Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-13, 16:46   #3871
iizabelaa
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

Idalia chyba przechodzi ten słynny skok
Bo nie chce w ogóle w dzień spać, już z 3 dzień
a w środę kończymy 8 tydzień, więc by się zgadzało

A może informacje o tych skokach ktora kiedyś chyba Niutka wkleiła dałybyśmy na pierwszą stronę?

A i zaszalałam i odstawiłam Delicol, wczoraj wieczorem mi się skończył i stwierdziła że zobaczę czy jak przestanę dawać to będą kolki znowu czy nie.
kurcze te krople to wydatek 30 zł na tydzień
ja nie wiem jak niektórzy ludzie sobie radzą finansowo

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
Boże dziewczyny co mnie dopadło
Wczoraj z samego rana nieźle mnie przeczyściło, a potem wymioty.

... a z dobrych wieści to moje dziecko w 2 noce z rzędu spało 7-7,5 h
ale to zauważyłam,że sypia więcej jak ma suchą pieluszke.. takie moje spostrzeżenia.. zobaczymy na dniach.
brzmi jak jelitówka

nasz rekord to 6h 40min
dzisiaj też było 6 h

aaa i wczoraj jak odlożyłam do łóżeczka, to ani razu nie musiałam przychodzić

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Moja kota podchodzi nieraz jak karmię, i patrzy o co chodzi i to najwyraźniej zaspokaja jej zainteresowanie małym człowiekiem. Ze dwa razy wtedy podeszła i polizała małego po główce. Ale myślę, że go zaakceptowała, bo jej ulubionymi miejscami do spania jest przewijak i (jak nie upilnujemy) łóżeczko małego - zagrzebana w kocyku lub rozłożonym rożku, czyli miejsca gdzie zamach młodego jest najbardziej intensywny.

I Ty mówisz o swojej "klucha", to ja dopiero mam żartego kluska w domu . Młody tak się rozjadł, że przez ostatnie dwa tygodnie przybrał 800g.
kurcze ... nasza kocica też lubi spać w łóżeczku ... już nie ma do niej siły
a Mała omija szerokim łukiem

eee tam moja ważyła 5kg w dokładnie 7 tygodniu
i ma polika jak chomik
Stary 2011-05-13, 18:06   #3872
Jok3r
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość

A może informacje o tych skokach ktora kiedyś chyba Niutka wkleiła dałybyśmy na pierwszą stronę?

A i zaszalałam i odstawiłam Delicol, wczoraj wieczorem mi się skończył i stwierdziła że zobaczę czy jak przestanę dawać to będą kolki znowu czy nie.

brzmi jak jelitówka

nasz rekord to 6h 40min
dzisiaj też było 6 h

aaa i wczoraj jak odlożyłam do łóżeczka, to ani razu nie musiałam przychodzić

kurcze ... nasza kocica też lubi spać w łóżeczku ... już nie ma do niej siły
a Mała omija szerokim łukiem

i ma polika jak chomik
Odnosnik do stornki o skokach jest na 1-szej str tylko ciut nizej

Kurka laski mam takie zaleglosci, ze normalnie nie wiem kiedy to wszystko nadrobie. Pogoda super, wiec jestem praktycznie caly dzien poza domem i jak wroce to padam na pysk.
Zaczynajcie powoli myslec nad tytulem kolejnej czesci, bo widze, ze powolutku zblizamy sie do konca
Jok3r jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 18:17   #3873
marsylia
Wtajemniczenie

Dziewczyny na ile najdłużej wypuszczacie sie z marsupi?

My dzis bylismy na spacerze ale normalnie prawie glowe mi urwalo. I kregoslup boli jak cholera, chyba troche przesadzilam to nasz pierwszy taki daleki wypad.

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość

marsylia-zastanawiałam się, gdzie ja jeszcze coś z sówkami widziałam, a teraz patrze, ze sama zamówiłam takie bodziaki
http://allegro.pl/body-z-krotkim-rek...589210744.html

tylko troche dziewczece
Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
W dzień body na krótki i nic więcej.
Na noc zakładam kaftanik z długim i śpiochy, bo jednak w nocy chłodniej.

Prunell dzięki

Bosti mina bezcenna

Basia nawet dziś dała pospać. Ciekawe co będzie w dzień.
na spacer nie pójdę bo pogoda

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

moje dziecko na bank przechodzi skok.
własnie doczytałam, ze dzieci urodzone 2 tyg pozniej mogą przechodzić skok wcześniej. a młoda dwie noce z rzedu dała popalic, wczoraj miałysmy pierwsze łzy. a dwa dni temu się uśmiechnela do mnie, myslałam ze mam omamy, ale dzis sie przekonałam, ze nie.

sorki ze tak nie po polskiemu, ale młoda mam na rekach
u nas wczoraj byly pierwsze lzy a maly ma 2 tyg i 3 dni

w ogole mam kryzys laktacyjny wczoraj wieczorem o pierwszej byl taki ryk! myslalam ze go brzuch boli bo si prezyl przy cycu w koncu po pol godzinie wpadlam zeby dac drugiego imaly po 2 minutach zasnal i dzis oproznia cale dwa cycki a zawsze jechal na jednym i jest grzeczniutki. ehh nasze kolki to raczej nie kolki tylko glupia matka
szymelka dobrze ze wszystko sie wyjasnilo i malutka jest zdrowa]

Cytat:
świetnie wygląda na tej macie

duże mamy dzieciaki
mi to się nieraz wręcz śni, ze małą karmie, na szczęście po ilości butelek idzie się zorientować

dzięki
specjalnie już mojej kupuje większe rozmiary, żeby mieć pretekst, bo tych bieżących to ma aż za dużo, a tyle pięknych ciuszków jest

u mnie tylko akt potrzebny był, oryginał

współczuję ci stresu

moja Nadunia kończy dziś 6 tygodni
mamy dziś wizytę u pediatry i oczywiście się taka "pikna' pogoda trafiła, mam nadzieje, ze chociaż nie będzie padało.
ciekawa jestem, ile moja kluska wazy

uśmiechy dla wizazowych ciotek
slodziutka - my ciagle czekamy na pierwszy usmiech ktory nie jest wynikiem kupy

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
traicionera ale z Nadii uśmiechnięty pucuś kochana jest

bosti ja też położę młodą na niewypranej i zobaczymy czy jej się spodoba

diatoma my ostatnio byłyśmy u babci tż i to samo było, myślałam że tam skonam, ona swoje a ja swoje, w końcu przestałam na nią zwracać uwagę i monologi prowadziła
to jak moja tesciowa - ciagle przezywa ze Franek ma zimne raczki i ze chlodna go ubieram bo w brzuchu byla temp 36 stopni a on ma body krotki - ramprs i skarpety a jak spi to jeszcze kocyk, a w domu 23 stopnie i cieplej. Ja sie trzymam zasady zeby nie kichal.
a rece po mnie i tak zawsze bedzie mial zimne

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny i jeszcze raz dzieki za wszystkie gratulacje Porody juz mamy wszystkie za soba teraz najwieksza przygoda naszego zycia rozpoczeta w pelnym skladzie

Przepraszam, ze ja jeszcze nie tak na biezaco ale same rozumiecie - dylematy swiezej mamy
i apel do mamus chlopcow!!!!

Jak do jasnej ciasnej ukladacie pieluszke, zeby maly sie nie przesikiwal????!!!!! Ja juz nie mam go w co ubierac, dzis mialam dylemat, bo po prostu co siku to zmiana ubrania - cale plecy mokre...
Jest na to jakis sposob, czy po prostu przyjdzie mi dokupic ciuszkow??

I kolejna sprawa - jak wygladal wasz pierwsze tygodnie z malenstwem, zwlaszcza w nocy?
W dzien to prawie dziecko idealne ale w nocy... Budzi sie po 2h tak okolo 24 lub 1 rano i pozniej albo wisi na cycku przez 5h i w ogole nie chce spac albo nie chce juz jesc tylko oglada swiat i marudzi - ani w lozeczku ani nawet przy mnie - choc staram sie tego unikac jak ognia - nie chce zasnac i ja juz sciany podpieram, oczy na zapalke a w gescie desperacji dalam mu smoczka, ktory czasem pomoze ale tez nie zawsze i naprrawde nie wiem o co chodzi Dlaczego mu sie tak wszystko przestawia?
zasada nr 1 siusiakiem w dół
ja pilnuje siusiaka ale jak maly spi na brzuchu to i tak zdarza mu sie przesikac. a kupa na plecach to u nas standard.

Co do systemu to u nas w sumie od 4 doby bylo dobrze. Na poczatku jeszcze budzilam malego na jedzenie. W dzien teraz spi przerwy miedzy karmieniami to 3 - 3,5 godz. w nocy ok. 4 godzin, choc zdarzalo sie i 5. ogarniecie malego w nocy z przewinieciem, karmieniem i ladowaniem w lozeczku ok 40 minut.

Montiibidulko. Mam nadzieje ze szybko dojdziesz do Siebie

Dziewczyny co za kraj popieprz**!!
dostalimy z mezem dwa mandaty z us za za pozne zlozenie nip - 3 infornmacji ze zmienilismy miejsce zamieszkania. Nie wiedzielismy ze jest na to 30 dni i wpisalismy faktyczne daty. a moglismy po prostu napisac tak zeby bylo 29 dni i juz.

po 200 Zl na glowe. dzwonilam do znajomego z tego us i zmienili na 140 zl- mozemy sie odwolac ale szanse sa male bo maja taka polityke zeby za wszystko karac

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 18:24   #3874
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość

Boże moje dziecko tak boli brzuch, że od paru dni już nie daję rady Miewa takie ataki w ciągu dnia, że nie mogę go uspokoić. Pediatra powiedział, że to przez to, że Alanek jest małym obżarciuchem i dlatego go boli. Przepisała kropelki i raz dziennie kazała dawać mu zamiast mojego mleka 90 ml Nutramigenu. Poleciła też dawać do picia rumianek. Robię to wszystko a i tak brzuszek boli Wczoraj było już spokojnie i myślałam, że mu przejdzie a dzisiaj znowu. Zrobił nawet kupkę po dwóch dniach a i tak mu to nie pomogło
ojej współćzuję...

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

taa ale najpierw będziemy jak nasze teściowe
ło matko uchowaj boże od tego

Cytat:
Szczepiła może któraś z was na megingokoki, grypę i ospę wietrzna
ale położna polecała na ospę bo takie małe dzieci ciężko ospę przechodzą ale my się chyba nie zdecydujemy pediatra nic nie mówiła o tym.

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
współczuję Ci, bo mój ma dzisiaj to samo, pręży się, wygina, śpi po 5 - 10 minut i tylko rączki i to najlepiej chodzić z nim bo jak usiądę to ryk, i dziś bąków nie puszcza i jedną kupę zrobił, wydaje mi się że boli go też odbyt, bo ma tam aż w środku krostki takie czerwone i nie chce to zejść nawet jak smaruję taką maścią na recepte
aż się boję nocy
oj może to jakieś odparzenie? mój też tak miał przy odbycie ale smarowałam alantanem i po 2 dniach przeszło.
ale powiem ci mój też dziś ma problem z kupką od rana się męczy co jakiś czas się pręzy płacze a kupy ani widu ani słychu...
a je dziś tylko butlę i co 2-3godziny 130ml... teraz poszedł na spacer z mamą moją i śpi. mam nadzieję że zrobi kupkę kupiłam na wszelkie szelki czopki glicerynowe jak coś to wsadzę może coś rozruszam bo się męczy. mama mi dziś opowiadała że ja to notorycznie miałam problemy z kupą wiele razy musiała termometrem gmerać oby Oli nie odziedziczyl

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
byliśmy wczoraj u lekarza pediatry na pierwszej wizycie .
a więc mały wczoraj miał 3 tygodnie i 3 dni i waży 4960 Mam co nosić na rękach .
super duzy chłopczyk zdjęcia świetne

Cytat:

ja też masakra pampersy, leki, chusteczki, kremy itd... a jeszcze nie daj boże jak się ma te drogie mleka... masakra...

Cytat:
Napisane przez Jok3r Pokaż wiadomość

Zaczynajcie powoli myslec nad tytulem kolejnej czesci, bo widze, ze powolutku zblizamy sie do konca
nom kurczę fajnie tak pierwszy wątek - wszystkie się zmieściłyśmy z rozpakowaniem

taki tytuł mi przyszedł na myśl : lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem

albo lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi

taka wena chwilowa

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 18:50   #3875
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Dziewczyny na ile najdłużej wypuszczacie sie z marsupi?

My dzis bylismy na spacerze ale normalnie prawie glowe mi urwalo. I kregoslup boli jak cholera, chyba troche przesadzilam to nasz pierwszy taki daleki wypad.

tylko troche dziewczece

u nas wczoraj byly pierwsze lzy a maly ma 2 tyg i 3 dni

w ogole mam kryzys laktacyjny wczoraj wieczorem o pierwszej byl taki ryk! myslalam ze go brzuch boli bo si prezyl przy cycu w koncu po pol godzinie wpadlam zeby dac drugiego imaly po 2 minutach zasnal i dzis oproznia cale dwa cycki a zawsze jechal na jednym i jest grzeczniutki. ehh nasze kolki to raczej nie kolki tylko glupia matka
szymelka dobrze ze wszystko sie wyjasnilo i malutka jest zdrowa]

slodziutka - my ciagle czekamy na pierwszy usmiech ktory nie jest wynikiem kupy

to jak moja tesciowa - ciagle przezywa ze Franek ma zimne raczki i ze chlodna go ubieram bo w brzuchu byla temp 36 stopni a on ma body krotki - ramprs i skarpety a jak spi to jeszcze kocyk, a w domu 23 stopnie i cieplej. Ja sie trzymam zasady zeby nie kichal.
a rece po mnie i tak zawsze bedzie mial zimne

ja pilnuje siusiaka ale jak maly spi na brzuchu to i tak zdarza mu sie przesikac. a kupa na plecach to u nas standard.

Co do systemu to u nas w sumie od 4 doby bylo dobrze. Na poczatku jeszcze budzilam malego na jedzenie. W dzien teraz spi przerwy miedzy karmieniami to 3 - 3,5 godz. w nocy ok. 4 godzin, choc zdarzalo sie i 5. ogarniecie malego w nocy z przewinieciem, karmieniem i ladowaniem w lozeczku ok 40 minut.

Montiibidulko. Mam nadzieje ze szybko dojdziesz do Siebie

dostalimy z mezem dwa mandaty z us za za pozne zlozenie nip - 3 infornmacji ze zmienilismy miejsce zamieszkania. Nie wiedzielismy ze jest na to 30 dni i wpisalismy faktyczne daty. a moglismy po prostu napisac tak zeby bylo 29 dni i juz.

po 200 Zl na glowe. dzwonilam do znajomego z tego us i zmienili na 140 zl- mozemy sie odwolac ale szanse sa male bo maja taka polityke zeby za wszystko karac

najdłużej to byłam chyba z 2-3 godziny w marsupi
dzięki, moja się uśmiechała zawsze podczas robienia siusiu, ale to inny uśmiech zupełnie

weź mnie nastraszyłaś, bo ja tez na ostatnia chwile składałam np3 moje i męża. obyśmy nie dostali mandatu
Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
ojej współćzuję...

ło matko uchowaj boże od tego

ale położna polecała na ospę bo takie małe dzieci ciężko ospę przechodzą ale my się chyba nie zdecydujemy pediatra nic nie mówiła o tym.

oj może to jakieś odparzenie? mój też tak miał przy odbycie ale smarowałam alantanem i po 2 dniach przeszło.
ale powiem ci mój też dziś ma problem z kupką od rana się męczy co jakiś czas się pręzy płacze a kupy ani widu ani słychu...
a je dziś tylko butlę i co 2-3godziny 130ml... teraz poszedł na spacer z mamą moją i śpi. mam nadzieję że zrobi kupkę kupiłam na wszelkie szelki czopki glicerynowe jak coś to wsadzę może coś rozruszam bo się męczy. mama mi dziś opowiadała że ja to notorycznie miałam problemy z kupą wiele razy musiała termometrem gmerać oby Oli nie odziedziczyl

ja też masakra pampersy, leki, chusteczki, kremy itd... a jeszcze nie daj boże jak się ma te drogie mleka... masakra...

nom kurczę fajnie tak pierwszy wątek - wszystkie się zmieściłyśmy z rozpakowaniem

taki tytuł mi przyszedł na myśl : lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem

taka wena chwilowa
no właśnie te pakiety mi namieszały w głowie z tymi szczepieniami i sama już nie wiem, co brać.
a pelny pakiet kosztuje..uwaga...2 950 zl
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 18:52   #3876
laseczkaa
Zadomowienie

Cytat:
ależ z twojego kawal chłopa jest
fajny
tak jest co nosić i dlatego on takim głodomorem jest

Cytat:

taka wena chwilowa

a tytuły świetne

a ja przeziębiona jestem zaczęło się najpierw bólem gardła wczoraj doszedł katar i kaszel i głowa boli. temperatury nie mam . i teraz pytanie czy ja nie zarażę małego ? Orientuje się któraś może ?

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 19:07   #3877
Anessa
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez Yahoo do Anessa Send a message via Skype™ to Anessa

Cytat:
Może po prostu źle zakładasz pieluszkę i jest za luźno zapięta? Bo trudno mi sobie wyobrazić inny powód przesikiwania. Jakich pieluszek używasz? Czy na pewno masz dobry ich rozmiar? Nam się czasami zdarzało, że wyleciało bokiem. Ale zawsze to była wina zbyt luźnej pieluszki.
Rozmiar mam ok, moze rzeczywiscie czasem za luzno zapinam
Posprawdzam

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
ja układam siusiaka w dół, jak był w górę albo chociaż na bok to się zdarzało, że przeciekało, chociaż pieluchę zapinałam ciasno

wiesz co, może spróbuj go w ciągu dnia częściej budzić regularnie na jedzenie, ja mojego przez pewien czas jak za długo spał budziłam i zaczął dłużej trochę spać w nocy, teraz się budzi co 2,5-3 godziny, zje swoje w maks 30 min z przewijaniem i lulu
czasem się zdarzy, że godzinę powisi, ale już rzadko
W tym sek, ze on ogolnie malo spi - max 2h po prawie 3h karmienia, przebierania i przewijania wiec jesli mam go budzic co 1h np. to ja odlatuje

Cytat:
Napisane przez patrycja_22 Pokaż wiadomość
Monti ale się biedaczko wymęczyłaś dobrze, że już jest lepiej

Anessa
ja miałam ten sam problem i myślałam, że zwariuję bo już nie miałam siły go przebierać. Już w szpitalu zaczęłam się borykać z tym problemem. I co się okazało przy zakładaniu pieluchy wywijałam mu nieświadomie siusiaka do góry i stąd to ciągłe przesikiwianie. Od tego momentu zawsze przy zakładaniu pampersa sprawdzam czy siusiak aby na pewno jest do dołu
Pokombinujemy

Cytat:
opis porodu trzymający w napięciu - widać że łatwo nie było ale dałaś radę a synek śliczny i taki malutki

co do przesikiwania - nam to się nie zdarza , może tylko kilka razy. Upewnij się czy siusiak jest w pieluszce na dole skierowany jak zakładasz pieluszkę, jak ją zakładasz czy dobrze zapinasz ją czy jest dość wysoko z tyłu i że wyjmujesz falbanki jak zapniesz pieluszkę na nóżkach - powinno pomóc
a co do kolejnego pytania :
moje pierwsze tygodnie -trudne , ja karmię tylko piersią i mały najchętniej by był cały dzień przy cycku bądź spał u mnie na rękach, w nocy do tej pory śpi z nami w łóżku chociaż wieczorem kładę go w łóżeczku i potem jak się budzi to w łóżku już z nami nad ranem czasem staram się w łóżeczku ale łatwiej zasypia przy mnie, a w dzień to tylko łóżeczko . co do karmienia w nocy u mnie wygląda to teraz tak że średnio w budzi się co 3 godziny czasem krócej czasem dłużej jak się obudzi to zanim uśnie mija od 30 min do 1,5 godziny -łącznie z przewinięciem próbą zaśnięcia i karmieniem.
Alez sliczny ten grubasek
Czyli podobnie jak u mnie z noca tylko, ze u mnie bardziej nieprzewidywalnie - jeszcze. Tylko, ze ja do lozka go nie zabieram, staram sie, zeby zawsze zasypail albo w swoim jak jestesmy na gorze albo w ciagu dnia w wozku jak jestem na dole.

Cytat:

No to sie macie z tym placeniem, bidulko

Boszzze, kiedy u mnie system przespanych nawet 3h bedzie norma

Widze, ze patent z siusiakiem i ciasna pieluszka to najlepsze rady, wiec bedziemy walczyc - dzieki wam mamuski za podpowiedzi

Moj Nino

02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!!
Anessa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 19:25   #3878
nuna_77
Zadomowienie

Witajcie

Synek już jest zajestrowany w USC, oczywiscie byłam sama, smiesznie w metryce jest wpisany ojciec Jacka ktory ma moje nazwisko
Panie w urzedzie stwierdziły, że duzy chłopak z niego/

Wczoraj bylismy u lekarza wazy już 4 kg przybył 700 g w dwa tygodnie, szok, mój zarloczek mały

Laseczka, ale super Kacperek fotogeniczny, fajne robi minki

Montii oby to nie była jelitówka, bo Cie wymęczy.

Anessa u nas było to samo , ciagle przebierałam Synka bo był cały przesikany, jak polozna przyszła to jej powiedziałam o tym, a ona popatrzyła i stwierdziła, że pieluszka jest za luzno zapinana Teraz mocniej sciskam i nic nie moczy

Kusicie tym Marsupi, ale drogie

Doradzcie Dziewczyny co lepiej kupic małemu mate czy lezaczek?co jest bardziej przydatne?
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 19:29   #3879
Ahtaga
Wtajemniczenie

dziewczyny, czy Wam też czasami mleko samo leci z piersi? Czasem siedzę i coś mnie nagle zakuje w sutku i jak odciągam stanik to strużka mleka leci...

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 19:33   #3880
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy Wam też czasami mleko samo leci z piersi? Czasem siedzę i coś mnie nagle zakuje w sutku i jak odciągam stanik to strużka mleka leci...
to normalne, tez tak miałam.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-13, 19:47   #3881
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
moje uwielbiają wózeczek, przez co non stop go czyszczę z ich sierści.
do przewijaka i łóżeczka nie maja dostępu, bo nie mogą wchodzić do sypialni (jak im się udało tam wkraść, to zaraz otwierały szuflady i właziły w ciuszki Nadii )
no to ładnie przybrał

ależ z twojego kawal chłopa jest
fajny
Oj tak, wózek też jest jednym z ulubionych miejsc do spania .

Cytat:

i ma polika jak chomik
No to widzę, że nasze maluchy idą podobnie, i wagowo i jeśli chodzi o skoki rozwojowe (w końcu dzielą ich 4 dni). Dzisiaj to już ledwo żyję. Ręce mnie już bolą i kregosłup od ciągłego wyjmowania z łóżeczka. I jeszcze bolą mnie kolana, od wstawania z małym, bo cały ciężar się na nich opiera. Ja nie wiem jak to będzie później. Mamy właśnie 8 tydzień i na wadze 5010g. To co będzie później?

Do którego tygodnia dziecko tak intensywnie przybiera na wadze???

Cytat:
Jasne, dzisiaj cały dzień. Bo mały co chwilę wisi na cyckach, no to one produkują jak szalone, bo nie wiedzą co się dzieje.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 19:47   #3882
Montii
Zakorzenienie

k.... i znowu latam do wc.
Mały już śpi, padł dzisiaj wcześniej, a ja nie wiem jak rozkręcić laktację przez tego wirusa nic nie jem, dopiero dzisiaj coś pije, i czuję,że licho z mlekiem przystawiam go jak najczęściej, dużo pije ale ciągle to samo, zjadłam kawałek ryby żeby było coś treściwego i gdzie tam :/ od razu wc.

laseczka - przed karmieniem myj obowiązkowo ręce i malego przystawiaj jak najczesciej niech wysysa z Ciebie przeciwciala, widzisz ja z tż chorujemy a mały zdrowy \( oby do konca !! )

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:05   #3883
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Mały już śpi, padł dzisiaj wcześniej, a ja nie wiem jak rozkręcić laktację przez tego wirusa nic nie jem, dopiero dzisiaj coś pije, i czuję,że licho z mlekiem przystawiam go jak najczęściej, dużo pije ale ciągle to samo, zjadłam kawałek ryby żeby było coś treściwego i gdzie tam :/ od razu wc.
Staraj się koniecznie pić dużo wody! I jeśli masz laktator, to po nakarmieniu małego pobudzaj jeszcze laktatorem. Jeśli nie masz, to poszukaj najbliższej wypożyczalni (te profesjsonalne są najlepsze). I nie denerwuj się, bo stres jest najgorszy.
Stary 2011-05-13, 20:09   #3884
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
takn sie zastanawiam czy nie kupic tego nosidelka
ale to "marsupi" jest okropnie drogie
a jak z tymi na allegro w okolicach 60 zl ?
nie wsadzilabym dziecka w jakieś nosidełko no name
producenci niby piszą,że niektóre są od urodzenia, ale mozna narobic szkody dziecku, tu chodzi o plecy malenstwa-tak jak w chuscie

Cytat:
Napisane przez madzik2221 Pokaż wiadomość
wogole dziewczyny to jak ubieracie szkraby w taki gorac w dzien i do spania? bo jak mnie spotkaja takie upaly to ja zielona bede
do spania dosc cienki pajacyk
a w dzien roznie, krotki rekawek/polspioszki
albo same body kr rekaw i skarpetki

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
A wczoraj miałam przygodę ze strażą miejską
kiedys straz miejska pilnowala placow zabaw, ogledziny parku itp itd a teraz tylko mandaty wlepia

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
jej, zaraz was nadrobie.
przyjechalam wczoraj do rodzicow sama z Tymem!
a ja sie ciagle boję.,. mialas go z przodu?

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Kachna wygrała konkurs na etapie powiatowym
niestety to już koniec, bo wojewódzkie są co dwa lata, moje dziecko się spłakało, ale w przyszłym roku tez startujemy, a co

a teraz ide nadrabiać
brawo brawo dla córeczki !

Cytat:

Dziewczyny od kiedy Wasze maluchy przeszły w rozmiar 2 w pampersach ?
dokladnie jak mial miesiac ;p

Anessa witaj ! super opis porodu i dzidzia przesliczna

prunelle sa woreczki specjalne dla chlopcow na pobieranie moczu, tak badali Fabiankowi w szpitalu

---------- Dopisano o 20:09 ---------- Poprzedni post napisano o 20:08 ----------

Cytat:
Staraj się koniecznie pić dużo wody! I jeśli masz laktator, to po nakarmieniu małego pobudzaj jeszcze laktatorem. Jeśli nie masz, to poszukaj najbliższej wypożyczalni (te profesjsonalne są najlepsze). I nie denerwuj się, bo stres jest najgorszy.
mam laktator i zaraz będę probować mam nadzieję,że rozkreci się szybko ahh a tyle bylo mleka a teraz mega miekkie piersi

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:10   #3885
aalutka
Zadomowienie

Drogie dziewczęta! Potrzebuję Waszej pomocy Poszukuję dziewczyn, które zaszły w ciążę lub urodziły dziecko, mając mniej niż 18 lat lub w wieku do 19 lat (chociaż głównie tych najmłodszych mam). Jestem studentką resocjalizacji i ped. opiekuńczo-socjalnej i piszę pracę licencjacką na temat młodych mam. Jeśli urodziłyście dziecko do 19. roku życia, ale mimo to obecnie jesteście już starsze, także proszę o wypełnienie ankiety. Jeśli znajdą się dziewczęta, które dopiero zaszły w ciążę i czekają na narodziny swojego malucha, także zapraszam do wypełniania, odpowiedzi powinny pasować
Pytania są tzw. "testowe", zamknięte, więc powinno się Wam w miarę sprawnie na nie odpowiadać, mimo iż jest ich 46 Mam też nadzieję, że nie będziecie czuły się urażone tymi pytaniami, bo niektóre, szczerze mówiąc, "zaglądają" w Waszą prywatność, ponieważ odpowiadają po prostu teorii w literaturze na ten temat... ale ankieta jest oczywiście ANONIMOWA!

Oto link do ankiety: http:// moje- ankiety. pl/respond-10310.html (trzeba usunąć spacje)

Mam nadzieję, że nie łamię regulaminu Wizażu tym ogłoszeniem, jeśli tak proszę o jakąś podpowiedź

aalutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:10   #3886
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:

Ja ostatnio po kapieli osuszam sie recznikiem.... i nagle zaczyna mi z cycorow mleko leciez strozkami.... cale nogi,stopy mokre...no i kapiel na nowo
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:36   #3887
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
mam laktator i zaraz będę probować mam nadzieję,że rozkreci się szybko ahh a tyle bylo mleka a teraz mega miekkie piersi
Rozkręci się, zobaczysz. Musisz tylko uczciwie pracować laktatorem. Najpierw przystawiaj maleństwo do obydwu piersi i zaraz po tym pracuj laktatorem (7min+7min+3min+3min). I tak przy każdym karmieniu.
Ja już prawie nie miałam mleczka, a teraz mi kapie z piersi. Głowa do góry! Dasz radę. Tylko spokój Cię uratuje. Jak nakarmisz i usiądziesz z laktatoremj, to postaraj się rozluźnić. Włącz sobie jakiś fajny serial i nie myśl ile odciągnęłaś - to nie jest ważne.
Stary 2011-05-13, 20:40   #3888
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
no 3 lub 4 razy tak miałam ale nie leciało strużką tylko kapało

Cytat:
kurczę ale cię złapało no...

Cytat:
a ja sie ciagle boję.,. mialas go z przodu?
ja też się boję sama jeździć z Oliwierkiem teraz w środę mamy szczepienie tż w pracy więc biorę siostrę boję się go samego z tyłu zostawić choć to tylko 10km...

mały w końcu zrobił kupkę po całym dniu męczenia się
położyłam go już spać podchodzę nagle do łóżeczka i nawet nachylać się nie musiałam poczułam taki smrodek że masakra a on uchachany

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:48   #3889
Krusiak
BAN stały

Cytat:

laseczka - przed karmieniem myj obowiązkowo ręce i malego przystawiaj jak najczesciej niech wysysa z Ciebie przeciwciala, widzisz ja z tż chorujemy a mały zdrowy \( oby do konca !! )

Wez stoperan niby mozna po kij masz sie odwodnic
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:51   #3890
iizabelaa
Zakorzenienie

A od kiedy dziecko może spać na poduszce?

Ale nie na takim super cienkim naleśniku, tylko troszkę grubszej.
Stary 2011-05-13, 20:54   #3891
tajka88
Zakorzenienie

Hej
Mialam troszke popisac, ale jakos nie mam sily i ochoty:P:/

Dzieciaczki slodkie
Ide sie zdrzemac, bo padne..

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 20:57   #3892
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
nie wsadzilabym dziecka w jakieś nosidełko no name
producenci niby piszą,że niektóre są od urodzenia, ale mozna narobic szkody dziecku, tu chodzi o plecy malenstwa-tak jak w chuscie
i o bioderka, w tych zwyczajnych nosidełkach nogi nie maja właściwej pozycji
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-13, 21:02   #3893
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Oj tak, wózek też jest jednym z ulubionych miejsc do spania .

\ Ja nie wiem jak to będzie później. Mamy właśnie 8 tydzień i na wadze 5010g. To co będzie później?

Do którego tygodnia dziecko tak intensywnie przybiera na wadze???

Jasne, dzisiaj cały dzień. Bo mały co chwilę wisi na cyckach, no to one produkują jak szalone, bo nie wiedzą co się dzieje.
a mój jutro kończy 5 tygodni i waży 4900 Ręce i kręgosłup już siadają

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:09   #3894
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
a mój jutro kończy 5 tygodni i waży 4900 Ręce i kręgosłup już siadają
moja waży 5 kg, ale jakoś jeszcze nie odczuwam jej ciężaru,
pewnie dlatego, że nie jest jeszcze na etapie domagania się noszenia na rękach

moja siostra ma 7 miesięcznego synka który do 10 kg dobija
no i jeszcze nie chodzi,
domaga się ciągłego noszenia, podrzucania, bujania, robienia samolotów

a ona biedna po prostu pada dźwigając taki ciężar
Stary 2011-05-13, 21:11   #3895
Mirabilka
Zakorzenienie

Witam
po całym tygodniu - idę Was nadrobic - TŻ wrócił z delegacji także mam wieczór dla siebie i nadrabiam co mogę.

W załączeniu fotki mojego małego Blondaska w marsupi - uwielbia je - patrzy na wszystko i grucha - jutro ma 4 tygodnie a ładnie trzyma główkę - w ogóle urosło mu się i już w 56 nie chodzi - tylko od tygodnia 62 bo jest dłuuuuuuugi.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1010742.jpg (108,6 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010746.jpg (109,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010760.jpg (121,2 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1010771.jpg (68,9 KB, 30 załadowań)

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:19   #3896
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
moja waży 5 kg, ale jakoś jeszcze nie odczuwam jej ciężaru,
pewnie dlatego, że nie jest jeszcze na etapie domagania się noszenia na rękach

moja siostra ma 7 miesięcznego synka który do 10 kg dobija
no i jeszcze nie chodzi,
domaga się ciągłego noszenia, podrzucania, bujania, robienia samolotów

a ona biedna po prostu pada dźwigając taki ciężar
u mnie noszenie jest tylko w sensie komunikacji na trasie pokój-sypialnia i pokój-lazienka, gdy trzeba dziecia przewinąć, wykapać czy położyć spać

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Witam
po całym tygodniu - idę Was nadrobic - TŻ wrócił z delegacji także mam wieczór dla siebie i nadrabiam co mogę.

W załączeniu fotki mojego małego Blondaska w marsupi - uwielbia je - patrzy na wszystko i grucha - jutro ma 4 tygodnie a ładnie trzyma główkę - w ogóle urosło mu się i już w 56 nie chodzi - tylko od tygodnia 62 bo jest dłuuuuuuugi.
śliczny chłopak, a jakiego ma bodziaka świetnego z Kubusiem
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Stary 2011-05-13, 21:28   #3897
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie noszenie jest tylko w sensie komunikacji na trasie pokój-sypialnia i pokój-lazienka, gdy trzeba dziecia przewinąć, wykapać czy położyć spać
u nas też
Stary 2011-05-13, 21:28   #3898
iweczka
Zakorzenienie

u Nas ostatnie dni ciężkie
wieczorne zaśnięcie równa się liście przebojów w wykonaniu mamy
ja nie wiem co Jej jest-chyba skok,
bo w dzien śpi jak wrobelek na gałęzi - 20-30 min i calkowita regeneracja

po wczorajszej wizycie u lekarki wieści srednie....
we wtorek idziemy na usg bioderek, okaże się czy problemy Lenka ma ze stawami czy z mięśniami
prawdopodobnie ma przykurcz mięśni i czeka nas fizykoterapia....
dodatkowo znowu powróciło ropienie oczka
ja nie wiem, czemu mojego dziecka się to wszystko czepia

a tak poza tym w 8 tygodniu moja gwiazdeczka waży 4850
także mimo ulewania waga idzie do przodu
a z ulewaniem możemy mieć perypetie podobno aż do 6 m-cy....
i na szczęście katarku nie ma, tylko w momencie ulewania czasami ta treść z żołądka trafia jej do noska i tak zalega,
tak więc musimy bardzo często oczyszczać Malej nosek

a teraz powoli ponadrabiam Was, bo moja gwiazdka w końcu śpi
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:29   #3899
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

traicionera u mnie tak samo noszęNo i jak skrzeczy małyNa razie jest spokojny,potrafi sam leżeć i sam zasypiać,więc za bardzo nie moszę bez potrzeby.No i fajna ta Twoja kluseczkana fotkach

Mirabilka przystojniacha Ci rośnie

Aja gratulacje dla KasiMam nadzieje,że chociaż jakąś nagrodę do domu przytargała oprócz dypolmu

iizabellaa to już chyba od Ciebie zależy kiedy dziecko położysz na wyższej poduszce.Mój na razie śpi na tej płąskiej,ale mam taką trochę bardziej ,,napompowaną '' poduszkę to mu niedługo zmienię

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-13, 21:37   #3900
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
dodaję fotki mojego małego grubaska :
1. w łóżku rodziców
2. minka
3. grymas
4. w łóżeczku
5. na huśtawce
ale super chłopaczek

Cytat:
Iza a ten delicol to na receptę jest, bo ja używam esputiconu, kupiłam infacol, ale to po nim mały tak wymiotował i już nie daję

Cytat:

no niestety, teraz jest nacisk na karanie za skladanie dokumentów po terminie, taki odgórny przykaz mają

Cytat:
no właśnie też tak myślę, ale smaruję mu tą maścią na receptę co mi dała pani doktor i nie schodzi, na zmianę próbuję wysuszyć sudocremem, zobaczymy jak będzie do poniedziałku, to może pójdę z tym do lekarza albo położnej

tytuły oba fajne, chociaż pierwszy chyba lepszy

Cytat:
no pewnie, ostatnio celowałam strumieniem małemu do buzi

Montii ja już jeżdżę z małym, wkłądam go z przodu tylko wyłączyłam sobie poduszki powietrzne

Cytat:
mały w końcu zrobił kupkę po całym dniu męczenia się
położyłam go już spać podchodzę nagle do łóżeczka i nawet nachylać się nie musiałam poczułam taki smrodek że masakra a on uchachany
no to super

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Witam

jaki fajny blondasek

idę się położyć póki mały śpi, bo dzisiaj było ciężko
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości