Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011 - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-15, 18:41   #4021
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

dziekuje za odpowiedz - u mnie sie organizm dziwnie zachowuej szczerze mowiac - mozna zobaczyc w poprzednich moich cyklach ;]

dziekuje za odpowiedzi jeszcze raz ja juz myslalam ze to "juz" bo z tym castangusem roznie bywa ;]!!! a ja chyba zeswiruje z tego wszystkiego
ale mnie uspokoilyscie chociaz dalej troche jestem nieufna swojemu organizmowi ! bo on to lubi płatac figle !

tu wkleje wykres w kotrym udalo sie nam zaciazyc (sprzed prawie 3 lat ) jak same widzicie wtedy tez nie mozna bylo prawie nic rozczytac
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wyyykressssso.jpg (57,4 KB, 44 załadowań)

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-05-15 o 19:03
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 14:43   #4022
Farina
Raczkowanie

Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011

Hej kobietki ja tylko na chwilkę, bo umieram z bólu. Nienawidze @. Jutro będzie lepiej to się odezwę. Trzymajcie się.
aga_bre Będzie dobrze, ja też zawsze mam stres przed wizytą.

http://www.suwaczki.com/tickers/i81xegz2rtx74zwm.png
10 cykl starań
OM 13.08.2011
Farina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 15:07   #4023
spioszka
Raczkowanie

Witam Was kobitki!
Mam nadzieje,ze jeszcze mnie pamietacie. Nie bylo mnie tu tak dlugo,bo ostatnich pare tygodni ciagle w rozjazdach....najpierw majowy wypadzik a potem niestety zmarl mi dziadek i musielismy jechac do Polszy, ale jak tylko mialam chwilke to Was oczywiscie podczytywalam. Tak wiec wszystkim zafasolkowanym gratuluje a za staraczki trzymam mocno kciuki!
Wiec do rzeczy; Ja juz nie wiem co robie nie tak, bo oczywiscie @ przylazla (w zasadzie to mega @), a przytulanko bylo dokladnie zaplanowane,owulka byla na 100%, bo robie testy ow. i NIC!!! Mam dola i juz nie wiem co o tym wszystkim myslec...moze cos jest ze mna nie tak?

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 16:50   #4024
aga_bre
Rozeznanie

Dziewczyny dzięki Wam za wsparcie. Wczoraj wieczorem porozmawiałam z tż o moich obawach, oczekiwaniach i ogólnie o całej sytuacji. W końcu atmosfera się oczyściła. Myślę, że to przez to bylo mi tak źle. Dzisiaj już jest troszkę lepiej. poza tym w pracy mi się wyjaśniła jedna niemiła sprawa, więc dzisiaj z nowymi pokladami energii zaczęłam dzień.

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość
Witam Was kobitki!
Mam nadzieje,ze jeszcze mnie pamietacie. Nie bylo mnie tu tak dlugo,bo ostatnich pare tygodni ciagle w rozjazdach....najpierw majowy wypadzik a potem niestety zmarl mi dziadek i musielismy jechac do Polszy, ale jak tylko mialam chwilke to Was oczywiscie podczytywalam. Tak wiec wszystkim zafasolkowanym gratuluje a za staraczki trzymam mocno kciuki!
Wiec do rzeczy; Ja juz nie wiem co robie nie tak, bo oczywiscie @ przylazla (w zasadzie to mega @), a przytulanko bylo dokladnie zaplanowane,owulka byla na 100%, bo robie testy ow. i NIC!!! Mam dola i juz nie wiem co o tym wszystkim myslec...moze cos jest ze mna nie tak?
Pamietam Cię. A ile się staracie, bo nie pamietam? Może powinnaś pójść do gina. A może brałaś antyki? Wiesz gdzieś ostatnio przeczytałam, że w każdym miesiącu zdrowa kobieta i zdrowy mężczyzna mają 30% szans na zapłodnienie, więc to prawie jak wygrana w totka.
Stary 2011-05-16, 17:16   #4025
havana82
Raczkowanie

Witam Was dziewczyny
szukalam watku o kobitkach , ktore maja w planach ciaze w 2011 no i znalazlam Was ... moge sie podlaczyc? na razie to bardziej bede was poczytywac niz sie udzielac poniewaz z mezem mamy zamiar rozpoczac starania dopiero w miesiacach wakacyjnych , ale pare stron Waszego watku juz zaliczylam - (i jeszcze duuuuzo przede mna )i jest bardzo budujacy i wspierajacy wlasnie w tym waznym w zyciu kobiety okresie-
i jak bede mogla sie poudzielac w przyszlosci to fajnie teraz od czasu do czasu pozwole sobie cos do Was skrobnac...
trzymam kciuki za wszystkie wizazanki starajace sie o dzidziusa
Stary 2011-05-16, 19:26   #4026
Nadia5
Zakorzenienie

Oho, dawno się nie odzywałam
Zakończyłam pierwszy cykl z Clo, niestetyt nie udało się w środę zaczynam kolejny mam nadzieję że tym razem pójdzie nam owocniej

Edytowane przez Nadia5
Czas edycji: 2011-05-16 o 19:48
Nadia5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:05   #4027
LadyMK
Zakorzenienie

hej dziewczyny
jeśli mnie pamiętacie- to u mnie nic ciekawego, mamy przerwę w starankach już 3cykl, odpoczywam psychicznie i tak pewnie jeszcze dlugo, aż total luz będzie

Szczęściara
LadyMK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:20   #4028
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LadyMK Pokaż wiadomość
hej dziewczyny
jeśli mnie pamiętacie- to u mnie nic ciekawego, mamy przerwę w starankach już 3cykl, odpoczywam psychicznie i tak pewnie jeszcze dlugo, aż total luz będzie
Czasem potrzebujemy odciąć się od tego wszystkiego

Stary 2011-05-16, 21:33   #4029
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez havana82 Pokaż wiadomość
Witam Was dziewczyny
szukalam watku o kobitkach , ktore maja w planach ciaze w 2011 no i znalazlam Was ... moge sie podlaczyc? na razie to bardziej bede was poczytywac niz sie udzielac poniewaz z mezem mamy zamiar rozpoczac starania dopiero w miesiacach wakacyjnych , ale pare stron Waszego watku juz zaliczylam - (i jeszcze duuuuzo przede mna )i jest bardzo budujacy i wspierajacy wlasnie w tym waznym w zyciu kobiety okresie-
i jak bede mogla sie poudzielac w przyszlosci to fajnie teraz od czasu do czasu pozwole sobie cos do Was skrobnac...
Witaj. Trzymam kciuki.

Cytat:
hej dziewczyny
Cześć. No w koncu do nas zawitałaś. . Dobrze, że o nas pamiętasz.

Ja dzisiaj byłam u ginekolaga iiii.... . To co miałam 06.05. to nie była @, ponieważ mam normalną błonę macicy, a nawet wiekszą 8,2mm grubości - to chyba nie jest normalne? Dał mi skierowanie na badania Estradiol i progesteron więc to chyba dobrze. Ogólnie powiedział, że jest jakiś cień na macicy i że może to mięśniak. Jak zapytałam czy to może być ciąża to powiedział, że raczej nie. Ogólnie to nic nie wiem i mam dość. Z tego wszystkiego kupiłam test ciążowy i jutro sama sprawdzę. Jeżeli to nie ciąża to przyjdzie mi czekać na pieprz.ną @. Jezu dziewczyny jestem tak wściekła, że normalnie z chęcią bym miesem porzucała. Aaaa no i jeszcze mam się odchudzać. Ma ktoś jakąś dobrą dietę?? Była ktoraś z Was na dukanie??
Stary 2011-05-16, 21:45   #4030
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aga_bre Pokaż wiadomość
Witaj. Trzymam kciuki.

Ja dzisiaj byłam u ginekolaga iiii.... . To co miałam 06.05. to nie była @, ponieważ mam normalną błonę macicy, a nawet wiekszą 8,2mm grubości - to chyba nie jest normalne? Dał mi skierowanie na badania Estradiol i progesteron więc to chyba dobrze. Ogólnie powiedział, że jest jakiś cień na macicy i że może to mięśniak. Jak zapytałam czy to może być ciąża to powiedział, że raczej nie. Ogólnie to nic nie wiem i mam dość. Z tego wszystkiego kupiłam test ciążowy i jutro sama sprawdzę. Jeżeli to nie ciąża to przyjdzie mi czekać na pieprz.ną @. Jezu dziewczyny jestem tak wściekła, że normalnie z chęcią bym miesem porzucała. Aaaa no i jeszcze mam się odchudzać. Ma ktoś jakąś dobrą dietę?? Była ktoraś z Was na dukanie??

Ja mam dobrą dietę, jeśli lubisz jajka i grejfruty

Stary 2011-05-16, 22:45   #4031
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Nadia5 Pokaż wiadomość
Dawaj na priv. Proszę taką, zebym nie chodziła głodna, bo ma to być przynajmniej 5 posiłków dziennie.
Stary 2011-05-16, 22:52   #4032
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Witaj. Trzymam kciuki.

W żadnym wypadku nie stosuj Dukana, udowodniono badaniami że jest niezdrowa i wyniszcza organizm. Początkowo skutków tej diety nie widać, ale pojawiają się po latach.
Ja też dostałam do gina prikaz schudnięcia. Miałam problem z schudnięciem przeszłam wiele diet i nic nie dawało to była ostatnia deska ratunku. I moje problemy ginekologiczne też się wyklarowały jajniki zaczęły poprawnie funkcjonować a lekarz był pod wrażeniem.
Ja stosowałam dietę Montignaca, jest fajna można większość pokarmów jeść. I nie ma ograniczeń ilościowych jesz do syta. Polega na jedzeniu pokarmów o niskim idneksie glikemicznym i nie łączeniu tłuszczów z cukrem. A co najważniejsze schudłam bez efektu jo-jo 9 kg i wszystkich zasad nie przestrzegałam do końca.
Poczytaj o tej diecie, ona jest polecana dla ludzi z cukrzycą i mogących zachować w przyszłości.
Myślę, że ci trochę wyjaśniłam, jak cię zainteresuje to sobie poczytaj na necie i poszukaj informacji.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 00:25   #4033
spioszka
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny dzięki Wam za wsparcie. Wczoraj wieczorem porozmawiałam z tż o moich obawach, oczekiwaniach i ogólnie o całej sytuacji. W końcu atmosfera się oczyściła. Myślę, że to przez to bylo mi tak źle. Dzisiaj już jest troszkę lepiej. poza tym w pracy mi się wyjaśniła jedna niemiła sprawa, więc dzisiaj z nowymi pokladami energii zaczęłam dzień.

Pamietam Cię. A ile się staracie, bo nie pamietam? Może powinnaś pójść do gina. A może brałaś antyki? Wiesz gdzieś ostatnio przeczytałam, że w każdym miesiącu zdrowa kobieta i zdrowy mężczyzna mają 30% szans na zapłodnienie, więc to prawie jak wygrana w totka.
3 cykl, antyki skonczylam jakies 3 lata temu,cyto;ogia rok temu -ok. ,TSH-ok,wiec chyba wychodzi na to ,ze nie mam po prostu szczescia
A tak poza tym nie wiecie moze jakie jeszcze badania moglabym zrobic? Tak dla mojego swietego pokoju..

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-05-17, 07:00   #4034
aga_bre
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
W żadnym wypadku nie stosuj Dukana, udowodniono badaniami że jest niezdrowa i wyniszcza organizm. Początkowo skutków tej diety nie widać, ale pojawiają się po latach.
Ja też dostałam do gina prikaz schudnięcia. Miałam problem z schudnięciem przeszłam wiele diet i nic nie dawało to była ostatnia deska ratunku. I moje problemy ginekologiczne też się wyklarowały jajniki zaczęły poprawnie funkcjonować a lekarz był pod wrażeniem.
Ja stosowałam dietę Montignaca, jest fajna można większość pokarmów jeść. I nie ma ograniczeń ilościowych jesz do syta. Polega na jedzeniu pokarmów o niskim idneksie glikemicznym i nie łączeniu tłuszczów z cukrem. A co najważniejsze schudłam bez efektu jo-jo 9 kg i wszystkich zasad nie przestrzegałam do końca.
Poczytaj o tej diecie, ona jest polecana dla ludzi z cukrzycą i mogących zachować w przyszłości.
Myślę, że ci trochę wyjaśniłam, jak cię zainteresuje to sobie poczytaj na necie i poszukaj informacji.
Super. Właśnie coś takiego to ma być. Bo co prawda cukrzycy nie mam, ale gin podejrzewa, że nie przyswajam insuliny i każdy cukier zamieniam w tłuszcz, czy jakoś tak. Poszukam sobie dzięki.
A w ogóle to miło, że się odezwalaś. Długo Cię u nas nie było.

Cytat:
3 cykl, antyki skonczylam jakies 3 lata temu,cyto;ogia rok temu -ok. ,TSH-ok,wiec chyba wychodzi na to ,ze nie mam po prostu szczescia
A tak poza tym nie wiecie moze jakie jeszcze badania moglabym zrobic? Tak dla mojego swietego pokoju..
Może spróbuj jeszcze hormony zrobić?
Ja idę własnie do labolatorium. Zobaczymy co wyjdzie. Tes robiłam, to nie jest ciąża.
Stary 2011-05-17, 08:11   #4035
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Witam Was kobitki!
Nie martw się. Ja już 7 cykl przytulam się kiedy trzeba, robie wykresy i wiem dokładnie kiedy była owulka. A tu. Badania porobione i wszysko ok. Chyba trzeba przestać mysleć obsesyjnie o fasolce to może się uda. Ale jak to zrobić

Cytat:
Witam Was dziewczyny
Wiatamy i zapraszamy do nas. Chętnie i ciebie wesprzemy w starankach.

Cytat:
hej dziewczyny
Pamiętamy, pamiętamy , ja chyba też powinnam dołaczyć do ciebie, bo już mam dość spinania się.

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-17, 08:35   #4036
Nadia5
Zakorzenienie

Dziewczyny Wy jesteście wprawione w tym obserwacjach więc mam pytanie

17 dc wieczorem miałam taki pół płody śluz (tzn. biały z domieszką przezroczystego rozciągliwego) = były przytulanka. 18 dc miałam czysty płodny, ale tylko rano = przytulanka były wieczorem. 19 dc byłam u gin i powiedział, że owulacja była.
Możliwe że nie źle się wstrzeliliśmy ?

Stary 2011-05-17, 08:45   #4037
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny Wy jesteście wprawione w tym obserwacjach więc mam pytanie

17 dc wieczorem miałam taki pół płody śluz (tzn. biały z domieszką przezroczystego rozciągliwego) = były przytulanka. 18 dc miałam czysty płodny, ale tylko rano = przytulanka były wieczorem. 19 dc byłam u gin i powiedział, że owulacja była.
Możliwe że nie źle się wstrzeliliśmy ?
Sądze, że wstrzeliliście się dobrze. Nawet do 3 dni po owulacji jesteś płodna, więc nagromadzone plemniczki w śluziepolują na jajeczko. Ale wyczerpującej opowiedzi udzieli ci napewno Kaskaderka, to nasza kochana kobietka z mega wiedzą i doświadczeniem. Teraz zostało tylko czekać, a ja za II kreseczki

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-17, 09:09   #4038
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Sądze, że wstrzeliliście się dobrze. Nawet do 3 dni po owulacji jesteś płodna, więc nagromadzone plemniczki w śluziepolują na jajeczko. Ale wyczerpującej opowiedzi udzieli ci napewno Kaskaderka, to nasza kochana kobietka z mega wiedzą i doświadczeniem. Teraz zostało tylko czekać, a ja za II kreseczki

Niestety właśnie problem w tym że się nie udało Wczoraj przyszła @ a jutro zaczynam nowy cykl z Clo. (tamten był 1szym - wcześniej miałam cykle bezowulacyjne)
Zdziwiłam się, bo tak mi się właśnie wydawało że wstrzeliliśmy się dobrze a tu nic....

Stary 2011-05-17, 09:27   #4039
kropeczka1984
Rozeznanie

Za Waszymi namowami postanowiłam znowu prowadzić wykres
Ale mam pytanie. W tych 2 wykresach, które wcześniej prowadziłam, miałam tak, że poziom wyższych temperatur był na poziomie 36,8 stopnia. Niższe temperatury były zawsze poniżej 36,6 stopnia. A teraz jestem po okresie 7dc i mam temperaturę 36,72 stopnia. Rozumiem, że teraz mam czekać na skok do conajmniej 36,94 stopnia?
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:50   #4040
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Super. Właśnie coś takiego to ma być. Bo co prawda cukrzycy nie mam, ale gin podejrzewa, że nie przyswajam insuliny i każdy cukier zamieniam w tłuszcz, czy jakoś tak. Poszukam sobie dzięki.
A w ogóle to miło, że się odezwalaś. Długo Cię u nas nie było.
Ja jestem cały czas z wami tylko czasu brak i rzadko się odzywam. My się staramy już 2 cykl, dziś był chyba skok tempki to się okaże jutro.

Jeśli masz problemy z insuliną to ta dietka jest jak najbardziej dla Ciebie. Może jak będziesz przyjmować osobno cukry i tłuszcze to może tak jak w moim przypadku organizm nie będzie wszystkiego odkładał w tłuszcz. Poczytaj jak Ci się spodoba to Ci mogę kupę materiałów przesłać. Wytłumaczyć jak pokarmy łączyć. Tylko właśnie co do posiłków jesz 3 duże posiłki dziennie, bo tu chodzi o enzymy wydzielane przez trzustkę.Między śniadaniem a obiadem 3 godziny, a między obiadem a kolacją 4 godziny. Ewentualnie między posiłkami jabłuszko.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:51   #4041
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
aga_bre trzymaj się kochana może po badaniach wszystko się wyjaśni kurcze a miałam nadzieję że u Ciebie fasolka będzie , co do dukana ponoć działa ale organizm mocno sołabiony po niej a nie tego dla fasolki trzeba.....

Cytat:
to ja poproszę

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
W żadnym wypadku nie stosuj Dukana, udowodniono badaniami że jest niezdrowa i wyniszcza organizm. (...)
Ja stosowałam dietę Montignaca, jest fajna można większość pokarmów jeść. (...) A co najważniejsze schudłam bez efektu jo-jo 9 kg i wszystkich zasad nie przestrzegałam do końca.
(...)
też się zapoznam hehe może jak zajmę się odchudzaniem to nie będę myśleć tak namiętnie o fasolce i się uda ... chociaż ciekawe czy w ogóle się uda zaczynam wątpić

Cytat:
spioszka zrób hormony w 3dc parę stron wcześniej pisałam jakie mi zleciła gin trochę to wyjaśniło ... no i jak nie badaliście to zbadajcie TŻta tzn jego plemniczki bo może tutaj tkwi przyczyna....

Cytat:
(...)
Ja idę własnie do labolatorium. Zobaczymy co wyjdzie. Tes robiłam, to nie jest ciąża.
aga_bre trzymam kciuki za dobre wyniki
Cytat:
Niestety właśnie problem w tym że się nie udało Wczoraj przyszła @ a jutro zaczynam nowy cykl z Clo. (tamten był 1szym - wcześniej miałam cykle bezowulacyjne)
Zdziwiłam się, bo tak mi się właśnie wydawało że wstrzeliliśmy się dobrze a tu nic....
Nadia5 przykro kochana że @ przyszła może 2 cykl będzie szczęśliwszy trzymam kciuki za to, czasami się zdarza że za 1 nie wychodzi ale drugi .... tego życzę

Cytat:
Napisane przez kropeczka1984 Pokaż wiadomość
Za Waszymi namowami postanowiłam znowu prowadzić wykres
Ale mam pytanie. W tych 2 wykresach, które wcześniej prowadziłam, miałam tak, że poziom wyższych temperatur był na poziomie 36,8 stopnia. Niższe temperatury były zawsze poniżej 36,6 stopnia. A teraz jestem po okresie 7dc i mam temperaturę 36,72 stopnia. Rozumiem, że teraz mam czekać na skok do conajmniej 36,94 stopnia?
kropeczka1984 - na to by wyglądało
z własnych obserwacji widzę że jeszcze ma znaczenie godzina w której pomiar robisz czy wcześniej o tej samej porze robiłaś bo teraz jak miałam wolne trochę po testowałam i wychodzi że jak mierze np o 6 to temp. zazwyczaj zbliżona ale już o 7 o 0,1 wyższa o 8 kolejne 0,1 wyższa o 9 to samo potem już raczej taka sama tj np o 6 zazwyczaj 36,4 ale już jak mierzyłam o 7 to zazwyczaj 36,5 o 8 36,6 a od 9 36,7 też w sumie czytałam że też jest sposób wyrównania temp pewnie wcześniej aż takie zęby miałam w wykresie czasami dobrze mieć wolne - cały ostatni tydzień tak mierzyłam dodam że nie wstawałam z łóżka po pomiarze zazwyczaj zasypiałam z powrotem więc kolejny pomiar był też w trakcie spoczynku .... to moje obserwacje może komuś pomogą ....
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:59   #4042
kropeczka1984
Rozeznanie

Margo dziękuję za odpowiedź W takim razie będę cierpliwie czekała na skok temperatury.
Do ginekologa wybiorę się jednak w przyszłym miesiącu, bo na razie sporo pracuję. Za miesiąc odejdzie mi dodatkowa praca, więc jak się w tym miesiącu nie uda (tfu tfu ), to idę do gina.
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 10:26   #4043
Nadia5
Zakorzenienie

Dieta nazywa się Norweska, jak wygooglujecie to wyskoczy jadłospis

No właśnie, mało komu udaje się zajść przy 1szym cyklu więc jeszcze jako tako się nie przejmuję

Stary 2011-05-17, 11:21   #4044
Milla_85
Raczkowanie

Cześć Dziewczynki dawno nic nie pisałam ale regularnie was podczytuje i wydaje mi sie że jestem na bierząco U mnie bez zmian @jak nie było tak nie ma ale jutro idę znów do mojej Pani Gin i zobaczymy co mi powie i mam nadzieję że tym razem mi jakoś pomoże
Milla_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:54   #4045
Farina
Raczkowanie

Cytat:
Dieta nazywa się Norweska, jak wygooglujecie to wyskoczy jadłospis

No właśnie, mało komu udaje się zajść przy 1szym cyklu więc jeszcze jako tako się nie przejmuję
Nie martw się pierwszym razem. Ja robie wykresy i trafiamy idealnie w płodnie dni a fasoli nie ma. Wyniki wszyskie super i też nie wiem czemu nie wychodzi. Po tym cyklu znowy na wizytę się wybieram i pewnie dostniemy skierowanie męża na badanie nasienia.Pożyjemy zobaczymy. A dietą chętnie się zainteresuje. Mam zbędę 4 kg i przydałoby się z nimi pożegnać

kropeczka1984 zgadzam się z Margo, że trzeba regularnie mierzyć temperaturę i zawsze o tej samej godzinie. a wtedy wyjdzie ładny skok. Ja zracji, że wstaję o różnych godzinach to mierzę o 4 rano i skoki mam bardzo ładne. Powodzenia

10 cykl starań
OM 13.08.2011
Stary 2011-05-17, 11:54   #4046
kwiatek23
Rozeznanie

GG do kwiatek23

Hej dziewczyny,

co dziennie Was podczytuje. Dziś postanowiłam napisać bo się tak stresuje jutrzejszym badaniem (histeroskopią), że ledwieoddychać mogę boje się strasznie, że powiedą, że mam raka ;( boje się również tego, że powiedzą, że wszystko jest ok a to badanie to ostatnia deska ratunku żeby wiedzieć dla czego ciągle krwawie bowszystkie badania są w normie. Ogólnie to od kilku dni żyć mi się nie chce. Tak się boję jutro muszę być już zwarta i gotowa w szpitalu o 7.30 wiec wyjeżdzam o 6.30 a musze stac o 5.30 bo.... nie wiem czemu ale jak sie dnerwuje to mam straszne"rozwolnienia" sorki za słowo. Dziś już 8 razy byłam w wc i znowu mnie brzuch boli Wczoraj koleżanka mi powiedzała że miała endometrioze i że jej coś operacyjnie robili, ale potdem normalnie zaszła w ciąże i ma 2 dziciaczków dziewczynkę Lin i synka Emry Na usg widać , że moje endometrium ma bardzo dziwny kształt więc to może też to ;/

AHA.... najgorsze jes to, że histeroskopie robi się w pierwszej fazie cyklu przed owulacją, a ja owulację miałam wczoraj, niedosyć, że okres dostałam szybciej to jeszcze owulacja w 10dc... i teraz nie wiem czy wogóle będą mi to badanie rbić po prostu do jutra chyba umre

"Serce ma swoje racje, których nie zna rozum" - B. Pascal

http://enpr.pl/1508/47129
kwiatek23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:58   #4047
spioszka
Raczkowanie

Margo dzieki za rade. Na hormony za pozno kurcze,bo to moj 4dc, ale jak nic nie wyjdzie w tym miesiacu to napewno sie wybiore. Jezeli chodzi o TZ ,to raczej nie wchodzi w gre,bo ma juz kilkuletnia corke...wiec plemniczki ma raczej sprawne.
No wlasnie a jak to jest,czy plemniczki moga sie z czasem pogorszyc? Sorki za glupie pytanie,ale tak naprawde to sie nigdy tym nie interesowalam..

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
Stary 2011-05-17, 12:11   #4048
Nadia5
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Farina Pokaż wiadomość
Nie martw się pierwszym razem. Ja robie wykresy i trafiamy idealnie w płodnie dni a fasoli nie ma. Wyniki wszyskie super i też nie wiem czemu nie wychodzi. Po tym cyklu znowy na wizytę się wybieram i pewnie dostniemy skierowanie męża na badanie nasienia.Pożyjemy zobaczymy. A dietą chętnie się zainteresuje. Mam zbędę 4 kg i przydałoby się z nimi pożegnać

kropeczka1984 zgadzam się z Margo, że trzeba regularnie mierzyć temperaturę i zawsze o tej samej godzinie. a wtedy wyjdzie ładny skok. Ja zracji, że wstaję o różnych godzinach to mierzę o 4 rano i skoki mam bardzo ładne. Powodzenia
Ja w sumie nigdy nie prowadziłam obserwacji, od września się staramy, ale bez Clo mam cykle bezowulacyjne. Teraz te dwa dni po cyklu z Clo miałam pierwszy raz w życiu śluz płodny Do tej pory nie wiedziałam co to w ogóle jest "na żywo"

Jeśli trafiacie w owulkę to może rzeczywiście wysłać męzyka na badanie Jakś przyczyna być musi a szuka się jej wszędzie i na różne sposoby

Cytat:
Margo dzieki za rade. Na hormony za pozno kurcze,bo to moj 4dc, ale jak nic nie wyjdzie w tym miesiacu to napewno sie wybiore. Jezeli chodzi o TZ ,to raczej nie wchodzi w gre,bo ma juz kilkuletnia corke...wiec plemniczki ma raczej sprawne.
No wlasnie a jak to jest,czy plemniczki moga sie z czasem pogorszyc? Sorki za glupie pytanie,ale tak naprawde to sie nigdy tym nie interesowalam..
Wydaje mi się że z wiekiem mogą się pogarszać, to tak jak z kobietami, z wiekiem mają mniejszą pulę pęcherzoli... ale nie jestem pewna - tak na logikę biorę

Kwiatek, dużo siły dla Ciebie Oby szybko Cię zdiagnozowali i nie mów o raku brrr I oczywiście wprowadzili konieczne leczenie prowadzące w efekcie do zafasolkowania

Stary 2011-05-17, 12:16   #4049
soofka
Raczkowanie

GG do soofka

Cytat:
Witam Was dziewczyny
Witam

Cytat:
Witaj. Trzymam kciuki.

A jaki ma związek waga z problemami z zajściem w ciążę? Rozumiem jakąś dużą otyłość ale lekka nadwaga?

Ja dzisiaj byłam na usg. Jestem w 11 dc i na jednym jajniku mam pęcherzyk 10 mm a drugi jajnik jest policystyczny z pęcherzykami 6 mm.
Kurcze to mi nie wygląda na pęcherzyk przedowulacyjny a owulacje powinnam mieć za ok 2 dni. Kupiłam hurtowo testy owulacyjne na allegro i będe testować.
Wiecie może jaka jest skuteczność tych testów? Może być tak, że wyjdą 2 kreski a owulacji nie było?

soofka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:09   #4050
margo_78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kwiatek23 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny,

co dziennie Was podczytuje. Dziś postanowiłam napisać bo się tak stresuje jutrzejszym badaniem (histeroskopią), że ledwieoddychać mogę boje się strasznie, że powiedą, że mam raka ;( boje się również tego, że powiedzą, że wszystko jest ok a to badanie to ostatnia deska ratunku żeby wiedzieć dla czego ciągle krwawie bowszystkie badania są w normie. Ogólnie to od kilku dni żyć mi się nie chce. Tak się boję jutro muszę być już zwarta i gotowa w szpitalu o 7.30 wiec wyjeżdzam o 6.30 a musze stac o 5.30 bo.... nie wiem czemu ale jak sie dnerwuje to mam straszne"rozwolnienia" sorki za słowo. Dziś już 8 razy byłam w wc i znowu mnie brzuch boli Wczoraj koleżanka mi powiedzała że miała endometrioze i że jej coś operacyjnie robili, ale potdem normalnie zaszła w ciąże i ma 2 dziciaczków dziewczynkę Lin i synka Emry Na usg widać , że moje endometrium ma bardzo dziwny kształt więc to może też to ;/

AHA.... najgorsze jes to, że histeroskopie robi się w pierwszej fazie cyklu przed owulacją, a ja owulację miałam wczoraj, niedosyć, że okres dostałam szybciej to jeszcze owulacja w 10dc... i teraz nie wiem czy wogóle będą mi to badanie rbić po prostu do jutra chyba umre
kwiatuszku trzymaj się dzielnie dla Ciebie i dużo siły oby wszystko sprawnie poszło i znaleźli najmniejsze zło i szybka naprawa i samych II kreseczek życzę mam nadzieję że taki u Ciebie scenariusz będzie tego życzę Ci z całego serducha ściskam mocno otuchę wysyłam i myśl o nas przed badaniem wszystkie buziaki Ci ślemy i za łapki ściskamy ....
Cytat:
co do hormonów jak miałam robić to gin mówiła 3 lub 5 dc więc jak coś jutro możesz ..... albo w następnym cyklu
a co do plemniczków mogą się pogorszyć pod rożnymi wpływami, choroby, zakażenia, stres, przegrzanie itd itd więc warto sprawdzić ...
Cytat:
Napisane przez soofka Pokaż wiadomość
Witam
Ja dzisiaj byłam na usg. Jestem w 11 dc i na jednym jajniku mam pęcherzyk 10 mm a drugi jajnik jest policystyczny z pęcherzykami 6 mm.
Kurcze to mi nie wygląda na pęcherzyk przedowulacyjny a owulacje powinnam mieć za ok 2 dni. Kupiłam hurtowo testy owulacyjne na allegro i będe testować.
Wiecie może jaka jest skuteczność tych testów? Może być tak, że wyjdą 2 kreski a owulacji nie było?
co do jajeczka to może być te przed owulacyjne bo one cały czas rośną może owu się opóźni ...... dokładnie nie wiem bo to takie gdybanie kaskaderka może nam pomoże jak będzie miała chwilunię po pracy
a co do testów to nie wiem ja próbowałam ale u mnie jaja jak berety wychodziły i zaniechałam ... no ale ja z ostatnimi cyklami to jak jakiś Alien wylądowałam więc .. trzymam kciuki żeby owu śliczna była i II pod koniec

a coś takiego znalazłam może się przyda komuś

Kiedy wykonujemy badanie hormonów płciowych ?

Badania hormonalne u kobiet wykonuje się z różnych wskazań: w diagnostyce zaburzeń miesiączkowania, w diagnostyce niepłodności, w okresie premenopauzalnym, w diagnostyce zespołów hiperandrogenizacji.
Najczęściej wykonuje się oznaczenia hormonów przysadkowych: FSH, LH, prolaktyny, a także hormonów produkowanych przez jajniki: estradiolu i progesteronu.
Poziom FSH i LH (tzw. gonadotropiny) powinno się oznaczać w 3-5 dniu cyklu miesiączkowego. Badanie to wykonuje się celem różnicowania przyczyn zaburzeń miesiączkowania, w diagnostyce niepłodności, w diagnostyce występowania premenopauzy.
Stężenie prolaktyny oznacza się w przypadku występowania zaburzeń miesiączkowania, występowania gruczolaków przysadki, diagnostyce niepłodności. Stężenie prolaktyny zmienia się nieznacznie w przebiegu cyklu miesiączkowego, najczęściej oznacza się ją w drugiej połowie cyklu (około 21 dnia cyklu). Możliwe jest także wykonanie testu pobudzenia wydzielania prolaktyny przy użyciu metoklopramidu.
Stężenie estradiolu zmienia się w przebiegu cyklu miesiączkowego i osiąga szczyt w okresie przedowulacyjnym. Oznaczenie estradiolu możemy wykonywać łącznie z FSH i LH (w diagnostyce niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej i niewydolności jajników), a także w 12-14 dniu cyklu w monitorowaniu owulacji
Stężenie progesteronu rośnie wielokrotnie w drugiej fazie cyklu miesiączkowego. Oznacza się go celem potwierdzenia występowania owulacji i oceny czynności ciałka żółtego powstałego po owulacji. Najczęściej bada się go jednorazowo ok. 21 dnia cyklu.
Inne wykonywane badania to oznaczanie androgenów, w przypadku występowania zespołów hiperandrogenizacji u kobiet. Oznacza się przede wszystkim poziom testosteronu i siarczanu dehydroepiandrosteronu. Stężenia tych hormonów zmieniają się nieznacznie w przebiegu cyklu miesiączkowego i można je oznaczać niezależnie od fazy cyklu.
dr n. med. Radzisław Mierzyński
MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30

[*] 17.XI.11 (11tc) Piotruś

Edytowane przez margo_78
Czas edycji: 2011-05-17 o 13:17
margo_78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości