Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 16:55   #2791
angela006
Przyczajenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
Witam Was Wszystkie
Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć... Jestem w 18 tc i mam termin na ok. 14.10.2011 - więc podczytywałam Was od jakiegoś czasu...a dziś postanowiłam do Was dołączyć - gdyż fajnie porozmawiać z kimś na tym samym etapie ciąży... mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Fajnie,że już niektóre z Was znają płeć maluszka... ja mam usg w najbliższy wtorek i mam nadzieję, że kruszynka się ujawni... )
Witamy serdecznie
Ja również niedawno dołączyłam do grona i widzę że mamy zbliżone terminy ja mam na 27.10.2011 jeszcze też nie znam płci dzidziusia i nie moge doczekać się tej chwili
Chyba Was nigdy nie nadrobie tyle produkujecie właśnie jesteśmy z mężem po obiadku który zrobiłam a wcześniej sprzątaliśmy mieszkanko więc teraz idę trochę odpocząc a potem spróbuje nadgonić Wasze posty pozdrawiam Wszystkie Mamusie serdecznie
angela006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:01   #2792
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Witam Was Wszystkie
Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć... Jestem w 18 tc i mam termin na ok. 14.10.2011 - więc podczytywałam Was od jakiegoś czasu...a dziś postanowiłam do Was dołączyć - gdyż fajnie porozmawiać z kimś na tym samym etapie ciąży... mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Fajnie,że już niektóre z Was znają płeć maluszka... ja mam usg w najbliższy wtorek i mam nadzieję, że kruszynka się ujawni... )
witaj u nas
czuj sie jak u siebie
ja jestem w 19 tyg i termin mam na 10.10 choc dwa dni temu usg wskazało na 06.10 a pewnie i tak urodze inaczej

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ej dzisiaj się przyjżałam tej mojej "lini" i ona jakaś dziwna
Krzywa, jakaś przerywana może to nie ta ? ruszyłam ręką oczywiście jak robiłam zdjęcie więc rozmazana i nie do końca widać,ale wiadomo ocb.
he he faktycznie mały krzywusek ale moze to dzoidziol sie tam przemieszcza i daltego tak

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Witam i gratuluje..
Ja tez jestem w 18 tyg.. ale termin mam na 21 .10. 2011
o jej a czemu az 21? dużą macie różnice hehe, ale jak to lekarze pewnie liczyć nei umieją

a ja sie najadłam dzis zrobilismy sobie młode ziemniaczki , jajo sadzone i mizerie mam nadzieje ze szybko mi najedzenie przejdzie bo w lodówce czeka arbuz i truskawy których jeszcze nie wszamałam a jak ide po coś do lodówki to one mówia zjedz mni e, zjedz mnie
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:07   #2793
acelinka
Zakorzenienie

Kobity zaraz sie porycze .. musze obrobić dzieciakom piosenke na występ - uciąć w pewnym momencie i wstawić inny fragment i program który umiem obsługiwać mi wyświetla że to jest zły plik i nie chce go w ogóle otworzyc do edycji ściągam inne programu do obróbki mp3 ale są dziwne i nie umiem na nich zrobić tego co chce. Zaraz wyjde z siebei i stane obok!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:08   #2794
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Dziewczyny - podczytałam wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=529855 i padłam nie wszytskie komentarze są jednak miłe hmm nawet z nas (mamuś poczekalniowych) się nabijają, ze watki mamy rymowane

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:12   #2795
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Dziewczyny - podczytałam wątek https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=529855 i padłam nie wszytskie komentarze są jednak miłe hmm nawet z nas (mamuś poczekalniowych) się nabijają, ze watki mamy rymowane
A widziałaś wątek styczniowo-lutowy? Potwierdza się powoli to co mówiłam

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:14   #2796
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Ja się nie dziwię, że się nabijają sama nie znoszę tych rymowanek. Najczęściej są infantylne, a w wieeelu przypadkach grafomańskie Niektóre są fajne, ale to rzadkość
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:15   #2797
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
witaj u nas
czuj sie jak u siebie
ja jestem w 19 tyg i termin mam na 10.10 choc dwa dni temu usg wskazało na 06.10 a pewnie i tak urodze inaczej

o jej a czemu az 21? dużą macie różnice hehe, ale jak to lekarze pewnie liczyć nei umieją

a ja sie najadłam dzis zrobilismy sobie młode ziemniaczki , jajo sadzone i mizerie mam nadzieje ze szybko mi najedzenie przejdzie bo w lodówce czeka arbuz i truskawy których jeszcze nie wszamałam a jak ide po coś do lodówki to one mówia zjedz mni e, zjedz mnie
Z OM mi wychodzi ze mam termin na 21.10. no i tak liczc to jestem w 18 tyg..
(dokladnie to 17tyg. i 1 dzien)
Zobaczymy co mi powie gin. w poniedzialek bo mam miec usg...

A mi sie tez chce młodych ziemniaczkow a tutaj ich nie widzialam...
buuuuuuuuuuu

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
Kobity zaraz sie porycze .. musze obrobić dzieciakom piosenke na występ - uciąć w pewnym momencie i wstawić inny fragment i program który umiem obsługiwać mi wyświetla że to jest zły plik i nie chce go w ogóle otworzyc do edycji ściągam inne programu do obróbki mp3 ale są dziwne i nie umiem na nich zrobić tego co chce. Zaraz wyjde z siebei i stane obok!
Kochana niewiem jak Ci pomoc....
Próbuj...Na pewno Ci sie uda ..Trzymam kciuki....

Stary 2011-05-14, 17:22   #2798
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
wow ale dziś mało naprodukowane

a to ciekawe jakim cudem mężol wiedział wcześniej?

a jakie badania miałaś robione? Bo borelka jest trudna do uchwycienia. Mi taka znachorka ala lekarka stwierdział bolerioze, ale robiłam badania w Poznaniu ( PCR Real Time w CBDNA ) ilościowe i jakościowe i wyszło, że niby ok ...
a bo u nas było tak...że od końca września co miesiąc miałam obiawy ciążowe i spóźniający się okres.. wszystko co by się nie działo tłumaczyłam sobie ciążą.. w końcu na koniec grudnia dałam sobie spokój...bo ile można po aptekach biegać i testy kupować i objawy wczesnociążowe sobie tlumaczylam ...spóźniającym się okresem...tak do połowy stycznia ponad...

a mąż mi mówił..że w ciąży jestem,bo niby brzuch mi się ciut powiększył (jakby wzdęty) ...ale to sobie i jemu tłumaczyłam świętami i jeszcze krzyczałam że nie musi się czepiać,że przytyłam no i jak zaczęłam jeść rano śniadania..to tak samo mówił.. a ja,że przed okresem tak bywa
w końcu jak zwymiotowałam w drodze do pracy raz i drugi ...poddałam się,zrobiłam test ...dzwonię do męża.. kochanie zrobiłam test : a On i co?? w ciąży jesteś a ja tak.. to się zaczął cieszyć i gadać..a nie mówiłem :P teraz się śmiejemy że mi mąż ciąże wykrył

Cytat:
Ide zjesc sobie deserek-
galaretka z bananem, brzoskwinia i bita smietana i kawałkami czekolady
: love: zaraz chyba Cię napadnę ciesz się babo,że nie wiem dokładnie gdzie mieszkasz :P

no i jak mi któraś jeszcze napisze raz o polskich truskawkach to mi język do tyłka ucieknie z pragnienia...

ide po loda ...

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:29   #2799
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
A widziałaś wątek styczniowo-lutowy? Potwierdza się powoli to co mówiłam
ja widziałam a powiem wiecej w zamknietych dyskusjach wiele osób które zaciążyły i chciałyby sie przyłączyc do takowego watku są zniesmaczone tym co sie tam narobiło i w sumi eodechciało im sie zapisywac na taki watek, wiem ze nawet był pomysł aby stworzyć nowy z odpowiednimi osobami które w ciaży juz są i aby od poczatku był to wątek na temat
a tak swoją drogą to tamten watek chyba jest jakiś taki niezgodny z regulaminem bo przez wiele stron top jeden wielko off top czy jakos takos tam chyba na 3 czy 4 str pojawiła sie pierwsza mama
Stary 2011-05-14, 17:29   #2800
lausanne
Wtajemniczenie

cotka a co u tych styczniowych w skrócie? bo mi sie nie chce ich nadrabiać od 3 strony na której się zatrzymałam - po Twojej wypowiedzi

dziękuję za kolejne gratki moje kochane, nadal nie moge uwierzyć

Asia, cotka zostawilam Wam kawałek ale jak mam go niby przetransportować?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:38   #2801
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
no rozumiem Cię, ja też właśnie myslę, że szpital ktory się już zna jest najlepszy, bo czujesz sie troszkę jak siebie. Zwlaszcza jak się było zadowolonym poprzednim razem
szkoda tylko ze nie mozna poprosic nigdzie u nas o ZZO (chyba) Bo ja od dzisiejszej nocy znów o tym bardzo intensywnie myslę. Zwlaszcza ze te skurcze byly nie tylko "z brzucha" ale i promieniujace z plecow. A te są podobno najgorsze. Jakby mialby byc takie przy porodzie to ja nie chcę Przy K. miałam te normalne, nie krzyzowe, a Ty?
Ja miałam cc
Ja nie wiem co to skurcz nawet, bo cc planowane było i do tego znieczulenie podpajęczynówkowe, coś jak ZZO w kręgosłup, tyle, że inna środek znieczulający
W Lublinie nie ma możliwości ZZO nigdzie

Cytat:
Obiad chyba będzie w chińskiej restauracji- wiem, dziwne trochę, ale mojej mamy przyjaciółka jest Chinką i wynajęłaby nam po kosztach a dobre ma jedzenie.
Poza tym będzie dużo dziwności, każdy sobie weźmie co chce, do tego deser i do widzenia Coś poza tym trzeba szykować?
Ooo bardzo oryginalnie z tą chińszczyzną

Cytat:

pizza przyszła
Ja niestety muszę odstawić tego typu smakołyki ze względu na wątrobę

Cytat:
Witam Was Wszystkie
Witamy

Cytat:
Olać i tyle
Ja nie mam czasu do czytania takich spamów

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:38   #2802
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
ja widziałam a powiem wiecej w zamknietych dyskusjach wiele osób które zaciążyły i chciałyby sie przyłączyc do takowego watku są zniesmaczone tym co sie tam narobiło i w sumi eodechciało im sie zapisywac na taki watek, wiem ze nawet był pomysł aby stworzyć nowy z odpowiednimi osobami które w ciaży juz są i aby od poczatku był to wątek na temat
a tak swoją drogą to tamten watek chyba jest jakiś taki niezgodny z regulaminem bo przez wiele stron top jeden wielko off top czy jakos takos tam chyba na 3 czy 4 str pojawiła sie pierwsza mama
Monika przesadza a moje posty jej zupełnie nie ruszają jako że są jedynymi w negatywnym odniesieniu do niej. Traktuje mnie jak idiotkę która się przyczepiła a mnie trafia, ponieważ mam wrażenie że to nie jest zupełnie zdrowa osoba. Rozumiem kiedy ludzie chcą mieć dziecko, starają się, ale po co zasmiecać wątek o objawach, pytać o płeć jeszcze nie zrobionego dziecka, po co zakładać już drugi wątek którego się nie poprowadzi? Wkurza mnie to ponieważ na pewno nie będzie jej się chciało tam teraz siedzieć. Posty na pierwszj stronie wskazują bardziej na to że to wątek o Monice, wątpię aby sama chciała poprowadzić wątek skoro w ciązy nie jest a kto go niby przejmie skoro pierwsza storna to gratulacje i gadanie o dupie marynie? Ma to co chciała , była gwiazdą, spotkamy się pewnie na założonym przez nią wątku marzec-kwiecień tak jak już wspomniałam.

Domyślam się ża ja tam też narobiłam sporo kwasu, ale kurde nie umiem już przechodzić obok tego obojętnie , poza tym cała pierwsza strona to offtop więc kilka moich postów nic nie zmieniło ;/
Ja bym poprosiła o zamknięcie i założyła nowy gdybym miała termin na styczen-luty.
Cytat:
cotka a co u tych styczniowych w skrócie? bo mi sie nie chce ich nadrabiać od 3 strony na której się zatrzymałam - po Twojej wypowiedzi

Tak jak wyżej

Wymianka.
Stary 2011-05-14, 17:46   #2803
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

juz czuje jak ona pachnie-ech szkoda ze nei moge po nią przyjechac

cotka a co w końcu założycielka mimo tak mocnych przeczuć itd nie jest w ciaży czy jeszcze nie wie?

co do linka Agnieszki to w sumie grupa wizażanek które zazwyczaj udzielają "bardzo cennych rad" wiele osób pouczają jak maja zyć i postepowac bo według nich tak jest dobrze itd postanowiła obśmiac wszystko co im akurat nie pasuje-mają prawo ,rymowanki nawet smieszne-tylko po co wrzucac wszystko do jednego wora....
może i w nich obudzi sie kiedys innstynkt macierzyński i bedą pragneły dziecka, moze go nie bedą nazywac fasolka itd może nie bedą potrzebowały sie wugadac bedac w ciązy czy juz potem siedzac samemu z dzieckiem w domu, ale na pewno bedą sie cieszyć i na swój sposób przezywać -ich prawo i powinny zrozumiec i dac prawo tym wszystkim które chcą nazywac swoje dziecko didkiem , fasolka czy czym chca-taki eprawo kobiety w ciazy, w końcu czesto bardzo długo musi poczekac na to aby spełniło sie to o czym marzy

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2011-05-14 o 17:48
Stary 2011-05-14, 17:46   #2804
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja miałam cc
Ja nie wiem co to skurcz nawet, bo cc planowane było i do tego znieczulenie podpajęczynówkowe, coś jak ZZO w kręgosłup, tyle, że inna środek znieczulający
ożesz Ty szczęściaro a czemu tak? teraz też będziesz miała cc? w sumie ja akurat cc nie chcę ale braku bolu zazdroszczę
Stary 2011-05-14, 17:48   #2805
cotynato
Zakorzenienie

aa2 z tego co widziałam - @ więc raczej niemożliwe.

Wymianka.
Stary 2011-05-14, 17:51   #2806
lausanne
Wtajemniczenie

oj tam Magda zaraz kwas. Mnie się akurat nie chciało strzępić języka ani ścierać literek na klawiaturze na taką laskę, ale masz prawo powiedzieć co myślisz i naprawdę dużo osób się z tym zgadza.

Asia masz rację - jak można się śmiać nie będąc nigdy w takiej sytuacji? ja rozumiem żarty, ale wszystko z klasą. Przegięcia nie znoszę.
Stary 2011-05-14, 17:52   #2807
agnieszka 0605
Zakorzenienie

cotuś - przejrzałam i doczytałam wątek styczeń/luty do końca, a nie było to łatwe póki co ta cała Monika nadal nad nim czuwa i dziwi mnie takie serdeczne podejscie innych do nich, bo ja podobnie ja Ty gdybym miała termin na styczeń prosiłabym o zamknięcie wątku... Oprócz nas chyba dwie osoby tylko stwierdziły, że to dziwne... ale co tam

---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:48 ----------

Asiu - doczytałam ten wątek z mojego linka do końca i masz racje - póki na początku były te wierszyki nawet smieszne to potem się we mnie gotowało.... co komu przeszkadza, że mowi się fasolka ręce mi opadły normalnie

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:54   #2808
Caltea
Zadomowienie

Pestka, nie martw się na zapas. Może ta glukoza, to jakaś chwilowa anomalia
Spa, piękna panieneczka na zdjęciach. Bardzo fotogeniczna
Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czytam Was od dawna ale dopiero teraz postanowiłam się do Was przyłączyć. Można?
Jestem w połowie 18tc i będę miała synka. Mój tp to 18.10. Dziś byłam na wizycie i słuchałam bicia serduszka mojego synka cudowny dźwięk! Wyobraźcie sobie, że od 7tc w ogóle nie przytyłam, co trochę zmartwiło moją lekarkę. Poza tym tak jak kilka z Was mam przyspieszony puls i mam zalecenie konsultacji kardiologicznej.
Witamy. Ja też się wybieram na echo serca z powodu wysokiego pulsu. Jak odwiedzisz kardiologa wcześniej, to proszę o podzielenie się wszelkimi informacjami

Cytat:
hehhe
z tego co widziałam to masz bardzo ładne bąbelki

w ogóle takie określenie "bąbelki" mi sie z tż kojarzy Bo my poznaliśmy się na obozie na Mazurach, byliśmy opiekunami, a to był okres tej reklamy "Bambuuuucia masz fajne bąbelki" i dzieciaki latały i tak mówiły i pod koniec obozu tż dawał mi swoje namiary na kartce i pod spodem było: "PS masz fajne bąbelki" a ja spaliłam buraka
o bąbelkach i diabełkach mawiał mój taki pierwszy poważniejszy (ale nie całkiem poważny) chłopak. Zawsze mnie to śmieszyło

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a mam pytanko - czy jest tu przyszła Mamusia, która nie ma jeszcze nic, kompletnie nic dla dziecka??? czy tylko ja jedna
Indygo, tylko nie daj się wkręcić tym ześwirowanym mamuśkom, co to mają już wózki i moc ciuszków. Wszystko kupisz w swoim czasie

Cytat:
Wczoraj dostałam takich skurczy w nocy - ok. 24 że nie mogłam sobie z nimi poradzić, ryczałam jak dziecko z bólu, chciałam nawet na pogotowie podjechać, ale sama nie dałabym rady, a małż musiał przecież zostac z Konradkiem. Jak na złośc moi rodzice na weekend w stolicy, siostra w Zakopcu, sąsiadów nie było, a rodzina tż na wsi na działce, bo ktoś by po małego przyjechał. I znikąd pomocy... Męczylam się do 2:30, byłam w wannie, brałam nospę, nic nie pomagało. No i dziś od rana miałam mieć usg, więc pojechałam do lekarza z duszą na ramieniu, a on mówi, że nie wie skąd skurcze i że o tym porozmawiam z lekarzem prowadzącym w poniedziałek, ale on nie widzi nic niepokojącego, dzidziuś rozwija się dobrze, krwiak się wchłonął, szyjka ma 36mm więc wygląda że te skurcze jej nie skracają, nerki, pęcherz, kręgosłup itd wszystko jak najbardziej ok, dzidzius waży 365g (21tc).
No i poznałam pleć
Oj biedaku, wyobrażam sobie, jak bardzo się bałaś.

Cytat:
no dobra dobra Aga, pochwalę się
Na 99 % córcia
klask i: wystarczy sobie zażyczyć i proszę, parka. Gratki

Cytat:
a ja teraz napisze o tych targach co miały byc w rudzie sląskeij dla mamuś w skrócie:PORAŻKA zero organizacji itd , byłam tam na 9:30 , przed 10 nas wpóscili tam gdzie miało sie to odbywac i porażka niby od 10 zapisy a tam jakies wyczytywanie nazwisk i sie laski po kolei ustawiają wiec pytam o co chodzi no i one przyjechały na 8 i se zrobiły lieste i najlepsze jest to ze chyba same se tak zrobiły tak mi sie przynajmniej wydaje, no nic ustawilismy sie juz za tymi wyczytanymi każdy juz troche poirytowany, ale mnie cos tkneło i ide po dalsze info i okzało sie ze te 4d robią po 22 tyg -szkoda ze nie dali tego info na stronie bo niepotrzebnie jechałam
ogólnie nie polecam , naprawde organizacja zerowa i mam wrażenie ze informacje zerowe jesli chodzi o samą akcje żenada!!!
Wrrr, nie ma to jak świetna organizacja

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A ja znowu bąkne cos zanim zniekne na chwile-wlasnie mi TŻ robi karkoweczke z grilla
poszła mi ślina. Jak małż wróci z działki, to też mamy w planach grilla. Zażyczyłam sobie kaszankę i boczek, mniam
Niech on już wróci, pliiiiiz

Cytat:
następna dobrze że chociaż temat truskawek minął
A ja będę prosiaczkiem. Mam w lodówce polskie truskawki. I nawet pachną już po naszemu
Caltea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 17:54   #2809
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
cotuś - przejrzałam i doczytałam wątek styczeń/luty do końca, a nie było to łatwe póki co ta cała Monika nadal nad nim czuwa i dziwi mnie takie serdeczne podejscie innych do nich, bo ja podobnie ja Ty gdybym miała termin na styczeń prosiłabym o zamknięcie wątku... Oprócz nas chyba dwie osoby tylko stwierdziły, że to dziwne... ale co tam e
Ok dopiero teraz zauważyłam, ze info o tym znalazłam zupełnie gdzie indziej.
aż poczułam się jak prześladowczyni a to znowu przypadek był

No nic zostanę tą prześladowczynią, co zrobić hhaahha

Wymianka.
Stary 2011-05-14, 17:56   #2810
lausanne
Wtajemniczenie

czy pogonicie mnie jak po raz setny powiem że jestem tak szczęśliwa, ze rogal mi z buzi nie schodzi? ciągle bym się śmiała jak gupia do siebie. Nie chciałam się nastawiać na dziewczynkę ale marzyłam o niej bardzo! Nie mogę uwierzyć, że połtora roku temu usłyszałam że to upragniony i wymyślony synek a teraz szczęście dopisało mi po raz kolejny. Oboje z Tż co chwilę (jak tylko ma przerwę w robieniu szafy) rzucamy się sobie na szyję ze szczęścia Obdzwoniłam przyjaciół. Mam nadzieję że ze mną teraz wytrzymacie
Stary 2011-05-14, 17:56   #2811
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Ja tak z innej beczki tyle czau tu jestesmy a ja dopiero teraz zwrocilam uwage na Twoj suwaczek, ja tez sie dowiedzialam o dzidzi dokladnie 24 stycznia wtedy zrobilam test i byly dwie kreseczki, ale fajnie
ja też tego dnia ujrzałam II kreski , w niedzielę już przeczuwałam ale nie chciałam przy tż robić bo to miała być niespodzianka jaki wynik i test czekał zapakowany w ramkę na jego powrót do domu

Ja dzisiaj mam jakiś taki zły dzień, ja nie wiem czy mój tż to jakaś akcja charytatywna? po prostu rodzinka mnie dobija! Jednego bratanka D. tż uczy ciągle matmy (korki) ale to ciągle i czasami jeszcze "nagle" bo dzisiaj się dowiedział że jutro spr i nie ważne że przez to tż po nocach projekty do szkoły robi. I nigdy nie podziękował ani nic , nie mówię o płaceniu ale nigdy się nie odwdzięczył (jego brat chociaż z piwem przychodził czy z chipsami bo głupio mu było że tak bez niczego i za darmo) i chcieliśmy żeby D. odebrał nas z koncertu (bo już busy wtedy nie kursują) w zamian za te wszystkie korki a on na to że musimy wtedy za paliwo zapłacić bo nie ma paliwa w aucie i nie ma kasy. A dzisiaj się dowiedziałam że od tż odkupił bilety na ten koncert i z dziewczyną na niego jedzie a tak to nas nie mógł zawieść. w dodatku do tż wydzwania drugi bratanek A. i mnie wku**wił bo chciał żeby tż mu coś ściągnął i dzwoni i wyzywa tż że mu to jest potrzebne i czemu mu jeszcze tego nie ściągnął i wyzywa! w dodatku o jakąś grę chodziło! zamiast być wdzięcznym że mu tż chce ściągnąć to jeszcze ma pretensje że ile ma czekać, ma szczęście że to nie ja odebrałam telefon, w dodatku ten bratanek jest ciemnym typkiem i w ogóle na pomoc jakąkolwiek od niego nie można liczyć! chciałam się uspokoić i mąż zaproponował spacer nad zalew to nasza kuzynka wcisnęła nam swoje 6letnie dziecko i o spokoju mogłam pomarzyć bo się z tż ciągle wygłupiali przez co ja często niechcący obrywałam a w połączeniu z moim wisielczym nastrojem to byłam jak bomba, w dodatku się obraziła mała na mnie i pół drogi wyła. Aż mi się płakać chciało z nerwów!

I skończyłam dziś 20 tydzień

Z tego wszystkiego zapomniałam:

WITAM NOWE MAMUSIE
GRATULUJĘ CÓRECZEK
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-05-14 o 17:58
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:00   #2812
lausanne
Wtajemniczenie

Caltea miałam pisać że jesteś kochana, dziękować za gratulacje i za wspołczucie nocnych atrakcji, ale po tej wzmiance o truskawkach wcale Cię nie lubię już, wcale a wcale:p ala:
Stary 2011-05-14, 18:00   #2813
aa2
Zakorzenienie

no są niesmaczne czasami-choc nie wszystkie, jedna gdzies sie tam podsmiewają ale starają sie to zrobic w normie i to mi osobiście nie przeszkadza ale niektóre wypowiedzi są troche niesprawiedliwe i w sumie mozna sie poczuć urazonym bo nie wszyscy są schematyczni!!!
czy to cos złego że ktos sie cieszy bo po 2,3 5 latach w końcu poczoł dziecko?
czy to źle ze po poronieniu sie komus udało? i ni epowtórzyło sie znowu?
co to w ogóle za nazywanie wszystkich dziewczyn oczekujących na pierścionek zaręczynowy lachonami?
nie wiem ale dla mnie to jest dziwnei ze nie można zrozumiec drugiego człowieka, przeciez one nie wiedzą nic o życiu tych dziewczyn , nie wiedzą nic o ich sytuacjach życiowych itd-dla mnei troche dziwne
dopóki były to rymowanki ok, ale jak zaczela sie dyskusja to juz mało sprawiedliwa i w sumie chyba ktos tams ie bardzo chciał dowartosciować
troche sie rozpisałam ale nie lubie jak wszyscy kompletnie ląduja w tym samym worze...

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
czy pogonicie mnie jak po raz setny powiem że jestem tak szczęśliwa, ze rogal mi z buzi nie schodzi? ciągle bym się śmiała jak gupia do siebie. Nie chciałam się nastawiać na dziewczynkę ale marzyłam o niej bardzo! Nie mogę uwierzyć, że połtora roku temu usłyszałam że to upragniony i wymyślony synek a teraz szczęście dopisało mi po raz kolejny. Oboje z Tż co chwilę (jak tylko ma przerwę w robieniu szafy) rzucamy się sobie na szyję ze szczęścia Obdzwoniłam przyjaciół. Mam nadzieję że ze mną teraz wytrzymacie
ciesze sie razem z toba
oczywiście ze wytrzymamy-oby wiecej tak optymistycznych wieści
Stary 2011-05-14, 18:03   #2814
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Ciesze sie z Twojego szczescia....
Ja tez sie nie nastawiam na dziewczynke a wrecz czuje ze bedzie drugi chłopczyk..
No ale jakby czasem w brzucholku ukryła sie mała dziewczyneczka to chyba zwarjuje ze szczescia...... Takze bardzo Cie w tym momencie rozumiem........

Stary 2011-05-14, 18:06   #2815
Caltea
Zadomowienie

dziubassskia,witaj

Cytat:
Ależ ciesz się ile chcesz. A my razem, z Tobą. Tak bardzo chciałaś córci, że komu jak komu, ale Tobie się należy

Cytat:
Caltea miałam pisać że jesteś kochana, dziękować za gratulacje i za wspołczucie nocnych atrakcji, ale po tej wzmiance o truskawkach wcale Cię nie lubię już, wcale a wcale:p ala:
a ja Cię lubię
Stary 2011-05-14, 18:06   #2816
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Acelinko tendencja do tworzenia się kamieni w nerkach, woreczku żółciowym jest dziedziczna u mnie w rodzinie wszystkie babki mają kamienie w woreczku, u mojego TZ wszyscy faceci mają piasek i kamienie w nerach także ogólnie magazynujemy gruz
Muszę małżowi powiedzieć haha dobre

Cytat:
indygo, nie dobijaj głodującej! Co prawda lodówka pełna, przed chwilą jadłam, ale i tak mam ochote coś zjeść, oczywiście COŚ czego nie ma w domu a co więcej trudno mi to COŚ sprecyzować ale pierogi z truskawkami byłyby w sam raz
Czytasz mi w myślach to samo mam, zawsze mi się chce tego czego nie mam w lodówce

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanko: czy dziecko w brzuchu też się może zmęczyć? Bo wczoraj dużo chodziłam, niewygodne siedzenie itp. no i Mały średnio się ruszał
Też się nad tym zastanawiałam , widzę dziewczyny odpowiedziały i tak pewnie jest

Cytat:
no dobra dobra Aga, pochwalę się
Na 99 % córcia
Super gratulacje!!!

Cytat:
połowa 22 tc to bardzo podobnie. Szkoda że nie rodzisz w Świdniku, moze bysmy sie spotkały
wracasz jednak do Świdnika ? Czy się wahasz ?
Jak byłam u gina w tym tygodniu, słyszałam od babek że będzie gaz rozweselający dostępny przy porodzie do 6 godzin, ale czy płatny i od kiedy to nie wiem, rozejrze się w tym temacie

Cytat:
Witam Was Wszystkie
Witaj!!!

Cytat:
Ide zjesc sobie deserek-
galaretka z bananem, brzoskwinia i bita smietana i kawałkami czekolady
matko będziesz bita

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 18:07   #2817
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
no są niesmaczne czasami-choc nie wszystkie, jedna gdzies sie tam podsmiewają ale starają sie to zrobic w normie i to mi osobiście nie przeszkadza ale niektóre wypowiedzi są troche niesprawiedliwe i w sumie mozna sie poczuć urazonym bo nie wszyscy są schematyczni!!!
co to w ogóle za nazywanie wszystkich dziewczyn oczekujących na pierścionek zaręczynowy lachonami?
nie wiem ale dla mnie to jest dziwnei ze nie można zrozumiec drugiego człowieka, przeciez one nie wiedzą nic o życiu tych dziewczyn , nie wiedzą nic o ich sytuacjach życiowych itd-dla mnei troche dziwne
dopóki były to rymowanki ok, ale jak zaczela sie dyskusja to juz mało sprawiedliwa i w sumie chyba ktos tams ie bardzo chciał dowartosciować
troche sie rozpisałam ale nie lubie jak wszyscy kompletnie ląduja w tym samym worze...

i
Dla mnie to Te co tam sie tak nasmiewaja to sa jakies niedorostki...
Mam na mysli ze jeszcze nie dojrzały do pewnych rzeczy emocjonalnie
i po prostu nie powinny sie na te tematy wypowiadac co ich nie dotycza
a jak juz sie wypowiadaja to chociaz bez obrazania innych........

Nawet nie chce mi sie tego komentowac..........:brzy dal:

Stary 2011-05-14, 18:10   #2818
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciesze sie z Twojego szczescia....
Ja tez sie nie nastawiam na dziewczynke a wrecz czuje ze bedzie drugi chłopczyk..
No ale jakby czasem w brzucholku ukryła sie mała dziewczyneczka to chyba zwarjuje ze szczescia...... Takze bardzo Cie w tym momencie rozumiem........

a nie przeraża Cię czasem myśl - zakładając że to może dziewczynka - że mając juz doświadczenie z chłopaczkiem nie będziesz za bardzo umiala jej pielęgnować (ostatecznie to trudniejsze u dziewczynek, chociażby zmiana pieluchy i smarowanie jej po tym), bawić się z nią itd.? Bo tylko ten lekki strach mąci moją ześwirowaną radość
Stary 2011-05-14, 18:13   #2819
Caltea
Zadomowienie

Cytat:
Asia ale strzeliłaś bulwersa. Ale masz całkowitą słuszność

Chyba sobie wyhaftuję na bluzce (albo wytatuuję na czole, tylko muszę się pozbyć grzywki): rodzę dopiero we wrześniu! Dziś mnie rozbroiła sąsiadka twierdząco pytając: "a to pewnie już na dniach?" Boszszsz

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
a nie przeraża Cię czasem myśl - zakładając że to może dziewczynka - że mając juz doświadczenie z chłopaczkiem nie będziesz za bardzo umiala jej pielęgnować (ostatecznie to trudniejsze u dziewczynek, chociażby zmiana pieluchy i smarowanie jej po tym), bawić się z nią itd.? Bo tylko ten lekki strach mąci moją ześwirowaną radość
Co Ty mówisz, kobieto!!! Jak sobie dałaś radę z chłopaczkiem, to nic nie powinno być dla Ciebie straszne
Stary 2011-05-14, 18:14   #2820
lausanne
Wtajemniczenie

Małgosia ja chcę wiesz u cioci w Warszawie, ale to jest możliwe tylko wtedy jak poród będzie w terminie. Jak się nagle zacznie np tydzien, dwa przed terminem to na pewno Świdnik. Chyba że mnie zechcą u cioci przyjąć wcześniej troszkę i wywołac jak będę im za długo blokować łóżko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości