|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
Ja również niedawno dołączyłam do grona i widzę że mamy zbliżone terminy ja mam na 27.10.2011 jeszcze też nie znam płci dzidziusia i nie moge doczekać się tej chwili![]() Chyba Was nigdy nie nadrobie tyle produkujecie właśnie jesteśmy z mężem po obiadku który zrobiłam a wcześniej sprzątaliśmy mieszkanko więc teraz idę trochę odpocząc a potem spróbuje nadgonić Wasze posty pozdrawiam Wszystkie Mamusie |
|
|
|
|
#2792 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
![]() czuj sie jak u siebie ![]() ja jestem w 19 tyg i termin mam na 10.10 choc dwa dni temu usg wskazało na 06.10 a pewnie i tak urodze inaczej Cytat:
ale moze to dzoidziol sie tam przemieszcza i daltego tak![]() Cytat:
![]() a ja sie najadłam dzis zrobilismy sobie młode ziemniaczki , jajo sadzone i mizerie mam nadzieje ze szybko mi najedzenie przejdzie bo w lodówce czeka arbuz i truskawy których jeszcze nie wszamałam a jak ide po coś do lodówki to one mówia zjedz mni e, zjedz mnie |
|||
|
|
|
#2793 |
|
Zakorzenienie
|
Kobity zaraz sie porycze .. musze obrobić dzieciakom piosenke na występ - uciąć w pewnym momencie i wstawić inny fragment i program który umiem obsługiwać mi wyświetla że to jest zły plik i nie chce go w ogóle otworzyc do edycji
|
|
|
|
#2794 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny - podczytałam wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=529855 i padłam
|
|
|
|
#2795 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2796 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się nie dziwię, że się nabijają
sama nie znoszę tych rymowanek. Najczęściej są infantylne, a w wieeelu przypadkach grafomańskie Niektóre są fajne, ale to rzadkość
|
#2797 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(dokladnie to 17tyg. i 1 dzien )Zobaczymy co mi powie gin. w poniedzialek bo mam miec usg... ![]() A mi sie tez chce młodych ziemniaczkow a tutaj ich nie widzialam... buuuuuuuuuuu Cytat:
Próbuj...Na pewno Ci sie uda ..Trzymam kciuki.... |
||
|
|
|
#2798 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i objawy wczesnociążowe sobie tlumaczylam ...spóźniającym się okresem...tak do połowy stycznia ponad... a mąż mi mówił..że w ciąży jestem,bo niby brzuch mi się ciut powiększył (jakby wzdęty) ...ale to sobie i jemu tłumaczyłam świętami i jeszcze krzyczałam że nie musi się czepiać,że przytyłam no i jak zaczęłam jeść rano śniadania..to tak samo mówił.. a ja,że przed okresem tak bywa w końcu jak zwymiotowałam w drodze do pracy raz i drugi ...poddałam się,zrobiłam test ...dzwonię do męża.. kochanie zrobiłam test : a On i co?? w ciąży jesteś a ja tak.. to się zaczął cieszyć i gadać..a nie mówiłem :P teraz się śmiejemy że mi mąż ciąże wykrył Cytat:
ciesz się babo,że nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz :P no i jak mi któraś jeszcze napisze raz o polskich truskawkach to mi język do tyłka ucieknie z pragnienia... ide po loda ...
|
|
#2799 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak swoją drogą to tamten watek chyba jest jakiś taki niezgodny z regulaminem bo przez wiele stron top jeden wielko off top czy jakos takos tam chyba na 3 czy 4 str pojawiła sie pierwsza mama
|
|
|
|
|
#2800 |
|
Wtajemniczenie
|
cotka a co u tych styczniowych w skrócie? bo mi sie nie chce ich nadrabiać od 3 strony na której się zatrzymałam - po Twojej wypowiedzi
dziękuję za kolejne gratki moje kochane, nadal nie moge uwierzyć ![]() Asia, cotka zostawilam Wam kawałek ale jak mam go niby przetransportować?
|
|
|
|
#2801 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie wiem co to skurcz nawet, bo cc planowane było i do tego znieczulenie podpajęczynówkowe, coś jak ZZO w kręgosłup, tyle, że inna środek znieczulający W Lublinie nie ma możliwości ZZO nigdzie ![]() Cytat:
Ja niestety muszę odstawić tego typu smakołyki ze względu na wątrobę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja nie mam czasu do czytania takich spamów
|
|
#2802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Domyślam się ża ja tam też narobiłam sporo kwasu, ale kurde nie umiem już przechodzić obok tego obojętnie Ja bym poprosiła o zamknięcie i założyła nowy gdybym miała termin na styczen-luty. Cytat:
|
||
|
|
|
#2803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cotka a co w końcu założycielka mimo tak mocnych przeczuć itd nie jest w ciaży czy jeszcze nie wie? co do linka Agnieszki to w sumie grupa wizażanek które zazwyczaj udzielają "bardzo cennych rad" wiele osób pouczają jak maja zyć i postepowac bo według nich tak jest dobrze itd postanowiła obśmiac wszystko co im akurat nie pasuje-mają prawo ,rymowanki nawet smieszne-tylko po co wrzucac wszystko do jednego wora.... może i w nich obudzi sie kiedys innstynkt macierzyński i bedą pragneły dziecka, moze go nie bedą nazywac fasolka itd może nie bedą potrzebowały sie wugadac bedac w ciązy czy juz potem siedzac samemu z dzieckiem w domu, ale na pewno bedą sie cieszyć i na swój sposób przezywać -ich prawo i powinny zrozumiec i dac prawo tym wszystkim które chcą nazywac swoje dziecko didkiem , fasolka czy czym chca-taki eprawo kobiety w ciazy, w końcu czesto bardzo długo musi poczekac na to aby spełniło sie to o czym marzy Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2011-05-14 o 17:48 |
|
|
|
|
#2804 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a czemu tak? teraz też będziesz miała cc? w sumie ja akurat cc nie chcę ale braku bolu zazdroszczę
|
|
|
|
|
#2806 |
|
Wtajemniczenie
|
oj tam Magda zaraz kwas. Mnie się akurat nie chciało strzępić języka ani ścierać literek na klawiaturze na taką laskę, ale masz prawo powiedzieć co myślisz i naprawdę dużo osób się z tym zgadza.
Asia masz rację - jak można się śmiać nie będąc nigdy w takiej sytuacji? ja rozumiem żarty, ale wszystko z klasą. Przegięcia nie znoszę. |
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
cotuś - przejrzałam i doczytałam wątek styczeń/luty do końca, a nie było to łatwe
póki co ta cała Monika nadal nad nim czuwa i dziwi mnie takie serdeczne podejscie innych do nich, bo ja podobnie ja Ty gdybym miała termin na styczeń prosiłabym o zamknięcie wątku... Oprócz nas chyba dwie osoby tylko stwierdziły, że to dziwne... ale co tam ![]() ---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ---------- Asiu - doczytałam ten wątek z mojego linka do końca i masz racje - póki na początku były te wierszyki nawet smieszne to potem się we mnie gotowało.... co komu przeszkadza, że mowi się fasolka ręce mi opadły normalnie
|
|
|
|
#2808 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Pestka, nie martw się na zapas
![]() Spa, piękna panieneczka na zdjęciach Cytat:
Cytat:
) chłopak. Zawsze mnie to śmieszyło![]() Cytat:
![]() . Wszystko kupisz w swoim czasie![]() Cytat:
![]() ![]() klask i: wystarczy sobie zażyczyć i proszę, parka . GratkiCytat:
![]() Cytat:
poszła mi ślina. Jak małż wróci z działki, to też mamy w planach grilla. Zażyczyłam sobie kaszankę i boczek, mniam![]() Niech on już wróci, pliiiiiz ![]() A ja będę prosiaczkiem . Mam w lodówce polskie truskawki
|
||||||
|
|
|
#2809 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() aż poczułam się jak prześladowczyni a to znowu przypadek był No nic zostanę tą prześladowczynią, co zrobić hhaahha
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Wtajemniczenie
|
czy pogonicie mnie jak po raz setny powiem że jestem tak szczęśliwa, ze rogal mi z buzi nie schodzi? ciągle bym się śmiała jak gupia do siebie. Nie chciałam się nastawiać na dziewczynkę ale marzyłam o niej bardzo!
) rzucamy się sobie na szyję ze szczęścia Obdzwoniłam przyjaciół. Mam nadzieję że ze mną teraz wytrzymacie
|
|
|
|
#2811 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj mam jakiś taki zły dzień, ja nie wiem czy mój tż to jakaś akcja charytatywna? po prostu rodzinka mnie dobija! Jednego bratanka D. tż uczy ciągle matmy (korki) ale to ciągle i czasami jeszcze "nagle" bo dzisiaj się dowiedział że jutro spr i nie ważne że przez to tż po nocach projekty do szkoły robi. I nigdy nie podziękował ani nic , nie mówię o płaceniu ale nigdy się nie odwdzięczył (jego brat chociaż z piwem przychodził czy z chipsami bo głupio mu było że tak bez niczego i za darmo) i chcieliśmy żeby D. odebrał nas z koncertu (bo już busy wtedy nie kursują) w zamian za te wszystkie korki a on na to że musimy wtedy za paliwo zapłacić bo nie ma paliwa w aucie i nie ma kasy. A dzisiaj się dowiedziałam że od tż odkupił bilety na ten koncert i z dziewczyną na niego jedzie a tak to nas nie mógł zawieść. w dodatku do tż wydzwania drugi bratanek A. i mnie wku**wił bo chciał żeby tż mu coś ściągnął i dzwoni i wyzywa tż że mu to jest potrzebne i czemu mu jeszcze tego nie ściągnął i wyzywa! w dodatku o jakąś grę chodziło! zamiast być wdzięcznym że mu tż chce ściągnąć to jeszcze ma pretensje że ile ma czekać, ma szczęście że to nie ja odebrałam telefon, w dodatku ten bratanek jest ciemnym typkiem i w ogóle na pomoc jakąkolwiek od niego nie można liczyć! chciałam się uspokoić i mąż zaproponował spacer nad zalew to nasza kuzynka wcisnęła nam swoje 6letnie dziecko i o spokoju mogłam pomarzyć bo się z tż ciągle wygłupiali przez co ja często niechcący obrywałam a w połączeniu z moim wisielczym nastrojem to byłam jak bomba, w dodatku się obraziła mała na mnie i pół drogi wyła. Aż mi się płakać chciało z nerwów!Z tego wszystkiego zapomniałam: WITAM NOWE MAMUSIE GRATULUJĘ CÓRECZEK
Edytowane przez mucka21 Czas edycji: 2011-05-14 o 17:58 |
|
|
|
|
#2812 |
|
Wtajemniczenie
|
Caltea miałam pisać że jesteś kochana, dziękować za gratulacje i za wspołczucie nocnych atrakcji, ale po tej wzmiance o truskawkach wcale Cię nie lubię już, wcale a wcale
![]() ![]() :p ala:
|
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
no są niesmaczne czasami-choc nie wszystkie, jedna gdzies sie tam podsmiewają ale starają sie to zrobic w normie i to mi osobiście nie przeszkadza ale niektóre wypowiedzi są troche niesprawiedliwe i w sumie mozna sie poczuć urazonym bo nie wszyscy są schematyczni!!!
czy to cos złego że ktos sie cieszy bo po 2,3 5 latach w końcu poczoł dziecko? czy to źle ze po poronieniu sie komus udało? i ni epowtórzyło sie znowu? co to w ogóle za nazywanie wszystkich dziewczyn oczekujących na pierścionek zaręczynowy lachonami? nie wiem ale dla mnie to jest dziwnei ze nie można zrozumiec drugiego człowieka, przeciez one nie wiedzą nic o życiu tych dziewczyn , nie wiedzą nic o ich sytuacjach życiowych itd-dla mnei troche dziwne dopóki były to rymowanki ok, ale jak zaczela sie dyskusja to juz mało sprawiedliwa i w sumie chyba ktos tams ie bardzo chciał dowartosciować troche sie rozpisałam ale nie lubie jak wszyscy kompletnie ląduja w tym samym worze... ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
oczywiście ze wytrzymamy-oby wiecej tak optymistycznych wieści
|
|
|
|
|
#2814 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez sie nie nastawiam na dziewczynke a wrecz czuje ze bedzie drugi chłopczyk.. ![]() No ale jakby czasem w brzucholku ukryła sie mała dziewczyneczka to chyba zwarjuje ze szczescia...... |
|
|
|
|
#2815 | ||
|
Zadomowienie
|
dziubassskia,witaj
Cytat:
. Tak bardzo chciałaś córci, że komu jak komu, ale Tobie się należy![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2816 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Super gratulacje!!! Cytat:
Jak byłam u gina w tym tygodniu, słyszałam od babek że będzie gaz rozweselający dostępny przy porodzie do 6 godzin, ale czy płatny i od kiedy to nie wiem, rozejrze się w tym temacie Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam na mysli ze jeszcze nie dojrzały do pewnych rzeczy emocjonalnie i po prostu nie powinny sie na te tematy wypowiadac co ich nie dotycza a jak juz sie wypowiadaja to chociaz bez obrazania innych........ Nawet nie chce mi sie tego komentowac..........:brzy dal: |
|
|
|
|
#2818 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() a nie przeraża Cię czasem myśl - zakładając że to może dziewczynka - że mając juz doświadczenie z chłopaczkiem nie będziesz za bardzo umiala jej pielęgnować (ostatecznie to trudniejsze u dziewczynek, chociażby zmiana pieluchy i smarowanie jej po tym), bawić się z nią itd.? Bo tylko ten lekki strach mąci moją ześwirowaną radość |
|
|
|
|
#2819 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ale masz całkowitą słusznośćChyba sobie wyhaftuję na bluzce (albo wytatuuję na czole, tylko muszę się pozbyć grzywki): rodzę dopiero we wrześniu! Dziś mnie rozbroiła sąsiadka twierdząco pytając: "a to pewnie już na dniach?" Boszszsz ![]() ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2820 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia ja chcę wiesz u cioci w Warszawie, ale to jest możliwe tylko wtedy jak poród będzie w terminie. Jak się nagle zacznie np tydzien, dwa przed terminem to na pewno Świdnik. Chyba że mnie zechcą u cioci przyjąć wcześniej troszkę i wywołac jak będę im za długo blokować łóżko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

sama nie znoszę tych rymowanek. Najczęściej są infantylne, a w wieeelu przypadkach grafomańskie 

) Bo ja od dzisiejszej nocy znów o tym bardzo intensywnie myslę. Zwlaszcza ze te skurcze byly nie tylko "z brzucha" ale i promieniujace z plecow. A te są podobno najgorsze. Jakby mialby byc takie przy porodzie to ja nie chcę

poszła mi ślina. Jak małż wróci z działki, to też mamy w planach grilla. Zażyczyłam sobie kaszankę i boczek, mniam