|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
Dziewczyny nauka nie zając- nie ucieknie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:18 ---------- Poprzedni post napisano o 07:12 ---------- A teraz co u mnie...weekend minął jak zawsze za szybko, tz przjechał w sobote i nie zdazyłam sie nim nacieszyc nawet ![]() ![]() ![]() A wieczorkiem poczułam w koncu delikatne uderzenia ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3182 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
pesteczko, moim zdaniem x-landery sa super
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3183 |
Raczkowanie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() Jak weekend minął? Po ilości postów widzę, że dobrze ![]() Małgosiu daj znać koniecznie co z tym cieknięciem. Ale nie ma co się martwić na zapas - ja miałam dwa takie poważne wycieki (miałam mokre całe majtki i trochę spodni) i kilka mniejszych, okazało się, że to wydzielina ciążowa. Ale na Twoim miejscu poszłabym to skonrolować, bo lekarz mi mówił, że jeśli to by były wody (a jakiś procent szans jest) to jest to bardzo niebezpieczne. Więc trzymam kciuki ![]() No to miłego dnia dziewczyny! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 | ||
Rozeznanie
|
Witajcie - zaraz zmykam na badanie także trzymajcie kciuki
![]() Wczoraj wieczorem miałam jakąś awarię internetu i nie mogłam wejść na żadną stronkę - dobrze, że dużo nie naprodukowałyście to nie mam dużo do nadrabiania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3185 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wczoraj mój tz zasmutał ze nie bedzie synka i nie bedzie mógł MU kupowac kolejek, samolocików itd....oczywiscie myslał o sobie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a na temat wózka to może poczytaj opinie na necie ![]() ![]() Uciekam bo za 15 minut musze wychodzić, a jestem jeszcze w szlafroku ![]() Miłego dnia! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3187 | |
Wtajemniczenie
|
Hejka dziewczęta poniedzialkowo
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3188 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Oglądam tez linki które wkleiła Natka odnośnie leginsów 3/4 i nie wiem na które się zdecydowac ![]() Miłego dnia Acelinko ![]() Edytowane przez pestka78 Czas edycji: 2011-05-16 o 07:20 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3189 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() i brawo dla kolejnego kopiącego dzidziola ![]() a ja zaraz mykam na badania, znów ta morfologia, eh... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 |
Zadomowienie
|
Witam dziewczynki:cmok:
ojjj nie mam siły tyle nadrabiac zaczełam ale ciezko mi to szło:D AA2 czytałam co pisałas o tych targach i dobrze sie stało ze jednak nie pojechałam jakos w sobote od rana strasznie mnie głowa bolała i nie miałam siły nigdzie isc:mad: dobrze ze sie nie zmusiłam bo tylko bym załowała:pala: a z tymi badaniami 4D to powinni napisac ze to od 22 tygodnia :pala: ale ja mam umowione USG 3D juz za tydzien:jupi: :jupi: :jupi: diewczyny jaka jest różnica miedzy 3D a 4D:confused: nie pojawiły sie obrazki:(
Edytowane przez tusia872 Czas edycji: 2011-05-16 o 07:35 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3193 |
kosmitka
|
Witajcie po weekendzie. Zanim Was nadrobię (pewnie wieczorem) napiszę tylko,. że wizyta przebiegła w porządku, wszystkie wyniki i pomiary są w normie. A Franuś waży już 740 gram
![]() Miłego dnia, teraz spadam do książek a wieczorkiem będę nadrabiać.
![]() |
#3194 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Ja zastanawiam się nad kremikami: mustela, palmers czy fissan? pomóżcie proszę bo chyba 3 kupię ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ledwo się zwlokłam z łóżka po tym siedzeniu do 1:30 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3196 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() powodzenia w nauce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3197 |
Rozeznanie
|
Z innej beczki.....w pytaniu na śniadanie rodzinka z 21 dziecmi!!!!!!!!! Kobieta wszystkie urodziła
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3198 | |
Zakorzenienie
|
6 miesiąc – 23-26 tydzień ciąży,
O wg tego co wkleiłyście od jutra ruszam z 6 miesiącem. To już? Niemożliwe ![]() ---------- Dopisano o 09:32 ---------- Poprzedni post napisano o 09:29 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Ja ich juz podziwiam.... Urodzic to jedno, ale wychowac.... |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3200 |
Raczkowanie
|
dzien doberek mamuski,
nie mam szans na nadrobienie waszych postow. ostatnio bylam chyba na 44 stronie. jesli chodzi o krem przeciwko rozstepom to ja uzywam palmersa. jestem z niego zadowolona ale troszke jego zapach mi przeszkadza.
#3201 | ||
Zakorzenienie
|
dzień dobry melduje sie i ja
![]() Pestka ja sie też zastanawiam nad xlanderem ![]() Cytat:
![]() Nowocześniejsze aparaty USG umożliwiają trójwymiarową rekonstrukcję obrazu płodu i wnętrza macicy, nawet w czasie rzeczywistym, uwidaczniającą ruchy płodu. Dzięki badaniu trójwymiarowemu 3D możliwe jest nie tylko uzyskanie pięknego obrazu dziecka zrozumiałego dla obserwującej badanie kobiety ciężarnej, ale również uzyskanie przekrojów anatomicznych niedostępnych w badaniu dwuwymiarowym, ułatwiających rozpoznanie wad wrodzonych. Tak zwane obrazowanie 4D to obrazowanie trójwymiarowe w czasie rzeczywistym, umożliwiające obserwację ruchów płodu, pracy serca, dostarczające wielu informacji niedostępnych w badaniach tradycyjnych, dostępne na najnowocześniejszych aparatach. Dzięki temu badaniu łatwiejsze jest uwidocznienie pewnych cech płodu, które mogą świadczyć o różnych chorobach, między innymi genetycznych. Cytat:
super kochana ze wizyta przebiegła ok, juz nie mogłyysmy sie doczekac wieści od Ciebie nawet chciałysmy pisac ale nei zostawiłas swoich naiarów |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3202 |
Zakorzenienie
|
ale miałam sen dzisiaj
![]() Śniło mi się, że wiozłam w wózku moje małe. Pamiętam, że to była gondola, ale tył na przód i bardzo nisko była :P Ale za to w pięknym turkusowym kolorze. A że była tył an przód to musiałam obejść wózek żeby do niego zajrzeć. A jak zajrzałam to zobaczyłam dziecko(moje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#3203 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój za to to mówi że "jedzie na ryby nie po ryby" ![]() wczoraj się męczył w domu , brzydka pogoda była to nawet na 2-3 godzinki nie było mowy jechać . A takie pytanko czy wy też się mniej wnerwiacie na swoich TŻ ? Ja na swojego nawet nie potrafię się gniewać 5 minut. W sobotę to myslałam że podskoczy z radości, jak mówiłam żeby jechał na kawalerski co będzie ze mną cały czas siedział, a potem jak z przejęciem mi opowiadał, że nawet ładnych dziewczyn nie było ![]() Cytat:
![]() Zmienił teraz myślenie , bo mówił że jak wróci do domu "to albo śpię albo jem" to teraz "spię albo coś piję" Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() witaj ponownie ![]() coś jeszcze miałam się zapytać i zapomniałam ![]() aa wiem Czy ciężko wam w nocy się przekręcać na drugi bok ? Ja tylko słyszę jak mi kości strzelają i trochę bólu jest przy brzuchu , ale to takie rozbudzające w nocy ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3204 |
Zakorzenienie
|
nastrój nadal kiepski
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() ja jestem na podobnym etapie i tez nie czuje sie jak w ciąży miałam co prawda jakies bulgotki itd ale mało i delikatne wiec nei wiem czy sie zalicza ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Nie czujesz ruchów? To też na pewno wina stresu i nerwów. Ja mam tyle na głowie, że też jakoś się na ciąży nie skupiam... Wrzesień coraz bliżej, najpierw optymistycznie cieszyłam się na poród, przeprowadzkę... Teraz patrzę na to pesymistycznie i nie wiem jak to wszystko pogodzimy... Uświadomiłam sobie, że 6tys muszę jeszcze we wrześniu na mieszkanie wpłacić... (co z tego, że to 1wypłata męża) jak mi pieniędzy wciąż brak... ![]() ![]() Tyle wydatków przed nami... może jakimś cudem do końca roku wprowadzimy się do naszego mieszkania, bo jak iść mieszkać na niegotowe (kuchnia musi być urządzona!) Tęskno mi za mężulkiem ![]() Zaplanowaliśmy sobie, że zwrot podatku z Niemiec dostaniemy, będzie kasa na urządzenie się i na to żeby spokojnie jak się Amelka urodzi z miesiąc z nami posiedział... a jak narazie jesteśmy daleko w ![]() ![]() Już nam jeden babsztyl coś załatwiał, to wymyśliła nagle, że w kopercie do Niemiec mam jej 150euro wysłać - chora jakaś! Wysłałam jej przelewem pocztowym (70zł wydałam) a ona tego nie odebrała ![]() ![]() Teraz znów trzeba papiery załatwiać, bez męża nic nie załatwie... Na kasę czeka się 4-8tyg a nawet 6miesięcy! Znając nasze szczęście będziemy czekać najdłużej... ![]() Sama z Amelką będę jak się urodzi a tatuś na zdjęciach dziecko zobaczy... echhh ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3207 | ||
Rozeznanie
|
Uhh wróciłam z badań - jak dla mnie ta glukoza nie była tak obrzydliwa jak to sobie wyobrażałam - fakt nie za dobre, ale znośne
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3208 |
Zakorzenienie
|
Witam was
![]() Miałam robić obiad ale musiałam się pochwalić ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#3209 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta babka, to faktycznie dziwna, może myślała, że w kopercie jest bomba? ![]() Zgadza się, u mnie,sprawa z tatą, no i zawirowania finansowe u moich sióstr ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:34.