|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozstanie z facetem, cz. XVIII
ech, chyba się trochę pospieszyłam z mówieniem, że wszystko ok. Nie spałam pół nocy, popłakałam sobie trochę... nie mogłam zasnąć, bo nie mogłam przestać o nim myśleć
Może po prostu nie powinnam pisać o nim w tym wątku, bo mi się wszystko przypomina
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
Nie uwierzycie, co się wczoraj stało!
Napisał do mnie rano, czy miałabym czas się z nim spotkać. Zgodziłam się i cały dzień chodziłam w skowronkach. Kiedy spotkaliśmy się widać było, jak on jest stęskniony, jak łaknie mojej bliskości. Poprzytulaliśmy się trochę za miastem. Czas prysł, kiedy on zobaczył, że nie noszę już zaręczynowego pierścionka (nosiłam go jednak przez tydzień od zerwania i zdjęłam dopiero wtedy, kiedy powiedział, że nie jest pewny, czy chce być ze mną czy nie). Widać było, że wtedy spochmurniał, ale ciągle jeszcze było dobrze. Myślałam, że uda się to ratować, byłam szczęśliwa. On zaczął wyznawać mi gorące uczucie, mówił o tym jak bardzo kocha, jak tęskni, ile by dał, żebyśmy mogli znowu zasypiać w swoich objęciach (sam się wyprowadził, mimo, że go prosiłam, by został). Zapytałam, czemu się wyniósł, kiedy go tak błagałam, by tego nie robił. "Myślałem, że tak będzie najlepiej" - odpowiedział, jednak jak widać, źle myślał. Opowiadał o tym, jak to wraca codziennie do pustego pokoju i jaki czuje się przez to samotny. Oczywiście nie przyszło mu do głowy, żeby zastanowić się, co ja przeszłam przez ten czas... Kiedy się żegnaliśmy był pochmurny, nie wiedziałam, czym jest to spowodowane. Wszak między Nami było całkiem dobrze, dogadywaliśmy się jakoś, wyznaliśmy sobie miłość. Wróciłam do domu i byłam szczęśliwa, że teraz wszystko da się odbudować... Po godzinie sms: "Czuję całym sobą, że to naprawdę koniec..." Poczułam się, jakby dostała nagle obuchem w głowę. Znowu uwierzyłam w jego uczucia, znowu zaznałam chwili szczęścia i bliskości, aby po chwili zostało mi to tak brutalnie odebrane!! Pisał, że między Nami nie ma już bliskości (tak jakby ta bliskość kuurrraaa miała sama się zbudować, po tym jak się wyprowadził i nie odzywał), że miał nadzieję, że Nam się uda, ale widzi, że jednak nie. Zapytałam, dlaczego więc mówił, że kocha. "Bo kocham i będę kochał..." Na to ja, że też go kocham, ale proszę, by już nigdy więcej nie bawił się moimi uczuciami. Napisał mi (w smsie!!): "żegnaj..." Potem pisał jeszcze, że błaga bym mu wybaczyła.A mi po prostu pękło serce. Po raz kolejny. Po raz kolejny zaznałam od niego czegoś pięknego, czułości i uczucia i po raz kolejny mi to tak brutalnie odebrał. Facet, który sam nie wie, czego chce. I choć tak bardzo boli to coraz bardziej utwierdzam się też w przekonaniu, że dobrze się stało. Znajomy napisał mi: "Nie martw się, jutro znowu Ci powie, że Cię kocha." I uświadomiłam sobie wtedy jedną ważną rzecz:ja gardzę TAKĄ miłością. To nie jest miłość do drugiej osoby, to jest miłość do samego siebie...
|
|
#1834 |
|
Wtajemniczenie
|
A ze mna chyba jest cos nie tak,albo naprawde mi przeszło. Wczoraj lezałam w lozku,nie mogłam zasnac,zaczełam myslec o byłym i co? Ani jedna łza! No normalnie mi sie płakac nie chciało,az dziwne Haha a pomyslec jak ryczałam za nim jeszcze pol roku temu , jaka ja głupia byłam !!
Wam tez tego zycze byscie nie musieli za tymi draniami płakać
|
|
|
|
#1835 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Patrzysz na całujące się pary i wszystko do Ciebie wraca. I pamiętaj: pewnego dnia to Ty będziesz osobą, która będzie tak czule całowana, na którą ludzie będą patrzeć z zazdrością. Bo nigdy nie wiemy, co jeszcze pięknego Nas spotka.
|
|
|
#1836 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1837 | |||||
|
Nie depcze krokusów
|
Spokojnie, takie huśtawki to norma
Ale jak już miną ze 3 miesiące, a nadal będziesz ryczeć, to dostaniesz ![]() Jak wyżej ![]() Cytat:
Cytat:
Nie jesteś marionetką, którą może sobie ustawiać stosownie do swoich nastrojów.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jeśli będziesz się obwiniać i wpędzać w kompleksy, to nigdy nie będziesz szczęśliwa w związku, bo będzie funkcjonował na zasadzie IdealnyPan-OddanaSłużka zamiast na zasadzie partnerstwa.
|
|
|
#1838 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
a ja właśnie spakowałam rzeczy eksa w pudło po butach i zaraz pędze na pocztę. z jednej strony czuje ulgę, a z drugiej boje się konsekwencji typu odzew byłego. ciekawe co wymyśli, ale najprawdopodobniej nie zrobi nic. no zobaczymy za kilka dni ---------- Dopisano o 11:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- dziewczyny coraz częsciej dostrzgam, że piekna twarz, zgrabna sylwetka, ubiór zgodny z najnowszymi trendami mody niewiele mają wspólnego z miłością. znam pary o wyglądzie pięknEGO i besii, a świata poza sobą nie widzą!!! miłość jest głucha i ślepa!!! tylko trzeba na nią trafić. Boże, żebym i ja spotkała wreszcie swoją połówkę (tylko tą prawdziwą) !!! |
|
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
Lemalia, cholernie mi przykro się zrobiło jak przeczytałam posta! ja tego nie rozumiem jak można tak ze skrajności w skrajność... im się wydaje, że mogą sobie coś powiedzieć, a za tym nie idą żadne konsekwencje :/ i chciałam napisać to samo co Malla - idealne stwierdzenie
i będę je miała w głowie, bo opisuje też idealnie mojego eksa.Ja dzisiaj wstałam w dobrym humorze i nawet nie wiem czy chcę go widzieć w tę środę. Bo i po co... zastanowię się jeszcze. Miłego dnia dziewczyny!
|
|
|
|
#1840 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nic nie mają wspólnego z miłością. Z higieną lub modą owszem, ale co to ma do uczuć?
|
|
#1841 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1842 |
|
Rozeznanie
|
więc dlaczego ciągle słyszę, " nie znajdę nikogo bo jestem brzydka", zostawił mnie bo jestem za gruba? niby wszystkie wiemy ze to nie ma nic wspolnego z milością, a zawsze wygląd stawiamy na piedestale, zwłaszcza jak związek zaczyna się sypać?
|
|
|
|
#1843 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Bez względu na to, ile razy będziesz je odsyłać. (przeznaczenie? ) Jeśli nie, to bez sensu, żebyś zadawała sobie dodatkowy ból trzymaniem ich przy sobie.
|
|
|
#1844 | |||
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Jeśli się kogoś kocha, to wykazuje szerszy zakres tolerancji na początku związku, gdy na oczach znajdują się klapki, a w brzuchu rezyduje stado motyli. Jeśli się kogoś kocha, to nie patrzy na to, że ma parę kilo nadwagi, bo nie kocha się za wygląd. Jeśli się kogoś kocha, to jest się w stanie zmienić złe nawyki, np. rzucić dla drugiej osoby palenie, ubierać ładniej. Jeśli się kogoś kocha, to ma się pewność, że nie jest się wcale ideałem, ale to nie ma znaczenia, gdyż ta druga osoba chce z nami być i tylko to się liczy 2. Lenistwo. Najłatwiej tłumaczyć niepowodzenia niedociągnięciami Matki Natury, a to przecież My budujemy związek i to od nas zależy, w jakim kierunku rozwinie się uczucie, które nas z kimś połączyło. Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1846 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Ale jestem aktualnie chyba w miarę zakochana, więc może się uda
|
|
|
#1847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla mnie przerażająca jest wizja, że taka wielka liczba związków codziennie się rozwala! |
|
|
|
|
#1848 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Nie ma to jak różnica pokoleń - Ty czekasz na piwo, ja na seks :P
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
Łehehe, różnica pokoleń...
![]() Malla, nie przesadzaj, aż taka stara chyba nie jesteś! ![]() ![]()
|
#1850 |
|
Nie depcze krokusów
|
Nie zmienia to faktu, że potrzeby są inne
|
|
#1851 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#1852 |
|
Zakorzenienie
|
NIC nie jadłam nie spalam normalnie =>
![]() napisał mi wczoraj smsa ze ja przeginam przesadzam ze co ja chce bla bla jak ja się zachowuej ciągle cos wymyslam( moze faktycznie moglam se darowac jakies smsy ) ze jemu na mnie zalezy i mam sie 10 razy zstanowic zanim cos powiem czy napisze.nie odpisalam ! przylazł dzisiaj udawalam ze mnie nie ma w domu. ok mam tendencje do panikowania wyolbrzymiania histeryczka, ale jego wina tez jest. pewnie znow sie przyczłapie
|
|
#1853 |
|
Zadomowienie
|
Hahahahahahahhahahahahaha h
Ale mam zrobiony dzień! ![]() Właśnie dzwonił mój były i nagrał mi się na pocztę. Dziewczyny on jest przekonany że ja do niego wrócę!!! ![]() Przypomniał mi o naszym spotkaniu (które ja zaaranżowałam) i dał mi jeszcze jedną rzecz do przemyślenia - że on w przyszłym roku jedzie na wymianę na cały rok akademicki (podał tylko nazwę i kazał mi sobie sprawdzić co to jest - jeszcze za głupią mnie ma ). Boże co za bałwan, on naprawdę myśli że karty rozdaje, a to mu mina zrzednie jak się z nim spotkam. Normalnie nie mogę się doczekać! Żebyście słyszały jakim on mi to głosem przekazał to byście sikały, protekscjonalnie, chłodno, z dystansem jak ktoś kto stawia warunki
Edytowane przez solideja Czas edycji: 2011-05-16 o 13:26 |
|
|
|
#1854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1855 |
|
Nie depcze krokusów
|
To u mnie norma
![]() Zdecydowanie tak. Na facetów smsy nie działają. Jak zapyta, czemu nie odpisujesz, to powiedz, że zastanawiasz się 10x, zanim odpiszesz.
|
|
#1856 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mój by 2 lata starszy i wiesz co ? dochodzę do wniosku, że faceci w tym wieku nie są gotowi na stały związek, oni myślą zupełnie o czym innym niż my. My pragniemy stabilizacji, myślimy, że to ten, a oni ? oni potrzebują " fajnej" laski żeby pochwalić się przed kolegami, poszaleć, a nasze uczucia ich zupełnie nie obchodzą, gdy przychodzą problemy wtedy pokazują jacy są naprawdę. Ja wiecznie słyszałam jedno wytłumaczenie ,, Nie wiem dlaczego to zrobiłem, jestem idiotą" i tak brzmiała nasza szczera rozmowa. Owszem zgodzę się, że zdarzają się wyjątki kiedy facet jest psychicznie dojrzalszy ale to rzadkość niestety.... |
|
|
|
|
#1857 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1858 | |
|
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
Chyba dlatego lubię poznawać ludzi przez internet - spotykając się z nimi już na wstępie ich lubię, bo fajnie się z nimi gadało, a ewentualne rozczarowanie wyglądem jest mniejsze, bo człowiek ciekawy automatycznie staje się dla mnie atrakcyjniejszy. Jako że prawie każdy, kogo poznaję, jest czysto ubrany i nie śmierdzi, to prawie nigdy na wygląd nie patrzę. Wali mi wzrost, kolor oczu, krzywe zęby. Mózg jest dla mnie najatrakcyjniejszym organem człowieka. I to mówi ta, która była z facetem o sylwetce pływaka olimpijskiego i jest z facetem o buzi aniołka, a sama jest brzydulą
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Solideja-ale przynajmniej nas ubawilas
|
|
#1860 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:10.

Pisał, że między Nami nie ma już bliskości (tak jakby ta bliskość kuurrraaa miała sama się zbudować, po tym jak się wyprowadził i nie odzywał), że miał nadzieję, że Nam się uda, ale widzi, że jednak nie. Zapytałam, dlaczego więc mówił, że kocha. "Bo kocham i będę kochał..." Na to ja, że też go kocham, ale proszę, by już nigdy więcej nie bawił się moimi uczuciami. Napisał mi (w smsie!!): "żegnaj..." Potem pisał jeszcze, że błaga bym mu wybaczyła.

) ze jemu na mnie zalezy i mam sie 10 razy zstanowic zanim cos powiem czy napisze.