|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1291 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
z tymi nerwami to cos musi byc ,przyjechala moja przyjaciolka ktorej niewidzialm od 6 miesiecy i stwierdziala ze strasznie nerwowa jestem,ostatnio dalam czadu przyszli znajomi do mojego brata a ja niemoglam zasnac bo mamy pokj nad jego pokojem i cos niecos slychac tak sie wkurzylam ze zeszlam tak w pizami i kazalam im mordy pozamykac bo ja chce spac,a oni w szoku i poszli za 5 minut musialam niezle wygladac,wczesniej w zyciu czegos takiego bym niezrobila ale ponioslo mnie,w mezu tez caly czas mnie cos drazni niema dnia zeby wszystko bylo ok,takze jest cos na rzeczy
|
![]() ![]() |
![]() |
#1292 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
madziaranew to znowu Ja mieszkałam w bloku i mimo, że pies był mi obiecany to i tak go nie miałam, zawsze było tłumaczone że w bloku pies się dusi, że nie będzie miał kto z nim wychodzić itd. Kiedy teraz mieszkam w domu wydawało mi się że to będzie łatwiejsze, że wiesz mówię i mam...ale tu jest jeszcze gorzej !
Pies to takie moje marzenie od dziecka... w bloku zastępowałam je świnkami morskimi, króliczkami, chomikami... tyle dobrego że mam kotkę ![]() Brumek to prawda, że człowiek przyzwyczaja się do dobrobytu, najgorsze jest to kiedy ten dobrobyt powoli zanika... |
![]() ![]() |
![]() |
#1293 |
Zakorzenienie
|
i to swieta prawda, bo to problem i naprawde duzy wydatek, ale coś za coś
![]() akurat my nie z tych, tych ktorzy nie zostawiaja psa samego w domu nawet na 10minut. Psy normalnie siedzialy same, a my w pracy...takie życie. Dziś bylismy na plazy, tak sie wybiegały ze spia jak zabite i glosno chrapia (zreszta razem z TZtem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1294 |
Zadomowienie
|
madziaranew witaj w klubie, ciasto ktore zrobilam ma mega zakalec
![]()
![]() |
#1295 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wręcz przeciwnie jestem wstanie się zmobilizować i odmówić sobie parę rzeczy, aby mieć tego psa... No ale co z tego. Jak fajnie na plaży ![]() który teraz jest mi potrzebny!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lilka gratki za 33tc ![]() ![]()
![]() |
#1297 |
BAN stały
|
W koncu wieczór uff...
![]() bylismy u rodziny, dokladnie u wujka mojego męza. Ma on takie gospodarstwo cos w stylu agroturystyki ale tylko dla przyjemnosci a nie zarobku. hoduje przerozne piękne roslinki, zwierzęta takie jak np owce, kuce i ptaki typu bazanty, pawie itp... moj maly dal niezly popis, spotkal tam kuzyna w swoim wieku... obydwoje zadziory, klocili sie i wyzywali od najgorszych, na chwile ich z oczu spuscic to juz sie bili, normalnie nie powiedialabym ze moje dziecko jest takie zadziorne... pyskol taki jak nie wiem. ale przeciwnik tez wcale nie lepszy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#1298 |
Zakorzenienie
|
Poruszyłyście temat ilości dzieci. My zgodnie z mężem chcieliśmy tylko jedną pociechę. Jednak teraz wiemy, że będziemy się starać o jeszcze jedno, ale dopiero za jakieś 3 lata, najpierw chcemy wybudować dom, ja chcę skończyć studia,zrobić jeszcze magisterskie i znaleźć lepszą pracę. I dwójka nam wystarczy (chyba). Ja mam dopiero 21 lat, więc mam czas, ale mężul mój ma 31 więc tak do jego 35 chcielibyśmy "się wyrobić ".
Mąż jest jedynakiem, bo teściowa raz poroniła niestety. Ja mam siostrę starszą o rok i jest super, dogadujemy się, trzymamy razem, pomagamy sobie wzajemnie. Kiedy miałam 5 lat mama moja poroniła w 12 tc... Później już się rodzice nie starali o więcej dzieci. Więc jest nas tylko dwie. ---------- Dopisano o 21:59 ---------- Poprzedni post napisano o 21:47 ---------- My mamy 60m2 i jakoś tak ciasno teraz bedzie. Jeszcze jak sami mieszkamy to jest ok, bo sypialnia, salon, kuchnia, łazienka nam w zupełności wystarcza, jednak jak teraz będzie dziecko to mało tego miejsca. Bardzo Wam zazdroszczę, że urządzacie pokoiki dla swoich dzieciaczków, że to będą takie ich pokoje.Nasz Mały będzie miał kącik u nas w sypialni niestety, ale mimo to zmieniam wystrój dla niego, ale nie mogę kupić takich fajnych dziecięcych komód, szafek... Docelowo będziemy budować dom, więc nie ubolewam aż tak, póki będzie malutki, takie rozwiązanie nie jest najgorsze. W przyszłym roku byśmy chcieli zacząć budowę, więc do 3 lat mamy nadzieję stąd się wyprowadzić. Ale co życie pokaże to zobaczymy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1299 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To juz dzis gratki z okazji studniowki, bo nie wiem, czy jutro zagladne, bo oczywiscie pakowanie nie ruszone... My mamy 56 m2 na 4 osoby, a juz wkrotce na 5, rewelacja to nie jest, ale nie stac nas na wiecej, dobrze, ze choc to jest wlasne...jak to mowia "ciasne, ale wlasne" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1300 |
Zakorzenienie
|
"W poniedziałek książki zostaną wysłane." - więc pieleszka i nerola czekajcie!
|
![]() ![]() |
![]() |
#1301 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1302 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mój tz praktycznie ciagle mówi do mnie "dziubek" ale ja lubię ![]() ja mam o 8 lat młodszego brata, miałam jeszcze jednego ale zmarł jakieś 2 tyg po urodzeniu bo miał rozszczep kręgosłupa, miałby teraz 20 lat... my też planujemy dwójkę ale jak wyjdzie - zobaczymy ![]() fakt to tyle że Juleczka planowana nie była - tzn planowaliśmy ale jeszcze nie w tej chwili ale i tak się fajnie złożyło że urodzę na wakacjach więc ze studiami mam nadzieje damy radę ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1303 |
Zakorzenienie
|
Boże, jak tak Was czytam, to aż mnie przerażenie bierze, że tyle dzieci umiera tuż po porodzie. Ja się w mojej rodzinie ani wśród znajomych nie spotkałam z takim przypadkiem ani nie słyszałam nawet. A u Was chyba co druga miała taką sytuację w najbliższej rodzinie
![]() ![]()
#1304 |
Zadomowienie
|
9 czerwca
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1305 |
Zadomowienie
|
To ja na dzisiaj się zegnam i idę spać
![]() ![]() ![]()
#1306 |
Zakorzenienie
|
a ja wlasnie z nocy muzeow wrocilam i wszystko mnie boli. maly sie wystraszyl huku rusznikarzy
![]() ![]() ![]() jak piore w proszku dzieciecym to nie dodaje plynu do zmiekczania. z reszta - i tak nie dodawalam nigdy bo zapach (taki silny) detergentu meża drażni... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1307 |
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry to ja dzisiaj pierwsze
![]() Wczoraj prawie cały dzień na uczelni, potem jeszcze pisanie konspektów i dzisiaj też zaraz jadę. No i oczywiście czeka mnie masa nadrabiania Was ![]() ![]()
#1308 |
Zakorzenienie
|
Witam niedzielnie
![]() Marinko - trzymam kciuki za wygranie aukcji wózeczka ![]() ![]() ![]() daj znać jak uda Ci się wygrać ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-05-15 o 06:49 |
![]() ![]() |
![]() |
#1309 |
Zakorzenienie
|
bry w niedzielę
![]() to nic że codziennie budzę się o 7:30 i mogę zapomnieć o spaniu, nawet w niedzielę!!!wczorajszy dzień minął w sumie na zakupach i wizycie u moich rodziców ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1310 |
Wtajemniczenie
|
hej brzuszki
kurcze ale to tempo waszego pisania mnie dobija ![]() juz 1300 posów ![]() obudził mnie synek swoimi ruchami w brzuszku, widze ze mała ilość wód nie przeszkadza mu w szaleniu ![]() ![]() u mnie za oknem szaro i deszcz sie rozpadał. trzeba wstac z łózka troszke poćwiczyć... życze wam miłej niedzieli ![]()
#1311 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ruchy dzidziusia w brzuszku to najcudowniejsze uczucie ![]() Marinko - nieśmiało gratuluje ![]() ![]() spróbuj ponegocjować koszty przesyłki bo myślę że taki komplet można wysłać za zdecydowanie mniej niż 70zł - np. kurierem wysyłka takich sporych rzeczy wychodzi znacznie korzystniej, mój wózeczek babka mi wysłała na 26zł DHL-em a ja dopłaciłam chyba jeszcze 8zł za pakowanie w kartony i taką czarną folię pakową ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1312 |
Zadomowienie
|
Witam w świecie żywych. Już zapomniałam jak biegunka męczy cały organizm. wczoraj byłam nie do życia. Dziś został mi już tylko ból pleców od wczorajszego leżenia. Emil się chyba trochę denerwował, że się nie ruszam, bo kopał. ale zaczęłam z nim rozmawiac i się uspokoił
![]() ![]() Co do drugiego dziecka, to nie wiem czy będzie mi dane. Jak mama Mariny mam endometriozęi zajście w ciążę nie koniecznie musi byc łatwe. Raz mi się udało i już za to podziękowałam Bogu. Cieszę się, że mam szansą chociaż na jedno. Sama mam brata (5lat starszego)i siostrę(7 lat starsza).jako dzieci nie potrafiliśmy się dogadac, ale teraz muszę przyznac, że mamy dobry kontakt i chyba nigdy nie mieliśmy takich szczerych pogawędek jak teraz. ![]() mówicie o pieskach - też bym chciała, ale chciałabym by miał własne podwórko do wybiegania się. miałam kiedyś pieska w bloku, ale serce mi się krajało jak wył jak zostawał sam. pewnie jednak zdecyduję się kiedyś. żadnych chomików i świnek morskich. sama miałam kilka chomików, ale teraz uważam że są obrzydliwe. |
![]() ![]() |
![]() |
#1313 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Tak sobie Was czytam i widzę, że nie tylko ja wczoraj miałam humor do d.... ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
DeKaro to się doczekać nie możesz, co? Beatko właśnie mi się też zdaje, że Marina wygrała ![]() Maż pojechał do pracy do 20 ![]() Ostatnio ma mało wolnego! Deszcz sobie pada i chyba dobrze, bo normalnie sucha ziemia była ![]() cebulki tulipanów już zaczęły się pokazywać. Serce mnie ostatnio coraz częściej kuje ![]() czy może bobas mi gdzieś coś uciskać? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1315 |
Zadomowienie
|
no chyba jakaś zbiorowa depresja nas łapie
![]() W takim razie zarządzam dzień bez depresji: dzisiaj proszę wstac, zrobic 3 głębokie wdechy i uśmiechnąc się w lustrze do siebie. dziś jest piękny dzień |
![]() ![]() |
![]() |
#1316 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie z rana było słoneczko ale zaczyna się chmurzyć....
![]() ![]() |
![]() |
#1317 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
To za chwileczke ![]() Chyba na tęsknote nie bedziesz miała czasu, jak bedziesz kompletować cała wyprawke, to na nic innego czasu mieć nie bedziesz ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1318 | |
Zakorzenienie
|
Dziś podobno jest Dzień Rodziny więc brzuchatki świętujcie!
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1319 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
Ale pogoda ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Lepiej ciasne i własne niż wynajem czy kątem u rodziców.. My długo wynajmowaliśmy ale kupę kasy płaciliśmy (wiadomo W-wa) a teraz na razie u rodziców dopóki domu nie pobudujemy. ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:04.