|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram: | |||
| Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 |
|
3 | 6,82% |
| My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 |
|
0 | 0% |
| Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 |
|
3 | 6,82% |
| Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 |
|
12 | 27,27% |
| Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 |
|
23 | 52,27% |
| Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#511 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)
Hej Kochane, chcialam pogratulowac wszystkim nowym mamuniom
![]() Tymczasem chcialam sie pochwalic naszym synkiem
|
#512 |
|
Zakorzenienie
|
Princi piekny maluszek
![]() u nas cisza i nawet udalo mi sie wziac prysznic ![]() robimy obiad, mam nadzieje, ze krzykacz wytrzyma ![]() Aga Pe i Moria a czesto pika wam pojedynczo ten monitor? bo mnie czesto, znaczy conajmniej raz na godzine, jest tam napisane, zeby wyregulowac czulosc, ze jak dzidzia jest mala i drobna(nasza jest) to generalnie moze sie wlaczac alarm czasem. ale wyregulowac znaczy na wieksza czulosc czy mniejsza??bo juz jest na 1 w sumie , czyli dobrze chyba tak`? nie kumam tego urzadzenia totalnie ![]() w ogole jak znajde chwile cudem to musze was doczytac jakos bo pewnie mnostwo boskich informacji macie
|
|
|
|
#513 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki dziekuje za mile komentarze
Kochane czy Wasze dzidziusie tez tyle spia?! moj synek budzi sie na jedzenie co 3,4-4 godziny, nie wiem czy wybudzac? dzis go zwazylam i przybral na wadze wiec chyba sie najada....
|
#514 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
?moja czasem spi 6 i jej nie ruszam ale to po kapieli wieczornej np o 20 ja kapie i o 2 sie budzi, zje 100ml i idzie spac dalej ![]() tez przybiera ![]() dzisiaj raz spala 4 godziny i piznbiej 1,5h niespokojna byla mam nadzieje, ze w nocy przespi za to co chwile je |
|
|
|
|
#515 |
|
Zakorzenienie
|
Edzik śpi tak po 4 godziny po kąpieli
Tyle, że ja chcę go budzić, bo nadal jest żółciutki i ma dużo jeść, żeby wypłukiwać bilirubinę
|
|
#516 |
|
Zakorzenienie
|
Matall,agus87 ale sliczne avatarki macie
ja nie wiem ile ml zjada bo karmie piersia, dzisiaj zwaze przed i po to zobacze..,Czy tez Was tak strasznie sutki bola??!
|
#517 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bolą masakrycznie. Zwłaszcza przy przystawianiu i na początku. Ale ja mam od tygodnia nawał. Sika ze mnie jak z fontanny Mam nadzieję, że to nie jest moja normalna laktacja...
|
|
|
#518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień Dooobry!
![]() Cytat:
anula – kurka mam Ci tyle do napisania a jedną ręką ( w dodatku lewą) mozolnie mi idzie ![]() Alarmy – b. prawdopodobne, że to od koca. On jest/był pod materacem? U nas nie było ani jednego alarmu, raz zdarzyło się ostrzegawcze piknięcie. Czułość mam na 3, pod płytkami deskę z mdf 6mm. Baby Blues – oj też to miałam ale po 2tyg. mija Prysznic – hmmm, ja czasem myję zęby dopiero o 15 ![]() Sania – na słonko smaruję buzię kremem Nivea z filtrem 30. Igę najczęściej myjemy ręką. Atiz – obca planeta Dziewczynki czy za przysypianie przy cycu uznajecie już ten moment gdy Młode zamyka oczy czy gdy przestaje ssać i nie pomaga łaskotanie? U nas żółte kupki z grudkami. Po kąpieli smaruję Małą oliwką ale teraz przerzucę się na mleczko Nivea. Raz w tygodniu dodaję do wody emolient, wtedy już nie oliwkuję. Testowałam pieluchy Bella Happy – masakra, nawet siuśki bokiem wypłynęły. Teraz testuję Dadę Premium. TZ’towi się nie podobają a wg mnie są całkiem ok. choć wydaje mi się, że dużo gorzej izolują zapachy. U nas bez zmian, dziecię non stop przy cycu, wczoraj wieczorem na 4h była przez pełne dwie na ssaniu i na koniec wtrąbiła jeszcze 60ml mm ![]() Byliśmy wczoraj na "spacerze" - przez 80% czasu wisiała na cycu (na ławce w parku a później w aucie) 10% leżała w wózku i marudziła, 10% była niesiona na rączkach, bo wózek "be". Snu... 0
Edytowane przez moria44 Czas edycji: 2011-05-15 o 08:06 |
|
|
|
|
#519 |
|
Zakorzenienie
|
moria ja liczę, jak nie da się małego rozbudzić. Zamknięte oczy to on ma cały czas
A moje dziecię ma chrypkę. Czy to normalne?? Żadnych innych objawów chorobowych ani nic... Tylko płacze chrypką ![]() Nie ma też pleśniawek (podobno chrypka może być objawem). A w ogóle wszystkie ubranka mam za duże i na nim wiszą Niech no trochę urośnie...
|
|
#520 |
|
Raczkowanie
|
Hello
Meldujemy sie juz z Oliwka. Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Jeszcze nie bardzo mam czas zeby podczytac co tam u Was...gratki dla wszystkich mamus
|
#521 |
|
Zakorzenienie
|
witaj Xanti i Oliwka
![]() matall moja tez ssie chwile a potem odpoczywa, lubi zasypiac ale da sie ja dobudzic, probujemy bekac i powoli nam sie odbija ![]() byly tez od wczoraj 3-4 kupki nagle, wiec sukces! co prawda wczoraj dokarmilismy mala 20 ml sztucznego mleczka, ale szybko jej sie ulalo i kupa byla potezna, wiec chyba pobudzilo to jej uklad trawienny na szczescie ![]() siusiu tez jest, czasem nawet bieluskie, wiec chyba ok! co prawda jest wydzielina biala z pochwy i czasem taki glutek zostaje na pampku ale to chyba normalne?? to pytanie do mam dziewczynek ![]() princi mnie sutki bolaly masakrycznie w szpitalu, ale teraz jets lepiej nie sa juz takie twarde i bola tylko przy przystawianiu, potem juz spoko, balam sie ze nei mam pokarmu, bo sa miekkie moje cycule, ale jak jestem pod prysznicem i wyciskam recznie jak kazaly polozne to potrafi sikac po scianac wiec chyba ok? i mala sie najada...? matall moja tez miewa chrypke, polozne mowily, ze to wody plodowe i jeszcze dlugo moga zalegac, wiec jest chrypka i charczenie z noska.. moria koca juz nie ma ale alarm sie wczoraj znowu wlaczyl i to pikanie pojedyncze jest czesto, ale mialam nastawione cuzlosc na 1, wiec moze za malo zeby wyczuc taka kruszynke? przestawilam na 3, zobaczymy jak to bedzie ztym pikaniem teraz.co do przysypiania przy cycu moja czasem ma taka drzemke ze nie da jej sie dobudzic ale jak ja odstawie to placze i znowu je,w iec po prostu rob sobie przerwe, a czasem zasypia na amen ze nie da sie jej obudzic w ogole ![]() ja mam dwa pytania.. a wlasciwie 3 znowu ![]() 1. macie twarde piersi ciagle? czy nie? bo ja pokarm widze, ze mam ale piersi nie sa takie twarde jak na poczatku w szpitalu...to normalne? 2.wazne pytanko...wiem ze pisalyscie cos o tym wczesniej...ale nie moge znalezc.. UZYWACIE SMOKA?? Ja sie wczoraj zlamalam... mimo,ze polozne nie pozwalaja tutaj.. ![]() na chwile przed drzemka... a wy ? 3. Kapiel.. nam nie pozwolili kapac malej, dopoki pepek nie odpadnie, ze nei ma potrzeby, ale wykapalismy jak mowilam w piatek, bylo wycie straszne, ale potem wczoraj pepuszek chyba nie dobrze wytarty i maslaczyl sie z ropka plus smierdzial, zadzwonilam do poloznej i mnie okrzyczaly, boje sie jej kapac dzisiaj bo znowu pomocze pepek. wczoraj byla bez kapieli..myslicie ze jak ja obmyje gabeczka dzisja to wystarczy? |
|
|
|
#522 |
|
Zakorzenienie
|
Jakoś ciągle nie mam nawyku wchodzenia na Odchowalnię
Anula, nie rozumiem, czemu nie wolno kąpać. My kąpaliśmy od pierwszego dnia w domu, nie moczyliśmy pępka, potem psikaliśmy Octeniseptem. Kiedy w środę byłam z Hanią u pediatry, obejrzał pępek i stwierdził, że coś zaczyna się dziać i żebym spróbowała przemywać jednak spirytusem. Tak zrobiłam - 2-3 razy przecierałam spirytusem. Pępek odpadł chyba następnego dnia. A teraz codziennie lekko oczyszczamy, to co jeszcze pozostało i się goi ![]() Smoczka używamy. Hania uspokaja się ze smoczkiem, wystarczy moment i nie płacze. Zresztą dzięki smoczkowi nie dopuszczamy do sytuacji, żeby się rozwrzeszczała. Jeśli zaczyna płakać, smoczek, a potem kontynuujemy czy to przewijanie, czy to szykowanie jedzenia. Zasypia czasami sama, czasami ze smokiem. Te smoczki TT Pure które kupiłam, są rewelacyjne, bo dziecko musi się nieźle napracować, żeby ssać. Dodatkowo, jeśli przestanie ssać, to smok sam wypada, bo ta kuleczka jest mała Także, nawet jeśli zasypia ze smokiem, to za minutkę już go nie ma![]() U nas dziś Dzień Marudy, ale przypuszczam, że to dlatego, że nie dostaje z butli, tylko z piersi, a tu wiadomo - większa robota do odwalenia, żeby się najeść ![]() ---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- Piersi mam twarde, kiedy są full of milk, wtedy albo odciągam, albo Hanutka do baru
|
|
|
|
#523 |
|
Zakorzenienie
|
anula O, dzięki za info o chrypce
![]() 1. Powoli są co raz mniej twarde. Zaraz przed karmieniem bardzo twardnieją - ale ja mam cały czas nawał. Myślę, że skończył Ci się nawał i dlatego są teraz miękkie. 2. Używamy, bo czasem mały chce coś possać, ale nie jeść. Ale rzadko. No i jak wypluje, to nie dajemy znów (tak radzi Tracy w "Języku niemowląt") 3. My pępek cały moczyliśmy i nic z nim nie było. Tylko potem przemyliśmy Octeniseptem (można też 70% spirytusem) i osuszyliśmy (patyczkami do uszu najwygodniej). Jeśli się boisz jej moczyć, to miseczka i wacik i tak ją umyj mary Zgadzam się. TT pure są super Edzik wkłada sobie palec do środka (bo w naszym jest widać środek buzi ) i sobie ssa go przez smoka
|
|
#524 |
|
Zakorzenienie
|
Długo z Wami nie popiszę, bo już słyszę, że kręci się i budzi. Nie wiem, co się dziś dzieje, no. Rano ledwo prysznic wzięłam, TŻ sobie radził, ale i tak w stresie zmywałam odżywkę
|
|
|
|
#525 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hej Dziewczynki! u mnie dzis czara sie przelala, jak przyszla z wizyta kuzynka meza z dziecmi o godzinie 9tej! no ja rozumiem taki zwyczaj, ze isie odrazu ludzie zwalaja czliwiekowi na glowe, ale w tym tygodniu w ogole nie mielismy czasu dla siebie z mezem, bo gosci "obslugiwalismy", wygldamy obydwoje jak zombie, a ta z rana bezwstydnie sie wbija czlowiekowi do domu, my w pizamach, bez sniadania, maluszek glodny, bylam nieprzyjemna, chyba sie obrazila....a kij jej w oko
![]() ![]() Dzis zaliczylismy pierwszy spacerek, jest bardzo goraco mojemu maluszkowi schodzi strasznie skorka przy nadgarstkach i brzuszka, pepuszek odpadl juz 2 dni temu, oliwkuje go, mam nadzieje ze to przejsciowe i normalne![]() Czy kladzicie juz Wasze malenstwa na brzuszkach czy to za wczesnie? Wczesniej byl tu poruszony temat napiecia mesniowego czy czegos takiego, chyba przez agus87, zauwazylam ze takze Flavcio unosi juz glowke jak np. trzymam go do odbicia...w tygodniu mamy wizyte u pediatry, wiec sie dopytam... No i mam jeszcze jedno pytanko: od ktorego miesiaca mozna dzidziusia wkladac do tych bujaczkow/hustaweczek, mysle ze tak od 1 m-ca, co? Dzis Flawcio konczy tydzien Mnie nadal ciagna szwy, ale jest o niebo lepiej niz pare dni temu, czy sie podmywacie, bo mi w szpitalu nic nie dali.... Cytat:
ale nie tryska mi zadna fontanna, ani cycusie nie sa bardzo twarde, masuje je pod prysznicem![]() Cytat:
Moj Flavcio tez obecnie robi zolte kupki z grudkami, a jaki maja zapaszek mammaaaa miaMoj sam zostawia cycusia i zasypia, wiec raczej nie musze wyjmowac brodawki z jego buzi... My dostalismy w koncu od znajomych w prezencie taki baby control: http://www.pixmania.com/it/it/681388...ZWC35MEiUKBA== Narazie nie uzywamy, gdyz maly spi w wozeczku przynajmniej przez 2 tygodnie, musze wpierw sie oswoic z jego zachowaniem ![]() Cytat:
Cytat:
![]() zaczym pepuszek nie odpad to obmywalam zmoczona pieluszka tetrowa, bez przesady dzidzius chyba nie jest az tak brudny.... smoka mam na wszelki wypadek, ale narazie nie byl potrzebny, mam nadzieje ze nie bedzie ![]() matall czy Twoj Edzik tez czasem przy zmianie pieluszki siusia gdzie popadnie?
|
|
#526 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja tez ma wlasnie taka chrypke, furkocze jak oddycha chwilami ale psikam jej disnemarem i odciagam gruszka co prawda tyle co nic, ale zawsze j jtroszke ulze sapka do 3 miesiecy moze sie utrzymywac jak slysze o "nie pozwalaniu" dawania dzieciom smoka to mnie skreca to jest wasza sprawa ja mojej daje bo inaczej by ciumciala co chwile, a pozniej by ulewala wiec czasem dostaje smoka jak usnie to wyciagam
|
|
|
|
|
#527 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() rozwrzeszczuje sie szybko na mokra pieluche i na przewijaku, wystarczy ze pielucha wymieniona i jest cisza...sama nei wiem co zorbic by tak nie wyla ![]() Cytat:
pepuszek jeszcze jestm czarniutki i smierdzi, ale coraz mniej na szczescie, nie bede jej kapac, bo saczyla sie ropka wczoraj noo umyje gabeczkami jak matall pisala. princi moja Zosia ma mnostwo czkawek po jedzeniu, ale potem daje jej jeszcze cyca na chwile bo czytalam z ejak pociumka pokarm to przechodzi i rzeczywiscie tak jest.. Cytat:
kochane nawet nei wiecie jak dobrze was tu miec dzieki Agus, to pocieszajacejutro pojedziemy chyba do helsestasjon na sile sie wepchnac do pediatry zobaczyc czy nie chudnie, zeby obejrzal pepuszek i zwazyl oraz zobaczyl jak tam z moja laktacja... a wybudzacie je w koncu do karmienia? bo moja teraz spi juz ponad 3 godziny i sie boje ze nei bedzie spala w nocy.... ![]() a na odparzenia Matall pisala, ze smarujecie kremikami tylko? a co z cipunka u dziewczynek*? wyplywa taki sluz i boje sie ze ja szczypie jak siusia bo wargi sromowe ma czerwone tez, smaruje kremikiem, ale moze czyms przemywac? mama mowila ze rumiankiem ale nie wiem ![]() co do pokarmu...ja jak recznie sobie sama probuje stymulowac to leci mleko szczegolnie pod prysznicem, laktatorem probowalam i niestety mam chyba mega male sutki bo nie chce sie az tak zaciagnac i wydaje sie ze w ogole nie ma mleka, dlatego sie denerwuje ![]() ale jak jestem pod prysznicem to leci, plus czuje jak mala polyka jak ciumka, wiec o co chodzi, martwie sie ze chudnie ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- aaa i Moria ja nastawilam na 3 ten monitor i piknal znowu...nie wlaczyl sie alarm, ale piknal znowu, nie wiem czy mala ma bezdechy czy cos nie tak znowu i sie zalczy alarm, jak mi sie znowu w nocy wlaczy to znowu zwariuje nooo ![]() a czy wasze dzieciaczki tez maja takie zimne rece? lekarka mowila ze normalne, ale rano az ma sine, choc w pokoju 25 stopni.... a ja mam az stresa, czemu ona taka zimna no.... |
|||
|
|
|
#528 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, jeśli chodzi o problemy z odbijaniem. U nas nie jest idealnie ale odkryliśmy niedawno, że idealnie odbija się gdy dzidzię ułoży się na ramieniu ale tak, że rączki dzidzi są na naszych plecach, wiecie o co chodzi?
U nas w takiej pozycji najczęściej jest bek a gdy układałam na swojej piersi małą w pozycji pionowej to się czasem i pół godziny nie bekło. Acha i jeszcze po jedzeniu nie podnoszę ją od razu do odbicia tylko pozwalam jej poleżeć na pleckach z główką na boku tak z minutę, nie więcej i wtedy podnoszę. Prawie natychmiast jest bek ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Co do pępuszka - jeśli się boisz to nie kąp Zofii, my Igę z założenia kąpiemy co drugi dzień ![]() Co do niani - ja myślę, że to kwestia zbyt małej czułości. Fabrycznie zalecają ustawić na 3 Co do smoka - jejuuu jak ja bym chciała dawać Ale moje dziecię ma problem z załapaniem o co w tym "sztucznym sysku" biega Mamu nuka, nuby, canpol i avent - z każdym te same problemy ![]() Cytat:
Też miałam zapytać o brzuszek, czy można/powinno się już kłaść? A jeśli chodzi o podnoszenie główki, Iga robi to cały czas, podnosi naprawdę wysoko, zmienia położenie główki gdy jej niewygodnie na lewym policzku to podnosi łepetynkę i układa na prawym. Co do bujaczków - opinie są podzielone ale jeśli nie są rozkładane na płasko to nie można przesadzać i wkładać malucha na kilka godzin dziennie. Ale na trochę to już można ja np. wkładam córę do leżaczka gdy np. ją karmię i nagle dzwoni domofon - kurier. Wiadomo, nie włożę jej do łóżeczka aby na płasko leżała po jedzeniu bo po pierwsze może jej się ulać no i na pewno się zezłości a włożona do leżaczka z zainteresowaniem ogląda zabawki na pałąku ( mam chyba kilka zdjęć w albumie, jeśli nie to zaraz wrzucę )
|
|
#529 |
|
Zakorzenienie
|
moria Ja jeszcze zgłaszam się z pytankiem do Ciebie
.Oczywiście o kąpiel w wiaderku. Zamówiłam je już i chciałabym wiedzieć czy normalnie kąpałaś w nim Igusię zamaczając pępuszek? A jak już tutaj jestem to Gratuluję jeszcze raz wszystkim Mamusiom, ślicznych Dzieciaczków, buziaki ![]()
|
|
|
|
#530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Iga też ma chłodne rączki, czasem zimne, właśnie nad ranem a w pokoju mamy 21-22 st. Mała śpi w body na długi rąkaw + półspiochy, przykryta kołderką. Kark, plecki i klatka piersiowa ciepła czyli jest jej ciepło anula a z miękimi UU to ja sama nie wiem, czy to jest wyznacznik. Mi też niby leci jak nacisnę ale gdy Iga już pije i pije, raz jedną raz drugą i są takie super miękkie to już nie mogę nic wycisnąć a gdy do tego tak jak teraz ciumka i ciumka a przełykania nie słychać to sięgam po butlę. Właśnie ją TŻ karmi, wypiła już 25ml. Wczoraj wieczorem piła z jednego U 20 minut z drugiego 20 min. i jeszcze raz z pierwszego 10min. i ciągle marudziła a UU jak skarpety więc dostała butlę i wtrąbiła 60ml i ładnie zasnęła więc już nie wiem o co chodzi z tymi moimi "syskami" ale już się tym tak nie stresuję i nie ryczę bo widocznie nie zawsze "chcieć to móc" i maminy cycek nie wystarczy ![]() ---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ---------- Cytat:
|
|
#531 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, ide se zmienic samolot miedzy nogami i biore laptopa do wyrka, zeby Wam poopowiadac rozne ciekawe historyjki z moich 5 dni bycia MAMA!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
#532 |
|
Zakorzenienie
|
princi Ja na razie nie kładę na brzuszku, bo ma jeszcze pępuszek. Jak odpadnie, to pewnie będę - zwłaszcza przy bólach brzuszka.
Do leżaczka moria pisała, że Iguśkę już wkładała, my dopiero kupujemy, więc pewnie jak mały będzie miał 2-3 tygodnie. Ja się podmywam po każdej wizycie w toalecie, zwykłym mydłem do higieny intymnej w płynie. Edzik co drugą zmianę pieluszki obsikuje wszystko dookoła agus Nie wiem... Sapie trochę, ale nosek ma czysty - dwa razy dziennie frida w ruchu, ale nigdy nic nie wyciągam. anula jak mija ponad 3 godziny, to zabieram go na zmianę pieluchy - budzi się automatycznie Ale my nadal wypukujemy bilirubinę. Jak przestanie być żółty, to chyba nie będę budzić... Na odparzenia wietrzyłam i smarowałam sudocreamem. Mi z UU wręcz tryska, a laktatorem wyciągam 30ml Nie wiem, co będzie, jak będę musiała małego zostawić. Chyba mm pozostaje ![]() Edzik też ma zimne ręce, ale kark i policzki ciepłe, czyli nie jest mu zimno. moria Bo przewieszenie przez ramię coś tam daje, ale niewiele... Dziś znów dwa razy męczył się po półtorej godziny, potem zjadł drugi raz i w kimę ze zmęczenia ![]() A z ciuszkami to może u nas potrwać. Edzik miał 51 cm tylko, więc te 56 są wielgachne na niego ![]() A co do smoka - Edzik też nie łapał o co w tym chodzi. Ale mamy taki TT i jak się włoży palec do tej dziurki i będzie pokazywać, jaki ruch należy robić, to mały łapie o co kaman. Miałam się zdrzemnąć, ale nie wiem, czy zdążę zanim Eda się obudzi. Ciężki dzień dziś i do tego smętny, szary i nic się nie chce... A jutro zostaję sama na cały dzień z małym Tż rano jedzie do pracy, potem zapisać małego do ortopedy i po mój wypis, na zajęcia i znów do pracy, więc będzie dopiero na kąpiel Edzika... Ehh.A, no i kupujemy nawilżacz powietrza, bo sucho bardzo mamy i może przez to mały ma chrypkę...
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15) Killer abs lvl 3 (9/10) Biegam (419,5 km) Rower (43 km) Zumba (13) Joga (2) Gluten, Sugar & Meat Free ![]() More water&vegetables 13/100 sugarfree days Edytowane przez matallewar Czas edycji: 2011-05-15 o 18:24 |
|
|
|
#533 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, wpadam tylko na chwile na Odchowalnie szybciutko sie odmeldowac.
BARDZO dziekuje wam wszystkim za trzymanie kciukow!!! Dzisiaj rano przyjechalismy do domu ze szpitala. Ja jeszcze jestem slaba po tych wszystkich przejsciach, ale TZ bardzo mi pomaga, w ogole od samego poczatku spisuje sie na medal... Maluszka jest cudna, naprawde zakochalam sie od pierwszego wejrzenia jak tylko polozyli mi ja na brzuchu i otworzyla swoje granatowe oczka ).Na razie musze konczyc... Ucalowania dla was wszystkich i do pozniej |
|
|
|
#534 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy sie i my dzisiaj
u nas spokoj cisza dzisiaj po wlozeniu grubszej plyty alarm angelcare nam sie nie wlacza. gusia, moria zamowilam tez widerko (w koncu ) skusilam sie na mebby cocon bo jakos szersze mi sie wydawalo- moze tylko wydawalo![]() u nas jedna mala zmiana, z zaparc przeszlismy na luzne kupy
|
|
#535 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() U nas kryzys laktacyjny Julek praktycznie jest na MM ![]() Na szczęście w porę zauważyłam, że mały nie dojada, siusiu w pieluszce było bardzo rzadko, kupy brak a mały wisiał przy piersiach po 2,5h i nie zasypiał, ssał piąstki. W nocy TŻ pojechał po MM, następnego dnia zadzwoniłam do doradcy laktacyjnego, po 2h przyjechała do nas Pani Kasia, obserwowała karmienie, uczyła nas jak dostawiać Julka, pokazywała pozycje. Spędziła z nami 2,5h. Niestety mimo tych wszystkich rad nie umiem Julka dobrze dostawić, nie łapie całej brodawki, ssie ale nie łyka czyli nie je ![]() Jutro mamy wizytę w poradni laktacyjnej. A ja mam wypożyczony laktator elektryczny Medela i nim pobudzam piersi do pracy, bo niestety przez to że Juluś jadł mało piersi produkowały mało i mamy problem. Bardzo chciałabym karmić piersią, mam nadzieję, że jeszcze nic straconego.
|
|
#536 |
|
Zadomowienie
|
caffelate05 miejmy nadzieje ze to tylko przejsciowy kryzys
zaraz cie mamy uspokoja ![]() kochane, pliss doradzcie jakich biustonoszy teraz uzywacie? co wygodne sportowe czy specjalne do karmienia? |
|
|
|
#537 |
|
Zakorzenienie
|
moje dziecko wazy 3600g
620g w 2,5 tygodnia ![]() od wczoraj kupki nir robila i bardzo marudna dzis jest
|
|
|
|
#538 |
|
Zakorzenienie
|
ceffelatte
za karmienie piersią Julka!dorkabl Ja używam Alles do karmienia. Sportowego sobie nie wyobrażam. Mam tak ciężkie piersi, że potem bym miała dwa flaki, a ten porządnie podtrzymuje. Nie rozstaję się z nim nawet na noc (znaczy mam dwa i piorę co chwilę na zmianę )agus To przynajmniej nie musisz się martwić, że nie przybiera Ja nie wiem, ile Eda waży - dopiero u pediatry się zważymy Małe zasypia, mam nadzieję, że dziś bez sensacji. A ja uciekam pod prysznic i palulu, bo dziś w nocy jestem sama - tż idzie do pracy i na uczelnię, to musi się wyspać. Dobranoc Coś jeszcze miałam spytać, ale nie pamiętam co
|
|
#539 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
mimbi - czekam z niecierpliwością na relację
|
|
#540 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie wydaje ze mala glodna tez... laktatorem moze z 5 ml wycisnelam cudem z resztki po malej...........moze dlatego miekkie piersi? ale odbilo jej sie i kupa byla, siku tez sporo dzisiaj wiec sama nie wiem, pomooocyyy bo oszaleje...
wieczorem byl jednak placz bo wiadomo, malo mleczka, smoka nie chciala i wypila dodatkowo do cycoli 15-20 ml mleka sztucznego i bylo ok, teraz zasnela nawet bez smoka. boje sie ze nie dojada, albo zle ssa wlasnie jak Julek Caffe Latte... bo ciumka i troche przelyka ale duuzo mniej niz jak sluchalam butelki, moze tylko sobie ssa? ale pod prysznicem i ciepla woda, znowu jak naciskalam piers to sikalo po scianach. sama nie wiem co myslec ![]() Cytat:
a tez naaardzo chce karmic piersi, pobudzam laktatorem ale malo leci, ja wizyte w poradni laktacyjnej dostalam dopiero na 23 maja..........Cytat:
![]() ale zazdroszcze spokojy ![]() u nas alarm dzis odpukac sie nei wlaczyl, piknal raz ale czulosc jest teraz 4. a ty na jakiej czulosci go masz ustawionego? Moria tobie odpisuje na czerwono bo sporo rzeczy i pytan ![]() Cytat:
a po jedzeniu nie mozna malej wkladac do lozeczka? nawet jak jej sie odbije??? jejuuu... Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a co do ciuszkow u nas ten sam problem, Zosia miala 50 cm dlugosci... co do odparzen, wietrzylas? znaczy lezal bez pieluszki? a ten sudokrem to z cynkiem masc? tak? bo u nas go nie ma... Cytat:
uciekam spac na chwilke chociaz poki mala spi bo za 2 godziny pobudka na pobudzenie laktacji ehh
|
|||||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:30.

?

Ale moje dziecię ma problem z załapaniem o co w tym "sztucznym sysku" biega
Nie wiem, co będzie, jak będę musiała małego zostawić. Chyba mm pozostaje
za karmienie piersią Julka!