|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2221 |
Zakorzenienie
|
![]()
elionka ja mam dokładnie o takie http://allegro.pl/2w1-promocja-masuj...596567035.html i nic mi się nie rozłącza
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2222 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: hula - hop 4
Cytat:
![]() Mowie, ze MI lepiej miesnie pracuja jak krece lekkim, a jak komus lepiej ciezkim to niech sobie i olowianym z kolcami kreci. Chyba kazdy ma prawo wybarac sobie cos do wlasnych potrzeb. Nigdzie nie powiedzialam, ze ciezkie nie dziala tylko, ze lekkie jest lepsze DLA MNIE i U MNIE pracuje przy nim cale cialo, a nie tylko talia i ze JA nie potrzebuje wyrabiac talii. Moze tez krece inna technika dlatego mi sie kreci lekkim lepiej A zeby schudnoac to trzeba stosowac tez dietke. HH dodatkowo wzmocni i podkresli miesnie i pomoze spalac tluszcz.. ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- az mi sie krecic odechcialo
![]() Podczas gdy reszta gatunku pochodzi od małpy, rude pochodzą od kotów. ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kocurzyca Czas edycji: 2011-05-13 o 16:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2223 |
Raczkowanie
|
Rany, kocurzyca, spokojnie...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2224 |
Raczkowanie
|
Witam ponownie!!
![]() Nareszcie kupiłam hula - zwykłe, dziecięce 85 cm , niestety większego nie mogłam dostać... i o wiele lepiej kręci mi się pustym ![]() ![]() ![]() Zmierzę się po miesiącu i dam znać czy coś to dało - jeśli nie wtedy przerzucę się na cięższe koło ![]() Wytrwałości wszystkim ![]()
#2225 |
Zakorzenienie
|
![]()
Dziewuszki!!!!! Słuchajcie! A raczej czytajcie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2226 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no widzisz ![]() ![]()
![]() |
#2227 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2228 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś melduję tylko 20 minut ale lepiej te 20 niz nic
![]() natomiast jutro mierzenie ![]() na pewno poinformuje Was o wynikach mam nadzieje ze beda to motywujące wyniki:P |
![]() ![]() |
![]() |
#2229 |
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj niecałe 40, jutro sobie odbiję
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2230 |
Raczkowanie
|
mam nadzieje że mnie tu zaraz nie obskoczycie, ale skuteczność ćwiczeń aerobowych (hula hop się do nich zalicza) zależy od czasu ich trwania (czyli od około 30 min do 90 min), a nie od intensywności. To że któraś będzie "spocona jak świnia" i zdyszana po 20 min, nie oznacza że jej trening będzie lepszy od tej która nie wiele się ruszając (przy cięższym hh) pohula z godzine. Różnica polega na tym że im bardziej jesteśmy zdyszani, spoceni itp tym lepiej wyrabiamy sobie kondycje, a nie chudniemy. No dobra trochę z wagi nam zleci, ale jak na złość nie do końca tak jak chcemy.
Mówie to na moim przykładzie otóż, pół roku temu przez 3 tygodnie 15 min dziennie wchodziłam po schodach ( wychodziło tak około 50 pięter, oczywiście na początku było 10 a na końcu 50) , po każdym takim wypadzie wracałam spocona, zdyszana i miałam dość. Efekty? z wagi jak na złość tylko 0,5 kg, ale moja kondycja wyśmienita. Przy hula hopie się nie męcze, przyznaje cięższym się kręci bardzo łatwo, i naprawdę dużo nie trzeba wkładać to siły, a kręcenie samo w sobie daje mi dużo przyjemności. No i efekty, mimo że skromne, cieszą bardzo. To czy któraś kręci cięższym czy lekkim to jej indywidualna sprawa. Ale tak jak wspomniałam miarą chudnięcia nie jest ilość potu |
![]() ![]() |
![]() |
#2231 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hihi ja to się zawsze pocę
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2232 |
Raczkowanie
|
podstawowa zasada kręcenia hula hopem:
NIGDY NIE KRĘCIĆ PO POSIŁKU ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2233 | |
Raczkowanie
|
Joasiunia
![]() ![]() ja dziś tylko skakałam , hula zostało na stancji... yhh ![]() ---------- Dopisano o 22:59 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2234 |
Zakorzenienie
|
![]()
Hihi ja często cosik zjem i kręcę
![]() Vol_vo pięknie dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2235 |
Wtajemniczenie
|
ja jestem dziś po mierzeniu
![]() ![]() Ale teraz już bez przerwy będę kręcić ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2236 |
Zakorzenienie
|
U mnie dziś dzień trzeci
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2237 |
Konto usunięte
|
wczoraj pohulałam jakieś 30 minut, dzisiaj jak na razie też 30. ale postaram się coś dokręcić wieczorem
![]() za tydzień się zmierzę i zobaczymy czy chociaz 1 cm zszedł |
![]() ![]() |
![]() |
#2238 |
Raczkowanie
|
dziś 90 min
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2239 |
Wtajemniczenie
|
ja dopiero 30 minut za soba
![]() ale mam poobijane po wczoraj biodra ![]()
![]() |
#2240 |
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny ;]
Przylaczam sie do Was poniewaz tez krece hula hop, mam takie z masazerem. ;] jak krecilam na poczatku to mialam taaaakie meeega krwiaki ze poezja, ale sie nie poddalam ;D i teraz juz mnie nic nie boli i kreci sie swietnie. krece juz 7 dzien po 20 -30 minut tylko ze jeszcze efektow nie widze (oprocz tego ze mam twardszy brzuch). i zastanawiam sie wlasnie czy dlugo trzeba na nie czekac? Moze po prostu dluzej krecic? co myslicie;] |
![]() ![]() |
![]() |
#2241 |
Zakorzenienie
|
Za mną właśnie pól godzinki, ale niestety na więcej nie mam dziś czasu
![]() Miłego weekendu Dziewczynki ![]() ![]()
#2242 |
Raczkowanie
|
za mna tez 30 minut
![]() 28.04 - 60,4 kg 14.05 - 57,9 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2243 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2244 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Was nabawiła się kiedykolwiek ostrego bólu w boku przez to zwykłe hh
![]() ![]() ![]()
#2245 |
Raczkowanie
|
Ojej, widzę, że miałyscie małą wymiane zdań co do skutecznosci obu rodzajów kółka
![]() ![]() ![]() Więc zależy co na kogo działa. NA MNIE akurat "obijanie się" i "uklepywanie smalcu" zadziałało bardzo dobrze ![]() Wczoraj udało mi się zakręcić tylko 30 minut rano, mam nadzieję, że dzisiaj znajdę czas na dłuższe ćwiczenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2246 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dużo Ci już spadło cm i od kiedy kręcisz? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2247 |
Raczkowanie
|
Ja tak mialam, zaraz powstal mi guuz przy biodrze i robia mi sie tam ciagle siniaki, ale nie przejmuj sie, przystopuj troche i bol minie ;D
#2248 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz stosuje dietę South Beach i już pisałam o moich efektach po miesiącu: Cytat:
![]() W najbliższy poniedziałek zdam może relację z efektów po kolejnych dwóch tygodniach diety i hh a pod koniec maja wrzucę zdjęcia, tak dla porównania czy cokolwiek widać ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2249 |
Zakorzenienie
|
60 min tradycyjnie
![]()
![]() Przeczytane w2016 35( 2015:70;2014:33; 2013: 61) 03.10.2015 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2250 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:03.