|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Monia wysłałam ci wiadomość na PW
|
|
|
|
#1142 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Hej gadulce.
Nadrobiłam tylko 3 strony, i nie wiem czy więcej dam radę. Wróciłam niedawno ze szkoły, u mnie to był prawdziwy piątek 13 tego Po 1 primo: pojechałam pierwszy raz od początku semestru na 8 rano aby byc na wykładzie. Przyszedł jakiś mosiek na zastępstwo, wykład trwał pół godz... Po 2 primo: buty mnie tak obtarły( a miałam iśc jutro w nich na wesele) ze musiałam kupic na targu drugie, które tez mnie cisnęły, bo noga potem spuchła. Po 3 primo: 3 godziny czekałam na fakultet, a facet nie przyszedł i nas nie powiadomił, a o 15 mogłabym być w domu I zmokłam na koniec. Co za dzień. Padam na pysk. Muszę jeszcze wyprasować Kupiłam naklejki http://allegro.pl/naklejki-scienne-k...602947900.html, kiedyś carmela pokazywała. Wzór pierwszy, odebrałam osobiście dzisiaj bo firma z Lbn, ale dzisiaj nie dam rady ich nakleić, więc nie wiem jak się będą prezentować. Zanka pokoik Filipa bomba, odważne połączenie kolorów, dla mnie bomba, styl IKEA'owski. Oliweczka gratki za 7 mc. My dzisiaj zaczęłyśmy 8 Brumek nocny marek z Ciebie, tak późno spać chodzisz Kupiłam sobie ten krem perfecta mama na ostudy. Ciekawe czy pomoże. Brunetka ten narożnik rewelka, i pasowałby do pokoiku Naomi jak ulał, razem z tą żabą ![]() Nie wiem więcej co pisałyście, wybaczcie.. może jutro między fryzjerem a szykowaniem się na weselisko znajdę chwilkę. Buziaczki. |
|
|
|
#1143 |
|
Zakorzenienie
|
u nas ciemieniuch abyła od... oliatum! od kiedy uzywalismy musial miec widocznie za mocne natluszczenie/nawilzenie glowy. po odstawieniu plynu do kapieli i myciu samym mydelkiem, oliwkowaniu samej ciemieniuchy (wczesniej czasem naoliwilam calego) pojawila sie dopiero jako reakcja na inny szampon (johnson & johnson, ta firma nie ma dla nas nic dobrego...).
ja kąpalam dziecko, kapie nadal, codziennie. czasem sobie robimy jednodniowa przerwe. teraz tak sypie piachem w piaskownicy ze wlasciwie musze go kąpać... jak pojawi sie drugie to beda kąpani po okresie letnim co dwa dni - raz jedno, raz drugie. latem codziennie, bo skora jednak sie poci a starszy brudzi... brunetka - czekam na adres pieleszki, kupilam juz |
|
|
|
#1144 |
|
Zadomowienie
|
a chcialam was dziewczyny pocieszyc mamm 15 kg na plusie
|
|
#1145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1146 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1147 |
|
Zakorzenienie
|
mnie to nie pociesza
|
#1148 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak czy siak teraz teoretyzuję a potem sama wyrobię sobie swój sposób opieki nad maluszkiem
|
|
|
|
|
#1149 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1150 |
|
Zakorzenienie
|
Monia adres poszedł na Pw
|
|
|
|
#1151 |
|
Zadomowienie
|
Czym ze jest 15 kilo w porownaniu do malenstwa i radosci z niego
|
#1152 |
|
Zakorzenienie
|
Patik ciesze się, że podoba ci się mój tapczanik
![]() Pieleszka dziękujemy za pomoc , ale chciałam jak najszybciej załatwić te książki dla Nerolki Książki już zamówione przez monie Monia dla ciebie również wielkie całuski i podziękowania za pomoc Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-13 o 20:56 |
|
|
|
#1153 |
|
Zakorzenienie
|
przesylka poszła
|
|
|
|
#1154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
to czekam na książki i śmigam z nimi niczym struś pędziwiatr do Neroli a Twój nr tel brunetko sobie zapisałam - mogłam?? |
|
|
|
|
#1155 |
|
Zadomowienie
|
Dobra laseczki ja juz ide spac
musze sobie posnic o moim mezulku![]() Mam dzis dzien niedoboru seksu
|
#1156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wezmę się za moja pupę po porodzie, obiecałam sobie ćwiczenia![]() Monia83 to te olanium będzie potrzebne kiedy będę miała parafinę? Wodauqa a polecasz jakieś miejsce na mazurach, gdzie można fajnie połowić i odpocząć? Mój teść jest wędkarzem i wakacje tylko wybiera tam gdzie ryby, teściowa chciałaby oczywiście jakieś spokojne , urocze miejsce i tak sobie pomyślałam może coś na mazurach takiego jest ![]() a do tego fajne by było jakieś spa ale to już w ostatecznościDZIEWCZYNY!! Mam okropnie duszno w sypialni po takich upałach, dzidzia jak się urodzi to też będzie spała w tej sypialni. Macie jakieś swoje sposoby aby tak duszno nie było? po za roletami ?! I jak sobie radzicie z KOMARAMI? Ja bez wkładu do kontaktu nie wyobrażam sobie spadania, ale nie wiem czy to ma wpływ na dziecko? |
|
|
|
|
#1157 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde bolek zaczynam się w tym wszystkim gubić 1. Jeżeli mam parafinę to oliwka odpada, tak? 2.Jeżeli daję parafinę na ciałko to nie kremuje twarzy np.nivea,tak? 3.Maść majerankowa wtedy kiedy sa suche miejsca na ciele bobaska, czy w takim razie na te miejsca smaruje parafinę? 4.Gencjana już wiem co to jest, kiedyś mama nam chyba dawała to do buzi na zajady pomogła na pępek?5.Daję np parafinkę na ciałko, potem np talk na pipke i pupcie. I to wystarcza? Jezu , za dużo tego
|
|
|
|
|
#1160 |
|
Zakorzenienie
|
A ja laseczki dopiero co wróciłam..
Nie mam siły nadrabiać. Jutro po szkole sobie wejdę na kompa. Ach, ta droga, daje mi popalić już ;/ Dobranoc kochane!
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() na duchote wiecznie otwarte okna, na komary siatka naokienna (czasem sa takie na ramie, ktora mozna zaczepiac na oknie, a nie rpzyklejac). ja musze miec rolety bo okna na poludnie a w dzien nie do wytrzymania |
|
|
|
|
#1162 |
|
Raczkowanie
|
Kajool a w którym jesteś tygodniu? Ja 28 tydzień a już 11 kg na plusie
( Jestem załamana. Czy teraz w ostatnim trymestrze jeszcze tak dużo przytyję?! A mój synalek ma już równy 1kg
|
|
|
|
#1163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
2. tak, parafina starczy za krem 3. czasem na skorze sa suche placki, jak azs, wtedy wlasnie na to smaruje masci amjerankowa 4. sa dwa rodzaje gencjany: na te plesniawki/afty/zajady i na pępek (inny % alkoholu mają) 5. ALBO TALK ALBO PARAFINA/OLIWKA - NIGDY RAZEM! nawet na oddzielne miejsca! wiec albo dzien na parafinowanie/oliwkowanie ciala, albo na talkowanie. talk plus cos oleistego = zrolowany w pachwinach talk i podrażnienia. jak juz chcesz oliwkowac to wtedy tyłek czyms oleistym (linomag, bephanten) a nie talkiem i 6. (ode mnie) jesli oliwka lub parafina to juz nie emolienty do kąpieli! za dużo Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-13 o 21:32 |
|
|
|
|
#1164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak jest wiecznie duszno.Dzisiaj jak weszłam do sypialni, myślałam że się przewrócę ![]() I chyba kupie na te okna tą siatke, tylko że moje okno to ogromnie duże jest ![]() Dziękuje Ci bardzo za informację co do pielęgnacji. Kupię: *Parafinę *Talk - już mam *Maść majerankową *Gencjana albo spirytus - tu się muszę zastanowić ![]() * |
|
|
|
|
#1165 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mialam pisac, zebys podala przepis, ale juz doczytalam, ze ciasto mialas gotowe, no szkoda. Co do koszul - mnie tam sie nic nie zniszczylo, teraz bede 3 raz ich uzywac. Cytat:
Cytat:
A jesli chodzi o przewodnikow w Pradze, to my akurat bylismy na wlasna reke, wiec sami sobie lokale wybieralismy, z reguly chodzimy tam, gdzie najwiecej miejscowych. |
|||
|
|
|
#1166 |
|
Raczkowanie
|
Witam slonecznie.
nareszcie i do nas dotarlo soneczko ale nie na dlugo, jutro znow ma padac przelotnie bylam dzis na USG i pomimo piatku 13-tego mam same dobre wiesci. Maja wazy 2 funty to jakies 900 g czyli niewileka jak na 28t 3d ale wszytsko rozwija sie prawidlowo, serducho mocno uderza (157). Szyjka bez zmian a zaczelam sie niepokoic bo dosc czestobrzuch mi twardnial . Tutaj skurcze leczy sie woda...hihi naprawde. Panietam jak mi polozna powiedziala ze w razie skurczy(twardnienia brzucha) pic wode bo to syganl ze organizm sie odwadnia, na skurcze nog tak samo. I lece Was nadrabiac . Trzymam kciuki za Nerolke bo slyszalam ze za 10 dni rodzi. Wszystkim brzuchatkom gratuluje kolejnych tygodni i trzymam kciuki za kolejne wizyty. |
|
|
|
#1167 |
|
Zakorzenienie
|
zaneta - rolety wybierz jasne (biale lub srebrne z zewnatrz) i 100% nieprzepuszczalnosci swiatła. troche sie nagrzewaja ale sa lepsze niz te zwykle, materialowe. na poczatku troche guma smierdza
ale ten zapach sie "przeparza"
Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-13 o 21:38 |
|
|
|
#1168 | |||
|
Rozeznanie
|
Natka widzialam takie body
slodkie Ja mam do tych spioszkow jeszcze czerwone body z flaga i napisem Polska i bedzie komplecik Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeszcze małe pytanie, używałaś talk pod pachy? |
|
|
|
|
#1170 |
|
Zakorzenienie
|
ja do pępka kupie gencjanę ale trzeba uważać bo bardzo brudzi
![]() Nam pępek szybko odpadł chyba po 10-12 dniach ale mały był 6 dni w szpitalu i tam nie wiem czy dokładnie mu robili ![]() ja z kosmetyków będę mieć -płyn do mycia -oliwke -do głowki -balsam -krem do buzi i sudocrem trzeba zwracać uwagę bo nie które kosmetyki nie są od 1 dnia życia ja na to zwracałam uwagę.Np mam dla Oliviera Nivea szampon i płyn do kąpieli w jednym od jest od 1 miesiąca.Mustela i hipp większość od 1 dnia życia![]() Ja także uważam że Praga piękne miasto bardzo fajne do zwiedzania.Polecam jeszcze Wiedeń też super zanetta możesz kupić rolety zew u mnie jak świeci słońce to zasuwam a otwieram okno z drugiej str mieszkania tam jest cień.Przez te rolety się pokój mocno nie nagrzewa. Edytowane przez blondynkapoznan Czas edycji: 2011-05-13 o 21:49 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:56.

zeby wszystko było ok.weź nospę i leż,leż i leż!!! 

tak czy siak teraz teoretyzuję a potem sama wyrobię sobie swój sposób opieki nad maluszkiem
Nie wiem czy da się namówić na drugie..

musze sobie posnic o moim mezulku

i tak jest wiecznie duszno.Dzisiaj jak weszłam do sypialni, myślałam że się przewrócę