Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 06:18   #3181
pestka78
Rozeznanie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość

co do szyjki to aj niesttey nie pomoge bo wiemt tylko tyle że jest ok, a ile mierzy to nie mam pojęcia

Malgosia, jak te wycieki jest lepiej? Ja też czasami mam mega mokro, ale to śluz raczej, chociaż bardziej wodnisty.

agnieszka, a dlaczego poprawiasz prace męża? Rozumiem pomóc, no ale bez przesady niestety czasami takie egzaminy robią, masakra. Ale zdacie, na pewno

archinta odpuść i później sobie zdasz ten egzamin i już, nie ma co się przejmować weźniesz ze sobą maluszka i kogoś do pomocy i dacie rade
JA co do długosci szyjki tez nie mam pojęcia, ale po 10 bede u lekarza dzis to zapytam.... Też mam tam bardzo mokro nieraz.... Nie straszcie dziewczyny ze moze byc cos nie tak...

Dziewczyny nauka nie zając- nie ucieknie Jak mawiał mój dziadek Ale oczywiscie rozumiem ze Wam zalezy i wierzę ,że szybciej czy później uda się....

---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ----------

A teraz co u mnie...weekend minął jak zawsze za szybko, tz przjechał w sobote i nie zdazyłam sie nim nacieszyc nawet Bylismy w ikei wybrac meble do kuchni, kuchenke i lodówke Nie przeszlismy juz bez emocji przez dział dziecięcy) Poogladalismy, ale co do łózeczka i dodatków jeszcze nie zdecydowalismy. Ogladalismy takze jezdzace po markecie wózki i chyba zdecydujemy sie na x-landera.... Co o nim myslicie?

A wieczorkiem poczułam w koncu delikatne uderzenia Tz dał szybko reke i tez poczuł
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 06:19   #3182
acelinka
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

pesteczko, moim zdaniem x-landery sa super wyglądowo mi bardzo odpowiadają, i chyba nie słyszałam ani jednej złej opinii o nich, same dobre
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 06:31   #3183
Aiszka22
Raczkowanie

Dzień dobry mamuśki

Jak weekend minął? Po ilości postów widzę, że dobrze Ja tylko wpadłam się przywitać i zaraz uciekam na uczelnię.

Małgosiu daj znać koniecznie co z tym cieknięciem. Ale nie ma co się martwić na zapas - ja miałam dwa takie poważne wycieki (miałam mokre całe majtki i trochę spodni) i kilka mniejszych, okazało się, że to wydzielina ciążowa. Ale na Twoim miejscu poszłabym to skonrolować, bo lekarz mi mówił, że jeśli to by były wody (a jakiś procent szans jest) to jest to bardzo niebezpieczne. Więc trzymam kciuki

No to miłego dnia dziewczyny!
Aiszka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 06:33   #3184
anetika
Rozeznanie

Witajcie - zaraz zmykam na badanie także trzymajcie kciuki
Wczoraj wieczorem miałam jakąś awarię internetu i nie mogłam wejść na żadną stronkę - dobrze, że dużo nie naprodukowałyście to nie mam dużo do nadrabiania
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Do HCV nie trzeba być na czczo, ale ja oprócz tego badania robię też ASPAT, ALAT i bilirubinę, a do tego już muszę być na czczo
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
a mogę wiedzieć dlaczego u Ciebie HCV i czy miałaś skierowanie?
Bo ja pisałam dlaczego, ale lekarz kazał mi na własną rękę je zrobić, a jak się dowiem (choćby od was) że mogę dostać skierowanie to niech mnie w pocałuje, niech daje skierowanie a nie

Sorki że się wypytuję, ale denerwuje mnie ten gin, jakby mógł to by jak najmniej badań robił, mało co mi mówi, piszecie o długościach szyjek a ja o swojej nic nie wiem, mam nadzieję że to usg co mnie czeka już porządne będzie i dokładne dla dzidziusia
Ja chodzę na NZF, jednak mimo to gin zlecał mi różne badania, które robiłam za darmo, a miałam ich na prawdę duuużo (gdzieś chyba w 1 wątku wypisywałam wszystkie jakie miałam). Teraz zlecił mi HIV bo po prostu zapytał się czy chcę robić - powiedziałam, że tak, a co do HCV to można powiedzieć, że sama poprosiłam go o te badanie, bo wspomniałam, że na 3 roku studiów przez około pół roku mieszkałam z dziewczyną zarażoną HCV, wcześniej o tym nie myślałam, ale jak powiedziałam o tym ginowi powiedział, że lepiej zrobić i bez żadnego ale dał skierowanie Ale ten mój gin jest w ogóle inny - typowy lekarz z powołania, do każdej pacjentki pochodzi indywidualnie, wizyta trwa 30-40 minut mimo, że przychodnia zapisuje kobiety co 15 minut, to on przyjmuje je często nawet 3 godziny dłużej, bo dla każdej chce mieć tyle samo czasu... Ależ się rozpisałam

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 06:37   #3185
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
pesteczko, moim zdaniem x-landery sa super wyglądowo mi bardzo odpowiadają, i chyba nie słyszałam ani jednej złej opinii o nich, same dobre
Więc wózek wybrany juz mamy...tylko odpowiedni model teraz

Wczoraj mój tz zasmutał ze nie bedzie synka i nie bedzie mógł MU kupowac kolejek, samolocików itd....oczywiscie myslał o sobie..... A potem jak stalismy w kolejce do wc to powiedział: no...z córeczką to chociaz to mnie ominie)hihihih
Stary 2011-05-16, 07:00   #3186
acelinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pestka78 Pokaż wiadomość
Więc wózek wybrany juz mamy...tylko odpowiedni model teraz

Wczoraj mój tz zasmutał ze nie bedzie synka i nie bedzie mógł MU kupowac kolejek, samolocików itd....oczywiscie myslał o sobie..... A potem jak stalismy w kolejce do wc to powiedział: no...z córeczką to chociaz to mnie ominie)hihihih
e tam dziewczynka też się może bawić kolejką! nie uogólniajmy, chrześniaczka tż'ta lubi latać z młotkiem, a tez ktoś by pomyślał ze to chłopięca zabawka

a na temat wózka to może poczytaj opinie na necie ja dzisiaj po pracy chce sobie podrukowac wózki które mi się podobają i ich opisy żeby sobie wieczorkiem tż powrównać

Uciekam bo za 15 minut musze wychodzić, a jestem jeszcze w szlafroku

Miłego dnia!
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:05   #3187
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Hejka dziewczęta poniedzialkowoja juz od 7mej w pracy, jestem dziś na sali obsługi i właśnie wkurzył mnie jeden podatnik, się pluje, że mu nie przypominamy o płaceniu podatków przez 5 lat wrrale się wkurzylam, już się chyba nie nadaję do obsługi ludzidobrze, że tylko do 10tej jestem na sali

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
oj niełatwy temat, ale mnie pożądanie właśnie z nagością się nie kojarzy, nagość to krok dalej ... a może cos na zasadzie jakichś dwuznacznych układów dłoni( dmaskiej i męskiej). albo takie krople potu spływające po damskim brzuszku? no nie wiem, to takie moje skojarzenia tylko

aha, znalazłam taką rozpiskę ciąży dokładną, jak sobie wzięłam kalendarz, policzyłam to wszystko co do dnia się zgadza, możne wam się przyda

"Prawidłowa ciąża trwa 40 tygodni. Odpowiada to trzem trymestrom lub 9 miesiącom. Jak dokładnie wygląda podział czasowy?
Podział ciąży na trymestry
  • I trymestr – rozpoczyna się w pierwszym dniu ostatniej miesiączki i trwa do 13 tygodnia ciąży. Na pierwszy trymestr składają się 1, 2 i 3 miesiąc ciąży.
  • II trymestr – trwa od 14 do 26 tygodnia ciąży. Składają się na niego kolejne trzy miesiące ciąży, czyli 4, 5 i 6 miesiąc.
  • III trymestr – trwa od 27 do 40 tygodnia ciąży lub do czasu porodu (przyjmuje się za normę urodzenie 2 tygodnie przed jak i 2 tygodnie po terminie, czyli poród może odbyć się między 38 a 42 tygodniem).
Podział ciąży na miesiące
  • 1 miesiąc – 0-4 tydzień ciąży,
  • 2 miesiąc – 5-9 tydzień ciąży,
  • 3 miesiąc – 10-13 tydzień ciąży,
  • 4 miesiąc – 14-18 tydzień ciąży,
  • 5 miesiąc – 19-22 tydzień ciąży,
  • 6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
  • 7 miesiąc – 27-31 tydzień ciąży,
  • 8 miesiąc – 32-36 tydzień ciąży,
  • 9 miesiąc – 37-40 tydzień ciąży. "
to zaczynam 5 miesiąc
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:05   #3188
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
e tam dziewczynka też się może bawić kolejką! nie uogólniajmy, chrześniaczka tż'ta lubi latać z młotkiem, a tez ktoś by pomyślał ze to chłopięca zabawka

a na temat wózka to może poczytaj opinie na necie ja dzisiaj po pracy chce sobie podrukowac wózki które mi się podobają i ich opisy żeby sobie wieczorkiem tż powrównać

Uciekam bo za 15 minut musze wychodzić, a jestem jeszcze w szlafroku

Miłego dnia!
Czytam i czytam własnie, ale na żywo tez dobrze zobaczyc Czekam więc tez na Twoją wieczorną opinie po rozmowie z tz

Oglądam tez linki które wkleiła Natka odnośnie leginsów 3/4 i nie wiem na które się zdecydowac

Miłego dnia Acelinko

Edytowane przez pestka78
Czas edycji: 2011-05-16 o 07:20
Stary 2011-05-16, 07:12   #3189
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
mi się wydaje że teraz ogólnie taka kwiatowa moda jest

dokładnie, kwiaty sa teraz na wszystkim

mnie jakoś nigdy na dyskoteki specjalnie nie ciągnęło a teraz akurat bym sobie poszła

zawsze tak jest

Ale słodko, uwielbiam takie dzieciowie obślinione buziaki, Wojtas takie daje
a swoją drogą mówiąc o Wojtasku to się zastanawiam jak ja bez niego wytrzymam jak przestane do niego chodzić, przecież to takie "moje dziecko"

ja tez lubię narzekam dla zasady i nie dziwię Ci się z Wojtaskiem - dzien w dzien się opiekujesz, mozna takie dziecko na pewno pokochac. może będziesz go odwiedzać z niunią?

lausanne, wiesz kiedyś nad ciążą się nikt nie rozpieszczał i pewnie stąd podejście mamy. A Wiadomo że te problemy które małaś łatwo mogą wrócić jeśli zaczniesz się przemęczać. Odpoczywaj nadal ile możesz, tż bardzo dobrze zrobił że porozmawiał z mamą

odpoczywam, odpoczywam a z małża to też jestem dumna
Cytat:

ło matko ile naskrobałyscie...jestem na stronie 103
nadrabiaj, nadrabiaj

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Wiecie ze nie zasnęłam ani godziny? ani minuty? mecze sie caly czas i chodze jak ten cien po domu, zaczyna sie robic jasno, ludzie zaraz zaczna wstawac a ja bede sie słaniała znowu caly dzien, ehhhh a tak w ogole to dzien dobry mamusie
lu Ty się zamęczysz. A mówilas ginowi? moze sa jakieś bezpieczne ziołowe herbatki na sen czy cholera wie co?

Cytat:

Ogladalismy takze jezdzace po markecie wózki i chyba zdecydujemy sie na x-landera.... Co o nim myslicie?

A wieczorkiem poczułam w koncu delikatne uderzenia Tz dał szybko reke i tez poczuł
co do wyglądu wozeczka to na pewno każdy ma swoje zdanie - mnie akurat one podchodzą - za to nie można im na pewno nigdy zarzucić że nie sa dobre Z tego co wiem to świetna marka

i brawo dla kolejnego kopiącego dzidziola

a ja zaraz mykam na badania, znów ta morfologia, eh...
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:19   #3190
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
co do wyglądu wozeczka to na pewno każdy ma swoje zdanie - mnie akurat one podchodzą - za to nie można im na pewno nigdy zarzucić że nie sa dobre Z tego co wiem to świetna marka

A ja do gina....zobaczymy co mi powie z tym cukrem w moczu..... Trzymam kciuki za badania
Stary 2011-05-16, 07:34   #3191
tusia872
Zadomowienie

Witam dziewczynki:cmok:

ojjj nie mam siły tyle nadrabiac zaczełam ale ciezko mi to szło:D

AA2 czytałam co pisałas o tych targach i dobrze sie stało ze jednak nie pojechałam jakos w sobote od rana strasznie mnie głowa bolała i nie miałam siły nigdzie isc:mad:
dobrze ze sie nie zmusiłam bo tylko bym załowała:pala: a z tymi badaniami 4D to powinni napisac ze to od 22 tygodnia :pala:

ale ja mam umowione USG 3D juz za tydzien:jupi: :jupi: :jupi:

diewczyny jaka jest różnica miedzy 3D a 4D:confused:

nie pojawiły sie obrazki:(

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."

Edytowane przez tusia872
Czas edycji: 2011-05-16 o 07:35
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:55   #3192
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
hej ja sie biore za andrabianie wczorajszego dzionka

laullaby biedna z tym spaniem jesteś. a Ty masz zwolnienie czy pracujesz? Jeśli pracujesz to może warto pomyśleć o zwolnieniu, może chociaż w dzień umiałabyś troszke odespać
Pracuje caly czas dzisiaj cos czuje, padne po 17 i moze sie przespie chociaz chwilke

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Hejka dziewczęta poniedzialkowoja juz od 7mej w pracy, jestem dziś na sali obsługi i właśnie wkurzył mnie jeden podatnik, się pluje, że mu nie przypominamy o płaceniu podatków przez 5 lat wrrale się wkurzylam, już się chyba nie nadaję do obsługi ludzidobrze, że tylko do 10tej jestem na sali

to zaczynam 5 miesiąc
Nom, sa ludzie i klienci

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
nadrabiaj, nadrabiaj

lu Ty się zamęczysz. A mówilas ginowi? moze sa jakieś bezpieczne ziołowe herbatki na sen czy cholera wie co?

Taaa, miala byc melissa ale dooopa tam, wykupie ta recepte na relanium, bo nie ogarne i daj znac co i jak po badaniach
Stary 2011-05-16, 08:07   #3193
anciaahk
kosmitka

Witajcie po weekendzie. Zanim Was nadrobię (pewnie wieczorem) napiszę tylko,. że wizyta przebiegła w porządku, wszystkie wyniki i pomiary są w normie. A Franuś waży już 740 gram .
Miłego dnia, teraz spadam do książek a wieczorkiem będę nadrabiać.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:10   #3194
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Witajcie po weekendzie. Zanim Was nadrobię (pewnie wieczorem) napiszę tylko,. że wizyta przebiegła w porządku, wszystkie wyniki i pomiary są w normie. A Franuś waży już 740 gram .
Własnie miałampisac gdzie się podziewasz Babeczko!!!!!!!!! To dobrze ze wszystko ok Ócz się ócz...hihihi... A potem do nasz szybciutko.... Alllle Franuś już duuuży

Ja zastanawiam się nad kremikami:
mustela, palmers czy fissan? pomóżcie proszę bo chyba 3 kupię
Stary 2011-05-16, 08:14   #3195
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Super, że dałaś znać i dobrze że nie podałaś numeru bo byśmy Cię zamęczyły pytaniami

Ledwo się zwlokłam z łóżka po tym siedzeniu do 1:30

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:22   #3196
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
gratki za wizyte

powodzenia w nauce

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:27   #3197
pestka78
Rozeznanie

Z innej beczki.....w pytaniu na śniadanie rodzinka z 21 dziecmi!!!!!!!!! Kobieta wszystkie urodziła
Stary 2011-05-16, 08:32   #3198
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,

O wg tego co wkleiłyście od jutra ruszam z 6 miesiącem. To już? Niemożliwe

---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ----------

Cytat:
Z innej beczki.....w pytaniu na śniadanie rodzinka z 21 dziecmi!!!!!!!!! Kobieta wszystkie urodziła
Mam wrażenie że za 3-4miesiące będziemy ją podziwiać

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:33   #3199
pestka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,

O wg tego co wkleiłyście od jutra ruszam z 6 miesiącem. To już? Niemożliwe
hihihi.... czas leci jak szalony Ja od jutra zaczynam 22 tydzien.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość

Mam wrażenie że za 3-4miesiące będziemy ją podziwiać
Ja ich juz podziwiam.... Urodzic to jedno, ale wychowac....
Stary 2011-05-16, 08:35   #3200
cheakyrockchick
Raczkowanie

dzien doberek mamuski,

nie mam szans na nadrobienie waszych postow. ostatnio bylam chyba na 44 stronie.

Cytat:
Własnie miałampisac gdzie się podziewasz Babeczko!!!!!!!!! To dobrze ze wszystko ok Ócz się ócz...hihihi... A potem do nasz szybciutko.... Alllle Franuś już duuuży

Ja zastanawiam się nad kremikami:
mustela, palmers czy fissan? pomóżcie proszę bo chyba 3 kupię
jesli chodzi o krem przeciwko rozstepom to ja uzywam palmersa. jestem z niego zadowolona ale troszke jego zapach mi przeszkadza.
Stary 2011-05-16, 08:37   #3201
aa2
Zakorzenienie

dzień dobry melduje sie i ja
Pestka ja sie też zastanawiam nad xlanderem
Cytat:
Napisane przez tusia872 Pokaż wiadomość
Witam dziewczynki

ojjj nie mam siły tyle nadrabiac zaczełam ale ciezko mi to szło

AA2 czytałam co pisałas o tych targach i dobrze sie stało ze jednak nie pojechałam jakos w sobote od rana strasznie mnie głowa bolała i nie miałam siły nigdzie isc
dobrze ze sie nie zmusiłam bo tylko bym załowała a z tymi badaniami 4D to powinni napisac ze to od 22 tygodnia

ale ja mam umowione USG 3D juz za tydzien

diewczyny jaka jest różnica miedzy 3D a 4D

nie pojawiły sie obrazki
kochana 3 d od 4d różni sie tym ze 4d masz widoczny ruch

Nowocześniejsze aparaty USG umożliwiają trójwymiarową rekonstrukcję obrazu płodu i wnętrza macicy, nawet w czasie rzeczywistym, uwidaczniającą ruchy płodu. Dzięki badaniu trójwymiarowemu 3D możliwe jest nie tylko uzyskanie pięknego obrazu dziecka zrozumiałego dla obserwującej badanie kobiety ciężarnej, ale również uzyskanie przekrojów anatomicznych niedostępnych w badaniu dwuwymiarowym, ułatwiających rozpoznanie wad wrodzonych.
Tak zwane obrazowanie 4D to obrazowanie trójwymiarowe w czasie rzeczywistym, umożliwiające obserwację ruchów płodu, pracy serca, dostarczające wielu informacji niedostępnych w badaniach tradycyjnych, dostępne na najnowocześniejszych aparatach. Dzięki temu badaniu łatwiejsze jest uwidocznienie pewnych cech płodu, które mogą świadczyć o różnych chorobach, między innymi genetycznych.

Cytat:

super kochana ze wizyta przebiegła ok, juz nie mogłyysmy sie doczekac wieści od Ciebie nawet chciałysmy pisac ale nei zostawiłas swoich naiarów
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:59   #3202
kiciulec
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to kiciulec

ale miałam sen dzisiaj
Śniło mi się, że wiozłam w wózku moje małe. Pamiętam, że to była gondola, ale tył na przód i bardzo nisko była :P Ale za to w pięknym turkusowym kolorze. A że była tył an przód to musiałam obejść wózek żeby do niego zajrzeć. A jak zajrzałam to zobaczyłam dziecko(moje) ale już takie większe, bo siedziało i wyobraźcie sobie, że śpiewało "aa kotki dwa" Nawet takie malutkie ząbki było widać. I jasne włoski- czyli nie po mnie
kiciulec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:00   #3203
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Super cos Ty, żadnych lupów, on mowi ze zawsze jak złowia rybke to daja jej buzi i wypuszczaja z powrotem do wody
hahah spytam się swojego czy tak robi
mój za to to mówi że "jedzie na ryby nie po ryby"
wczoraj się męczył w domu , brzydka pogoda była to nawet na 2-3 godzinki nie było mowy jechać .

A takie pytanko czy wy też się mniej wnerwiacie na swoich TŻ ? Ja na swojego nawet nie potrafię się gniewać 5 minut. W sobotę to myslałam że podskoczy z radości, jak mówiłam żeby jechał na kawalerski co będzie ze mną cały czas siedział, a potem jak z przejęciem mi opowiadał, że nawet ładnych dziewczyn nie było hahah

Cytat:
Malgosia, jak te wycieki jest lepiej? Ja też czasami mam mega mokro, ale to śluz raczej, chociaż bardziej wodnisty.
Lepiej, praktycznie nic nie cieknie wydaje mi sie to takie jednorazowe, mąż się śmieje że to przez te hektolitry płynów których piję
Zmienił teraz myślenie , bo mówił że jak wróci do domu "to albo śpię albo jem" to teraz "spię albo coś piję"

Cytat:
Napisane przez Aiszka22 Pokaż wiadomość
Małgosiu daj znać koniecznie co z tym cieknięciem. Ale nie ma co się martwić na zapas - ja miałam dwa takie poważne wycieki (miałam mokre całe majtki i trochę spodni) i kilka mniejszych, okazało się, że to wydzielina ciążowa. Ale na Twoim miejscu poszłabym to skonrolować, bo lekarz mi mówił, że jeśli to by były wody (a jakiś procent szans jest) to jest to bardzo niebezpieczne. Więc trzymam kciuki

No to miłego dnia dziewczyny!
Pojadę dziś na oddział, zapytam się gina co i jak tam, pewnie mnie zbada na dyżurze ale to lepiej

Cytat:
wow ale wielkolud
witaj ponownie

coś jeszcze miałam się zapytać i zapomniałam

aa wiem

Czy ciężko wam w nocy się przekręcać na drugi bok ? Ja tylko słyszę jak mi kości strzelają i trochę bólu jest przy brzuchu , ale to takie rozbudzające w nocy no i najlepiej mi na plecach z podwiniętymi nogami, zmuszam się do tego lewego boku, ale mi nie idzie teraz, a zawsze spałam tak, a jak przerzuce się na prawy to dziecię moje mnie kopię , czuje tatusia po tej stronie czy jak

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:02   #3204
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

nastrój nadal kiepski,no ale trzeba się jakoś trzymać:/Już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty-będzie usg połówkowe.W ogóle to mi tak jakoś dziwnie, nie czuję się, jakbym była w ciąży, przecież na tym etapie powinnam już czuć cokolwiek?

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:08   #3205
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
hahah spytam się swojego czy tak robi
mój za to to mówi że "jedzie na ryby nie po ryby"
wczoraj się męczył w domu , brzydka pogoda była to nawet na 2-3 godzinki nie było mowy jechać .

A takie pytanko czy wy też się mniej wnerwiacie na swoich TŻ ? Ja na swojego nawet nie potrafię się gniewać 5 minut. W sobotę to myslałam że podskoczy z radości, jak mówiłam żeby jechał na kawalerski co będzie ze mną cały czas siedział, a potem jak z przejęciem mi opowiadał, że nawet ładnych dziewczyn nie było hahah

Lepiej, praktycznie nic nie cieknie wydaje mi sie to takie jednorazowe, mąż się śmieje że to przez te hektolitry płynów których piję
Zmienił teraz myślenie , bo mówił że jak wróci do domu "to albo śpię albo jem" to teraz "spię albo coś piję"

Pojadę dziś na oddział, zapytam się gina co i jak tam, pewnie mnie zbada na dyżurze ale to lepiej

wow ale wielkolud
witaj ponownie

coś jeszcze miałam się zapytać i zapomniałam

aa wiem

Czy ciężko wam w nocy się przekręcać na drugi bok ? Ja tylko słyszę jak mi kości strzelają i trochę bólu jest przy brzuchu , ale to takie rozbudzające w nocy no i najlepiej mi na plecach z podwiniętymi nogami, zmuszam się do tego lewego boku, ale mi nie idzie teraz, a zawsze spałam tak, a jak przerzuce się na prawy to dziecię moje mnie kopię , czuje tatusia po tej stronie czy jak
kochana no ja juz pisałam parę razy ze jak śpię to nie dość ze bolą mnie boki to jak się przekręcam ro tak śmiesznie mi coś strzela i boje sie ze zrobię coś dzidzi czasem kłade sie na chwile na plecach i zginam nogoi poleże tak chwile i z powrotem na boczek

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
nastrój nadal kiepski,no ale trzeba się jakoś trzymać:/Już nie mogę się doczekać czwartkowej wizyty-będzie usg połówkowe.W ogóle to mi tak jakoś dziwnie, nie czuję się, jakbym była w ciąży, przecież na tym etapie powinnam już czuć cokolwiek?
kochana nie smutaj sie
ja jestem na podobnym etapie i tez nie czuje sie jak w ciąży
miałam co prawda jakies bulgotki itd ale mało i delikatne wiec nei wiem czy sie zalicza
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:21   #3206
kasiuleczkakuleczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
To przez zmartwienia Ja też mam podły nastrój choć moje "problemy" w porównaniu z Twoimi to pestka (jeśli się nie mylę, tata choruje?)
Nie czujesz ruchów? To też na pewno wina stresu i nerwów.

Ja mam tyle na głowie, że też jakoś się na ciąży nie skupiam...
Wrzesień coraz bliżej, najpierw optymistycznie cieszyłam się na poród, przeprowadzkę... Teraz patrzę na to pesymistycznie i nie wiem jak to wszystko pogodzimy... Uświadomiłam sobie, że 6tys muszę jeszcze we wrześniu na mieszkanie wpłacić... (co z tego, że to 1wypłata męża) jak mi pieniędzy wciąż brak... z każdej strony "pasożyty" mnie otaczają...
Tyle wydatków przed nami... może jakimś cudem do końca roku wprowadzimy się do naszego mieszkania, bo jak iść mieszkać na niegotowe (kuchnia musi być urządzona!)
Tęskno mi za mężulkiem już 4tyg w Niemczech siedzi i jeszcze raz tyle przed nami (bo w połowie czerwca ma przyjechać)
Zaplanowaliśmy sobie, że zwrot podatku z Niemiec dostaniemy, będzie kasa na urządzenie się i na to żeby spokojnie jak się Amelka urodzi z miesiąc z nami posiedział... a jak narazie jesteśmy daleko w
Już nam jeden babsztyl coś załatwiał, to wymyśliła nagle, że w kopercie do Niemiec mam jej 150euro wysłać - chora jakaś! Wysłałam jej przelewem pocztowym (70zł wydałam) a ona tego nie odebrała - jakaś nieuczciwa menda!
Teraz znów trzeba papiery załatwiać, bez męża nic nie załatwie... Na kasę czeka się 4-8tyg a nawet 6miesięcy! Znając nasze szczęście będziemy czekać najdłużej...
Sama z Amelką będę jak się urodzi a tatuś na zdjęciach dziecko zobaczy... echhh nic nie idzie po naszej myśli

KOPNIACZKI AMELECZKI
kasiuleczkakuleczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:30   #3207
anetika
Rozeznanie

Uhh wróciłam z badań - jak dla mnie ta glukoza nie była tak obrzydliwa jak to sobie wyobrażałam - fakt nie za dobre, ale znośne I na szczęście nic mnie po niej nie mdliło czy coś takiego

Cytat:
Gratuluję udanej wizyty i dużego chłopczyka Miłej nauki
Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Sama z Amelką będę jak się urodzi a tatuś na zdjęciach dziecko zobaczy... echhh nic nie idzie po naszej myśli
Kochana może jeszcze wszytko się ułoży po Twojej myśli

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:33   #3208
bianeczkaa
Zakorzenienie

Witam was
Miałam robić obiad ale musiałam się pochwalić Byłam w Tesco dzisiaj po zakupy i zaszłam na dział dzidziusiowy. Wziełam spodenki do kompletu bo właśnie przecenili ale przeszłam też na gadżety i patrze, sterylizator za 37,5 Na 5 butelek, smoczki, pokrywki, fajny duży, wejdą też tależyki i inne rzeczy. Obok stoi formowy na jedną butelkę za 199 zł aż kucnęłam żeby przeczytać na cenach czy to na pewno to. No i go kupiłam. Za 37,5 to prawie za darmo. Może to i seria Tesco ale mam kilka urządzeń z tej serii i jestem z nich o wiele bardziej zadowolona niż z tych drogich markowych. Do tego jeszcze pojemnik do przewożenia terylnych przedmiotów za 6 zł. Oczywiście mój tż "po co ci, nie możesz umyć pod kranem?" Męskie myślenie... Widziałam też fajne woreczki do przechowywania odciągnietego pokarmu za 6 zł chyba W ogóle dużo fajnych rzeczy jest w tej serii, np nakładki na sutki żeby mleko nie ciekło za 15 zł to dużo?

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:38   #3209
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
To przez zmartwienia Ja też mam podły nastrój choć moje "problemy" w porównaniu z Twoimi to pestka (jeśli się nie mylę, tata choruje?)

Wrzesień coraz bliżej, najpierw optymistycznie cieszyłam się na poród, przeprowadzkę... Teraz patrzę na to pesymistycznie i nie wiem jak to wszystko pogodzimy... Uświadomiłam sobie, że 6tys muszę jeszcze we wrześniu na mieszkanie wpłacić... (co z tego, że to 1wypłata męża) jak mi pieniędzy wciąż brak... z każdej strony "pasożyty" mnie otaczają...
Tyle wydatków przed nami... może jakimś cudem do końca roku wprowadzimy się do naszego mieszkania, bo jak iść mieszkać na niegotowe (kuchnia musi być urządzona!)
Tęskno mi za mężulkiem już 4tyg w Niemczech siedzi i jeszcze raz tyle przed nami (bo w połowie czerwca ma przyjechać)
Zaplanowaliśmy sobie, że zwrot podatku z Niemiec dostaniemy, będzie kasa na urządzenie się i na to żeby spokojnie jak się Amelka urodzi z miesiąc z nami posiedział... a jak narazie jesteśmy daleko w
Już nam jeden babsztyl coś załatwiał, to wymyśliła nagle, że w kopercie do Niemiec mam jej 150euro wysłać - chora jakaś! Wysłałam jej przelewem pocztowym (70zł wydałam) a ona tego nie odebrała - jakaś nieuczciwa menda!
Teraz znów trzeba papiery załatwiać, bez męża nic nie załatwie... Na kasę czeka się 4-8tyg a nawet 6miesięcy! Znając nasze szczęście będziemy czekać najdłużej...
Kochana,zobaczysz, w końcu wyjdziecie na prostą, dobrze, że macie w ogóle jakiekolwiek możliwości-swoje mieszkanie, urządzanie go, pociesz się, ze nie wszyscy tak mają
Ta babka, to faktycznie dziwna, może myślała, że w kopercie jest bomba?
Zgadza się, u mnie,sprawa z tatą, no i zawirowania finansowe u moich sióstrWiecznie to samo

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:40   #3210
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, ja z rodzicami jak nie mieliśmy gdzie mieszkać to się wprowadziliśmy na gołe posadzki, w domu schodów nie było, gazu, ciepłej wody Mój tż jak się jego rodzice budowali mieszkał w pomieszczeniu, gdzie teraz mają parnik więc perspektywa wprowadzenia się do domu gdzie brakuje paru rzeczy jest luksusem Jesli chodzi o podatek, to ja go sobie sama załatwiłam, wysyłałam dokumenty bezpośrednio do ich US (formularze znalazłam w necie) i nie bawiłam sie w żadnych pośredników. A wysłałam zwykłym poleconym priorytetem Na czek czekałam krótko, a w banku załatwili mi to w 3 miesiace niecałe Ja to się już nie nastawiam nigdy na jakieś extra pieniadze bo nigdy z tego nic nie wychodzi, zawsze sie okazuje, że będą później.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości