Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 20:09   #3451
lullaby_ml
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
O matko dziewczyny jak ja się fatalnie dziś czuje Wczoraj przeleżałam całe popołudnie i wieczór pod kołdrą, a dziś wstałam i jeszcze gorzej Gardło wysiada, gile po pas i ciężka głowa Idę zaraz jeszcze odkurzyć, bo syfek mały sie zrobił i chyba znowu do wyrka wskakuje A jeszcze jutro z dzieciakami mam wycieczke do lasu Byłam w aptece, nie było tego syropu dla cieżarnych ale babka dała mi oscillococcinum podobno też dobre, zobaczymy
Mam nadzieje, że już sie czujesz lepiej?

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
ja ostatnimi czasy słucham ciągle AM Jopek i łapię coraz wiekszego doła....

http://www.youtube.com/watch?v=b3xi4...1&feature=fvwp - dziś to mnie "prześladuje"

dzieki za widomosć, zobaczę, ale mam nadzieję, że zadna z nas nie będzie miała takiego problemu
Agniesia kochana

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość
Ja też mam taką nadzieję.. chcę się w pełni cieszyć dzieckiem, tak jak zapewne Wy.

Btw, koleżanka mi mówi że przesadzam Że za bardzo panikuję, za bardzo się przejmuję wszystkim i tym leżeniem. Powiedziałam jej że pogadamy, jak będzie w ciąży Tak to chyba jest, jak ktoś nigdy nie był w ciąży, i nie miał zagrożenia ciąży, to patrzy na to wszystko z góry, inaczej, bo nie jest do końca w temacie. Zresztą wiadomo że przyszłe mamy przeżywają wszystko o wiele bardziej..
Taa, ze mnie kolezanka sie smiala ze nie chce sie wyginac i tanczyc przy pracach domowych(kiedys bardzo lubilam, wlaczalam sobie miusic i go) a ja nie chce bo mam tam dzidzie i jej powiedzialam, a ona ze mnie darła łacha przez tydzien kazda mama panikuje bo tu chodzi o jej maluszka, to absolutnie normalne i ja korzystam z tego prawa ciężarnych

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
Kellys gratuluje córeczki

Mi również do pewnego czasu nie sprawiało przyjemności ale po 20 tygodniu... to już czysta rozkosz

Też się boję tych głupich meszek, podobają mi się te baldachimy za rok pewnie w coś takiego zainwestuje na wsi to lata tego wszsytkiego mnóstwo więc wolę miec

Tak myślę o co chodzi z tą Małgosią, aż skojarzyłam
Powodzenia na wizycie!

a może spróbuj czytać do snu, mnie czytanie zawsze usypia dość skutecznie no i ciepła kąpiel przed
Ale pewnie już sprawdzone sposoby, współczuję Ci strasznie

A ja dziś zaszalałam zrobiłam kurczaka na butelce piwa małż ucieszony ale bardzo dobry muszę polecić i do tego mega prosty
Najdał się i myk na rybki a ja nie będę sama siedzieć do koleżanki wybywam a co

Byłam u gina, badanko szybko zrobił, powiedział że stanu zapalnego nie ma, wody to nie były, profilaktycznie lactovaginal mam brać i tyle
uffff!
A wiesz ze widzialam gdzies w programie o tym kurczaku? chyba u gesslerowej bardzo bym chciala sie naumiec zeby to zrobic, dlatego chyle czola Małgoniu

Cytat:
Rozejrzałam się bardziej po tych kompletach i powiem tak: łóżeczko klupś II już od 200zł, pościel na łóżeczko 170 i do wózka (ładna) za 50, rożek ok 30zł -> wychodzi 450 zł czyli tak sobie sie opłaca ten zestaw co wstawiła pattisia, tylko że w nim jest jeszcze przewijak (ja chce większy na komode więc ten mnie nie ratuje). Zatem ja kupuje wszytsko oddzielnie
Jak tak was czytam to naprawde jestem przerażona tym czy bede dobra mama nie mam polowy tych wszystkich rzeczy ktore macie dla swoich maluszkow

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
A miałaś się ze mna zamienić

Gratuluję oczywiscie wymarzonej dziewczynki

Cieżko was nadgonić laski tak pędzicie z postami, zwłaszcza jak się wraca po całym dniu spędzonym w pracy.....

Jutro lece do pl na połówkowe.....prosze o kciukasy....no i ciekawe czy dziewczynka sie potwierdzi
Bedziemy trzymac za niunie

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość
Mężul przysłał mi linka http://www.youtube.com/watch?v=5VPdy9ycBEQ aż się poryczałam To nasz pierwszy kawałek, sprzed 4lat... Kiedy ja to słyszałam heh, wciąż pasuje
Jak romantycznie

Cytat:
A ja wczoraj w tesco weszłam na odzieżowy i było tyle fajnych sukienek na lato... Dziś cały dzień o nich myślę, aż jutro muszę jechać i jakąś sobie kupić!
Taka dałaś reklame ze chyba tez sie przejade do Tesco
Stary 2011-05-16, 20:10   #3452
aa2
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

1. Kobieta nie ćwiczyła wcześniej
Na pewno nie powinna rozpoczynać w pierwszym trymestrze, a moim zdaniem to w ogóle nie jest dobry pomysł zaczynać w trakcie ciąży (choć bardzo promowany przez kobiece media).

2. Kobieta ćwiczyła wcześniej
Gdy praktyka jest odpowiednio zmodyfikowana - nie powinno być problemów. Co znaczy odpowiednio zmodyfikowana? Lois Steinberg mówi tak: "W ciąży nie praktykujesz dla siebie, tylko dla swojego dziecka, więc zostaw swoją ambicję".
Teraz problem polega na tym, że kobieta musi czuć co dla niej dobre, a co nie. Jak nie czuje tego to lepiej nie praktykować jogi w ciąży, ew. robić rzeczy które na pewno nie zaszkodzą, ew. udać się do bardzo dobrego nauczyciela, który zna się na praktyce ciążowej.

a poza tym uważam, że kobiety w ciąży jeśli ćwiczą to najlepiej na grupach tylko dla kobiet w ciąży

źródło: wypowiedź specjalisty od terapii joga,nauczyciel,trener

Edytowane przez aa2
Czas edycji: 2011-05-16 o 20:12
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:15   #3453
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
no i tu sama sobie zaprzeczyłas bo wczesniej pisałaś ze w ciaży jeszcez tego nie cwiczyłas tylko czytałas a mimo to zachwalasz, to moze najpierw poćwicz, wypróbuj i zdaj nam relacje
Trochę namieszałam i nie do końca wszystko rozwinęłam Po tym, jak robiłam te ćwiczenia pod koniec których jest joga, na samym początku ciąży robiłam też inne ćwiczenia, typu callanetics, pojedyncze z jogi, często siadałam z ciszy, relaksowałam się na różne sposoby (właśnie robiłam te ćwiczenia z unoszeniem delikatnym! rąk do góry, i z tym siadem rozkrocznym), oglądałam jogę z yt i potem to co zapamiętałam wykonywałam. Wtedy efekty (na początku ciąży) były bardzo zadowalające, dlatego chcę spróbować teraz tych bardziej rozbudowanych, dla ciężarnych, bo na mnie osobiście takie rzeczy działają (jestem chyba typem człowieka którego pasjonuje spokój i takie rzeczy wykonywane na spokojnie ). Ja lubię po prostu się relaksować w ten sposób. A każdy lubi co innego Asiu, Tobie mogła np zwykła joga nie podpasować, a komuś innemu tak no i po prostu trzeba próbować nowych rzeczy. Przepraszam że tak chaotycznie to wszystko o jodze napisałam Za długo siedzę już dzisiaj przy komputerze, zaraz się idę położyć bo mnie nawet to krzesło przy biurku wkurza
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:16   #3454
lullaby_ml
Zakorzenienie

Mamiszcze, ja za niedlugo spadam, sprobuje sie zmusic do spania(matko, ale ja jestem juz monotematyczna, mam nadz ze was tym nie wnerwiam ), jeszcze chwilke posiedze, polukam co tam i jak tam, mam nadz ze niczego nie przeoczylam, jakos mi sie udalo nadrobic
Asik, wnikliwa jestes, ze normalnie hej
Stary 2011-05-16, 20:19   #3455
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
1. Kobieta nie ćwiczyła wcześniej
Na pewno nie powinna rozpoczynać w pierwszym trymestrze, a moim zdaniem to w ogóle nie jest dobry pomysł zaczynać w trakcie ciąży (choć bardzo promowany przez kobiece media).

2. Kobieta ćwiczyła wcześniej
Gdy praktyka jest odpowiednio zmodyfikowana - nie powinno być problemów. Co znaczy odpowiednio zmodyfikowana? Lois Steinberg mówi tak: "W ciąży nie praktykujesz dla siebie, tylko dla swojego dziecka, więc zostaw swoją ambicję".
Teraz problem polega na tym, że kobieta musi czuć co dla niej dobre, a co nie. Jak nie czuje tego to lepiej nie praktykować jogi w ciąży, ew. robić rzeczy które na pewno nie zaszkodzą, ew. udać się do bardzo dobrego nauczyciela, który zna się na praktyce ciążowej.

a poza tym uważam, że kobiety w ciąży jeśli ćwiczą to najlepiej na grupach tylko dla kobiet w ciąży

źródło: wypowiedź specjalisty od terapii joga,nauczyciel,trener
Ok, a więc przyznaję się do błędu Przepraszam że kogoś ewentualnie mogłam zmylić, poszłam za tym co wyczytałam w książce i tym co pisze na necie. Na następnej wizycie w każdym razie zamierzam się dowiedzieć tego od lekarki, ona jednak wie więcej o ciąży, o moim stanie zdrowia, powiem jej o tym że już kiedyś wykonywałam takie ćwiczenia i zobaczymy czy dostanę zezwolenie czy nie.. Mam taką nadzieję że tak, bo inaczej oszaleję z nudów
Stary 2011-05-16, 20:19   #3456
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Mój mąż też się z tego śmieje, a to że tak drogo bo bez kitu jest drogie to mówi że raz na jakiś czas moge sobie pozwolić

Poszukuję, szukam .... jakiegoś skutecznego sposobu na ból głowy, no zwariuje chyba

Poszukuję poszukuję sukienki wkleje za chwilkę, powiedzcie co myślicie , plissssss
Jak dla mnie numer 1 Sama się do niej przymierzam już kawał czasu
Cytat:
Też moja faworytka

jeju ani Amolu ani Apapu, zdechnę chyba, no strrasznie mnie głowa nagina
A spałaś chwilkę ? Może spałaś już, przepraszam jak głupio pytam ale sama właśnie wstałam ( i po bólu głowy ) i jeszcze nie nadrobiłam dokładnie.
Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Popatrzcie co znalazłam KLIK Ciekawa sprawa, ale chyba bym się nie skusiła
Cena fajna, ale ja już bym nie mogła, dzisiaj tż za namową kupił mi kolejne śliczne body... ile można Już sama nie wiem gdzie to trzymać a mam tylko 2 pajacyki i to na większy rozmiar niż początkowy i zupełnie tych kaftaników czy jak wy to tam nazwałyście.

W ogóle śniło mi się coś z archintą, nie wiem już o co chodziło , ale niesamowite, że wątek tak na mnie działa że aż mi się śnicie w trakcie drzemki

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:20   #3457
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Mamiszcze, ja za niedlugo spadam, sprobuje sie zmusic do spania(matko, ale ja jestem juz monotematyczna, mam nadz ze was tym nie wnerwiam ), jeszcze chwilke posiedze, polukam co tam i jak tam, mam nadz ze niczego nie przeoczylam, jakos mi sie udalo nadrobic
Czym Ty masz nas niby wnerwiać? Założę się że większość z Nas trzyma kciuki za Ciebie żebyś w końcu mogła zasnąć normalnie i się wyspać Sama dobrze wiem że to nie jest zbyt miłe, jak zdarzają mi się bezsenne noce no i przysypianie dopiero nad ranem

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-16 o 20:23
Stary 2011-05-16, 20:21   #3458
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
kochna mam nadzieje że uda ci sie w końcu wyspac
no jestem wnikliwa-zawsze byłam a po drugi enamiętni ekiedyś chodziłam na różne formy cwiczeń i gadałam z instruktorkami itd wiec wiedza tylko wyczytana do mnie nie przemawaia, a juz polecanie czegos jesli ni ema sie pod tym konetm przeszkolenia to juz niedobrzez bo ktos moze sobie wyrządzić krzywde wiec lepiej pogadać ze spaecjalistą niz robic coś na swoją ręke
Stary 2011-05-16, 20:23   #3459
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Cena fajna, ale ja już bym nie mogła, dzisiaj tż za namową kupił mi kolejne śliczne body... ile można Już sama nie wiem gdzie to trzymać a mam tylko 2 pajacyki i to na większy rozmiar niż początkowy i zupełnie tych kaftaników czy jak wy to tam nazwałyście.
Heh bodziaków też mam już wystarczającą ilość, teraz czas na śpiochy, kilka kaftaników i jakieś pajace cieńsze Właśnie siedzimy z tż i kombinujemy co kupować

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:23   #3460
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, a więc przyznaję się do błędu Przepraszam że kogoś ewentualnie mogłam zmylić, poszłam za tym co wyczytałam w książce i tym co pisze na necie. Na następnej wizycie w każdym razie zamierzam się dowiedzieć tego od lekarki, ona jednak wie więcej o ciąży, o moim stanie zdrowia, powiem jej o tym że już kiedyś wykonywałam takie ćwiczenia i zobaczymy czy dostanę zezwolenie czy nie.. Mam taką nadzieję że tak, bo inaczej oszaleję z nudów
moja rada porozmawiaj ze specjalista od jogi który zna sie na tematyce jogi dla kobiet w ciąży, bo lekarz prowadzi nasze ciąże ale o jodze zazwyczaj wie z kolorocwych czasopism i tak naprawde wiedzy specjalistycznej w tym temacie nie posiada, a jak chcesz sie tym faktycznie zająć pogadaj z kims kto ma o tym pojecia a na pewno lepiej sie do ćwiczeń przygotujesz
Stary 2011-05-16, 20:25   #3461
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Heh bodziaków też mam już wystarczającą ilość, teraz czas na śpiochy, kilka kaftaników i jakieś pajace cieńsze Właśnie siedzimy z tż i kombinujemy co kupować
Natka a ty pisałaś do mnie ( to ty?) że coś dla mnie masz? Bodziaczki pepkowe ?

Wymianka.
Stary 2011-05-16, 20:28   #3462
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Natka a ty pisałaś do mnie ( to ty?) że coś dla mnie masz? Bodziaczki pepkowe ?
Tak Już ci wysłałam PW ze szczegółami

A tak poza tematem to dawno Agnyski nie widziałam (chyba, ze przegapiłam, jeśli tak to sorki)

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:30   #3463
danika
Zakorzenienie

Cytat:
hahah to u mnie powinien być chłopak
u mnie też zresztą wsyzscy mi mówią, że na chłopca wyglądam - mam nadzieje ze nie bedzie niespodziewanki przy porodzie

Cytat:
Tak i 39zł kosztowały
wow tanizna - musze uderzyc do tesco

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
wiesz tam jedna czy dwie nie zaszkodzą ale zdecydowania najwygodniejsze dla maluszka są bodziaki itp
Ja mam dwie sukieneczkie dla Nuni i dwie pary spodenek takich jakby bojóweczek i myśle że starczy potem będziemy dokupować ładnych ubranek jak zoabczymy co Niunia lubi a co nie
też mówię Niunia o mojej małej ale ostatnio wymyśliłam imię Kinga - TZ się spodobało i jak na razie jest faworytem, ładnie brzmi z naszym nazwiskiem

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
uhm spa, prysznic to chyba świetny pomysł własnie mnie podkusiłaś a potem spaaaać
to jeszcze jak się skarżyłam to powiem że oprócz tego że męzol musi jechac czwartek i piątek do Wrocławia przez co jestem smutna i zła to jeszcze jutro jedzie do Wa-wy Przecież ja sie będe stresować, heeeeloł
oj kochana, ja też nie lubie jak mężul gdzieś dalej wyjeżdża, ale staram się sobie nie wkręcać. Będzie dobrze
najważniejsze, że twoja szyjka trzyma a krwiak poszedł precz dbaj o siebie, leż i korzystaj z pomocy szwagierki ile wlezie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
No niestety HCV drugi raz dodatnie.....
W piątek wizyta u hepatologa
oj to niedobrze...ale pewnie hepatolog coś poradzi kurcze musze sprawdzić czy ja miałam to badanie...chyba nie

Cytat:
współczuję ci tych kłopotów ze snem. a może można łykać jakis persen albo inne ziołowe tabsy? zapytaj może w aptece

Znam to dobrze, miałam taki okres, że przez 3 miesiące przepałam może z 5 nocy. Ojciec mnie wtedy do psychologa wykopał i baba stwierdziła, że mam depresje. Zapisała jakies drogie prochy, których nie brałam bo mi po nich słabo było - a bezsennośc sama przeszła. Także chyba nie mialam jedank depresji

Archinto no to trzymam już od dziś za twoją Calzdedonie albo synusia (jak to było, księgowy?) żeby było dziecię duże i zdrowe
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:36   #3464
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
moja rada porozmawiaj ze specjalista od jogi który zna sie na tematyce jogi dla kobiet w ciąży, bo lekarz prowadzi nasze ciąże ale o jodze zazwyczaj wie z kolorocwych czasopism i tak naprawde wiedzy specjalistycznej w tym temacie nie posiada, a jak chcesz sie tym faktycznie zająć pogadaj z kims kto ma o tym pojecia a na pewno lepiej sie do ćwiczeń przygotujesz
Spróbuję poszukać, mam nadzieję że znajdę kogoś dobrze obeznanego w temacie. Widziałam nawet ostatnio banner z propozycjami ćwiczeń w grupie, ale niestety, wszystko na schudnięcie, nic dla ciężarnych Ale i tak czy siak się zapytam lekarki, bo to jednak nigdy nie wiadomo co ona mi powie na ten temat, a jak wyrazi całkowity zakaz jogi itp. w ciąży, to co mi da ten specjalista, który mi opowie co i jak w tym temacie..

I jeszcze raz przepraszam za informacje z którymi się nie zapoznałam sama w 100%, więcej nie uwierzę w to co piszą w książeczkach, na necie, nikomu nic nie doradzę nawet jak sama spróbuję, dopóki nie zasięgnę porady jakiejś doświadczonej w temacie osoby. Mam nadzieję ze mi wybaczycie ? A tymczasem leżę do łóżeczka, bo miałam leżeć a ja tu siedzę i nabijam z Wami do rankingu Miłej nocki Wam Btw, mamy już prawie 3500 postów Ciekawa jestem ile wątków zapiszemy do porodów

---------- Dopisano o 21:36 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

*lecę , rozkojarzyłam się już totalnie
Stary 2011-05-16, 20:39   #3465
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
Archinto no to trzymam już od dziś za twoją Calzdedonie albo synusia (jak to było, księgowy?) żeby było dziecię duże i zdrowe
dz

miss.hot
- dobrze,ze chociaż te wszystkie wskaźniki wątrobowe wyszły dobrze będzie dobrze 3mam kciuki za wizytę u hepatologa i mimo wszystko za pomyślne wieści
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:41   #3466
81gosia
Zadomowienie

A ja właśnie wróciłam z basenu
Wczoraj cały dzień (dosłownie bo od 8rano-1.30 w nocy) z małymi przerwami przed kompem. Dziś w pracy 8h. więc trochę zmęczona, a po basenie psychicznie zrelaksowana Co prawda zamiast 40 długości tylko 10 ale i tak jestem szczęśliwa, a forsować się nie mam zamiaru. W środę umówiłam się na aqua aerobik - dziś mi się nie chciało ćwiczyć.

idę poczytać co skrobałyście, a potem znowu mam pracę
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:41   #3467
archinta
Zakorzenienie

lulla- kolorowych snów życzę Tobie i sobie
Jutro mam ciężki dzień w pracy i przydałoby się bym jarzyła co i jak

Dobranoc wszystkim
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:43   #3468
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Bo przy np. myciu okien pracujemy nie tylko rękami, ale napinamy też różne mięśnie naszego ciała, a w jodze chodzi głównie o to aby rozluźnić wszystkie mięśnie ciała i ustabilizować oddech i robić wszystko na spokojnie, ze skupieniem, tak żeby sobie samemu nie zaszkodzić.. Uwierz mi że ćwiczenia z podnoszeniem rąk uspokajają, wiem bo robiłam takie, tylko że na stojąco i dodatkowo z lekkim wspinaniem się na palcach (ale to przed ciążą jeszcze). Ja wierzę w moc ćwiczeń, i mam zasadę że dopóki czegoś nie spróbuję/nie poznam, to tego nie oceniam
Cytat:
no i tu sama sobie zaprzeczyłas bo wczesniej pisałaś ze w ciaży jeszcez tego nie cwiczyłas tylko czytałas a mimo to zachwalasz, to moze najpierw poćwicz, wypróbuj i zdaj nam relacje
i tym razem Asiu ja się pod Tobą podpisuję!!

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:45   #3469
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Już ci wysłałam PW ze szczegółami

A tak poza tematem to dawno Agnyski nie widziałam (chyba, ze przegapiłam, jeśli tak to sorki)
Ja też coś jej nie widzę, raz przelotem wczoraj chyba uczy się pilnie
A nie, ja mówię o Anci

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-05-16 o 21:06
Stary 2011-05-16, 20:46   #3470
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
A ja właśnie wróciłam z basenu
Wczoraj cały dzień (dosłownie bo od 8rano-1.30 w nocy) z małymi przerwami przed kompem. Dziś w pracy 8h. więc trochę zmęczona, a po basenie psychicznie zrelaksowana Co prawda zamiast 40 długości tylko 10 ale i tak jestem szczęśliwa, a forsować się nie mam zamiaru. W środę umówiłam się na aqua aerobik - dziś mi się nie chciało ćwiczyć.

idę poczytać co skrobałyście, a potem znowu mam pracę
nie przepracowuj się za bardzo....nie bolą cię plecy jak tak długo siedzisz? ja dzis spedziłam na siedząco 11 godzin i normalnie wysiadam.
A juz mam zapowiedziane, że wpadnie mi jakies tłumaczenie. Fajnie bo kaski trochę dorobię, ale z drugiej strony lenia mam
Stary 2011-05-16, 20:47   #3471
81gosia
Zadomowienie

Miałam wam wczoraj napisać, że wielkość szyjki lekarz powinien wpisywać w kartę ciąży - przynajmniej ja mam taka rubrykę i mi gin zawsze wpisuje.

Co do jogi to się kiedyś zastanawiałam, jak przypadkiem trafiłam w necie na zajęcia dla kobiet w ciąży w Warszawie i za free. Ale na razie mam basen i sporo pracy więc każde dodatkowe zajęcie odpada.
Mam na imię Dominisia ale mama mówi na mnie "Paszczak" bo ciągle bym coś jadła: mleczko, śpioszki. Tatę też czasem podgryzam, ale on mleka nie daje 17.10.2011 ważyłam 3600gr - teraz trochę schudłam. No wiecie kobieta od samego początku musi dbać o linię Mierzyłam 54 cm.
81gosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:51   #3472
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Małgosiu jak dla mnie nr 1 ale ta kiecka juz od dawna mi sie podoba he he
a na główke ja knie masz nic w domku to może zimny okład sobie zrób? i polez chwile z zamkniętymi oczami moze pomoże
Dziekuję dziewczynki, pokaże dziś mężowi sukienkę i chyba ją zamówię
Byłam już tak zdesperowana że pojechałam po Apap, mój pierwszy od początku ciąży... ale nie mogłam siedzieć, leżeć , spać a ból zaczął się koło południa, raz był wiekszy raz mniejszy, spacer też nie pomógł, może to ten księżyć tak na mnie działa , bo jakiś wybitnie duży dziś

Ale nie wiecie jaka ulga po apapie, co prawda po pół godzinie dopiero przeszło, ale aż mi się uśmiechać chce

Cytat:
Popatrzcie co znalazłam KLIK Ciekawa sprawa, ale chyba bym się nie skusiła
nawet kolorki takie neutralne, nie złe

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
xMałgosiaM8- cieszę się że te mokrości to tylko takie standardowe nasze dolegliwości i aby tak zostało do terminu
Pytałaś o spanie wygodę itp. No więc ja akurat nie mam jakiś boleści kręgosłupa ale za to jak się przekręcam na bok to się rozbudzam bo to juz nie jest takie przez sen a wyczyn I mam takie dziwne uczucie ciągnięcia nie wiem jak to opisać ale musze brzuszek ręka poprawiać (tak jak hehe cyculki w biustonoszu) żeby dobrze go ulożyć I też mam problem ze spaniem na lewym boku-jak na złośc najwygodniej mi na plecach a na prawym boku to juz najlepiej i zauważyłam że mała tez się bardziej kręci z tej strony.
Małż mówi do mnie "mysza" jak jest na mnie zły a "myszko" w dni normalne Ogólnie moj mąz wogóle nie mówi do mnie po imieniu Jakoś tak już on ma. Ale za to jak jestem na niego zła zfoszona i się do niego nie odzywam to wystarczy że powie zalotnie "Gosiu, Małgosiu" i juz mnie rozwala hehe.
super to określiłam przekręcenie wnocy to wyczyn codzień to ciężej nie długo będe budzić małża żeby mnie przekręcił
Też poprawiam sobie brzuszek

Cytat:
juz samo podnoszenie rak w ciązy jest bezsensu w tym cwiczeniu skoro lekarze każą sie pilnowac i nawet okien nie mys właśnie przez podnoszenie rąk, to tutaj nagla ze zdrowe-troche dziwne
Muszę się z tym zgodzić w 100% , pamiętacie jak myłam okna przed świętami, jak mnie ciągneło, jeju do tej pory pamiętam ten ból
Także joga jeśli ktoś nie ćwiczył nie jest dobrym pomysłem, a kobieta w ciąży jest szególnie wrażliwa na naciąganie mięśni..

Cytat:
Napisane przez spa82 Pokaż wiadomość
MałgosiaM8-zdecydowanie sukienka numero 1 (ale wogóle ta Pani bardzo dobrze ta sukienkę reprezentuje) no i mi się podoba tez krój nr4 ale niekoniecznie materiał (nie przepadam za takimi śliskimi błyszczącymi).
Oglądałyście "Na wspólnej"? Ta młodziutka urodziła synka i wlaśnie ma problem z karmieniem. Mam nadzieję że mnie to nie dopadnie. Boje sie tego ze nie będe miała wystarczająco dużo pokarmu zeby zapokoic moją córcię albo nie bedę wiedziała jak sie do tego zabrac-ale mam nadzieję że to wszystko przyjdzie intuicyjnie
Tak ta pani ładnie wygląda, ale trzeba się łudzić że ja tez tak będe wyglądać

aaa zauważyłaś że to dziecko to zdenia takie za duże było

Cytat:
A wiesz ze widzialam gdzies w programie o tym kurczaku? chyba u gesslerowej bardzo bym chciala sie naumiec zeby to zrobic, dlatego chyle czola Małgoniu
Tak tak Geslerka robiła, ale powiem Ci że banalnie proste także mogę kopsnąć przepis , jestem pewna że dasz radę, a kurczak świetnie wygląda! Miałam zrobić zdjęcie ale z małżem byliśmy tak zaaferowani że go odrazu nożyczkami potraktowaliśmy bo nie mogliśmy się doczekać
Robiłam też Strogonowa też przez Geslerową i też bardzo dobry

Cytat:
To życzę udanego snu

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:52   #3473
agnieszka 0605
Zakorzenienie

agnyska chyba nas podczytuje, bo widziałam, ze lista uzupełniona i w 1 poście jest podział na miesiace w ciaży, tylko coś się nie odzywa

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 20:54   #3474
danika
Zakorzenienie

o faktycznie super pierwsza stronka Agnysko
Stary 2011-05-16, 20:55   #3475
aa2
Zakorzenienie

mówie właśnei do brzuszka tzn do maleństwa zeby dało cos znać ze tam jest bo dzis nic nie czułam a odpowiada mój mąż: poniedziałek jest!!!!
he he tak jakby w poniedziałki dziecko mogło być leniwe bo jest poniedziałek he he
Stary 2011-05-16, 20:56   #3476
danika
Zakorzenienie

Cytat:
mówie właśnei do brzuszka tzn do maleństwa zeby dało cos znać ze tam jest bo dzis nic nie czułam a odpowiada mój mąż: poniedziałek jest!!!!
he he tak jakby w poniedziałki dziecko mogło być leniwe bo jest poniedziałek he he
kurcze a moja coś na odwrót kopsa dziś cały dzień - moze w przeciwienstwie do mamusi będzie lubiła poniedziałki
Stary 2011-05-16, 20:57   #3477
danika
Zakorzenienie

idę do łóżeczka bo mężul szanowny mnie woła

dobranoc maminki
Stary 2011-05-16, 20:57   #3478
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 81gosia Pokaż wiadomość
Miałam wam wczoraj napisać, że wielkość szyjki lekarz powinien wpisywać w kartę ciąży - przynajmniej ja mam taka rubrykę i mi gin zawsze wpisuje.

Co do jogi to się kiedyś zastanawiałam, jak przypadkiem trafiłam w necie na zajęcia dla kobiet w ciąży w Warszawie i za free. Ale na razie mam basen i sporo pracy więc każde dodatkowe zajęcie odpada.
To chyba kwestia sporna ponieważ mi obie ginki nie wpisują w książeczkę. W jednej nawet nie mam nic o szyjce w ogóle.

Wymianka.
Stary 2011-05-16, 20:58   #3479
aa2
Zakorzenienie

Agnyska nas chyba podczytuje , ale moze nei ma weny do pisania? widziałam ją chyba dzisiaj ze była ale moge sie mylic
Stary 2011-05-16, 20:58   #3480
egwene6
Rozeznanie

Cześć dziewczyny

Ale dzisiaj nie mam zupełnie na nic siły - to chyba przez tą pogodę.

Wrzuciłam do klubu obiecanego brzuchola a teraz idę poczytać co napisałyście od wczoraj.

12.09.2011
Emma i Gabriel już z nami
egwene6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości