|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1531 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
jak daje mamie dowod to wydaja ale to zalezy od poczty, mozesz odrecznie napisac pelnomocnictwo i dac dowod.
![]() ![]() |
![]() |
#1532 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1533 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1534 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuje bardzo za odpowiedzi.... oczywiście że muszą to przeanalizować lekarze ale chciałam zapytać co byście zrobiły na moim miejscu......
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1535 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1536 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() o kurcze aż normalnie serce do góry mi sie podnioslo na tę wiadomosc, w koncu koniec męczarni ![]() Dziewczyny, któras z Was pisala ze jest stomatologiem, która = przyznac się ![]() potrzebuje porady ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1537 | |
BAN stały
|
Cytat:
a ja mimo tego ze sama nie chce miec drugiej cesarki, ( ze względu na to ze brzuch mi sie nie wciągnąl i teraz to juz bylaby masakra, oraz dlatego ze zle znioslam ) to uwazam ze jest ona bezpieczniejsza od naturalnego porodu. inutil gratulacje kochana ![]() ![]() Edytowane przez Bartessa Czas edycji: 2011-05-16 o 12:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1538 | |
Zakorzenienie
|
Agulaaabar ja bym sie nie zastanawiała, nie ma co ryzykować. Napewno musisz to jeszcze skonsultować z lekarzem, ale wydaje mi się że tu nie ma sie nad czym zastanawiać...
![]() Cytat:
Nie wiem czy mamie wydadzą nas poczcie Twoją paczkę, u mnie żeby komus wydać musi być ten sam adres zamieszkania na dowodzie osobistym. Inutil pewnie, że pamiętamy ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() inutil ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pamietam bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() ![]() śpiworek jest w komplecie do spacerówki, mozna go tez spokojnie uzyc w gondolce, a do gondoli dostae sie adaptery, moskitiere i folie p/deszczowa. śpiworek naprawde ładny, ciepły i solidny. mnie przeraza myśl o sn, jakbym mogla to wolalabym wybrac cc. ja pracuje ze stom. moze jakos pomoge... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1541 | ||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() ![]() ![]() Wszystkim Wam bardzo dziękuję za pocieszanie ![]() Blondynka, Natka, Zmalowana - gratuluję kolejnych tygodni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lecę nadrabiac dalej ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1542 |
Zadomowienie
|
blondynko, kciuki za wizytę.
![]() Co do Femibionu to nigdy nie trafiła mi się pęknięta kapsułka. Ceny w aptece są powalające, ja kupuję go na allegro po kilka opakowań. Tutaj jest np. za 41 zł więc nawet z przesyłką się opłaca. ![]() http://allegro.pl/femibion-natal-2-f...594510546.html Dziubek, wózek rewelacyjny a te literki super wyglądają. ![]() Też mam zamiar je kupić, tylko że cały czas nie możemy zdecydować na kolor ścian w pokoju Hani. Marina, świetny ten leżaczek i brzuszek zgrabniutki. ![]() Lada chwila i Ty nam też na porodówce wylądujesz. ![]() Nerolko, trzymam kciuki za szybki i na ile to możliwe bezbolesny poród. ![]() Czekamy na wieści o Tobie i Izuni. ![]() Agulaaabar, ja na Twoim miejscu starałabym się o skierowanie na cc- nie ma co ryzykować. Widziałam, że ostatnio nie tylko mnie dopadła chandra pod tytułem "jestem gruba i w nic się nie mieszczę". Na szczęście wybrałam się na zakupy, uzupełniłam garderobę w letnie ciuchy i humor od razu się poprawił. ![]() Co do planowania rodziny, to z tż zawsze chcieliśmy dwójkę dzieci z kilkuletnim odstępem. Teraz jak zaczynam się czuć jak wielorybek i tęsknie za jeżdżeniem na rolkach, chodzeniem na basen i za swoją dawną sprawnością to myślę, że ten odstęp powinien być co najmniej 5 letni... ![]() Natomiast tż mi ciągle powtarza, że zaraz strzelimy sobie kolejnego bobaska- jednak jak przyjdzie co do czego, nocne wstawanie, pieluchy itd. to mam nadzieję, że zrozumie, że przerwa jest niezbędna. ![]() Edytowane przez marzena_S Czas edycji: 2011-05-16 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#1543 |
BAN stały
|
chodzi o to ze boli mnie lewa górna szóstka, sam ząb to tak po prostu "czuje" ale boli mnie korzen, a co za tym idzie caly policzek az pod oko, czyli zatoka szczękaowa, dostałam katar z tej lewej dziurki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1544 |
Zakorzenienie
|
agulaaabar Pewnie, że porozmawiaj z ginem.
Ja szczerze mówiąc wolałabym mieć cc niż sn, nie wiem czemu, wydaje mi się, że to łatwiejsze do przeżycia, ale wiem, że się mylę. Ciekawe jak nerola! Dziewczynki dziękuję za komplementy odnośnie domku Igorka ![]() Kurde wiecie co, puściłam sobie ,,autsajdera" dżemu (uwielbiałam Ryśka i ten zespół) i słucham sobie i popłakuję, ot tak ![]() ![]() Inutil ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
![]() ![]() |
![]() |
#1545 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A tych 49 dni to Ci zazdroszczę ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1546 |
Zakorzenienie
|
I jeszcze mój brzuch - połowa 27 tygodnia
![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-05-16 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#1547 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tak samo zrobiłam, w razie czego dokupię. Brumek - no już dorodny ![]()
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1548 |
Zakorzenienie
|
I nasza szafa, wreszcie skończona! Kocham ją miłością bezbrzeżną
![]() Ma 3 części: w pierwszej półki i szuflady, w drugiej półki, drążek i miejsce na ę do prasowanie i odkurzacz, w 3 półki i dwa drążki (ten wyższy na pantografie).
#1549 |
Zakorzenienie
|
Zaglądam co 5 min z ciekawości co z Nerolką
![]() Zrobiłam listę co jest jeszcze do kupienia.... i cholera sporo tego jeszcze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1550 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mi wszyscy tak samo mówią - że jak na 7.miesiąc to malutki mam brzuszek i tak się zastanawiam, czy wystrzeli mocno w samej końcówce, czy będzie po prostu mniejszy ![]() A poza ciągle słyszę, że synusia noszę pod sercem, bo niby ładnie wyglądam w ciąży (jakoś tego nie widzę). No niby fajnie, że tak mówią, ale ma być Maja i koniec kropka! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1551 |
Zakorzenienie
|
no proszę zaczyna być coraz bardziej konkretny
![]() ![]() super !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1552 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1553 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() śliczny mały brzusio ![]() A ja piorę w Jelpie, jakoś tak zaczęłam jak Maja była mała i tak już zostało, a że młoda alergiczka to cały czas mam Jelpa w łazience. Zapach ma bardzo delikatny, ledwo wyczuwalny, ale mi odpowiada. ![]() Edytowane przez JustPi Czas edycji: 2011-05-16 o 12:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1554 |
Zakorzenienie
|
Ja teżjestem ciekawa jak tam Nerola
![]() Brumek nooo teraz brzuszek robi się coraz bardziej widoczny ![]() ![]() A szafaaa zaje.bista ![]() ![]() Musiałam uwiecznić mój brzuszek w tym 8 m-cu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1555 |
Zadomowienie
|
ja tez tak zrobiłam
brumek - fajna ta szafa mega pojemna ![]() czy jesli mam 27 tc to juz III trymestr ![]() No czy ktoras mi odpowie jak to jest z tymi witaminanmi? samo K sie kupuje czy K i D ? |
![]() ![]() |
![]() |
#1556 |
Rozeznanie
|
NEROLA - TRZYMAM MOCNO !!!!!
Inutil - gratulacje!! będzie dobrze, zobaczysz! Brumek - no w końcu zaczyna coś konkretnie być widać ![]() kciuki za inne wizyty! ja odebrałam wyniki krwi - hemoglobina lekko zaniżona ale trzyma się w ryzach, tarczyca super, mocz też, czekam jeszcze na toxo. |
![]() ![]() |
![]() |
#1557 |
Zakorzenienie
|
co z tą Nerolką? może tuli już maleńką
![]() zaglądam póki jestem w domu, o 15.00 wychodzimy z domu i dopiero wieczorem będę
#1558 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1559 |
Zadomowienie
|
Piękny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
#1560 |
Zakorzenienie
|
Nerolka mi pisała, że będzie pisać jak będzie mogła. A póki co milczy. Ja też za bardzo nie chcę jej zawracać głowy.
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:32.