![]() |
#2641 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV
Cytat:
Jedyna roznica to taka, ze efekt estetyczny bedzie gorszy. No i oczywiscie ciezko raczej nei byc glodnym jedzac niskokalorycznie na wysokokalorycznych produktach ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2642 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 726
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2643 | |||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 892
|
Cytat:
![]() zmierzy³am siê i w talii przyby³o 2-3 cm. Nie wiem, jak to traktowaæ, bo przecie¿ miê¶nie te¿ maj± tak± objêto¶æ, ale tak±? ![]() W ka¿dym razie chyba masz racjê z tymi przetworzonymi produktami. A 5 posi³ków zazwyczaj jem nie dlatego, bo 'tak ka¿e P¯ i wiza¿anki', tylko po prostu jestem g³odna o tych porach (czasem jak nie chcê, to nie jem 5 tylko 4, wiadomo). Chyba faktycznie spróbujê ograniczyæ te¿ wêgle na rzecz bia³ka - zbyt wiele osób mi to mówi, to raz, a dwa, ¿e taka odmiana wyjdzie mi na zdrowie. ![]() Cytat:
![]() zawsze my¶lê tylko o potrawach, które sama solê... no có¿, czas zacz±æ zwracaæ na to uwagê ![]() Wklejam od razu moje dzisiejsze U: dodam, ¿e uczê siê s³uchaæ swojego organizmu i od obiadu jad³am to, na co mia³am ochotê, ¿adnych planów. ![]() 1. 2 du¿e kromki ciê¿kiego razowca ob³o¿one twarogiem pó³t³ustym wymieszanym z ugotowanym jab³kiem, orzechami brazylijskimi i cynamonem; w miêdzyczasie wpad³o trochê pistacji; 2. 3 du¿e (bardzo du¿e ![]() 3. kubek gor±cej czekolady z mlekiem; po 2 godzinach: 3 bardzo du¿e ciacha z ton± pestek s³onecznika ![]() 4. talerzyk tatara (miêso wo³owe, cebula, ogórek kiszony, ¿ó³tko, olej), 2 kromki chleba wieloziarnistego; du¿a marchewka, herbata limonkowo-cytrynowa. ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Cytat:
![]() uczê siê je¶æ kiedy chcê (od dzi¶ postanowi³am pracowaæ nad tym intensywniej), od zesz³ego roku zmierzy³am siê centymetrem mo¿e z 5 razy, 5 posi³ków jem, bo jestem g³odna (zreszt± jak wiele osób tu), nad godzinami nie my¶lê, proszê o omijanie moich posi³ków oko³otreningowych w ocenianu tu, nad æwiczeniami te¿ siê jako¶ specjalnie nie zastanawiam itd. A nad b/t/w nie zastanawia³am siê do tej pory o czym ¶wiadczy chocia¿by to, ¿e nie¶wiadomie jad³am za du¿o wêgli ![]() No, ale niektórzy maj± tendencjê do wyolbrzymiania - jedni wiêksz±, drudzy mniejsz±. Skoñczy³am tak¿e. ![]()
![]() `I like living on the edge and seeing what's on the other side! Steven Tyler Edytowane przez morphine88 Czas edycji: 2011-05-15 o 20:53 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2644 | ||
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 024
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2645 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
Moja kuzynka jad³a na diecie trochê zdrowiej wprowadzi³a produkty razowe itp/warzywa/owoce a przy tym jak mia³a ochotê na s³odkie czy co¶ to jad³a i schud³a du¿o ![]()
![]() |
#2646 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2647 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
dzisiejsze lekkie R:
I¶: owsianka (60g) + 1/2 twarogu + banan + cukier trzcinowy II¶: tuñczyk wsw + warzywa O: wielka micha: sa³ata, avocado, cebula, pomidor i ogórek + filet z indyka +makaron ¿ytni K: serek wiejski, 30g orzechów laskowych + spore upra¿one jab³ko z cynamonem
#2648 | |
Gang Iren
Wiadomo¶ci: 52 313
|
Cytat:
Moje U: I.Kromka chleba pe³noziarnistego z twaro¿kiem i szczypiorkiem. II.3 ziemniaki,kotlet z piersi kurczaka,fasolka zielona III.Jogurt owocowy z musli,jab³ko IV.Kromka chleba pe³noziarnistego,jajeczni ca z 2 jajek ze szczypiorkiem V.Ryba zapiekana w oleju,kromka chleba pe³noziarnistego. Wpad³o kilka paluszków,2 kostki czekolady i batonik.
![]() |
#2649 |
Zakorzenienie
|
OK, to leci moje U na niedziele
![]() Przed treningiem: wafle kukurydziane, odzywka bialkowa 1h intensywnego treningu Sniadanie: (foto) 2 kromki chleba zytniego z odrobina awokado piersia z kurczaka pieczonego (tak 2/3 piersi) + ogorek i kielki do picia: 1/2 szklanki zielonej herbaty zmiksowane z 1/2 mango yakult bez cukru Przekaska: garsc nerkowcow + garsc migdalow Obiad: porcja kurczaka pieczonego 1/4 wielkiego awokado 3 male niebieskie tortille kukurydziane, jedna z plastrem sera zoltego kielki Kawa wielka mocna czarna+ 1 pralinka belgijska ![]() Spacer 1.5 h Kolacja Troche suszonych owocow (po "chipsie" jablkowym, papaja, mango etc. ) smoothie: 1/2 szklanki mleka + 1/2 duzego banana + 1/4 awokado + 1 lyzka chia Do tego ze 3litry wody, 3x glukozamina i 1x witaminki Ktos sie pokusi o ocenke? ![]()
![]() |
#2650 |
Zakorzenienie
|
no i pytanue, kto jest w stanie intensywnie cwiczyc jedzac smieci. To nie tajemnica, ze chudnie sie lepiej jedzac zdrowo i cwiczac. Ale jedzac smieci tez sie da byc chudym. Mialam taka kolezanke w ex pracy, z reszta podejrzewalam ja troche o zaburzenia odzywiania. Kiedys mnie zobaczyla z przekaska w postaci calego awokado i jogurtu i byal w szoku, ze jem taaakie tluste. Sama byla bardzo chuda i to w sposob niezbyt fajny (wysoki bf jak na taka chudosc, zero kraglosci. No ale to akurat wynik budowy ciala typowo azjatyckiej), i jadla np salatke (salata, pomidor,fasola) na lunch i byl to jej pierwszy posilek, i czasem ostatni..... Za to zjadala duuuzo wiecej np ciastek niz ja, bo pewnie by sie przewrocila w innym wypadku. Hehe. Ale. Chuda byla koszmarnie, celowo z reszta.
![]() |
#2651 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 375
|
Cytat:
dobra jest zielona herbata zmiksowana z mango? ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2652 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 988
|
Zaciekawi³a mnie wasza dyskusja nt. chudniêcia opartego wy³±cznie na ujemnym bilansie.. Ja od stycznia trzyma³am siê zdrowego od¿ywiania i efekty by³y ró¿ne, ³±cznie z powrotem do wagi pocz±tkowej i megazastojem. tydzieñ temu powiedzia³am sobie, ¿e dam sobie troszkê luzu i zaczê³am je¶æ swobodniej - wpad³y pierogi, s³odki jogurt, nawet nale¶nik z nale¶nikarni i jaki¶ krem czekoladowy do kanapek i lion, ale pilnowa³am bilansu, w efekcie dzi¶ wa¿ê kilogram mniej ( a na dodatek jestemm przed @) i z obwodów te¿ co¶ spad³o i w zasadzie nie wiem, jak to traktowaæ
![]() jad³ospis na dzi¶: I 2 kromki razowca z mas³em i dwoma jajkami na twardo, ma³e kiwi, mandarynka II ma³a miseczka p³atków pe³noziarnistych z mlekiem 1.5% III kotlet schabowy, pó³ paczki br±zowego ry¿u, sos pomidorowo-warzywny, po pewnie co¶ na os³odê ¿ycia ![]() IV serek homo z ³y¿eczk± cukru wanilinowego V puszka ryby w sosie pomidorowym wiem, ¿e nie wygl±ga to na dobr± redukcjê, ale kurcze, chudnê w koñcu ![]()
![]() |
#2653 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 191
|
Dawno mnie tu nie by³o
![]() ![]() Sunday Rose ¶liczny jad³ospis, fajnie ¿e na nim chudniesz ![]() ![]() Dzisiejsza R (z æwiczeniami): 1. Owsianka 4 ³, pó³ kostki twarogu, pó³ du¿ego jab³ka, ³y¿ka rodzynek, ³y¿eczka mas³a orzechowego + ³y¿eczka nutelli na wierzch ![]() 2. gar¶æ migda³ów po tym sa³atka - gotowany filet z kurczaka, 2 jajka, pomidor, ogórek, szczypiorek 3. Tuñczyk w/s/w, warzywa, szklanka makaronu pe³noziarnistego, przecier pomidorowy 1h spinning, po 30 min bie¿nia ![]() 4. wpadnie sam tuñczyk w/s/w wrócê pó¼no po 21... Jutrzejsza R - brak æwiczeñ: 1. Owsianka 4 ³, pó³ kostki twarogu, gruszka, ³y¿ka mas³a orzechowego ![]() 2. Bu³ka z ziarnami, ob³o¿ona szynk±, pomidor 3. w±tróbka drobiowa z cebulk±, usma¿ona na oleju rzepakowym + sa³atka warzywna 4. Serek wiejski 200g + ³y¿ka migda³ów + ³y¿eczka wiórków kokosu 5. wêdzona makrela ![]()
#2654 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Proszê o ocenê mojego jad³ospisu
R 1. 7.00 - ¶niadanie: musli (4 ³y¿ki) + otrêby granulowane (1 ³y¿ka) + 180 gr jogurtu naturalnego 2. 9.00 - 2 kromeczki chleba orkiszowego z 2 plasterkami szynki i li¶ciem sa³aty + pomidor + 150 gr serka wiejskiego lekkiego 3. 13.00- jogurt truskawkowy o obni¿onej zawarto¶ci t³uszczu (250gr) + 1³yzka otr±b granulowanych 4. 17.00 -¶rednia makrela wêdzona + 2 kromeczki chleba orkiszowego |
![]() ![]() |
![]() |
#2655 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2656 | |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 17
|
Cytat:
Dziêkujê bardzo. Mi siê wydajê, ¿e jem bardzo du¿o... W³a¶nie czytam i patrze jak dobrze komponowaæ posi³ki. Tak musli kupowane. Wyrzucê jogurty owocowe i zamieniê serek. Dzi¶ tak wyj±tkowo obiad, bo nie mam czasu nic ugotowaæ. Dorzucê owoce i warzywa. Kolacje i po 17 jadam, tylko dzi¶ jestem u rodziców i moja mama twierdzi, ¿e jadam za du¿o a na noc i po 18 nie powinnam nic je¶æ..wiêc wolê odpu¶ciæ. Edytowane przez Janetkaaa Czas edycji: 2011-05-16 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2657 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 099
|
Moje dwa jad³ospisy na Redukcjê, proszê o ocenkê
![]() ¶: omlet z 2 jaj z serkiem wiejskim, truskawkami i ³y¿k± zmielonego siemienia lnianego 2¶: 2 kanapki z razowca z past± z jajka, awokado i szczypiorku o: makaron pe³noziarnisty wst±¿ki z duszon± piersi± z kurczaka i pieczarkami, surówka z pomidora, pestek s³onecznika i jogurtu naturalnego p: serek homo naturalny i gar¶æ mieszanki orzechów: laskowe, w³oskie, nerkowce, migda³y k: sa³atka z tuñczyka, jajka, cebulki, ogórka, pomidorka, rzodkiewki, polana ³y¿k± jogurtu naturalnego ------------------------------------------------------------- ¶: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków, 1 ³y¿ki otrêbów pszennych, po³owy wie¶niaka, truskawek, gar¶æ orzechów w³oskich 2¶n: serek homo naturalny, pomarañcza o: pieczony ³oso¶, pó³ woreczka br±zowego ry¿u, surówka z selera, jab³ka, marchewki i jogurtu naturalnego p: sa³atka: jajko, cebulka, ogórki konserwowe, papryka, rzodkiewka, drobiowa szyneczka, ³y¿ka jogurtu naturalnego k: roladki z wêdzonego ³ososia, twarogu i jogurtu naturalnego |
![]() ![]() |
![]() |
#2658 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 42
|
I przed szklanka wody ,3 ³y¿ki owsianych, 1 ³y¿ka otrêbów z ¿urawina, ma³y jogurt nat, troche orzechów w³oskich (podjad³am troszke :/), troche rodzynek, pó³ ¶redniego banana, kubek zielonej herbaty
II 2 kromki chleba (pszenny z foremki ![]() po³owa wafelka familijnego (ciotka namawia³a ;/ ) III warzywa na parze z kawa³kami kurczaka, zielona trening : biegi interwa³ oko³o 30 minut IV 2 wafle ry¿owe, sa³ata,twaróg z pó³ kostki, s³onecznik,ogóras, troszke jogurtu nat. przyprawy, 2 plasterki polêdwicy staram sie pic du¿o wody i zielonej Nadaje sie na redukcje ?
Matura 2011: Biologia - PR Chemia- PR J.Angielski- PP/PR Fizyka- PP STOMATOLOGIA <3 Edytowane przez julijaa Czas edycji: 2011-05-16 o 12:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#2659 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2660 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Musli zast±p p³atkami owsianymi, orzechami. Poczytaj o owsiance, niez³e ¶niadanko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2661 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 680
|
cze¶æ : ) moje u/r
1. talerz grzanek z chleba pe³noziarnistego z jajkami i sma¿on± parówk± z indyka, sok z owoców egzotycznych 100% 2. truskawki i borówki amerykañskie rozgniecione z jogurtem waniliowym - miska taka ¶niadaniowa 3. zupa ogórkowa z klopsikami 4. tuñczyk wsw z serkiem wiejskim, dzbanek herbaty czarnej o smaku mango - truskawka, ze dwie gar¶cie s³onecznika ³uskanego + woda, nie wiem ile, ale spragniona nie chodzi³am : ) jak to wygl±da?
#2662 | |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 773
|
Cytat:
Moje R na dzi¶: I¶: owsiane (60g) + 1/2kostki twarogu + 1/2 mango i 1/2 banana + cukier trzcinowy i cynamon II¶: wie¶niak+warzywa przegyzka- jab³ko O: placki z owsianych (pozosta³o¶æ po ¶niadaniu) z tuñczykiem wsw + sa³ataka z avocado, fety i mix-u warzyw + dosypane orzechy/migda³y/s³onecznik 1.5 godz boksu K: jaja na twardo
![]() |
#2663 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2664 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 168
|
To dobrze ze lepiej
![]() ![]() ![]() ![]() a z waga ostatnio sie wachalo... -> raz w góre a raz w dó³ wiec stwierdzilam ze dorzuce jeszcze sok i bede dopijac ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- moje dzisiejsze Peee ... ¦. (bo w drodze wiec tak slabo ) kanapka = 2 kromki chleba slonecznikowego z mas³em, sa³at± (x2), szynka drobiow±, pomidorem i szczypiorkiem +jablko II¦. a) ciastko z morela (takie z lidla 85g) + 1 cukierek nim2 b) koltajl bananowy (szklanka mleka i banan) O. 2 ziemniaki z sosem smietanowym + ok. 200g brokulu + ryba (filet z mintaja w panierce ze szpinakiem) PO OBIADKU - szklanka soku owocowego bêdzie....>> P. 200g serka homo truskawkowego z biedrony + pomarañcz szklanka soku owocowego + cukierek nimm2 K. 3 kromki chleba s³onecznikowego : wszystkie z mas³em, sa³ata, pomidorem i szczypiorkiem. dwie chyba z szynka drobiowa, jedna z serem zoltym + herbata zielona (ale tu jeszcze moze sie wszystko zdarzyc )
wzrost 167, waga - zbyt niska ![]() "Anoreksja nigdy nie bêdzie m± przyjació³k±, poniewa¿ nie zwyk³am wchodziæ w relacje z jednostkami chorobowymi (za bardzo zagra¿a memu ¿yciu). . . WALKA " Edytowane przez Agashia Czas edycji: 2011-05-16 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#2665 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 174
|
U:
¦: bu³ka razowa ze s³onecznikiem du¿a: pó³ z serkiem w³oskim campresi; serem i krakowsk± drobiow±; pó³ z serkiem campresi, serkiem homogenizowanym waniliowym maækowy i brzoskwini± z puszki; banan; pomidor; ogórek ma³osolny; kawa z mlekiem II¦: twaro¿ek lekki w to ca³y danonek malinowy wymieszane, do tego ³ycha mas³a orzechowego sante i ³y¿ka konfitury malinowej dos³adzanej naturalnym sokiem z winogron; mleko z kaw± O: kasza jaglana; polêdwiczki wieprzowe duszone na oliwce z sosem ciemnym; æwik³a z chrzanem; ogórek konserwowy miseczka budyniu waniliowego z ciutk± kompotu truskawkowego i truskawkami P: rz±dek gorzkiej czekolady z orzechami; kawa z mlekiem K: bu³ka grahamka pod³u¿na : pó³ z mas³em, sa³at±,serem, szynk± i jajkiem;pó³ z serkiem almette ¶mietankowym, wêdlink± i pomidorem; gor±cy kubek grzybowa z makaronem
¦wiat nie jest taki z³y ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2666 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 358
|
U
ocenicie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2667 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 731
|
Cytat:
Ogólnie kiepsko.
![]() |
#2668 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 108
|
Moje Uuuuu:
I. 4 placki owsiane z mas³em orzechowym; kawa z mlekiem II.bu³ka owsiana z mas³em, sa³at±, mielonk± i pomidorem; jab³ko III. pomidorowa z ry¿em, m³od± w³oszczyzn± i miêsem z ³opatki IV. 2 kromki ciê¿kiego razowca z pasztetem paprykowym i pomidorem; kilka rzodkiewek; kalarepka; herbata jab³kowo- cynamonowa Wiem , ¿e s³abo ale dzisiaj mia³am ostatni± maturê - j.polski ustny. Zda³am na 100 % !!!! ![]() Jutro bêdziê wiêcej jedzenia !
![]() |
#2669 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Owoce morza odpadaja, bo mieszkam w gorach na wysokosci 2300 m. Wole nie ryzykowac owocow morza tu hehe. Z ryb jadam czasem tunczyka. Herbata super. Ja jestem odzwyczajona od cukru wiec samo manglo hmmmm dlatego z taka herbata bylo super Cytat:
Nie, nie ocenimy
![]() ![]() |
![]() |
#2670 | |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 262
|
Cytat:
generalnie fajnie, ¿e jad³a¶ to, na co mia³a¶ ochotê ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.