Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1174 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 07:19   #35191
marika161
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VII

Jej, wróciła do mnie ładna pogoda
marika161 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 11:13   #35192
Bryzejda
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
samo mycie? czym? raczej samego mycia sie nie praktykuje chyba ze odzywka (ale to tez z zostawieniem odzywki na 5-10 minut aby nawilzyc wlosy)

a z tym 'bo zdrowe i odzywione powinny zawsze ladnie po myciu wygladac' to bez przesady, jest tutaj ktos kto tylko myje i zostawia? nasze wlosy to w sobie maja ze same robia co chca i generalnie maja tendencje (taka sama w sobie) do wysuszania sie

u mnie to dziala tak: po zmyciu odzywki odcisniecie wody rekami i zostawienie wlosow tak (przy wiariancie nie nakladania niczego), zadnego tshirta czy innego recznika (odpowiedniego dla kreconowlosych), przy czyms takim wyschna ladnie bez puchu ale zajmie im to ponad 4 godziny, w kazdej innej wersji bedzie puch, inny niz kiedys bo obecnie mam super zdrowe wloski ale jednak pojawi sie wiec siegam po jakas odzywke bs (ostatnio zel lniany)

daj im czas, nawilzaj, odzywiaj i na pewno bedzie lepiej ale nie licz ze bez niczego bedzie sliczna fryzura, chyba ze masz skret jak w afro, no to faktycznie tylko moga sie wysuszac ale skret sie nie rozwali
Nie nalozylam niczego bo wszystkie odzywki jakie mam sa z silikonem. Chcialam zeby wloski troche od tego odpoczely
Myje szamponem bardzo lagodnym bez sls i innych drazniacych detergentow. Jest naturalny, ma olejki wiec sam w sobie jest dosc odzywczy.
No nic bede robic sama odzywke, wszystkie skladniki juz przyszly wczoraj

Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
Jej, wróciła do mnie ładna pogoda
U mnie tez

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:34 ----------

Cytat:
Napisane przez chocolaterie Pokaż wiadomość
Byłabym wdzięczna za podanie linków do stron na których można porównać swój typ skrętu Nijak nie mogę tego znaleźć w wątku.
Jak tylko znajdę trochę więcej czasu to przedstawię się w wątku wraz ze zdjęciami i dołączę do dyskusji
Tymczasem chcę wam serdecznie podziękować, bo wreszcie zaczynam się zaprzyjaźniać ze swoimi włosami
Prosze bardzo
http://www.naturallycurly.com/hair-types

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 12:28   #35193
marika161
Raczkowanie

Bryzejda o, to super Jutro mycie włosków, mam nadzieję, że będzie lepiej, niż poprzednio
Stary 2011-05-14, 12:38   #35194
Kirima
Lifthrasir

Hej piękne
Ja tu tylko na chwilę - niestety ostatnio głowa nie pozwala mi na regularne wizyty na forum, a bardzo się za Wami stęskniłam Moje loki kapryszą i kapryszą, puchu nie ma, ale straciły dużo na skręcie, sama nie wiem, może to wina mojego złego samopoczucia i leków? Kombinuję z olejowaniem, nieolejowaniem, proteinami, brakiem protein, płukankami (nawet poryżowa zawodzi...) i już cholera mnie bierze Ale nie wiadomo, czy nie skończę na łyso (albo pół łyso...) więc staram się to olewać :P

Siostra Zakonu Curlitanek
Kirima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 15:12   #35195
Dink
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bernadka20 Pokaż wiadomość
Dink
Artiste - z fioletową zakrętką dostaniesz w drogeriach Natura
Co do kosmetyku, ktory wystawilas. Ciekawa jestem skladu tego żelu
Daj znać jaki efekt wyszedl

P
Dzięki za odpowiedź, obejrze sobie go w Naturze jak będę następnym razem, czyli za jakiś tydzień dopiero bo mam daleko.
Jeśli chodzi o ten żel to był on analizowany tutaj https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=297, nie jest całkiem zgodny z cg, nie widziałam go jeszcze nigdzie w żadnym sklepie, ale może zakupie na próbę jak znajdę.
Co do tych moich fal, to jak schły to myślałam że coś z tego będzie niestety niezbyt dobrze to wyglądało, były takie rozprostowane, ale nie poddaje się, będę dalej próbować. Co do tego żabkowania to nie wiem dokładnie jak to zrobić. Trzeba podpinać włosy takimi spinkami żabkami? to po umyciu na wilgotne włosy?
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:16   #35196
bernadka20
Wtajemniczenie

Kirima
Kochana ! Dasz radę. Trzymam !!

Dink
Pewnie w małych sklepach z chemią będzie sprzedawany :P
Sprobuj Artiste :P
Co do żabkowania dobre są takie spinki podwójne Ja mam te.
O żabkowaniu jest mowa w Pigułce :P
Stop suszarce od końca czerwca 2010
Kantorzyca/Kantorka Zakonu Curlitanek
Masz naturalne, kręcone włosy?Zajrzyj koniecznie: FaQ, Pigułka
bernadka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 08:11   #35197
Dink
Rozeznanie

Dzięki poszukam tych żeli i popróbuje jaki efekt. Czy to ten żel http://artiste.drogerienatura.pl/5-Stylizacja.html?p=2 ? Jest bardzo tani. Co do żabkowania to czytałam pigułkę jeszcze raz i nie widzę gdzie o tym jest.
Dink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:34   #35198
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dink Pokaż wiadomość
Co do żabkowania to czytałam pigułkę jeszcze raz i nie widzę gdzie o tym jest.
faq -> stylizacja klik

Oszaleję z tym skalpem U mnie były mycie wczoraj 2x. Szampon dziecięcy Cien i maska: Emolium na skalp, awokado Wax na dugość => soczysty swędzący łupież. Potem wersja ECO - orzeszki i siemię, włosy na wałkach żeby skalp wysechł (wilgotne powietrze zło). Jest dobrze, ale wiem że na dłuższą metę ten zestaw wysusza.
Chyba muszę obciąć się na chłopaczka, wyleczyć skalp wreszcie (to już prawie rok!!) bez obaw o włosy i wtedy zapuszczać ;]

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:21   #35199
marika161
Raczkowanie

AjriszMarta będzie dobrze
Wczoraj cieszyłam się z ładnej pogody a dzisiaj już jest zimno i pada deszcz ;(
Stary 2011-05-15, 14:34   #35200
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
Hej piękne
Ja tu tylko na chwilę - niestety ostatnio głowa nie pozwala mi na regularne wizyty na forum, a bardzo się za Wami stęskniłam Moje loki kapryszą i kapryszą, puchu nie ma, ale straciły dużo na skręcie, sama nie wiem, może to wina mojego złego samopoczucia i leków? Kombinuję z olejowaniem, nieolejowaniem, proteinami, brakiem protein, płukankami (nawet poryżowa zawodzi...) i już cholera mnie bierze Ale nie wiadomo, czy nie skończę na łyso (albo pół łyso...) więc staram się to olewać :P
dobrze, że się odezwałaś
będzie dobrze

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:03   #35201
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kirima Pokaż wiadomość
Hej piękne
Hej, trzymam mocno żeby się u Ciebie wszystko ułożyło
Cytat:
Napisane przez marika161 Pokaż wiadomość
AjriszMarta będzie dobrze
Oby
Już miewałam krótkie włosy i to nie jest problem, byle dobrze obcięte, jakieś tam pazurki żeby nie było całkiem po męsku.
Zrobię wszystko za gwarancję że problemy ze skalpem wreszcie się skończą To tylko włosy, odrosną.

U mnie pogoda... szara. Włosy gumowe (kompres lniany) i spięte żeby się nie skrobać ;]

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2011-05-15 o 15:10
Stary 2011-05-15, 15:31   #35202
marika161
Raczkowanie

AjriszMarta krótkie fryzurki też są ładne, tylko właśnie tak jak mówisz-pazurki, czy coś takiego No i nie można żałować włosków, przecież odrsoną
Stary 2011-05-15, 19:09   #35203
bernadka20
Wtajemniczenie

Ajrisz
Tyle teraz fajnych krótkich fryzurek jest :P !

marika
Rano się też cieszylam z pogody...Poszlam do kościola (Komunia mojej siostrzenicy) z parasolka (nie rozlozona, ale tak podejrzewalam) i wychodzimy wszyscy z kościoła...Kropi...Raz przestawalo...Siąpiło...R ozpadało się i takie błędne koło...
Dobrze, ze od jutra cieplo !!
Stary 2011-05-15, 19:11   #35204
winklepicker
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Winklepicker podpisuję się pod słowami Ajrisz, mam jednak kilka uwag i pytań:
1. są gładkie całkowicie i proste czy proste i napuszone?
2. jakiej konkretnie odżywce Latte?
Gdyby nie były podatne, to by się nie wywijały. Coś w nich na pewno siedzi. Próbowałaś robić ręcznikowanie/plunking?
A to akurat zupełnie normalne. Któryś ze składników sprawia, że zaczynają falować. Musiałabyś się przyjrzeć, co jest w środku.
Pamiętaj, by nie rozdmuchiwać włosów suszarką - na zdjęciu tak własnie wyglądają.
Dziękuję Wam bardzo za odzew!
Używam Latte Kallosa, takiego jak w załączeniu i moje włosy na początku są gładkie i zupełnie proste, dopiero w ciągu dnia robią się lekko falowane i zaczynają się puszyć. Jednak przez większość czasu wyglądają jakbym używała prostownicy.

Czytałam o ręcznikowaniu, ale jeszcze nie robiłam. W tym tygodniu idę poszukać odżywki bez spłukiwania i spróbuję.

Jakoś nie mogę się pozbyć nawyku rozdmuchiwania włosów, żeby niby się szybciej wysuszyły, ale próbuję.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg kallo.jpg (8,1 KB, 7 załadowań)

Wierzę w Sekret.
16.06 ćwiczę 2/100
winklepicker jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 21:47   #35205
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dziewczyny, potrzebuję pilnie waszej opinii.
Wczoraj podcinałam mamie włosy i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że mama ma na tylniej części głowy piękne naturalne fale.
Opowiedziała mi przy okazji, że kiedyś owszem - miała loczki, lecz rozprostowały się po ścięciu włosów na krótko . Ona nigdy o porządny skręt nie dbała więc ma na głowie to co ma.

Orientujecie się może, czy da się pozostałym włosom przywrócić ten naturalny skręt???

Dodaję zdjęcie z wczoraj, przepraszam za jakość, ale robiłamje tylko po to, zeby pokazac mamie
Dopiero dzisiaj wpadlam na pomysl, zeby zrobic jej niespodzianke na dzień Matki i kupić odpowiednie kosmetyki do stylizacji (jeśli oczywiście sądzicie, że da się z tym uporać), na których jako posiadaczka prostych drutów nie znam się kompletnie

od razu zaznaczam- posiadam suszarkę z dyfuzorem i innymi bajerkami, więc mogę pomóc jej kombinować...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg PICT2933.jpg (72,6 KB, 76 załadowań)

Edytowane przez DontSaySorry
Czas edycji: 2011-05-15 o 21:48
DontSaySorry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 22:11   #35206
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Dziewczyny, potrzebuję pilnie waszej opinii.
Wczoraj podcinałam mamie włosy i ku mojemu zdziwieniu okazało się, że mama ma na tylniej części głowy piękne naturalne fale.
Opowiedziała mi przy okazji, że kiedyś owszem - miała loczki, lecz rozprostowały się po ścięciu włosów na krótko . Ona nigdy o porządny skręt nie dbała więc ma na głowie to co ma.

Orientujecie się może, czy da się pozostałym włosom przywrócić ten naturalny skręt???

Dodaję zdjęcie z wczoraj, przepraszam za jakość, ale robiłamje tylko po to, zeby pokazac mamie
Dopiero dzisiaj wpadlam na pomysl, zeby zrobic jej niespodzianke na dzień Matki i kupić odpowiednie kosmetyki do stylizacji (jeśli oczywiście sądzicie, że da się z tym uporać), na których jako posiadaczka prostych drutów nie znam się kompletnie
Dać się da, bo włosy nie wyglądają na zniszczone. Pytanie czy mama się ucieszy z takiego prezentu, bo sam zestaw kosmetyków to mało, jeszcze zmiana nawyków. Fajnie że masz możliwość pomóc mamie z układaniem, ale czy da radę np. nie czesać, czekać na Ciebie z układaniem itd?

Stary 2011-05-15, 22:57   #35207
DontSaySorry
Zakorzenienie

Ucieszy się, zawsze gdy jej coś podsunę to podłapuje bakcyla przykład: dzięki temu, że w gimnazjum dowiedziałam się do czego służy tusz do rzęs- ona też zaczęła się malować.

Ale nie strasz mnie, naprawdę pielęgnacja fal jest aż tak żmudna? Myślałam, że wystarczy jakaś odżywka podkręcająca skręt i szampon...
Stary 2011-05-15, 23:30   #35208
AjriszMarta
Zakorzenienie

Nie że jakoś strasznie. Ale jak koleżance proponowałam że pomogę jej z falami to po pierwszym zdaniu "nie czesz suchych" popukała się w czoło i koniec tematu, druga wymiękła dopiero przy myciu odżywką

Właściwie to dobry zestaw kosmetyków nikomu na złe nie wyjdzie Bawcie się dobrze i pochwal się rezultatami.

O falach przeczytasz tu. Pielęgnacja nie różni się bardzo od lokowej ale trochę łatwiej je obciążyć

Stary 2011-05-15, 23:42   #35209
DontSaySorry
Zakorzenienie

Dziękuję za pomoc

btw. przy doborze odżywki mam skłaniać się ku tym przeznaczonym do włosów kręconych czy wybrać po prostu coś dobrze nawilżającego?
Stary 2011-05-16, 00:40   #35210
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DontSaySorry Pokaż wiadomość
Dziękuję za pomoc

btw. przy doborze odżywki mam skłaniać się ku tym przeznaczonym do włosów kręconych czy wybrać po prostu coś dobrze nawilżającego?
Nie wierz w opisy producentów, to pic na wodę i fotomontaż
Nie doradzę Ci nic konkretnego od siebie bo obecnie jadę na aptecznych a to dba p włosy tak se ;] łagodny szampon, bogata odżywka d/s, lekka odżywka b/s jako stylizator, może lekki żel ale czy ja wiem, żel dla fal? Poszperaj tu a tu może spodoba Ci się gotowy zestaw

Dobranoc

Stary 2011-05-16, 09:17   #35211
Basai77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Hej, trzymam mocno żeby się u Ciebie wszystko ułożyło

Oby
Już miewałam krótkie włosy i to nie jest problem, byle dobrze obcięte, jakieś tam pazurki żeby nie było całkiem po męsku.
Zrobię wszystko za gwarancję że problemy ze skalpem wreszcie się skończą To tylko włosy, odrosną.

U mnie pogoda... szara. Włosy gumowe (kompres lniany) i spięte żeby się nie skrobać ;]
Hej Ajrisz,
nie zebym sie madrzyla,bo te problemy sa przewlekle i wydaja sie nie miec konca ale wiem napewno,ze farmaceutyka i chemia pomoga ukryc problem i dzialaja doraznie,powtarzam ukryc.NIe wiem jak u Ciebie ze zdrowym zywieniem itp. ale sprobowalabym zaczac od zywienia miast obcinac wlosy i ladowac na nie tone chemii i masci.NIe wiem,czy slyszalas o leczeniu olejem slonecznikowym?Na nasze problemy to wybawienie,potrzebna tylko systematycznosc i wytrwalosc.Ja raczej traktuje to powaznie,bo chociazby moja babcia stosowala te strae jak swiat metody leczenia i zyla ponad 90 lat.Umarla ze starosci i zmeczenia,chyba...Jezeli bedziesz reflektowac moge Cie naprowadzicSama sie tez przymierzam.Pozdrawiam... Aha ,umylam w sobote odzywka z GUHL i jest duzo lepiej ale one troszke drogie moga byc jak na odzywki do mycia.W kazdym razie wystarczyla niewielka ilosc,bo to jakby koncentraty sa,w kazdym razie tresciwe niesamowicie
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:40   #35212
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Basai77 Pokaż wiadomość
Hej Ajrisz,
nie zebym sie madrzyla,bo te problemy sa przewlekle i wydaja sie nie miec konca ale wiem napewno,ze farmaceutyka i chemia pomoga ukryc problem i dzialaja doraznie,powtarzam ukryc.
Nie mądrzysz się, chcesz pomóc
Cytat:
NIe wiem jak u Ciebie ze zdrowym zywieniem itp. ale sprobowalabym zaczac od zywienia miast obcinac wlosy i ladowac na nie tone chemii i masci.
Bardzo ważną rzecz piszesz :tak: pilnuję zdrowej diety od kilku miesięcy, jako alergik unikam chemii, jako sportowiec tlustych potraw, wlasciwie moim najwiekszym grzechem sa ilosci kawy z mlekiem i mala ilosc owocow (warzyw sporo).
Cytat:
NIe wiem,czy slyszalas o leczeniu olejem slonecznikowym?Na nasze problemy to wybawienie,potrzebna tylko systematycznosc i wytrwalosc. Ja raczej traktuje to powaznie,bo chociazby moja babcia stosowala te strae jak swiat metody leczenia i zyla ponad 90 lat.Umarla ze starosci i zmeczenia,chyba...Jezeli bedziesz reflektowac moge Cie naprowadzicSama sie tez przymierzam.Pozdrawiam...
Nie słyszałam o leczeniu olejem słonecznikowym, ale bralam suplementy olejowe i wierze w ich moc, ponoc jest wielka chętnie się dowiem, napisz mi
Cytat:
Aha ,umylam w sobote odzywka z GUHL i jest duzo lepiej ale one troszke drogie moga byc jak na odzywki do mycia.W kazdym razie wystarczyla niewielka ilosc,bo to jakby koncentraty sa,w kazdym razie tresciwe niesamowicie

ja sie na razie przymierzam do żelu do demakijazu, zanalizowalam go w analizowym to tylko na wyjazd, na codzien podejmuje kuracje orzechami piorącymi i zelem lnianym - ten olej to domyslam sie ze doustnie?

Stary 2011-05-16, 09:52   #35213
myszka2020
Zakorzenienie

Ale wczoraj dziewczynki włosy miałam Na zmianę lało i nie lało, ja jeszcze bez parasola, baran na głowie jak ta lala
myszka2020 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:46   #35214
Basai77
Raczkowanie

Ajrisz: Tak,potrzebny taki z pierwszego tloczenia i ssie sie go rano na czczo.Podam Ci lepiej ten link https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=137986,nawet z naszego wizazu,hahah.
W kazdym razie stosowalam kiedys,co prawda dzis jakos nie lubie tego oleju w salatkch itp.(mozliwe,ze wlasnie przewz te terapie) ale wiem,ze napewno dziala!!!Tylko,ze ja glupia,jak ze wszystkim,przerwalam,kied y pojawialy sie pierwsze efekty.Jakos juz tak czlowiek dziwnie skonstruowanyW kazdym razie,m.innymi pieknie zabki wybiela.
Problem tkwi w tej calej chemii i toksynach,ktore tkwi w naszym pozywieniu,bo mimo wszystko,ze odzywiasz sie bardzo dobrze,to nadal to swinstwo tkwi w tej reszcie,na ogol niby zdrowej,ktora zjadamy.Ja jestem jeszcze z pokolenia dzieci,ktore jadly jablka prosto z drzewa ( nie pryskane);poziomki i jagody z lasu ,przy ktorym mieszkala moja babcia a kurki dziobaly robaczki w sciolce i zywily sie lesnymi owocami-takie zjadalam tez jajka,zdrowe.Nie moze pomiescic mi sie w glowie,ze dzis dzieciaki maja uczulenia na jablka,czy nasza marchewke..rozumiem cytrusy,nie pochodzimy z Afryki ale nasze owoce???Wniosek taki,ze to nie uczulenia i alergie na te jedzonko,tylko na ta chemie,ktora w nim tkwi!Strasznie nad tym ubolewam,bo sama mam juz dzieci i widze,co sie dzieje ale posadzilam sobie znikoma ilosc warzyw w ogrodku i chociaz tym sie pocieszam,ze zjedza cos zdrowego i nie nafaszerowanego
Tak wogole,to nie ten watek,hahaha ale ciesze sie,ze rozumiesz o co mi chodzi.
Poszukaj jeszcze o tym oleju i zobacz ile chorob jest w stanie wyleczyc,w tym moze rowniez i Twoja.Trzymam kciuki i raczej napewno wiem,ze to Ci pomoze ))
Basai77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 12:50   #35215
AjriszMarta
Zakorzenienie

Basai - kochana, dzięki wielkie Coś na pewno pomoże, nikomu jeszcze detoks nie zaszkodził
Bo ja wiem czy nie ten wątek? - "wpływ stanu zdrowia na kondycję falowanych włosów i skalpu"

Stary 2011-05-16, 17:03   #35216
marika161
Raczkowanie

DontSaySorry widać, że będą z tego cudowne fale Ja również walczę o dawny skręt, tylko, że ja mam naturalnie loczki Jeszcze nie są takie, jak powinny ale to na to potrzeba czasu, szczególnie, gdy nie dbało się o włosy wcale... Wiem, że może to długo potrwać ale staram się być cierpliwa i dokładnie obserwuję moje włosy Życzę powodzenia w pielęgnacji włosków

Edytowane przez marika161
Czas edycji: 2011-05-16 o 17:04
Stary 2011-05-16, 17:49   #35217
Bryzejda
Raczkowanie

A ja wczoraj pierwszy raz nalozylam zel lniany Troszke mi wloski oklaply po nim ale musze przyznac, ze byly super nawilzone i swiecace. Moze to tez wina szamponu bo mylam z sls, chcialam zmyc wszystkie "brudy" zanim zel naloze.
Bede dalej z nim probowac i zobaczymy czy kondycja wlosow sie poprawi

Cel:
Dbac o wlosy i skore
Bryzejda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 23:31   #35218
agatron77
Raczkowanie

Cześć Lokaski, wreszcie nadrobiłam zaległości w czytaniu i witam wszystkie nowe Kręciołki
Kirima, zdrowiej i wpadaj do nas częściej
Ajrisz, kurcze, ale masz problem z tym skalpem. Chciałabym pomóc, ale nie wiem jak, bo nie znam tego problemu. Może chociaż to ciut pomoże.

Byłam dzisiaj u fryzjera i jestem załamana. Po pracy umyłam włosy po swojemu, bo od kilograma pianki wszystko mnie swędziało, a poza tym nie mogłam już patrzec na tego barana na głowie. Teraz już idę spać, więc nie będę odgniatać żelu, poczekam aż zrobi to poduszka.
Generalnie wydaje mi się, że to co zapuszczałam przez rok żeby wyprowadzić na prostą swój problem kwadratowej fryzury, właśnie dzisiaj zostało ścięte. Podle się czuję i chce mi sie wyć. Tyle na dziś. Dobranocka!
agatron77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 23:59   #35219
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Ajrisz, kurcze, ale masz problem z tym skalpem. Chciałabym pomóc, ale nie wiem jak, bo nie znam tego problemu. Może chociaż to ciut pomoże.
Wierz mi, pomaga
Cytat:
Byłam dzisiaj u fryzjera i jestem załamana. Po pracy umyłam włosy po swojemu, bo od kilograma pianki wszystko mnie swędziało, a poza tym nie mogłam już patrzec na tego barana na głowie. Teraz już idę spać, więc nie będę odgniatać żelu, poczekam aż zrobi to poduszka.
Generalnie wydaje mi się, że to co zapuszczałam przez rok żeby wyprowadzić na prostą swój problem kwadratowej fryzury, właśnie dzisiaj zostało ścięte. Podle się czuję i chce mi sie wyć. Tyle na dziś. Dobranocka!
Trzymam kciuki za poranek, oby cięcie nie było takie złe jak się wydaje. Daj zdjęcia, obejrzymy, doradzimy
Dobranoc

Stary 2011-05-17, 08:56   #35220
bernadka20
Wtajemniczenie

agatron77
Kochana Może nie jest, aż tak złe jak się Tobie wydaje ?
Dokładnie. Po poranku wyślij nam zdjęcia to może doradzimy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości