Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 07:32   #3241
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa
Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

bzyczko - no to moje serdeczne gratulacje
czekamy na powrót i fotke maleństwa

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 07:52   #3242
martucha84
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XXVII

Ana jak zrobiłaś żeby było automatycznie?

neska rozumiem że jesteś nakręcona, gadaj o tym jeśli tylko masz ochote

SAMBA coś myślę że dostaniesz ten urlop tak jak chcesz ten likier co dałam - anulkowy to jest a'la baileys, no i tak jak pisały ci dziewczyny - łyżeczkę kawy rozpuszczasz w małej ilości wody - i dodajesz łyżeczkę tej esencji, jak chcesz możesz dać więcej, masę krówkowaą znajdziesz tam gdzie mleka śmietanki itd.. jest w puszcze a napisem masa krówkowa, masa kajmakowa, albo mleko zagęszczone słodzone gotowane ja daje z reguły te https://www.hipernet24.pl/nowy/prodi...o_id=&char_id=

Gucia ciesze się że smakuje wrzucę przepisy

atomufka ciesze się że dałaś radę, najważniejsze że masz pracę, szukaj czegoś następnego

idę nadrabiać dalej

---------- Dopisano o 07:52 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
Ja zabieram sie za ogarniecie mieszkania-jutro przychodzi brat z dziewczyna do nas na gofry
super daj znać po spotkaniu jak było

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość
Mój mąż juz rok pracuje w tej firmie co teraz i zarabia dokładnie tyle samo co ty.
a ja myślałam że kierownicy zarabiają więcej...

my dziś na 10 idziemy do lekarza się pokazać ale mi się nie chce... ale jak mus to mus
Stary 2011-05-17, 08:01   #3243
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

Mąż mi dziś wyjechał o 5 rano. Więc znowu się nie wyspałam, bo bez niego nie lubię spać

Bzyczka gratulacje szybko poszło

Marta w publicznych sektorach owszem, a w prywatnych to coś zupełnie innego. Poza tym na nasze miasto, takie zarobki to i tak spoko. Mąż pracuje rok, a kobieta, która pracuje tam 30 lat ( co mąż ją z lekka wygryzł, bo ona miała tę funkcję) zarabia mniej od niego Poza tym Marta czuję, ze napisałaś to tak, jakby mój mąż był kierownikiem nie wiem jak wielkiej firmy ( anie jednego ich oddziału) i do tego pracował tam ze 20 lat A to wieeeeeelka różnica

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2011-05-17 o 08:20
Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 08:10   #3244
klion78
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Madzia a może krem kremem a ty nawet nie wiesz że w ciąży jesteś ale by było
Do mnie ostatnio kobieta w rejestracji że mam piękny brzuszek i po chwili pyta się czy dziewczyna będzie? Ja mówię że tak, a ona: od razu wiedziałam że córcia bo widać po pani buzi a brzuch mam podobno na chłopaka bo tylko piłka i bądź tu mądry
Mi pewna bardzo taktowna baba w pracy powiedziała, że raczej będę miała dziewczynkę, bo na chłopca to kobieta pięknieje
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Madzia 1500
Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Jak na osobę z 10 letnim stażem pracy jest Poza tym o podwyżce przez pierwszy rok mogę pomarzyć.Na razie cieszę się z tego co mam i szukam dalej
Atomufka to właśnie jest Polska. U mnie w firmie niektórzy pracownicy nawet z 30-letnim stażem tyle zarabiają.
Nie wiem jakie realia są w Twoim mieście ale u mnie z 1.500 zł na dzień dobry to sie wszyscy bardzo cieszą.
Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
hej hej helołłł mam wieści od bzyczki

"witam z rana, o 3.35 przywitaliśmy maleńką (3390 i 53cm) Liliane. Było ciężko ale dałam radę. Dostałam oxy bo akcja zwalniała ale jakoś bardziej nie bolało"

GRATULUJEEEEEEE rośnij zdrowo maleńka!! mamusiu byłaś dzielna!!
GRATULACJE DLA BZYCZKI
Stary 2011-05-17, 08:14   #3245
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Klion co za baba ech.. ludzie to czasami mają tupet

Co do zarobków, to wiadomo im większe miasto, tym zarobki większe ale i życie droższe. Coś za coś. A po drugie to wiadomo, ze najlepiej się zarabia w sektorach publicznych (w większości przypadków przynajmniej), bo u prywaciarzy to różnie z tym jest Ale... trzeba się cieszyć , ze sie ma pracę. A wtedy można szukać innej Ale wkurzają mnie podejścia (mam takiego kolegę) uuuu za tyle , to mi się nie opłaca iść do pracy i dalej siedzi na garnuszku u mamy a ma już 30 lat

Stary 2011-05-17, 08:15   #3246
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Dzień dobry.
Dawno mnie nie było, ale to dlatego, że mąż musiał w pracy wybrać urlop przed zwolnieniem i cały ten czas spędzaliśmy razem. W niedzielę rano byłam go zawieźć na busa. Oczywiście był płacz i w ogóle. Sami się na to zdecydowaliśmy, ale jest ciężko mam nadzieję tylko, że z każdym dniem będzie lepiej. Kto wie jak się to potoczy może pojedziemy do męża tylko, że wtedy nie udałoby nam się nic zaoszczędzić. Czas pokaże.

BZYCZKO GRATULACJE DLA CIEBIE I MĘŻA. Oby córeczka zdrowo rosła.
kwiatuszekk88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 08:18   #3247
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Kwiatuszku, trzyma się, początki są najgorsze. A co do wyjazdu do niego, to powiem Ci tak. Jesli by wam starczyło na życie (a wierzę, ze by starczyło) to pamiętaj kochana, że miłość jest najważniejsza. Ja zawsze powtarzam, ze nie muszę żyć w luksusach, aby tylko moje małżeństwo było takie jak jest. To jest dla mnie priorytetem. Obliczcie sobie jak by wam to wyszło, ale wierzę, ze będzie dobrze .

Stary 2011-05-17, 08:27   #3248
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Kwiatuszku, trzyma się, początki są najgorsze. A co do wyjazdu do niego, to powiem Ci tak. Jesli by wam starczyło na życie (a wierzę, ze by starczyło) to pamiętaj kochana, że miłość jest najważniejsza. Ja zawsze powtarzam, ze nie muszę żyć w luksusach, aby tylko moje małżeństwo było takie jak jest. To jest dla mnie priorytetem. Obliczcie sobie jak by wam to wyszło, ale wierzę, ze będzie dobrze .
Na życie tam by nam starczyło jak to obliczaliśmy, bo zarobek męża plus pieniądze na Bartusia i ja bym z urzędu pracy dostała, ale nie odłożylibyśmy nic, a na tym nam zależy. Gdybyśmy chcieli żyć tak jak tutaj to mąż został by tutaj. Chcemy zapewnić Bartusiowi jakąś przyszłość. Poza tym nie chcemy wyjeżdżać tam na stałe i ciągle czekamy na mieszkanie z przydziału i widzę, że są na nie coraz większe szanse, a gdybyśmy mieszkali w Niemczech nie miałabym jak przyjeżdżać i zapisywać się tutaj na oglądanie mieszkań. Oboje wolelibyśmy być razem. Zresztą nie mówie nie, bo jak będzie naprawdę ciężko to albo mąż wróci albo my pojedziemy do niego.
Stary 2011-05-17, 08:29   #3249
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kwiatuszku róbcie tak, aby wam było jak najlepiej. A jak byście tam byli razem, to tylko na życie by wam starczyło i naprawdę nic byście nie odłożyli?? Kiedy teraz mąż przyjedzie?? Za miesiąc??

Stary 2011-05-17, 08:36   #3250
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
kwiatuszku róbcie tak, aby wam było jak najlepiej. A jak byście tam byli razem, to tylko na życie by wam starczyło i naprawdę nic byście nie odłożyli?? Kiedy teraz mąż przyjedzie?? Za miesiąc??
Wiesz ciężko by było coś odłożyć, a już na pewno nie tyle co odłożymy jak tylko mąż tam będzie. Dojazd busikiem jest darmowy i zakwaterowanie też, jedzenia przynajmniej na pierwszy wyjazd ma aż za dużo więc tam nie będzie potrzebował nic kupować. Zresztą przy każdym wyjeździe będziemy kupwać tutaj jedzenie, bo to się bardziej opłaca. Za 4 tyg., a dokładnie 10 czerwca będzie już w Polsce. Co 4 tyg. będzie przyjeżdżał na tydzień. Najgorsze będzie przed świętami, bo chce zostać tam cały październik i listopad i przyjechać na cały grudzień.
Stary 2011-05-17, 08:39   #3251
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

kwiatuszku jakby nie było dacie radę, tak czuję. Do odważnych świat należy A jak coś to zawsze macie dwa wyjście. Ty jedziesz do niego, albo on wraca do was i koniec

Stary 2011-05-17, 08:43   #3252
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
kwiatuszku jakby nie było dacie radę, tak czuję. Do odważnych świat należy A jak coś to zawsze macie dwa wyjście. Ty jedziesz do niego, albo on wraca do was i koniec
Dokładnie ja też ufam, że damy radę i właśnie jak będzie bardzo źle to albo my się pakujemy albo mąż. Narazie się nie załamuje chociaż wieczory jak Bartuś zaśnie są najgorsze, ale jakoś daje radę i skreślam dni do jego powrotu. Czas szybko leci.
Stary 2011-05-17, 08:47   #3253
ktosia86
Zakorzenienie

Ufff udało mi się Was nadrobić, nie było mnie 2 dni, a tyle czytania. Jeszcze klub mi został
Wczoraj mieliśmy świetny dzień, mąż mi zrobił rocznicową niespodziankę i zabrał mnie nad jeziorko gdzie kiedyś byliśmy na wczasach - taka sentymentalna podróż A wieczorkiem włączyliśmy sobie jeszcze płytę ze zdjęciami a potem nagadać się nie mogliśmy, super

Atomufko bardzo się cieszę, że udało się z pracą w recepcji. Zarobki może nie są rewelacyjne, ale lepszy rydz niż nic jak to się mówi

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
madzia no to maja fajnie, sa tymi wybrancami co maja superdziecko nic tylko zazdroscic. i raczej sie nienastawiac ze nasze[wasze] wlasne tez takie bedzie, bo to szczescie niewielu dosiega
Święte słowa Bo najgorzej to mieć potem pretensje do własnego dziecka, że nie jest takie jak sobie wymarzyliśmy, albo jak dziecko koleżanki

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
(...)
widać, ze bardzo dobra z ciebie gospodyni, że na wszystko wam starcza. Wszystko właśnie zalezy od gospodarności. Mam znajomych którzy mają dochody ok 5 tyś i jeszcze na kartach kredytowych jada bo nigdy im nie starcza nie mówiąc juz o odłożeniu.
(...)
To raczej mój mąż jest dobrym gospodarzem mówiąc szczerze Bo ja od kiedy jestem na l4 i siedzę w domu, to raczej rzadko robię zakupy i to mąż o tę kwestię dba. Muszę przyznać, że on zawsze miał dobrą rękę do pieniędzy - wydaje niemało a jeszcze mu zostaje i mnie to jak najbardziej odpowiada

Cytat:
Magda Kliwia zgodzę się z wami ale tylko po części, owszem w ogromnym stopniu zależy to od dziecka i super że taki aniołek, ale myślę że w takim samym stopniu zależy to też od podejścia rodzica.. jeśli rodzice od poczatku słuchają normalnie muzyki głośno rozmawiają w domu tzn nie szepczą gdy dziecko zaśnie pralka normalnie chodzi gra telewizor przychodzą znajomi to dziecko śpi bez przeszkód- nie mówię tu o wierceniu czy odkurzaniu podczas spania, ale o normalnym funkcjonowaniu - u nas od początku było mnóstwo znajomych siedzi się z nimi do północy a czasem i dłużej leci normalnie muzyka ludzie gadają - owszem drzwi do nas i do Pata są zamknięte ale hałasy do niego do chodzą i on śpi - nie przeszkadza mu to czy jest cicho czy jest głośniej - i podkreślam że nie chodzi o robienie co wieczór imprez bo dziecko potrzebuje też ciszy żeby odpoczął układ nerwowy - ale o przyzwyczajenie do tego że czasem są ciężkie warunki a zasnąć trzeba - dzięki temu my nie mamy z tym kłopoty - w piątek byliśmy u znajomych i siedzieliśmy tak do 22 a Pat spał na rogówce między nami - wszyscy normalnie rozmawiali, wczoraj z kolei u nas byli znajomi i posiedzieliśmy do północy też mu to nie przeszkadzało...
aaa moja szwagierka dla porównania od samego początku miała powyłączane radia nie prała w czasie snu dziecka gasiłą wszyskie światłą zasłaniała rolety robiła sterylnie ciche warunki nikt nie mógł ich odwiedzić a jak już to na drzemki dziecka popołudniowe i nocne wychodził - do teraz dziecko zaśnie tylko gdy jest całkowicie ciemno i cicho...
w moim odczuciu temperamet dziecka owszem, ale na równi z tym do czego zostanie przyzwyczajony w domu..

atomufka najważniejsze że nie będziesz siedzieć bezczynnie w domu.. trzymam kciuki żebyś szybko znalazła coś lepiej płatnego..
Zgadzam się Często słyszałam o tym, że niemowlę nie moze pozostawać w zupełnej ciszy, bo od początku, już w brzuchu mamy przyzwyczajone jest do dźwięków, do hałasu, bo słyszy odgłosy organizmu mamy i dodatkowo dźwięki z zewnątrz, więc cisza jest dla niego niepokojąca.

Cytat:
Napisane przez Katunia:) Pokaż wiadomość
fotorelacja
1. nasza bialo granatowa rodzinka
2. Tomus porwal prezent solenizantce
3. z solenizantką
Świetnie wyglądaliście, cudna z Was rodzinka

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
DObra dziewczyny
czaję się i czaję ale juz nie mogę wytrzymać
foto z dzisiejszego poranka
Ogromne gratulacje

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Madzia a może krem kremem a ty nawet nie wiesz że w ciąży jesteś ale by było
Do mnie ostatnio kobieta w rejestracji że mam piękny brzuszek i po chwili pyta się czy dziewczyna będzie? Ja mówię że tak, a ona: od razu wiedziałam że córcia bo widać po pani buzi a brzuch mam podobno na chłopaka bo tylko piłka i bądź tu mądry
tiaaaa s**nie w banie z tymi kształtami brzucha i wyglądem na buzi, ja też ciągle słyszę, że to niemożliwe, że w brzuchu mam Marcelinkę a nie Marcelka, bo ZA ładnie wyglądam na buzi jak na dziewczynkę Co to w ogóle znaczy "ZA ładnie"? Ale z kształtu brzucha ponoć wyglądam na dziewczynkę, bo mam "rozlany" po bokach - i to też bzdura, bo ja raczej z tych o szerokiej budowie, więc boczki, które mam to moja naturalna budowa, a brzuch mam okrąglutki tylko z przodu - i bądź tu człowieku mądry

Cytat:

"witam z rana, o 3.35 przywitaliśmy maleńką (3390 i 53cm) Liliane. Było ciężko ale dałam radę. Dostałam oxy bo akcja zwalniała ale jakoś bardziej nie bolało"

Bzyczko wielkie gratulacje!!! Dużo zdrówka dla Lilki I brawa dla niej za punktualność Byłaś bardzo dzielna
Stary 2011-05-17, 08:47   #3254
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
Dokładnie ja też ufam, że damy radę i właśnie jak będzie bardzo źle to albo my się pakujemy albo mąż. Narazie się nie załamuje chociaż wieczory jak Bartuś zaśnie są najgorsze, ale jakoś daje radę i skreślam dni do jego powrotu. Czas szybko leci.
Wiesz u Ciebie jest jeszcze o tyle dobrze, że masz Bartusia i zajmiesz się nim i wtedy czas szybko leci. Jak mój mężulek wyjechał to ja byłam sama, do tego były wakacje i jedyne co, to miałam pisanie pracy mgr więc mega nuda. Męczyłam się bardzo.

Stary 2011-05-17, 08:47   #3255
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Mi pewna bardzo taktowna baba w pracy powiedziała, że raczej będę miała dziewczynkę, bo na chłopca to kobieta pięknieje
buhahahaha
ale "komplement" pani serio nie ma wyczucia

Cytat:
Dzień dobry.
Dawno mnie nie było, ale to dlatego, że mąż musiał w pracy wybrać urlop przed zwolnieniem i cały ten czas spędzaliśmy razem. W niedzielę rano byłam go zawieźć na busa. Oczywiście był płacz i w ogóle. Sami się na to zdecydowaliśmy, ale jest ciężko mam nadzieję tylko, że z każdym dniem będzie lepiej. Kto wie jak się to potoczy może pojedziemy do męża tylko, że wtedy nie udałoby nam się nic zaoszczędzić. Czas pokaże.
z całego serducha życzę wam szczęścia
Stary 2011-05-17, 08:50   #3256
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Ktosiu mówią Ci, ze za ladnie wyglądasz na buzi na dziewczynkę?? Kochana a jaki krem używasz do twarzy Przepraszam, ale ja tez się śmieje z tego "po twarzy widać, ze jesteś w ciąży). A prezent od męża super.

Stary 2011-05-17, 08:51   #3257
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Wiesz u Ciebie jest jeszcze o tyle dobrze, że masz Bartusia i zajmiesz się nim i wtedy czas szybko leci. Jak mój mężulek wyjechał to ja byłam sama, do tego były wakacje i jedyne co, to miałam pisanie pracy mgr więc mega nuda. Męczyłam się bardzo.
Nasza ostatnia taka rozłąka to była jak mąż był w wojsku w 2006 roku nie widzieliśmy się przez całe wakacje, bo nie dostał przepustki. Wtedy to dopiero była męka. Teraz jakoś czas leci.
Stary 2011-05-17, 08:52   #3258
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Anika właśnie miałam ci coś napisać. Nie wiem dlaczego, ale ostatnio strasznie mi się Twoja Natusia wbiła w głowę. Te jej śliczne oczka i w ogólę imię Natusia. I jak poszłam do znajomych, to non stop do ich małej mówiłam "Natusia" i nie mogłam się przestawić. Aż pdo koniec mi się śmiać chciało z tej wpadki.

Stary 2011-05-17, 08:54   #3259
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
z całego serducha życzę wam szczęścia
Dziękuję bardzo
Stary 2011-05-17, 08:55   #3260
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

jejku .... właśnie sobie przypomniałam, że dziś i jutro stołówka jest zamknięta i muszę zrobić obiad idę mysleć na co mam ochotę i co z tego mam w lodówce

Stary 2011-05-17, 08:59   #3261
ktosia86
Zakorzenienie

Cytat:
Ktosiu mówią Ci, ze za ladnie wyglądasz na buzi na dziewczynkę?? Kochana a jaki krem używasz do twarzy Przepraszam, ale ja tez się śmieje z tego "po twarzy widać, ze jesteś w ciąży). A prezent od męża super.
Krem mam ciągle ten sam co przed ciążą
Stary 2011-05-17, 09:00   #3262
kliwia
Zakorzenienie

madzialenka mi kolega z pracy do konca wrozyl chlopaka, bo na twarzy za ladna na dziewczynke bylam

ktosia nooooo ja na swoja troche narzekalam, ale to wszytsko przez chroniczne zmeczenie-wyczerpanie, brak snu malej. Teraz to nie moge narzekac, idzie spac przed 21 i spi z dwiema przerwami do 7. dzis wstala o 5 ale nie karmilam jej juz, tylko przysnela juz u nas w lozku do 7 mała koza
I teraz uwazam swoje dziecko za wesolutkie i bardzo madre

Opowiesc z serii zuzka chce jesc dorosle jedzenie
Karmilam ja wczoraj i jadlam jednoczesnie serek. odrywala sie od cyca by zobaczyc co sie dzieje z serkiem w mojejbuzi, a pozniej jak ja odilajam i wyjadalam recztki z pudeleczka, to nei nadazala machac glowa z alyzeczka jak przecinak latala
hahahhaa

Guciaa przypomnialo mi sie, ze mialam Ci mowic, ze moja zuzka to ma talent - narzygala sobie ostatnio w pampersa
Byla w pionie w samym pampku i tak ulala ze jej polecialo do pampka hahahahha

atomufka wyslij mi numer konta :P

bzyczka yeahhhh szybko poszlo buziolki dla was.

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2011-05-17 o 09:04
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:03   #3263
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Krem mam ciągle ten sam co przed ciążą
kurcze... czyli to nie krem

---------- Dopisano o 09:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:01 ----------

Kliwia jejku ile to człowiek może się z rana dowiedzieć. Nawet nie wiedziałam, że przy chłopcach się ładniej wygląda. To cos na zasadzie, że dziewczynki zabierają urodę mamie??

Stary 2011-05-17, 09:06   #3264
kliwia
Zakorzenienie

a wczoraj mialam masazyste-kregarza - ałaaaaaa nastawil mi cos w odcinku piersiowym w kregach i w szyjnych z prawej strony - do tego on jest jakims bioenergo, i tak fajnie grzaly jego dlonie, jak trzymal je przy mojej glowie i na plecch
ale nie chce dzis nic mowiec, ze boli mnie wszystkooooooo - masakra hahahahaha

madzia tak - bo niby inaczej hormony dzialaja w organizmie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:07   #3265
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

a jednak super gratuluję mamie dzielnej

Cytat:
cześć

Mąż mi dziś wyjechał o 5 rano. Więc znowu się nie wyspałam, bo bez niego nie lubię spać

Bzyczka gratulacje szybko poszło

Marta w publicznych sektorach owszem, a w prywatnych to coś zupełnie innego. Poza tym na nasze miasto, takie zarobki to i tak spoko. Mąż pracuje rok, a kobieta, która pracuje tam 30 lat ( co mąż ją z lekka wygryzł, bo ona miała tę funkcję) zarabia mniej od niego Poza tym Marta czuję, ze napisałaś to tak, jakby mój mąż był kierownikiem nie wiem jak wielkiej firmy ( anie jednego ich oddziału) i do tego pracował tam ze 20 lat A to wieeeeeelka różnica
w prywatnych firmach nie jest słodko

Cytat:
Dzień dobry.

moja bratowa pojechała do brata do Anglii to było najlepsze wyjście

Cytat:
jejku .... właśnie sobie przypomniałam, że dziś i jutro stołówka jest zamknięta i muszę zrobić obiad idę mysleć na co mam ochotę i co z tego mam w lodówce
ha ha

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:10   #3266
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
w prywatnych firmach nie jest słodko
dokładnie

Co sie chichrasz z mojego obiadu?? Wiesz jak nie chce mi się gotować w tygodniu?? Odzwyczaiłam się. Ale już mam pomysł na.... a ten pomysł nazywa się "kotlety z zamrażalki"

Stary 2011-05-17, 09:13   #3267
kwiatuszekk88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
moja bratowa pojechała do brata do Anglii to było najlepsze wyjście
Narazie jestem spokojna, bo jakoś dajemy radę (musimy bo chcemy coś odłożyć), ale tak jak napisałam jak będzie nam bardzo ciężko to albo mąż wróci albo my się spakujemy i pojedziemy do niego.

---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ----------

Cytat:
Co sie chichrasz z mojego obiadu?? Wiesz jak nie chce mi się gotować w tygodniu?? Odzwyczaiłam się. Ale już mam pomysł na.... a ten pomysł nazywa się "kotlety z zamrażalki"
Ja też się odzwyczaiłam od gotowania, bo albo chodziliśmy do mojej mamy albo mąż gotował w weekend na cały tydzień i się zamrażało.
Stary 2011-05-17, 09:17   #3268
martucha84
Zakorzenienie

ktosia super że weekend udany

możecie się śmiać z tego że po kimś widać po buzi że jest w ciąży - ale ja w to wierze i to jak bum cyk cym - moja dyr od początku grudnia mi mówiła że jestem w ciąży a ja jej nie bo mam okres, a ona że na bank jestem, nawet w mikołaja mi mówiła że wie że jestem i kiedy się przyznam to jej mówie że nie, na wigilie nadal mówiła że na bank jestem a ja że nie bo testy nie wyszły i co.. w poniedziałek po świętach okazało się że ma fasola ma 7 tygodni

no i co śmieszne przyjaciółka jak była w 2 ciążach to za każdym razem jak do nich przychodziliśmy to mówiłam A. cudnie wyglądasz a buzie masz tak promienną, chyba jesteś w ciąży.. i za każdym razem ona się śmiała że tak - teraz jak się spotkaliśmy w weekend to była jeszcze jedna koleżanka - i ja mówię do A. zobacz K. chyba jest w ciąży ciekawe czy się przyzna.. no i siedzimy siedzimy i po czasie mąż K. mówi - to chcemy wam coś powiedzieć - i co bach dzidziuś..
ja to widzę serio buzia wygląda inaczej
Stary 2011-05-17, 09:18   #3269
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:

BZYCZKA!!!! Jestem z Ciebie dumna! Gratuluję Tobie i mężowi! No i ucałuj Liliankę ode mnie! Powiedz jej ode mnie, że ma przepiękne imię, kochających rodziców, jest skazana na sukces!

Cytat:
Gucia ciesze się że smakuje wrzucę przepisy

idę nadrabiać dalej

my dziś na 10 idziemy do lekarza się pokazać ale mi się nie chce... ale jak mus to mus
Dzięki U nas została już końcówka Wczoraj z mężem się przyssałam, a później moja siostra z facetem... także będę robić częściej! Co więcej wymyśliłam, że kupię jakieś ładne buteleczki i będzie fajny prezent

No i koniecznie daj znać jak ten kukułkowy

Trzymam kciuki za dzisiaj!

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
małpa!!!!

Cytat:
Co do zarobków, to wiadomo im większe miasto, tym zarobki większe ale i życie droższe. Coś za coś. A po drugie to wiadomo, ze najlepiej się zarabia w sektorach publicznych (w większości przypadków przynajmniej), bo u prywaciarzy to różnie z tym jest Ale... trzeba się cieszyć , ze sie ma pracę. A wtedy można szukać innej Ale wkurzają mnie podejścia (mam takiego kolegę) uuuu za tyle , to mi się nie opłaca iść do pracy i dalej siedzi na garnuszku u mamy a ma już 30 lat
też mam takich "znajomych"... są to sąsiedzi moich rodziców. Cała uliczka na nich robi, bo to ktoś im podrzuci jakieś ciuchy, worek ziemniaków, leki itp... ale do pracy za 1 tys zł nie pójdą! Paranoja! No i w jednym małym starym domku z 3 pokojami mieszka 10 os. w tym 2 dzieci i 3 małżeństwa... porażka.

Cytat:
Dzień dobry.

Dacie rade, musicie dać! Daj się mężowi za klimatyzować i może szybko będzie możliwość, żebyście przyjechali do niego i co więcej byli w stanie zarobić odłożyć. Trzeba być dobrej myśli i dążyć do tego!

Najważniejsze, że czas Ci szybko leci i że masz Bartusia przy sobie!

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Ufff udało mi się Was nadrobić, nie było mnie 2 dni, a tyle czytania. Jeszcze klub mi został
Wczoraj mieliśmy świetny dzień, mąż mi zrobił rocznicową niespodziankę i zabrał mnie nad jeziorko gdzie kiedyś byliśmy na wczasach - taka sentymentalna podróż A wieczorkiem włączyliśmy sobie jeszcze płytę ze zdjęciami a potem nagadać się nie mogliśmy, super
Kochana, a kiedy Wy mieliście rocznicę? Wszystkiego najlepszego oczywiście Wam życzę i oby kolejne lata były tak pełne miłości jak te dwa poprzednie

No i super czas spędziliście! ekstra!

Cytat:
Anika właśnie miałam ci coś napisać. Nie wiem dlaczego, ale ostatnio strasznie mi się Twoja Natusia wbiła w głowę. Te jej śliczne oczka i w ogólę imię Natusia. I jak poszłam do znajomych, to non stop do ich małej mówiłam "Natusia" i nie mogłam się przestawić. Aż pdo koniec mi się śmiać chciało z tej wpadki.
A jak ma na imię córa znajomych?

Cytat:
ja dzisiaj robię tuńczyka męża nie ma, nie chce mi się kombinować więc będę miała ucztę

Kliwia, ratuj! Nie zapisałam sobie nigdzie i nie mogę znaleźć tego przepisu na sałatkę, którą podawałaś Marcie, jak Rybulka do niej przyjeżdżała... pleaseeeeee

Ale jestem nie przytomna....

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:20   #3270
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta to widocznie nie wszyscy potrafią z tej twarzy czytać. Bo ja na bank w ciąży nie jestem, a 3 osoby mi w ciągu miesiąca powiedziały, ze widać jakbym była (niby promienna twarz itp).

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości