|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3031 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
wiesz teściowa mnie pociesza ze nie wszystkie dzieci sa takie ruchliwe i łobuzowate! No ja mam nadzieję, bo dwoje takich sreberek mnie zajedzie
Ciekawe jak to jest z dwójka, to niesamowite że dzieci wychowywane w tym samym czasie w tym samym domu przez tych samym rodziców są zupełnie rożne. Juz bym chciala to zobaczyc![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- egwene fajnie że się odzywasz. Z tym przeziębieniem to nieszczegolnie Jak to jest u Ciebie - będziesz miała jednojajowe bliźniaki czy dwu? jedno łozysko czy dwa? Czujesz maluszki? Weź cos opowiedz o takiej bliźniaczej ciąży to strasznie interesujące |
|
|
|
#3032 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
No właśnie!!!! Ja tam byłam już o 10.30 i nie było miejsc na usg 4d!!!! Więc ciekawe od kiedy tam już się dziewczyny zapisywały??!!! Poza tym interesowała mnie jeszcze pierwsza pomoc... i nie dojechali |
|
|
|
|
#3033 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
te stoiska co tam były tez jakieś takie liche i stwierdziłam ze nawet nie czekam az tam zaczną coś robic bo szkoda czasu! a co do usg to jak sie umawiasz na wizyte nawet na badania renatalne to mówia ze od 20 do 24 a oni cwaniaki zeby byłomniej chętnych-szkoda gadac ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ---------- mój mąż sie smiał bo złapałam takiego bulwersa ze chciałam im maila napisac i powedzieć ze sa niepowazni itd-ganiac kobiete w ciąży a tak naprawde nic nie było dla nas dostepne |
|
|
|
|
#3034 |
|
Zakorzenienie
|
Smutno mi strasznie dzisiaj
znalazłam ponad 20 siwych włosów na głowie, a mam dopiero 25 lat
|
#3035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3036 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Na dodatek natknęłam się na reportaż o kobiecie w ciąży bliźniaczej która została położona do szpitala bez potrzeby bo miała mieć tylko zrobione usg, złapała tam jakiegoś wirusa i straciła dzieci w 21-szym tygodniu więc to tym bardziej nie poprawiło mi humoru. Na szczęście, czuję się już o wiele lepiej więc i samopoczucie wróciło mi praktycznie do normy tyle że w międzyczasie zaraziłam męża i teraz on narzeka i marudzi . Niby w kalendarzu maj a my utknęliśmy chyba na etapie marcowego przesilenia wiosennego ![]() A jeżeli chodzi o ciążę bliźniaczą to oczywiście nie mam żadnego porównania z pojedyńczą ale chyba na razie nie ma zbyt wielu różnic. Nasze dzieciaczki są jak najbardziej dwujajowe bo rozwiajają się z dwóch oddzielnych zarodków. Dlatego też są w bardzo dobrej sytuacji bo każde z nich ma swój worek owodniowy i oddzielne łożysko i nie grozi im na przykład "syndrom podkradania". Poza tym to chyba prawdziwy ze mnie nosorożec bo ruchów raczej nie czuję nad czym bardzo ubolewam Myślałam że skoro będą "stereo" to poczuję je dość łatwo i raczej wcześnie ale się niestety rozczarowałam. Czasami czuję jakieś bardzo delikatne puknięcia i szarpnięcia ale równie dobrze mogą to być gazy lub ruchy jelit więc mój pierwszy "prawdziwy" kopniak jeszcze przede mną. Wydaje mi się że pewnie największe różnice z bliżniakami zaczynają się tak naprawdę w trzecim trymestrze kiedy maleństwa zaczynają błyskawicznie rosnąć i przybierać na wadze - ale na razie staram się nie myśleć o tym jak ciasno i ciężko nam będzie. W końcu to tylko kilka miesięcy i nie ja pierwsza przez to przechodzę więc nie ma co się przejmować.
29.08.2009 - 12.09.2011 Emma i Gabriel już z nami Edytowane przez egwene6 Czas edycji: 2011-05-15 o 12:48 |
|
|
|
|
#3037 | |
|
Wtajemniczenie
|
Brrry
w ten zimny i deszczowy południk ![]() Tak czytam o tym Waszym zamiłowaniu do arbuza i myśle że ja to jakaś inna jestem, arbuz mnie nie kręci zupełnie za to jasne winogrona i musztarda owszem, zawsze w każdych ilościach a nawet jednocześnie ![]() ![]() ![]() klask i: dla nowych calzedoni no i te klejnociki Witam też nowe mamuśki Cytat:
![]() Moja mała księżniczka coraz bardziej się wierci i kopie ale niestety narazie czuję to tylko ja i tylko wewnętrznie nie mogę się doczekać kiedy będę mogła dzielić się tym z mężem choć z drugiej strony egoistycznie cieszę się że malutka jest teraz tylko moja Wczoraj był długi i ciężki dzień ale rozpoczęłam kolekcjonowanie ciuszków dla małej (dorwałam za pare złotych cudny sweterek), mam już zarezerwowany wózek (z tego co wiem to poza tym że wygląda dość solidnie to za tą cenę nie poużywam go długo ale mąż powiedział że nawet jak szybko kupimy coś innego to w sumie wydatek nie wielki i może ma rację w końcu ja kofam nowe ) a potem długie wyszukiwanie łóżeczka na all, ostatecznie nic nie wybrałam bo padałam na nos ale ważne że już coś się kreci ![]() Miłego dzionka mamuśki
|
|
#3038 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej...
Ja tylko na chwilkę, przywitać się z wami w ten zachmurany dzionek Odezwę się wieczorem, bo najpierw muszę was nadrobić i trochę się przespać po wczorajszej małej parapetówce
|
|
|
|
#3039 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze faktycznie jak oboje zaczną dokazywać to możesz mieć wesoło
Poza tym fajnie też kiedy zaczną już na poważnie kopać i się ruszać. Będziesz musiała nam wtedy nagrywać filmiki ponieważ na pewno będzie to nieziemski widok
|
|
|
|
#3040 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kochana- ale pomyśl, że jak dobrze być kobietą w tym momencie- farb na rynku bez liku Cytat:
dobrze ,ze już Ci się polepszyło- też bałam się przesilenia wiosennego bo z reguły strasznie choruję- i w sumie pod koniec stycznia byłam chora- ale wtedy nie wiedziałam,że jestem w ciąży Teraz czasem mnie gardło kuje, ale syropek prenalen działa Co do ruchów- wiele z nas jeszcze ich nie czuje, lub właśnie takie lekkie smyranie, pukanie- ja tak mam. Twoje maluszki pewnie troszkę mniejsze to moze dlatego nieco słabiej je czujesz??? Właśnie kot przylazł na biurko- i jak zwykle z łapami pcha mi się na brzuch- ale tak delikatnie, że ciężar ciała trzyma na tylnych łapkach ![]() A i jestem gładziutka na nóżkach i jeszcze sobie paznokietki u nóg zrobiła- nie wiem kiedy kolejny raz uda mi się do nich dosięgnąć |
||
|
|
|
#3041 |
|
Zakorzenienie
|
Jednak nie idziemy do knajpy, przez tą cholerna pogodę źle się od rana czuję, mam niskie ciśnienie i brak ochoty na cokolwiek
![]() Egwene pewnie już niedługo poczujesz ruchy, wtedy zobaczysz jakie to słodkie, a czasem wkurzające - kiedy np kładę się spać, a synek zaczyna dyskotekę
|
#3042 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No a jeśli w przyszłości będę doświadczać ponadprzeciętnych "akrobacji" to na pewno postaram się to uwiecznić i się "pochwalić"
|
|
#3043 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie dziewczyny
Ja jakoś z godzinkę temu wstałam, i właśnie jem obiad. Brzuch mnie od samego rana cały czas boli, martwię się o moją kruszynkę Do tego wczoraj czułam że brzuch mi tak jakby stwardniał na dole, boję się że coś jest nie tak Poza tym wczoraj wieczorem przeżyłam piękną chwilę- moje maleństwo zaczęło mnie kopać! Co prawda były to tylko lekkie kopniaczki, ale czułam już takie coś w południe, i przedwczoraj też. To była piękna chwila, tym bardziej że mała coś się złościła i kopała przez dłuższą chwila. Aż łzy mi napłynęły do oczu, to niewiarygodne ile może taka mała istotka zrobić z człowiekiem ![]() Cytat:
![]() Cudowne ma klejnociki ten Twój synuś Śliczne zdjęcie ![]() Cytat:
Gratuluję "ukończenia" pierwszej połowy ciąży Cytat:
Każda z Nas kiedyś będzie miała, bądź już ma parę siwych włosów, ciesz się że nie nie mamy jak większość facetów i nie łysiejemy na starość na czubku głowy
|
|||
|
|
|
#3044 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
córciJak się nie mylę wklejałaś "DZIEŃ DOBRY, KOCHAM CIĘ..." - zespół z mojej mieściny pochodzi ) |
|
|
|
|
#3045 |
|
Zakorzenienie
|
Egwene6 super ze zajrzałas
kurcze pewnei juz nie możesz sie doczekac az zobaczysz swoje maleństwa co do ruchów to ja na razie tez czuje tylko bulgotki a wczoraj jeszcze przeczytałam ze mozna mieć wrażenie ze ma sie gazy itd i ze to ponoc juz sa ruchy tylko o tym nie wiemy byłam w szoku jak to przeczytałam, wiec u ciebie te gazy to pewnie to
|
|
|
|
#3046 |
|
Wtajemniczenie
|
właśnie Egwene może to wlaśnie ruchy?
![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- dodałam zdjęcie brzuszka jako że wreszcie sie pojawił
|
|
|
|
#3047 |
|
Wtajemniczenie
|
hejka niedzielnie
Poczytałam was trochę i zmykam na zakupy. Milego dnia
|
|
|
|
#3048 |
|
Zakorzenienie
|
Egwene czytam Twoje wpisy z zapartym tchem, dobrze że już Ci lepiej, drowiej
![]() Lulu, no mężą pół przytomnego odebrałam koło 10 rano, na szczęście spał u brata i tylko do 2 poszalał mówił że miał już dość bo się wszyscy spili, dumna jestem z niego ![]() Lausanne a Ty nie dobra kobieto taki piękny brzuszek przed nami ukrywałaś ![]() Pisałyście o tym że macie mokro tu i ówdzież. Siedzę dziś sobie przy laptopku, i mąż nagle wypala, "czy Ty się zsikałaś ? " a ja szok! Całe majtki mokre, ale nie czułam niczego, jakiegoś kuksańca w pęcherz czy co, tak jak by woda ze śluzem przestraszyłam się trochę, będę to monitorować dziś...
|
|
#3049 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3050 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3051 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Tak więc...nie jesteś sama ![]() Cytat:
Zrobię zdjęcie i porównam z tym co wkleiłam wcześniej...może tylko tak mi się wydaje, bo już się przyzwyczaiłam do mojego brzusia ![]() GRATULUJĘ Witam nowe mamusie na naszym wątku Trochę was nadrobiła, ale jakoś nie mam dzisiaj siły na wypowiadanie się Życzę wam udanej niedzieli...
|
||
|
|
|
#3052 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
masz już kieckę wypatrzoną?![]() Cytat:
może uda Wam się podpatrzeć dzieciątko następnym razem![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#3053 |
|
Wtajemniczenie
|
Małgosia mnie też to zaniepokoiło
cotka ma racje - moze lepiej zapytać lekarza?![]() za komplemet dziękuję ![]() ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ---------- mykam do teściów na obiadek, do zobaczyska później |
|
|
|
#3054 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
No właśnie przeciekło mi przez dresy, ja tego nie czułam wogóle, uczucie że ma się mokro towarzyszy cały czas, ale upławów czy coś nie miałam. A tu dziś takie zaskoczenie. No jak była wielka plama jak bym się zsikała i przeciekła przez spodnie to trochę tego musiało być :/ Z tego co widziałam woda ze śluzem. Nie długo po drzemce tak miałam, i napiłam sie na raz z pól litra napoju. Tylko że ja nic nie czułam.
|
|
|
#3055 |
|
Zakorzenienie
|
właśnie nie mam ;( i mam nadzieję że mi troszkę pomożecie
![]() ---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ---------- Małgosia podziwiam twój spokój, ale wydaje mi się że takie duże wycieki z pochwy trzeba kontrolować... jeżeli coś się przebiło pfu pfu. Tutaj znalazłam jakiś artykuł - http://www.babycentre.co.uk/i/midwiv...ver_ignore.pdf w którym jest napisane że wycieku z pochwy nie należy lekceważyć. Bo raczej nie masz tak słabych zaworków że byś nie czuła że to siusiu nie ? Wiem głupie pytanie, ale istotne całkiem chyba. Uff, tutaj uspakajają że to może być jednak z pęcherza - http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/s...-wod-plodowych powiem ci że się zestresowałam tak że szok. Dawaj znać co i jak Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-15 o 14:55 |
|
|
|
#3056 |
|
Zadomowienie
|
gratuluję
mieć śliczną parkę |
|
|
|
#3057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak jednorazowo to moze u Ciebei to sluz tylko po prostu wiecej ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Cytat:
link nie wchodzi buuuu a z checią poczytam bo tez sie przejełam |
||
|
|
|
#3058 |
|
Zakorzenienie
|
Tu na forum gazety coś piszą. http://www.forum ginekologiczne .pl/specjalista/ep,64,przedwczesne-odplyniecie-wod-plodowych ( spacje pomiędzy forum a ginekologiczne oraz po ginekologiczne)
Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-15 o 15:02 |
|
|
|
#3059 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3060 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie chcę już czytać tego w internecie ... W nocy się denerwowałam i słabo spałam bo o męża się martwiłam, może to objaw stresu :/
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:37.

Ciekawe jak to jest z dwójka, to niesamowite że dzieci wychowywane w tym samym czasie w tym samym domu przez tych samym rodziców są zupełnie rożne. Juz bym chciala to zobaczyc

znalazłam ponad 20 siwych włosów na głowie, a mam dopiero 25 lat
. Na dodatek natknęłam się na reportaż o kobiecie w ciąży bliźniaczej która została położona do szpitala bez potrzeby bo miała mieć tylko zrobione usg, złapała tam jakiegoś wirusa i straciła dzieci w 21-szym tygodniu więc to tym bardziej nie poprawiło mi humoru. Na szczęście, czuję się już o wiele lepiej więc i samopoczucie wróciło mi praktycznie do normy tyle że w międzyczasie zaraziłam męża
. Niby w kalendarzu maj a my utknęliśmy chyba na etapie marcowego przesilenia wiosennego 

klask i: dla nowych calzedoni no i te klejnociki 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Wrzuciłam na razie jedną fotkę z naszego ślubu tak w ramach przedstawienia się 

przestraszyłam się trochę, będę to monitorować dziś...
a dzisiaj rano się budzę i znowu mały