Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 23:19   #4111
diatoma
Zadomowienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

dziekuje wam za życzenia
moje dziecie przespalo dzis wiekszosc dnia, nie zdarzylam go nawet umyc,i przed snem zmienic pampka, takze teraz jedzie od 20 na tym samymale nie chce go budzic. jutro go doszoruje.
zastanawiam sie czy ta chrypka nie jest efektem przegrzania, bo w domu u rodzicow jest cholernie goraco,sredni 25 stopni. a u nas 21-22. to jest jednak spora roznica. u nas jak go rozbieramy do kąpieli to sie drze bo zimno, a tutaj nic a nic. az moja mama mowi, o co wam z ta kąpiela chodzi no i mały pieknie sie sprzedal heh.wychodzi ze klamiemy

ja na szczescie sie wystudiowalam juz. i nie wyobrazam sobie siebie jako mlodszej matki. dla mnie jest w sam raz. i mysle ze tż mimo ze ma 31 tez jest w optymalnym wieku. nawet moj tato zauwazyl ze wspopraca przy Tymku idzie pelna para. i ze widzi duze zaangazowanie męża.

oj chyba mnie spanko łapie. do jutra dziewcznyki.

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-15, 23:22   #4112
marsylia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
nie dostrzegłam, ze to japonki
sorki

dokładnie, dla mnie studia to tez był okres imprez i szaleństw
słaba by była ze mnie wtedy mama
no i wyglądałam na 16 lat
Ja nadal moglabym udawac18stke amam 26 bez makijazu do pracy nie da rady

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
dzieki za pocieszenie Troche sie martwie bo od wczoraj czuje jak wszystko blizej sfery siuskowej mnie boli ale moze to to, ze sie goi i szwy ciagna? jak kucam i mam sie podniesc to mi oczy z orbit wylaza takie to nieprzyjemne
Dodatkowo mi tak tylek skroili, ze mam takie miejsce gdzie jest po prostu dziura, ktora chyba ma sie sama zasklepic, w co prawie nie wierze Polozne jak ogladaja mowia, ze jest ok i bedzie ok no ale to nie ich tylek
Zobaczymy... Ostateczna kontrola ma byc w 6 tygodniu i wtedy beda decydowac czy sie zagoilo czy nie, hmmm

U nas tez juz byly pierwsze lzy, chyba w 4 albo 5 dniu, kiedy mu srodowiskowa z pietki krew pobierala... Strasznie plakal

diatoma - wszystkiego naj, naj!!! Ja mam 31 i sie bardzo z tego ciesze Pewnie dlatego, ze wyjscia nie mam...

Dziewczyny, jaka temperatura panuje w waszych domach albo tam gdzie jest akurat dziecko? Boje sie, ze u nas jest troche za chlodno, maly czesto kicha
Anessa unas jest 21-22 stopnie

Mnie bardzo bolala cewka moczowa cala - mimo, ze mi przy niej nie gmerano. Ale jest juz lepiej. A przez pierwszy tydzien to ja bylam blada jak przeszlam kawalek. Dlatego na pierwszy spacer szlam z tz i to chyba w8 dniu. Dopiero od dwoch dni daje rade daleko chodzic bez bolu.

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
Dziewczyny tak czytam o tym pierwszysm usmiechu-moj maly szczerzy sie od urodzenia ogolnie taki mega smieszek jest non stop pokazuje te bezzebne dziasla ;-) To inne dzieciaki tak nie maja?? Bo nie rozumiem... Corka tez sie tak usmiechala od urodzenia wiec myslalam ze to normalne ;-/
U nas Franek sie usmiecha przez sen tylko wystarczy ze zamknie oczy i takie usmiechy strzela. Niestety na lajfie nie jest tak radosnie

Cytat:
Napisane przez laseczkaa Pokaż wiadomość
to ja mam chyba ten skok rozwojowy cały czas od narodzin . mały dziś znów nam urządził piekło. Dobrze że tż był dziś w domku to mi pomagał. a mały w ogóle nie spał tylko na chwilę na rękach a jak się go odkładało minęło z 5-10 min i ryk i znów to samo. najchętniej cały dzień przy cycku bądź na rękach wykończona jestem. Teraz zasnął ok 19,30 po karmieniu i śpi do tej chwili może pośpi.
a jutro nowy tydzień i znów muszę męczyć się sama .. eh.. kiedy moje dziecko zacznie ładnie spać
wiem że na pewno się najada bo przytył ponad normę więc się najada mimo że karmie tylko piersią to pokarmu mam dużo( nic dziwnego jak on pobudza moją laktację jak co chwilę ssie nawet nigdy nawału nie miałam )

my chcemy taki stojący kupić co reguluję się siłę nawilżania powietrza i ma funkcję jonizacji . Ale nie wiem jaki model .
laseczka ja Tobie szczerze wspolczuje. Mam tak od dwóch dni i juz padam i cycki mi padają. No i u nas jeszcze na szczescie w nocy spal raz 4 a potem dwa razy po 3 godziny. CHoc przerwa na karmienie trwala godzine za kazdym razem bo nam sie kuplo podczas karmienia.
owała

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
My też już przeszliśmy na ciuszki 3-6. Leoś waży ponad 6 kg...i te ciuszki wcale nie są specjalnie za duże. Odrobinę tylko w nóżkach za długie, tak to w sam raz.

Do końca 3 miesiąca powinno.

Nasz podwoił już tydzień temu Niedługo dźwigiem go będę podnosić z tymi moimi biednymi plecami....
Pochwalę się, że byłam druga pod względem liczby punktów z kolokwiumI jeszcze 5 wpadała z wejściówki jednej Za 2 tygodnie zaliczeniowa masakra. Mam nadzieję, że zdążę się nauczyć
No i mały do jakiegoś czasu próbuje coś chwytać, nawet mu wychodzi, chociaż jeszcze te ruchy są bardzo nieskoordynowane, ale przeczesuje mi włosy i jak mu się uda to chwilę coś niezgrabnie przytrzyma w rączce No i litry śliny mu lecą z buzi :P
To chlopak dojrzewa

Ego ego
u Ciebie ostatnio były problemy z krostkami na buzi i pisałaś o bephantenie? U nas wysypało najpierw brudkę i myslalam ze topotowki ale potem tez czolko i kilka na policzku i pod wloskami - mysle ze to uczulenie pokarmowe, ale za choleręę nie wiem na co Ja tak malo jem ze szok... moze na wafelki familijne... tyle ze jem je od tygodnia ponad i wczesniej nic nie bylo... ale czytalam ze niektore rzeczy moga uczulac jak się troche nazbiera. No nic odstawię wafle i zobacze. A u Ciebie pomoglo smarowanie?

---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ----------

Diatoma najlepszego

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 05:53   #4113
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy zaobserwowała któraś z Was taką gule pod pachą u dziecka? Jest to na tej rączce co szczepili w szpitalu. Z tego co na necie poczytałam to jest to właśnie efekt uboczny po szczepieniu i czasami się wchłania, a czasami się to nacina...dość spore, ok. 5cm
u mnie nic takiego nie ma

Cytat:
Pochwalę się, że byłam druga pod względem liczby punktów z kolokwiumI jeszcze 5 wpadała z wejściówki jednej Za 2 tygodnie zaliczeniowa masakra. Mam nadzieję, że zdążę się nauczyć
No i mały do jakiegoś czasu próbuje coś chwytać, nawet mu wychodzi, chociaż jeszcze te ruchy są bardzo nieskoordynowane, ale przeczesuje mi włosy i jak mu się uda to chwilę coś niezgrabnie przytrzyma w rączce No i litry śliny mu lecą z buzi :P
gratulacje

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
Ego ego u Ciebie ostatnio były problemy z krostkami na buzi i pisałaś o bephantenie? U nas wysypało najpierw brudkę i myslalam ze topotowki ale potem tez czolko i kilka na policzku i pod wloskami - mysle ze to uczulenie pokarmowe, ale za choleręę nie wiem na co Ja tak malo jem ze szok... moze na wafelki familijne... tyle ze jem je od tygodnia ponad i wczesniej nic nie bylo... ale czytalam ze niektore rzeczy moga uczulac jak się troche nazbiera. No nic odstawię wafle i zobacze. A u Ciebie pomoglo smarowanie?
jeszcze nie kupiłam tego bephantenu a krostki mu zeszły same
ja tez wcinam wafelki familijne i to tez moze byc od konserwantów, ze sie ich sporo nazbierało
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:11   #4114
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ewelqa1985 Pokaż wiadomość
za laktacje Ty jestes taka dzielna podziwiam a jak tż pomaga??tesciowka przestala sie czepiac ??mama nadzieje ze tak
narazei jej nie widizlam wiec nic osobiscie nie slyszlam, ale Tz pewni gada, moze troche mneij bo tylko wymyslil zebym malemu pieluch ezmieniala zanim go zaczne karmic ??!!?? nie wiem czy sam wpadl na taki pomysl czy to jej rola?? zreszta teaz zajela sie planowaniem chrzcin wiec narazie bedzie pewnei spokoj a Tz tylko chodiz i wymysla zebym malemu czesciej pieluchy zmienaila bo dostanie infekcji ukladu moczowego...

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość
trzymam kciuki za ściąganie, dasz radę!
dzieki dziewczyny ja juz pomalu sie poddaje nie mam mleka wystarczajaco dla malego i nie bede juz miala go wiecej... czuje sie jak syzyf

Cytat:
Ego ego u Ciebie ostatnio były problemy z krostkami na buzi i pisałaś o bephantenie? U nas wysypało najpierw brudkę i myslalam ze topotowki ale potem tez czolko i kilka na policzku i pod wloskami - mysle ze to uczulenie pokarmowe, ale za choleręę nie wiem na co Ja tak malo jem ze szok... moze na wafelki familijne... tyle ze jem je od tygodnia ponad i wczesniej nic nie bylo... ale czytalam ze niektore rzeczy moga uczulac jak się troche nazbiera. No nic odstawię wafle i zobacze. A u Ciebie pomoglo smarowanie?
sproboj krochmalu mysle ze powinien pomoc
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 07:52   #4115
87czarna
Zakorzenienie

kasiapruszkow wiem,co czujesz... ale może jeszcze u Ciebie się uda,walcz!

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:13   #4116
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
ja na szczescie sie wystudiowalam juz
A ja się zastanawiam co ze sobą zrobię, jak się studia skończą. Przywykłam już. W sumie to już 8 lat studiuję Dla mnie to takie trochę przedłużenie młodości

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:27   #4117
diatoma
Zadomowienie

dzień doberek,
juz drugą noc sie wyspałam! obłę d jakis. Tymo zjadł o 21, obudzil sie o 2 a, potem o 5.30 i po zjedzeniu zasnal od razu obudzil sie o 7!
teraz jest w amoku mlekowym
na probe zalozylam mu pampersa 3, bo dostalam od kolezanki i zobaczymy, jak sie nie przesika, to kupuje i nawet nie koncze tych 2, bo mały ma bardzo udka odcisniete, jako ze drobny nie jest bo juz prawie 6kg. a te pampki 2 są w sumie do 6kg...

Tity, ja tez sobie mlodosc przedluzylam, bo po magisterce zrobilam 2 podyplomowki. i mimo ze przy dyplomowce juz pracowalam, ale to sie musialam urwac itd, kazdy mnie jednak jako studentke traktowal.i zal okropny bylo konczyc te studia. i jeszcze w ciazy jak bylam to mowie do tż ze na jakas podyplomkwe bym poszla, bo sobie nie wyobrazam sie nie uczyc. a teraz jak o tym pomysleto czlowiek nie wiedzial co mowi! a Ty jestes umysł ścisły czy humanistka?

egoego ja s Tyma zauwazylam krostki kolo usteczxek na brodce jakby, i podejrzewam ze to od tego ze pakuje rączki do buzi, a te raczki ostatnio sa bardzo aktywne i pewnie brudne...oczywiscie ze mu przecieram co jakis czas,,ale widac ze to za malo.posmarowalam mu teraz ta mascia robiona,zobaczymy jak ni e to ten bepanten kupie, bo w domu mam, ale nie bede czekala do przyszelgo tyg jak tam wroce

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 08:33   #4118
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

dziewczyny jak ja wam zazdroszczę,że wy macie te kolokwia,sesyjki itp.Ja z chęcią wróciłąbym na studia zrobić mgrJuż raz próbowałam,ale moja uczelnia jest 150 km ode mnie,Zosia miałą wtedy rok.Przeniosłam się z dziennych na zaoczne,ale nic z tego.Nie pociągnęłam.Mój w weekendy miał mecze,Zosia zostawała po ciotkach.Tak to jest jak nie ma babci w domu na miejscuteraz z 2 dzieci to nie wiem jak mi się uda,ale od pażdziernika mam zamiar wrócić

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

Cytat:
na probe zalozylam mu pampersa 3, bo dostalam od kolezanki i zobaczymy, jak sie nie przesika, to kupuje i nawet nie koncze tych 2, bo mały ma bardzo udka odcisniete, jako ze drobny nie jest bo juz prawie 6kg. a te pampki 2 są w sumie do 6kg...
mój Tymo ma 5900 i nie wiem co mnie podkusiło kupić wczoraj papmy rozm 2do 6kg.Mieści się,ale ma takie fałdki na udach,że nie wiem jak będzie mu się je nosić.Na razie oki

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:04   #4119
Tity
Zakorzenienie

Cytat:
Tity, ja tez sobie mlodosc przedluzylam, bo po magisterce zrobilam 2 podyplomowki. i mimo ze przy dyplomowce juz pracowalam, ale to sie musialam urwac itd, kazdy mnie jednak jako studentke traktowal.i zal okropny bylo konczyc te studia. i jeszcze w ciazy jak bylam to mowie do tż ze na jakas podyplomkwe bym poszla, bo sobie nie wyobrazam sie nie uczyc. a teraz jak o tym pomysleto czlowiek nie wiedzial co mowi! a Ty jestes umysł ścisły czy humanistka?
Oj ścisły raczej Drugi raz politechnikę kończę Tylko wczesniej poszłam na studia na kierunek który wydawał mi się kiedyś ciekawy, a teraz studiuję to co będę faktycznie w życiu robić. Ale kto to mógł przewidzieć

L
J
Tity jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:18   #4120
Mirabilka
Zakorzenienie

Bry

A ja się już cieszyłam, że małemu wysypka znika z buzi bo w tamtym tygodniu nic nowego nie wyskoczyło a wczoraj znów wysyp + sucha pękająca skóra za uszami i chyba ciemieniucha zaczęła się robic - coraz więcej objawów na skazę - a pije nan h.a. ehhh dopiero za 2 tyg się dowiem jak na szczepienie pojedziemy bo lekarka nie chciała odrazu stawiac diagnozy tylko obserwowac.

Czarna a jak u Was z wysypką? bo czytałam, że też macie podobny problem

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:21   #4121
wanilia83
Zadomowienie

diatoma przesyłam spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe wszystkiego najlepszego kochana

Cytat:
podobno (gdzieś czytałam ale zabijcie nie pamiętam teraz gdzie) dzieci kichaniem oczyszczają sobie po prostu drogi oddechowe i nie musi to oznaczać, że im zimno...
i rączki i nóżki też mogą mieć chłodne, raczej kark się powinno sprawdzać
a temp powinna chyba być koło 21-23 stopni

mi to samo położna powiedziała, a pediatra jak jej powiedziałam o gilach w nosie stwierdziła tylko że jak nie leci mocno to żaden katar i mam się nie przejmować

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
dziweczyny, moja mała nosi już ubranka na 3-6miesięcy!!!

ale właśnie zrozumiałam dlaczego, spotkałam znajomą której 5 miesięczne dziecię waży 5300 a moja 7 tygodniowa - 5540kg.
Tym sposobem wiekszość ubranek nawet nie używanych idzie w odstawkę.

5300 w wieku 5 miesięcy to ile to dziecko przyrastało na miesiąc moja to chyba z 8 będzie wtedy ważyć

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
ponoć dziecko w 6 miesięcy powinno podwoić wagę urodzeniową

jestem ciekawa jak będzie wyglądać sprawa kaszlu dzisiaj w nocy

jeśli będzie kasłać to z rana dzwonię do przychodni się umówić na wizytę,
najwyżej wyjdę na przewrażliwioną,
ale będę spokojna

a ponoć ten kaszel może mieć coś wspólnego ze szczepieniem
a nie w 3 powinno podwoić??

i jak kaszel??

Cytat:
My też już przeszliśmy na ciuszki 3-6. Leoś waży ponad 6 kg...i te ciuszki wcale nie są specjalnie za duże. Odrobinę tylko w nóżkach za długie, tak to w sam raz.

Do końca 3 miesiąca powinno.

Nasz podwoił już tydzień temu Niedługo dźwigiem go będę podnosić z tymi moimi biednymi plecami....

zdolniacha z ciebie
mojej Naduni już litry śliny lecą to co to będzie później

moja kochana misia waży dokładnie 5 kg

wczoraj dała przy teściach niezły pokaz swojego głosu teściowa jak tylko weszła to od razu poleciała do małej i do niej zaczęła szczerzyć zęby, coś tam gadać, chciała młodą na ręce wziąć a Nadia tak na nią spojrzała buzie w podkówkę i jak zaczęła ryczeć to dopiero jak z nią wychodziłam z pokoju to się uspokajała, a jak wracałam to znowu płacz tak się teściowej przestraszyła

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:36   #4122
laseczkaa
Zadomowienie

hej

a ja po nocy koszmarnej mały wczoraj zasnął wieczorem obudził się o 21.30 nakarmiłam go godzinę i pospał od 22.30 do północy potem 2 godziny zanim zasnął i pospał znów 1,5 godziny i znowu 2 godziny się męczyłam - tak więc wykończona jestem

a dziś kończymy miesiąc

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpri09kp5b04ypq.png

Kacper 18.04.2011

laseczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 09:46   #4123
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Ahtaga mamy to samo-to chyba nic groźnego
a pytałaś może o to pediatrę?

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:11   #4124
aja1
Zakorzenienie

Diatoma spóźnione życzenia

Kasiapruszkow dasz radę

Matko trochę się wyspałam, padłam wczoraj o 21., Młoda wstawała o 2.30 i o 5.30 nie spała do 7.30 i zasnęła do prawie 10, razem z mamusią

Która to pisała tekst o tym "witaj mój cycusiu........" młoda właśnie zaczęła strzelać miny jak widzi, że idzie cyc.

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:15   #4125
Olusiaa_
Zakorzenienie

Co do krostek na buzi, moją jakieś 2 tygodnie temu tak wysypało na policzkach i bródce, że masakra takie drobne, ropne krosteczki.

podobno to trądzik niemowlęcy, samo przechodzi. Nam pomaga rumianek- przemywam jej kilka razy dziennie buźkę i ma już całkiem ładną
pediatra zaleciła kąpanie od czasu do czasu we fiolecie- działa odkażająco.

kurde, mnie dopadło jakieś uczulenie, swędzący brzuch, uda nie krostki tylko jakbym gęsią skórkę miała... która swędzi, nasila się wieczorem. Wiecie może co to może być? Na nic nie jestem uczulona
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:26   #4126
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja się zastanawiam co ze sobą zrobię, jak się studia skończą. Przywykłam już. W sumie to już 8 lat studiuję Dla mnie to takie trochę przedłużenie młodości
hehe, to tak jak u mnie, ja teraz poszłam na drugi kierunek, bo mi się nudziło w ciąży i tak się młodo czuję, tylko teraz do tej sesji się pouczyć to inna sprawa, to już nie tak, że mogę nocy nie przesypiać, też mam 27 lat, starość nie radość

Cytat:
dzień doberek,
juz drugą noc sie wyspałam! obłę d jakis. Tymo zjadł o 21, obudzil sie o 2 a, potem o 5.30 i po zjedzeniu zasnal od razu obudzil sie o 7!
teraz jest w amoku mlekowym

egoego ja s Tyma zauwazylam krostki kolo usteczxek na brodce jakby, i podejrzewam ze to od tego ze pakuje rączki do buzi, a te raczki ostatnio sa bardzo aktywne i pewnie brudne...oczywiscie ze mu przecieram co jakis czas,,ale widac ze to za malo.posmarowalam mu teraz ta mascia robiona,zobaczymy jak ni e to ten bepanten kupie, bo w domu mam, ale nie bede czekala do przyszelgo tyg jak tam wroce
a widzisz, ja nadal sobie nie wyobrażam się nie uczyć, tylko coraz trudniej to realizować jak z uczelnią nie wyjdzie to może chociaż na jakiś kurs językowy pójdę, hehe

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę,że wy macie te kolokwia,sesyjki itp.Ja z chęcią wróciłąbym na studia zrobić mgrJuż raz próbowałam,ale moja uczelnia jest 150 km ode mnie,Zosia miałą wtedy rok.Przeniosłam się z dziennych na zaoczne,ale nic z tego.Nie pociągnęłam.Mój w weekendy miał mecze,Zosia zostawała po ciotkach.Tak to jest jak nie ma babci w domu na miejscuteraz z 2 dzieci to nie wiem jak mi się uda,ale od pażdziernika mam zamiar wrócić

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ----------

mój Tymo ma 5900 i nie wiem co mnie podkusiło kupić wczoraj papmy rozm 2do 6kg.Mieści się,ale ma takie fałdki na udach,że nie wiem jak będzie mu się je nosić.Na razie oki
uda się uda!

Cytat:
hej

a ja po nocy koszmarnej mały wczoraj zasnął wieczorem obudził się o 21.30 nakarmiłam go godzinę i pospał od 22.30 do północy potem 2 godziny zanim zasnął i pospał znów 1,5 godziny i znowu 2 godziny się męczyłam - tak więc wykończona jestem

a dziś kończymy miesiąc
no gratulacje - my jutro wieczorkiem 4 tygodnie

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:38   #4127
Ewelqa1985
Zadomowienie

witajcie
u nas nocka spokojna i spanko do 6;10 potem cycuś i bylo spanko do 9 ale spalaby dluzej tylko ciagle ktos dzownil telefonem
http://demotywatory.pl/3071164/Mowia...egos-nie-wolno
laseczka gratki

http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png

Eliza 14.05.2014

http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png

Edytowane przez Ewelqa1985
Czas edycji: 2011-05-16 o 10:41
Ewelqa1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:43   #4128
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
jeśli będzie kasłać to z rana dzwonię do przychodni się umówić na wizytę,
najwyżej wyjdę na przewrażliwioną,
ale będę spokojna

a ponoć ten kaszel może mieć coś wspólnego ze szczepieniem
i jak tam? e tam przewrażliwiona lepiej być taką niż obojętną

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
dziewczyny, czy zaobserwowała któraś z Was taką gule pod pachą u dziecka? Jest to na tej rączce co szczepili w szpitalu. Z tego co na necie poczytałam to jest to właśnie efekt uboczny po szczepieniu i czasami się wchłania, a czasami się to nacina...dość spore, ok. 5cm
nie widzę nic takiego ma tylko na ramieniu czerwony ślad po szczepionce

Cytat:
gratulacje zaliczenia tak dobrze koła

Cytat:

ja na szczescie sie wystudiowalam juz. i nie wyobrazam sobie siebie jako mlodszej matki. dla mnie jest w sam raz. i mysle ze tż mimo ze ma 31 tez jest w optymalnym wieku. nawet moj tato zauwazyl ze wspopraca przy Tymku idzie pelna para. i ze widzi duze zaangazowanie męża.

a mój ma 25lat i ojcem jest świetnym az nie myslalam ze tak bedzie ja tez mysle ze dobra ze mnie matka hehe a mam 24lata

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
Tz tylko chodiz i wymysla zebym malemu czesciej pieluchy zmienaila bo dostanie infekcji ukladu moczowego...
to chyba jasne ze sie pieluche zmienia czesto... to takie rady widze jak u mnie moja tesciowa... jakbym głąbem była...

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
a ja z checia bym juz skonczyla studia juz mam dosyć jak sobie pomysle ze musze od pazdziernika zaczac znow je to az mnie czysci...

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość

wczoraj dała przy teściach niezły pokaz swojego głosu teściowa jak tylko weszła to od razu poleciała do małej i do niej zaczęła szczerzyć zęby, coś tam gadać, chciała młodą na ręce wziąć a Nadia tak na nią spojrzała buzie w podkówkę i jak zaczęła ryczeć to dopiero jak z nią wychodziłam z pokoju to się uspokajała, a jak wracałam to znowu płacz tak się teściowej przestraszyła

Cytat:
hej

a dziś kończymy miesiąc
gratuluję miesiąca
my dzis zaczynamy 7 tydzień

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:47   #4129
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Zobaczymy... Ostateczna kontrola ma byc w 6 tygodniu i wtedy beda decydowac czy sie zagoilo czy nie, hmmm

Dziewczyny, jaka temperatura panuje w waszych domach albo tam gdzie jest akurat dziecko? Boje sie, ze u nas jest troche za chlodno, maly czesto kicha
My w sobote mielismy 6 tygodni, wiec wczoraj postanowilismy sprobowac... kurde ale dziwnie bylo;p
Balam sie bardziej niz pierwszego razu heh

U nas dosyc cieplo jest tak 22-25
Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
tak myslalam bo wasze dzieciary bardzo podobne sa
Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
w koncu prawie blizniaczki
syjamskie:P

Cytat:
Mnie bardzo bolala cewka moczowa cala - mimo, ze mi przy niej nie gmerano. Ale jest juz lepiej. A przez pierwszy tydzien to ja bylam blada jak przeszlam kawalek. Dlatego na pierwszy spacer szlam z tz i to chyba w8 dniu. Dopiero od dwoch dni daje rade daleko chodzic bez bolu.
Mnie tez bolala, ale ja mialam zakladany cewnik...

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość

Matko trochę się wyspałam, padłam wczoraj o 21., Młoda wstawała o 2.30 i o 5.30 nie spała do 7.30 i zasnęła do prawie 10, razem z mamusią
.
Moja mala zamienila sie w aniolka. Dzis dala rodzicom pospac, wczoraj pobawic sie;p, dala mamie zjesc sniadanie, umyc i wypic kawke, bo bawila sie na macie sama sobie uderzala w grzechotke hehe

W nocy spala od 19.30 do 12.30 zasnela po 20 min i spala do 5.20 pomarudizla do 6.10 i pospalysmy do 8 Teraz daje mamie czas na wizaz bo zasnela 20 min temu

Chcialabym isc na spacerek chociaz zimno jak cholerka, ale musze czekac na jakas zasrana inspekcje gazuod 9 do 13...

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:53   #4130
Olusiaa_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość
My w sobote mielismy 6 tygodni, wiec wczoraj postanowilismy sprobowac... kurde ale dziwnie bylo;p
Balam sie bardziej niz pierwszego razu heh.
i jak bylo? inaczej niz przed porodem?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:55   #4131
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Czesc Dziewczynki

Dawno mnie nie bylo ale nie stety brak czasu a na dodatek wyladowalam z mala w szpitalu w zeszla sobote bo raz na jakis czas mi kaszlala a ma wiotkosc krtani to nie mozna wyczuc czy chora czy to moze krtan daje o sobie znac ???wiec pojechalismy na izbe przyjec bo zaden osrodek nieczynny no i tam od razu podejrzenie zapalenia pluc bo u takich maluszkow to niby od razu kaszel o tym swiadczy no i nas polozyli na oddzial mieli zrobic rtg pluc ale wstrzymali sie wiec czekalam tak do poniedzialku nie wiedzac na co tak naprawde lezymy bo zaden pediatra nie stwierdzil pluc bo niby ciezko przy wiotkosci cokolwiek uslyszec no a w niedziele moja mala zaczela kupki zielonkawe robic pytam czy panuje rotawirus a pigula do mnie ze zapewne cos zjadlam co zaszkodzilo mowie ze nie bo akurat wiem co jadal i zadnych nowosci w tym czasie nie wprowadzalam ale pediatra tez mi wkrecal ze to od jedzenia wiec dalam spokoj w poniedzialek zrobili rtg usg brzuszka i mialysmy wizyte u laryngologa ktory powiedzial ze uszka gardlo nosek ok i tyle jama brzuszna tez i rtg tez wiec pytam na co podawali jej antybiotyk a oni ze bylo podejrzenie pluc a ja na to to trzeba bylo zrobic rtg w sobote i sie upewnic a nie podawac antybiotyk bezsensu ale o wynikach rtg dowiedzialam sie dopiero w srode rano bo przeciez czasu nie mieli zeby opisac zdjecie i w srode nas wypisali i dowiedzialm sie przy wypisie ze mala ma rotawirusa od niedzieli czyli od tych kupek zielonych ale nikt slowa nie powiedzial z lekarzy jak byli na obchodzie mowie Wam brak slow na sluzbe zdrowia.Pani doktor powiedziala ze w szpitalu co 2 dziecko lapie rota no ja cos o tym wiem bo 8 lat temu moj maly tez zlapal to w szpitalu tylko dzieka Bogu malutka przeszla to duuuzo lzej ......mowie Wam szpitale w polsce to jedna wielka porazka !!!!!!

No a dzis walcze z mala bo w lozeczku nie chce mi spac od paru dni w dzien robi cyrk nie z tej ziemi !!!Na rekach zasypia (zaznaczam ze jej nie nosimy bezsensu)a w lozeczku to z 10-15 min i sie budzi i od poczaku marudzi a tak ladnie spala !!!!Dzis w nocy tez gorzej bo co 2 godz i mniej sie budzila na cyca a potrafila juz 4 godz przespac i dluzej !!!A tu jej sie cos poprzestawialo cholera jasna!!!!Dzis wg kalendarza OLEŃKA konczy 30 DNI !!!!!Szok jak ten czas leci!!!!!!A jeszcze niedawno balam sie porodu!!!!
monika267 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 10:57   #4132
marsylia
Wtajemniczenie

Ego ego a jak wygladaly te krostki?

Ja mysle ze moze to tradzik niemowlecy
Przestalas jesc te familijne czy zeszlo mimo ze jadlas? no i ile u malego byly te krostki ?

unas zaczelo sie na brodzie ale teraz sa juz na buzi pzemywam woda przegotowana i smaruje bephantenem no i ciastka odstawilam...

Cytat:

sproboj krochmalu mysle ze powinien pomoc
ale jak? przemywac buzie krochmalem czy do wanienki ?

Cytat:
d
diatoma a jak wygladaja?

Cytat:
hej

a dziś kończymy miesiąc
a nie w srode dzis dopiero 16

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:00   #4133
87czarna
Zakorzenienie

Ahtaga źle przeczytałam..ona nie ma nic pod pachą,ma tylko czerwone zgrubienie w miejscu,gdzie dostała zastrzyk

Mirabilka ja byłam z powodu tej wysypki u lekarza i babka powiedziała,że to może byc początek skazy białkowej,choc niekoniecznie. Przepisała masc i zeszło Kazała dodatkowo smarowac małej często buzie oliwką,bo pod brodą i na szyjce strasznie jej się łuszczy skóra. Myślę,że to nie skaza,bo jednak masc by nie pomogła

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Dziś 16,więc moja niunia ma dzisiaj równe 2 miesciące! Ale to leci...

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:00   #4134
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Wlasnie dobre pytanie ????!!!!!Jak byle????

Moj Tż juz dostaje bzika bez sexu Bidulek a tu jeszce 2 conajmniej 2 tyg posuchy Powiem szczerze ze i mnie juz brakuje "przytulania" w koncu natury sie nie zmieni
Stary 2011-05-16, 11:07   #4135
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
Tak samo tylko, ze ja sie baaaaaaaaaaardzo balam wiec myslalam tylko zeby nie bolalo hehe i nie bolalo;p
Nastepnym razem juz bd myslec o czyms innym hehe, ale TZtwi sie podobalo heeh, mowi ze dobrze zszyli buaha
Tyle ze gumki poslzy w ruch:/ bo dopiero dzis bd dzwonic do sexual health clinic pytac o tne implant

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
Napisane przez monika267 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczynki
ta sluzba zdrowia to chyba wszedzie taka o tylek rozczasc
biedactwo

Stary 2011-05-16, 11:16   #4136
Montii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
ej ej ladnie to sie tak smiac z kolezanki?
Cytat:
Podziwiam was dziewczyny,
że podczas studiów na dziecko się zdecydowałyście,
ja to w tym okresie szalałam i nie miałam ochoty na żadne zobowiązania
i jeszcze pracujecie.

Ja to leniwa jestem, chciałam iść na podyplomówke ale jak się dowiedziałam o ciąży to zrezygnowałam
są plusy i minusy bo uczyc mi sie nie chce i mam lenia ( ale czy kiedykolwiek mi sie chcialo )
plus taki ,ze nie musze sie zastanawiac czy wracac do pracy czy nie praktycznie mam wolne do pazdziernika a potem jak nie chce mi sie isc na jakies zajecia to nie ide, nic sie nie stanie a w pracy to juz zalezy od szefa ;-p

no ale duzo zalezy od psychiki również,racja

Cytat:
podobno (gdzieś czytałam ale zabijcie nie pamiętam teraz gdzie) dzieci kichaniem oczyszczają sobie po prostu drogi oddechowe i nie musi to oznaczać, że im zimno...
i rączki i nóżki też mogą mieć chłodne, raczej kark się powinno sprawdzać
a temp powinna chyba być koło 21-23 stopni
mnie tak polozna tez powiedziala

Cytat:
Monti mam nadzieje ze problemy gastryczne poszly w sina dal
niestety wieczorem znowu mnie dopadły, juz plakalam z bezsilnosci
wygladam okropnie...

Cytat:

Montii dobrze,że już Cię nie 'goni' :P
oj pogoniło;/

Cytat:

moj ma tyle samo gdyby mial tyle co ja to by była żenada,dobrze ze jest starszy, odpowiedzialny i rozsądny

stoo lat

a my dzisiaj pospalismy do 10, jestem wyspana jak nigdy !

[LEFT]
Montii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:17   #4137
monika267
Raczkowanie

GG do monika267

a co do krostek to moja mala tez dostala na czole i we wlosach i pojecia nie mam co to!!!!jedna wygladaja jak kaszka a drugie czerwone z takim czyms zoltawym???moze bialyn???moze wy wiecie co to???bo tak mysle ze moze uczulenie ma po nowej opasce na glowke???bo od wtedy sie pojawily a moze to potowki doradzcie cos bo juz glupieje
Stary 2011-05-16, 11:20   #4138
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:

Ahtaga mamy to samo-to chyba nic groźnego
aa widzisz. Zgrubienie też ma tylko jeszcze to cholerstwo pod pachą Przedzwonie do położnej, czy fatygować się z tym do lekarza.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:22   #4139
trzyrazyi
Zadomowienie

Cytat:
Ahtaga źle przeczytałam..ona nie ma nic pod pachą,ma tylko czerwone zgrubienie w miejscu,gdzie dostała zastrzyk

Mirabilka ja byłam z powodu tej wysypki u lekarza i babka powiedziała,że to może byc początek skazy białkowej,choc niekoniecznie. Przepisała masc i zeszło Kazała dodatkowo smarowac małej często buzie oliwką,bo pod brodą i na szyjce strasznie jej się łuszczy skóra. Myślę,że to nie skaza,bo jednak masc by nie pomogła

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

Dziś 16,więc moja niunia ma dzisiaj równe 2 miesciące! Ale to leci...

dokladnie czas leci jak nie wiem,trzeba sie cieszyc kazda chwila
trzyrazyi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 11:25   #4140
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
ej ej ladnie to sie tak smiac z kolezanki?

moj ma tyle samo gdyby mial tyle co ja to by była żenada,dobrze ze jest starszy, odpowiedzialny i rozsądny

stoo lat

a my dzisiaj pospalismy do 10, jestem wyspana jak nigdy !
moj ma 34 lata i jestem pewna ze jabym miala kogos w moim wieku to bym poczekala z dzieckiem, bo zazwyczaj faceci w moim wieku srednio dojrzALI SA:P

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości