|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2521 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
ja tez bym strzelila focha, faceci nie potrafia zrozumiec pewnych rzeczy, ehh![]() Cytat:
Wiesz, ja bylam kiedys swiadkiem jak ciężarna sama sie wepchnela w kolejke i powiedziala ze musi po prostu wejsc do gabinetu zabiegowego bo jest w ciazy i koniec, ludzie tylko popatrzyli, w tym ja bo tez tam stalam a ona weszla i powiem Ci ze nastepnym razem tez tak zrobie
|
||
|
|
|
#2522 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
No i zadzwoniłam do niego, i powiedziałam od razu o tym koncie i o tym, że skoro mnie rozlicza to i sam ma się rozliczać ze mną to się oburzył wielce, ze jakim prawem
doznał szoku Wcześniej się nie chwaliłam ale zamówiłam sobie sukienkę na sesję plenerową Dzisiaj przyszła i poprawiła mi humor jest cudna ![]() http://allegro.pl/jaaga75-falbanki-p...594467755.html
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
My z tż mamy osobne konta, ja obecnie nie zarabiam, więc mi zawsze ze swojej wypłaty przelewa żebym miała tylko dla siebie. Dostępu do jego konta nie mam, ani on do mojego, ale nam to nie przeszkadza. Zawsze jak dostaje wypłatę to mówi mi ile(chociaż nigdy go o to nie pytam) i wylicza ile możemy w msc wydać, bo np zbieramy na coś, albo jakieś większe opłaty są(ubezpieczenie samochodu itp) Na zakupach on płaci i dba żebym zawsze miała jakieś pieniądze w portfelu "na wszelki wypadek" bo ja raczej kartą płacę. Pasuje mi ten system co mamy
|
#2524 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co za babsztyl! widzisz stara panna niedzieciata - tragedia, pewnie jej żal dupe ściska! Nie przejmuj sie i już ![]() Cytat:
Jak my mówiliśmy o Szczepanie kiedyś tam to wszyscy sie śmiali, a my teraz całkiem serio myślimy że jeżeli byłaby niespodziewanka i Niuni coś by się pojawiło między nóżkami to będzie Szczepcio ![]() kolorowych snów ja zrobie jakiś obiadek, ogarne kuchnie i moze troszeczke mieszkanie i też chyba pójde sobie na drzemke ... ta pogoda dzisiejsza mnie dobija już lepiej gdyby lało a tak jest tylko duchota straszna i ciśnienei przybijające do ziemi, musze sobie swoje zemirzyć ...Kochane jak któraś już kupuje pampersiaki to w Tesco jest promocja 3 opakowania za 99,95, z tym że w moim małym tesco najmniejsze były 3 czyli do 4-9 kg ale ja chyba sama zakupie paczuszke żeby była ![]() hehehhe, właśnie weszłam na suwaczek i się rozientowałam ze wg @ zaczynam dziś 25 tydzień
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-13 o 15:45 |
|||
|
|
|
#2525 |
|
Rozeznanie
|
Ja z moim tz nie mam wspólnego konta jeszcze, znamy się krótko i nie wiem jak to będzie jak wspólnie zamieszkamy....
Z byłym mezem miałam wspolne konto, ale nie miałam dostepu do niego....to juz inna historia i stare czasy na szczescie
|
|
|
|
#2526 |
|
Zakorzenienie
|
MalgosiaM8 - na przeziębienie najlepszy czosnek. Wiem, ze niedobry, ale mnie wyleczył z anginy i zapalenia ucha chyba w 3 misiącu ciąży. Spróbuj z cukrem, dasz radę! Co do męża - każda z nas wie jacy on są. Najpierw mówią, potem myślą. Strzel sobie bavarię i nic a nic się nie smutaj
bianeczkaa - jakaś króciuka ta sukienka się wydaje, albo tylko tak wygląda. A czemu teraz chcecie plener? Żeby było z dzidzią czy jak? acelinka - jak nic nie wyrosło małej to raczej już nic nie wyrosnie za 25 tcMiałam jechać na wykłady na studia, ale nie dam rady. Zrobiłam obiad, a w miedzy czasie zwymiotowałam całe śniadanie.... Czyżby znów wróćiły mdłości?? |
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
Ma termin ślubu cywilnego
2 czerwca. Okazało się że ciąża to powód na przyśpieszenie terminu i nie musimy czekać miesiąca i jednego dnia uf. Jak coś zjem to zabieram się za nadrabianie. Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-13 o 15:58 |
|
|
|
#2528 |
|
Rozeznanie
|
Oj...biedactwo.... Mam nadzieje ze nie wróciły tylko jakis jednodniowy strajk zołładka masz.... Ja wymiotów nie miałam nigdy, najwyzej mnie mdliło na początku....
|
|
|
|
#2529 |
|
Zakorzenienie
|
A jeśli chodzi o pieniądze - to ja sobie nie wyobrażam, zeby wszysko było inne niż "nasze".... I naprawdę cieszę się, że ten mój chłop ma takie a nie inne podejście do tych spraw.
|
|
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
Jak tak czytam co napisala Bianeczka to naprawde masakra
my z TŻ nigdy nie rozdzielalismy nieczgo, nie ma "moje", "twoje" wszystko jest nasze, a on kochany nawet jak mamy wydatki to dba o to zebym mogla sobie kupic jakis ciuszek czy cos oboje zarabiamy i oboje to dzielimy
|
|
|
|
#2531 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2532 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wytykac nam to potrafią, ale oni to już inna bajka. Książęta cholera Trzymam kciuki kochana, obyś była górą![]() A sukienusia naprawdę słodka Cytat:
. To już niedługo dołączysz do naszego grona szczęśliwych mężatek hihi
|
|
#2533 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mąż juz przyjechał, popatrzył na mnie powiedział "co foch" i pojechał na ryby.. no comentos :/ nie lubi jak sie na niego focham, więc może wieczorem jakiś czuły gest w moim kierunku wykona mdłośći, oh noł współczuje strasznie.....Cytat:
szukasz sukienki ślubnej ?
|
|
|
#2534 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zazdroszcze ze juz bedziesz miala chociaz cywilny, my sie nie spieszymy teraz ze ślubem, bo TŻ oznajmil ze nie chce zeby ktos myslal ze bierzemy ślub tylko ze wzgledu na dzidzi no i chcemy to zrobic tak jak zaplanowalismy poltorej roku temu wiec i tak musimy odkladac pieniążka ale dowiedzialam sie ze jest ślub konkordatowy, czyli mozna zalatwic i koscielny i cywilny za jednym razem, musze sie temu blizej przyjrzec
|
|
|
|
|
#2535 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Za to właśnie go kocham---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:07 ---------- Cytat:
|
|
#2536 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2 - podpisujesz papierki tylko w kościele, a ksiadz przesyła to dalej do USC -> my tak mieliśmy, wygodnie, szybko i bezboleśnie |
|
|
|
|
#2537 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:14 ---------- Zabiłabym wzrokiem!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!! |
|
|
|
|
#2538 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#2539 |
|
Rozeznanie
|
O matko ale się teraz zdenerwowałam
Wogóle się już przyzwyczaiłam do naszego gniazdka. I na dodatek przeprowadzka wypadnie przed porodem,ja z wielkim brzuchem, zasapana....o będzie ciężko!!!!
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
czyli też nie było wesoło ...
anuska- no to superancko! Edytowane przez agnieszka 0605 Czas edycji: 2011-05-13 o 16:18 |
|
|
|
#2541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
do płci troche z dystansem podchodze bo wiem jak mojej bratowej całą ciąże mówił lekarz że będzie dziewczynka, a tu mamy Mateuszka ![]() dziękuję ![]() Cytat:
super! ![]() lullaby, dokładnie bardzo to wygodne jest teraz większosć par bierze właśnie taki ślub
Edytowane przez acelinka Czas edycji: 2011-05-13 o 16:21 |
||
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
acelinka - nie strasz! bo jak mój gin się pomylił to młody będzie ubierany w kolorystyce różowej
|
|
|
|
#2543 | |
|
Raczkowanie
|
Golgie
Anetika no co za głupia baba przed ciążą byłam bardzo potulna, ale teraz jakby ktoś powiedział coś złego związanego z moim dzieckiem i moim stanem to bym zagryzłaU mnie z kolei wszyscy patrzą na mnie jak na nastolatkę w ciąży Zawsze wyglądałam młodo i rzeczywiście często biorą mnie np. za 16-latkę (albo mniej). Jak miałam praktyki z języka polskiego w szkole 2 razy nakrzyczały na mnie panie na korytarzu, żebym nie chodziła tu w trakcie lekcji![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - znalazłam taką sukienkę na allegro i chyba sobie zamówię. Tylko nie wiem jaki kolor
u tego sprzedawcy są też fajne tuniki i bluzki na ciąże jak i po
|
|
|
|
#2545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem właśnie tylko czy na cywilnym jak zapraszam przyjaciółke jako świadka to czy muszę zapraszać jej faceta i wliczać go w to mini przyjęcie po? I właśnie szukam sukienki, ale nie wiem gdzie zacząć żeby znaleźć ładną w dużym rozmiarze |
|
|
|
|
#2546 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
głupia baba z moim M jesteśmy 7 lat i barrrrdzo chcieliśmy tego maluszka, a ona z takimi tekstami ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:29 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mieliśmy zrobić plener kwiecień-maj, a sukienka jest dłuższa niż wygląda na zdjęciu, ciut przed kolano, ale tylka nie widać
|
|
|
#2549 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bratowa do brzucha mówiła Julka i też Matuś miał ubierane różowe śpiochy, no a teraz 100% chłopak łobuz, na psychike mu to nie wpłynęło więc wrazie czego nie ma sie co martwić, no może tylko tyle że sie sukieneckzi zmarnują
|
|
|
|
|
#2550 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

ja tez bym strzelila focha, faceci nie potrafia zrozumiec pewnych rzeczy, ehh
do środy sie bede byczyc
doznał szoku
Dzisiaj przyszła i poprawiła mi humor
jest cudna 

co za babsztyl!
.
za 25 tc

Wytykac nam to potrafią, ale oni to już inna bajka. Książęta cholera
. To już niedługo dołączysz do naszego grona szczęśliwych mężatek hihi
u tego sprzedawcy są też fajne tuniki i bluzki na ciąże jak i po