|
Notka |
|
Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2731 |
Zadomowienie
|
Dot.: Nie odkładam życia na potem! - zmieniam się :-)
Ja skończyłam wreszcie kurs IT, więc mogę zabrać się za zaległości w słówkach z angielskiego i hiszpańskiego (przez ten kurs nie robiłam właściwie nic innego
![]() ![]()
#2732 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie ten kurs IT leży i dosłownie kwiczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2733 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Napisałam,jaki ze mnie leń i zabrałam się do roboty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2734 |
Wtajemniczenie
|
u mnie za pi er dziel i tak codziennie
![]()
#2735 |
Przyczajenie
|
Cześć i czołem wszystkim
![]() Jestem tu nowa, postanowiłam odezwać się, kiedy ujrzałam ten wątek. Jak niektóre z was, ja też w wypowiedziach wizażanek, szczególnie w zwierzeniach autorki, znalazłam mnóstwo z mentalności, jaką niestety - stety, sama posiadam. Już od jakiś 6 miesięcy ciągle myślę o zmianie na lepsze, wyjścia z tej okropnej stagnacji, ale przeważnie nic z tego nie wychodzi. Czytając o waszych codziennych zmaganiach z własnymi słabostkami bardzo podbudowałam swoje własne myślenie, zaszczepiając w nim smakowite kąski optymizmu ![]() Postaram się systematycznie zmieniać jakość swojego życia na lepsze i zaglądać tutaj, bo wątek jest bardzo konstruktywny. A po za tym miło posłuchać o sukcesach ludzi, mających podobne zmartwienia, i oczywiście podzielić się własnymi troskami ![]() Ech, a teraz idę uskuteczniać to, co się wygenerowało w mojej głowie przez ostatnie dwa tygodnie (albo nawet 6 miesięcy) - mam nadzieję, że wyjdzie z tego lista podparta mocnymi motywami dlaczego tak chcę a nie inaczej, która poniekąd będzie kopać mnie w dupę i krzyczeć "nie odkładaj życia na potem! - zmieniaj się." ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2736 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2737 |
Zakorzenienie
|
to i ja sie zglosze
![]() chcialabym zrzucic pare kg, zrobic badania ogolne, ktore juz odkladam i odkladam ![]() chcialabym przestac byc az tak leniwa ![]() i moze troche mniej zazdrosna o mojego tzta ![]() ciagle to wszystko odkladam i tak to moje odchudzanie trwa juz 2 lata;/ gdzie fatalnie sie czuje z tym jak wygladam, ale czekolade pozeram nadal ![]()
![]() |
#2738 |
Raczkowanie
|
Coma_ Czy jeśli nie ukończysz kursu to płacisz za niego czy po prostu nie dostajesz certyfikatu? Będę wdzięczna za odpowiedź.
![]()
![]() |
#2739 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurs informatyczny z programu Eurokobieta (www.eurokobieta.pl) ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2740 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, witam w ten smutny niedzielny wieczór
![]() pogoda dziś fatalna, a wczoraj było tak ładnie, że poszłam do znajomych na grilla. mocno zakrapianego więc dzisiaj pół dnia lecze kaca... i nic mi się nie chce ![]() Moje myśli próbują ułożyć jakiś plan działania na przyszły tydzień,ale ciało odmawia współpracy wiec zaraz obejrze sobie film i zmykam spać żeby jutro mieć więcej energii. Ostatnio pare spraw się u mnie wyprostowało i to mnie bardzo pociesza. Przede wszystkim mój "niedoszły" chłopak się odezwał (ja wiem, że to nie o tym wątek ![]() ![]() ![]()
#2741 |
Raczkowanie
|
Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. To rewelacyjna okazja, można się tyle nauczyć i to za darmo, będę miała z tym trochę problemów bo możliwe, że za dwa miesiące wyjeżdżam za granicę, ale postaram się to wszystko ogarnąć. Mam jeszcze jedno pytanie. Myślałam, że jak się zaloguję i tam porobię wszystkie te kroki to będę musiała jednoznacznie określić, że chcę się zapisać na ten kurs i, że dostanę potwierdzenie, że się zapisałam i, że od teraz mam 3 miesiące na zrealizowanie, a tymczasem mam przed sobą otwartą stronę z tymi wszystkimi lekcjami, zakładkami, laboratoriami i wszystko jest dostępne i to znaczy, że to już? Tak po prostu?:P Przepraszam, że pytam, ale nie mam pojęcia. To przestanie być aktywne po 3 miesiącach po prostu, a teraz mam już wybrać te trzy obowiązkowe i 2 dodatkowe i robić po kolei? Bardzo Cię przepraszam, że Cię tak dręczę tymi pytaniami.
![]() |
#2742 |
Zadomowienie
|
Z tego co pamiętam, nie wysyłają żadnego potwierdzenia
![]() ![]() ![]()
#2743 |
Zakorzenienie
|
Hmm to mój czas na ten kurs już chyba minął
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2744 |
Zakorzenienie
|
Hej z samego rana
![]() ![]() I trzeba jakoś sensownie rozplanować resztę dnia. ![]() Do zrobienia:
![]()
#2745 |
Zakorzenienie
|
mnie niestety kurs przed skończeniem całego materiału się skończył i nie jestem do końca pewna czy chcę go kończyć :?
choć ostatnio to nic nie robię w sprawie samodokształcania, ale myślę, że nowy look pokoju (już za miesiąc) da mi nową energię do działania ![]()
#2746 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, w końcu do Was piszę, bo już nie daję rady powoli. Wątku jeszcze nie przeczytałam, ale coś czuję, że możecie pomóc i wesprzeć.
Ten rok jest dziwny. Jestem na 4 roku, zajęć za wiele nie mam, ale jednak trochę jest (poniedziałki, czwartki mam zawalone i wieczory we wtorki). Siedzę więc w domu, szukam pracy. Pracy szukam jakiejś bardziej solidnej niż sprzedawca, bo chciałam sobie już jakieś doświadczenie zbierać w branży które mnie interesuje, ale chyba nie będzie mi dane, bo wymagają dyspozycyjności, a tego zagwarantować nie mogę. Te zajęcia, które mam to są ćwiczenia, a jak mam wykład to w środku dnia między innymi ćwiczeniami, ech. Powoli zaczynam szukać jakiejkolwiek pracy, żeby grosza dorobić. W każdym razie nie o to mi chodzi. Z braku zajęć w ciągu dnia myślałam, że będę mieć tyyyle czasu na rozwój. A tu ![]() Chcę się nauczyć nowogreckiego (oprócz tego, co na zajęciach), chciałam się rozwijać w fotografii i grafice komputerowej, robić biżuterię i nie robię nic. Cały dzień przy kompie, jakiś obiad zrobię coś posprzątam. Wegetuję po prostu no i tuję ![]() Nie chcę mieć wyliczonego czasu na wszystko łącznie z siusianiem, ale zdaję sobie sprawę z tego, że to jest sposób na wykonywanie czynności zgodnie z planem. No i pozostaje wyścig szczurów, którego nienawidzę i nie chcę w nim uczestniczyć, a boję się że uporządkowanie i zajęcie sobie czasu jest wstępem do "więcej, mocniej, szybciej" co jest straszne. Choć widzę, że u Was na liście "do zrobienia" seriale się znajdują więc może jest dla mnie szansa. ![]() Oj, rozpisałam się. I chyba zacznę po prostu od małych kroczków, planowania nie co do godziny, bo już wiem, że samo planowanie sprawia mi frajdę. Stosowanie się do planu już idzie gorzej. Kończąc mam nadzieję, że przyjmiecie mnie do swojego grona wsparcia! |
![]() ![]() |
![]() |
#2747 |
Wtajemniczenie
|
Madia moim zdaniem masz strasznie stereotyopowe podejście do sprawy
![]() ![]()
#2748 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powiem Ci, że jak tak teraz sobie przypominam czasy, kiedy nawet do toalety z książką szłam, bo nie miałam czasu na marnowanie czasu ![]() ---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Dobra, to skoro mam zacząć to wypadałoby od ustalenia, że trochę już dziś czasu zmarnowałam, więc trzeba iść się przyszykować na uczelnię i powtórzyć materiał!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2749 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Mi też jest najłatwiej robić listy i wydaje mi się, że jak już mam wszystko tak rozplanowane i zorganizowane to łatwo mi pójdzie,ale zwykle nie wychodzi... Trzymam kciuki za Ciebie i życze wytrwania ![]() ![]() a ja dzisiaj jestem mega wkurzona na siebie! Dopiero wstałam jakieś pół godziny temu ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2750 |
Rozeznanie
|
Też mam pytanie do Comy co do tego kursu IT
![]() Czy jeśli zacznie się któryś z dodatkowych tematów, to trzeba go dociągnąć do końca, czy można zmienić i zacząć inny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2751 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() sporo na siebie wzięłaś, podziwiam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() hmm, ale w samym założeniu ,,więcej, mocniej, szybciej" nie ma niczego złego moim zdaniem. trudno przyłączyc się do wyścigu szczurów o ile, kwestie, w których chcemy się rozwijac odpowiadają naszym oczekiwaniom, spełniamy własne ambicje bez wdawania się w zbędną konkurencję ze zbędnymi osobami. generalnie samodoskonalenie się opiera się trochę na stawianiu sobie coraz większych wymagań i dążeniu do ich realizacji, co automatycznie wymaga od nas większego nakładu pracy i czasu. powodzenia ![]() u mnie dzisiaj ciąg dalszy nauki, za chwilę zaczynam i pewnie znowu zejdzie mi się do 1 w nocy ![]() w tym miesiącu wpadnie mi jeszcze kilka koncertów z chórem + cotygodniowe poranne próby w sobotę i niedzielę. pocieszam się, że o ile zrealizuję wszystko, co zaplanowałam na maj w czerwcu będę miała już luz. pod względem ściśle naukowym oczywiście, bo zachaczę na pewno o wycieczkę szkolną, kilka koncertów i dwa festiwale, oprócz tego nagrywamy płytę chyba, też będzie sporo roboty. planuję wykorzystac czas na naukę gotowania [moje umiejętności ograniczają się do naleśników, jajecznicy i drobiowych kotletów ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2752 | |
Zakorzenienie
|
Raport na chwilę obecną (na czerwono rzeczy zrobione)
Do zrobienia:
Jak stąd zaraz pójdę to trochę posprzątam i będę mogła odhaczyć kolejny punkt. ![]() ---------- Dopisano o 15:32 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
![]() Wszystkie sobie tu pomagamy i wspieramy nawzajem. Myślę, że każdej z nas w większym lub mniejszym stopniu ten wątek pomaga. ![]() Często tak jest, że im więcej czasu mamy tym mniej robimy. Mało czasu wymaga od nas siłą rzeczy spięcia się, przyśpieszenia i nie marnowania go (skoro i tak mamy go mało). Wydaję mi się, że plan rzeczywiście jest dobrym pomysłem w tym przypadku (zresztą według mnie w większości przypadków ![]() Tak jak piszesz, nie musisz planować co do minuty, ale spróbuj sobie na dobry początek wypisać rano choćby parę rzeczy, które chciałabyś dziś zrobić. I miej tą kartkę gdzieś w pobliżu. Odhaczaj rzeczy wykonane, a zobaczysz jaka to motywacja. ![]() Mój plan jest przykładem tych, w których znajdują się i seriale i książka- dla przyjemności, nie jakaś z górnej półki. Nie chodzi o to by robić tylko rzeczy super ważne i coś wnoszące- należy zachować równowagę. A przecież relaks i odpoczynek też jest ważny i nie należy go sobie odmawiać. ![]() Swoją drogą też tak mam, że baaardzo lubię planować, a z realizacją to już różnie bywa. ![]() ![]() ![]() Ale chyba nie tylko ja tak mam. ![]() Życzę Ci powodzenia!
08.2017 (8tc)[*] 12.2017 (15tc)[*] Najszczęśliwsza na świecie podwójna mama ![]() 2021 ![]() 2022 ![]() Edytowane przez fioleciasto Czas edycji: 2011-05-16 o 14:24 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2753 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wow, jaka wielka lista ![]() ![]() Wogóle wolę chyba takie dnie, kiedy mam jedno - dwa wielkie zadania niż kilka małych, bo na małych sie strasznie rozpraszam i zaczynam robić jakieś poboczne rzeczy. A u mnie jakiś pechowy dzień, nasz zółw jakims sposobem uciekł z terrarium i uszkodził sobie skorupę przy upadku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2754 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Otóż... tematy wybierasz jak chcesz, natomiast jeden temat musisz robić ciągiem, bo wtedy odblokowują się kolejne laboratoria/ raporty ![]()
![]() |
#2755 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny za słowa!!
![]() Fioleciasto właśnie to planowanie jest świetne. Szczerze? To innym mogłabym całe życie zaplanować, tak mnie to bawi ale realizacja już kuleje. Skoro postanowiłam coś jednak z tym życiem zrobić to plan jest taki (a jednych zajęć nie było, więc wcześniej w domu jestem ![]() -nowogrecki na jutro -poczytać coś o foto, bo się nazbierało -wieczorkiem film ![]() Khloe Hm...z praktykami to jest tak, że przeglądając ogłoszenia o pracę też szukam praktyk. Po prostu chcę sobie znaleźć jakieś zajęcie twórcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2756 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A z żółwiem będzie wszystko dobrze. ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2757 |
Raczkowanie
|
Coma_ to ja już wiem wszystko, bardzo dziękuję
![]() biala17a napisz koniecznie co z żółwikiem ![]() Ja właśnie powinnam być na zajęciach, ale zaspałam ![]() ![]()
![]() |
#2758 |
Wtajemniczenie
|
Oj dziewczyny ale napisałyście, nie mogłam nadrobić
![]() ![]() a ja od dzisiaj mam juwenalia, czyli tydzień z życia... co prawda dziś jeszcze się uczyłam (w czwartek kolokwium, zaraz po największej imprezie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2759 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie z dzisiejszego pierwszego planu nie ruszyłam nowogreckiego ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2760 | |
Miss Pudernica
|
Cytat:
![]() ![]() Najbardziej lubię sobie rozpisać co mniej więcej mam w danym dniu zrobić, plany co do godziny nigdy mi nie wychodzą. Dzisiaj TZ jedzie do domu, więc ma wieczór dl asiebie i siadam do nauki po zajęciach ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:38.