|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2011 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Matki - Polki wyuzdane i ich Bąble ukochane!!! III - IV 2010r.
Ja i Juleczka dziękujemy za komplementy
my też poszukujemy normalnego dorosłego łóżka dla Juli AniaP czy mogłabyś mi wytłumaczyć o co chodzi z tymi 3 cz ęściami materaca ? i czy to metalowełózko też ma 3 części materaca jak bym się na nie zdecydowała bo chyba tak bedzie < dostałam bon do Ikei za 500 złotych ważny do 3 czerwca i musze sie na coś zdecydować bo inaczej przepadnie no i chciałam to metalowe łóżko Juli wziąć >i to jak ja bym brała to lóżko i bym chciała materac to co mam powiedziec że chcę trzy materace ? czy jak jeśli chodzi o Ikea to ją uwielbiam ale robiac tam zakupy czuje sie jak z ciemnogrodu czasami bo tam jest napisane że w skład łóżka wchodzi stelaż i to cos drewniane w środku no i o materacu nic nie piszą a i mam taką małą propozycje dla dziewczyn z Wawy ja z Julką bede tak kolo 20 czerwca może któreś by miały ochote na spotkanie a wcześniej weked bedziemy we Wrocławiu wiec jeśli któraś chętna to zapraszam na kawe
|
#2012 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
kŁAMCZUCHA !! Cytat:
![]() ![]()
|
|
#2013 |
|
Zakorzenienie
|
evitka- ochraniacze pomagają ze nie ma siniaków i guzów ale ona czasem jak tak własnie wędruje w góre (identycznie jak u was) to potem chce iść jeszcze dalej i tak się wciska i czasem to ją wybudza
w sumie nie wiem czy duże łózko ma sens... moze ewentualnie materac na całej podlodze pokoju ale pewnie i tak by na ścianie wylądowala
|
#2014 |
|
Zakorzenienie
|
materac jest wielkosci jak ten duzy tylko sklada sie z 3 kostek jdna taka najwieksza i 2 mniejsze co przy nogach dokladasz jak rozsuwasz lozko.... nie wiem czy on w zestawie jest...
na wrocek jestem chetna moze w 3 sie umowimy jak evitka da rade??? |
|
|
|
#2015 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam w zestawie i też są różne bo można kupić taki z pianki czy gabki a można sprężynowy , ja mam taki sprężynowy za 269 ale był jeszcze jakiś za 400zł
|
#2016 |
|
Raczkowanie
|
ładne domki pokazujecie
jednak bardziej podobają mi się te z poddaszem użytkowym... ojj mi się marzy domek... ale na razie odkładamy... asiulku- przykro mi z powodu koleżanki... wiecie.. ostatnio koleżanka mi mówiła że jej siostra przechodziła całą ciąże bez problemu wszytko ok było do czasu porodu... miała jakieś komplikacje.. lekarz zwlekał z cesarką a jak już się zdecydowali to było za późno i mała zmarłą ja się poryczałam jak głupia jak mi to koleżanka opowiadała... 9 miesięcy wszytko ok i na koniec takie coś;/ izazula- ja bym chyba rozwaliła gołymi rękami ten samochód a później kierowce! ja się boję takich sytuacji... na studiach miałam koleżankę która byłą po takim wypadku... i zawsze jak ktoś mi się zatrzyma to staję na środku i wyglądam czy jakiś idiota nie wyprzedza! a spotkania z dzikiem też nie zazdroszczę... my kiedyś jak mieliśmy zajęcia wieczorem na rokietnicy o mało nie spóźniliśmy się na busa przez takiego jednego dzika... bo stał sobie na dróżce którą chodziliśmy na skróty na przystanek.. i musieliśmy biec na około ![]() coś mi się wydaje że znowu nasze dzieci mają skok rozwojowy albo faza księżyca źle na nie wpływa... bo moja też ciągle tylko 'mama mama'... chociaż faktycznie dziś już było lepiej... bo pogoda ładna i pół dnia na dworze siedziałyśmy... a w domu ciężko ją utrzymać... dobrze że już odchorowała i pogoda ładna a co do chorowania to koleżanka z roku na ospe! mam nadzieje że nie załapałam od niej.. bo ja jeszcze nie miałam... w sumie jak nie teraz to później z Kalą będę chorować;/ tak ostatnio o tym myślałam że planujemy następnego bobaska jak mała będzie miała 5-6 lat.. i pewnie będzie mi wtedy wszystkie choroby do domu przynosić a ja nie miałam ani ospy ani różyczki... i trochę się boję bo powikłania nieciekawe mogłyby być;/ a ja po sobotnim weselu i niedzielnych zajęciach w zabrzu.. wesele fajne chociaż pan młody sie rozchorował i więcej go nie było niż był... szkoda mi było koleżanki bo ona biedna sama prawie całe wesele i jeszcze musiała ciągle tłumaczyć męża... my zebraliśmy się wcześnie ok 22 bo musiałam wstawać przed 5 żeby dojechać do szkoły... męczące są takie weekendy... aa no i oczywiście zdjęcia dzieci świetne... Tosia na okładkę!! a Danielek z Amelką cudnie trzymają się za rączki... a z dziewczynek (Julki i Oli) jakie pannice... i jakie duże... Ola wygląda na wyższą niż 84cm... moja mi się mała wydaje a ma 80... chociaż dla mnie ona zawsze będzie mała z czasem zrobi się tylko bardziej pyskata
|
|
|
|
#2017 |
|
Rozeznanie
|
Ja już nie rozumiem, co Wy takie miłe, na wzrok Wam dziewczyny padło, czy jak? Bardzo dziękuję za komplementy dla moich dzieciaków i foki, ale ta ostatnia naprawdę nie zasłużyła
Ana-teraz czekamy na Twoje zdjęcia Asiulek - kciuki się przydały, dobrze, że wyniki masz ok ![]() Koleżanki szkoda. Ciekawe ile w tym winy opieszałego szpitala
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
#2018 |
|
Zakorzenienie
|
natalka ten domek cudny, no i najlepiej z widokiem na góry
. Ja to z tych co w tygodniu by chciały mieszkanie w mieście a na wekendy domek na wsi ![]() Pieluchy używamy na noc zwykłe 4(pampersy wychodzą mniejsze to były 5, ale teraz mam takie z lidla to 4) a na dzień pieluchomajtki, bo nocnikujemy, ale mam te z rosmana, i po całym dniu ściągania i zakładania pękają na bokach i wogle takie zmechacone, ale innych nie dostałam ![]() dusiaka ty "grubasie" normalnie następna Twoja córa wzrostu ma tyle co mój, ale Erwi waży przy niej tylko 12 kg, ale on szczupaczek
|
|
#2019 | |||
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz znaleźliśmy inna działkę w zasadzie w lepszej lokalizacji, wieś ale bardzo cywilizowana. I czekamy na przetarg, bo ziemia jest własnością gminy. Przetarg jest 25 maja i w zasadzie od tego dnia zależy nasza przyszłość ... Jak nie ta, to mamy na oku jeszcze jedną, ale ją traktujemy jako wyjście awaryjne. Zresztą ta jest mieszkalno usługowa więc z otwarciem salonu nie byłoby większego problemu. Też bym chciała tak postawić domek jak Judyta z "Nigdy w życiu", ale skąd wziąść górali... Teraz znależć dobrą firmę, która nie oszuka i nie zedrze graniczy z cudem. Mieliśmy już firme- facet zrobił super wrazenie, miał nam pomoc wybudować sie szybko i jak najmniejszym kosztem. Namówił nas na zakup projektu, mimo to,że chciałam poczekać aż będę miała akt własności działki - chyba miałam przeczucia,że z ta działką będzie coś nie tak Teraz już powiedziałam,że nic nie kupie póki na 100 % nie bedzie wiadomo,że działka jest nasza. Ale klika dni temu dzwoni ten PAn i mówi, żebyśmy szybko kupowali drewno bo teraz za m3 wyjdzie 950 zł a w przyszłym miesiącu już 1500 zł więc my panika, bo te pieniążki co mamy są narazie zamrożone ,bo maja być na działkę, a budowa miała pójść z kredytu. Ale podkusiło nas żeby zadzwonić do Tartaku, z którego on bierze drewno i zapytać o rzekomą podwyżke, oczywiście okazało się ,że takiej nie będzie a drzewo kossztuje nie 950 zł tylko 800 zł Chamidło wmawiał nam,że będzie nam się bardziej opłacało budować systemem gospodarczym, że kupimy materiał z jego zniżkami a on nam wystawi rachunki tylko za robocizne. Z jego zniżkami miało być taniej niż dla klienta z ulicy a okazało się 150 drozej na metrze, jednym słowem chciał wydusić od nas kase i właśnie dlatego będziemy z niego rezygnować. Skoro już na początku robi nas w konia to się boje pomyśleć co będzie później...Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#2020 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jadę różnie... Zależy. Mogę powiedzieć Ci ile zajmuje mi droga z domu do carrefoura (bo w okolicy pracuje tz a czasem go wożę) To tak: -w ndz rano 10min-jak nie ma korków ok 15-20min -ok 7-8 i 14-16 tej -30-60min -jak remontowali drogę +godz szczytu - zdarzyło mi się 1.5h... za usg i ząbki Werci. U nas dalej nic się nie rusza w tej kwestii.Przykro mi z powodu koleżanki ![]() Czytałam i nie zacytowałam Fotki wszystkie super, nawet foka jakaś taka wychudzona za to z jakim kawalerem hoho... Pieluch używamy 4happy lub dada premium Łóżka nie zmieniamy. Dobrze nam jak jest, z resztą Misiek pół nocy śpi z nami... Tak ponarzekałam wczoraj na moje dziecko to dziś nadrobił jedzenie Dostał naszą zupę i nawet mu nie gniotłam warzyw, dostawał w kawałkach.. Dla zabawy mówiłam co za warzywko dostaje... Może nie zjadł dużo ale zawsze cośI spał mi w sumie 3h w 2 ratach (40min i 2h20min)
|
|
#2021 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A taka mądra nie jestem, tylko od tego czasu czytam fora budowlane i uczę się. Może uda mi się nie popełnić kilku błędów, które bym popełniła będąc zupełnym laikiem. Oszust Wam sie trafil, dobrze, ze mu jeszcze nic nie zaplaciliscie. Sasiad, ktory sie wlasnie buduje ma gorali, moze i ja bym ich za rok wziela.
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#2022 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2023 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Ona jest zdania,że dla faceta wystarczy"dać" raz na trzy miesiące i starczy.A sama mi kiedyś powiedziała " Niech ojciec się cieszy,że dwa razy mu dałam, ma dwójkę dzieci i starczy" Odkąd urodziła drugie dziecko, już z teściem nie spała. A jak teść ją przytulał czy chciał buzi to mówia" Szpierd...j tylko te szekszy szekszy w głowie" Dla jasności powiem,że z teścia jest naprawdę przystojny mężczyzna a ona wygląda jak czarownica, nie wiem co w niej widział... żeby choć miła i kochająca była, a jedzie po nim jak po psie ,aż przykro patrzeć
|
|
#2024 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda to wy wybierzcie termin a ja się dostosuje tylko najlepiej sobote albo niedziele w tygodniu nie zabardzo mi pasuje no chyba ze po 18 ale to już bez Julki
|
#2025 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ola śliczna i jaką miała ładną suknie![]() ślicznie wyglądałaś, no i syn przystojniak
|
|
|
#2026 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
taka fajna laseczka a takie bzdury pisze Cytat:
jeszcze tylko kilka sztuk i będzie spokój ![]() co do koleżanki to strasznie mi przykro Cytat:
kurrr.... i jak z tym żyć Cytat:
dusiaka przyjadę do ciebie na tego grilla i tyłek ci skopię Cytat:
dziewczyny a gdzie jest Darusia?? ciekawe czy u niej wszystko spoko
|
|
#2027 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szkoda teścia że musi z takim babskiem żyć
|
|
#2028 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ten hamax rzeczywiście ma najlepsze opinie nikt jednak nie pisał o tym że rower nie stabilny jak się odchyli , już sama nie wiem. Jeździmy dużo bo dziennie minimum 18-20 km a zamierzam więcej . Co do picia czy jedzenia po kimś też jestem przewrażliwiona na tym punkcie tu już nie chodzi o to czy ktoś się brzydzi ale właśnie o zarazki Cytat:
Cytat:
Hehe moja ciotka urodziła syna w wieku 37 lat a za rok została babcią ![]() Cytat:
A jakigo masz przystojniaka fiu fiu i mała królewna też ślicznaDanielek i Amelka super na zdjęciu razem wyglądają ![]() Asiulek przykro mi z powodu koleżanki Fajne projekty pokazujecie , podziwiam was dziewczyny za te kredyty , mój tż tez się chciał budować ale się nie zgodziłam siwa bym była dopóki byśmy nie spłacili , to nie na moje nerwy ,ale wam powodzenia życzę i szybkiej parapetówy. Mi wystarczy to co mamy i najważniejsze nasze. Zimno dzisiaj u nas było , ale na rowerku rundkę zrobiliśmy obowiązkowo. |
||||
|
|
|
#2029 |
|
Rozeznanie
|
minka- trzymam za słowo, umawiamy się w czerwcu, dokładny termin do ustalenia z Darusią i Tylkooliwką
|
|
|
#2030 | |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny do listopada musze małą zaszczepić na:
WZW A WZW B BTP - błonnica, tężec, polio DB - dur brzuszny ja nie mam książeczki szczepień, bo w przychodni jest wszystko, możecie mi napisać co nasze dzieci już miały? dodam, że moja mała przy urodzeniu w szpitalu nic nie dostała, tylko potem w 8 tygodniu gruźlicę chyba , w Polsce ją szczepiłam tymi skojarzonymi 6w1 i tym co tam trzeba było. Które szczepionki nasze dzieci więc miały? bo mi się kojarzy, że WZW B to chyba jest w tych 6W1 a co z resztą? ![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ---------- Cytat:
|
|
#2031 |
|
Zakorzenienie
|
Asiulek - dobrze że wszystko jest ok. Przykro w spr. kolezanki
Machaj - ten dzik to właśnie niedaleko Rokitnicy był. Bo to las między Miechowicami a Rokitnicą ![]() Asiulek i Evitka - jak się uda to pokaże Wam jak śpi moja Zośka ![]() . Między innymi dlatego nie ma mowy o wymianie łóżka
|
#2032 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj - w ciązy sam kontakt z różyczką jest niebezpieczny dla dziecka. Nie musisz zachorować
|
#2033 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
A ja jestem WYSPANA!!!! Mały padł dopiero o 21.30, ale co tam, ważne, że spał do 5.30, kiedy to ja już wstałam i mruczącemu już z głodu dałam 210 mleka, po czym odepchnął butelkę, wsadził sobie smoczka, obrucił się na boczek i śpi smacznie Martwi mnie jednak to buntowanie się I jeszcze się pochwalę, nauczyłam go przychodzić i dawać buzi my z tżtem na dywanie się cmokaliśmy tak specjalnie głośno i Kubuś się strasznie cieszył, potem ja do niego dzióbek nadstawiałam cmokając i mówiąc "chodź daj mamusi słodkiego buziaczka" i ten migiem przybiega uhahany i buzi w usta daje, oczywiście swoją paszczę ma otwartą no i teraz tak robi jak się go woła---------- Dopisano o 07:03 ---------- Poprzedni post napisano o 06:14 ---------- jeszcze miałam wam napisać, że sprzedałam fotelik-nosidełko po Kubusiu, rano wystawiłam na stronie buskiej, a popołudniu chłopak przyjechał i zabrał kaska poszła do Kubusiowej skarbonki
|
|
#2034 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jej sprawisz "normalne" łóżko, to się nie będzie o nie obijać i wciskać? mi się wydaje, że może lepiej by było jakoś bardziej łóżeczko uszczelnić-może wyższy albo grubszy ochraniacz? No, ale to już jak uważasz, sama będziesz wiedziała lepiej jak wam będzie pasiło Cytat:
natalka, dobrze ze odkryliście ten przekręt potencjalny tego całego fachowca Cytat:
A próbowałaś mu barszczyk ugotować? bo moja uwielbia. A zupki muszę jej miksować, jak ma kawały to nie chce jeść, wyciąga je z buzi z obrzydzeniem, mówi "bebe" i oddaje do ręki lub wsadza z powrotem do miseczki. A "nasz" drugie je normalnie-szczególnie kotleciki. Owoców ani warzyw w kawałkach też nie chce Cytat:
, to moja jednak przy twojej święta.... nie dziwię się, ż od niej uciekłaś, szkoda tylko, że z mężem teraz na odległość musicie być. A jak często się widujecie?i te "szekszy" szkoda teściaCytat:
, moja podobnie, choć częsciej w poprzeczne akrobacje uskutecznia . Muszę też ja spróbować "cyknąć"Cytat:
Lenka też buzi daje-tak śmiesznie z otwartą buzią takie pieczątki stawia. i zawsze pełna komuna-jak mamie to i tacie ![]() fajnie,ze fotelik sprzedałaś. Ja tez dużo rzeczy po lence (i ubranek, zabawek rzeczy użytkowych) po tej samej cenie co kupiłam lub nawet z zyskiem udaje mi się sprzedać. A babka z all co te moje ubranka kupiła raczyła się odezwać i poprosiła jednak o paczkę. Jak to to samo miasto, to ile może kosztować kurier? taki co by z domu odebrał? paczka to taka średnia reklamówka z ubrankami (ze 2-3kg) i gdzie to można sprawdzić?
|
|
|
#2035 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To twój malec dużo śpi na rowerze, bo mojemu to się kilka razy zdarzyło. Najczęściej jeżdzę po lotnisku, lub drogach rowerowych, ale też mam taką gruntową co dość często po niej śmigamy. Jak zaśnie czasami głowa mu na boki się kiwa, ale do przodu raz chyba jak z górki zjezdzaliśmy. Nie jezdzę po takich "dziewiczych" terenach bo nie lubie się nie potrzebnie męczyć. CAROLAJKA ja mam rower krosa http://allegro.onet.pl/rower-kross-g...599203060.html Mam go 5 lat, sporo używany, a wygląda jak nowy. Kuzynka ma rower Meridy i też jest bardzo zadowolona, one bardzo podobne
|
|
|
#2036 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skojarzona 6-walentna (6 szczepionek w 1 strzykawce), chroni przed błonicą, tężcem, krztuścem, polio, Hib oraz WZW B, wówczas dziecko otrzymuje jedno wkłucie zamiast trzech. Cytat:
Kurde coś źle spałam bo głową nie moge ruszyć coś mnie w szyi boli ![]() natalka pseudo fachowiec olać dziada pewnie mu kasa była potrzebna
|
|
#2037 |
|
Zakorzenienie
|
evitka kurierem.pl tam masz wszytskich kurierow natansza paczka to chyba 17,50 od tego zaczynaja sie ceny
|
|
|
|
#2038 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki młoda
|
|
#2039 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
![]() Nadia wczoraj zaczęła pokasływać,niby nieczęsto,ale..widzę,że chyba nie przypadkowo. Dziś rano też już kilka razu usłyszałam,choć teraz spokój z tym kaszlem,cisza...mam wrażenie,że jest jakby mokry,taki odrywający się...,a kataru zero,nic.. Nadia w sumie "odpukać" mało chorowita,kaszel jeszcze się do tej pory nie trafił i się zastanawiam czy coś z tym robić. Macie jakieś rady? Aaaa i jak myślicie powinnam przeczekać dziś ten kaszel w domu czy mogę spokojnie wyjść na spacer? Słońce wyszło,ale wiatr mamy za oknem.Wyszłabym chyba.. Kurcze,zastanawiam się co z naszymi planami nocnikowymi,bo ostatnie przymiarki skończyły się tak,że nawet na niego nie usiadła nie dotknęła tyłkiem nawet oczywiście w ubraniu próbowałyśmy na razie.Zaczęła się wyginać do przodu,uciekać i tyle było z próbowania ![]() Kiedyś jak mniejsza była,jak już siedziała..potrafiła w ubraniu na nocniku choć na chwilę miejsca zagrzać,a teraz? Pisałyście,że Wam dzieciaczki jakoś dziwnie marudzą-u nas jest to samo! Moje Dziecię jak było "nie jęczące" tak teraz przez 2 czy 3dni wariacji można dostać Dziś jak na razie jest lepiej obym nie zapeszyła,bo dziś chyba zejdę jak znów będzie to samo całą noc się wierciła,kręciła,to na kolanach,to w dziwnej do opisania pozycji śpiącej była![]() zaraz doczytam co tam wczoraj nastukałyście ![]() miłego i słonecznego dnia!!!
|
#2040 |
|
Zakorzenienie
|
Cynamonkowa jak nie ma gorączki to możesz iść a na kaszel syropek nabyć w aptece
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:52.

bo tam jest napisane że w skład łóżka wchodzi stelaż i to cos drewniane w środku no i o materacu nic nie piszą
a wcześniej weked bedziemy we Wrocławiu wiec jeśli któraś chętna to zapraszam na kawe

w sumie nie wiem czy duże łózko ma sens... moze ewentualnie materac na całej podlodze pokoju
jednak bardziej podobają mi się te z poddaszem użytkowym... ojj mi się marzy domek... ale na razie odkładamy... 

Twoja córa wzrostu ma tyle co mój, ale Erwi waży przy niej tylko 12 kg, ale on szczupaczek

... Jak nie ta, to mamy na oku jeszcze jedną, ale ją traktujemy jako wyjście awaryjne. Zresztą ta jest mieszkalno usługowa więc z otwarciem salonu nie byłoby większego problemu.
Teraz już powiedziałam,że nic nie kupie póki na 100 % nie bedzie wiadomo,że działka jest nasza. Ale klika dni temu dzwoni ten PAn i mówi, żebyśmy szybko kupowali drewno bo teraz za m3 wyjdzie 950 zł a w przyszłym miesiącu już 1500 zł więc my panika, bo te pieniążki co mamy są narazie zamrożone ,bo maja być na działkę, a budowa miała pójść z kredytu. Ale podkusiło nas żeby zadzwonić do Tartaku, z którego on bierze drewno i zapytać o rzekomą podwyżke, oczywiście okazało się ,że takiej nie będzie a drzewo kossztuje nie 950 zł tylko 800 zł 
Dostał naszą zupę i nawet mu nie gniotłam warzyw, dostawał w kawałkach.. Dla zabawy mówiłam co za warzywko dostaje... Może nie zjadł dużo ale zawsze coś

dusiaka przyjadę do ciebie na tego grilla i tyłek ci skopię
szkoda teścia