Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 12:00   #3031
lausanne
Wtajemniczenie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
lausanne - synuś pacuś w swoim żywiole
wiesz teściowa mnie pociesza ze nie wszystkie dzieci sa takie ruchliwe i łobuzowate! No ja mam nadzieję, bo dwoje takich sreberek mnie zajedzie ale za to K. nigdy prawie nie płacze, ciagle ma uśmiech od ucha do ucha, do wszystkich się smieje i przytula, więc nawet jak łobuzuje to wszyscy mu z miejsca wybaczają Ciekawe jak to jest z dwójka, to niesamowite że dzieci wychowywane w tym samym czasie w tym samym domu przez tych samym rodziców są zupełnie rożne. Juz bym chciala to zobaczyc

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ----------

egwene fajnie że się odzywasz. Z tym przeziębieniem to nieszczegolnie A brzuszek i piersiaki musisz mieć duże, w końcu to dwa dzieciaczki Jak to jest u Ciebie - będziesz miała jednojajowe bliźniaki czy dwu? jedno łozysko czy dwa? Czujesz maluszki? Weź cos opowiedz o takiej bliźniaczej ciąży to strasznie interesujące
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:10   #3032
SONIA004
Zadomowienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
podpisuje sie pod tą porażka wszystkimi kończynami

byłam i zaraz ja wróciłam napisałam wrażenia , nie wiem czy zostałas i robiłas usg bo ja tam byłam na 10 stanełam w kolejce a nastepnie z niej wyszłam i poszłam do doamu-w ogóle dużo informacji cennych ni enapisali na stroni np ze 4d robią od 22 tyg-masakra

no brawo

ja sobie jeszcze lezakuje a co tam niedziela -dzień leniwca

No właśnie!!!! Ja tam byłam już o 10.30 i nie było miejsc na usg 4d!!!! Więc ciekawe od kiedy tam już się dziewczyny zapisywały??!!! Poza tym interesowała mnie jeszcze pierwsza pomoc... i nie dojechali I tak jak piszesz...zero konkretnych informacji... Na jakieś robienie biżuterii chcieli mnie zaciągnąć...a po co mi to??!! Ech...
SONIA004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:18   #3033
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SONIA004 Pokaż wiadomość
No właśnie!!!! Ja tam byłam już o 10.30 i nie było miejsc na usg 4d!!!! Więc ciekawe od kiedy tam już się dziewczyny zapisywały??!!! Poza tym interesowała mnie jeszcze pierwsza pomoc... i nie dojechali I tak jak piszesz...zero konkretnych informacji... Na jakieś robienie biżuterii chcieli mnie zaciągnąć...a po co mi to??!! Ech...
Wyobraź sobie ze ja tam byłam przed 10 wpuścili nas na góre i szok jakas panna zaczeła czytac nazwiska wiec sie wkurzyłam podeszłam i pytam co to ma byc i o co chodzi to powiedziała mi panna ze one były juz o 8 i sie pozapisywały, dopiero jak juz na spokojnie w aucie jechałam to sie zorientowałam ze te panny po prostu same se ta liste zrobiły , z poczatku chciałam stać ale potem sie okazało ze te 4d to dopiero po 22 drugim tyg robią i sie wkurzyłam i poszłam do domu-oszusty!
te stoiska co tam były tez jakieś takie liche i stwierdziłam ze nawet nie czekam az tam zaczną coś robic bo szkoda czasu!
a co do usg to jak sie umawiasz na wizyte nawet na badania renatalne to mówia ze od 20 do 24 a oni cwaniaki zeby byłomniej chętnych-szkoda gadac

---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:17 ----------

mój mąż sie smiał bo złapałam takiego bulwersa ze chciałam im maila napisac i powedzieć ze sa niepowazni itd-ganiac kobiete w ciąży a tak naprawde nic nie było dla nas dostepne
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:38   #3034
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

Smutno mi strasznie dzisiaj znalazłam ponad 20 siwych włosów na głowie, a mam dopiero 25 lat
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:41   #3035
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez kiciulec Pokaż wiadomość
Smutno mi strasznie dzisiaj znalazłam ponad 20 siwych włosów na głowie, a mam dopiero 25 lat
Pewnie Cię to nie pocieszy, ale ja mam 22 i też mam siwe. Ciągle chce mi je ktoś wyrywać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:46   #3036
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość

egwene fajnie że się odzywasz. Z tym przeziębieniem to nieszczegolnie A brzuszek i piersiaki musisz mieć duże, w końcu to dwa dzieciaczki Jak to jest u Ciebie - będziesz miała jednojajowe bliźniaki czy dwu? jedno łozysko czy dwa? Czujesz maluszki? Weź cos opowiedz o takiej bliźniaczej ciąży to strasznie interesujące
Hej Przeziębienie faktycznie nieciekawe - na dobre kilka dni odebrało mi ochotę do życia tak że tylko leżałam i dogorywałam . Na dodatek natknęłam się na reportaż o kobiecie w ciąży bliźniaczej która została położona do szpitala bez potrzeby bo miała mieć tylko zrobione usg, złapała tam jakiegoś wirusa i straciła dzieci w 21-szym tygodniu więc to tym bardziej nie poprawiło mi humoru. Na szczęście, czuję się już o wiele lepiej więc i samopoczucie wróciło mi praktycznie do normy tyle że w międzyczasie zaraziłam męża i teraz on narzeka i marudzi . Niby w kalendarzu maj a my utknęliśmy chyba na etapie marcowego przesilenia wiosennego

A jeżeli chodzi o ciążę bliźniaczą to oczywiście nie mam żadnego porównania z pojedyńczą ale chyba na razie nie ma zbyt wielu różnic. Nasze dzieciaczki są jak najbardziej dwujajowe bo rozwiajają się z dwóch oddzielnych zarodków. Dlatego też są w bardzo dobrej sytuacji bo każde z nich ma swój worek owodniowy i oddzielne łożysko i nie grozi im na przykład "syndrom podkradania".
Poza tym to chyba prawdziwy ze mnie nosorożec bo ruchów raczej nie czuję nad czym bardzo ubolewam Myślałam że skoro będą "stereo" to poczuję je dość łatwo i raczej wcześnie ale się niestety rozczarowałam. Czasami czuję jakieś bardzo delikatne puknięcia i szarpnięcia ale równie dobrze mogą to być gazy lub ruchy jelit więc mój pierwszy "prawdziwy" kopniak jeszcze przede mną.
Wydaje mi się że pewnie największe różnice z bliżniakami zaczynają się tak naprawdę w trzecim trymestrze kiedy maleństwa zaczynają błyskawicznie rosnąć i przybierać na wadze - ale na razie staram się nie myśleć o tym jak ciasno i ciężko nam będzie. W końcu to tylko kilka miesięcy i nie ja pierwsza przez to przechodzę więc nie ma co się przejmować.

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami

Edytowane przez egwene6
Czas edycji: 2011-05-15 o 12:48
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:56   #3037
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Brrry w ten zimny i deszczowy południk

Tak czytam o tym Waszym zamiłowaniu do arbuza i myśle że ja to jakaś inna jestem, arbuz mnie nie kręci zupełnie za to jasne winogrona i musztarda owszem, zawsze w każdych ilościach a nawet jednocześnie

klask i: dla nowych calzedoni no i te klejnociki
Witam też nowe mamuśki

Cytat:
O właśnie przyznam że też jestem bardzo ciekawa jak to jest z 2 maluchów

Moja mała księżniczka coraz bardziej się wierci i kopie ale niestety narazie czuję to tylko ja i tylko wewnętrznie nie mogę się doczekać kiedy będę mogła dzielić się tym z mężem choć z drugiej strony egoistycznie cieszę się że malutka jest teraz tylko moja

Wczoraj był długi i ciężki dzień ale rozpoczęłam kolekcjonowanie ciuszków dla małej (dorwałam za pare złotych cudny sweterek), mam już zarezerwowany wózek (z tego co wiem to poza tym że wygląda dość solidnie to za tą cenę nie poużywam go długo ale mąż powiedział że nawet jak szybko kupimy coś innego to w sumie wydatek nie wielki i może ma rację w końcu ja kofam nowe ) a potem długie wyszukiwanie łóżeczka na all, ostatecznie nic nie wybrałam bo padałam na nos ale ważne że już coś się kreci

Miłego dzionka mamuśki

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 12:59   #3038
bruma
Rozeznanie

Hej, hej... Ja tylko na chwilkę, przywitać się z wami w ten zachmurany dzionek Odezwę się wieczorem, bo najpierw muszę was nadrobić i trochę się przespać po wczorajszej małej parapetówce
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:01   #3039
cotynato
Zakorzenienie

Kurcze faktycznie jak oboje zaczną dokazywać to możesz mieć wesoło Poza tym fajnie też kiedy zaczną już na poważnie kopać i się ruszać. Będziesz musiała nam wtedy nagrywać filmiki ponieważ na pewno będzie to nieziemski widok

Wymianka.
Stary 2011-05-15, 13:05   #3040
archinta
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana- ale pomyśl, że jak dobrze być kobietą w tym momencie- farb na rynku bez liku a facet?? co najmniej dziwnie wygląda pofarbowany

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Hej Przeziębienie faktycznie nieciekawe - na dobre kilka dni odebrało mi ochotę do życia tak że tylko leżałam i dogorywałam . Na dodatek natknęłam się na reportaż o kobiecie w ciąży bliźniaczej która została położona do szpitala bez potrzeby bo miała mieć tylko zrobione usg, złapała tam jakiegoś wirusa i straciła dzieci w 21-szym tygodniu więc to tym bardziej nie poprawiło mi humoru. Na szczęście, czuję się już o wiele lepiej więc i samopoczucie wróciło mi praktycznie do normy tyle że w międzyczasie zaraziłam męża i teraz on narzeka i marudzi . Niby w kalendarzu maj a my utknęliśmy chyba na etapie marcowego przesilenia wiosennego

A jeżeli chodzi o ciążę bliźniaczą to oczywiście nie mam żadnego porównania z pojedyńczą ale chyba na razie nie ma zbyt wielu różnic. Nasze dzieciaczki są jak najbardziej dwujajowe bo rozwiajają się z dwóch oddzielnych zarodków. Dlatego też są w bardzo dobrej sytuacji bo każde z nich ma swój worek owodniowy i oddzielne łożysko i nie grozi im na przykład "syndrom podkradania".
Poza tym to chyba prawdziwy ze mnie nosorożec bo ruchów raczej nie czuję nad czym bardzo ubolewam Myślałam że skoro będą "stereo" to poczuję je dość łatwo i raczej wcześnie ale się niestety rozczarowałam. Czasami czuję jakieś bardzo delikatne puknięcia i szarpnięcia ale równie dobrze mogą to być gazy lub ruchy jelit więc mój pierwszy "prawdziwy" kopniak jeszcze przede mną.
Wydaje mi się że pewnie największe różnice z bliżniakami zaczynają się tak naprawdę w trzecim trymestrze kiedy maleństwa zaczynają błyskawicznie rosnąć i przybierać na wadze - ale na razie staram się nie myśleć o tym jak ciasno i ciężko nam będzie. W końcu to tylko kilka miesięcy i nie ja pierwsza przez to przechodzę więc nie ma co się przejmować.
witaj
dobrze ,ze już Ci się polepszyło- też bałam się przesilenia wiosennego bo z reguły strasznie choruję- i w sumie pod koniec stycznia byłam chora- ale wtedy nie wiedziałam,że jestem w ciąży Teraz czasem mnie gardło kuje, ale syropek prenalen działa
Co do ruchów- wiele z nas jeszcze ich nie czuje, lub właśnie takie lekkie smyranie, pukanie- ja tak mam. Twoje maluszki pewnie troszkę mniejsze to moze dlatego nieco słabiej je czujesz???

Właśnie kot przylazł na biurko- i jak zwykle z łapami pcha mi się na brzuch- ale tak delikatnie, że ciężar ciała trzyma na tylnych łapkach

A i jestem gładziutka na nóżkach i jeszcze sobie paznokietki u nóg zrobiła- nie wiem kiedy kolejny raz uda mi się do nich dosięgnąć
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:20   #3041
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Jednak nie idziemy do knajpy, przez tą cholerna pogodę źle się od rana czuję, mam niskie ciśnienie i brak ochoty na cokolwiek

Egwene pewnie już niedługo poczujesz ruchy, wtedy zobaczysz jakie to słodkie, a czasem wkurzające - kiedy np kładę się spać, a synek zaczyna dyskotekę

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:26   #3042
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

Kochana- ale pomyśl, że jak dobrze być kobietą w tym momencie- farb na rynku bez liku a facet?? co najmniej dziwnie wygląda pofarbowany

witaj
dobrze ,ze już Ci się polepszyło- też bałam się przesilenia wiosennego bo z reguły strasznie choruję- i w sumie pod koniec stycznia byłam chora- ale wtedy nie wiedziałam,że jestem w ciąży Teraz czasem mnie gardło kuje, ale syropek prenalen działa
Co do ruchów- wiele z nas jeszcze ich nie czuje, lub właśnie takie lekkie smyranie, pukanie- ja tak mam. Twoje maluszki pewnie troszkę mniejsze to moze dlatego nieco słabiej je czujesz???
Możliwe, chociaż z tego co się orientuję to na tym etapie powinny być jeszcze "normalnych" rozmiarów odpowiadających wiekowi ciąży. Tak też zresztą zawsze wychodziło na każdym usg do tej pory. Nie wiem jak będzie teraz bo ostatnie mieliśmy w 14-stym tygodniu więc przekonamy się dopiero za cztery dni.
No a jeśli w przyszłości będę doświadczać ponadprzeciętnych "akrobacji" to na pewno postaram się to uwiecznić i się "pochwalić"

12.09.2011
Stary 2011-05-15, 13:26   #3043
Patiisia
Wtajemniczenie

Witajcie dziewczyny Ja jakoś z godzinkę temu wstałam, i właśnie jem obiad. Brzuch mnie od samego rana cały czas boli, martwię się o moją kruszynkę Do tego wczoraj czułam że brzuch mi tak jakby stwardniał na dole, boję się że coś jest nie tak

Poza tym wczoraj wieczorem przeżyłam piękną chwilę- moje maleństwo zaczęło mnie kopać! Co prawda były to tylko lekkie kopniaczki, ale czułam już takie coś w południe, i przedwczoraj też. To była piękna chwila, tym bardziej że mała coś się złościła i kopała przez dłuższą chwila. Aż łzy mi napłynęły do oczu, to niewiarygodne ile może taka mała istotka zrobić z człowiekiem

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
Ja też ostatnio od TŻ wzięłam łyczka piwka..i wcale mi nie smakowało Było strasznie gorzkie i ble
A mi wręcz przeciwnie- smakuje lepiej niż przed ciążą

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zapomniałam wcześniej się pochwalić klejnotami synka
Cudowne ma klejnociki ten Twój synuś Śliczne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez egwene6 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny

Dawno się nie odzywałam a to głównie przez to że nabawiłam się paskudnego przeziębienia przez które totalnie na nic nie miałam ochoty. Teraz już jest lepiej chociaż jeszcze wciąż nie jestem w 100% procentach w formie. Myślałam że jak przeżyłam luty i marzec bez przeziębień to uda mi się ich całkowicie uniknąć w tym roku a tu

A tak generalnie to niewiele u nas słychać nawet nie bardzo jest o czym pisać. Dzisiaj zaczynamy 20-sty tydzień czyli jesteśmy już prawie na półmetku Brzuchol wyhodowałam już całkowicie ciążowy bo znikła przerwa pomiędzy jego górną a dolną częścią. Okazuje się też że jest większy niż mi się wydawało bo jeżeli dobrze zmierzyliśmy to ma około 100 centymetrów - pewnie jest zmniejszony optycznie przez ogromniaste "bufory" które oczywiście musiały jeszcze w ciązy urosnąć żeby przypadkiem nie było mi za wygodnie
Jednak mimo tych gigantycznych rozmiarów po ostatniej wtorkowej wizycie u lekarza okazało się że przez miesiąc przytyłam tylko 700 gramów więc nie jest najgorzej. Wyniki też mam niezłe oprócz hemoglobiny która nieco się obniżyła i muszę ją kontrolować.
Teraz czekamy na usg 3d w najbliższy czwartek (ja już wręcz odliczam godziny bo mam wrażenie że całe wieki minęły od ostatniej "wizyty" u maluchów) więc może wkrótce nasze bąble przestaną być "anonimowe" a my będziemy mogli zacząć już konkretnie wybierać imiona.
Ciekawa jestem też czy moi rodzice zostaną z nami wpuszczeni na usg - akurat tak się składa że w ten sam dzień mamy do załatwienia sprawę w sądzie więc będziemy razem w mieście i pomyślałam że fajnie byłoby gdyby też mogli wziąć udział w tym badaniu. Pewnie będą się w Luxmedzie na to krzywić ale z drugiej strony płacę im 360 zł za 15 minut roboty więc powinni mnie traktować jak cennego klienta

Przy okazji bardzo dziękuję za zaproszenie do klubu Obiecuję się poprawić i więcej się udzielać bo jak nie to . Wrzuciłam na razie jedną fotkę z naszego ślubu tak w ramach przedstawienia się ale jak mi się baterie naładują w aparacie a ja doprowadzę się w końcu dzisiaj do stanu nadającego się do upubliczniania to pstryknę jakieś fotki brzuchola bo właśnie sobie uświadomiłam że żadnych nie mam aż szkoda bo to w końcu niepowtarzalna pamiątka.
Zdrowiej już do samego końca i pisz częściej tutaj Gratuluję "ukończenia" pierwszej połowy ciąży

Cytat:
Oj nie przejmuj się Siwe włosy nie oznaczają że nie jesteś już młoda i atrakcyjna, tylko wręcz przeciwnie, że jesteś już kobietą dojrzałą, jak dobre wino Każda z Nas kiedyś będzie miała, bądź już ma parę siwych włosów, ciesz się że nie nie mamy jak większość facetów i nie łysiejemy na starość na czubku głowy
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:31   #3044
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Wreszcie mogę się pochwalić- będzie córka.
Tylko TŻ trochę zawiedziony... Już planuje spróbować jeszcze raz,a tu jedno dziecko jeszcze na świecie nie zawitało Syn byłby jedynak raczej.
córci

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Bo wyslalam wam piosenke na jutubi
Jak się nie mylę wklejałaś "DZIEŃ DOBRY, KOCHAM CIĘ..." - zespół z mojej mieściny pochodzi ( 0 czym świadczy ta piosenka
)

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 13:36   #3045
aa2
Zakorzenienie

Egwene6 super ze zajrzałas kurcze pewnei juz nie możesz sie doczekac az zobaczysz swoje maleństwa co do ruchów to ja na razie tez czuje tylko bulgotki a wczoraj jeszcze przeczytałam ze mozna mieć wrażenie ze ma sie gazy itd i ze to ponoc juz sa ruchy tylko o tym nie wiemy byłam w szoku jak to przeczytałam, wiec u ciebie te gazy to pewnie to
Stary 2011-05-15, 13:54   #3046
lausanne
Wtajemniczenie

właśnie Egwene może to wlaśnie ruchy? I powiem Ci że sama nie mogę sie doczekac az będziecie znać płeć!! musisz od razu nam napisać!!!! a co do dzieciaczków to faktycznie lepiej im z dwoma łożyskami itd., nie rywalizują o mamusię juz od początku

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

dodałam zdjęcie brzuszka jako że wreszcie sie pojawił
Stary 2011-05-15, 14:25   #3047
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka niedzielnie
Poczytałam was trochę i zmykam na zakupy.
Milego dnia
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:38   #3048
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Egwene czytam Twoje wpisy z zapartym tchem, dobrze że już Ci lepiej, drowiej fajnie tak dwa maluszki mieć w brzuchu

Lulu, no mężą pół przytomnego odebrałam koło 10 rano, na szczęście spał u brata i tylko do 2 poszalał mówił że miał już dość bo się wszyscy spili, dumna jestem z niego

Lausanne a Ty nie dobra kobieto taki piękny brzuszek przed nami ukrywałaś

Pisałyście o tym że macie mokro tu i ówdzież. Siedzę dziś sobie przy laptopku, i mąż nagle wypala, "czy Ty się zsikałaś ? " a ja szok!
Całe majtki mokre, ale nie czułam niczego, jakiegoś kuksańca w pęcherz czy co, tak jak by woda ze śluzem przestraszyłam się trochę, będę to monitorować dziś...

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:40   #3049
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Egwene czytam Twoje wpisy z zapartym tchem, dobrze że już Ci lepiej, drowiej fajnie tak dwa maluszki mieć w brzuchu

Lulu, no mężą pół przytomnego odebrałam koło 10 rano, na szczęście spał u brata i tylko do 2 poszalał mówił że miał już dość bo się wszyscy spili, dumna jestem z niego

Pisałyście o tym że macie mokro tu i ówdzież. Siedzę dziś sobie przy laptopku, i mąż nagle wypala, "czy Ty się zsikałaś ? " a ja szok!
Całe majtki mokre, ale nie czułam niczego, jakiegoś kuksańca w pęcherz czy co, tak jak by woda ze śluzem przestraszyłam się trochę, będę to monitorować dziś...
Małgosia weź, aż mnie ciarki grozy przeszły... aż tak bardzo? To może podpytaj ginka przez tel czy to normalne czy masz się martić , czy wolisz poczekać i obserwować?

Wymianka.
Stary 2011-05-15, 14:40   #3050
aa2
Zakorzenienie

Cytat:

Małgosiu a jak twój mąz to zauwazył? było widac? bo ja az tak to nie mam , ja tylko po bielixnie widze ze mam tam tak jakos mokrawo , ale jakos na spodnie czy coś to nie i mam troche białego slucu i troche jakby przeźroczyste coś ale hmmm zeby talk nagle to nie, dużo tego miałas?
Stary 2011-05-15, 14:43   #3051
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
a mam pytanko - czy jest tu przyszła Mamusia, która nie ma jeszcze nic, kompletnie nic dla dziecka??? czy tylko ja jedna
Ja do tej pory kupilam tylko jedne bodziaki Tak więc...nie jesteś sama

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A ja wczoraj miałam wielki brzuch i nie to że jakieś wieczorne wzdęcie a dzisiaj rano się budzę i znowu mały no wściec się można
Cotka ja dzisiaj zauważyłam to samo tak jakoś mi się wydaje, że właśnie brzuszek mi zmalał, aż mój TŻ stwierdził, że chyba dzidziuś gdzieś się w środek schował Zrobię zdjęcie i porównam z tym co wkleiłam wcześniej...może tylko tak mi się wydaje, bo już się przyzwyczaiłam do mojego brzusia

Cytat:
no dobra dobra Aga, pochwalę się
Na 99 % córcia
GRATULUJĘ Calzedoni

Witam nowe mamusie na naszym wątku

Trochę was nadrobiła, ale jakoś nie mam dzisiaj siły na wypowiadanie się Życzę wam udanej niedzieli...
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:43   #3052
gerda
Zadomowienie

Cytat:
Ma termin ślubu cywilnego 2 czerwca. Okazało się że ciąża to powód na przyśpieszenie terminu i nie musimy czekać miesiąca i jednego dnia uf.

Jak coś zjem to zabieram się za nadrabianie.
gratuluję terminumasz już kieckę wypatrzoną?

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
h
byłam u mojego gina na usg połówkowym. maleństwo zdrowe, ruchliwe ( nawet sam lekarz mówił- no po to doktorze to ono takie ruchliwe nie jest) no i stwierdził, że ma długie nózki. jedna i druga cecha po mężu co do płci.... skutecznie się dzieciątko zakryło więc ..."wszystko się może zdarzyć" a nam kompletnie obojętna płeć, czekamy na nasze bejbi.

a maleństwo tak kopie, ze szok, już aż brzuch się rusza, a to 21td3d.

pozdrowionka
gratuluje udanej wizytymoże uda Wam się podpatrzeć dzieciątko następnym razem

Cytat:
Napisane przez twin--maid Pokaż wiadomość
Cześć Dziewczyny, czytam Was od dawna ale dopiero teraz postanowiłam się do Was przyłączyć. Można?
Jestem w połowie 18tc i będę miała synka. Mój tp to 18.10. Dziś byłam na wizycie i słuchałam bicia serduszka mojego synka cudowny dźwięk! Wyobraźcie sobie, że od 7tc w ogóle nie przytyłam, co trochę zmartwiło moją lekarkę. Poza tym tak jak kilka z Was mam przyspieszony puls i mam zalecenie konsultacji kardiologicznej.
witam

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
Hej brzuchatki
Wiem ze zjawiam sie tu od święta i pewnie co 5ta mnie kojarzy ale muszę się pochwalić Będzie córcia!!! Jesteśmy zakochani po uszy A co do imienia to prawdopodobnie Judytka O ile hormony nie zmienia zdania..
gratuluje córeczki

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:48   #3053
lausanne
Wtajemniczenie

Małgosia mnie też to zaniepokoiło cotka ma racje - moze lepiej zapytać lekarza?
za komplemet dziękuję

---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

mykam do teściów na obiadek, do zobaczyska później
Stary 2011-05-15, 14:49   #3054
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosia weź, aż mnie ciarki grozy przeszły... aż tak bardzo? To może podpytaj ginka przez tel czy to normalne czy masz się martić , czy wolisz poczekać i obserwować?
Cytat:
Małgosiu a jak twój mąz to zauwazył? było widac? bo ja az tak to nie mam , ja tylko po bielixnie widze ze mam tam tak jakos mokrawo , ale jakos na spodnie czy coś to nie i mam troche białego slucu i troche jakby przeźroczyste coś ale hmmm zeby talk nagle to nie, dużo tego miałas?
Poobserwuje dziś, wrazie co jutro mój gin ma dyżur w szpitalu od 8 to pojadę.
No właśnie przeciekło mi przez dresy, ja tego nie czułam wogóle, uczucie że ma się mokro towarzyszy cały czas, ale upławów czy coś nie miałam. A tu dziś takie zaskoczenie. No jak była wielka plama jak bym się zsikała i przeciekła przez spodnie to trochę tego musiało być :/
Z tego co widziałam woda ze śluzem.
Nie długo po drzemce tak miałam, i napiłam sie na raz z pól litra napoju. Tylko że ja nic nie czułam.

25.08.2011

Stary 2011-05-15, 14:53   #3055
cotynato
Zakorzenienie

właśnie nie mam ;( i mam nadzieję że mi troszkę pomożecie

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Małgosia podziwiam twój spokój, ale wydaje mi się że takie duże wycieki z pochwy trzeba kontrolować... jeżeli coś się przebiło pfu pfu.

Tutaj znalazłam jakiś artykuł - http://www.babycentre.co.uk/i/midwiv...ver_ignore.pdf
w którym jest napisane że wycieku z pochwy nie należy lekceważyć. Bo raczej nie masz tak słabych zaworków że byś nie czuła że to siusiu nie ? Wiem głupie pytanie, ale istotne całkiem chyba.

Uff, tutaj uspakajają że to może być jednak z pęcherza - http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/s...-wod-plodowych
powiem ci że się zestresowałam tak że szok. Dawaj znać co i jak

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-15 o 14:55
Stary 2011-05-15, 14:56   #3056
gerda
Zadomowienie

Cytat:
no dobra dobra Aga, pochwalę się
Na 99 % córcia
gratuluję mieć śliczną parkę

gerda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:57   #3057
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Poobserwuje dziś, wrazie co jutro mój gin ma dyżur w szpitalu od 8 to pojadę.
No właśnie przeciekło mi przez dresy, ja tego nie czułam wogóle, uczucie że ma się mokro towarzyszy cały czas, ale upławów czy coś nie miałam. A tu dziś takie zaskoczenie. No jak była wielka plama jak bym się zsikała i przeciekła przez spodnie to trochę tego musiało być :/
Z tego co widziałam woda ze śluzem.
Nie długo po drzemce tak miałam, i napiłam sie na raz z pól litra napoju. Tylko że ja nic nie czułam.
kochana to nie ja mam stanowczo mniej, no i to raczej sluz i troche czegos, czasem wkładka nie pomoze ale przez spodnie nigdy wydaje mi si eze mam w normie, a ty sie obserwój i jakbys dzis jeszcze coś takiego zauwazyła to jedź do lekarza albo szpitala, bo z tego co czytałam to przeźroczysty sluz to z wodami płodowymi-ale moze niech laseczki co juz rodziło podpowiedza czy tak moze sie zdarzyć ze az tyle?
jak jednorazowo to moze u Ciebei to sluz tylko po prostu wiecej

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ----------

Cytat:
właśnie nie mam ;( i mam nadzieję że mi troszkę pomożecie

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:50 ----------

Małgosia podziwiam twój spokój, ale wydaje mi się że takie duże wycieki z pochwy trzeba kontrolować... jeżeli coś się przebiło pfu pfu.

Tutaj znalazłam jakiś artykuł - http://www.babycentre.co.uk/i/midwiv...ver_ignore.pdf
w którym jest napisane że wycieku z pochwy nie należy lekceważyć. Bo raczej nie masz tak słabych zaworków że byś nie czuła że to siusiu nie ? Wiem głupie pytanie, ale istotne całkiem chyba.

Uff, tutaj uspakajają że to może być jednak z pęcherza - http://www.✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂✂pl/s...-wod-plodowych
powiem ci że się zestresowałam tak że szok. Dawaj znać co i jak

link nie wchodzi buuuu a z checią poczytam bo tez sie przejełam
Stary 2011-05-15, 15:01   #3058
cotynato
Zakorzenienie

Tu na forum gazety coś piszą. http://www.forum ginekologiczne .pl/specjalista/ep,64,przedwczesne-odplyniecie-wod-plodowych ( spacje pomiędzy forum a ginekologiczne oraz po ginekologiczne)

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-15 o 15:02
Stary 2011-05-15, 15:01   #3059
egwene6
Rozeznanie

Cytat:
Egwene6 super ze zajrzałas kurcze pewnei juz nie możesz sie doczekac az zobaczysz swoje maleństwa co do ruchów to ja na razie tez czuje tylko bulgotki a wczoraj jeszcze przeczytałam ze mozna mieć wrażenie ze ma sie gazy itd i ze to ponoc juz sa ruchy tylko o tym nie wiemy byłam w szoku jak to przeczytałam, wiec u ciebie te gazy to pewnie to
Cytat:
właśnie Egwene może to wlaśnie ruchy? I powiem Ci że sama nie mogę sie doczekac az będziecie znać płeć!! musisz od razu nam napisać!!!! a co do dzieciaczków to faktycznie lepiej im z dwoma łożyskami itd., nie rywalizują o mamusię juz od początku

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

dodałam zdjęcie brzuszka jako że wreszcie sie pojawił
Bardzo możliwe że to właśnie ruchy maluchów ale najgorsze jest to że te "sensacje" zupełnie niczym nie różnią się od "odczuć jelitowych" więc pewności nie mogę na razie mieć. No cóż, czekam cierpliwie - prędzej czy później na pewno dostanę konkretnego kopa

12.09.2011
Stary 2011-05-15, 15:03   #3060
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
kochana to nie ja mam stanowczo mniej, no i to raczej sluz i troche czegos, czasem wkładka nie pomoze ale przez spodnie nigdy wydaje mi si eze mam w normie, a ty sie obserwój i jakbys dzis jeszcze coś takiego zauwazyła to jedź do lekarza albo szpitala, bo z tego co czytałam to przeźroczysty sluz to z wodami płodowymi-ale moze niech laseczki co juz rodziło podpowiedza czy tak moze sie zdarzyć ze az tyle?
jak jednorazowo to moze u Ciebei to sluz tylko po prostu wiecej

link nie wchodzi buuuu a z checią poczytam bo tez sie przejełam
Jeśli się powtórzy pojadę, nie chce też panikować, bo może to zwykły upław , może wyciek z pęcherza, bo za dużo łyknełam , a miałam sporo w pęcherzu i się przelało.
Nie chcę już czytać tego w internecie ... W nocy się denerwowałam i słabo spałam bo o męża się martwiłam, może to objaw stresu :/

25.08.2011

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości