Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-05-15, 15:23   #2611
wizjaa
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 571
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

dziewczyny, wstawiam tutaj jad³ospis mojej 9 letniej siostry, która jest do¶c okr±glutkim dzieckiem. Nie jest to zadna redukcja, poprsotu zdrowe odzywianie. Moja siostra je mniej wiecej tak od zawsze, a mimo to jest dosc pulchniutka, czy takie dzieci tez moga miec problemy z tarczyca, które spowalniaj± metazolizm etc?

sn - 3 placuszki (jajo, 1/3 szkla otrebów pszennych, 1/3 otrebów owsianych, 1/3 p³atków owsianych, 100 ml jogurtu, ³y¿eczka kakao - polowa tego) polane jogurtem naturalnym
2sn - president smietankowy jakies 250 g (4 % t³uszczu ma) zmiksowany z duz± ilo¶ci± sezamu, ³y¿eczka kako i ³y¿eczka miodu
ob - 2 nieduze roladki z piersi indyka, szpinaku i mozzarelli sma¿one na oliwie (specjalna do smazenia - tak na niej pisze), ³y¿ka kaszy gryczanej niepalonej, broku³y, sa³atka (lodowa, szpinak, pomidor, ogórek, rzodkiewka, broku³y, marchewka, feta, oliwa) troche ketchupu eko (bez cukru) i sosu czosnkowego na jogurcie
kol - 2 spore szasz³yki z grilla (cukinia, cebula czerwona, indyk - w marynacie duzo oliwy) z sosem czosnkowym jw, grzanka prawdziwego chleba s³onecznikoweo razoweo z oliwa czosnkowa

nie ma owoców, bo w domu tylko jab³ka, a Agacie rusza sie zab i boi sie, ze wypadnie jej gdy ugryzie cos twardego.

Macie jeszcze jakies pomys³y co moze byc przyczyna tycia? Naprawde cala rodzina unikamy slodyczy kupnych, cukru, przetworzonych wegli, jemy wszytko pelnoziarniste, a moja siostra jest okr±glutka.
wizjaa jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:37   #2612
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 800

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Poka¿ wiadomo¶æ
Redukcja

¶niadnaie: 5 ³y¿ek p³atków owsianych, 150g twarogu, pó³tora ³y¿ki podduszonego rabarbaru doda³abym wiêcej owoców

II ¶niadanie: kanapka z³o¿ona z dwóch kromek ¿ytniego chleba, bez margaryny, mas³a, z jajkiem na twardo i pomidorem je¶li po³±czenie t³uszcze+wêgle nie hamuje u ciebie chudniêcia to mo¿esz sobie pozwoliæ na mas³o

obiad: sporo surówki z kapusty i marchewki, pier¶ z kurczaka (oko³o 150g) duszona, 3 ³y¿ki ziemniaków + miseczka kapuscianej zupki bez zagêszczania okej

podwieczorek: 150g serka homo nat (w koñcu kupi³am ,ale tylko 4 ) z kilkoma orzechami w³oskimi i byæ mo¿e wpadnie kawa³ek domowego sernika, ale nie wiem... orzechów powinna wpa¶æ gar¶æ

kolacja: talerz sa³atki greckiej z fet± i bez kukurydzy ok

Nie jem za du¿o? Bo mam takie nieprzyjemne wra¿enie, ¿e tak w³a¶nie jest.
wg mnie jest ca³kiem w porz±dku, tylko rzuca siê w oczy spora ilo¶æ nabia³u, a w zasadzie sera: twaróg, homo, feta i jeszcze sernik. s± lepsze ¼ród³a bia³ka, mo¿e pokombinuj z rybami (tuñczyk wsw, wêdzona makrela) albo zrób sobie omlet?

nie, nie jest za du¿o. je¶li jesz wtedy kiedy czujesz siê g³odna i s³uchasz organizmu to jest jak najbardziej okej.
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:45   #2613
Jedwabna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 450

W³a¶nie wczoraj santos mnie ostrzega³a przed zbyt du¿± ilo¶ci± nabia³u, ale ciê¿ko mi go wyeliminowaæ, bo w domu nikt oprócz mnie nie lubi ryb, ale wiem, ¿e to nie jest wyt³umaczenie, i te rzeczy trzeba zmieniæ. W takim razie zmieniê podwieczorek na omleta z dwóch jajek bez m±ki z mas³em orzechowym i pokruszonymi orzechami, my¶lê, ¿e bêdzie ok
Dziêkujê Ci za ocenê
Jedwabna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 15:50   #2614
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 914
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
dziewczyny, wstawiam tutaj jad³ospis mojej 9 letniej siostry, która jest do¶c okr±glutkim dzieckiem. Nie jest to zadna redukcja, poprsotu zdrowe odzywianie. Moja siostra je mniej wiecej tak od zawsze, a mimo to jest dosc pulchniutka, czy takie dzieci tez moga miec problemy z tarczyca, które spowalniaj± metazolizm etc?

sn - 3 placuszki (jajo, 1/3 szkla otrebów pszennych, 1/3 otrebów owsianych, 1/3 p³atków owsianych, 100 ml jogurtu, ³y¿eczka kakao - polowa tego) polane jogurtem naturalnym
2sn - president smietankowy jakies 250 g (4 % t³uszczu ma) zmiksowany z duz± ilo¶ci± sezamu, ³y¿eczka kako i ³y¿eczka miodu
ob - 2 nieduze roladki z piersi indyka, szpinaku i mozzarelli sma¿one na oliwie (specjalna do smazenia - tak na niej pisze), ³y¿ka kaszy gryczanej niepalonej, broku³y, sa³atka (lodowa, szpinak, pomidor, ogórek, rzodkiewka, broku³y, marchewka, feta, oliwa) troche ketchupu eko (bez cukru) i sosu czosnkowego na jogurcie
kol - 2 spore szasz³yki z grilla (cukinia, cebula czerwona, indyk - w marynacie duzo oliwy) z sosem czosnkowym jw, grzanka prawdziwego chleba s³onecznikoweo razoweo z oliwa czosnkowa

nie ma owoców, bo w domu tylko jab³ka, a Agacie rusza sie zab i boi sie, ze wypadnie jej gdy ugryzie cos twardego.

Macie jeszcze jakies pomys³y co moze byc przyczyna tycia? Naprawde cala rodzina unikamy slodyczy kupnych, cukru, przetworzonych wegli, jemy wszytko pelnoziarniste, a moja siostra jest okr±glutka.
imo zbadaæ siê nie zaszkodzi.
a jak wygl±da aktywno¶æ siostry, æwiczy co¶?
inna sprawa, ¿e czasami w tym wieku dzieci s± 'okr±glutkie' ot tak,bo taka ich budowa, a gdy wkraczaj± w okres dojrzewania i intensywnego ro¶niêcia, waga siê normalizuje.

jad³ospis super, gdyby wszystkie dzieciaki w jej wieku tak jada³y... smacznie i zdrowo, naprawdê.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:07   #2615
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ
imo zbadaæ siê nie zaszkodzi.
a jak wygl±da aktywno¶æ siostry, æwiczy co¶?
inna sprawa, ¿e czasami w tym wieku dzieci s± 'okr±glutkie' ot tak,bo taka ich budowa, a gdy wkraczaj± w okres dojrzewania i intensywnego ro¶niêcia, waga siê normalizuje.

jad³ospis super, gdyby wszystkie dzieciaki w jej wieku tak jada³y... smacznie i zdrowo, naprawdê.

co do cwiczen to raz w tygodniu basen + teraz gdy jest ciep³o po 4-5 h dziennie na podwórku = trampolina, rolki, szkolne boisko itp.

no wlasnie ona byla do 1 klasy podsatwowki drobniutka, potem ze stresu zwiazanego z pój¶ciem do szkoly schudla jeszcze z 3 kg, a od drugiej klasy podstawowki systematycznie zaczela sie zaokraglac.

A ze jadlospis ladny to nieskromnie powiem, ze wiem o tym w weekendy gdy jest wiecej czasu na zrobienie czegos dobrego i zdrowego naprawde fajnie to wyglada, w tygodniu dochodzi szkolny obiad (przewaznie panierowany kotlet, zimniaki i odrobina surówki). Moze to jest przyczyna? No, ale z drugiej strony kiedys widzialam ten obiad i kurcze to jest taka mini porcyjka, ze nie wiem kto sie tym najada.

no nic, zrobimy badania, choc lekarz rodzinny gdy moja mama opisala sytuacje i prosila o skierowanie na badania tarczycy wysmial ja i powiedzial, ze wymysla i dramatyzuje
Stary 2011-05-15, 16:08   #2616
cordellia
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 063

kiciakasia - praktycznie w ogóle siê nie znamy, wiêc proszê, nie wysuwaj pochopnych wniosków na podstawie tego, co w gorszych chwilach wypisujê w w±tkach na krzywym zwierciadle czy dietetyce. nie masz pojêcia, jak wygl±da obecnie moje ¿ycie. tak, mam ze sob± problemy, ale pracujê nad tym ca³y czas. i nie widzê nic z³ego w tym, ¿e poradzi³am morphine, aby siê tak nie przejmowa³a dwoma kilogramami, szczególnie je¿eli mia³a niedowagê.

november smoke and your toes go numb
a new colour on the globe
it goes from white to red
a little voice in my head says oh oh oh

blogujê sobie
cordellia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 16:32   #2617
wyskok
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 14

¦niadanie: Jajecznica z dwóch jajek + herbata z cytryn± bez cukru
II ¶niadanie: Koktajl ze 150ml jogurtu naturalnego i trzech rzodkiewek + pó³ kromki chleba pe³noziarnistego
Obiad: Rosó³ wo³owy z marchewk±
Podwieczorek: Koktajl ze 150ml jogurtu naturalnego, po³owy pomidora, odrobiny cebuli, paru plasterków ¶wie¿ego ogórka, dwóch p³askich ³y¿ek otrêbów + pó³ kromki chleba pe³noziarnistego
Pomiêdzy du¿o wody z cytryn± (bardzo lubiê)
Od jutra zaczynam redukcjê i szczerze to nie mam pojêcia jak zacz±æ, w ¿yciu siê nie po³apie kiedy trzeba co je¶æ, ile bia³ka, wêglowodanów itd. Uk³adanie jad³ospisów mnie przera¿a
wyskok jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:16   #2618
Jedwabna
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 450

Czy mogê zrobiæ omleta z samych jajek i dodaæ do niego pokrojone avocado z pomidorem? Czy to równie¿ zalicza siê jako wêgle + t³uszcz?
Jedwabna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:38   #2619
Aniap23
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 564

Cytat:
Napisane przez wizjaa Poka¿ wiadomo¶æ
w tygodniu dochodzi szkolny obiad (przewaznie panierowany kotlet, zimniaki i odrobina surówki). Moze to jest przyczyna? No, ale z drugiej strony kiedys widzialam ten obiad i kurcze to jest taka mini porcyjka, ze nie wiem kto sie tym najada.

no nic, zrobimy badania, choc lekarz rodzinny gdy moja mama opisala sytuacje i prosila o skierowanie na badania tarczycy wysmial ja i powiedzial, ze wymysla i dramatyzuje
Nie s±dzê ¿eby to by³a wina obiadów szkolnych, tym bardziej ze dodatkowo sie rusza. A MOZE KUPUJE SLODYCZE W SKLEPIKACH SZKOLYCH I NIC WAM NIE MOWI?? Moja kuzynka tak robila i nikt niem wiedzia³ czemu taka gruba sie zrobila az w koncu mama znalaz³a w szafce mepno opakowan po czekoladach, chipsach itp (oczywiscie moze byc madrzejsza i wyzucac poza domem). Skontrolujcie na co wydaje kieszonkowe jesli je ma. No i badania to podstawa
Aniap23 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 17:50   #2620
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Witam, Dziewoje siedmiu mórz i oceanów.
Wstawiam z nudów. Ale nie pogniewa³abym siê gdyby kto¶ oceni³.

P
¦: Jajecznica (nie wiem z ilu jaj, bo mama robi³a- w ka¿dym razie du¿o), dwie kromki chleba 7ziaren z mas³em- jedna z serem i szynk±, pó³ pomidora ze szczypiorkiem i cebul±, ogórek ma³osolny.

II¦: ee.. a. Tak, pucharek lodów bakaliowych z migda³ami, spory kawa³ek kremówki papieskiej, i kawa³ek co¶ ala murzynek z bakaliami.

Ob: Ratatuj (pomys³ na.. - co z tego, ¿e chemia (?), smaczne by³o ) -spora porcja

P: sakiewka z ciasta francuskiego z brzoskwini± i cukrem pudrem; serek wiejski z ciniminis, cheeriosami, pistacjami, biszkoptem i cynamonem - (wymiata)

K: eem.. bu³ka sojowa 100g z mas³em i jakim¶ porz±dnym ok³adem. -bêdzie.

A do przepisu na ¿ycie za pewne czekolada b±d¼ orzechy

I jak?
Jem.... baaardziej na luzie. Nie zastanawiam siê nad niczym. Co zjad³am pamiêtam jak przez mg³ê. Wiêcej siedzê w kuchni, zajmujê siê gotowaniem, pieczeniem ciast, ciasteczek, babeczek itp. Czyli P mi s³u¿y I postanowi³am, ¿e zacznê eksperymentowaæ z owsiankami

Edytowane przez Nora_Grey
Czas edycji: 2011-05-15 o 17:57
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:01   #2621
Pia Gizela
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 120

hej Dziewczêta wstawiam jutrzejsze U/R bêdê w sumie ca³y dzieñ w domu wiêc i czas na kucharzenie siê znajdzie

1. ¶niadanie: kawa Ricore z mlekiem 3,2% oraz ³y¿eczk± cukru - fili¿anka. 2 tosty francuskie z szynk±. do tego pomidorek.

2. pod¿erka: du¿y homo waniliowy, trochê migda³ów i orzechów w³oskich. brzoskwinia. sok marchwiowy

3. obiad: paszteciki z miêsem i do tego barszczyk czerwony

4. kolacja: tuñczyk w sosie w³asnym, ogórek kiszony, pomidorek, trochê cebulki - wymieszane

4 posi³ki bo pewnie wstanê pó¼niej
Pia Gizela jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:07   #2622
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez Pia Gizela Poka¿ wiadomo¶æ
hej Dziewczêta wstawiam jutrzejsze U/R bêdê w sumie ca³y dzieñ w domu wiêc i czas na kucharzenie siê znajdzie wychodzisz z diety?

1. ¶niadanie: kawa Ricore z mlekiem 3,2% oraz ³y¿eczk± cukru - fili¿anka. 2 tosty francuskie z szynk±. do tego pomidorek. ok, je¿eli kromki spore

2. pod¿erka: du¿y homo waniliowy, trochê migda³ów i orzechów w³oskich. brzoskwinia. sok marchwiowy ok

3. obiad: paszteciki z miêsem i do tego barszczyk czerwony je¿eli porcja spora to fajnie, chocia¿ doda³abym jak±¶ sa³atkê

4. kolacja: tuñczyk w sosie w³asnym, ogórek kiszony, pomidorek, trochê cebulki - wymieszane mo¿e zacznij ju¿ dodawaæ wêgle?

4 posi³ki bo pewnie wstanê pó¼niej
jw.
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:17   #2623
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

moje utrzymanie, (bardzo proszê o komentarze )

¶niadanie: placki bananowo-owsiane, posmarowane twaro¿kiem eko, posypane truskawkami, malinami i migda³ami. kawa ze spienionym mlekiem

1,5 godziny jazdy konnej

II ¶niadanie: kanapka z kawa³ka pe³noziarnistej ¿ytniej biagietki z twarozkiem kozim, sa³at±, kie³kami, ogórkiem i rzodkiewk±. szklanka ¶wie¿ego soku z pomarañczy

obiad: dorada pieczona z winem i migda³ami, porcja ciemnego ry¿u, surówka z marchewki, pora i selera

podwieczorek: szklanka smoothie z mango, melona, ananasa i mleczka migda³owego. du¿a gar¶æ niesolonych pistacji

50 min jazdy na rolkach

kolacja: porcja sa³atki z li¶ci szpinaku, ³ososia, pomidora malinowego, awokado, kawa³ków grillowanej papryki i bak³a¿ana, z dodatkiem orzechów pini, mini grzanek pe³noziarnistych i sosu z maracui
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:24   #2624
emelie
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 262

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ

¶niadanie: placki bananowo-owsiane, posmarowane twaro¿kiem eko, posypane truskawkami, malinami i migda³ami. kawa ze spienionym mlekiem

1,5 godziny jazdy konnej

II ¶niadanie: kanapka z kawa³ka pe³noziarnistej ¿ytniej biagietki z twarozkiem kozim, sa³at±, kie³kami, ogórkiem i rzodkiewk±. szklanka ¶wie¿ego soku z pomarañczy

obiad: dorada pieczona z winem i migda³ami, porcja ciemnego ry¿u, surówka z marchewki, pora i selera

podwieczorek: szklanka smoothie z mango, melona, ananasa i mleczka migda³owego. du¿a gar¶æ niesolonych pistacji

50 min jazdy na rolkach

kolacja: porcja sa³atki z li¶ci szpinaku, ³ososia, pomidora malinowego, awokado, kawa³ków grillowanej papryki i bak³a¿ana, z dodatkiem orzechów pini, mini grzanek pe³noziarnistych i sosu z maracui
Uwielbiam Twoje jad³ospisy
S± zdrowe, smaczne, urozmaicone...
emelie jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:46   #2625
Irish lady 28
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 358

u
  1. jajko na miêkko, parówka na zimno z keczupem i majonezem, kromka orkisza z mas³em, szynk±, pomidorem
  2. kromka jak wy¿ej, pomarañcza
  3. pier¶ z kurczaka sma¿ona na oleju ro¶linnym, kilka ziemniaczków z koperkiem, z odrobin± mas³a, buraczki = wiórki, 1 piwko
  4. kotlet sojowy

i jak dzisiaj?
Irish lady 28 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:55   #2626
Veroni
Przyczajenie

Wiadomo¶ci: 17

Cytat:
Napisane przez emelie Poka¿ wiadomo¶æ
jw.

Emelie dziêkujê bardzo za wskazówki
Veroni jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 18:56   #2627
santos
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 546
GG do santos

Cytat:
Napisane przez Jedwabna Poka¿ wiadomo¶æ
Czy mogê zrobiæ omleta z samych jajek i dodaæ do niego pokrojone avocado z pomidorem? Czy to równie¿ zalicza siê jako wêgle + t³uszcz?
Mozesz tak zrobic, nie bedzie w ogole wegli. Jak chcesz miec wiecej "niezdrowych" tluszczu, to albo to usmaza na masle, albo dodaj mp odrobine boczku/salami/tlustej szynki/etc.

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
santos jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:00   #2628
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

moje Peee ... rzuci ktos okiem ?

¦. 2 spore kromki chleba razowego:
wszystkie z margaryna, salata i pomidorem.
jedna z szynka drobiowa, jedna z ca³ym jajkiem na twardo i wszystko posypane koperkiem + jab³ko + herbata

II¦. a) 2 pyzy (te takie kluski na parze) osma¿one na odrobinie mas³a i obie posmarowane grubo d¿emem multivitamina
b) koltajl jagodowy (szklanka mleka i ok. 100g mro¿onych jagód)

O. 3 ziemniaczki (bo mniejsze by³y) i na to gulasz z indyka ( sos byl na oleju z miesa z zaklepka) + sporo ogorka kiszonego i ma³osolnego (pomieszane)

szklanka soku owocowego

P. 200g serka wiejskiego (czyli ca³y) ze szklank± cheerios Nora narobila mi ochoty i wyszlo pysznie dziekuje

szklanka soku owocowego

K. >> bêdzie >> 3 kromki chleba s³onecznikowego :
wszystkie z mas³em, sa³ata, pomidorem i szczypiorkiem.
dwie chyba z szynka drobiowa, jedna z serem zoltym + herbata zielona (ale tu jeszcze moze sie wszystko zdarzyc )

i jak ??
Stary 2011-05-15, 19:13   #2629
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ

jedna z szynka drobiowa, jedna z ca³ym jajkiem na twardo i wszystko posypane koperkiem + jab³ko + herbata

II¦. a) 2 pyzy (te takie kluski na parze) osma¿one na odrobinie mas³a i obie posmarowane grubo d¿emem multivitamina
b) koltajl jagodowy (szklanka mleka i ok. 100g mro¿onych jagód) DOdaj do tego czubata lyzke kakao, uwierz mi, bedzie jeszcze lepsze

O. 3 ziemniaczki (bo mniejsze by³y) i na to gulasz z indyka ( sos byl na oleju z miesa z zaklepka) + sporo ogorka kiszonego i ma³osolnego (pomieszane) troche smieszne, ze AZ 3 ziemniaczki, bo MALE, ale okej, wybacze, bo 2 sn. bylo fajne i obszerne

szklanka soku owocowego

P. 200g serka wiejskiego (czyli ca³y) ze szklank± cheerios Nora narobila mi ochoty i wyszlo pysznie dziekuje

szklanka soku owocowego

dwie chyba z szynka drobiowa, jedna z serem zoltym + herbata zielona (ale tu jeszcze moze sie wszystko zdarzyc )

i jak ??
Mi sie podoba, bardzo okej. Sproboj z kakao, serio, REWELACJA. Ja zrobilam taki koktajz z jezyn, mleka i kakao

Santosowa rzezba ;-)

nie jestem zawodowym dietetykiem ani trenerem, to moje hobby. Chetnie udziele rad, ale korzystasz z nich na wlasna odpowiedzialnosc. Dziekuje za uwage
Stary 2011-05-15, 19:15   #2630
ekstradyska
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 440

Cytat:
Napisane przez agnieszka16 Poka¿ wiadomo¶æ

1,5 godziny jazdy konnej

50 min jazdy na rolkach

a ja mam inne zdanie,,mysle, ¿e to jest za ma³o jak na ta ilo¶c ruchu...
wszystko brzmi wspaniale, ale kalorycznie to nie-wychodzi hiper..
ekstradyska jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:16   #2631
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Mi sie podoba, bardzo okej. Sproboj z kakao, serio, REWELACJA. Ja zrobilam taki koktajz z jezyn, mleka i kakao
Dziekuje za wglad . Ciesze sie ze wkoncu jest ok. A z tym kakao to na pewno spróbuje nastepnym razem planuje z banana zrobic )
Stary 2011-05-15, 19:19   #2632
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

no wiêc U. przedokresowe.
1¶n - dwie kromki takiego ma³ego orkiszowego chlebka, dwa jajka na twardo, duuuuu¿o groszku i szczypiorku.
2¶n - kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn± ( nie z paczki )
miêdzy
- kefir naturalny 330 ml + gar¶æ s³onecznika.
3 ¶n - trzy kromki orkiszowego chlebka - dwie z grub± warstw± pó³t³ustego twarogu i malinowym d¿emem niskos³odzonym, jedna z nutell± i mas³em orzechowym.
obiado-kolacja - roz³o¿ona na dwie czê¶ci - miseczka gêstej gulaszowej z du¿± ilo¶ci± miêsa + tatar z marynowanego ³ososia ( + cebulka, ogórek, kapary )
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:39   #2633
agnieszka16
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 373

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Poka¿ wiadomo¶æ
a ja mam inne zdanie,,mysle, ¿e to jest za ma³o jak na ta ilo¶c ruchu...
wszystko brzmi wspaniale, ale kalorycznie to nie-wychodzi hiper..
dziêkujê za komentarz. có¿, moje porcje s± spore, a wagê od d³ugiego czasu utrzymujê wiêc my¶lê, ¿e ilo¶ciowo jest jednak okej.
agnieszka16 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:47   #2634
kasia220112
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 162

Mo¿na na redukcji je¶æ tortille z bia³ej m±ki? Jedna ma 200 kcal.Bo kupi³am i muszê j± zu¿yæ.
A do omletu raz na jaki¶ czas dawaæ ³y¿kê bia³ej m±ki?
Proszê o odp
kasia220112 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 19:53   #2635
Tynusia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 731

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Poka¿ wiadomo¶æ
Mo¿na na redukcji je¶æ tortille z bia³ej m±ki? Jedna ma 200 kcal.Bo kupi³am i muszê j± zu¿yæ.
Proszê o odp
No pewnie ,¿e tak Nie jedz tego tonami przecie¿ ani dzieñ w dzieñ.
Nie daj siê zwariowaæ

Kreta/ Agia Pelagia or 2013 ? Lloret
Tynusia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:13   #2636
santos
Zakorzenienie

GG do santos

Cytat:
Napisane przez kasia220112 Poka¿ wiadomo¶æ
Proszê o odp
Zamroz sobie.
Na redukcji mozna jesc wszystko, lacznie z lodami czekoladowymi, jesli masz ujemny bilans ;-).

Santosowa rzezba ;-)

Stary 2011-05-15, 20:15   #2637
wizjaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Aniap23 Poka¿ wiadomo¶æ
Nie s±dzê ¿eby to by³a wina obiadów szkolnych, tym bardziej ze dodatkowo sie rusza. A MOZE KUPUJE SLODYCZE W SKLEPIKACH SZKOLYCH I NIC WAM NIE MOWI?? Moja kuzynka tak robila i nikt niem wiedzia³ czemu taka gruba sie zrobila az w koncu mama znalaz³a w szafce mepno opakowan po czekoladach, chipsach itp (oczywiscie moze byc madrzejsza i wyzucac poza domem). Skontrolujcie na co wydaje kieszonkowe jesli je ma. No i badania to podstawa
to oczywiscie by³a pierwsza my¶l, ale ona nie bierze do szkoly pieniedzy i raczej nie ma w zwyczaju pozyczania od inncyh, po za tym kiedys gdy mama ja odbiera³a to widziala, ¿e gdy kolezanka czestowala ja jakims batonikiem/ciastkiem (kupny syf w kazdym razie) to agata odmówi³a (nie wiedziala, ze mama to widzi). Mam wrazenie, ze serio jest tak jak pisze santos, ze gdy je sie zdrowo to syfiaste zarcie juz tak nie ciagnie i nie smakuje, wrecz smierdzi
Stary 2011-05-15, 20:21   #2638
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ

jedna z szynka drobiowa, jedna z ca³ym jajkiem na twardo i wszystko posypane koperkiem + jab³ko + herbata na jajo majonez jak lubisz daj bo na sucho to.. takie ma³o jajkowate

II¦. a) 2 pyzy (te takie kluski na parze) osma¿one na odrobinie mas³a i obie posmarowane grubo d¿emem multivitamina oo. MOje kochane pyzy!
b) koltajl jagodowy (szklanka mleka i ok. 100g mro¿onych jagód) kurka czas kupiæ jakie¶ owoce na koktajle

O. 3 ziemniaczki (bo mniejsze by³y) i na to gulasz z indyka ( sos byl na oleju z miesa z zaklepka) + sporo ogorka kiszonego i ma³osolnego (pomieszane) jak gulasz sporo to chyba ok. Ale jak sporo!

szklanka soku owocowego fajnie

P. 200g serka wiejskiego (czyli ca³y) ze szklank± cheerios Nora narobila mi ochoty i wyszlo pysznie dziekuje taaa! wie¶niak i p³atki s± pyycha a z ciniminis to w ogóle!

szklanka soku owocowego o znowu fajnie

dwie chyba z szynka drobiowa, jedna z serem zoltym + herbata zielona (ale tu jeszcze moze sie wszystko zdarzyc ) daj czasami inn± szynkê

i jak ??
Wydajê mi siê, ¿e jest lepiej! Byle do przodu.
A jak sprawa z wag±?
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:40   #2639
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez santos Poka¿ wiadomo¶æ
Zamroz sobie.
Na redukcji mozna jesc wszystko, lacznie z lodami czekoladowymi, jesli masz ujemny bilans ;-).
Ale chyba jedz±c hamburgery i lody oraz zachowuj±c ujemny bilans schudniêcie jest o wieeeele mniej prawdopodobnee ni¿ przy zbilansowanej diecie bogatej w bia³ka i t³uszcze, co?
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-05-15, 20:41   #2640
Guniella
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 113

Moje weekendowe, grillowe, lekkie i lu¼ne R
9.00 - pasta z tuñczyka, cebuli i ogórka kiszonego, du¿a bia³a bu³ka z mas³em, szklanka mleka 2%... i spora ³y¿ka d¿emu (no, nie mog³am siê powstrzymaæ)
12.00 - przyzwoita porcja "curry" z kotletów sojowych, cukinii i papryki
13.00 - 19.00 - wy¿era na ¶wie¿ym powietrzu (tzn deszczu) - duuu¿o ostrej sa³atki meksykañskiej + 2 grillowane kotlety z indyka + mizeria + 2 plastry ¿ó³tego sera + niestety kilka chipsów i orzeszków solonych, gar¶æ s³onecznika
20.00 - mleko z otrêbami i suszonymi ¶liwkami

Kto¶ oceni?
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

© 2000 - 2026 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.