mamusie listopad/grudzień 2011 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 18:36   #3151
muffinka90
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011

Cytat:
Napisane przez Myszeczka86 Pokaż wiadomość
Kochana Ja mam po Julii nic nie zniszczony normalnie jak nowy i kolor uniwersalny także nim będziemy jeżdzic. Ja mam zwykły wózeczek taki nie z tych nowych typów. W gondoli to woziłam Julie tak do 4-5 miesięcy potem zrobiłam z niej spacerówkę, ale była za duża i kupilismy drugi w mniejszych gabarytach ale nie parasolke. Takie mamy wózki.
Załącznik 3965588Załącznik 3965589Załącznik 3965590Załącznik 3965591
jaka masz ladna niunie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Hej ja już po wizycie.
Nie tryskam humorem bo było tak pół na pół/.
Najważniejsze to to, że z dzidzia ok. Serduszko pięknie bije, wszystkie pomiary prawidłowe, lekarz nie widzi żadnych niepokojących zmian, ani nic wskazującego na jakąś wadę. Natomiast problem jest w tym, że ciąża nie jest dobrze przytwierdzona do macicy nie ma na razie powodów do paniki, ale profilaktycznie mam skierowanie do szpitala, mam poleżeć parę dni, będę jechac na kroplówkach. Z jednej strony plakac mi się chce że musze znów do szpitala, z drugiej ciesze się, że mój lekarz dmucha na zimne. widząc, że za bardzo mi to nie pasuje iść do szpitala, stwierdził, że on woli właśnie dmuchać na zimne niż potem mieć wyrzuty sumienia że nie zrobił wszystkiego co mógł.
Ale dla mnie najważniejsze, że z dzidzią ok

Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia
Przykro mi, ze taki problem wyniknal, ale to dobrze, ze masz takiego odpowiedzialnego lekarza, polezysz pare dni i na pewno sie poprawi, glowa do gory

A to pare zdjec niuni, wybralam co lepsze, bo na niektorych sama nie wiem co to
1. kosci udowe 2. glowka i raczka przy buzi (pewnie kciuka ciagal smierdziel ) 3. glowka i raczka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SAM_0996.jpg (94,7 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0997.jpg (96,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SAM_0998.jpg (90,0 KB, 34 załadowań)

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 18:44   #3152
ania21_21
Zadomowienie

Dziewczyny ale jestem wściekła aż ryczałam
Wyjechaliśmy z pracy i na rondzie nagle tż mówi że sprzęgło poszło awaryjne i zjechaliśmy gdziekolwiek żeby tylko stanąć. Stanęliśmy tak żeby nie stać na rondzie bo akurat tam nam się zepsuł stanęliśmy pod górkę na wjeździe prawie do salonu samochodowego za nami zatrzymali się znajomi z pracy zabrali naszych ludzi co z nami jechali a nawet się nie zapytali czy nam nie pomóc,nas nie scholować wydzwanialiśmy do wszystkich znajomych albo jedni nie mieli czasu bo byli zajęci albo mieli za słaby silnik żeby nas scholować w końcu dostaliśmy numer od znajomego do mechanika który ma lawetę dzwonimy i wiecie co: jest w pracy będzie najprędzej o 18 a była 14.40 a ja musiałam do łazienki wydzwanialiśmy dalej w końcu odebrał kolega i od razu się zgodził przyjechac po nas żeby nas tylko zawieźć do domu a drugi odzwonił co też do niego wydzwanialiśmy był jeszcze w pracy i nie mógł odebrać obiecał że przyjedzie i nam pomoże przepchnąć samochód żeby tak nie stał. Obaj przyjechali rówocześnie przepchali samochód na miejsce parkingowe pchali pod górkę w pięciu ja tylko stałam i patrzyłam w końcu tż zabrał wszystkie rzeczy i ruszyliśmy do domu dojechaliśmy do miasta naszego (jakieś 30 km w jedną stronę) i już mieliśmy wysiadać gdy nagle mi się przypomniało o kluczach pytam tż czy wziął z samochodu a on że nie a ty nie wzięłaś? a ja myślałam że wyjdę z siebie podjechaliśmy do znajomego żebym się załatwiła bo już myslałam że nie wytrzymam przypomniało mi się tam że mamy zapasówkę do od drugiego samochodu bo orginalne były w domu. Pojechaliśmy do domu no i do samochodu zapasówka nie działa No to jedziemy jednak z powrotem do zepsutego samochodu już myślałam że coś sobie zrobię
Wróciliśmy się wzięliśmy klucze i w końcu się dostaliśmy do domu dopiero dziesięć minut temu a powinniśmy być o 15 Teraz tż pojechał z lawetą tego znajomego mechanika po tego pier..... złoma

Przepraszam ale musiałam się gdzieś wyżalić wybaczcie mi
Stary 2011-05-16, 18:44   #3153
dygotka8
Zakorzenienie

hej
dziewczyny,które wybieracie się na wesela-daleko je macie od miejsca zamieszkania????też miałam iść,ale po plamieniu ktore miałam to boję się,że daleka podróż,potem siedzenie przy stole a potem podróż powrotna to mnie zbytnio wymęczy wystarczył dzień w pracy a głowa mi pęka,że ledwo na oczy widzę tak choler... boli aż mdli nie wiem czy będe w stanie się umyć przed snem
poza tym dzisiaj byłam w dźinsach i nie wiem czy przez to,że duzo siedxiałam,a nie tak jak w domu leżałam to pod koniec pracy brzuch mi wywaliło,a po powrocie do domu to się ogromny zrobił tak się wzdął holender jeden no
nie wiem co jutro założyć żeby nie było powtórki

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 18:58   #3154
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Wczoraj cały dzień mnie bolał brzuch, nie jakoś bardzo, ale cały czas , tak dołem, trochę jak na @ a trochę kuło w pachwinach. Cały dzień przeleżałam.Po no-spie trochę przechodziło. Dziś od rana też mnie brzuch boli no i oczywiście wkręcam sobie najgorsze, wiem że nie powinnam stresować sie na zapas ale nie potrafię jeszcze do tego te głupie sny, wiem że są wynikiem tego, że się martwie o dzidzię, ale dobijają mnie jeszcze bardziej.
Mnie cały czas prawie tak boli... a 3dzień teraz bez przerwy...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Tincia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:07   #3155
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
hej
dziewczyny,które wybieracie się na wesela-daleko je macie od miejsca zamieszkania????też miałam iść,ale po plamieniu ktore miałam to boję się,że daleka podróż,potem siedzenie przy stole a potem podróż powrotna to mnie zbytnio wymęczy wystarczył dzień w pracy a głowa mi pęka,że ledwo na oczy widzę tak choler... boli aż mdli nie wiem czy będe w stanie się umyć przed snem
poza tym dzisiaj byłam w dźinsach i nie wiem czy przez to,że duzo siedxiałam,a nie tak jak w domu leżałam to pod koniec pracy brzuch mi wywaliło,a po powrocie do domu to się ogromny zrobił tak się wzdął holender jeden no
Jakieś 25-30 km, powiedzmy 30 minut jazdy. Też się boję, ja plamień nie miałam ale kłucia brzucha. Mąż mówi, że do końca być przecież nie musimy, jak się źle poczuję to się zwiniemy i tyle.
A co do brzucha, mój się powiększa w czasie dnia, często wieczorem mam takiego balona, jakbym w 5 czy 6 miesiącu była.
Stary 2011-05-16, 19:11   #3156
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Cytat:
hej
My jedziemy 100 km. Ale mamy zarezerwowany hotel, także jak tylko będę się gorzej czuła, to pójdziemy do pokoju. W październiku mamy wesele 300 km od Wrocławia i chyba się nie wybierzemy. Będzie już blisko tp i jeszcze te 300 km w takim stanie to chyba nie wskazane. Mamy też wesele w sierpniu 350 km od Wrocławia, ale na to sie wybieramy

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:13   #3157
muffinka90
Zakorzenienie

aniu a to mialas dzien paskudny, normalnie ciut nie piatek 13-ego. Ale juz sie nie denerwuj, bo niuni zaszkodzisz

dygotko ja mam 500km stad, wiec sie nie wybieram, zbyt meczace to by bylo

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-16, 19:14   #3158
ela3010
Zadomowienie

Myszeczko absolutnie nie kupuję kolejnych wózków, za dużoby było. A tak naprawdę to w tej chwili ja pracuję, tż bez pracy chwilowo, a wydatków raczej przybędzie więc uważam że dzidzię w tych powożę. Natomikast planuję kupić łóżeczko bo poprzednie się rozklekotało jakoś bo było używane, teraz chcę na biegunach żeby maleństwo lulać a wóżeczek będę trzymać na dole żeby na spacery wyjeżdżać bo nie dałabym rady z góry znosć wózka po moich wąskich i stromych schodach.
Poza tym chcę elektroniczną nianie kupić, no i ciuchy wiadomo. I uparcie twierdzę że będę karmić piersią bo przy Matiku wydawałam horrendalne sumy na mleko, a ogólnie przeraziło mnie to że moje dziecko całą dobę wisiało na cycu, gdybym wiedziała że to potrwa max 2 tyg to dałabym radę, a ja myślałam że to tak przez rok będzie. Eh, teraz dam radę, bo najważniejsze nastawić się psychicznie
Myszeczko chodzi Ci o zdjęcia moje w poprzedniej ciąży? Nawet nie mam bo jak beczka byłam, ale poza tym nie mam sprzętu żeby wrzucić na neta nawet tych fotek z usg, nie mam aparatu, planuję kupić bo mi się zepsuł, i nie mam skanera
Ale uwierz mi, byłam wielka

Muffinko zdjęcia cudaśne, i wogle to dużo ich dostałaś, ja ostatnio dwa.

Aniula moja biedna, mocno Ci współczuję, ileż nerwów poszło, i tak się z tymi znajomymi złożyło że czasu nie mieli. Ale dobrze że już w domku jesteście. Musisz ochłonąc, weź ciepłą i relaksującą kąpiel i już nie myśl o tym koszmarnym powrocie z pracy.

Dziewczyny ja też myślałam dziś o tej dziewczynie jolajolly, nic się nie odzywa, oby brak wiadomości to dobry znak
ela3010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 19:15   #3159
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Jakieś 25-30 km, powiedzmy 30 minut jazdy. Też się boję, ja plamień nie miałam ale kłucia brzucha. Mąż mówi, że do końca być przecież nie musimy, jak się źle poczuję to się zwiniemy i tyle.
A co do brzucha, mój się powiększa w czasie dnia, często wieczorem mam takiego balona, jakbym w 5 czy 6 miesiącu była.
to krótka macie wyprawę.u mnie to nie mnije niż 200km w jedną styronę,a co najgorsze to mam wrażenie ,że osoba zapraszjąca nie rozumie,że w ciązy można się bać takich wypraw zwłaszcza po pewnych wydarzeniach...pewnie się obrażą

Stary 2011-05-16, 19:37   #3160
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Cytat:
to krótka macie wyprawę.u mnie to nie mnije niż 200km w jedną styronę,a co najgorsze to mam wrażenie ,że osoba zapraszjąca nie rozumie,że w ciązy można się bać takich wypraw zwłaszcza po pewnych wydarzeniach...pewnie się obrażą
Słuchaj, ważniejsze jest dziecko i twoje zdrowie, a nie oni. Wytłumacz, że masz problemy, masz się oszczędzać a jak nie zrozumieją to olej ich i tyle.
Stary 2011-05-16, 20:09   #3161
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Magolinko a kiedy masz wizytę u gina? Mnie wczoraj brzuch bolał ale to bardziej żołądek i jelita jeździły. Ja chyba mdłości nigdy się nie pozbędę. Zaczęłam 15tydzień, a nadal ściskam kibelek 1-2dziennie. No i wszędzie mi śmierdzi. To jest uciążliwe... przeszkadza mi nawet zapach znajomych. Muszę stać krok dalej od ludzi bo mi śmierdzą chyba zapytam gina czy wszystko ze mną ok.
Myślę, że ok :/ ja jestem w połowie 15go i mam też dalej to samo :/ też się odsuwam od ludzi :/ a wczoraj wieczorem po wieczornym rigolette to się popłakałam z bólu przełyku...

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość

Muffinko, a myślałam, że te badania należy zrobić do 14tyg. Ale widać niekoniecznie. Gin na pewno wie co robi
Trzeba, po 14tyg juz przeziernosci nie zmierzysz... ale nie wszyscy lekarze ja mierza, bo obowiązek mierzenia jest u kobiet po 30 roku życia.

Aniu- to dziś mieliście przygodę niezłą!!! nie zazdroszczę!!! Co nas nie zabije!!!

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Edytowane przez Tincia
Czas edycji: 2011-05-16 o 20:32
Stary 2011-05-16, 20:33   #3162
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Trzeba, po 14tyg juz przeziernosci nie zmierzysz... ale nie wszyscy lekarze ja mierza, bo obowiązek mierzenia jest u kobiet po 30 roku życia.
No widzisz, tego nie wiedzialam, to moje pierwsze dziecko, wiec nie we wszystkim sie orientuje. Ale jak lekarz mowi, ze rozwija sie prawidlowo, to ja mu wierze Glowka i nozki rozwijaja sie w tym samym tempie, wiec niczego mu nie brakuje do szczescia. Wod duzo i przejrzyste, wiec na jakis czas jestem spokojna, a jak maluszek zacznie regularnie kopac, to juz w ogole bede spokojniejsza

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-16, 20:34   #3163
ggoraa
Zadomowienie

Czesc dziewczynki. Nie mam sily was dzis nadganiac. Wlasnie wrocilam od tesciowej. Babcia zmarla dzis w nocy i caly dzien siedzielismy u tesciow. Pogrzeb w srode, wiec pewnie nie bede miec teraz duzo czasu na wizac. Jutro jest modlitwa przy otwartej trumnie,ale nie mam zamiaru sie wybierac, bo jeszcze mna za bardo to wstrzanie.
Takze postaram sie was doczytywac, ale z gory przepraszam,z e nie bede uczestniczyc w dyskusjach przez pare dni
Stary 2011-05-16, 20:35   #3164
domi7ks
Zakorzenienie

Gosiaczek85 mam ten wózek Tako Jumper X- polecam
co do wózków to my podobnie jak Myszeczka86 poczatkowo jeździlismy w gondoli (do 5-ego miesiaca) a potem kupilismy lzejszy wózek Baby design mini i w nim jeździlismy zeszłego lata. Zas ostatniej zimy znów przeszlismy na Tako tylko wersje spacerową.
I nie bedziemy juz zadnych wózkow kupowac. Dzidzi bedzie jeździła w Tako, a corcia juz teraz nie chce jezdzic w wozku, traktuje go jak kare więc cos mi sie zdaje, ze niedlugo zrezygnujemy z wozka całkiem.

Któras z Was pytala o wesele. My idziemy za tydzien w sobote. Kiecki juz mamy. Wesele jest niedaleko mojego miasta, tylko trzeba bedzie autem podjechac (moj tato nas zawiezie). Bierzemy corcie a wieczorem moj tato po niej przyjedzie i moja mama zostanie prawdopodobnie z nia juz u nas na mieszkaniu

Muffinka piekna dzidzi Czasami lekarze badaja przeziernosc ale o tym nie mówią dosłownie. Mógl Ci powidziec np. ze kośc nosowa okej moj eks lekarz w sumie mi nie mówił, że robi to badanie, ale ja sie naczytalam na necie wiec wiedzialam mniej wiecje co i jak

Ja w pierwszej ciazy startowalam z wagi 45 kg (wzrost 161) i dobilam do 65 kg. Potem spadlo mi na 50, ale z drugiej ciazy startuje z 53 kg (lekarz mi wpislam 51 bo jego waga źle wazy cos:/)

Ania21 wspólczuje tych nerwów
a dopisałabys mnie do listy?

Moj Tz kupila dwa opakowania mrozonego bobu, jedne dla mnie, drugi dla niego

Edytowane przez domi7ks
Czas edycji: 2011-05-16 o 20:37
domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:47   #3165
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ggoraa Pokaż wiadomość
...Babcia zmarla dzis w nocy i caly dzien siedzielismy u tesciow. Pogrzeb w srode...
Przykro mi...

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-16, 20:47   #3166
ania21_21
Zadomowienie

zgłupiałam bo byłam pewna że cię wpisałam o matko przepraszam
Możesz podać jeszcze raz
Jejuś ale ja klempa jestem

ggoraa przykro mi z powodu babci

muffinka prześliczne maleństwo

Edytowane przez ania21_21
Czas edycji: 2011-05-16 o 20:49
ania21_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:48   #3167
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc dziewczynki. Nie mam sily was dzis nadganiac. Wlasnie wrocilam od tesciowej. Babcia zmarla dzis w nocy i caly dzien siedzielismy u tesciow. Pogrzeb w srode, wiec pewnie nie bede miec teraz duzo czasu na wizac. Jutro jest modlitwa przy otwartej trumnie,ale nie mam zamiaru sie wybierac, bo jeszcze mna za bardo to wstrzanie.
Takze postaram sie was doczytywac, ale z gory przepraszam,z e nie bede uczestniczyc w dyskusjach przez pare dni

Przykro mi

Stary 2011-05-16, 20:55   #3168
muffinka90
Zakorzenienie

Cytat:
Gorciu bardzo mi przykro z powodu babci

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
Stary 2011-05-16, 21:09   #3169
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

My już po wizycie. W sumie to widziałam dzidzie tyle co na fotelu przez minutę siedziałam, bo sprawdzał jak jest ułożone. Po czym położyłam się i zrobił mi przez brzuch i wtedy to już tylko mój mąż podziwiał razem z lekarzem.

Dzidzia ma 68,2mm wszystko prawidłowo się rozwija. Kolejna wizyta za 2 tygodnie

I fotki:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P160511_20.560004.jpg (86,8 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P160511_20.570001.jpg (81,5 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P160511_20.570002.jpg (89,6 KB, 32 załadowań)

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:18   #3170
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania21_21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ale jestem wściekła aż ryczałam
Wyjechaliśmy z pracy i na rondzie nagle tż mówi że sprzęgło poszło awaryjne i zjechaliśmy gdziekolwiek żeby tylko stanąć. Stanęliśmy tak żeby nie stać na rondzie bo akurat tam nam się zepsuł stanęliśmy pod górkę na wjeździe prawie do salonu samochodowego za nami zatrzymali się znajomi z pracy zabrali naszych ludzi co z nami jechali a nawet się nie zapytali czy nam nie pomóc,nas nie scholować wydzwanialiśmy do wszystkich znajomych albo jedni nie mieli czasu bo byli zajęci albo mieli za słaby silnik żeby nas scholować w końcu dostaliśmy numer od znajomego do mechanika który ma lawetę dzwonimy i wiecie co: jest w pracy będzie najprędzej o 18 a była 14.40 a ja musiałam do łazienki wydzwanialiśmy dalej w końcu odebrał kolega i od razu się zgodził przyjechac po nas żeby nas tylko zawieźć do domu a drugi odzwonił co też do niego wydzwanialiśmy był jeszcze w pracy i nie mógł odebrać obiecał że przyjedzie i nam pomoże przepchnąć samochód żeby tak nie stał. Obaj przyjechali rówocześnie przepchali samochód na miejsce parkingowe pchali pod górkę w pięciu ja tylko stałam i patrzyłam w końcu tż zabrał wszystkie rzeczy i ruszyliśmy do domu dojechaliśmy do miasta naszego (jakieś 30 km w jedną stronę) i już mieliśmy wysiadać gdy nagle mi się przypomniało o kluczach pytam tż czy wziął z samochodu a on że nie a ty nie wzięłaś? a ja myślałam że wyjdę z siebie podjechaliśmy do znajomego żebym się załatwiła bo już myslałam że nie wytrzymam przypomniało mi się tam że mamy zapasówkę do od drugiego samochodu bo orginalne były w domu. Pojechaliśmy do domu no i do samochodu zapasówka nie działa No to jedziemy jednak z powrotem do zepsutego samochodu już myślałam że coś sobie zrobię
Wróciliśmy się wzięliśmy klucze i w końcu się dostaliśmy do domu dopiero dziesięć minut temu a powinniśmy być o 15 Teraz tż pojechał z lawetą tego znajomego mechanika po tego pier..... złoma

Przepraszam ale musiałam się gdzieś wyżalić wybaczcie mi
Ania współczuje ci już widzę ile was to kosztowało stresu i nerwów.

---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:13 ----------

Cytat:
Napisane przez ela3010 Pokaż wiadomość
Myszeczko absolutnie nie kupuję kolejnych wózków, za dużoby było. A tak naprawdę to w tej chwili ja pracuję, tż bez pracy chwilowo, a wydatków raczej przybędzie więc uważam że dzidzię w tych powożę. Natomikast planuję kupić łóżeczko bo poprzednie się rozklekotało jakoś bo było używane, teraz chcę na biegunach żeby maleństwo lulać a wóżeczek będę trzymać na dole żeby na spacery wyjeżdżać bo nie dałabym rady z góry znosć wózka po moich wąskich i stromych schodach.
Poza tym chcę elektroniczną nianie kupić, no i ciuchy wiadomo. I uparcie twierdzę że będę karmić piersią bo przy Matiku wydawałam horrendalne sumy na mleko, a ogólnie przeraziło mnie to że moje dziecko całą dobę wisiało na cycu, gdybym wiedziała że to potrwa max 2 tyg to dałabym radę, a ja myślałam że to tak przez rok będzie. Eh, teraz dam radę, bo najważniejsze nastawić się psychicznie
Myszeczko chodzi Ci o zdjęcia moje w poprzedniej ciąży? Nawet nie mam bo jak beczka byłam, ale poza tym nie mam sprzętu żeby wrzucić na neta nawet tych fotek z usg, nie mam aparatu, planuję kupić bo mi się zepsuł, i nie mam skanera
Ale uwierz mi, byłam wielka

Muffinko zdjęcia cudaśne, i wogle to dużo ich dostałaś, ja ostatnio dwa.

Aniula moja biedna, mocno Ci współczuję, ileż nerwów poszło, i tak się z tymi znajomymi złożyło że czasu nie mieli. Ale dobrze że już w domku jesteście. Musisz ochłonąc, weź ciepłą i relaksującą kąpiel i już nie myśl o tym koszmarnym powrocie z pracy.

Dziewczyny ja też myślałam dziś o tej dziewczynie jolajolly, nic się nie odzywa, oby brak wiadomości to dobry znak

Ela Ja tez nie kupuję bo myślę że jeszcze nie jedno by się wychowało na tych wózkach tym bardziej że Ja szanuje rzeczy
Łóżeczko te znam pękło ale to przez TZ bo chciał być samodzielny noi poszło tam cos , ale używać sie go da normalnie bo jest chycone takim jakimś cackiem, ale mam cichą nadzieję że siostra mi da łóżeczko turystyczne o zimą bardziej mi będzie potrzebne bo choinke chcemy ubrać a miejsca mało w pokoju i będe przewozić to łóżeczko.

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

Cytat:

Znam tez takie osoby co sie fochem unoszą, ale to ich strata.
Ja do Mojej koleżanki pojechałam z prezentem takim upominkiem

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Tincia Pokaż wiadomość
Myślę, że ok :/ ja jestem w połowie 15go i mam też dalej to samo :/ też się odsuwam od ludzi :/ a wczoraj wieczorem po wieczornym rigolette to się popłakałam z bólu przełyku...

Aniu- to dziś mieliście przygodę niezłą!!! nie zazdroszczę!!! Co nas nie zabije!!!

TINCIA a tą przeziernośc to sie na zwykłym USG sprawdza czy na 3,4D ????

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:

Współczuje

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:19   #3171
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Ela Ja tez nie kupuję bo myślę że jeszcze nie jedno by się wychowało na tych wózkach tym bardziej że Ja szanuje rzeczy
Łóżeczko te znam pękło ale to przez TZ bo chciał być samodzielny noi poszło tam cos , ale używać sie go da normalnie bo jest chycone takim jakimś cackiem, ale mam cichą nadzieję że siostra mi da łóżeczko turystyczne o zimą bardziej mi będzie potrzebne bo choinke chcemy ubrać a miejsca mało w pokoju i będe przewozić to łóżeczko.

Nasze łozeczko sie trzyma a dla dzidzi planuje kupic kolyske, bedzie z nami w pokoju na poczatku
ło take: http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...607321793.html

Stary 2011-05-16, 21:44   #3172
Myszeczka86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Nasze łozeczko sie trzyma a dla dzidzi planuje kupic kolyske, bedzie z nami w pokoju na poczatku
ło take: http://allegro.pl/kolyska-drewniana-...607321793.html
Świetne Ja nie szaleje z kaską bo u Nas jedna osoba pracująca a planuje zakupić zestaw do odciągania pokarmu z aventu

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Dziewczynki Ja juz mykam lulu

DOBRANOC

Juleczka 06.07.2007

Czas na walke
76
- .
70
62,400 20.04.2013

wymarzona osiagnięta 58 a nawet mniej 55,500
Myszeczka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:57   #3173
Tincia
Wtajemniczenie

Cytat:
TINCIA a tą przeziernośc to sie na zwykłym USG sprawdza czy na 3,4D ????
Na zwykłym, przy tym badaniu między 12-14 tyg- genetycznym. Wtedy się mierzy szerokość karczku, czy przypadkiem za dużo płynu się tam nie zbiera.

szczęśliwa mamusia od
4 listopada 2011

Stary 2011-05-16, 22:10   #3174
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Świetne Ja nie szaleje z kaską bo u Nas jedna osoba pracująca a planuje zakupić zestaw do odciągania pokarmu z aventu

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Dziewczynki Ja juz mykam lulu

DOBRANOC
Ja mam laktator Aventa też i sobie go bardzo chwaliłam
dobranoc

Stary 2011-05-16, 22:35   #3175
dygotka8
Zakorzenienie

dzięki dziewczyny za odp.
a ten laktator to drogi jest??bedziecie kupowały na allegro czy gdzies indziej??

Stary 2011-05-16, 22:43   #3176
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki dziewczyny za odp.
a ten laktator to drogi jest??bedziecie kupowały na allegro czy gdzies indziej??

Ja kupowałam na allegro, o taki:
http://allegro.pl/philips-avent-lakt...606658042.html
kupiłam jak córcia miała jakis miesiąc

Stary 2011-05-17, 08:56   #3177
nikaa2
Wtajemniczenie

muffinka90
joamic1

ale macie śliczne fotki zakochaĆ się można

ania21_21
współczuję takie stresu też sobie poryczałam w weekend i potem miałam wyrzuty sumienia, że stresuję dzidzię nie potrzebnie- nastpęnym razem nie dajmy się zwariowaĆ!

ggoraa
przykro mi

Laktator Philips'a Avent i ta kołyska z drewna- cudne są ale laktator to może później się kupi jak będę miała w ogóle pokarm a dzidzia będzie mogła go piĆ.... no ale korci mnie ta kołyska... ale to pod koniec ciąży, zobaczy się jak z finansami
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 08:57   #3178
dominej
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiaczekkk85 Pokaż wiadomość
Magolina więc znasz już raczej przyczynę plamień. Musisz się oszczędzać. Tak na mój rozumek to jak będzie łożysko powinno być lepiej. Ale może źle rozumiem?

A co do wózków to nam się podoba i raczej kupimy Tako jumper x.
Cześc Dziewczynki
Co do wózków, to wiem, że jeszcze sporo czasu mamy, ale jak oglądałam wstępnie to też właśnie ten model najbardziej przypadł mi do gustu

Ja dzisiaj o dziwo nie mam apetytu :/ Aż się zaczynam martwić Pozdrawiam i życzę miłego dnia wszystkim

Sens mojego życia - Dobrusia (12.10.2011r.)
dominej jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 08:58   #3179
gosiaczekkk85
Raczkowanie

Ggora współczuję

Joamic gratuluje udanej wizyty

Ale mnie dziś znowu głowa napiernicza, może mała kawka mi pomoże.
Ja dziś mam wizytę u endokrynologa i myślałam o fryzjerze dla poprawy humoru i samopoczucia, ale jak głowa nadal będzie mi pulsować to zrezygnuje. To miałaby być przyjemność a nie tortury

Miłego dnia
Stary 2011-05-17, 09:24   #3180
kkkasikkk
Rozeznanie

GG do kkkasikkk

Ggoraa bardzo mi przykro

Aniu ... biedna, tyle stresów w jeden dzień.

Ja również coś od kilku dni wogóle nie mam apetytu
Co do wózka to chcemy kupić bugaboo cameleon http://www.bugaboo.pl/produkty_bugaboo/cameleon
Ale to też później. Możliwe, że któraś z babć się dołoży, bo trochę drogi ten wózek Ale wiem, że jest lekki, więc mi długo posłuży.

Ja odliczam dni do czwartku. Wczoraj mąż zrobił mi niespodziankę i na naszą rocznicę ślubu zabiera mnie do Zakopanego. Super hotel przy krupówkach, z basenem żebym mogła troszkę popływać i odciążyć kręgosłup, bo niestety skolioza daje mi się we znaki, do tego już 2 razy miałam rwę kulszową ... Oby do czwartku

http://babystrology.com/tickers/baby...11&babycount=1

kkkasikkk jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości