|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
Podziwiam was dziewczyny,
że podczas studiów na dziecko się zdecydowałyście, ja to w tym okresie szalałam i nie miałam ochoty na żadne zobowiązania ![]() i jeszcze pracujecie. Ja to leniwa jestem, chciałam iść na podyplomówke ale jak się dowiedziałam o ciąży to zrezygnowałam
|
#4082 |
|
Wtajemniczenie
|
diatoma, wszystkiego najlepszego!!!
|
|
|
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sorki ![]() Cytat:
![]() słaba by była ze mnie wtedy mama no i wyglądałam na 16 lat
|
|
#4084 | ||
|
Wtajemniczenie
|
czesc dziewczynki
wlasnie Was nadrobiłam, małego mam na rekach, probuje usnac ![]() Cytat:
wydaje mi sie ze Olus sie juz troche nudzi, zobaczymy jak zareaguje na mate diatoma wszystkiego najlepszego, ale i tak jestes mloda, ja w tym roku 29 ![]() Cytat:
![]() mały spi na rekach a jak go zaraz odłoze do łozeczka to pewnie beda oczy otwarte ide sprawdzic
|
||
|
|
|
#4085 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Diatoma sto lat sto lat Cytat:
bo potem będzie coraz ciezej... a na licencjacie to nawet nie myslalam o tym zeby miec dziecko Cytat:
i jak?
|
|
#4086 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak kucam i mam sie podniesc to mi oczy z orbit wylaza takie to nieprzyjemne![]() Dodatkowo mi tak tylek skroili, ze mam takie miejsce gdzie jest po prostu dziura, ktora chyba ma sie sama zasklepic, w co prawie nie wierze Polozne jak ogladaja mowia, ze jest ok i bedzie ok no ale to nie ich tylek![]() Zobaczymy... Ostateczna kontrola ma byc w 6 tygodniu i wtedy beda decydowac czy sie zagoilo czy nie, hmmm ![]() U nas tez juz byly pierwsze lzy, chyba w 4 albo 5 dniu, kiedy mu srodowiskowa z pietki krew pobierala... Strasznie plakal ![]() diatoma - wszystkiego naj, naj!!! Ja mam 31 i sie bardzo z tego ciesze Pewnie dlatego, ze wyjscia nie mam... Dziewczyny, jaka temperatura panuje w waszych domach albo tam gdzie jest akurat dziecko? Boje sie, ze u nas jest troche za chlodno, maly czesto kicha
07.05.2011, 13.17 - Sono diventata la mamma di Adriano!!!! Moj Nino 02.06.2014, 4.24 - Flavia e' con noi!!! Edytowane przez Anessa Czas edycji: 2011-05-15 o 20:56 |
|
|
|
|
#4087 | |
|
Zakorzenienie
|
Moja od 20 w łóżeczku leży,
ale przed chwilą się odzywała, nie śpi jeszcze ![]() Cytat:
my mieliśmy plan, że jak skończę studia to weźmiemy ślub a o dziecku to nawet nie myślałam
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
podobno (gdzieś czytałam ale zabijcie nie pamiętam teraz gdzie) dzieci kichaniem oczyszczają sobie po prostu drogi oddechowe i nie musi to oznaczać, że im zimno...
i rączki i nóżki też mogą mieć chłodne, raczej kark się powinno sprawdzać a temp powinna chyba być koło 21-23 stopni |
|
|
|
#4089 |
|
Zadomowienie
|
dziweczyny, moja mała nosi już ubranka na 3-6miesięcy!!!
ale właśnie zrozumiałam dlaczego, spotkałam znajomą której 5 miesięczne dziecię waży 5300 a moja 7 tygodniowa - 5540kg. Tym sposobem wiekszość ubranek nawet nie używanych idzie w odstawkę. Moja po tym skoku taka grzeczna że szok! Leży sobie to tu to tam, rozgląda się i ciągle gada i pięści ssie. Normalnie złote dziecko by było, gdyby nie to ze od 4-6 rano jej się chce gadać i uśmiechać, ale potem śpimy do 10
|
#4090 |
|
BAN stały
|
Dziewczyny tak czytam o tym pierwszysm usmiechu-moj maly szczerzy sie od urodzenia ogolnie taki mega smieszek jest non stop pokazuje te bezzebne dziasla ;-) To inne dzieciaki tak nie maja?? Bo nie rozumiem... Corka tez sie tak usmiechala od urodzenia wiec myslalam ze to normalne ;-/
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja mam chyba ten skok rozwojowy cały czas tylko na chwilę na rękach a jak się go odkładało minęło z 5-10 min i ryk i znów to samo. najchętniej cały dzień przy cycku bądź na rękach wykończona jestem. Teraz zasnął ok 19,30 po karmieniu i śpi do tej chwili może pośpi. ![]() a jutro nowy tydzień i znów muszę męczyć się sama .. eh.. kiedy moje dziecko zacznie ładnie spać ![]() wiem że na pewno się najada bo przytył ponad normę więc się najada mimo że karmie tylko piersią to pokarmu mam dużo( nic dziwnego jak on pobudza moją laktację jak co chwilę ssie nawet nigdy nawału nie miałam )my chcemy taki stojący kupić co reguluję się siłę nawilżania powietrza i ma funkcję jonizacji . Ale nie wiem jaki model .
|
|
|
#4092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kiedys myslalam, ze moja sie tak uśmiecha, ale jk już naprawdę sie tak stalo, to zauważyłam roznice przy świadomym śmieją sie usta i oczy i jest kontakt wzrokowy
|
|
#4093 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chyba pojde sie polozyc na chwilke, poki Nino spi. Nigdy nie wiadomo jaka noc nas czeka
|
|
#4094 | |
|
Zakorzenienie
|
laseczka, ja tez wiem co to nawał, bo moja córa pierwsze tygodnie non stop jadła
Cytat:
ja dziś ogarnęłam komodę niuńki, bo wyrosła już z 56 ![]() ale przez te 8 tygodni do opru wykorzystała te ciuszki a teraz już śpi ![]() dziś Ją wcześniej wykapaliśmy, bo padnięta jestem bo w nocy od 2 do 5 nie spałyśmy ![]() tylko kurde już slysze, że ma znowu gile w nosie znowu będzie się działo |
|
|
|
|
#4095 |
|
Zadomowienie
|
anessa my mamy od urodzenia malej od 19-22 sie waha w upaly bylo oczywiscie cieplej ale wtedy uchylalismy okno
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-05-15 o 21:27 |
|
|
|
#4096 | ||
|
Wtajemniczenie
|
oczywiscie odłożyłam i oczy otwarte i ryk, tak jest codziennie, ale przebrałam mu tyłeczek i dałam mu jeszcze butle, dojadł 40ml i padł, teraz śpi a ja idę się wykąpać
![]() Cytat:
![]() Cytat:
spadam dziewczynki
|
||
|
|
|
#4097 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja też ma gile, więcej niż do tej pory ![]() muszę jej nosek 2 razy dziennie oczyszczać jestem ciekawa jak będzie wyglądać sprawa kaszlu dzisiaj w nocy ![]() jeśli będzie kasłać to z rana dzwonię do przychodni się umówić na wizytę, najwyżej wyjdę na przewrażliwioną, ale będę spokojna a ponoć ten kaszel może mieć coś wspólnego ze szczepieniem
|
|
#4098 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie kolejny atak wieczornej histerii, po kąpieli jej się przypomniało i był drugi odcinek, na szczęście po wsadzeniu do marsupi zasnęła w sekundę
|
#4099 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4100 |
|
Zakorzenienie
|
w koncu prawie blizniaczki
|
#4101 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ---------- Cytat:
kurde ja mam cos podobnego po domu |
||
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to dlaczego ja myślałam że w 4 ???? ![]() zmykam spać, bo jakos głowa mnie rozbolała a nie wiadomo, ile moje dziecie zechce dzis pospać.....
Edytowane przez iweczka Czas edycji: 2011-05-15 o 21:43 |
|
|
|
|
#4103 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny, czy zaobserwowała któraś z Was taką gule pod pachą u dziecka? Jest to na tej rączce co szczepili w szpitalu. Z tego co na necie poczytałam to jest to właśnie efekt uboczny po szczepieniu i czasami się wchłania, a czasami się to nacina...dość spore, ok. 5cm
Kwiecień^Lancome, Prada, Burberry https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333 Edytowane przez Ahtaga Czas edycji: 2011-05-15 o 21:51 |
|
|
|
#4104 |
|
Zakorzenienie
|
My też już przeszliśmy na ciuszki 3-6. Leoś waży ponad 6 kg...i te ciuszki wcale nie są specjalnie za duże. Odrobinę tylko w nóżkach za długie, tak to w sam raz.
Do końca 3 miesiąca powinno. Nasz podwoił już tydzień temu Niedługo dźwigiem go będę podnosić z tymi moimi biednymi plecami....![]() Pochwalę się, że byłam druga pod względem liczby punktów z kolokwium Za 2 tygodnie zaliczeniowa masakra. Mam nadzieję, że zdążę się nauczyć![]() No i mały do jakiegoś czasu próbuje coś chwytać, nawet mu wychodzi, chociaż jeszcze te ruchy są bardzo nieskoordynowane, ale przeczesuje mi włosy i jak mu się uda to chwilę coś niezgrabnie przytrzyma w rączce No i litry śliny mu lecą z buzi :P
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-05-15 o 21:53 |
|
|
|
#4105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4106 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny probuje doczytac i odpowiedziec caly dzien i nie daje rady, maly caly dzien marudzi na cycu wisi i przysypia ja tez jakas niewyspana bardziej niz codzien pierwszy raz dzis sciagam laktatorem.. i jak ja to mleko malemu wyprodukuje?
Monti mam nadzieje ze problemy gastryczne poszly w sina dal |
|
|
|
#4107 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za laktacje Ty jestes taka dzielna podziwiam a jak tż pomaga??tesciowka przestala sie czepiac ??mama nadzieje ze tak
|
|
#4108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
i rozwies mokre reczniki w okoju jesli nie masz nawilzacza poltora tygodnis temu moja Ola wazyla 3122g a dzisiuaj 3600g
|
||
|
|
|
#4109 |
|
Zakorzenienie
|
Krusiak Majka też od urodzenia się śmieje,chociaż wiadomo...dopiero teraz świadomie
Pewnie będzie mały śmieszek ![]() Ahtaga mamy to samo-to chyba nic groźnego ![]() Montii dobrze,że już Cię nie 'goni' :P Ja dzisiaj cały dzień przeleniuchowałam z Majką w domu. Pogoda do d... więc nie miałyśmy wyboru. Wpadła sąsiadka,także dzień zaliczam do udanych. Maja oczywiście cały czas śpi,więc mam dla siebie sporo czasu ...jak miło Zmykam spac,trzeba wykorzystac te błogie chwile
|
|
#4110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
my już po karmieniu przed nocą, ciekawe, kiedy znów się obudzi
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:57.

HE HE 

jak kucam i mam sie podniesc to mi oczy z orbit wylaza takie to nieprzyjemne

wykończona jestem. Teraz zasnął ok 19,30 po karmieniu i śpi do tej chwili może pośpi. 

tak myslalam bo wasze dzieciary bardzo podobne sa
za laktacje Ty jestes taka dzielna podziwiam a jak tż pomaga??tesciowka przestala sie czepiac ??mama nadzieje ze tak