|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
| Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
|
3 | 3,95% |
| Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
|
0 | 0% |
| Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
|
22 | 28,95% |
| Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
|
0 | 0% |
| Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
|
2 | 2,63% |
| Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
|
2 | 2,63% |
| Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
|
1 | 1,32% |
| Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
|
0 | 0% |
| Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
|
1 | 1,32% |
| Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
|
31 | 40,79% |
| Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
|
0 | 0% |
| Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
|
1 | 1,32% |
| Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
|
0 | 0% |
| Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
|
9 | 11,84% |
| W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
|
4 | 5,26% |
| Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1741 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Zmalowana, editka2022, zanetaa88 fajne brzusie
Marina1 ![]() zanka205 dla Małej dziubek79 to już Szymuś ma wszystko przygotowane, a ja jeszcze w ciemnym lesie ![]() Nerolka GRATULACJE !!!!! dzielne z Was dziewczyny |
|
|
|
#1742 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
|
|
|
|
#1743 |
|
Zadomowienie
|
A ja się umówiłam na wizytę w PL (z samym ordynatorem szpitala
) na 14 czerwca, może w końcu poznam płeć dzidzi . Oby tylko zgodził się poprowadzić ciążę na tej końcówce...Ponawiam pytanie o nosidełku. Czy któraś mama używała?? |
|
|
|
#1744 |
|
Zakorzenienie
|
My chcemy używać. Szczególnie mąż chce
Ale jeszcze nie robiłam wywiadu w tej kwestii, więc nie wiem, jakie nadają się dla dzieci o pierwszych tygodni życia. Chyba muszż być sztywniejsze i mieć cos co podtrzymuje główkę...
|
#1745 |
|
Raczkowanie
|
Nerola gratuluje i teraz wszytskie zazdroscimy ci tego, ze juz mozesz tulic swoja Izunie. My co najwyzej mozemy poglaskac brzusie
![]() Pozdrawiam wszystkie brzuchatki |
|
|
|
#1746 |
|
Zadomowienie
|
Witam wszystkie Mamusie
![]() Dzisiaj ja cierpię na bezsenność Słońca nie widać, wiatru nie słychać a ja chciałam dzisiaj prać kolejną partię, bo pewnie jeszcze ze 6 pralek zejdzie
|
#1747 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moj przytwoim to jak arbuz przy pomaranczy ![]() Cytat:
Cytat:
brawo brawoCytat:
troche Ci chyba zazdroszcze że masz juz Izunie na świecie dziubek - no no probe generalna uwazam za udana ![]() a ja nie moglam spac maz wychodzil do pracy i juz koniec spania oczywiscie obrazilam sie za wczoraj ze zostalam bez chleba i nie zamienilismy ani slowa caly wieczor ![]() rano tez sie nie odzywalam i nawet nie dalam sie pocalowac moj gniew jest WIELKI za dzisiejsze wizyty ![]() za nowe tc i mc
Złoty krążek mi wcisną na ręce.... ![]() A ja rosnę i rosnę latem, zimą na wiosnę ![]() Jeszcze tylko..... ![]() Ząbki Igorka Edytowane przez SweetAngel1984 Czas edycji: 2011-05-17 o 07:47 |
||||
|
|
|
#1748 |
|
Wtajemniczenie
|
my też już nie śpimy...śniadanie zjedzone, kawa wypita, wizaż przeczytany czyli można się brać do pracy
![]() Nerolko nie mogę w to uwierzyć, że Iza już po tej stronie brzuszka - przecież jeszcze w czwartek widziałam jak mamę od środka kopała a mój mąż wziął się wczoraj za składanie komody na rzeczy dzidzi i co? wyjął wszystkie elementy, policzył czy aby nie brakuje niczego, pooglądał instrukcję i stwierdził, że nie ma w domu odpowiedniego śrubokręta dzisiaj pracvy ciąg dalszy - oczywiście najpierw trzeba do Castoramy po śrubokręt pojechać coś czuję, że przy dobrych wiatrach może w tydzień skończy
|
|
|
|
#1749 |
|
Zakorzenienie
|
ja dzisiaj zaczynam 28tc
![]() wczoraj byłam u gina ale nie ważył małego na nast wizycie. Zapisał mi magnez bo mówiłam że zdarzają mi się skurcze łydek i mam kupić tantum verde lub Bioparox na gardło bo mnie ost boli chyba M mnie zaraził ![]() Od początku ciąży przytyłam ok 7-8kg i niby do dużo.Przez 6 tyg 2,2kg .Ogólnie mały ma się dobrze ![]() Wyszłam do gina o 19 a wchodziłam o 19:30 a byłam zapisana na 18:30 ![]() jeszcze raz dziękuje wszystkim za kciuki teraz uciekam po zakupy i zamówić małemu słodkie na urodzinki
|
|
|
|
#1750 |
|
Zadomowienie
|
pieleszka, widzę, że twój mąż to trochę jak mój T. jak składaliśmy szafę, to wyjął wszystkie śrubki, wkręty, gwoździki i itp. porozkładał je w całym mieszkaniu, policzył, po czym przygotował karteczki z nazwami i potem było tylko: przynieś mi G7 albo A4
![]() koniecznie zrób zdjęcie Izie - to zobaczymy na żywo tą łobuzicę i pozdrów Nerolkę. |
|
|
|
#1751 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry mamusie
![]() właśnie kończę herbatkę i nadrobiłam wczorajsze wieczorne posty. Śliczne brzusie Cytat:
Cytat:
teraz już tylko Szymka brakuje w tym łóżeczkuCytat:
Cytat:
Cytat:
Zaczynam 33 tydzień
|
|||||
|
|
|
#1752 |
|
Zadomowienie
|
hej mamusie i ich brzusie
U nas dzisiaj swietujemy Zaczynamy dzisiaj pelna para 30 TYDZIEN ![]() Zostalo tylko 10 i zaczelo mnie to troche denerwowac bo nie mamy jeszcze nic oprocz kilku rzeczy dla malestwa bo czekam az mezulek pod koniec czerwca wroci z niemiec i bedziemy razem kampletowac wyprawke juz coraz blizej do 25 czrwca miesiac i tydzien
|
#1753 |
|
Zakorzenienie
|
runęłam dzis z krzesłem w kuchni na glebe - mam tak wielki tyłek że rozlamało się i nogi polecialy w kosmos a ja sie wyłożyłam
|
|
|
|
#1754 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Hej mamusie Ja musze dzisiaj upiec biszkopt bo jutro teściowa ma urodziny i obiecałam jej zrobic tort ![]() Zaraz idę do przychodni po wyniki badań - już jakieś powinny być i zrobię po drodze drobne zakupy. A potem sie pakuje spowrotem do łóżka Kciuki za wizyty ![]() I gratuluje wczorajszycg dobrych wieści i cieszę się że maluszki zdrowo rosną
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
|
|
|
|
|
#1755 |
|
Zakorzenienie
|
dzień dobry
wg. suwaczka kończymy dziś 32.t.c. ![]() a za wszystkie dzisiejsze wizyty kciuki trzymam
|
#1756 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie masz grubnąć w oczach, puchnąć na twarzy i w ogóle brzydnąć jak się da to jest nie normalne!! a co do ogórków, pewnie ktoś miał smaki Dziubek zastanawiałam się czy kupić właśnie taką duża pakę pampersów co masz na zdjęciach nie będzie tego za dużo? Ślicznie wygląda te łóżeczko, aż mam ochotę wyciagnąć moje i sobie je już ułożyć! ale za szybko ![]() Shira cieszę się bardzo, że zdjęcia się podobają. Skakałam nad jednym kawałkiem jak jakaś wariatka, ale w końcu udało mi się zrobić to co chciałam Jak zrobisz swoje ciacho to się pochwal!!Nerolka nie martw się! ważne, że mała jest już na świecie! Jeszcze chwila i będziesz miała ja przy sobie! Ojej czekamy na zdjęcia Sweet to wszystko zależy jak zrobisz zdjęcie ![]() Monia83 ale jesteś cała i zdrowa?! Dziewczyny proszę o kciuki dla mojej kuzynki, dzisiaj ma CC będę ciocią |
|
|
|
|
#1758 |
|
Zakorzenienie
|
heh, spoko, troche mnie tylek boli ale i tak lądowanie miękkie bylo...
moje dziecko wlasnie udaje ze obgryza paznokcie od stóp ![]() a jednak jest sprawiedliwosc...http://deser.pl/deser/1,111857,96104...8_letniej.html Edytowane przez 83monia Czas edycji: 2011-05-17 o 09:34 |
|
|
|
#1759 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no to ja mam 117 |
|
|
|
|
#1760 |
|
Zadomowienie
|
Monia uważaj na siebie i już nie witaj się z glebą
.Blondynka tak jak Margaret pisała, Bioparox to bardzo silny lek, zacznij od Tantum. Uciekam do pracy. |
|
|
|
#1761 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() Cytat:
My też!!!! My też!!!!! Zaczynamy dziś 30 tydzień ![]() ![]() ![]() teraz już będzie z górki ![]() Cytat:
i za wszystkie dzisiejsze wizyty również![]() 83monia ja tam też twierdzę, że coś nie tak z krzesłem było. Zużyło się!!! ![]() ---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1762 |
|
Zakorzenienie
|
matko, ale walnęłam byka: LONDOWANIE!
|
|
|
|
#1763 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
Myślę, że nie powinien mieć nic przeciwko doprowadzeniu ciąży do końca. Wyjaśnisz, że dopiero wróciłaś z zagranicy i już ![]() Z nosidełkiem nie pomogę, bo nie wiem, sama planuję kupić albo ergonomiczne TULI albo MARSUPI. Ale muszę się jeszcze podowiadywać, jakie jest polecane, bo jestem zielona w tym temacie. Cytat:
Nie przytyłaś dużo, jest ok Później się będziesz martwiła a nie teraz. Cytat:
|
|||
|
|
|
#1764 |
|
BAN stały
|
Nerolka wielkie gratulacje
jestesmy z Was dumne ![]() juz się nie mogę doczekac na bardziej szczególowa relację jak bylo i zyczę dużo zdrówka Wam ![]() ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- jutro zaczynamy 33 tc, a ja mam wrazenie ze mi coś brzuch slabo rosnie w piątek idziemy do gina, moze zrobi mi usg... chociaz raczej nie bo oni robią w 36 tc przewaznie, a ciekawa jestem jak tam malenstwo..
|
|
|
|
#1765 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
a te ilościktóre schodzą przy maluchu są kosmiczne !!! za kuzynkęa ja witam wtorkowo, jakoś mam dziś dzień lenia i planuję robić NIC mężuś właśnie wychodzi do pracy i zostaję sama
|
|||
|
|
|
#1766 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wydaję mi się że siusiaki mają sio bzio w głowie, ale takie słodkie! Tyłek poboli i przejdzie! Dobrze, że ktoś zainterweniował w tej sprawie! ![]() Sweet skarbeńku właśnie dawaj zdjęcie brzucha Bartessa gratuluje 33 tyg na pewno jeszcze urośnie!Blondynka 28 tyd ![]() Natka 30 tyd ![]() Mój mąż wstał dzisiaj i zaczął ćwiczyć, łóżko całe chodziło ![]() pytam która godzina , a on przed 9 ! patrzę na zegarek a tam 7 :45 ![]() a ten siedzi i się śmieje, diabeł jeden ![]() Dzisiaj na obiad lasania i mam ochotę na jakieś bułeczki drożdżowe z makiem i sezamem
|
|
|
|
|
#1767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
I oczywiście za wszystkie z was które dzisiaj mają wizyty, badania lub odbierają wyniki - oby wszystko było po waszej myśli ![]() Coś mi się zdaje że moje dziecię ma juz ciasne mieszkanko więc od wczoraj jakby mniej kopie tylko bardziej dłubie i ryje coś paluszkami czy stópkami A oczywiście ukochane miejsce u mamusi gdzie się znajduje? Pod żebrami Ruszyła kolejna partia prania - czeka jeszcze z 5 pralek a dzidziuś właśnie się kończy Teść szedł do miasta to go poprosiłam żeby kupił, ale nie wiem czy dostanie No i zacznę dzisiaj prasować, żeby to sobie na dni rozłożyć, a nie jak ostatnio od rana do wieczora przez 2 dni
|
|
#1768 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Brzuchatki
![]() Zanka gratuluję udanej wizyty i kolejnego tc 83monia nie mogę ![]() Ja dzisiaj miałam przeprawę na dworze z sąsiadem- kłótnie o załatwiające się pieskie. Ale powiedziałam mu co myślę. Ludziom to się wydaje że jak młody człowiek to własnego zdania nie powie tylko grzecznie starszej osobie przytaknie. Wyrodne ze mnie dziewczę w takim razie ![]()
|
#1769 |
|
BAN stały
|
zanetta88 dziekuje
![]() a jak robisz lasnie ? z tym makaronem w ksztalcie kwadratowych platów?? |
|
|
|
#1770 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja coś nie mam nastroju dzisiaj znowu jutro wizyta u gina i idę z Bartkiem do alergologa, ciekawe co powie Trzymajcie się dziewczyny. I trzymam za wizyty i nowe tc Ja wczoraj zaczęłam 25 tydzień
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

dla Małej 

Ale jeszcze nie robiłam wywiadu w tej kwestii, więc nie wiem, jakie nadają się dla dzieci o pierwszych tygodni życia. Chyba muszż być sztywniejsze i mieć cos co podtrzymuje główkę...

nie będzie tego za dużo? Ślicznie wygląda te łóżeczko, aż mam ochotę wyciagnąć moje i sobie je już ułożyć! ale za szybko 

właśnie
dawaj zdjęcie brzucha