienisz, wazne zeby nauczyc sie z tym zyc, czyli po prostu olac i zyc swoim zyciemCytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Cytat:
Strasznie dobre sa pomarańczowe mannhattan
|
|||
|
|
|
#2609 |
|
Zakorzenienie
|
eee to nie wiedziałam ze lody zdrowe
dobrze wiedzieć
|
|
|
|
#2610 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
już za niedługo przybędzie nam kolejna mężatka ;D Wyobraźcie sobie, że dzisiaj pierwszy raz zdarzyło mi się, że ktoś chciał ustąpić mi miejsca Sytuacja wyglądała tak: wsiadłam po pracy w tramwaj do domu...po jakiś 3 przystankach jak się troszkę przerzedzili ludzie to nagle ktoś mnie puknął w ramię. Jak się odwróciłam to jakaś kobieta powiedziała abym sobie usiadła ... zanim zdążyłam podejść do wolnego miejsca i usiąść, to jakaś wymalowana stara bab podsiadła mnie ...na co ta kobieta co mi ustąpiła to tamtej..."ja nie Pani ustąpiłam tylko kobiecie w ciąży!!!"...na co ta stara..."że ją nogi bolą i musi usiąść!! Po tym zamieszaniu nagle jakaś młoda dziewczyna zerwała się z miejsca i ustąpiła mi miejsca Normalnie ale mnie zeźlił ten babsztyl... Ciekawa jestem, czy jak ona była w ciąży to też musiała stać, bo nikt nie chciała jej ustąpić miejsca!!! Nie trawie takich ludzi
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:48.

klas ki:
Jedynie pan w aptece, który stał za mną zwrócił uwagę, zę chyba powinnam stać jako pierwsza, ludzie się tylko obejrzeli i nic
A i melduję, że w H&M są komplety z bodziakami z napisem I love mum za 39.90 jeśli ktoś byłby chetny

Niesamowite że inni to już widzą 
ale dowiedzialam sie ze jest ślub konkordatowy, czyli mozna zalatwic i koscielny i cywilny za jednym razem, musze sie temu blizej przyjrzec
Wogóle się już przyzwyczaiłam do naszego gniazdka. I na dodatek przeprowadzka wypadnie przed porodem,ja z wielkim brzuchem, zasapana....o będzie ciężko!!!!

Od około 13 słońce świeci prosto na moje okna, teraz już nie idzie wyrobić w tym zaduchu
Macie jakieś pomysły na kolację? Byleby to było coś słonego i nie mdławego. Bo ja od godziny kombinuję i zero pomysłów