mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 13:00   #3121
goldika
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
kciuki 3mamy

i mi najwygodniej w leginsach i tunikach, ewentualnie w sukienkach czy spódnicACH... jeans'om mówię NIE
własnie właśnie, mam wesele i komunię w ten weekend..... qrcze trzeba szafe przejrzeĆ ale głowa mnie nadal boli... i pewnie buty trza kupiĆ... ech
nie lubię takich imprez rodzinnych jak wesela, komunie Może to dlatego, że moja rodzina nigdy nie była zżyta ze sobą. Dlatego też nie chcemy z Tż'tem wesela tylko uroczystą kolację dla najbliższych.
Ja jestem miłośniczką wysokich obcasów ale odkąd zaczęły mi mdłości dokuczać i zawroty głowy to przesiadłam się na baleriny. I tak do dziś

Trzymam kciuki za wszystkie wizytujące dzisiaj
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 13:44   #3122
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
nie lubię takich imprez rodzinnych jak wesela, komunie Może to dlatego, że moja rodzina nigdy nie była zżyta ze sobą. Dlatego też nie chcemy z Tż'tem wesela tylko uroczystą kolację dla najbliższych.
Ja jestem miłośniczką wysokich obcasów ale odkąd zaczęły mi mdłości dokuczać i zawroty głowy to przesiadłam się na baleriny. I tak do dziś

ja nawet lubię takie rodzinne spędy, tymbardziej że mam dwie siostry i brata- to zawsze jest z kim poplotkowaĆ, no po prostu mam dużą rodzinę, np. na komunii bratanka będzie 90 osób a na moim weselu było prawie 200 osób... także jestem przyzwyczajona... tylko trzeba się wyfiokowaĆ nieco, a jeszcze fryzjera mam nie umówionego i nie wiem jak ja wytrzymam tyle godzin na nogach... o_O ... skoro najchętniej bym drzemała tak z 3x dziennie i właśnie te buty... moje nózie biedne
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:50   #3123
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Nika ja mam wesele kuzyna za niespełna 3 tygodnie. Muszę kiecki szukać, przymierzałam te co mam w szafie i ledwo podopinałam, a trzeba oddychać jeszcze

Co do poronień, ja miałam parę razy bezbolesne plamki "cappucino" przez 2-3 tygodnie, potem rano wstałam i krew, następnie ból brzucha i do szpitala dotarłam już z poronieniem w toku, czyli dzidzia była już w szyjce macicy. Leków podtrzymujących nie brałam, lekarz twierdził że jest ok. Także różnie bywa. To był 11 tydzień. Mam wielką nadzieję że żadna z nas nie będzie tego przeżywać.

Tak w ogóle to akurat zaczęłam 11 tydzień i mam stresa. Odliczam dni do II trymestru.

Mdłości delikatne, tylko dziwny smak albo jego brak raczej Truskawki zaliczyłam wczoraj, dziś arbuz Mięso tak średnio mi wchodzi, od wczoraj mam fazę na twarożek. I tak jak wy ogórki kiszone, pomidory. Jedynie nie mogę patrzeć na czekoladę, ciasta. Do kawki a raczej herbaty zjem sobie 3-4 ciasteczka ale suche tzw maślane lub podobne, żadnych kremów i dodatków.

Któraś mówiła, że ludzie jej śmierdzą, mi nie tyle ludzie co ich śmierdzące perfumy, ja nie używam od 6 tygodnia bo nie mogę ścierpieć.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
Magolina wierzę, że jest dobrze
Stary 2011-05-16, 14:56   #3124
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Ja mam wesele za 4 tygodnie. Ale wstrzymam się z kiecką do ostatniego tygodnia. Mamusia mi mówiła, że ona też tak miała w ciąży, że nic po niej nie było widać i nagle w ciągu 2-tygodni wystrzeliła. Więc ja nie będę ryzykować, że teraz coś kupię a potem się w tym nie dopnę. Do tego dochodzi mój biust Rośnie i rośnie, więc kupie całość garderoby w ostatnim tygodniu

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:01   #3125
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Nika ja mam wesele kuzyna za niespełna 3 tygodnie. Muszę kiecki szukać, przymierzałam te co mam w szafie i ledwo podopinałam, a trzeba oddychać jeszcze

Tak w ogóle to akurat zaczęłam 11 tydzień i mam stresa. Odliczam dni do II trymestru.

Truskawki zaliczyłam wczoraj, dziś arbuz
Mam nadzieję, że kupisz coś wystrzałowego dla młodej ciężarówki ))

I ja odliczam dni do 2trymestru ... ech... ja już przytyłam(a widzę, ze jesteśmy w podobnym terminie) 3kg... nie wiem w sumie na czym.... chociaż w duchu to chyba wiem- mało ruchu i brak wymiotów- wszystko przyswajam

Gdzie wy znajdujecie te truskawy??? dzisiaj nie było na rynku, pytałam, powiedziano mi ze sa jeszcze nie dojrzałe... o_O
i arbuzów też nie było...

ide robiĆ mielone dla Tż- bo bez mięsa chłopina mi kopyrtnie
Stary 2011-05-16, 15:05   #3126
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Truskawki to w markecie, pojemnik 250g za 2,99 wiec kg 12 zeta. Rewelacyjne nie były. A arbuz na targowisku. U mnie na targu z truskawkami problemu nie ma tyle, że 15-18 zł/kg

Faktycznie nikaa 2 dni różnicy
Stary 2011-05-16, 15:12   #3127
dreamnes
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Mnie też już cisną , albo mi zjeżdżaja z brzucha, ale z ciażowymi czekam na wizyte w poniedziałek za tydzien i wtedy wskocze w nie bo mam bardzo fajne Wogóle to Mnie dzis cyce nie bolą i sie wystraszyłam buuu. Byle do 23 na USG , jak ja wytrzymam tydzien .
mnie nigdy nie bolaly. nawet przed miesiaczka, i teraz mam 15tydz i 3dni ciazy i nadal nie bola a urosly spoooro )

jestem szczęśliwą mamą
dreamnes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:31   #3128
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Ja uwielbiam takie imprezki , Ja mam rodzeństwo liczne i weselel było dużo a teraz nikt sie nie żeni i bida bo brakuje mi tego i to bardzo. Na urodziny Mojej córci to wychodzi nam około 30 osób a to zwykłe urodzinki tylko rodzenstwo

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
mnie nigdy nie bolaly. nawet przed miesiaczka, i teraz mam 15tydz i 3dni ciazy i nadal nie bola a urosly spoooro )

Mnie przed okresem też nigdy nie bolały ale w ciazy od bodajże 6-7 tydzien tak, a teraz juz przestały. U Mnie teraz ten nieszczęsny 12 tydzien także mam stracha strasznego ale MUSI być dobrze :pro si:

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:39   #3129
muffinka90
Zakorzenienie

Welcome back
Tak jak myslalam, niepotrzebne mi byly te nerwy. Wyniki mam bardzo dobre, glukoza po obciazeniu tez. Niunia wiercila sie i tak ulozyla, ze CRL nie szlo zmierzyc, pozniej lekarz nie mogl dobrze glowki zlapac, ale w koncu sie udalo i ma 30mm, a kosc udowa 16mm. Szacuje sobie, ze malenstwo ma kolo10cm, ale to tak na oko. Pupe i nozki tak schowal, ze nie bylo zadnych szans na jakiekolwiek proby podgladania, ale widzialam mozg, zoladek i pecherz, i lozysko tez widzialam, lekarz mowi, ze ladne Nastepne usg pod koniec czerwca dopiero, jeszcze sie nie umawialam, bo sesja akurat i musze godziny egzaminow posprawdzac dokladnie. Matko, to juz polowkowe bedzie
A zdjecia wstawie wieczorem, bo dostalam az 7, ale TZ zabral mi wszyyystkie do pracy, i foch

Ale i tak nie moglam sie napatrzec jaki szczesliwy, bo ostatnie usg opuscil niestety (a juz bylo widac jak sie rusza) i widzial w marcu tylko kropke, a dzisiaj raczkami machalo ciagle i glowka i sie krecilo TATUS ZAKOCHANY PO USZY

Cytat:
z tego wynika(chyba ) że dzisiaj jesteś w 15t.7d. ciąży... tak podejrzewam
Z tego wynika, ze dzis 14 pelnych tygodni i 6 dni, czyli pietnasty sie jutro konczy, a zaczyna 16tc. Zostane jednak przy liczeniu tych pelnych, co zlecialy.

Cytat:
Napisane przez marejta Pokaż wiadomość
Dziewczyny dzisiaj na 17:00 wizyta już nie mogę się doczekać, pocichutku liczę na to, ze dzidzia się ujawni i pokaże kim jest
Trzymam kciuki za pozostałe wizyty
Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
My mamy na 18.20 Ostatnio codziennie wymiotuje. Dziś zaczeliśmy 2trymestr ))
Dziewczynki bedzie dobrze, trzymam mocno kciuki

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx

Edytowane przez muffinka90
Czas edycji: 2011-05-16 o 15:44
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:40   #3130
Myszeczka86
Zakorzenienie

Dziewczyny a wiecie co się dzieje z Tą wizażanka której mówiono że maleństwu serduszko nie bije ???????

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 15:46   #3131
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny a wiecie co się dzieje z Tą wizażanka której mówiono że maleństwu serduszko nie bije ???????
Mam nadzieje, ze wszystko zmienilo sie na lepsze, bo bardzo mi jej i meza szkoda...
Z tego co pamietam, to chyba miala dzis isc do lekarza

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-16, 15:49   #3132
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też o niej myślałam mam nadzieje, że serduszko jednak bije i przekaże nam dobre nowiny

Widzisz Myszeczko ja nie mam rodzeństwa... i wszystkie imprezy zawsze były w gronie "dorosłych" gdy ja miałam kilkanaście lat. No dobra mam kuzyna ale on nie zjawiał się na każdej imprezie. Na ślubie żadnym jeszcze nie byłam do tego moja rodzina całe życie skłócona jest.
Stary 2011-05-16, 15:50   #3133
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez muffinka90 Pokaż wiadomość
Mam nadzieje, ze wszystko zmienilo sie na lepsze, bo bardzo mi jej i meza szkoda...
Z tego co pamietam, to chyba miala dzis isc do lekarza

Kurde szukam jej na forum ale nie mogę znajśc
Może juz gdzieś cos skrobneła

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 15:52   #3134
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie też o niej myślałam mam nadzieje, że serduszko jednak bije i przekaże nam dobre nowiny

Widzisz Myszeczko ja nie mam rodzeństwa... i wszystkie imprezy zawsze były w gronie "dorosłych" gdy ja miałam kilkanaście lat. No dobra mam kuzyna ale on nie zjawiał się na każdej imprezie. Na ślubie żadnym jeszcze nie byłam do tego moja rodzina całe życie skłócona jest.
Muffinko!! gratuluję udanego USG
zrobili Ci przezierność karkową i kość nosową? bo nie widzę wzmianki czy wcześniej już miałaś te pomiary?

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Kurde szukam jej na forum ale nie mogę znajśc
Może juz gdzieś cos skrobneła
Myszeczko ta wizażanka to jolajudi chyba. Pamiętam jak ja się denerwowałam przez toxo, mam nadzieję, że u niej wsszystko ok
Stary 2011-05-16, 15:56   #3135
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:

Znalzłam ja i to było 12stego wypowiedz i od tej pory cisza, nic nie pisała i sie nie logowała.

Goldika My naszczęście żyjemy w zgodzie, a na weselachj to byłam multum uwielbiam takie imprezki tylko coraz więcej sie w koperte daje np na komunię dają po 500 zł już

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 16:03   #3136
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Welcome back
Tak jak myslalam, niepotrzebne mi byly te nerwy. Wyniki mam bardzo dobre, glukoza po obciazeniu tez.

Z tego wynika, ze dzis 14 pelnych tygodni i 6 dni, czyli pietnasty sie jutro konczy, a zaczyna 16tc. Zostane jednak przy liczeniu tych pelnych, co zlecialy.

gratuluję dobrych, ba, bardzo dobrych wyników!

no właśnie pokręcone to liczenie jest, 14t.6d.- tak powinnam policzyĆ

i ja 3mam kciuki za tą wizażankę- niech się niedobra odezwie do nas

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

Cytat:
Znalzłam ja i to było 12stego wypowiedz i od tej pory cisza, nic nie pisała i sie nie logowała.

Goldika My naszczęście żyjemy w zgodzie, a na weselachj to byłam multum uwielbiam takie imprezki tylko coraz więcej sie w koperte daje np na komunię dają po 500 zł już
nie no 500zl to przesada... nawet tyle na wesele nie dają a mowa...
przesada
Stary 2011-05-16, 16:05   #3137
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluję dobrych, ba, bardzo dobrych wyników!

no właśnie pokręcone to liczenie jest, 14t.6d.- tak powinnam policzyĆ

i ja 3mam kciuki za tą wizażankę- niech się niedobra odezwie do nas

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 15:59 ----------

nie no 500zl to przesada... nawet tyle na wesele nie dają a mowa...
przesada

U Nas tak dają My jak byliśmy na komunii jakies 6 lat temu daliśmy 300 zł i była w domu robiona.

Dziewczyny podziwiam Was czekac na wizyte 4 tygodnie Ja mam co 2 tygodnie a tak się musze nastresowac czy wszystko jest ok że szok a co dopiero tyle czasu . Może po tych najgorszych tygodniach mi sie odmieni ale na chwile obecna chce juz wizyte

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 16:12   #3138
muffinka90
Zakorzenienie

Goldiko nie mierzyl, bo takie pomiary to on akurat robi na polowkowym, wtedy mam sie umowic na calogodzinne usg i bedzie wsio dokladnie mierzone itd. Kazdy gin inaczej, ale ja sie nie wtracam, mam pelne zaufanie

A co do wesel, to ja uwielbiam, bo moja i tzta rodzina wieeelkie sa i sa takie rzuty, ze po kilka wesel w roku wypada, potem cisza i znowu Fajnie tak sie zjechac, bo na codzien jak wszyscy po Polsce i Europie rozrzuceni nie ma okazji sie spotkac.
Teraz mamy 27 sierpnia wesele, ale na 90% nie pojedziemy, bo TZ ma urlop tydzien pozniej i musielibysmy jechac od 5 rano 8 godzin, wieczorem wesele, rano 8 godzin z powrotem... Chybabym umarla, a jak upaly by byly to juz w ogole masakra. Zreszta, gdzie ja sukienke na takiego slonia pod koniec ciazy bym znalazla

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-16, 16:22   #3139
Myszeczka86
Zakorzenienie

Ja właśnie zajadam popcorn uwielbiam ten biedronkowy do mikrofali

---------- Dopisano o 16:22 ---------- Poprzedni post napisano o 16:19 ----------

Cytat:
Goldiko nie mierzyl, bo takie pomiary to on akurat robi na polowkowym, wtedy mam sie umowic na calogodzinne usg i bedzie wsio dokladnie mierzone itd. Kazdy gin inaczej, ale ja sie nie wtracam, mam pelne zaufanie

A co do wesel, to ja uwielbiam, bo moja i tzta rodzina wieeelkie sa i sa takie rzuty, ze po kilka wesel w roku wypada, potem cisza i znowu Fajnie tak sie zjechac, bo na codzien jak wszyscy po Polsce i Europie rozrzuceni nie ma okazji sie spotkac.
Teraz mamy 27 sierpnia wesele, ale na 90% nie pojedziemy, bo TZ ma urlop tydzien pozniej i musielibysmy jechac od 5 rano 8 godzin, wieczorem wesele, rano 8 godzin z powrotem... Chybabym umarla, a jak upaly by byly to juz w ogole masakra. Zreszta, gdzie ja sukienke na takiego slonia pod koniec ciazy bym znalazla
Ja też miałam raz wesele jak byłam z Julą w ciazy i to wesele yło jak byłam w 9 miesiacu i nie poszłam bo jak Ja strasznie wyglądałam, szok 20 kg na plusie i ten brzuch olbrzym .

A może są tu osoby co pochwaliły by sie jak wyglądały w ciazy i po tzn po zrzuceniu tego nadmiaru ??? Chętnie bym luknela

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 16:46   #3140
goldika
Zakorzenienie

Myszeczko jako, że masz już córę to zadam Ci pytanie
jaki wózek przewidujesz na obecnego szkraba? Bo ja ciągle się zastanawiam... Ile taki maluch pojeździ w gondoli? A potem w spacerówce (takiej z zestawu z gondolą)? Albo może masz na oku już konkretny model wózka?
Wiem, że wcześnie na takie tematy ale powoli badam teren

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:38 ----------

Muffinko, a myślałam, że te badania należy zrobić do 14tyg. Ale widać niekoniecznie. Gin na pewno wie co robi
Stary 2011-05-16, 16:51   #3141
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Myszeczko jako, że masz już córę to zadam Ci pytanie
jaki wózek przewidujesz na obecnego szkraba? Bo ja ciągle się zastanawiam... Ile taki maluch pojeździ w gondoli? A potem w spacerówce (takiej z zestawu z gondolą)? Albo może masz na oku już konkretny model wózka?
Wiem, że wcześnie na takie tematy ale powoli badam teren

Kochana Ja mam po Julii nic nie zniszczony normalnie jak nowy i kolor uniwersalny także nim będziemy jeżdzic. Ja mam zwykły wózeczek taki nie z tych nowych typów. W gondoli to woziłam Julie tak do 4-5 miesięcy potem zrobiłam z niej spacerówkę, ale była za duża i kupilismy drugi w mniejszych gabarytach ale nie parasolke. Takie mamy wózki.
chrzest julii 054.jpg10 kwiecień 005.jpg14 kwietnia 001.jpg10 kwiecień 043.jpg

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 17:09   #3142
magolina
Wtajemniczenie

Hej ja już po wizycie.
Nie tryskam humorem bo było tak pół na pół/.
Najważniejsze to to, że z dzidzia ok. Serduszko pięknie bije, wszystkie pomiary prawidłowe, lekarz nie widzi żadnych niepokojących zmian, ani nic wskazującego na jakąś wadę. Natomiast problem jest w tym, że ciąża nie jest dobrze przytwierdzona do macicy nie ma na razie powodów do paniki, ale profilaktycznie mam skierowanie do szpitala, mam poleżeć parę dni, będę jechac na kroplówkach. Z jednej strony plakac mi się chce że musze znów do szpitala, z drugiej ciesze się, że mój lekarz dmucha na zimne. widząc, że za bardzo mi to nie pasuje iść do szpitala, stwierdził, że on woli właśnie dmuchać na zimne niż potem mieć wyrzuty sumienia że nie zrobił wszystkiego co mógł.
Ale dla mnie najważniejsze, że z dzidzią ok

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
magolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:21   #3143
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie.
Nie tryskam humorem bo było tak pół na pół/.
Najważniejsze to to, że z dzidzia ok. Serduszko pięknie bije, wszystkie pomiary prawidłowe, lekarz nie widzi żadnych niepokojących zmian, ani nic wskazującego na jakąś wadę. Natomiast problem jest w tym, że ciąża nie jest dobrze przytwierdzona do macicy nie ma na razie powodów do paniki, ale profilaktycznie mam skierowanie do szpitala, mam poleżeć parę dni, będę jechac na kroplówkach. Z jednej strony plakac mi się chce że musze znów do szpitala, z drugiej ciesze się, że mój lekarz dmucha na zimne. widząc, że za bardzo mi to nie pasuje iść do szpitala, stwierdził, że on woli właśnie dmuchać na zimne niż potem mieć wyrzuty sumienia że nie zrobił wszystkiego co mógł.
Ale dla mnie najważniejsze, że z dzidzią ok

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia

magolinka jak trzeba to idz zawsze to będziesz spokojniejsza

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 17:28   #3144
ela3010
Zadomowienie

Czesc dziewczyny.

Nadrobilam was wlasnie, wczoraj czułam sie fatalnie, z racji pogody pewnie, przeziebienia i ogólnie tak bo w kościele zrobiło mi się słabo i wyszłam na powietrze, ale dalej mi nie przechodziło i czułam że odpływam, więc kucnęłam i jakoś otrzeźwiałam. Potem w domu też dziko mi było więc leżałam aż mi przeszło.

Przeziębiona jestem okropnie, i rano ledwo zeszłam z wyrka a do pracy to kompletnie nie miałam ochoty iść, ale poszłam i nawet jakoś mi zleciało. Pogoda się robi więc samopoczucie się poprawi.
Dziewczyny odnośnie ciuchów ciążowych to w pierwszej ciąży miałam malutko i się w sumie męczyłam bo ciągle w tym samym bo wydawało mi się że mi nie trzeba a to błąd bo w ciąży trzeba ładnie wyglądać i już. I wtej ciąży nakupiłam sobie dużo tunik, spodnie materiałowe na pasie, bojówki na pasie i rybaczki bawełniane na pasie, a i to nie wszystko bo jeszcze mi dżinsy przyjdą. Mój tż mi wyszukuje na allegro paczki które licytujemy i udaje się super ciuchy wylicytować. Tuniki, spodnie- wszystko jest dokładnie wymierzone więc kota w worku się nie kupuje, naprawdę polecam bo ja jestem zachwycona, za spodnie h&mama płaciłam 20zeta a jak nowe bo chodzę do pracy w nich.

Gratuluję już udanych wizyt i powodzenia życzę tym wieczornym.
Ja do lekarza idę 3 czerwca bez usg bo lekarz nic mi nie mówił a potem pod koniec czerwca to usg połówkowe będzie i od razu wezmę l4 od 1lipca bo przedszkole pracuje do 30 czerwca a mi potem nie przysługują wakacje jak nauczycielom bo nie mam wykształcenia pedagogicznego tylko ekonomiczne.

Więc tak to u mnie mniej więcej wygląda.

A, któraś z was pytała jak to u nas wygląda druga ciąża po pierwszej jeśli chodzi o wagę. Więc ja przytyłam z Matikiem 17kg, a że jestem pulchna to grubas ze mnie niezły był. Teraz tyję wolniej ale tyję, mam już jakieś 4kg na plusie. Po pierwszej ciąży zrzuciłam więcej niż przytyłam więc teraz mam nadzieję zejść poniżej 80kg

Przed ciążą ważyłam 78kg przy wzroście 173cm więc nie aż tak strasznie, co

Buźki dziewczynki

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Magolinko koniecznie idż do szpitala, lekarz wie co robi, zaufaj mu. Będzie dobrze

Myszeczko spacerówkę mam identyczną jak ty, zarówno fason jak i kolor. A i ten z budą podobny tylko ja mam kolor niebiesko czerwony.
I też w sumie jak nowe bo mały mało jeżdził.

Dziewczyny ja wczoraj zjadłam 2 zupki chińskie i dziś znowu mam ochotę
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:30   #3145
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.

Nadrobilam was wlasnie, wczoraj czułam sie fatalnie, z racji pogody pewnie, przeziebienia i ogólnie tak bo w kościele zrobiło mi się słabo i wyszłam na powietrze, ale dalej mi nie przechodziło i czułam że odpływam, więc kucnęłam i jakoś otrzeźwiałam. Potem w domu też dziko mi było więc leżałam aż mi przeszło.

Przeziębiona jestem okropnie, i rano ledwo zeszłam z wyrka a do pracy to kompletnie nie miałam ochoty iść, ale poszłam i nawet jakoś mi zleciało. Pogoda się robi więc samopoczucie się poprawi.
Dziewczyny odnośnie ciuchów ciążowych to w pierwszej ciąży miałam malutko i się w sumie męczyłam bo ciągle w tym samym bo wydawało mi się że mi nie trzeba a to błąd bo w ciąży trzeba ładnie wyglądać i już. I wtej ciąży nakupiłam sobie dużo tunik, spodnie materiałowe na pasie, bojówki na pasie i rybaczki bawełniane na pasie, a i to nie wszystko bo jeszcze mi dżinsy przyjdą. Mój tż mi wyszukuje na allegro paczki które licytujemy i udaje się super ciuchy wylicytować. Tuniki, spodnie- wszystko jest dokładnie wymierzone więc kota w worku się nie kupuje, naprawdę polecam bo ja jestem zachwycona, za spodnie h&mama płaciłam 20zeta a jak nowe bo chodzę do pracy w nich.

Ja do lekarza idę 3 czerwca bez usg bo lekarz nic mi nie mówił a potem pod koniec czerwca to usg połówkowe będzie i od razu wezmę l4 od 1lipca bo przedszkole pracuje do 30 czerwca a mi potem nie przysługują wakacje jak nauczycielom bo nie mam wykształcenia pedagogicznego tylko ekonomiczne.

A, któraś z was pytała jak to u nas wygląda druga ciąża po pierwszej jeśli chodzi o wagę. Więc ja przytyłam z Matikiem 17kg, a że jestem pulchna to grubas ze mnie niezły był. Teraz tyję wolniej ale tyję, mam już jakieś 4kg na plusie. Po pierwszej ciąży zrzuciłam więcej niż przytyłam więc teraz mam nadzieję zejść poniżej 80kg

Buźki dziewczynki

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Magolinko koniecznie idż do szpitala, lekarz wie co robi, zaufaj mu. Będzie dobrze

Myszeczko spacerówkę mam identyczną jak ty, zarówno fason jak i kolor. A i ten z budą podobny tylko ja mam kolor niebiesko czerwony.

Ja też juz zaczynam śmigac w górę z wagą co sie wcale jakos nie cieszę bo nie chce znowu przytyc 20 kg .

A moze pochwalisz sie jak wyglądałaś w ciązy poprzedniej ??

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 17:32   #3146
kami5
Raczkowanie

Magolina jak lekarz powiedział lepiej dmuchać na zimne. Może to przyczyna plamień?

Ja mam lenia. Cały dzień mogłabym leżeć. MOja córeczka ma bunt i nie chce jeść. Jest tylko po śniadaniu. Czasami nie ma do niej siły. Chce tylko pić, a nie jest gorąco.

Wiecie ja też myślałam dzisiaj o tej wizażance. Miała chyba dzisiaj usg ( z tego co pamiętam)
kami5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 17:39   #3147
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.

Buźki dziewczynki

A teraz kupujesz nowy czy nie ???

---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:33 ----------

Cytat:
Napisane przez kami5 Pokaż wiadomość
Magolina jak lekarz powiedział lepiej dmuchać na zimne. Może to przyczyna plamień?

Ja mam lenia. Cały dzień mogłabym leżeć. MOja córeczka ma bunt i nie chce jeść. Jest tylko po śniadaniu. Czasami nie ma do niej siły. Chce tylko pić, a nie jest gorąco.

Wiecie ja też myślałam dzisiaj o tej wizażance. Miała chyba dzisiaj usg ( z tego co pamiętam)

Moja zaś tylko o zupce troszke, tez ma ostatnio bunt.
Wogóle to ma bóle brzuszka i byłam dzis z nia u lekarza i zrobiłam jej badanie moczu i jutro wyniki. Mamy tez skierowanie na USG brzuszka na 24 maja, juz to widzę ten płacz i na siłe robienie .

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 17:39   #3148
goldika
Zakorzenienie

Magolino cieszę się, że z dzidzią ok. Mam nadzieję, że mocno będzie się trzymać macicy aż do porodu fajnie, że lekarz dmucha na zimne. W ogólę widzę, że wszystkie jesteśmy pod opieką dobrych i rzetelnych lekarzy.

Ja dziś strasznie dużo piję... źle mi aż od tego czuję, że brzuch mi woda wypełnia, a może pęcherz? No nie wiem. w każdym razie czuję się jak balon

Robię dziś porządki w szafie: w co wchodzę, w co nie wchodzę, w co nie wejdę przynajmniej przez najbliższy rok Kupię worki próżniowe na ubrania i popakuję wszystko.

Dzięki za info o wózeczkach. Ale w sumie nadal nie wiem co zrobić. Ale tym będę się martwić później
Stary 2011-05-16, 17:45   #3149
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Magolino cieszę się, że z dzidzią ok. Mam nadzieję, że mocno będzie się trzymać macicy aż do porodu fajnie, że lekarz dmucha na zimne. W ogólę widzę, że wszystkie jesteśmy pod opieką dobrych i rzetelnych lekarzy.

Ja dziś strasznie dużo piję... źle mi aż od tego czuję, że brzuch mi woda wypełnia, a może pęcherz? No nie wiem. w każdym razie czuję się jak balon

Robię dziś porządki w szafie: w co wchodzę, w co nie wchodzę, w co nie wejdę przynajmniej przez najbliższy rok Kupię worki próżniowe na ubrania i popakuję wszystko.

Dzięki za info o wózeczkach. Ale w sumie nadal nie wiem co zrobić. Ale tym będę się martwić później
Jeśli zima będzie taka jak ta w tym roku to spokojnie takim wózkiem można pojeżdzic przynajmniej Ja mam zamiar go wykorzystać

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

Stary 2011-05-16, 18:32   #3150
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Magolina więc znasz już raczej przyczynę plamień. Musisz się oszczędzać. Tak na mój rozumek to jak będzie łożysko powinno być lepiej. Ale może źle rozumiem?

A co do wózków to nam się podoba i raczej kupimy Tako jumper x.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości