|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
|
|||
| lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem |
|
21 | 42,86% |
| lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi |
|
3 | 6,12% |
| Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy |
|
0 | 0% |
| Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe |
|
9 | 18,37% |
| Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery |
|
7 | 14,29% |
| Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy |
|
8 | 16,33% |
| Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy |
|
0 | 0% |
| Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy |
|
1 | 2,04% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4111 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki
dziekuje wam za życzenia
moje dziecie przespalo dzis wiekszosc dnia, nie zdarzylam go nawet umyc,i przed snem zmienic pampka, takze teraz jedzie od 20 na tym samym ale nie chce go budzic. jutro go doszoruje.zastanawiam sie czy ta chrypka nie jest efektem przegrzania, bo w domu u rodzicow jest cholernie goraco,sredni 25 stopni. a u nas 21-22. to jest jednak spora roznica. u nas jak go rozbieramy do kąpieli to sie drze bo zimno, a tutaj nic a nic. az moja mama mowi, o co wam z ta kąpiela chodzi no i mały pieknie sie sprzedal heh.wychodzi ze klamiemy![]() ja na szczescie sie wystudiowalam juz. i nie wyobrazam sobie siebie jako mlodszej matki. dla mnie jest w sam raz. i mysle ze tż mimo ze ma 31 tez jest w optymalnym wieku. nawet moj tato zauwazyl ze wspopraca przy Tymku idzie pelna para. i ze widzi duze zaangazowanie męża. oj chyba mnie spanko łapie. do jutra dziewcznyki.
|
#4112 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bez makijazu do pracy nie da radyCytat:
Mnie bardzo bolala cewka moczowa cala - mimo, ze mi przy niej nie gmerano. Ale jest juz lepiej. A przez pierwszy tydzien to ja bylam blada jak przeszlam kawalek. Dlatego na pierwszy spacer szlam z tz i to chyba w8 dniu. Dopiero od dwoch dni daje rade daleko chodzic bez bolu. Cytat:
wystarczy ze zamknie oczy i takie usmiechy strzela. Niestety na lajfie nie jest tak radosnie![]() Cytat:
owała Cytat:
![]() Ego ego u Ciebie ostatnio były problemy z krostkami na buzi i pisałaś o bephantenie? U nas wysypało najpierw brudkę i myslalam ze topotowki ale potem tez czolko i kilka na policzku i pod wloskami - mysle ze to uczulenie pokarmowe, ale za choleręę nie wiem na co Ja tak malo jem ze szok... moze na wafelki familijne... tyle ze jem je od tygodnia ponad i wczesniej nic nie bylo... ale czytalam ze niektore rzeczy moga uczulac jak się troche nazbiera. No nic odstawię wafle i zobacze. A u Ciebie pomoglo smarowanie?---------- Dopisano o 23:22 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- Diatoma najlepszego |
|||||
|
|
|
#4113 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a krostki mu zeszły sameja tez wcinam wafelki familijne i to tez moze byc od konserwantów, ze sie ich sporo nazbierało
|
|||
|
|
|
#4114 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dzieki dziewczyny ja juz pomalu sie poddaje nie mam mleka wystarczajaco dla malego i nie bede juz miala go wiecej... Cytat:
|
||
|
|
|
#4115 |
|
Zakorzenienie
|
kasiapruszkow wiem,co czujesz...
ale może jeszcze u Ciebie się uda,walcz!
|
|
#4116 |
|
Zakorzenienie
|
A ja się zastanawiam co ze sobą zrobię, jak się studia skończą. Przywykłam już. W sumie to już 8 lat studiuję
Dla mnie to takie trochę przedłużenie młodości
|
|
|
|
#4117 |
|
Zadomowienie
|
dzień doberek,
juz drugą noc sie wyspałam! obłę d jakis. Tymo zjadł o 21, obudzil sie o 2 a, potem o 5.30 i po zjedzeniu zasnal od razu teraz jest w amoku mlekowym na probe zalozylam mu pampersa 3, bo dostalam od kolezanki i zobaczymy, jak sie nie przesika, to kupuje i nawet nie koncze tych 2, bo mały ma bardzo udka odcisniete, jako ze drobny nie jest bo juz prawie 6kg. a te pampki 2 są w sumie do 6kg... Tity, ja tez sobie mlodosc przedluzylam, bo po magisterce zrobilam 2 podyplomowki. i mimo ze przy dyplomowce juz pracowalam, ale to sie musialam urwac itd, kazdy mnie jednak jako studentke traktowal.i zal okropny bylo konczyc te studia. i jeszcze w ciazy jak bylam to mowie do tż ze na jakas podyplomkwe bym poszla, bo sobie nie wyobrazam sie nie uczyc. a teraz jak o tym pomysle egoego ja s Tyma zauwazylam krostki kolo usteczxek na brodce jakby, i podejrzewam ze to od tego ze pakuje rączki do buzi, a te raczki ostatnio sa bardzo aktywne i pewnie brudne...oczywiscie ze mu przecieram co jakis czas,,ale widac ze to za malo.posmarowalam mu teraz ta mascia robiona,zobaczymy jak ni e to ten bepanten kupie, bo w domu mam, ale nie bede czekala do przyszelgo tyg jak tam wroce
|
#4118 | |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny jak ja wam zazdroszczę,że wy macie te kolokwia,sesyjki itp.Ja z chęcią wróciłąbym na studia zrobić mgr
teraz z 2 dzieci to nie wiem jak mi się uda,ale od pażdziernika mam zamiar wrócić---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:27 ---------- Cytat:
do 6kg.Mieści się,ale ma takie fałdki na udach,że nie wiem jak będzie mu się je nosić.Na razie oki
|
|
#4119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi raz politechnikę kończę Tylko wczesniej poszłam na studia na kierunek który wydawał mi się kiedyś ciekawy, a teraz studiuję to co będę faktycznie w życiu robić. Ale kto to mógł przewidzieć
|
|
|
|
|
#4120 |
|
Zakorzenienie
|
Bry
A ja się już cieszyłam, że małemu wysypka znika z buzi bo w tamtym tygodniu nic nowego nie wyskoczyło a wczoraj znów wysyp + sucha pękająca skóra za uszami i chyba ciemieniucha zaczęła się robic - Czarna a jak u Was z wysypką? bo czytałam, że też macie podobny problem
|
#4121 | ||||
|
Zadomowienie
|
diatoma przesyłam spóźnione ale szczere życzenia urodzinowe
Cytat:
mi to samo położna powiedziała, a pediatra jak jej powiedziałam o gilach w nosie stwierdziła tylko że jak nie leci mocno to żaden katar i mam się nie przejmować Cytat:
5300 w wieku 5 miesięcy to ile to dziecko przyrastało na miesiąc moja to chyba z 8 będzie wtedy ważyć Cytat:
i jak kaszel?? Cytat:
zdolniacha z ciebie mojej Naduni już litry śliny lecą to co to będzie później ![]() moja kochana misia waży dokładnie 5 kg wczoraj dała przy teściach niezły pokaz swojego głosu teściowa jak tylko weszła to od razu poleciała do małej i do niej zaczęła szczerzyć zęby, coś tam gadać, chciała młodą na ręce wziąć a Nadia tak na nią spojrzała buzie w podkówkę i jak zaczęła ryczeć to dopiero jak z nią wychodziłam z pokoju to się uspokajała, a jak wracałam to znowu płacz
|
|
#4122 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() a ja po nocy koszmarnej mały wczoraj zasnął wieczorem obudził się o 21.30 nakarmiłam go godzinę i pospał od 22.30 do północy potem 2 godziny zanim zasnął i pospał znów 1,5 godziny i znowu 2 godziny się męczyłam - tak więc wykończona jestem![]() a dziś kończymy miesiąc
|
|
#4123 |
|
Wtajemniczenie
|
a pytałaś może o to pediatrę?
|
#4124 |
|
Zakorzenienie
|
Diatoma spóźnione życzenia
Kasiapruszkow dasz radę Matko trochę się wyspałam, padłam wczoraj o 21., Młoda wstawała o 2.30 i o 5.30 nie spała do 7.30 i zasnęła do prawie 10, razem z mamusią ![]() Która to pisała tekst o tym "witaj mój cycusiu........" młoda właśnie zaczęła strzelać miny jak widzi, że idzie cyc. |
|
|
|
#4125 |
|
Zakorzenienie
|
Co do krostek na buzi, moją jakieś 2 tygodnie temu tak wysypało na policzkach i bródce, że masakra
takie drobne, ropne krosteczki.podobno to trądzik niemowlęcy, samo przechodzi. Nam pomaga rumianek- przemywam jej kilka razy dziennie buźkę i ma już całkiem ładną pediatra zaleciła kąpanie od czasu do czasu we fiolecie- działa odkażająco. kurde, mnie dopadło jakieś uczulenie, swędzący brzuch, uda nie krostki tylko jakbym gęsią skórkę miała... która swędzi, nasila się wieczorem. Wiecie może co to może być? Na nic nie jestem uczulona
|
|
|
|
#4126 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#4127 |
|
Zadomowienie
|
witajcie
u nas nocka spokojna i spanko do 6;10 potem cycuś i bylo spanko do 9 ale spalaby dluzej tylko ciagle ktos dzownil telefonem http://demotywatory.pl/3071164/Mowia...egos-nie-wolno laseczka gratki
http://suwaczki.maluchy.pl/li-51268.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-68194.png Edytowane przez Ewelqa1985 Czas edycji: 2011-05-16 o 10:41 |
|
|
|
#4128 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
az nie myslalam ze tak bedzie ja tez mysle ze dobra ze mnie matka hehe a mam 24lata ![]() Cytat:
to chyba jasne ze sie pieluche zmienia czesto... to takie rady widze jak u mnie moja tesciowa... jakbym głąbem była...Cytat:
juz mam dosyć jak sobie pomysle ze musze od pazdziernika zaczac znow je to az mnie czysci...![]() Cytat:
Cytat:
![]() my dzis zaczynamy 7 tydzień
|
|
#4129 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Balam sie bardziej niz pierwszego razu heh U nas dosyc cieplo jest tak 22-25 syjamskie:P Cytat:
Cytat:
. Dzis dala rodzicom pospac, wczoraj pobawic sie;p, dala mamie zjesc sniadanie, umyc i wypic kawke, bo bawila sie na macie sama sobie uderzala w grzechotke heheW nocy spala od 19.30 do 12.30 zasnela po 20 min i spala do 5.20 pomarudizla do 6.10 i pospalysmy do 8 Teraz daje mamie czas na wizaz bo zasnela 20 min temu![]() Chcialabym isc na spacerek chociaz zimno jak cholerka, ale musze czekac na jakas zasrana inspekcje gazuod 9 do 13...
|
|
#4130 |
|
Zakorzenienie
|
i jak bylo? inaczej niz przed porodem?
|
|
|
|
#4131 |
|
Raczkowanie
|
Czesc Dziewczynki
![]() Dawno mnie nie bylo ale nie stety brak czasu a na dodatek wyladowalam z mala w szpitalu w zeszla sobote bo raz na jakis czas mi kaszlala a ma wiotkosc krtani to nie mozna wyczuc czy chora czy to moze krtan daje o sobie znac ???wiec pojechalismy na izbe przyjec bo zaden osrodek nieczynny no i tam od razu podejrzenie zapalenia pluc bo u takich maluszkow to niby od razu kaszel o tym swiadczy no i nas polozyli na oddzial mieli zrobic rtg pluc ale wstrzymali sie wiec czekalam tak do poniedzialku nie wiedzac na co tak naprawde lezymy bo zaden pediatra nie stwierdzil pluc bo niby ciezko przy wiotkosci cokolwiek uslyszec no a w niedziele moja mala zaczela kupki zielonkawe robic pytam czy panuje rotawirus a pigula do mnie ze zapewne cos zjadlam co zaszkodzilo mowie ze nie bo akurat wiem co jadal i zadnych nowosci w tym czasie nie wprowadzalam ale pediatra tez mi wkrecal ze to od jedzenia wiec dalam spokoj w poniedzialek zrobili rtg usg brzuszka i mialysmy wizyte u laryngologa ktory powiedzial ze uszka gardlo nosek ok i tyle jama brzuszna tez i rtg tez wiec pytam na co podawali jej antybiotyk a oni ze bylo podejrzenie pluc a ja na to to trzeba bylo zrobic rtg w sobote i sie upewnic a nie podawac antybiotyk bezsensu ale o wynikach rtg dowiedzialam sie dopiero w srode rano bo przeciez czasu nie mieli zeby opisac zdjecie i w srode nas wypisali i dowiedzialm sie przy wypisie ze mala ma rotawirusa od niedzieli czyli od tych kupek zielonych ale nikt slowa nie powiedzial z lekarzy jak byli na obchodzie mowie Wam brak slow na sluzbe zdrowia.Pani doktor powiedziala ze w szpitalu co 2 dziecko lapie rota no ja cos o tym wiem bo 8 lat temu moj maly tez zlapal to w szpitalu tylko dzieka Bogu malutka przeszla to duuuzo lzej ......mowie Wam szpitale w polsce to jedna wielka porazka !!!!!!No a dzis walcze z mala bo w lozeczku nie chce mi spac od paru dni w dzien robi cyrk nie z tej ziemi !!!Na rekach zasypia (zaznaczam ze jej nie nosimy bezsensu)a w lozeczku to z 10-15 min i sie budzi i od poczaku marudzi a tak ladnie spala !!!!Dzis w nocy tez gorzej bo co 2 godz i mniej sie budzila na cyca a potrafila juz 4 godz przespac i dluzej !!!A tu jej sie cos poprzestawialo cholera jasna!!!!Dzis wg kalendarza OLEŃKA konczy 30 DNI !!!!!Szok jak ten czas leci!!!!!!A jeszcze niedawno balam sie porodu!!!!
|
|
|
|
#4132 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Ego ego a jak wygladaly te krostki?
Ja mysle ze moze to tradzik niemowlecy ![]() Przestalas jesc te familijne czy zeszlo mimo ze jadlas? no i ile u malego byly te krostki ? unas zaczelo sie na brodzie ale teraz sa juz na buzi ale jak? przemywac buzie krochmalem czy do wanienki ? Cytat:
Cytat:
dzis dopiero 16![]()
|
||
|
|
|
#4133 |
|
Zakorzenienie
|
Ahtaga źle przeczytałam..ona nie ma nic pod pachą,ma tylko czerwone zgrubienie w miejscu,gdzie dostała zastrzyk
![]() Mirabilka ja byłam z powodu tej wysypki u lekarza i babka powiedziała,że to może byc początek skazy białkowej,choc niekoniecznie. Przepisała masc i zeszło Kazała dodatkowo smarowac małej często buzie oliwką,bo pod brodą i na szyjce strasznie jej się łuszczy skóra. Myślę,że to nie skaza,bo jednak masc by nie pomogła ![]() ---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ---------- Dziś 16,więc moja niunia ma dzisiaj równe 2 miesciące! Ale to leci...
|
|
#4134 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4135 |
|
Zakorzenienie
|
Tak samo tylko, ze ja sie baaaaaaaaaaardzo balam
wiec myslalam tylko zeby nie bolalo hehe i nie bolalo;p Nastepnym razem juz bd myslec o czyms innym hehe, ale TZtwi sie podobalo heeh, mowi ze dobrze zszyli buaha Tyle ze gumki poslzy w ruch:/ bo dopiero dzis bd dzwonic do sexual health clinic pytac o tne implant ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- ta sluzba zdrowia to chyba wszedzie taka o tylek rozczasc biedactwo
|
#4136 | |||
|
Zakorzenienie
|
ej ej ladnie to sie tak smiac z kolezanki?
![]() Cytat:
plus taki ,ze nie musze sie zastanawiac czy wracac do pracy czy nie praktycznie mam wolne do pazdziernika a potem jak nie chce mi sie isc na jakies zajecia to nie ide, nic sie nie stanie a w pracy to juz zalezy od szefa ;-p no ale duzo zalezy od psychiki również,racja Cytat:
![]() niestety wieczorem znowu mnie dopadły, juz plakalam z bezsilnosci wygladam okropnie... oj pogoniło;/ Cytat:
gdyby mial tyle co ja to by była żenada,dobrze ze jest starszy, odpowiedzialny i rozsądny stoo lat a my dzisiaj pospalismy do 10, jestem wyspana jak nigdy !
|
|
#4137 |
|
Raczkowanie
|
a co do krostek to moja mala tez dostala na czole i we wlosach i pojecia nie mam co to!!!!jedna wygladaja jak kaszka a drugie czerwone z takim czyms zoltawym???moze bialyn???moze wy wiecie co to???bo tak mysle ze moze uczulenie ma po nowej opasce na glowke???bo od wtedy sie pojawily a moze to potowki doradzcie cos bo juz glupieje
|
|
|
|
#4138 |
|
Wtajemniczenie
|
aa widzisz. Zgrubienie też ma tylko jeszcze to cholerstwo pod pachą
Przedzwonie do położnej, czy fatygować się z tym do lekarza.
|
#4139 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dokladnie czas leci jak nie wiem,trzeba sie cieszyc kazda chwila |
|
|
|
|
#4140 |
|
Zakorzenienie
|
moj ma 34 lata i jestem pewna ze jabym miala kogos w moim wieku to bym poczekala z dzieckiem, bo zazwyczaj faceci w moim wieku srednio dojrzALI SA:P
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.

ale nie chce go budzic. jutro go doszoruje.
no i mały pieknie sie sprzedal heh.wychodzi ze klamiemy

jak kucam i mam sie podniesc to mi oczy z orbit wylaza takie to nieprzyjemne

tylko na chwilę na rękach a jak się go odkładało minęło z 5-10 min i ryk i znów to samo. najchętniej cały dzień przy cycku bądź na rękach
wykończona jestem. Teraz zasnął ok 19,30 po karmieniu i śpi do tej chwili może pośpi.
)
za laktacje Ty jestes taka dzielna podziwiam a jak tż pomaga??tesciowka przestala sie czepiac ??mama nadzieje ze tak 

zdolniacha z ciebie