|
|
#2611 |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 571
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
dziewczyny, wstawiam tutaj jad³ospis mojej 9 letniej siostry, która jest do¶c okr±glutkim dzieckiem. Nie jest to zadna redukcja, poprsotu zdrowe odzywianie. Moja siostra je mniej wiecej tak od zawsze, a mimo to jest dosc pulchniutka, czy takie dzieci tez moga miec problemy z tarczyca, które spowalniaj± metazolizm etc?
sn - 3 placuszki (jajo, 1/3 szkla otrebów pszennych, 1/3 otrebów owsianych, 1/3 p³atków owsianych, 100 ml jogurtu, ³y¿eczka kakao - polowa tego) polane jogurtem naturalnym 2sn - president smietankowy jakies 250 g (4 % t³uszczu ma) zmiksowany z duz± ilo¶ci± sezamu, ³y¿eczka kako i ³y¿eczka miodu ob - 2 nieduze roladki z piersi indyka, szpinaku i mozzarelli sma¿one na oliwie (specjalna do smazenia - tak na niej pisze), ³y¿ka kaszy gryczanej niepalonej, broku³y, sa³atka (lodowa, szpinak, pomidor, ogórek, rzodkiewka, broku³y, marchewka, feta, oliwa) troche ketchupu eko (bez cukru) i sosu czosnkowego na jogurcie kol - 2 spore szasz³yki z grilla (cukinia, cebula czerwona, indyk - w marynacie duzo oliwy) z sosem czosnkowym jw, grzanka prawdziwego chleba s³onecznikoweo razoweo z oliwa czosnkowa nie ma owoców, bo w domu tylko jab³ka, a Agacie rusza sie zab i boi sie, ze wypadnie jej gdy ugryzie cos twardego. Macie jeszcze jakies pomys³y co moze byc przyczyna tycia? Naprawde cala rodzina unikamy slodyczy kupnych, cukru, przetworzonych wegli, jemy wszytko pelnoziarniste, a moja siostra jest okr±glutka. |
|
|
|
#2612 | |
|
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 800
|
Cytat:
nie, nie jest za du¿o. je¶li jesz wtedy kiedy czujesz siê g³odna i s³uchasz organizmu to jest jak najbardziej okej. |
|
|
|
|
#2613 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 450
|
W³a¶nie wczoraj santos mnie ostrzega³a przed zbyt du¿± ilo¶ci± nabia³u, ale ciê¿ko mi go wyeliminowaæ, bo w domu nikt oprócz mnie nie lubi ryb, ale wiem, ¿e to nie jest wyt³umaczenie, i te rzeczy trzeba zmieniæ. W takim razie zmieniê podwieczorek na omleta z dwóch jajek bez m±ki z mas³em orzechowym i pokruszonymi orzechami, my¶lê, ¿e bêdzie ok
Dziêkujê Ci za ocenê
|
|
|
|
#2614 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak wygl±da aktywno¶æ siostry, æwiczy co¶? inna sprawa, ¿e czasami w tym wieku dzieci s± 'okr±glutkie' ot tak,bo taka ich budowa, a gdy wkraczaj± w okres dojrzewania i intensywnego ro¶niêcia, waga siê normalizuje. jad³ospis super, gdyby wszystkie dzieciaki w jej wieku tak jada³y... smacznie i zdrowo, naprawdê.
|
|
|
#2615 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co do cwiczen to raz w tygodniu basen + teraz gdy jest ciep³o po 4-5 h dziennie na podwórku = trampolina, rolki, szkolne boisko itp. no wlasnie ona byla do 1 klasy podsatwowki drobniutka, potem ze stresu zwiazanego z pój¶ciem do szkoly schudla jeszcze z 3 kg, a od drugiej klasy podstawowki systematycznie zaczela sie zaokraglac. A ze jadlospis ladny to nieskromnie powiem, ze wiem o tym no nic, zrobimy badania, choc lekarz rodzinny gdy moja mama opisala sytuacje i prosila o skierowanie na badania tarczycy wysmial ja i powiedzial, ze wymysla i dramatyzuje |
|
|
|
|
#2616 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 063
|
kiciakasia - praktycznie w ogóle siê nie znamy, wiêc proszê, nie wysuwaj pochopnych wniosków na podstawie tego, co w gorszych chwilach wypisujê w w±tkach na krzywym zwierciadle czy dietetyce. nie masz pojêcia, jak wygl±da obecnie moje ¿ycie.
tak, mam ze sob± problemy, ale pracujê nad tym ca³y czas. i nie widzê nic z³ego w tym, ¿e poradzi³am morphine, aby siê tak nie przejmowa³a dwoma kilogramami, szczególnie je¿eli mia³a niedowagê.
|
#2617 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 14
|
¦niadanie: Jajecznica z dwóch jajek + herbata z cytryn± bez cukru
II ¶niadanie: Koktajl ze 150ml jogurtu naturalnego i trzech rzodkiewek + pó³ kromki chleba pe³noziarnistego Obiad: Rosó³ wo³owy z marchewk± Podwieczorek: Koktajl ze 150ml jogurtu naturalnego, po³owy pomidora, odrobiny cebuli, paru plasterków ¶wie¿ego ogórka, dwóch p³askich ³y¿ek otrêbów + pó³ kromki chleba pe³noziarnistego Pomiêdzy du¿o wody z cytryn± (bardzo lubiê) Od jutra zaczynam redukcjê i szczerze to nie mam pojêcia jak zacz±æ, w ¿yciu siê nie po³apie kiedy trzeba co je¶æ, ile bia³ka, wêglowodanów itd. Uk³adanie jad³ospisów mnie przera¿a
|
|
|
|
#2618 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 450
|
Czy mogê zrobiæ omleta z samych jajek i dodaæ do niego pokrojone avocado z pomidorem? Czy to równie¿ zalicza siê jako wêgle + t³uszcz?
|
|
|
|
#2619 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 564
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2620 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Witam, Dziewoje siedmiu mórz i oceanów.
Wstawiam z nudów. Ale nie pogniewa³abym siê gdyby kto¶ oceni³.![]() P ¦: Jajecznica (nie wiem z ilu jaj, bo mama robi³a- w ka¿dym razie du¿o ), dwie kromki chleba 7ziaren z mas³em- jedna z serem i szynk±, pó³ pomidora ze szczypiorkiem i cebul±, ogórek ma³osolny.II¦: ee.. a. Tak, pucharek lodów bakaliowych z migda³ami, spory kawa³ek kremówki papieskiej, i kawa³ek co¶ ala murzynek z bakaliami. Ob: Ratatuj (pomys³ na.. - co z tego, ¿e chemia (?), smaczne by³o ) -spora porcjaP: sakiewka z ciasta francuskiego z brzoskwini± i cukrem pudrem; serek wiejski z ciniminis, cheeriosami, pistacjami, biszkoptem i cynamonem - )K: eem.. bu³ka sojowa 100g z mas³em i jakim¶ porz±dnym ok³adem. -bêdzie. A do przepisu na ¿ycie za pewne czekolada b±d¼ orzechy ![]() I jak? Jem.... baaardziej na luzie. Nie zastanawiam siê nad niczym. Co zjad³am pamiêtam jak przez mg³ê. Wiêcej siedzê w kuchni, zajmujê siê gotowaniem, pieczeniem ciast, ciasteczek, babeczek itp. Czyli P mi s³u¿y ![]()
zapuszczam siê ![]() www.bananowysong.blogspot .com www.sniadaniowewariacje.b logspot.com Edytowane przez Nora_Grey Czas edycji: 2011-05-15 o 17:57 |
|
|
|
#2621 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 120
|
hej Dziewczêta
wstawiam jutrzejsze U/R bêdê w sumie ca³y dzieñ w domu wiêc i czas na kucharzenie siê znajdzie ![]() 1. ¶niadanie: kawa Ricore z mlekiem 3,2% oraz ³y¿eczk± cukru - fili¿anka. 2 tosty francuskie z szynk±. do tego pomidorek. 2. pod¿erka: du¿y homo waniliowy, trochê migda³ów i orzechów w³oskich. brzoskwinia. sok marchwiowy 3. obiad: paszteciki z miêsem i do tego barszczyk czerwony 4. kolacja: tuñczyk w sosie w³asnym, ogórek kiszony, pomidorek, trochê cebulki - wymieszane ![]() 4 posi³ki bo pewnie wstanê pó¼niej
|
|
|
|
#2622 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2623 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
moje utrzymanie, (bardzo proszê o komentarze
)¶niadanie: placki bananowo-owsiane, posmarowane twaro¿kiem eko, posypane truskawkami, malinami i migda³ami. kawa ze spienionym mlekiem 1,5 godziny jazdy konnej II ¶niadanie: kanapka z kawa³ka pe³noziarnistej ¿ytniej biagietki z twarozkiem kozim, sa³at±, kie³kami, ogórkiem i rzodkiewk±. szklanka ¶wie¿ego soku z pomarañczy obiad: dorada pieczona z winem i migda³ami, porcja ciemnego ry¿u, surówka z marchewki, pora i selera podwieczorek: szklanka smoothie z mango, melona, ananasa i mleczka migda³owego. du¿a gar¶æ niesolonych pistacji 50 min jazdy na rolkach kolacja: porcja sa³atki z li¶ci szpinaku, ³ososia, pomidora malinowego, awokado, kawa³ków grillowanej papryki i bak³a¿ana, z dodatkiem orzechów pini, mini grzanek pe³noziarnistych i sosu z maracui |
|
|
|
#2624 | |
|
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
S± zdrowe, smaczne, urozmaicone...
|
|
|
|
|
#2625 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
u
i jak dzisiaj? |
|
|
|
#2626 |
|
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
|
|
|
|
#2627 |
|
Zakorzenienie
|
Mozesz tak zrobic, nie bedzie w ogole wegli. Jak chcesz miec wiecej "niezdrowych" tluszczu, to albo to usmaza na masle, albo dodaj mp odrobine boczku/salami/tlustej szynki/etc.
|
|
#2628 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
moje Peee ... rzuci ktos okiem ?
![]() ¦. 2 spore kromki chleba razowego: wszystkie z margaryna, salata i pomidorem. jedna z szynka drobiowa, jedna z ca³ym jajkiem na twardo i wszystko posypane koperkiem + jab³ko + herbata II¦. a) 2 pyzy (te takie kluski na parze) osma¿one na odrobinie mas³a i obie posmarowane grubo d¿emem multivitamina b) koltajl jagodowy (szklanka mleka i ok. 100g mro¿onych jagód) O. 3 ziemniaczki (bo mniejsze by³y) i na to gulasz z indyka ( sos byl na oleju z miesa z zaklepka) + sporo ogorka kiszonego i ma³osolnego (pomieszane) szklanka soku owocowego P. 200g serka wiejskiego (czyli ca³y) ze szklank± cheerios Nora narobila mi ochoty i wyszlo pysznie szklanka soku owocowego K. >> bêdzie >> 3 kromki chleba s³onecznikowego : wszystkie z mas³em, sa³ata, pomidorem i szczypiorkiem. dwie chyba z szynka drobiowa, jedna z serem zoltym + herbata zielona (ale tu jeszcze moze sie wszystko zdarzyc i jak ??
|
#2629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#2630 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 440
|
Cytat:
a ja mam inne zdanie,,mysle, ¿e to jest za ma³o jak na ta ilo¶c ruchu... wszystko brzmi wspaniale, ale kalorycznie to nie-wychodzi hiper.. |
|
|
|
|
#2631 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
Cytat:
A z tym kakao to na pewno spróbuje nastepnym razem planuje z banana zrobic )
|
|
#2632 |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
no wiêc U. przedokresowe.
1¶n - dwie kromki takiego ma³ego orkiszowego chlebka, dwa jajka na twardo, duuuuu¿o groszku i szczypiorku. 2¶n - kawa³ek wêdzonego ³ososia z cytryn± ( nie z paczki ) miêdzy - kefir naturalny 330 ml + gar¶æ s³onecznika. 3 ¶n - trzy kromki orkiszowego chlebka - dwie z grub± warstw± pó³t³ustego twarogu i malinowym d¿emem niskos³odzonym, jedna z nutell± i mas³em orzechowym. obiado-kolacja - roz³o¿ona na dwie czê¶ci - miseczka gêstej gulaszowej z du¿± ilo¶ci± miêsa + tatar z marynowanego ³ososia ( + cebulka, ogórek, kapary )
|
#2633 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 373
|
Cytat:
wiêc my¶lê, ¿e ilo¶ciowo jest jednak okej.
|
|
|
|
|
#2634 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 162
|
Mo¿na na redukcji je¶æ tortille z bia³ej m±ki? Jedna ma 200 kcal.Bo kupi³am i muszê j± zu¿yæ.
A do omletu raz na jaki¶ czas dawaæ ³y¿kê bia³ej m±ki? Proszê o odp
|
|
|
|
#2635 | |
|
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
Nie jedz tego tonami przecie¿ ani dzieñ w dzieñ.Nie daj siê zwariowaæ
|
|
#2636 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na redukcji mozna jesc wszystko, lacznie z lodami czekoladowymi, jesli masz ujemny bilans ;-).
|
|
|
#2637 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2638 | |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 399
|
Cytat:
![]() ![]() A jak sprawa z wag±?
|
|
#2639 | |
|
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
|
|
#2640 |
|
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 113
|
Moje weekendowe, grillowe, lekkie i lu¼ne R
9.00 - pasta z tuñczyka, cebuli i ogórka kiszonego, du¿a bia³a bu³ka z mas³em, szklanka mleka 2%... i spora ³y¿ka d¿emu (no, nie mog³am siê powstrzymaæ) 12.00 - przyzwoita porcja "curry" z kotletów sojowych, cukinii i papryki 13.00 - 19.00 - wy¿era na ¶wie¿ym powietrzu (tzn deszczu) - duuu¿o ostrej sa³atki meksykañskiej + 2 grillowane kotlety z indyka + mizeria + 2 plastry ¿ó³tego sera + niestety kilka chipsów i orzeszków solonych, gar¶æ s³onecznika 20.00 - mleko z otrêbami i suszonymi ¶liwkami Kto¶ oceni?
Nowe w±tki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:56.

) z kilkoma orzechami w³oskimi i byæ mo¿e wpadnie kawa³ek domowego sernika, ale nie wiem... orzechów powinna wpa¶æ gar¶æ

Ale nie pogniewa³abym siê gdyby kto¶ oceni³.