|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
|
|
|
#2972 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
|
|
|
|
#2973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dziekuje Ci bardzo, juz je wchlonelam i wcale sie nie najadlam, ehhh, wszystko przez Ciebie..![]() ---------- Dopisano o 23:35 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Na dwójce leci jakis film, "Niemy świadek", mam teraz zagryche czy to ogladac czy nie, bo nie chce sobie zmiażdżyc konstrukcji czola
|
|
|
#2974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2975 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i zabawy lalkami itd...... Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jeszcze jakis czas temu pól piwa z fanta (pol na pól) Wiem ze alkohol szkodzi ale mysle ze najbardziej to w tych pierwszych 12 tyg. Kiedy to sie wszystko dzidziolowi kształtuje.......... Z Alanem tez sobie od czasu do czasu lampke czerwonego winka wypilam i wszystko było ok.... ![]() Wiem ze niektóre z Was macie takie poglady ze nie powinno sie ani kapeczki i ja nie mam nic przeciwko temu bo na pewno to na złe dziecku nie wyjdzie ale ja jestem z tych co bardziej lajtowo podchodza do ciazy![]() I im wiecej piszecie o jedzeniu tym wiecej jem ![]() Na kolacje zrobilam nalesniki ![]() Alan zjadł z szynka i serem..i ja tez takie mialam jesc ale w ostatniej chwili zachcialo mi sie dzemu truskawkowego a potem nutelli ![]() A teraz chce mi sie jeszcze loda I ide sobie wziasc....... A co se bede załowac
|
|||||||
|
|
|
#2976 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny wiecie że mamy zapisane już prawie 3000 postów?
A dopiero niedawno powstał nowy wątek ech
|
|
|
|
#2977 |
|
Zakorzenienie
|
Kellys jedz na zdrówko
|
|
|
|
#2978 |
|
Zakorzenienie
|
Dżizas ale sie wystraszylam
ogladam ten film, "niemy swiadek" w akcji zgaszone swiatla w mieszkaniu no bo oczywiscie nie ma pradu, kobieta chce zapalic swiece i jak odpala zapalke nagle widzi twarz faceta, jeszcze ta muzyka w tle...o zgrozo
|
|
#2979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2980 |
|
Zakorzenienie
|
To nie na moje nerwy chyba
tylko tam sie zawsze zastanawialam, dlaczego w amerykanskich filmach, zawsze gdy cos sie dzieje, ludzie nie maja przy sobie komorek
|
|
#2981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Hejka już niedzielnie
![]() Cytat:
Cytat:
super, gratulacje to będziecie mieć pareczkę ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2984 |
|
Zakorzenienie
|
ide powoli do łóżeczka, dobranoc
|
|
#2985 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2986 | |
|
Zadomowienie
|
przepraszam ale to będzie długi post
![]() Cytat:
![]() A poważnie to dziś sporo się działo. Rano zawieźliśmy ekologię pod gminę i odebraliśmy roślinki: 2 choinki karłowe, bazylię, majeranek i kilka pelargonii. Przyznam ze ktoś zainwestował, bo roślinki ładniejsze niż u niejednego ogrodnika. Pierwszy raz przydał mi się brzuszek Papier 60kg oddaliśmy bez kolejki bo nie było. Potem ja stanęłam z plastikiem i puszkami bo było krócej, i miałam lżejszą paczkę, a mąż ze szkłem. No i jeszcze zaliczyłam kolejkę do baterii. Nazbierałam kuponów do wymiany na rośliny i okazało się, że tam znowu 2 kolejki - 1 krótka, druga hen hen. Stanęłam owszem w tej krótszej po krzewy i jak dotarłam do stolika to poprosiłam a wydanie tez kwiatków bo jestem w ciąży i w 4 kolejce stać nie będę i ... dostałam wszystko co chciałam Za mną stał jakiś pan 60-70lat i pyta czy też dostanie kwiatki... A gość co wydawał bardzo poważnie pyta się go: "A pan co kobieta w ciąży?"
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
Edytowane przez 81gosia Czas edycji: 2011-05-15 o 07:51 |
|
|
|
|
#2987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedzie trzeba kolejny tytuł wymyslac ![]() Dzieki juz zjadłam...... Do loda dodalam sobie brzoskwinek w puszce i galaretki ![]() Teraz mnie muli a brzuch mam taki wielki i nadety jak balon... ![]() Cytat:
ze zaraz cos wyskoczy Tz sie ze mnie zawsze nabija...A na horrorze to chowam sie pod poduszke i pytam tz czy juz wyszło to co mialo wyjsc i czy jest bardzo straszne.......hihihh ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#2988 |
|
Zakorzenienie
|
A mój filipek właśnie skopał twarz tatusia
![]() Niech korzysta póki może Poza tym miałam szaleństwo jak z filmiku Natalki. Może w mniejszej częstotliwości, ale zawsze coś |
|
|
|
#2989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pamietam jak byłam w ciazy z Alanem to jak tz sie odwracał do mnie doopa w łozku to sie do niego przytulałam brzuchem a maluch go wtedy kopał... ![]() Pod koniec ciazy to czasami dostal niezłego kopala.... ![]() ---------- Dopisano o 23:53 ---------- Poprzedni post napisano o 23:50 ---------- ok.........Lece lulkac bo padam na pyszczek.......... Dobranoc............ |
|
|
|
|
#2990 |
|
Wtajemniczenie
|
No to nadrobiłam Was
a teraz zmykam spać, bo oczka mi się kleją. Dobrej nocki mamuśki
|
|
|
|
#2991 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój tż ciągle przykłada rękę i ucho do brzucha i liczy że jego też nasz maluch skopie ![]() |
|
|
|
|
#2992 | |||
|
Raczkowanie
|
Wybaczcie długość mego postu
![]() No więc kochane mamuski pokolei żebym nie pominęła acelinka, anetika, agnieszka0605, martusiaaa21, lullaby_ml, Patiisia, pestka78-dziękuję kochane za miłe słowa odnosnie mojej córci jeśli kogoś pominęłam-wybaczcieRównież dziękuję i witam bo nie miałyśmy jeszcze przyjemności ![]() Dzięki to bez dwóch zdań po mamusi hehe ![]() poza tym przy normalnym usg nigdy tak nie miałam a przy tym ta sonda aż mnie w pewnym momencie zaczęła parzyć. No i taka nasza decyzja że następnym razem zobaczymy naszą córcię już "na zywo" po naszej stronie brzuszka a teraz niech sobie spokojnie fika koziołkiCytat:
Cytat:
dzieki dziewczynki za miłe słowa ale tez za te stwierdzenia które jednoznacznie daja mi do myslenia że zdecydowanie za rzadko obiecuje poprawę![]() ---------- Dopisano o 01:27 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ---------- sorki że post pod postem ale cos mi się komp.czy int.zbuntował i jakieś misz masz mi powychodziło Cytat:
Oczywiście Luxmed i dr K. (z tego co pamiętam też do nniego na usg chodzisz) i powiem nieskromnie że imię wybrałaś przepiękne Wszystkie Małgosie to fajne dziewuchymiss.hot a Tobie GRATULUJĘ SYNKA ojjj chłopak nie bedzie miał latwo (albo wręcz przeciwnie hehe) bo widzę że narazie to deficyt na wschodzie (bo chyba bianeczka też ma mieć córcię?-GRATULUJĘ rzecz jasna). A! Przeleciało mi przed okiem że jutro do Czarciej się wybierasz. POLECAM ciasto czekoladowe poporstu cud malina do tej pory pamiętam ten smak. I nie polecam makaronów i zupy krem z pomidorów Takie sobie o bez wyrazu![]() Oj sie Wam rozpisałam. Chyba musze iść spać bo to już najwyzsza pora ajutro na dodatek czeka mnie Komunia chrzesnicy mojego męża. A ja weny na takie imprezy jakos nie mam Poza tym przy okazji chciałam Was zapytać: jaka macie dł.szyjki??? Ja się troche wystraszyłam i nie wiem co o tym mysleć. Ogólnie zawsze jak mój lekarz mi mierzył miałam wzorową 5,5 nawet 6cm ostatnio. A na tym ostatnim usg (różnica 1,5tyg) wyszło mi 3,3cm Wiem że to też w normie ale zastanawia mnie czy to normalne że w tak krótkim czasie tak bardzo się skróciła czy może przy mierzeniu któryś się pomylił sama nie wiem i mam mętlik. We wtorek zadzwonię do mojego gina bo w razie czego będę mogła od razu do niego podjechać bo wtedy przyjmuje. Narazie wolę dmuchać i wypoczywam. Bóli nie mam jakiś takich niedowytrzymania ale wiadomo wieczorem po całym dniu czuję takie napięcie i ten brzuszek jest jednak twardawy... oj sama nie wiem...No nic kochane uciekam luluć. Miłej nocki i udanej niedzieli! Ja zajrzę wieczorkiem |
|||
|
|
|
#2993 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A tak wogóle dzień doberek mamuśki Zajrzałam tylko na chwilkę i spadam szykować się na zajęcia. Buziaczki i miłej niedzieli Wam życzę
|
|
#2994 |
|
Zadomowienie
|
spa ja już od jakiegoś miesiąca mam szyjkę w granicach 2.5 cm
, więc Twoja jest naprawdę dłuuugaNa razie biorę antybiotyk, bo wyszła jakaś infekcja, potem kolejne badania i pewnie krążek... Zobaczymy (Asia nasza gin jeszcze nie jest przekonanna czy potrzebuję, podobno mam tą szyjkę krótszą, ale od kilku wizyt się nie skraca) Która z Was była wczoraj w Rudzie?? Porażka... |
|
|
|
#2995 |
|
Zakorzenienie
|
Zapomniałam wcześniej się pochwalić klejnotami synka
|
#2996 |
|
Zadomowienie
|
Dzieńdoberek o poranku
![]() Wczoraj miałam pisać i pisać ale zasnęłam w trakcie Wiem ze post zaczęłam tworzyć kiło 22 a wysłałam tylko kawałek i to 30 minut po północy - nieźle mi się przysnęło. Chyba dla tego, że wczoraj oprócz tej akcji ekologicznej było sporo roboty w domu. Umyliśmy na reszcie do końca okna i duży balkon. I namówiłam męża żeby wywalić w salonie stare szyny i zamontować karnisze i nową roletę w oknie w łazience. Na szczęście też był za a jeszcze muszę kupić nowe firany i zasłony. Stare z lat 80 idą aut, albo przerobie na moskitiery wkładane w okna.U mnie chyba z dzidzia OK bo nawet czuję że macica mi urosła - na początku miesiąca jak byłam u gin to miałam 3 palce poniżej pępka a teraz czuje ją już pod pępkiem ![]() znikam na inny komp popracować - trzeba odrobić ta wydana wczoraj kasę i zarobić na te firanki ![]() zajrzę koło południa ile naskrobałyście nie bijcie ale wczorajszego nie nadrabiałam - za dużo było ![]() udało mi się kupić pierwszego arbuza w tym roku ---------- Dopisano o 08:10 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ---------- gratulacje - super fota
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
|
|
|
|
#2997 |
|
Rozeznanie
|
!Witam niedzielnie
![]() Gratuluję córeczk!i ![]() Fiu, fiu no chłopak jak nic
|
#2998 |
|
Zakorzenienie
|
hehe widać widać
super zdjęcie!Co do szyjki z tego co pamietam mam 3,5cm, lekarz powiedział że to norma i że jest ok, także myśle że nie ma powodów do zmartwień Męża w nocy nie przywiozłam do domu zadzwonił że zostaje u kolegi i wyłaczył telefon, a mi odrazu 1000 myśli do głowy co robi jak nie śpi,... ehh źle mi się spało, koszmary miałam, nie mogę tak sama teraz jakoś się boję
|
|
#2999 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() dobrze że zabroniłaś męczyc malutką :brzyda l - patrzy na niunię, patrzy i nagle pyta "kto w rodzinie ma odstające uszy?" Zdębiałam i mówię, że nikt, może jakiś pra-pra przodek miał a dr na to "żartowałem" Ale ulga, mówię Cico do szyjki to ja mam 36mm i mowił mi że ok. Ale nie wiem ile miałam wcześniej, więc nie mam pojęcia czy szybko Ci się skraca. Zadzwon do swojego gina i się spytaj, to się na pewno uspokoisz. Choć szyja jest dluga i na bank nie ma co się martwić |
|
|
|
|
#3000 | ||||||
|
Zadomowienie
|
witam niedzielnie
![]() Cytat:
pobrał krew do 14 próbówek ( pamiętam to do dziś!!!) no i wyszło, ze to borelioza, I stadium, kilka tygodniu antybiotyku no i powtarzanie badań przez dwa lata.Cytat:
Cytat:
. mi mąż powiedział ostatnio, ze ze mną to niczym cieszyć sie nie można, bo zawsze coś wymyślę, taka jestem zachowawcza, mało spontaniczna.... a to wszystko przez mamę moją, chciałbym swoje dziecko nauczyćradości życia bo ja jej nie mam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() u mnie na śniadanko - kaszka manna własnej produkcji z cynamonem
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Okrzyczcie mnie proszę, jakoś porządnie, żebym więcej tego nie robiła

ogladam ten film, "niemy swiadek" w akcji zgaszone swiatla w mieszkaniu no bo oczywiscie nie ma pradu, kobieta chce zapalic swiece i jak odpala zapalke nagle widzi twarz faceta, jeszcze ta muzyka w tle...o zgrozo

17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię
nie pamiętam której
poporstu cud malina do tej pory pamiętam ten smak. I nie polecam makaronów i zupy krem z pomidorów