Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 23:23   #2971
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
czy tylko ja mam takie wrażenie ze ciązowe ciuchy bardzo czesto sa w kratkę albo w kwiatki?
mi sie z kwiatkami kojarza wkońcu ciąża to taki wdzięczny stan

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 23:25   #2972
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Albo kolorowe kuleczki..

Zrobilam sobie te dwa tosty z serem, nie moglam wytrzymac, wszystko przez Ciebie Asia!
oooo własnie wszytko naciapkane , w bluzce całej w kwiatach czułam sie jak ogród botaniczny dzis jak mierzyłam

he he smacznego
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 23:35   #2973
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
oooo własnie wszytko naciapkane , w bluzce całej w kwiatach czułam sie jak ogród botaniczny dzis jak mierzyłam

he he smacznego
Nom, jest taka dendencja, chociaz trafiaja sie perelki a dziekuje Ci bardzo, juz je wchlonelam i wcale sie nie najadlam, ehhh, wszystko przez Ciebie..

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Na dwójce leci jakis film, "Niemy świadek", mam teraz zagryche czy to ogladac czy nie, bo nie chce sobie zmiażdżyc konstrukcji czola
Stary 2011-05-14, 23:36   #2974
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Nom, jest taka dendencja, chociaz trafiaja sie perelki a dziekuje Ci bardzo, juz je wchlonelam i wcale sie nie najadlam, ehhh, wszystko przez Ciebie..

---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ----------

Na dwójce leci jakis film, "Niemy świadek", mam teraz zagryche czy to ogladac czy nie, bo nie chce sobie zmiażdżyc konstrukcji czola
a ja ogladam na tvn
Stary 2011-05-14, 23:38   #2975
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

a nie przeraża Cię czasem myśl - zakładając że to może dziewczynka - że mając juz doświadczenie z chłopaczkiem nie będziesz za bardzo umiala jej pielęgnować (ostatecznie to trudniejsze u dziewczynek, chociażby zmiana pieluchy i smarowanie jej po tym), bawić się z nią itd.? Bo tylko ten lekki strach mąci moją ześwirowaną radość
O nie...Nie przeraza...Mi sie wydaje ze chyba jednak z dziewczynka to łatwiej bedzie
No i zabawy lalkami itd........przypomn ienie dziecinstwa...

Cytat:
Napisane przez Caltea Pokaż wiadomość
Asia ale strzeliłaś bulwersa. Ale masz całkowitą słuszność

Chyba sobie wyhaftuję na bluzce (albo wytatuuję na czole, tylko muszę się pozbyć grzywki): rodzę dopiero we wrześniu! Dziś mnie rozbroiła sąsiadka twierdząco pytając: "a to pewnie już na dniach?" Boszszsz
----
e
\hahahahaha.............N o to sasiadka ma wyczucie

Cytat:
no ja mam wiele takich dylematów. Tak samo z podcieraniem pupci po kupie - przy chłopcu chwycę chusteczkę i raz dwa byle jak szybko byle do czyściutka. i na gazie pozbywam sie pieluchy. A dziewczynkę trzeba w jedną stronę...
Dasz rade Kwestia przezwyczajenia

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie mogę się doczekać, kiedy przytule moją córeczkę, tylko ten poród mnie przeraża, wczoraj sobie uświadomiłam że te skurcze pewnie będą bardziej bolały niż te w nodze prawda?
hahahah........No raczej tak............

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Wreszcie mogę się pochwalić- będzie córka.
Tylko TŻ trochę zawiedziony... Już planuje spróbować jeszcze raz,a tu jedno dziecko jeszcze na świecie nie zawitało Syn byłby jedynak raczej.
Gratuluje........ Nastepna pipeczka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Gratuluję

a ja właśnie wróciłam z wieczorno-nocnej podróży po arbuza :zarłok:
Ty to masz z tymi arbuzami.....

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
O matko ale Ci zazdroszczę Codziennie tylko marzę o jakiejś imprezie, tym bardziej że w zeszłym roku na wakacjach imprezowałam nad morzem na tzw. beach parties i w tym roku też miałam jechać a tu dzidziuś przeszkodził Oczywiście ja się bawiłam świetnie bez alko, rozkręcałam się tam lepiej niż inne dziewczyny po piwku czy czymś innym Baw się dobrze!

Gratuluję córeczki Mój tż chce córke, a ja- zwolenniczka córki stwierdzam od niedawna że teraz już mi to obojętne

I muszę się przyznać że zgrzeszyłam dziś Podpiłam łyczka, albo dwa od Leszka mojego tż, straszną mam ochotę ostatnio na jakieś takie małe co nieco Okrzyczcie mnie proszę, jakoś porządnie, żebym więcej tego nie robiła
Ja w tamtym tygodniu wypilam lampke czerwonego wina........
A jeszcze jakis czas temu pól piwa z fanta (pol na pól)
Wiem ze alkohol szkodzi ale mysle ze najbardziej to w tych pierwszych 12 tyg.
Kiedy to sie wszystko dzidziolowi kształtuje..........
Z Alanem tez sobie od czasu do czasu lampke czerwonego winka wypilam
i wszystko było ok....

Wiem ze niektóre z Was macie takie poglady ze nie powinno sie ani
kapeczki i ja nie mam nic przeciwko temu bo na pewno to na złe
dziecku nie wyjdzie ale ja jestem z tych co bardziej lajtowo podchodza do ciazy

I im wiecej piszecie o jedzeniu tym wiecej jem
Na kolacje zrobilam nalesniki
Alan zjadł z szynka i serem..i ja tez takie mialam jesc ale
w ostatniej chwili zachcialo mi sie dzemu truskawkowego a potem nutelli
A teraz chce mi sie jeszcze loda

I ide sobie wziasc....... A co se bede załowac

Stary 2011-05-14, 23:46   #2976
Patiisia
Wtajemniczenie

Dziewczyny wiecie że mamy zapisane już prawie 3000 postów? A dopiero niedawno powstał nowy wątek ech
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 23:47   #2977
aa2
Zakorzenienie

Kellys jedz na zdrówko
Stary 2011-05-14, 23:54   #2978
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dżizas ale sie wystraszylam ogladam ten film, "niemy swiadek" w akcji zgaszone swiatla w mieszkaniu no bo oczywiscie nie ma pradu, kobieta chce zapalic swiece i jak odpala zapalke nagle widzi twarz faceta, jeszcze ta muzyka w tle...o zgrozo
Stary 2011-05-14, 23:57   #2979
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Dżizas ale sie wystraszylam ogladam ten film, "niemy swiadek" w akcji zgaszone swiatla w mieszkaniu no bo oczywiscie nie ma pradu, kobieta chce zapalic swiece i jak odpala zapalke nagle widzi twarz faceta, jeszcze ta muzyka w tle...o zgrozo
he he te momenty są najlepsze hi hi
Stary 2011-05-15, 00:01   #2980
lullaby_ml
Zakorzenienie

To nie na moje nerwy chyba tylko tam sie zawsze zastanawialam, dlaczego w amerykanskich filmach, zawsze gdy cos sie dzieje, ludzie nie maja przy sobie komorek
Stary 2011-05-15, 00:05   #2981
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
To nie na moje nerwy chyba tylko tam sie zawsze zastanawialam, dlaczego w amerykanskich filmach, zawsze gdy cos sie dzieje, ludzie nie maja przy sobie komorek
he he albo mimo ze wiedza aby czegos nie ruszac bo moze byc zle to i tak rusza
Stary 2011-05-15, 00:14   #2982
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
he he albo mimo ze wiedza aby czegos nie ruszac bo moze byc zle to i tak rusza
Taaa i zawsze ida w to najciemniejsze miejsce zamiast uciekac
Stary 2011-05-15, 00:16   #2983
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka już niedzielniemąż śpi na kanapie, bo jak się położył, aby oglądać tv to momentalnie zasnął i niestety trudno go dobudzić, zwłaszcza gdy jest po procentacha niech sobie śpi, jutro będzie narzekał, że go szyja boli od krzywego spania
Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki
Wiem ze zjawiam sie tu od święta i pewnie co 5ta mnie kojarzy ale muszę się pochwalić Będzie córcia!!! Jesteśmy zakochani po uszy A co do imienia to prawdopodobnie Judytka O ile hormony nie zmienia zdania...
Pozdrawiam Was i spokojnej nocki. Mam nadzieję że u mnie sprawy firmowo-domowe ustabilizuja sie na tyle że będę mogła w końcu siąść i z Wami pogaworzyć.
Papa!
gartulaccje córeczki
Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a mam pytanko - czy jest tu przyszła Mamusia, która nie ma jeszcze nic, kompletnie nic dla dziecka??? czy tylko ja jedna
ja nic nie mam, zacznę dopiero kupować jak poznam płeć, w supermarketach jak są jakieś promocje to albo w różu albo w niebieskim, więc stwierdziliśmy, że bez sensu kupować

Cytat:
no dobra dobra Aga, pochwalę się
Na 99 % córcia
super, gratulacje to będziecie mieć pareczkę
Cytat:
Napisane przez dziubassskia Pokaż wiadomość
Witam Was Wszystkie
Mam nadzieję, że mogę się do Was przyłączyć... Jestem w 18 tc i mam termin na ok. 14.10.2011 - więc podczytywałam Was od jakiegoś czasu...a dziś postanowiłam do Was dołączyć - gdyż fajnie porozmawiać z kimś na tym samym etapie ciąży... mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona
Fajnie,że już niektóre z Was znają płeć maluszka... ja mam usg w najbliższy wtorek i mam nadzieję, że kruszynka się ujawni... )
zapraszamy i masz termin zbliżonyy do mojego
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 00:30   #2984
lullaby_ml
Zakorzenienie

ide powoli do łóżeczka, dobranoc
Stary 2011-05-15, 00:32   #2985
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
ide powoli do łóżeczka, dobranoc
dobranoc
Stary 2011-05-15, 00:34   #2986
81gosia
Zadomowienie

przepraszam ale to będzie długi post
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Nie no ja tego nie czaję, wielka mi noc muzeum jak trzeba miec bilet :/
dlatego jak co roku zbojkotowałam tę noc i właśnie leżę z łóżeczku z Lechem w ręku

A poważnie to dziś sporo się działo. Rano zawieźliśmy ekologię pod gminę i odebraliśmy roślinki: 2 choinki karłowe, bazylię, majeranek i kilka pelargonii. Przyznam ze ktoś zainwestował, bo roślinki ładniejsze niż u niejednego ogrodnika. Pierwszy raz przydał mi się brzuszek Papier 60kg oddaliśmy bez kolejki bo nie było. Potem ja stanęłam z plastikiem i puszkami bo było krócej, i miałam lżejszą paczkę, a mąż ze szkłem. No i jeszcze zaliczyłam kolejkę do baterii. Nazbierałam kuponów do wymiany na rośliny i okazało się, że tam znowu 2 kolejki - 1 krótka, druga hen hen. Stanęłam owszem w tej krótszej po krzewy i jak dotarłam do stolika to poprosiłam a wydanie tez kwiatków bo jestem w ciąży i w 4 kolejce stać nie będę i ... dostałam wszystko co chciałam Za mną stał jakiś pan 60-70lat i pyta czy też dostanie kwiatki... A gość co wydawał bardzo poważnie pyta się go: "A pan co kobieta w ciąży?" Ale się z mężem ubawiliśmy.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.

Edytowane przez 81gosia
Czas edycji: 2011-05-15 o 07:51
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 00:41   #2987
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny wiecie że mamy zapisane już prawie 3000 postów? A dopiero niedawno powstał nowy wątek ech
Własnie tez na to patrzyłam ...
Bedzie trzeba kolejny tytuł wymyslac

Cytat:
Kellys jedz na zdrówko
Dzieki juz zjadłam......
Do loda dodalam sobie brzoskwinek w puszce i galaretki
Teraz mnie muli a brzuch mam taki wielki i nadety jak balon...

Cytat:
hihih........Ja tez zawsze na takich momentach podskakuje chociaz dobrze wiem
ze zaraz cos wyskoczy Tz sie ze mnie zawsze nabija...
A na horrorze to chowam sie pod poduszke i pytam tz czy juz wyszło
to co mialo wyjsc i czy jest bardzo straszne.......hihihh

---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ----------

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
przepraszam ale to będzie długi post

dlatego ja co roku zbojkotowałam tę noc i właśnie leżę z łóżeczku z Lechem w ręku

A poważnie to dziś sporo się działo. Rano zawieźliśmy ekologię pod gminę i odebraliśmy roślinki: 2 choinki karłowe, bazylię, majeranek i kilka pelargonii. Przyznam ze ktoś zainwestował, bo roślinki ładniejsze niż u niejednego ogrodnika. Pierwszy raz przydał mi się brzuszek Papier 60kg oddaliśmy bez kolejki bo nie było. Potem ja stanęłam z plastikiem i puszkami bo było krócej, i miałam lżejszą paczkę, a mąż ze szkłem. No i jeszcze zaliczyłam kolejkę do baterii. Nazbierałam kuponów do wymiany na rośliny i okazało się, że tam znowu 2 kolejki - 1 krótka, druga hen hen. Stanęłam owszem w tej krótszej po krzewy i jak dotarłam do stolika to poprosiłam a wydanie tez kwiatków bo jestem w ciąży i w 4 kolejce stać nie będę i ... dostałam wszystko co chciałam Za mną stał jakiś pan 60-70lat i pyta czy też dostanie kwiatki... A gość co wydawał bardzo poważnie pyta się go: "A pan co kobieta w ciąży?" Ale się z mężem ubawiliśmy.
hihhihi Biedny starszy pan............

Stary 2011-05-15, 00:45   #2988
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

A mój filipek właśnie skopał twarz tatusia
Niech korzysta póki może Poza tym miałam szaleństwo jak z filmiku Natalki. Może w mniejszej częstotliwości, ale zawsze coś Tak więc cała szczęśliwa idę spać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 00:53   #2989
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Niech korzysta póki może Poza tym miałam szaleństwo jak z filmiku Natalki. Może w mniejszej częstotliwości, ale zawsze coś Tak więc cała szczęśliwa idę spać
Ja tez juz tak chce

Pamietam jak byłam w ciazy z Alanem to jak tz sie odwracał do mnie doopa
w łozku to sie do niego przytulałam brzuchem a maluch go wtedy kopał...
Pod koniec ciazy to czasami dostal niezłego kopala....

---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ----------

ok.........Lece lulkac bo padam na pyszczek..........
Dobranoc............

Stary 2011-05-15, 00:55   #2990
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

No to nadrobiłam Was a teraz zmykam spać, bo oczka mi się kleją. Dobrej nocki mamuśki
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 01:17   #2991
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Zazdroszczę tych kopniaków Mój tż ciągle przykłada rękę i ucho do brzucha i liczy że jego też nasz maluch skopie
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 01:27   #2992
spa82
Raczkowanie

Wybaczcie długość mego postu
No więc kochane mamuski pokolei żebym nie pominęła
acelinka, anetika, agnieszka0605, martusiaaa21, lullaby_ml, Patiisia, pestka78-dziękuję kochane za miłe słowa odnosnie mojej córci jeśli kogoś pominęłam-wybaczcie

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Śliczna
Również dziękuję i witam bo nie miałyśmy jeszcze przyjemności

Cytat:
Spa, piękna panieneczka na zdjęciach. Bardzo fotogeniczna
Dzięki to bez dwóch zdań po mamusi hehe

Cytat:
ja kojarze gratuluje córki no i zdjątak sliczne ja tez chce takie
miło mi...tutaj sie troche zatrzymam i napiszę kilka słów odnośnie tego usg. Ogólnie bomba, widoki takie że dech zapiera Jestem w szoku że tak dokładnie mogłam obejrzec naszą Judyśkę. Na filmie normalnie wypisz wymaluj tatuś a na zdjęciach ja -niesamowite uczucie że tak szybko mogliśmy dostrzec takie podobieństwo ale...drugi raz tego badania juz nie zrobimy. Pamiątka świetna jedno zdjęcie już jest w ramce na honorowym miejscu ale powiem Wam że niunia bała się tych fal Jak lekarz dłuzej przytrzymał sondę przy jej buzi to maleńka zakrywała się obiema rączkami i kazałam lekarzowi dac jej spokój poza tym przy normalnym usg nigdy tak nie miałam a przy tym ta sonda aż mnie w pewnym momencie zaczęła parzyć. No i taka nasza decyzja że następnym razem zobaczymy naszą córcię już "na zywo" po naszej stronie brzuszka a teraz niech sobie spokojnie fika koziołki

Cytat:
Ale dojrzałam przelotem jakieś śliczne zdjęcie z usg w 3d/4d- Nie pamiętam czyje ale cudo
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
i jeszcze którejś mamie córci nie pamiętam której
Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
lausanne.........Gratuluje córci
i jeszcze nie pamietam której mamusi tez córci gratuluje
(sorki ze nie pamietam nick-a)
Hmm dzieki dziewczynki za miłe słowa ale tez za te stwierdzenia które jednoznacznie daja mi do myslenia że zdecydowanie za rzadko obiecuje poprawę

---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

sorki że post pod postem ale cos mi się komp.czy int.zbuntował i jakieś misz masz mi powychodziło

Cytat:
Spa uroooooooooooocze zdjęcie, cudo! gdzie Ci takie zrobili?no i oczywiście ja Cię jak zwyklę niezmiennie kojarzę
Fenks na Ciebie zawsze mogę liczyć w tej kwestii Oczywiście Luxmed i dr K. (z tego co pamiętam też do nniego na usg chodzisz) ps.GRATULUJĘ CÓRCI i powiem nieskromnie że imię wybrałaś przepiękne Wszystkie Małgosie to fajne dziewuchy

miss.hot a Tobie GRATULUJĘ SYNKAojjj chłopak nie bedzie miał latwo (albo wręcz przeciwnie hehe) bo widzę że narazie to deficyt na wschodzie (bo chyba bianeczka też ma mieć córcię?-GRATULUJĘ rzecz jasna). A! Przeleciało mi przed okiem że jutro do Czarciej się wybierasz. POLECAM ciasto czekoladowe poporstu cud malina do tej pory pamiętam ten smak. I nie polecam makaronów i zupy krem z pomidorów Takie sobie o bez wyrazu

Oj sie Wam rozpisałam. Chyba musze iść spać bo to już najwyzsza pora ajutro na dodatek czeka mnie Komunia chrzesnicy mojego męża. A ja weny na takie imprezy jakos nie mam
Poza tym przy okazji chciałam Was zapytać: jaka macie dł.szyjki??? Ja się troche wystraszyłam i nie wiem co o tym mysleć. Ogólnie zawsze jak mój lekarz mi mierzył miałam wzorową 5,5 nawet 6cm ostatnio. A na tym ostatnim usg (różnica 1,5tyg) wyszło mi 3,3cm Wiem że to też w normie ale zastanawia mnie czy to normalne że w tak krótkim czasie tak bardzo się skróciła czy może przy mierzeniu któryś się pomylił sama nie wiem i mam mętlik. We wtorek zadzwonię do mojego gina bo w razie czego będę mogła od razu do niego podjechać bo wtedy przyjmuje. Narazie wolę dmuchać i wypoczywam. Bóli nie mam jakiś takich niedowytrzymania ale wiadomo wieczorem po całym dniu czuję takie napięcie i ten brzuszek jest jednak twardawy...oj sama nie wiem...
No nic kochane uciekam luluć.
Miłej nocki i udanej niedzieli! Ja zajrzę wieczorkiem
spa82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 06:48   #2993
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
O matko ale Ci zazdroszczę Codziennie tylko marzę o jakiejś imprezie, tym bardziej że w zeszłym roku na wakacjach imprezowałam nad morzem na tzw. beach parties i w tym roku też miałam jechać a tu dzidziuś przeszkodził Oczywiście ja się bawiłam świetnie bez alko, rozkręcałam się tam lepiej niż inne dziewczyny po piwku czy czymś innym Baw się dobrze!

Gratuluję córeczki Mój tż chce córke, a ja- zwolenniczka córki stwierdzam od niedawna że teraz już mi to obojętne

I muszę się przyznać że zgrzeszyłam dziś Podpiłam łyczka, albo dwa od Leszka mojego tż, straszną mam ochotę ostatnio na jakieś takie małe co nieco Okrzyczcie mnie proszę, jakoś porządnie, żebym więcej tego nie robiła
Ja też ostatnio od TŻ wzięłam łyczka piwka..i wcale mi nie smakowało Było strasznie gorzkie i ble

A tak wogóle dzień doberek mamuśki

Zajrzałam tylko na chwilkę i spadam szykować się na zajęcia. Buziaczki i miłej niedzieli Wam życzę
Stary 2011-05-15, 08:02   #2994
SONIA004
Zadomowienie

spa ja już od jakiegoś miesiąca mam szyjkę w granicach 2.5 cm, więc Twoja jest naprawdę dłuuuga
Na razie biorę antybiotyk, bo wyszła jakaś infekcja, potem kolejne badania i pewnie krążek... Zobaczymy (Asia nasza gin jeszcze nie jest przekonanna czy potrzebuję, podobno mam tą szyjkę krótszą, ale od kilku wizyt się nie skraca)
Która z Was była wczoraj w Rudzie?? Porażka...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 08:05   #2995
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Zapomniałam wcześniej się pochwalić klejnotami synka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg synek.jpg (33,5 KB, 50 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 08:10   #2996
81gosia
Zadomowienie

Dzieńdoberek o poranku

Wczoraj miałam pisać i pisać ale zasnęłam w trakcie
Wiem ze post zaczęłam tworzyć kiło 22 a wysłałam tylko kawałek i to 30 minut po północy - nieźle mi się przysnęło. Chyba dla tego, że wczoraj oprócz tej akcji ekologicznej było sporo roboty w domu. Umyliśmy na reszcie do końca okna i duży balkon. I namówiłam męża żeby wywalić w salonie stare szyny i zamontować karnisze i nową roletę w oknie w łazience. Na szczęście też był za No i znowu poszło trochę kasy z tej odkładanej na autko a jeszcze muszę kupić nowe firany i zasłony. Stare z lat 80 idą aut, albo przerobie na moskitiery wkładane w okna.

U mnie chyba z dzidzia OK bo nawet czuję że macica mi urosła - na początku miesiąca jak byłam u gin to miałam 3 palce poniżej pępka a teraz czuje ją już pod pępkiem Brzuszek też rośnie i lekko waga przybiera. tylko kopniaczków brak

znikam na inny komp popracować - trzeba odrobić ta wydana wczoraj kasę i zarobić na te firanki

zajrzę koło południa ile naskrobałyście
nie bijcie ale wczorajszego nie nadrabiałam - za dużo było

udało mi się kupić pierwszego arbuza w tym roku będę dziś szamać

---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
gratulacje - super fota
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 08:22   #2997
anetika
Rozeznanie

!Witam niedzielnie
Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Wreszcie mogę się pochwalić- będzie córka.
Gratuluję córeczk!i
Cytat:
Fiu, fiu no chłopak jak nic

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:27   #2998
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
hehe widać widać super zdjęcie!

Co do szyjki z tego co pamietam mam 3,5cm, lekarz powiedział że to norma i że jest ok, także myśle że nie ma powodów do zmartwień

Męża w nocy nie przywiozłam do domu zadzwonił że zostaje u kolegi i wyłaczył telefon, a mi odrazu 1000 myśli do głowy co robi jak nie śpi,... ehh źle mi się spało, koszmary miałam, nie mogę tak sama teraz jakoś się boję

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 09:54   #2999
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość

Fenks na Ciebie zawsze mogę liczyć w tej kwestii Oczywiście Luxmed i dr K. (z tego co pamiętam też do nniego na usg chodzisz) ps.GRATULUJĘ CÓRCI i powiem nieskromnie że imię wybrałaś przepiękne Wszystkie Małgosie to fajne dziewuchy

Poza tym przy okazji chciałam Was zapytać: jaka macie dł.szyjki??? Ja się troche wystraszyłam i nie wiem co o tym mysleć. Ogólnie zawsze jak mój lekarz mi mierzył miałam wzorową 5,5 nawet 6cm ostatnio. A na tym ostatnim usg (różnica 1,5tyg) wyszło mi 3,3cm Wiem że to też w normie ale zastanawia mnie czy to normalne że w tak krótkim czasie tak bardzo się skróciła czy może przy mierzeniu któryś się pomylił sama nie wiem i mam mętlik
Co do imienia zgadzam się - przepiękne I dobrze pamiętasz, chodzę na usg do dr K., ale ja akurat na zwykłe usg. Nie wiedziałam że z tym 4D takie przeboje o jakich pisałaś dobrze że zabroniłaś męczyc malutką Ja się zastanawiałam nad 4D, ale dalam sobie spokój, bo jeszcze wydam w Luxmedzie x kasy na alergologa i ortopedę dla Konradka A dr K. wczoraj mnie zabił (oczywiście się śmialiśmy z malżem ale jakoś tak ostrożnie:brzyda l - patrzy na niunię, patrzy i nagle pyta "kto w rodzinie ma odstające uszy?" Zdębiałam i mówię, że nikt, może jakiś pra-pra przodek miał a dr na to "żartowałem" Ale ulga, mówię Ci

co do szyjki to ja mam 36mm i mowił mi że ok. Ale nie wiem ile miałam wcześniej, więc nie mam pojęcia czy szybko Ci się skraca. Zadzwon do swojego gina i się spytaj, to się na pewno uspokoisz. Choć szyja jest dluga i na bank nie ma co się martwić
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:09   #3000
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

witam niedzielnie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a jakie badania miałaś robione? Bo borelka jest trudna do uchwycienia. Mi taka znachorka ala lekarka stwierdział bolerioze, ale robiłam badania w Poznaniu ( PCR Real Time w CBDNA ) ilościowe i jakościowe i wyszło, że niby ok ...
powiem tak, lekarz w moim rodzinnym miasteczku nie wiedział co mi jest i skąd rumień, wysłałam mnie do wawy do kliniki chorób zakaźnych. a tam profesor jak spojrzał to mówi- o jaki piękny odczyn, książkowy wręcz pobrał krew do 14 próbówek ( pamiętam to do dziś!!!) no i wyszło, ze to borelioza, I stadium, kilka tygodniu antybiotyku no i powtarzanie badań przez dwa lata.

Cytat:

Indygo, tylko nie daj się wkręcić tym ześwirowanym mamuśkom, co to mają już wózki i moc ciuszków. Wszystko kupisz w swoim czasie
nie dam się

Cytat:
czy pogonicie mnie jak po raz setny powiem że jestem tak szczęśliwa, ze rogal mi z buzi nie schodzi? ciągle bym się śmiała jak gupia do siebie. Nie chciałam się nastawiać na dziewczynkę ale marzyłam o niej bardzo! Nie mogę uwierzyć, że połtora roku temu usłyszałam że to upragniony i wymyślony synek a teraz szczęście dopisało mi po raz kolejny. Oboje z Tż co chwilę (jak tylko ma przerwę w robieniu szafy) rzucamy się sobie na szyję ze szczęścia Obdzwoniłam przyjaciół. Mam nadzieję że ze mną teraz wytrzymacie
oj pewnie, że wytrzymamy i cieszę się, że ty się umiesz tym tak cieszyć. mi mąż powiedział ostatnio, ze ze mną to niczym cieszyć sie nie można, bo zawsze coś wymyślę, taka jestem zachowawcza, mało spontaniczna.... a to wszystko przez mamę moją, chciałbym swoje dziecko nauczyćradości życia bo ja jej nie mam
Cytat:
oglądam Geslerową i chyba jakas knajpa z Lublina jest pokazywana he he Lublinianki byłyscie tam?
Cytat:
no Czarcia to kiedyś byla najsłynniejsza knajpa w Lublinie - nawet nazwa była znamienna, bo odnosila się do pewnej legendy. Ale od kilkunastu lat już nie ma takiej sławy
no ale ponoć po programie rezerwacje trzeba robić...

Cytat:
no to odlot, ja kiedyś obejrzałam jakiś horror czy thriller jak ktoś wsunął rękę do ciemnego korytarza, żeby światło zapalić i a tu ciach rąbnęli mu rękę siekierą!! jak wchodzę do obcej, ciemnej klatki schodowej i sięgam do włącznika to zawsze mi się to przypomni

u mnie na śniadanko - kaszka manna własnej produkcji z cynamonem

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości