Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :) - Strona 18 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Butle i cycusie czyli wiosenne synki i córusie - majowo-czerwcowe mamy 2011 3 6,82%
My jesteśmy mega sexy mamusie a z nami nasze śliczne dzidziusie. V-VI 2011 3 6,82%
Oto nasze cudowne dzidziusie a my jesteśmy spełnione mamusie. V-VI 2011 0 0%
Pieluchy, butelki, nieprzespane noce... bardzo kochamy nasze brzdące. V-VI 2011 3 6,82%
Zawartości naszych brzuszków już tulimy przy serduszku. Mamusie V-VI 2011 12 27,27%
Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 23 52,27%
Głosujący: 44. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-14, 16:01   #511
principessina
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Hej Kochane, chcialam pogratulowac wszystkim nowym mamuniom chwilowo nie mam czasu, no bo jak to w zwyczaju wloskim non stop ktos przychodzi ogladac maluszka, ale nadrobie Was w nast. tygodniu
Tymczasem chcialam sie pochwalic naszym synkiem Wrzucam pare fotek do albumu
Stary 2011-05-14, 16:34   #512
anula_81
Zakorzenienie

Princi piekny maluszek

u nas cisza i nawet udalo mi sie wziac prysznic
robimy obiad, mam nadzieje, ze krzykacz wytrzyma

Aga Pe i Moria a czesto pika wam pojedynczo ten monitor? bo mnie czesto, znaczy conajmniej raz na godzine, jest tam napisane, zeby wyregulowac czulosc, ze jak dzidzia jest mala i drobna(nasza jest) to generalnie moze sie wlaczac alarm czasem.

ale wyregulowac znaczy na wieksza czulosc czy mniejsza??bo juz jest na 1 w sumie , czyli dobrze chyba tak`? nie kumam tego urzadzenia totalnie
w ogole jak znajde chwile cudem to musze was doczytac jakos bo pewnie mnostwo boskich informacji macie

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-14, 20:32   #513
principessina
Zakorzenienie

Dziewczynki dziekuje za mile komentarze

Kochane czy Wasze dzidziusie tez tyle spia?! moj synek budzi sie na jedzenie co 3,4-4 godziny, nie wiem czy wybudzac? dzis go zwazylam i przybral na wadze wiec chyba sie najada....
Stary 2011-05-14, 22:17   #514
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
Dziewczynki dziekuje za mile komentarze

Kochane czy Wasze dzidziusie tez tyle spia?! moj synek budzi sie na jedzenie co 3,4-4 godziny, nie wiem czy wybudzac? dzis go zwazylam i przybral na wadze wiec chyba sie najada....
4 godziny to duzo ?
moja czasem spi 6 i jej nie ruszam
ale to po kapieli wieczornej np o 20 ja kapie i o 2 sie budzi, zje 100ml i idzie spac dalej
tez przybiera

dzisiaj raz spala 4 godziny i piznbiej 1,5h niespokojna byla
mam nadzieje, ze w nocy przespi
za to co chwile je
Stary 2011-05-15, 00:04   #515
matallewar
Zakorzenienie

Edzik śpi tak po 4 godziny po kąpieli

Tyle, że ja chcę go budzić, bo nadal jest żółciutki i ma dużo jeść, żeby wypłukiwać bilirubinę

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 06:10   #516
principessina
Zakorzenienie

Red face Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona pierwsza :)

Matall,agus87 ale sliczne avatarki macie no wczoraj bratowa meza zaczela mi co chwile symka wybudzac i final taki, ze 4 razy sie zwlekalam nocy do karmienia, nie bede nikogo sluchac tylko robic po swojemu, chce zeby synek w dzien wiecej jadlbzeby troche pospac w nocy ja nie wiem ile ml zjada bo karmie piersia, dzisiaj zwaze przed i po to zobacze..,
Czy tez Was tak strasznie sutki bola??!
Stary 2011-05-15, 07:22   #517
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Matall,agus87 ale sliczne avatarki macie no wczoraj bratowa meza zaczela mi co chwile symka wybudzac i final taki, ze 4 razy sie zwlekalam nocy do karmienia, nie bede nikogo sluchac tylko robic po swojemu, chce zeby synek w dzien wiecej jadlbzeby troche pospac w nocy ja nie wiem ile ml zjada bo karmie piersia, dzisiaj zwaze przed i po to zobacze..,
Czy tez Was tak strasznie sutki bola??!
Twój też słodki

Bolą masakrycznie. Zwłaszcza przy przystawianiu i na początku.
Ale ja mam od tygodnia nawał. Sika ze mnie jak z fontanny

Mam nadzieję, że to nie jest moja normalna laktacja...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-15, 08:01   #518
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dooobry!

Cytat:
Kochane jesteemmmm
Cytat:
Napisane przez Siasiek Pokaż wiadomość
Witam
Pierwszy raz na tym wątku hehe i pierwszy raz na forum bez brzucha.
Witajcie kochane

anula – kurka mam Ci tyle do napisania a jedną ręką ( w dodatku lewą) mozolnie mi idzie
Alarmy – b. prawdopodobne, że to od koca. On jest/był pod materacem?
U nas nie było ani jednego alarmu, raz zdarzyło się ostrzegawcze piknięcie. Czułość mam na 3, pod płytkami deskę z mdf 6mm.
Baby Blues – oj też to miałam ale po 2tyg. mija
Prysznic – hmmm, ja czasem myję zęby dopiero o 15

Sania – na słonko smaruję buzię kremem Nivea z filtrem 30. Igę najczęściej myjemy ręką.

Atiz – obca planeta

Dziewczynki czy za przysypianie przy cycu uznajecie już ten moment gdy Młode zamyka oczy czy gdy przestaje ssać i nie pomaga łaskotanie?

U nas żółte kupki z grudkami.

Po kąpieli smaruję Małą oliwką ale teraz przerzucę się na mleczko Nivea. Raz w tygodniu dodaję do wody emolient, wtedy już nie oliwkuję.

Testowałam pieluchy Bella Happy – masakra, nawet siuśki bokiem wypłynęły. Teraz testuję Dadę Premium. TZ’towi się nie podobają a wg mnie są całkiem ok. choć wydaje mi się, że dużo gorzej izolują zapachy.

U nas bez zmian, dziecię non stop przy cycu, wczoraj wieczorem na 4h była przez pełne dwie na ssaniu i na koniec wtrąbiła jeszcze 60ml mm

Byliśmy wczoraj na "spacerze" - przez 80% czasu wisiała na cycu (na ławce w parku a później w aucie) 10% leżała w wózku i marudziła, 10% była niesiona na rączkach, bo wózek "be". Snu... 0

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

Edytowane przez moria44
Czas edycji: 2011-05-15 o 08:06
moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 10:15   #519
matallewar
Zakorzenienie

moria ja liczę, jak nie da się małego rozbudzić. Zamknięte oczy to on ma cały czas i ssie chwilę, chwilę odpoczywa.

A moje dziecię ma chrypkę.
Czy to normalne?? Żadnych innych objawów chorobowych ani nic... Tylko płacze chrypką
Nie ma też pleśniawek (podobno chrypka może być objawem).

A w ogóle wszystkie ubranka mam za duże i na nim wiszą Niech no trochę urośnie...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-15, 10:44   #520
TheXanthippe
Raczkowanie

Hello Meldujemy sie juz z Oliwka. Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Jeszcze nie bardzo mam czas zeby podczytac co tam u Was...gratki dla wszystkich mamus
Stary 2011-05-15, 14:10   #521
anula_81
Zakorzenienie

witaj Xanti i Oliwka
matall moja tez ssie chwile a potem odpoczywa, lubi zasypiac ale da sie ja dobudzic, probujemy bekac i powoli nam sie odbija

byly tez od wczoraj 3-4 kupki nagle, wiec sukces! co prawda wczoraj dokarmilismy mala 20 ml sztucznego mleczka, ale szybko jej sie ulalo i kupa byla potezna, wiec chyba pobudzilo to jej uklad trawienny na szczescie
siusiu tez jest, czasem nawet bieluskie, wiec chyba ok!
co prawda jest wydzielina biala z pochwy i czasem taki glutek zostaje na pampku ale to chyba normalne?? to pytanie do mam dziewczynek

princi mnie sutki bolaly masakrycznie w szpitalu, ale teraz jets lepiej nie sa juz takie twarde i bola tylko przy przystawianiu, potem juz spoko, balam sie ze nei mam pokarmu, bo sa miekkie moje cycule, ale jak jestem pod prysznicem i wyciskam recznie jak kazaly polozne to potrafi sikac po scianac wiec chyba ok? i mala sie najada...?

matall moja tez miewa chrypke, polozne mowily, ze to wody plodowe i jeszcze dlugo moga zalegac, wiec jest chrypka i charczenie z noska..

moria koca juz nie ma ale alarm sie wczoraj znowu wlaczyl i to pikanie pojedyncze jest czesto, ale mialam nastawione cuzlosc na 1, wiec moze za malo zeby wyczuc taka kruszynke? przestawilam na 3, zobaczymy jak to bedzie ztym pikaniem teraz.co do przysypiania przy cycu moja czasem ma taka drzemke ze nie da jej sie dobudzic ale jak ja odstawie to placze i znowu je,w iec po prostu rob sobie przerwe, a czasem zasypia na amen ze nie da sie jej obudzic w ogole

ja mam dwa pytania.. a wlasciwie 3 znowu
1. macie twarde piersi ciagle? czy nie? bo ja pokarm widze, ze mam ale piersi nie sa takie twarde jak na poczatku w szpitalu...to normalne?

2.wazne pytanko...wiem ze pisalyscie cos o tym wczesniej...ale nie moge znalezc..
UZYWACIE SMOKA?? Ja sie wczoraj zlamalam... mimo,ze polozne nie pozwalaja tutaj..

na chwile przed drzemka... a wy

?

3. Kapiel.. nam nie pozwolili kapac malej, dopoki pepek nie odpadnie, ze nei ma potrzeby, ale wykapalismy jak mowilam w piatek, bylo wycie straszne, ale potem wczoraj pepuszek chyba nie dobrze wytarty i maslaczyl sie z ropka plus smierdzial, zadzwonilam do poloznej i mnie okrzyczaly, boje sie jej kapac dzisiaj bo znowu pomocze pepek. wczoraj byla bez kapieli..myslicie ze jak ja obmyje gabeczka dzisja to wystarczy?

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-05-15, 14:39   #522
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Jakoś ciągle nie mam nawyku wchodzenia na Odchowalnię

Anula, nie rozumiem, czemu nie wolno kąpać. My kąpaliśmy od pierwszego dnia w domu, nie moczyliśmy pępka, potem psikaliśmy Octeniseptem. Kiedy w środę byłam z Hanią u pediatry, obejrzał pępek i stwierdził, że coś zaczyna się dziać i żebym spróbowała przemywać jednak spirytusem. Tak zrobiłam - 2-3 razy przecierałam spirytusem. Pępek odpadł chyba następnego dnia. A teraz codziennie lekko oczyszczamy, to co jeszcze pozostało i się goi

Smoczka używamy. Hania uspokaja się ze smoczkiem, wystarczy moment i nie płacze. Zresztą dzięki smoczkowi nie dopuszczamy do sytuacji, żeby się rozwrzeszczała. Jeśli zaczyna płakać, smoczek, a potem kontynuujemy czy to przewijanie, czy to szykowanie jedzenia.

Zasypia czasami sama, czasami ze smokiem. Te smoczki TT Pure które kupiłam, są rewelacyjne, bo dziecko musi się nieźle napracować, żeby ssać. Dodatkowo, jeśli przestanie ssać, to smok sam wypada, bo ta kuleczka jest mała Także, nawet jeśli zasypia ze smokiem, to za minutkę już go nie ma

U nas dziś Dzień Marudy, ale przypuszczam, że to dlatego, że nie dostaje z butli, tylko z piersi, a tu wiadomo - większa robota do odwalenia, żeby się najeść

---------- Dopisano o 14:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Piersi mam twarde, kiedy są full of milk, wtedy albo odciągam, albo Hanutka do baru

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 14:44   #523
matallewar
Zakorzenienie

anula O, dzięki za info o chrypce

1. Powoli są co raz mniej twarde. Zaraz przed karmieniem bardzo twardnieją - ale ja mam cały czas nawał.
Myślę, że skończył Ci się nawał i dlatego są teraz miękkie.

2. Używamy, bo czasem mały chce coś possać, ale nie jeść. Ale rzadko. No i jak wypluje, to nie dajemy znów (tak radzi Tracy w "Języku niemowląt")

3. My pępek cały moczyliśmy i nic z nim nie było. Tylko potem przemyliśmy Octeniseptem (można też 70% spirytusem) i osuszyliśmy (patyczkami do uszu najwygodniej).
Jeśli się boisz jej moczyć, to miseczka i wacik i tak ją umyj

mary Zgadzam się. TT pure są super
Edzik wkłada sobie palec do środka (bo w naszym jest widać środek buzi ) i sobie ssa go przez smoka

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-15, 15:04   #524
mary poziomkowa
Zakorzenienie

Długo z Wami nie popiszę, bo już słyszę, że kręci się i budzi. Nie wiem, co się dziś dzieje, no. Rano ledwo prysznic wzięłam, TŻ sobie radził, ale i tak w stresie zmywałam odżywkę

Janutek is coming to town <3

vege!
mary poziomkowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:05   #525
principessina
Zakorzenienie

Hej Dziewczynki! u mnie dzis czara sie przelala, jak przyszla z wizyta kuzynka meza z dziecmi o godzinie 9tej! no ja rozumiem taki zwyczaj, ze isie odrazu ludzie zwalaja czliwiekowi na glowe, ale w tym tygodniu w ogole nie mielismy czasu dla siebie z mezem, bo gosci "obslugiwalismy", wygldamy obydwoje jak zombie, a ta z rana bezwstydnie sie wbija czlowiekowi do domu, my w pizamach, bez sniadania, maluszek glodny, bylam nieprzyjemna, chyba sie obrazila....a kij jej w oko

Dzis zaliczylismy pierwszy spacerek, jest bardzo goraco mojemu maluszkowi schodzi strasznie skorka przy nadgarstkach i brzuszka, pepuszek odpadl juz 2 dni temu, oliwkuje go, mam nadzieje ze to przejsciowe i normalne

Czy kladzicie juz Wasze malenstwa na brzuszkach czy to za wczesnie?
Wczesniej byl tu poruszony temat napiecia mesniowego czy czegos takiego, chyba przez agus87, zauwazylam ze takze Flavcio unosi juz glowke jak np. trzymam go do odbicia...w tygodniu mamy wizyte u pediatry, wiec sie dopytam...

No i mam jeszcze jedno pytanko: od ktorego miesiaca mozna dzidziusia wkladac do tych bujaczkow/hustaweczek, mysle ze tak od 1 m-ca, co?

Dzis Flawcio konczy tydzien
Mnie nadal ciagna szwy, ale jest o niebo lepiej niz pare dni temu, czy sie podmywacie, bo mi w szpitalu nic nie dali....

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Twój też słodki

Bolą masakrycznie. Zwłaszcza przy przystawianiu i na początku.
Ale ja mam od tygodnia nawał. Sika ze mnie jak z fontanny

Mam nadzieję, że to nie jest moja normalna laktacja...
Ja zauwazylam, ze synek sie najada, nawet go waze czasem ale nie tryska mi zadna fontanna, ani cycusie nie sa bardzo twarde, masuje je pod prysznicem

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość

anula – kurka mam Ci tyle do napisania a jedną ręką ( w dodatku lewą) mozolnie mi idzie
Alarmy – b. prawdopodobne, że to od koca. On jest/był pod materacem?
U nas nie było ani jednego alarmu, raz zdarzyło się ostrzegawcze piknięcie. Czułość mam na 3, pod płytkami deskę z mdf 6mm.
Baby Blues – oj też to miałam ale po 2tyg. mija
Prysznic – hmmm, ja czasem myję zęby dopiero o 15

Dziewczynki czy za przysypianie przy cycu uznajecie już ten moment gdy Młode zamyka oczy czy gdy przestaje ssać i nie pomaga łaskotanie?

U nas żółte kupki z grudkami.
Ja do pielegnacji pupci i ogolnie cialka stosuje kosemtyki Avene Pediatril, polecam sredecznie, a do smarowania oliwke Chicco lub olejek ze slodkich migdalow, ktory nota bene jest tez dobry dla nas na rozestepy i cellulit Moj Flavcio tez obecnie robi zolte kupki z grudkami, a jaki maja zapaszek mammaaaa mia
Moj sam zostawia cycusia i zasypia, wiec raczej nie musze wyjmowac brodawki z jego buzi...
My dostalismy w koncu od znajomych w prezencie taki baby control:
http://www.pixmania.com/it/it/681388...ZWC35MEiUKBA==
Narazie nie uzywamy, gdyz maly spi w wozeczku przynajmniej przez 2 tygodnie, musze wpierw sie oswoic z jego zachowaniem

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Hello Meldujemy sie juz z Oliwka. Wczoraj wyszłyśmy ze szpitala. Jeszcze nie bardzo mam czas zeby podczytac co tam u Was...gratki dla wszystkich mamus
gratuluje i czekamy na fotki

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość

princi mnie sutki bolaly masakrycznie w szpitalu, ale teraz jets lepiej nie sa juz takie twarde i bola tylko przy przystawianiu, potem juz spoko, balam sie ze nei mam pokarmu, bo sa miekkie moje cycule, ale jak jestem pod prysznicem i wyciskam recznie jak kazaly polozne to potrafi sikac po scianac wiec chyba ok? i mala sie najada...?

UZYWACIE SMOKA?? Ja sie wczoraj zlamalam... mimo,ze polozne nie pozwalaja tutaj..

na chwile przed drzemka... a wy

?

3. Kapiel.. nam nie pozwolili kapac malej, dopoki pepek nie odpadnie, ze nei ma potrzeby, ale wykapalismy jak mowilam w piatek, bylo wycie straszne, ale potem wczoraj pepuszek chyba nie dobrze wytarty i maslaczyl sie z ropka plus smierdzial, zadzwonilam do poloznej i mnie okrzyczaly, boje sie jej kapac dzisiaj bo znowu pomocze pepek. wczoraj byla bez kapieli..myslicie ze jak ja obmyje gabeczka dzisja to wystarczy?
anula_81 mojemu tez b.powoli sie odbija i w dodatku ma czkawki jak w brzuszku, nie wiem co wtedy robic...
zaczym pepuszek nie odpad to obmywalam zmoczona pieluszka tetrowa, bez przesady dzidzius chyba nie jest az tak brudny....
smoka mam na wszelki wypadek, ale narazie nie byl potrzebny, mam nadzieje ze nie bedzie

matall
czy Twoj Edzik tez czasem przy zmianie pieluszki siusia gdzie popadnie?
Stary 2011-05-15, 16:40   #526
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
moria ja liczę, jak nie da się małego rozbudzić. Zamknięte oczy to on ma cały czas i ssie chwilę, chwilę odpoczywa.

A moje dziecię ma chrypkę.
Czy to normalne?? Żadnych innych objawów chorobowych ani nic... Tylko płacze chrypką
Nie ma też pleśniawek (podobno chrypka może być objawem).

A w ogóle wszystkie ubranka mam za duże i na nim wiszą Niech no trochę urośnie...
a moze ma sapke ?
moja tez ma wlasnie taka chrypke, furkocze jak oddycha chwilami
ale psikam jej disnemarem i odciagam gruszka
co prawda tyle co nic, ale zawsze j jtroszke ulze
sapka do 3 miesiecy moze sie utrzymywac

jak slysze o "nie pozwalaniu" dawania dzieciom smoka to mnie skreca
to jest wasza sprawa
ja mojej daje
bo inaczej by ciumciala co chwile, a pozniej by ulewala
wiec czasem dostaje smoka
jak usnie to wyciagam
Stary 2011-05-15, 17:08   #527
anula_81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mary poziomkowa Pokaż wiadomość
Jakoś ciągle nie mam nawyku wchodzenia na Odchowalnię

Anula, nie rozumiem, czemu nie wolno kąpać. My kąpaliśmy od pierwszego dnia w domu, nie moczyliśmy pępka, potem psikaliśmy Octeniseptem. Kiedy w środę byłam z Hanią u pediatry, obejrzał pępek i stwierdził, że coś zaczyna się dziać i żebym spróbowała przemywać jednak spirytusem. Tak zrobiłam - 2-3 razy przecierałam spirytusem. Pępek odpadł chyba następnego dnia. A teraz codziennie lekko oczyszczamy, to co jeszcze pozostało i się goi

Smoczka używamy. Hania uspokaja się ze smoczkiem, wystarczy moment i nie płacze. Zresztą dzięki smoczkowi nie dopuszczamy do sytuacji, żeby się rozwrzeszczała. Jeśli zaczyna płakać, smoczek, a potem kontynuujemy czy to przewijanie, czy to szykowanie jedzenia.

Zasypia czasami sama, czasami ze smokiem. Te smoczki TT Pure które kupiłam, są rewelacyjne, bo dziecko musi się nieźle napracować, żeby ssać. Dodatkowo, jeśli przestanie ssać, to smok sam wypada, bo ta kuleczka jest mała Także, nawet jeśli zasypia ze smokiem, to za minutkę już go nie ma

:39 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Piersi mam twarde, kiedy są full of milk, wtedy albo odciągam, albo Hanutka do baru
moja zasypia sama czasem, szzczegolnie w nocy, ale z wieczora wczoraj nie dalam rady i dostala smoka, wyplula zaraz ale zasnela, a mnie targaja wyrzuty sumienia
rozwrzeszczuje sie szybko na mokra pieluche i na przewijaku, wystarczy ze pielucha wymieniona i jest cisza...sama nei wiem co zorbic by tak nie wyla

Cytat:

Dzis zaliczylismy pierwszy spacerek, jest bardzo goraco mojemu maluszkowi schodzi strasznie skorka przy nadgarstkach i brzuszka, pepuszek odpadl juz 2 dni temu, oliwkuje go, mam nadzieje ze to przejsciowe i normalne

No i mam jeszcze jedno pytanko: od ktorego miesiaca mozna dzidziusia wkladac do tych bujaczkow/hustaweczek, mysle ze tak od 1 m-ca, co?

Dzis Flawcio konczy tydzien
Mnie nadal ciagna szwy, ale jest o niebo lepiej niz pare dni temu, czy sie podmywacie, bo mi w szpitalu nic nie dali....

Ja zauwazylam, ze synek sie najada, nawet go waze czasem ale nie tryska mi zadna fontanna, ani cycusie nie sa bardzo twarde, masuje je pod prysznicem

Ja do pielegnacji pupci i ogolnie cialka stosuje kosemtyki Avene Pediatril, polecam sredecznie, a do smarowania oliwke Chicco lub olejek ze slodkich migdalow, ktory nota bene jest tez dobry dla nas na rozestepy i cellulit Moj Flavcio tez obecnie robi zolte kupki z grudkami, a jaki maja zapaszek mammaaaa mia
Moj sam zostawia cycusia i zasypia, wiec raczej nie musze wyjmowac brodawki z jego buzi...

anula_81 mojemu tez b.powoli sie odbija i w dodatku ma czkawki jak w brzuszku, nie wiem co wtedy robic...
zaczym pepuszek nie odpad to obmywalam zmoczona pieluszka tetrowa, bez przesady dzidzius chyba nie jest az tak brudny....
smoka mam na wszelki wypadek, ale narazie nie byl potrzebny, mam nadzieje ze nie bedzie

matall czy Twoj Edzik tez czasem przy zmianie pieluszki siusia gdzie popadnie?
my tez mielismy tlumy gosci w szpitalu- hotelu przyszpitalnym, szef z delegacja byli dzien po porodzie, masakra po prostu, jeszcze mialam brzuch wielki i w ogole...taki tutaj tez jest styl niestety...
pepuszek jeszcze jestm czarniutki i smierdzi, ale coraz mniej na szczescie, nie bede jej kapac, bo saczyla sie ropka wczoraj noo umyje gabeczkami jak matall pisala.
princi moja Zosia ma mnostwo czkawek po jedzeniu, ale potem daje jej jeszcze cyca na chwile bo czytalam z ejak pociumka pokarm to przechodzi i rzeczywiscie tak jest..
Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość

jak slysze o "nie pozwalaniu" dawania dzieciom smoka to mnie skreca
to jest wasza sprawa
ja mojej daje
bo inaczej by ciumciala co chwile, a pozniej by ulewala
wiec czasem dostaje smoka
jak usnie to wyciagam

kochane nawet nei wiecie jak dobrze was tu miecdzieki Agus, to pocieszajace

jutro pojedziemy chyba do helsestasjon na sile sie wepchnac do pediatry zobaczyc czy nie chudnie, zeby obejrzal pepuszek i zwazyl oraz zobaczyl jak tam z moja laktacja...

a wybudzacie je w koncu do karmienia? bo moja teraz spi juz ponad 3 godziny i sie boje ze nei bedzie spala w nocy....

a na odparzenia Matall pisala, ze smarujecie kremikami tylko?
a co z cipunka u dziewczynek*? wyplywa taki sluz i boje sie ze ja szczypie jak siusia bo wargi sromowe ma czerwone tez, smaruje kremikiem, ale moze czyms przemywac? mama mowila ze rumiankiem ale nie wiem

co do pokarmu...ja jak recznie sobie sama probuje stymulowac to leci mleko szczegolnie pod prysznicem, laktatorem probowalam i niestety mam chyba mega male sutki bo nie chce sie az tak zaciagnac i wydaje sie ze w ogole nie ma mleka, dlatego sie denerwuje
ale jak jestem pod prysznicem to leci, plus czuje jak mala polyka jak ciumka, wiec o co chodzi, martwie sie ze chudnie

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ----------

aaa i Moria ja nastawilam na 3 ten monitor i piknal znowu...nie wlaczyl sie alarm, ale piknal znowu, nie wiem czy mala ma bezdechy czy cos nie tak znowu i sie zalczy alarm, jak mi sie znowu w nocy wlaczy to znowu zwariuje nooo

a czy wasze dzieciaczki tez maja takie zimne rece? lekarka mowila ze normalne, ale rano az ma sine, choc w pokoju 25 stopni....
a ja mam az stresa, czemu ona taka zimna no....

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Stary 2011-05-15, 17:14   #528
moria44
Wtajemniczenie

Dziewczynki, jeśli chodzi o problemy z odbijaniem. U nas nie jest idealnie ale odkryliśmy niedawno, że idealnie odbija się gdy dzidzię ułoży się na ramieniu ale tak, że rączki dzidzi są na naszych plecach, wiecie o co chodzi?
U nas w takiej pozycji najczęściej jest bek a gdy układałam na swojej piersi małą w pozycji pionowej to się czasem i pół godziny nie bekło.
Acha i jeszcze po jedzeniu nie podnoszę ją od razu do odbicia tylko pozwalam jej poleżeć na pleckach z główką na boku tak z minutę, nie więcej i wtedy podnoszę. Prawie natychmiast jest bek

Cytat:
matall nie obejrzysz się jak będziesz garderobę wymieniać Ja mam już 8 bodziaków, dwa śpiochy i dwie bluzy do sprzedania bo za małe są

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Witamy szczęśliwą mamę i Oliwcię

Cytat:
(...) balam sie ze nei mam pokarmu, bo sa miekkie moje cycule, ale jak jestem pod prysznicem i wyciskam recznie jak kazaly polozne to potrafi sikac po scianac wiec chyba ok? i mala sie najada...?
anula ja cały czas się tym martwię bo i moje UU raczej miękkie, no chyba że jest przerwa w karmieniu 6-8h ( dwa razy się tak zdarzyło) wtedy były super wypełnione.

Co do pępuszka - jeśli się boisz to nie kąp Zofii, my Igę z założenia kąpiemy co drugi dzień Nasz pępek był moczony w wiadrze a później psikaliśmy Octeniseptem. Odpadł po tygodniu bez paprania

Co do niani - ja myślę, że to kwestia zbyt małej czułości. Fabrycznie zalecają ustawić na 3

Co do smoka - jejuuu jak ja bym chciała dawać Ale moje dziecię ma problem z załapaniem o co w tym "sztucznym sysku" biega Mamu nuka, nuby, canpol i avent - z każdym te same problemy

Cytat:
Czy kladzicie juz Wasze malenstwa na brzuszkach czy to za wczesnie?
Wczesniej byl tu poruszony temat napiecia mesniowego czy czegos takiego, chyba przez agus87, zauwazylam ze takze Flavcio unosi juz glowke jak np. trzymam go do odbicia...w tygodniu mamy wizyte u pediatry, wiec sie dopytam...

princi szczerze współczuję Ci tych gości

Też miałam zapytać o brzuszek, czy można/powinno się już kłaść?

A jeśli chodzi o podnoszenie główki, Iga robi to cały czas, podnosi naprawdę wysoko, zmienia położenie główki gdy jej niewygodnie na lewym policzku to podnosi łepetynkę i układa na prawym.

Co do bujaczków - opinie są podzielone ale jeśli nie są rozkładane na płasko to nie można przesadzać i wkładać malucha na kilka godzin dziennie. Ale na trochę to już można ja np. wkładam córę do leżaczka gdy np. ją karmię i nagle dzwoni domofon - kurier. Wiadomo, nie włożę jej do łóżeczka aby na płasko leżała po jedzeniu bo po pierwsze może jej się ulać no i na pewno się zezłości a włożona do leżaczka z zainteresowaniem ogląda zabawki na pałąku ( mam chyba kilka zdjęć w albumie, jeśli nie to zaraz wrzucę )

Stary 2011-05-15, 17:23   #529
gusiagatko
Zakorzenienie

moria Ja jeszcze zgłaszam się z pytankiem do Ciebie.Oczywiście o kąpiel w wiaderku. Zamówiłam je już i chciałabym wiedzieć czy normalnie kąpałaś w nim Igusię zamaczając pępuszek?

A jak już tutaj jestem to Gratuluję jeszcze raz wszystkim Mamusiom, ślicznych Dzieciaczków, buziaki

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:41   #530
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:

aaa i Moria ja nastawilam na 3 ten monitor i piknal znowu...nie wlaczyl sie alarm, ale piknal znowu, nie wiem czy mala ma bezdechy czy cos nie tak znowu i sie zalczy alarm, jak mi sie znowu w nocy wlaczy to znowu zwariuje nooo

a czy wasze dzieciaczki tez maja takie zimne rece? lekarka mowila ze normalne, ale rano az ma sine, choc w pokoju 25 stopni....
a ja mam az stresa, czemu ona taka zimna no....
anulka, to spróbuj na 4'kę ustawić
Iga też ma chłodne rączki, czasem zimne, właśnie nad ranem a w pokoju mamy 21-22 st. Mała śpi w body na długi rąkaw + półspiochy, przykryta kołderką. Kark, plecki i klatka piersiowa ciepła czyli jest jej ciepło

anula a z miękimi UU to ja sama nie wiem, czy to jest wyznacznik. Mi też niby leci jak nacisnę ale gdy Iga już pije i pije, raz jedną raz drugą i są takie super miękkie to już nie mogę nic wycisnąć a gdy do tego tak jak teraz ciumka i ciumka a przełykania nie słychać to sięgam po butlę. Właśnie ją TŻ karmi, wypiła już 25ml.
Wczoraj wieczorem piła z jednego U 20 minut z drugiego 20 min. i jeszcze raz z pierwszego 10min. i ciągle marudziła a UU jak skarpety więc dostała butlę i wtrąbiła 60ml i ładnie zasnęła więc już nie wiem o co chodzi z tymi moimi "syskami" ale już się tym tak nie stresuję i nie ryczę bo widocznie nie zawsze "chcieć to móc" i maminy cycek nie wystarczy

---------- Dopisano o 17:41 ---------- Poprzedni post napisano o 17:39 ----------

Cytat:
Napisane przez gusiagatko Pokaż wiadomość
moria Ja jeszcze zgłaszam się z pytankiem do Ciebie.Oczywiście o kąpiel w wiaderku. Zamówiłam je już i chciałabym wiedzieć czy normalnie kąpałaś w nim Igusię zamaczając pępuszek?
Tak, normalnie moczyłam ale kąpiele były krótkie, z resztą cały czas są krótkie, wkładamy - myjemy każdy zakątek - dajemy jej jeszcze 2-3 minutki na relaks i wyciągamy

Stary 2011-05-15, 17:58   #531
mimbi
Zakorzenienie

Dobra, ide se zmienic samolot miedzy nogami i biore laptopa do wyrka, zeby Wam poopowiadac rozne ciekawe historyjki z moich 5 dni bycia MAMA!!!!!!!!!!!!!
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:21   #532
matallewar
Zakorzenienie

princi Ja na razie nie kładę na brzuszku, bo ma jeszcze pępuszek. Jak odpadnie, to pewnie będę - zwłaszcza przy bólach brzuszka.

Do leżaczka moria pisała, że Iguśkę już wkładała, my dopiero kupujemy, więc pewnie jak mały będzie miał 2-3 tygodnie.

Ja się podmywam po każdej wizycie w toalecie, zwykłym mydłem do higieny intymnej w płynie.

Edzik co drugą zmianę pieluszki obsikuje wszystko dookoła Raz nawet na mnie kupkę zrobił taką rzadką - wystrzeliło jak z armaty

agus Nie wiem... Sapie trochę, ale nosek ma czysty - dwa razy dziennie frida w ruchu, ale nigdy nic nie wyciągam.

anula jak mija ponad 3 godziny, to zabieram go na zmianę pieluchy - budzi się automatycznie
Ale my nadal wypukujemy bilirubinę. Jak przestanie być żółty, to chyba nie będę budzić...
Na odparzenia wietrzyłam i smarowałam sudocreamem.

Mi z UU wręcz tryska, a laktatorem wyciągam 30ml Nie wiem, co będzie, jak będę musiała małego zostawić. Chyba mm pozostaje

Edzik też ma zimne ręce, ale kark i policzki ciepłe, czyli nie jest mu zimno.

moria Może my też powinniśmy zostawiać go na trochę, żeby poleżał??
Bo przewieszenie przez ramię coś tam daje, ale niewiele...

Dziś znów dwa razy męczył się po półtorej godziny, potem zjadł drugi raz i w kimę ze zmęczenia

A z ciuszkami to może u nas potrwać. Edzik miał 51 cm tylko, więc te 56 są wielgachne na niego

A co do smoka - Edzik też nie łapał o co w tym chodzi. Ale mamy taki TT i jak się włoży palec do tej dziurki i będzie pokazywać, jaki ruch należy robić, to mały łapie o co kaman.

Miałam się zdrzemnąć, ale nie wiem, czy zdążę zanim Eda się obudzi. Ciężki dzień dziś i do tego smętny, szary i nic się nie chce... A jutro zostaję sama na cały dzień z małym Tż rano jedzie do pracy, potem zapisać małego do ortopedy i po mój wypis, na zajęcia i znów do pracy, więc będzie dopiero na kąpiel Edzika... Ehh.

A, no i kupujemy nawilżacz powietrza, bo sucho bardzo mamy i może przez to mały ma chrypkę...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Edytowane przez matallewar
Czas edycji: 2011-05-15 o 18:24
Stary 2011-05-15, 18:53   #533
Camomile
Zadomowienie

Kochane, wpadam tylko na chwile na Odchowalnie szybciutko sie odmeldowac.
BARDZO dziekuje wam wszystkim za trzymanie kciukow!!!

Dzisiaj rano przyjechalismy do domu ze szpitala.
Ja jeszcze jestem slaba po tych wszystkich przejsciach, ale TZ bardzo mi pomaga, w ogole od samego poczatku spisuje sie na medal...

Maluszka jest cudna, naprawde zakochalam sie od pierwszego wejrzenia jak tylko polozyli mi ja na brzuchu i otworzyla swoje granatowe oczka sliczna, spokojna placze tylko jak jest glodna (przynajmniej na razie, moze w domu sie rozkreci ).

Na razie musze konczyc...

Ucalowania dla was wszystkich i do pozniej

Camomile jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:40   #534
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witamy sie i my dzisiaj
u nas spokoj cisza dzisiaj

po wlozeniu grubszej plyty alarm angelcare nam sie nie wlacza.

gusia, moria zamowilam tez widerko (w koncu) skusilam sie na mebby cocon bo jakos szersze mi sie wydawalo- moze tylko wydawalo

u nas jedna mala zmiana, z zaparc przeszlismy na luzne kupy
Stary 2011-05-15, 21:24   #535
caffelate05
Rozeznanie

Witajcie
U nas kryzys laktacyjny Julek praktycznie jest na MM
Na szczęście w porę zauważyłam, że mały nie dojada, siusiu w pieluszce było bardzo rzadko, kupy brak a mały wisiał przy piersiach po 2,5h i nie zasypiał, ssał piąstki. W nocy TŻ pojechał po MM, następnego dnia zadzwoniłam do doradcy laktacyjnego, po 2h przyjechała do nas Pani Kasia, obserwowała karmienie, uczyła nas jak dostawiać Julka, pokazywała pozycje. Spędziła z nami 2,5h. Niestety mimo tych wszystkich rad nie umiem Julka dobrze dostawić, nie łapie całej brodawki, ssie ale nie łyka czyli nie je
Jutro mamy wizytę w poradni laktacyjnej. A ja mam wypożyczony laktator elektryczny Medela i nim pobudzam piersi do pracy, bo niestety przez to że Juluś jadł mało piersi produkowały mało i mamy problem.
Bardzo chciałabym karmić piersią, mam nadzieję, że jeszcze nic straconego.

Miłością jest... przemierzanie pokoju w nocy,
aby kołysanką i ciepłymi słowami
utulić ciebie płaczącego wtedy,
kiedy całe moje ja pragnie odpocząć.
caffelate05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 21:38   #536
dorkabl
Zadomowienie

caffelate05 miejmy nadzieje ze to tylko przejsciowy kryzys zaraz cie mamy uspokoja

kochane, pliss doradzcie jakich biustonoszy teraz uzywacie? co wygodne sportowe czy specjalne do karmienia?
dorkabl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 22:09   #537
agus87
Zakorzenienie

moje dziecko wazy 3600g
620g w 2,5 tygodnia

od wczoraj kupki nir robila i bardzo marudna dzis jest
Stary 2011-05-15, 22:21   #538
matallewar
Zakorzenienie

ceffelatte za karmienie piersią Julka!

dorkabl Ja używam Alles do karmienia. Sportowego sobie nie wyobrażam. Mam tak ciężkie piersi, że potem bym miała dwa flaki, a ten porządnie podtrzymuje. Nie rozstaję się z nim nawet na noc (znaczy mam dwa i piorę co chwilę na zmianę )

agus To przynajmniej nie musisz się martwić, że nie przybiera Ja nie wiem, ile Eda waży - dopiero u pediatry się zważymy

Małe zasypia, mam nadzieję, że dziś bez sensacji.
A ja uciekam pod prysznic i palulu, bo dziś w nocy jestem sama - tż idzie do pracy i na uczelnię, to musi się wyspać.

Dobranoc

Coś jeszcze miałam spytać, ale nie pamiętam co

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-05-15, 23:15   #539
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
moria Może my też powinniśmy zostawiać go na trochę, żeby poleżał??
Spróbuj Może podziała

Cytat:
A co do smoka - Edzik też nie łapał o co w tym chodzi. Ale mamy taki TT i jak się włoży palec do tej dziurki i będzie pokazywać, jaki ruch należy robić, to mały łapie o co kaman.
matall no to spróbuję jeszcze z tym smokiem - dzięki za namiar

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
Witaj rumianku

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
gusia, moria zamowilam tez widerko (w koncu)

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
caffe jeśli bardzo Ci zależy to próbuj jednak przystawiać synka. On w ogóle nie ciągnie? Bo może chociaż trochę ciumka i to pobudzi UU do większej produkcji. No a jeśli się nie uda, to też nic straconego, mm na pewno nie jest złe

mimbi - czekam z niecierpliwością na relację

Stary 2011-05-15, 23:34   #540
anula_81
Zakorzenienie

a mnie sie wydaje ze mala glodna tez... laktatorem moze z 5 ml wycisnelam cudem z resztki po malej...........moze dlatego miekkie piersi? ale odbilo jej sie i kupa byla, siku tez sporo dzisiaj wiec sama nie wiem, pomooocyyy bo oszaleje...
wieczorem byl jednak placz bo wiadomo, malo mleczka, smoka nie chciala i wypila dodatkowo do cycoli 15-20 ml mleka sztucznego i bylo ok, teraz zasnela nawet bez smoka. boje sie ze nie dojada, albo zle ssa wlasnie jak Julek Caffe Latte... bo ciumka i troche przelyka ale duuzo mniej niz jak sluchalam butelki, moze tylko sobie ssa?
ale pod prysznicem i ciepla woda, znowu jak naciskalam piers to sikalo po scianach. sama nie wiem co myslec

Cytat:
Napisane przez caffelate05 Pokaż wiadomość
Witajcie
U nas kryzys laktacyjny
Jutro mamy wizytę w poradni laktacyjnej. A ja mam wypożyczony laktator elektryczny Medela i nim pobudzam piersi do pracy, bo niestety przez to że Juluś jadł mało piersi produkowały mało i mamy problem.
ja mam chyba jak czytam ten sam problem dokladnie a tez naaardzo chce karmic piersi, pobudzam laktatorem ale malo leci, ja wizyte w poradni laktacyjnej dostalam dopiero na 23 maja..........
Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
witamy sie i my dzisiaj
u nas spokoj cisza dzisiaj

po wlozeniu grubszej plyty alarm angelcare nam sie nie wlacza.

u nas jedna mala zmiana, z zaparc przeszlismy na luzne kupy
gratuluje kupek

ale zazdroszcze spokojy
u nas alarm dzis odpukac sie nei wlaczyl, piknal raz ale czulosc jest teraz 4.
a ty na jakiej czulosci go masz ustawionego?
Moria tobie odpisuje na czerwono bo sporo rzeczy i pytan
Cytat:
Dziewczynki, jeśli chodzi o problemy z odbijaniem. U nas nie jest idealnie ale odkryliśmy niedawno, że idealnie odbija się gdy dzidzię ułoży się na ramieniu ale tak, że rączki dzidzi są na naszych plecach, wiecie o co chodzi?
u nas najlepiej sie odbija na siedzaco, brodke trzymajac i masujac plecki, w takiej pozycji tez jest dobrze akle zajmuje nam duzo wiecej czasu, szczegolnie na spiocha jak jej sie przysnie..

anula ja cały czas się tym martwię bo i moje UU raczej miękkie, no chyba że jest przerwa w karmieniu 6-8h ( dwa razy się tak zdarzyło) wtedy były super wypełnione.

no wlasnie ale wy dawaliscie jej MM a my dopiero dzisj troszenke i wczoraj troszenke, bo wole zeby ciumkala cyca, boje sie stracic pokarm a chce karmic za wszelka cene , naprawde, wyklna mnie tu w Norwegii jak nie bede,chyba jedna kobieta na 10 nie karmi plus ja to lubie i chceee baaardzo

Co do pępuszka - jeśli się boisz to nie kąp Zofii, my Igę z założenia kąpiemy co drugi dzień Nasz pępek był moczony w wiadrze a później psikaliśmy Octeniseptem. Odpadł po tygodniu bez paprania

no dzis bylo mycie gabeczkami, troche placzu byla i kupa tez w tzn miedzyczasie i chyba kupimy wiaderko jak odpadnie pepuszek... u nas nie ma Octeniseptu niestety tylko taki plyn do przemywania..
a pepus dalej smierdzi noo.moglby juz odpasc..

Co do niani - ja myślę, że to kwestia zbyt małej czułości. Fabrycznie zalecają ustawić na 3

ustawilam na 4

Co do smoka - jejuuu jak ja bym chciała dawać Ale moje dziecię ma problem z załapaniem o co w tym "sztucznym sysku" biega Mamu nuka, nuby, canpol i avent - z każdym te same problemy

u nas tez roznie, nie zawsze umie zlapac tego smoka, mam nuka i avent i raz zlapie to jest bosko a raz nie mogla w ogole sobie poradzic i tylko sie wkurzala na siebie i na nas

princi szczerze współczuję Ci tych gości

Też miałam zapytać o brzuszek, czy można/powinno się już kłaść?

u nas kazali klasc i polska pani doktor do ktorej dzownilam na sile tez powiedziala ze kalsc bo to zdrowe dla dzidzi ale tylko jak sie ja obserwuje.

A jeśli chodzi o podnoszenie główki, Iga robi to cały czas, podnosi naprawdę wysoko, zmienia położenie główki gdy jej niewygodnie na lewym policzku to podnosi łepetynkę i układa na prawym.

moja tez! polozne mowily ze to normalne.

Co do bujaczków - opinie są podzielone ale jeśli nie są rozkładane na płasko to nie można przesadzać i wkładać malucha na kilka godzin dziennie. Ale na trochę to już można ja np. wkładam córę do leżaczka gdy np. ją karmię i nagle dzwoni domofon - kurier. Wiadomo, nie włożę jej do łóżeczka aby na płasko leżała po jedzeniu bo po pierwsze może jej się ulać no i na pewno się zezłości a włożona do leżaczka z zainteresowaniem ogląda zabawki na pałąku ( mam chyba kilka zdjęć w albumie, jeśli nie to zaraz wrzucę )
ja jeszcze nie uzywalam lezaczka...
a po jedzeniu nie mozna malej wkladac do lozeczka? nawet jak jej sie odbije???
jejuuu...

Cytat:
anulka, to spróbuj na 4'kę ustawić
Iga też ma chłodne rączki, czasem zimne, właśnie nad ranem a w pokoju mamy 21-22 st. Mała śpi w body na długi rąkaw + półspiochy, przykryta kołderką. Kark, plecki i klatka piersiowa ciepła czyli jest jej ciepło

u nas body tez na dlugi, polspiochy i kolderka a rece tez lodowate rano...
czyli chyba tak ma byc.

anula a z miękimi UU to ja sama nie wiem, czy to jest wyznacznik. Mi też niby leci jak nacisnę ale gdy Iga już pije i pije, raz jedną raz drugą i są takie super miękkie to już nie mogę nic wycisnąć a gdy do tego tak jak teraz ciumka i ciumka a przełykania nie słychać to sięgam po butlę. Właśnie ją TŻ karmi, wypiła już 25ml.
Wczoraj wieczorem piła z jednego U 20 minut z drugiego 20 min. i jeszcze raz z pierwszego 10min. i ciągle marudziła a UU jak skarpety więc dostała butlę i wtrąbiła 60ml i ładnie zasnęła więc już nie wiem o co chodzi z tymi moimi "syskami" ale już się tym tak nie stresuję i nie ryczę bo widocznie nie zawsze "chcieć to móc" i maminy cycek nie wystarczy
masz zdrowe podejscie widze, ja jakos nie umiem sie nie denerwowac, dopiero wczoraj TZ kupil mleczko sztuczne bo ja zakladalam ze nie bede dokarmiac i jestem mega rozczarowana

Tak, normalnie moczyłam ale kąpiele były krótkie, z resztą cały czas są krótkie, wkładamy - myjemy każdy zakątek - dajemy jej jeszcze 2-3 minutki na relaks i wyciągamy
Cytat:
Napisane przez mimbi Pokaż wiadomość
Dobra, ide se zmienic samolot miedzy nogami i biore laptopa do wyrka, zeby Wam poopowiadac rozne ciekawe historyjki z moich 5 dni bycia MAMA!!!!!!!!!!!!!
Mimbi!! Witamy!

Cytat:
princi Ja na razie nie kładę na brzuszku, bo ma jeszcze pępuszek. Jak odpadnie, to pewnie będę - zwłaszcza przy bólach brzuszka.

anula jak mija ponad 3 godziny, to zabieram go na zmianę pieluchy - budzi się automatycznie
Ale my nadal wypukujemy bilirubinę. Jak przestanie być żółty, to chyba nie będę budzić...
Na odparzenia wietrzyłam i smarowałam sudocreamem.

Mi z UU wręcz tryska, a laktatorem wyciągam 30ml Nie wiem, co będzie, jak będę musiała małego zostawić. Chyba mm pozostaje

Edzik też ma zimne ręce, ale kark i policzki ciepłe, czyli nie jest mu zimno

A z ciuszkami to może u nas potrwać. Edzik miał 51 cm tylko, więc te 56 są wielgachne na niego

A, no i kupujemy nawilżacz powietrza, bo sucho bardzo mamy i może przez to mały ma chrypkę...
kochana my tez wybudzamy i pieluszka sprawdza sie idealnie
a co do ciuszkow u nas ten sam problem, Zosia miala 50 cm dlugosci...
co do odparzen, wietrzylas? znaczy lezal bez pieluszki?
a ten sudokrem to z cynkiem masc? tak? bo u nas go nie ma...

Cytat:
Napisane przez Camomile Pokaż wiadomość
BARDZO dziekuje wam wszystkim za trzymanie kciukow!!!

Dzisiaj rano przyjechalismy do domu ze szpitala.
Ja jeszcze jestem slaba po tych wszystkich przejsciach, ale TZ bardzo mi pomaga, w ogole od samego poczatku spisuje sie na medal...

Maluszka jest cudna, naprawde zakochalam sie od pierwszego wejrzenia jak tylko polozyli mi ja na brzuchu i otworzyla swoje granatowe oczka sliczna, spokojna placze tylko jak jest glodna (przynajmniej na razie, moze w domu sie rozkreci ).

Na razie musze konczyc...

Ucalowania dla was wszystkich i do pozniej
Witamy!!!

uciekam spac na chwilke chociaz poki mala spi bo za 2 godziny pobudka na pobudzenie laktacji ehh

Zosienka jest juz z nami

Zosia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości