|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4021 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
dziekuje za odpowiedz - u mnie sie organizm dziwnie zachowuej szczerze mowiac - mozna zobaczyc w poprzednich moich cyklach ;]
dziekuje za odpowiedzi jeszcze raz ja juz myslalam ze to "juz" bo z tym castangusem roznie bywa ;]!!! a ja chyba zeswiruje z tego wszystkiego ![]() ![]() ale mnie uspokoilyscie chociaz dalej troche jestem nieufna swojemu organizmowi ! bo on to lubi płatac figle ! tu wkleje wykres w kotrym udalo sie nam zaciazyc (sprzed prawie 3 lat ) jak same widzicie wtedy tez nie mozna bylo prawie nic rozczytac
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-05-15 o 19:03 |
|
|
|
#4022 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Nowy Rok witamy i o Dzieci się staramy :) wszystkie starające się w roku 2011
Hej kobietki ja tylko na chwilkę, bo umieram z bólu
. Nienawidze @. Jutro będzie lepiej to się odezwę. Trzymajcie się. aga_bre Będzie dobrze, ja też zawsze mam stres przed wizytą.
|
#4023 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was kobitki!
Mam nadzieje,ze jeszcze mnie pamietacie. Nie bylo mnie tu tak dlugo,bo ostatnich pare tygodni ciagle w rozjazdach....najpierw majowy wypadzik a potem niestety zmarl mi dziadek i musielismy jechac do Polszy, ale jak tylko mialam chwilke to Was oczywiscie podczytywalam. Tak wiec wszystkim zafasolkowanym gratuluje a za staraczki trzymam mocno kciuki! Wiec do rzeczy; Ja juz nie wiem co robie nie tak, bo oczywiscie @ przylazla (w zasadzie to mega @), a przytulanko bylo dokladnie zaplanowane,owulka byla na 100%, bo robie testy ow. i NIC!!! Mam dola i juz nie wiem co o tym wszystkim myslec...moze cos jest ze mna nie tak? |
|
|
|
#4024 | |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dzięki Wam za wsparcie. Wczoraj wieczorem porozmawiałam z tż o moich obawach, oczekiwaniach i ogólnie o całej sytuacji. W końcu atmosfera się oczyściła. Myślę, że to przez to bylo mi tak źle. Dzisiaj już jest troszkę lepiej. poza tym w pracy mi się wyjaśniła jedna niemiła sprawa, więc dzisiaj z nowymi pokladami energii zaczęłam dzień.
Cytat:
|
|
#4025 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was dziewczyny
![]() szukalam watku o kobitkach , ktore maja w planach ciaze w 2011 no i znalazlam Was ... moge sie podlaczyc? na razie to bardziej bede was poczytywac niz sie udzielac poniewaz z mezem mamy zamiar rozpoczac starania dopiero w miesiacach wakacyjnych , ale pare stron Waszego watku juz zaliczylam - (i jeszcze duuuuzo przede mna )i jest bardzo budujacy i wspierajacy wlasnie w tym waznym w zyciu kobiety okresie-i jak bede mogla sie poudzielac w przyszlosci to fajnie teraz od czasu do czasu pozwole sobie cos do Was skrobnac...![]() trzymam kciuki za wszystkie wizazanki starajace sie o dzidziusa
|
#4026 |
|
Zakorzenienie
|
Oho, dawno się nie odzywałam
![]() Zakończyłam pierwszy cykl z Clo, niestetyt nie udało się w środę zaczynam kolejny mam nadzieję że tym razem pójdzie nam owocniej
Edytowane przez Nadia5 Czas edycji: 2011-05-16 o 19:48 |
|
|
|
#4027 |
|
Zakorzenienie
|
hej dziewczyny
jeśli mnie pamiętacie- to u mnie nic ciekawego, mamy przerwę w starankach już 3cykl, odpoczywam psychicznie i tak pewnie jeszcze dlugo, aż total luz będzie
|
#4028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4029 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
. Dobrze, że o nas pamiętasz.Ja dzisiaj byłam u ginekolaga iiii.... ![]()
|
|
#4030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam dobrą dietę, jeśli lubisz jajka i grejfruty
|
|
#4031 |
|
Rozeznanie
|
Dawaj na priv. Proszę taką, zebym nie chodziła głodna, bo ma to być przynajmniej 5 posiłków dziennie.
|
#4032 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też dostałam do gina prikaz schudnięcia. Miałam problem z schudnięciem przeszłam wiele diet i nic nie dawało to była ostatnia deska ratunku. I moje problemy ginekologiczne też się wyklarowały jajniki zaczęły poprawnie funkcjonować a lekarz był pod wrażeniem. Ja stosowałam dietę Montignaca, jest fajna można większość pokarmów jeść. I nie ma ograniczeń ilościowych jesz do syta. Polega na jedzeniu pokarmów o niskim idneksie glikemicznym i nie łączeniu tłuszczów z cukrem. A co najważniejsze schudłam bez efektu jo-jo 9 kg i wszystkich zasad nie przestrzegałam do końca. Poczytaj o tej diecie, ona jest polecana dla ludzi z cukrzycą i mogących zachować w przyszłości. Myślę, że ci trochę wyjaśniłam, jak cię zainteresuje to sobie poczytaj na necie i poszukaj informacji. |
|
|
|
|
#4033 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak poza tym nie wiecie moze jakie jeszcze badania moglabym zrobic? Tak dla mojego swietego pokoju.. |
|
|
|
|
#4034 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A w ogóle to miło, że się odezwalaś. Długo Cię u nas nie było. Cytat:
Ja idę własnie do labolatorium. Zobaczymy co wyjdzie. Tes robiłam, to nie jest ciąża.
|
|
#4035 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
, ja chyba też powinnam dołaczyć do ciebie, bo już mam dość spinania się.
|
|
#4036 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Wy jesteście wprawione w tym obserwacjach więc mam pytanie
17 dc wieczorem miałam taki pół płody śluz (tzn. biały z domieszką przezroczystego rozciągliwego) = były przytulanka. 18 dc miałam czysty płodny, ale tylko rano = przytulanka były wieczorem. 19 dc byłam u gin i powiedział, że owulacja była. Możliwe że nie źle się wstrzeliliśmy ?
|
#4037 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za II kreseczki
|
|
#4038 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niestety właśnie problem w tym że się nie udało Wczoraj przyszła @ a jutro zaczynam nowy cykl z Clo. (tamten był 1szym - wcześniej miałam cykle bezowulacyjne)Zdziwiłam się, bo tak mi się właśnie wydawało że wstrzeliliśmy się dobrze a tu nic....
|
|
#4039 |
|
Rozeznanie
|
Za Waszymi namowami postanowiłam znowu prowadzić wykres
![]() Ale mam pytanie. W tych 2 wykresach, które wcześniej prowadziłam, miałam tak, że poziom wyższych temperatur był na poziomie 36,8 stopnia. Niższe temperatury były zawsze poniżej 36,6 stopnia. A teraz jestem po okresie 7dc i mam temperaturę 36,72 stopnia. Rozumiem, że teraz mam czekać na skok do conajmniej 36,94 stopnia? |
|
|
|
#4040 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli masz problemy z insuliną to ta dietka jest jak najbardziej dla Ciebie. Może jak będziesz przyjmować osobno cukry i tłuszcze to może tak jak w moim przypadku organizm nie będzie wszystkiego odkładał w tłuszcz. Poczytaj jak Ci się spodoba to Ci mogę kupę materiałów przesłać. Wytłumaczyć jak pokarmy łączyć. Tylko właśnie co do posiłków jesz 3 duże posiłki dziennie, bo tu chodzi o enzymy wydzielane przez trzustkę.Między śniadaniem a obiadem 3 godziny, a między obiadem a kolacją 4 godziny. Ewentualnie między posiłkami jabłuszko. |
|
|
|
|
#4041 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to ja poproszę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
tego życzę Cytat:
z własnych obserwacji widzę że jeszcze ma znaczenie godzina w której pomiar robisz czy wcześniej o tej samej porze robiłaś bo teraz jak miałam wolne trochę po testowałam i wychodzi że jak mierze np o 6 to temp. zazwyczaj zbliżona ale już o 7 o 0,1 wyższa o 8 kolejne 0,1 wyższa o 9 to samo potem już raczej taka sama tj np o 6 zazwyczaj 36,4 ale już jak mierzyłam o 7 to zazwyczaj 36,5 o 8 36,6 a od 9 36,7 też w sumie czytałam że też jest sposób wyrównania temp pewnie wcześniej aż takie zęby miałam w wykresie czasami dobrze mieć wolne - cały ostatni tydzień tak mierzyłam dodam że nie wstawałam z łóżka po pomiarze zazwyczaj zasypiałam z powrotem więc kolejny pomiar był też w trakcie spoczynku .... to moje obserwacje może komuś pomogą ....
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() |
||||||
|
|
|
#4042 |
|
Rozeznanie
|
Margo dziękuję za odpowiedź
W takim razie będę cierpliwie czekała na skok temperatury.Do ginekologa wybiorę się jednak w przyszłym miesiącu, bo na razie sporo pracuję. Za miesiąc odejdzie mi dodatkowa praca, więc jak się w tym miesiącu nie uda (tfu tfu ), to idę do gina.
|
|
|
|
#4043 |
|
Zakorzenienie
|
Dieta nazywa się Norweska, jak wygooglujecie to wyskoczy jadłospis
![]() No właśnie, mało komu udaje się zajść przy 1szym cyklu więc jeszcze jako tako się nie przejmuję
|
#4044 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczynki dawno nic nie pisałam ale regularnie was podczytuje i wydaje mi sie że jestem na bierząco
U mnie bez zmian @jak nie było tak nie ma ale jutro idę znów do mojej Pani Gin i zobaczymy co mi powie i mam nadzieję że tym razem mi jakoś pomoże
|
|
|
|
#4045 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Wyniki wszyskie super i też nie wiem czemu nie wychodzi. Po tym cyklu znowy na wizytę się wybieram i pewnie dostniemy skierowanie męża na badanie nasienia.Pożyjemy zobaczymy. A dietą chętnie się zainteresuje. Mam zbędę 4 kg i przydałoby się z nimi pożegnać![]() kropeczka1984 zgadzam się z Margo, że trzeba regularnie mierzyć temperaturę i zawsze o tej samej godzinie. a wtedy wyjdzie ładny skok. Ja zracji, że wstaję o różnych godzinach to mierzę o 4 rano i skoki mam bardzo ładne. Powodzenia
|
|
#4046 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny,
co dziennie Was podczytuje. Dziś postanowiłam napisać bo się tak stresuje jutrzejszym badaniem (histeroskopią), że ledwieoddychać mogę boje się strasznie, że powiedą, że mam raka ;( boje się również tego, że powiedzą, że wszystko jest ok a to badanie to ostatnia deska ratunku żeby wiedzieć dla czego ciągle krwawie bowszystkie badania są w normie. Ogólnie to od kilku dni żyć mi się nie chce. Tak się boję jutro muszę być już zwarta i gotowa w szpitalu o 7.30 wiec wyjeżdzam o 6.30 a musze stac o 5.30 bo.... nie wiem czemu ale jak sie dnerwuje to mam straszne"rozwolnienia" sorki za słowo. Dziś już 8 razy byłam w wc i znowu mnie brzuch boli Wczoraj koleżanka mi powiedzała że miała endometrioze i że jej coś operacyjnie robili, ale potdem normalnie zaszła w ciąże i ma 2 dziciaczków dziewczynkę Lin i synka Emry Na usg widać , że moje endometrium ma bardzo dziwny kształt więc to może też to ;/AHA.... najgorsze jes to, że histeroskopie robi się w pierwszej fazie cyklu przed owulacją, a ja owulację miałam wczoraj, niedosyć, że okres dostałam szybciej to jeszcze owulacja w 10dc... i teraz nie wiem czy wogóle będą mi to badanie rbić po prostu do jutra chyba umre
|
#4047 |
|
Raczkowanie
|
Margo dzieki za rade. Na hormony za pozno kurcze,bo to moj 4dc, ale jak nic nie wyjdzie w tym miesiacu to napewno sie wybiore. Jezeli chodzi o TZ ,to raczej nie wchodzi w gre,bo ma juz kilkuletnia corke...wiec plemniczki ma raczej sprawne.
No wlasnie a jak to jest,czy plemniczki moga sie z czasem pogorszyc? Sorki za glupie pytanie,ale tak naprawde to sie nigdy tym nie interesowalam.. |
|
|
|
#4048 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli trafiacie w owulkę to może rzeczywiście wysłać męzyka na badanie ![]() Cytat:
![]() Kwiatek, dużo siły dla Ciebie Oby szybko Cię zdiagnozowali i nie mów o raku brrr I oczywiście wprowadzili konieczne leczenie prowadzące w efekcie do zafasolkowania
|
|
#4049 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj byłam na usg. Jestem w 11 dc i na jednym jajniku mam pęcherzyk 10 mm a drugi jajnik jest policystyczny z pęcherzykami 6 mm. Kurcze to mi nie wygląda na pęcherzyk przedowulacyjny a owulacje powinnam mieć za ok 2 dni. Kupiłam hurtowo testy owulacyjne na allegro i będe testować. Wiecie może jaka jest skuteczność tych testów? Może być tak, że wyjdą 2 kreski a owulacji nie było?
|
||
|
|
|
#4050 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
a co do plemniczków mogą się pogorszyć pod rożnymi wpływami, choroby, zakażenia, stres, przegrzanie itd itd więc warto sprawdzić ... Cytat:
a co do testów to nie wiem ja próbowałam ale u mnie jaja jak berety wychodziły i zaniechałam ... no ale ja z ostatnimi cyklami to jak jakiś Alien wylądowałam więc .. ![]() a coś takiego znalazłam może się przyda komuś Kiedy wykonujemy badanie hormonów płciowych ? Badania hormonalne u kobiet wykonuje się z różnych wskazań: w diagnostyce zaburzeń miesiączkowania, w diagnostyce niepłodności, w okresie premenopauzalnym, w diagnostyce zespołów hiperandrogenizacji. Najczęściej wykonuje się oznaczenia hormonów przysadkowych: FSH, LH, prolaktyny, a także hormonów produkowanych przez jajniki: estradiolu i progesteronu. Poziom FSH i LH (tzw. gonadotropiny) powinno się oznaczać w 3-5 dniu cyklu miesiączkowego. Badanie to wykonuje się celem różnicowania przyczyn zaburzeń miesiączkowania, w diagnostyce niepłodności, w diagnostyce występowania premenopauzy. Stężenie prolaktyny oznacza się w przypadku występowania zaburzeń miesiączkowania, występowania gruczolaków przysadki, diagnostyce niepłodności. Stężenie prolaktyny zmienia się nieznacznie w przebiegu cyklu miesiączkowego, najczęściej oznacza się ją w drugiej połowie cyklu (około 21 dnia cyklu). Możliwe jest także wykonanie testu pobudzenia wydzielania prolaktyny przy użyciu metoklopramidu. Stężenie estradiolu zmienia się w przebiegu cyklu miesiączkowego i osiąga szczyt w okresie przedowulacyjnym. Oznaczenie estradiolu możemy wykonywać łącznie z FSH i LH (w diagnostyce niewydolności podwzgórzowo-przysadkowej i niewydolności jajników), a także w 12-14 dniu cyklu w monitorowaniu owulacji Stężenie progesteronu rośnie wielokrotnie w drugiej fazie cyklu miesiączkowego. Oznacza się go celem potwierdzenia występowania owulacji i oceny czynności ciałka żółtego powstałego po owulacji. Najczęściej bada się go jednorazowo ok. 21 dnia cyklu. Inne wykonywane badania to oznaczanie androgenów, w przypadku występowania zespołów hiperandrogenizacji u kobiet. Oznacza się przede wszystkim poziom testosteronu i siarczanu dehydroepiandrosteronu. Stężenia tych hormonów zmieniają się nieznacznie w przebiegu cyklu miesiączkowego i można je oznaczać niezależnie od fazy cyklu. dr n. med. Radzisław Mierzyński
"Pokonanym jest ten, kto się uznał za pokonanego" MADZIA 10.04.2013 godz. 11:30 ![]() Edytowane przez margo_78 Czas edycji: 2011-05-17 o 13:17 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.

. Nienawidze @. Jutro będzie lepiej to się odezwę. Trzymajcie się.
Będzie dobrze, ja też zawsze mam stres przed wizytą.

)i jest bardzo budujacy i wspierajacy wlasnie w tym waznym w zyciu kobiety okresie-

w środę zaczynam kolejny mam nadzieję że tym razem pójdzie nam owocniej

(tzn. biały z domieszką przezroczystego rozciągliwego) = były przytulanka. 18 dc miałam czysty płodny, ale tylko rano = przytulanka były wieczorem. 19 dc byłam u gin i powiedział, że owulacja była.
Oby szybko Cię zdiagnozowali i nie mów o raku brrr