Sierpniowe Panny Młode cz.II - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-16, 21:04   #4861
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe Panny Młode cz.II

Cytat:
Napisane przez Michalina81 Pokaż wiadomość
U nas chyba wyjdzie jakies 30-40tys za 60 osob. Miejmy nadzieje ze blizej 30! Podliczymy pod koniec miesiaca bo wtedy juz powinnismy miec wszystko zalatwione
Za kamerzyste placimy 2000 a za fotografa 2000 z kawalkiem, nie pamietam dokladnie ile.

A z ta sukienka n apoprawiny to bardzo dobry pomysl zeby miec cos w zapasie! Nie wpadla bym na to
Jak kupuje się sukieneczki z sieciówek to dorbze się zabezpieczyć

To w sumie też niemało Ci wyszło,a masz o połowę mniej gości niż ja To mnie pocieszyło:P

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2011-05-16 o 21:31
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:05   #4862
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasikkkkka Pokaż wiadomość
A obrączki będą takie
bardzo ładne obrączki
Cytat:
Napisane przez lasoa Pokaż wiadomość
Jedziemy na 10 dni na objazdową wycieczkę po bałkanach
suuuper
Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
Taka moda na odradzanie małżeństwa teraz jest

1000zł za odpis chrztu?!? Powariowali...
Też słyszałam o tej modzie. Wgniotło mnie w fotel jak przeczytałam 1000 zl za odpis, a potrzebujemy i mojego i TŻ

Cytat:
Napisane przez paula54 Pokaż wiadomość
Kupiliśmy dziś garnitur
Wszedł Łoś do Sunset Suits, zmierzył i stwierdził, że bierze. A jak usłyszeliśmy promocję, to dokupiliśmy 2 koszule, pasek i skarpetki i jeszcze w prezencie ode mnie dostał taką wymarzoną czarną lnianą koszulę z podpinanymi rękawami. A za wszystko niecałe 800 zł. A garnitur ma kolor taki ni to szary, ni to granatowy, ni to grafit. Bardzo ładny i elegancki.
gratulacje za zakup
Cytat:
Napisane przez ardillka Pokaż wiadomość
Poza tym kupiłam potencjalne buty do ślubu, nie pomarańczowe, a białe, ale za to śpię spokojniej Wkleję wam zdjęcia. Jak nie znajdę pomarańczowych to te będą super i dałam za nie 19 zł :P:P
Niezła cena, gratuluje zakupu

Co do kosztów to jeszcze ich nie podliczałam bo trochę rzeczy jeszcze nie kupionych, ale za foto płacimy 1900 w tym z sesją, a kamery nie chcemy. Jednak nie wiem czy mama nie postawi na swoim, bo jak stwierdziła, że ona chciałaby mieć film z naszego ślubu
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:20   #4863
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość

Też słyszałam o tej modzie. Wgniotło mnie w fotel jak przeczytałam 1000 zl za odpis, a potrzebujemy i mojego i TŻ

Co do kosztów to jeszcze ich nie podliczałam bo trochę rzeczy jeszcze nie kupionych, ale za foto płacimy 1900 w tym z sesją, a kamery nie chcemy. Jednak nie wiem czy mama nie postawi na swoim, bo jak stwierdziła, że ona chciałaby mieć film z naszego ślubu
ja za odpis swój ze chrztu nie zapłaciłam nic

a u nas to chyba najbardziej moja mam nie chce kamerzysty no i my też z TŻ nie chcemy, moja mama zachwyciła się naszą decyzją natomiast mama TŻ choć lubi oglądać weselne filmy nie nalegała i w sumie stwierdziła, że to chyba nawet lepiej, że kamerzysty nie chcemy
jusztyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-16, 21:24   #4864
nynka87
Zakorzenienie

GG do nynka87 Send a message via Skype™ to nynka87

dziewczyny piszę właśnie nazwiska do zaproszeń ślubnych czy któraś z Was nie wrzucała jakiejś strony gdzie można sprawdzić poprawność odmiany? bo nie jestem do końca pewna w kilku przypadkach a nie chciałbym zrobić błędu
Stary 2011-05-16, 21:32   #4865
butterfly20
Zakorzenienie

Ja od początku nie chciałam kamerzysty.Dopiero w styczniu tego roku zaczęłam myśleć,że będziemy mieć kwartet i chór na ślubie,a zdjęcia tego nie oddzadzą. Pierwszego tańca też. Jednak są takie elementy ślubu i wesela,które chcę mieć uwiecznione przez kamerę.
Stary 2011-05-16, 21:36   #4866
nynka87
Zakorzenienie

teraz jakaś taka moda zapanowała że nie ma kamerzysty na weselach... ja sama lubię późnij oglądać filmy bo nigdy nie jest się w stanie zobaczyć wszystkiego na weselu a później fajnie jest sobie przypomnieć i zobaczyć coś co nas ominęło nasz kamerzysta plus sesja innego dnia kosztuje 2300
Stary 2011-05-16, 22:32   #4867
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nynka87 Pokaż wiadomość
teraz jakaś taka moda zapanowała że nie ma kamerzysty na weselach... ja sama lubię późnij oglądać filmy bo nigdy nie jest się w stanie zobaczyć wszystkiego na weselu a później fajnie jest sobie przypomnieć i zobaczyć coś co nas ominęło nasz kamerzysta plus sesja innego dnia kosztuje 2300
To ja nie mam pleneru z kamerzystą,bo to w ogóle mi się nie widzi.Plener mam tylko z fotografem
Stary 2011-05-16, 22:38   #4868
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
hmm, nie wiedziałam nawet, że taka moda jest jeszcze nigdy nie byłam na weselu gdzie by nie było kamery, a błąd byłam 20 lat temu :P hehe

ja nigdy nie lubiłam kamer, od dziecka jak ktos gdzieś cos filmował to uciekałam, nawet na komunii mojej siostry, kiedy zwykłą domową kamerą wujek coś kręcił to zwiewałam
za to uwielbiam mieć robione zdjęcia i nie mogę już doczekać się naszej sesji plenerowej
Stary 2011-05-16, 22:55   #4869
thea2
Zadomowienie

Kupiłam dziś wreszcie białą perłę i szczerze mówiąc nie jestem zachwycona, nie jest wygodna, głupie uczucie mieć jakiś plastik na zębach. No ale cóż-coś za coś, spodziewałam się tego.
My mamy i kamerzystę i fotografa, ale z jednej firmy. Nie płacimy dużo, a nawet powiedziałabym, że bardzo mało, chyba 1600 zł za jedno i drugie razem (2 osoby). Zdaję sobie sprawę, że zdjęcia nie będą wybitnie artystyczne i jakieś cudne, tylko normalne. A kamerzysta sprawdzony- może też nie jakoś bardzo lotny, ale filmuje wszystko co chcemy od początku do końca, składnie, prosto i ładnie. Piękna pamiątka na pewno będzie

A artystyczne zdjęcia (późniejszy plener) zrobi nam najprawdopodobniej znajomy przyjaciół- za darmo, na zasadzie: my mamy zdjęcia dla siebie, on ma do portfolio W ogóle to planuję mieć dwa plenery- jeden w dniu ślubu "normalny" i naturalny, a drugi później, artystyczny, może jakiś bardziej szalony i ciekawy. Mój K. nie jest zachwycony tym pomysłem, bo nie lubi zdjęć, no ale trudno
Stary 2011-05-17, 01:13   #4870
paula54
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
Paula a ta sukieneczka z H&M jest bardzo ładna,sama ją mierzyłam. Mimo wszystko przemyślałam to sobie i pomyślałam,że może być jeszcze conajmniej jedna osoba,która taką będzie miała. A co jeśli jakaś dziewczyna ubierze ją na Twoje wesele, a Ty będziesz miała ją na poprawiny?No klęska. Więc może ewentualnie zaopatrz się w kreację zapasową?
Właśnie też nad tym myślałam. I doszłam do wniosku, że jeśli chodzi o rodzinę, to większość pochodzi z mojego rodzinnego miasta (w którym nie ma H&M), reszta raczej takich sukienek nie nosi (starsze kuzynki). Jedyne niebezpieczeństwo to koleżanki, ale tu się bym zabezpieczyła, pokazując im zaraz po zakupie co mam i czego lepiej żeby nie kupowały
A kreację zapasową i tak wezmę, bo znam siebie i wiem, że fleja jestem... W tamtym roku byłam na weselu u znajomych gdzie na dzień dobry pociapałam się masełkiem z ziemniaczków

Cytat:
Napisane przez aga-6 Pokaż wiadomość
Jednak nie wiem czy mama nie postawi na swoim, bo jak stwierdziła, że ona chciałaby mieć film z naszego ślubu
U nas też na początku myśmy nie chcieli, a mamy chciały. Jednak ostatecznie stwierdziliśmy, że weźmiemy kogoś. Bo przysięgi już nigdy nie powtórzymy, pierwszego tańca też nie. Ani żadnego innego elementu ślubu i wesela. A tak na starość sobie siądziemy, wyciągniemy z szafy zakurzonego laptopa z napędem DVD i odpalimy nasz filmik
paula54 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 07:39   #4871
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez thea2 Pokaż wiadomość
Kupiłam dziś wreszcie białą perłę i szczerze mówiąc nie jestem zachwycona, nie jest wygodna, głupie uczucie mieć jakiś plastik na zębach. No ale cóż-coś za coś, spodziewałam się tego.
a nie bolą Cię od tego zęby? bo ja się tego boję i ciągle nie kupiłam białej perły... a przydałaby się koniecznie...
Stary 2011-05-17, 08:34   #4872
agnes 20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jusztyska Pokaż wiadomość
hmm, nie wiedziałam nawet, że taka moda jest jeszcze nigdy nie byłam na weselu gdzie by nie było kamery, a błąd byłam 20 lat temu :P hehe

ja nigdy nie lubiłam kamer, od dziecka jak ktos gdzieś cos filmował to uciekałam, nawet na komunii mojej siostry, kiedy zwykłą domową kamerą wujek coś kręcił to zwiewałam
za to uwielbiam mieć robione zdjęcia i nie mogę już doczekać się naszej sesji plenerowej
ja też nie chciałam kamerzysty bo to dla mnie strata kasy(ok 2000 zł), no ale Tż powiedział że tak głupio, bo wszyscy mają no i poszliśmy na kompromis. Będzie kamera za 1000 zł, nie będzie to na pewno jakiś cudowny montaż z jakimiś bajerami, ale mi na tym nie zależy bo i tak zazwyczaj ogląda się to zaraz po weselu i potem nikt do tego nie zagląda, Ale zdjęcia uwielbiam i wolałam tą kasę dołożyć na dobrego fotografa.
agnes 20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 09:27   #4873
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie też nad tym myślałam. I doszłam do wniosku, że jeśli chodzi o rodzinę, to większość pochodzi z mojego rodzinnego miasta (w którym nie ma H&M), reszta raczej takich sukienek nie nosi (starsze kuzynki). Jedyne niebezpieczeństwo to koleżanki, ale tu się bym zabezpieczyła, pokazując im zaraz po zakupie co mam i czego lepiej żeby nie kupowały
A kreację zapasową i tak wezmę, bo znam siebie i wiem, że fleja jestem... W tamtym roku byłam na weselu u znajomych gdzie na dzień dobry pociapałam się masełkiem z ziemniaczków
Jak ja się tego boję... Tego, że pobrudzę moją białą suknię ślubną

U nas brat TŻ robi zdjęcia - już się tym zajmował u swoich znajomych. Zrobiłam listę rzeczy, które chcę mieć uwiecznione - a reszta to będzie jego inwencja. Później chcę zrobić klasyczny album - nie fotoksiążkę
Nie mamy kamerzysty. Kuzynka zakupiła sobie jakąś mini kamerkę - chcę, by nakręciła mi przysięgę. Powiem szczerze, że dostałam ostatnio taki skrócony filmik - jakieś 20-30 minut ze ślubu i wesela i... nie obejrzałam tego, tylko cały czas przesuwałam... A zdjęcia - to i owszem!
Poza tym kamera to dla mnie dodatkowy stres.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 11:58   #4874
madziares25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
ja też nie chciałam kamerzysty bo to dla mnie strata kasy(ok 2000 zł), no ale Tż powiedział że tak głupio, bo wszyscy mają no i poszliśmy na kompromis. Będzie kamera za 1000 zł, nie będzie to na pewno jakiś cudowny montaż z jakimiś bajerami, ale mi na tym nie zależy bo i tak zazwyczaj ogląda się to zaraz po weselu i potem nikt do tego nie zagląda, Ale zdjęcia uwielbiam i wolałam tą kasę dołożyć na dobrego fotografa.
Szok...teraz jest moda na brak kamerzysty na weselu?
Widziałąm, że sporo dziewczyn z tego zrezygnowało...każdy ma swoje wyobrażenie tego, jak ma to wyglądać.
Szczerze mówiąc gdybym miała wybierać, to wolałabym zrezygnować ze zdjęć niż z filmiku
Moim zdaniem zdjęcia nie odzwierciedlą tego tak dokładnie...
Przykład:
Oglądałam ostatnio wesele cioci chrzestnej TŻ.
Rzecz się ta działa w 1994 r
Dziewczyny byłam zachwycona tym, jak ludzie potrafią się bawić...
Wesele było na wsi w sali szkoły podstawowej.
Chwilkę przed kościelnym był cywilny, te stroje...i czarne spodnie młodego plus białe buty...ach
Zespół m.in grał na saksofonie, akordeonie...
Ludzie tak świetnie się bawili, że szok.
Sceny świetnie uchwycone
Jak np. zabawa po 6 rano przeniosła się na dwór na trawnik...
Bo było porwanie młodej i wywózka w pole na wózku
Kupe śmiechu było przy tym...
I potem nie wiadomo skąd na ten trawnik wpada ciotka trzymając dwie pokrywki od garów i uderzająca jak w talerze
I gdyby nie to, że zespół już ponaglał, że już koniec, to goście bawili by się jeszcze
Teściowa też swoje wesele miała we wsi...(w sumie są ze wsi, mój TŻ też)
I do tej pory ludzie wspominają, że było niesamowicie...a wesele trwało do 10 ranoSzok...
A tu za niecałe 3 miesiące wesele syna i chrześniaka, to dopiero dadzą czadu...liczę na toI kamerzysta jest...z resztą zapowiedział, że tylko do godziny 2, ale już go przekabacimy, żeby do samiutkiego rana został
madziares25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:11   #4875
blueberry88
Zakorzenienie

Wesele do 10 rano...
Ja mam nadzieję, że wytrzymam do tej 4-5
Stary 2011-05-17, 12:30   #4876
magratka
Rozeznanie

Cytat:
Wesele do 10 rano...
Ja mam nadzieję, że wytrzymam do tej 4-5
Ja też, ale myślę, że goście wcześniej odpadną

Aż mi się wierzyć nie chce, że w niektórych parafiach za odpis chrztu są 1000 zł!! normalnie szok. Ja dostałam za darmo, Tż zapłacił 20 zł. Dzisiaj idziemy po zgodę na ślub w innym kościele i mam nadzieję, że też uda się bezproblemowo załatwić.
Co do kosztów wesela, my na jednodniowe za 70 osób wydamy ok. 30 tys. Ile dokładnie, to się okaże.
Fotograf nas kosztuje 1800 zł, a kamerzysty nie mamy. Nie dlatego, że taka jest moda, ale dlatego, że filmy są moim zdaniem nieciekawe. Nie cierpię, kiedy ktoś zmusza mnie do oglądania filmu ze ślubu i wesela. Godzinę jeszcze jakoś przetrwam, ale jak film trwa 4 h, to nie jestem w stanie.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:46   #4877
gwiazdeczka26
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja mam fotografa od półtorej roku:P

Hmm liczyłam to wszystko.Za fotografa płacimy 2 tys. za jeden dzień. Tylko,że nie mamy u niego sesji plenerowej, bo to mamy wyjazd z innym fotografem. Za kamerzystę 3500 (a raczej kamerzystów,bo będzie ich dwóch).
U nas wyjdzie zapewne 60-70 tys (licząc z podróżą poślubną). Na liście mam 170 osób,ale mam nadzieję,że będzie jakieś 130 i wtedy będzie coś koło 60 tys.Wesele jednodniowe.
Stukacie się w głowę?Ale takie są tutaj ceny...
Drogo, to fakt. Jesli dobrze kojarze, to za zespol tez placicie bardzo duzo?Wiec praktycznie 10tys za sama oprawe.
No i podroz poslubna tez napewno sporo. Dokad sie wybieracie????
Nam wyszlo jakies 50tys za wesele dwudniowe dla ok130gosci.
Najwiecej za talerzyk i noclegi dla gosci
mam takie chwile, kiedy zaluje, ze tak duzo wydamy sa 2 dni zabawy-no ale coz.... slowo sie rzeklo

Cytat:
Paula a ta sukieneczka z H&M jest bardzo ładna,sama ją mierzyłam. Mimo wszystko przemyślałam to sobie i pomyślałam,że może być jeszcze conajmniej jedna osoba,która taką będzie miała. A co jeśli jakaś dziewczyna ubierze ją na Twoje wesele, a Ty będziesz miała ją na poprawiny?No klęska. Więc może ewentualnie zaopatrz się w kreację zapasową?
Hehe, dobre. Nawet bym na to nie wpadla. Na szczescie ja mam z Chin, wiec raczej nikt nie bedzie mial takiej

Cytat:
W ogóle to planuję mieć dwa plenery- jeden w dniu ślubu "normalny" i naturalny, a drugi później, artystyczny, może jakiś bardziej szalony i ciekawy. Mój K. nie jest zachwycony tym pomysłem, bo nie lubi zdjęć, no ale trudno
Tez mi sie marzy plener 2 razy. I rowniez moj TZ raczej na to sie nie zgodzi. No i troszke szkoda tego weselnego dnia tracic na zdjecia....
ale napewno kilka fotek zrobimy gdzies w ogrodku, czy przejdziemy sie na plaze. Szkoda byloby tego nie wykorzystac

Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Widziałąm, że sporo dziewczyn z tego zrezygnowało...każdy ma swoje wyobrażenie tego, jak ma to wyglądać.
Szczerze mówiąc gdybym miała wybierać, to wolałabym zrezygnować ze zdjęć niż z filmiku
Przykład:
Chwilkę przed kościelnym był cywilny, te stroje...i czarne spodnie młodego plus białe buty...ach
Sceny świetnie uchwycone
I potem nie wiadomo skąd na ten trawnik wpada ciotka trzymając dwie pokrywki od garów i uderzająca jak w talerze
I gdyby nie to, że zespół już ponaglał, że już koniec, to goście bawili by się jeszcze
I do tej pory ludzie wspominają, że było niesamowicie...a wesele trwało do 10 ranoSzok...
A tu za niecałe 3 miesiące wesele syna i chrześniaka, to dopiero dadzą czadu...liczę na toI kamerzysta jest...z resztą zapowiedział, że tylko do godziny 2, ale już go przekabacimy, żeby do samiutkiego rana został
Zgadzam sie. Dla mnie tylko film oddaje emocje i nastroj jaki panowal w tym dniu. Zdjecia tez sa fajne, ale jednak ogladajac film, ma sie wrazenie, ze przezywa sie wszystko jeszcze raz
Stary 2011-05-17, 13:05   #4878
Ifwka
Zakorzenienie

Hej Dziewczyny, tak patrzę na te Wasze kalkulacje i myslę że w sumie ja chyba zaplacę około 30 tyś, z podróżą i itp. podobnie jak niektóre z Was nie mam kamerzysty tylko sam fotograf (1200zł).
A odnośnie formalności kościelnych: byłam wczoraj akt chrztu wybrać, ksiądz taki całkiem młody jeszcze zagajał: Po co taka młoda, piekna kobieta przychodzi itp. Śmiać mi się troche chciało A potem wypisuje druk i pisze rok urodzenia 1981 i mówi ale sie zdecydowała Pytam sie ile się należy (chociaż słyszałam że 20 zł tak ma ustalone) a On że ludzie różne ofiary dają. No to ja 20 zł mu daje a on "Dobrze".
Idę w przyszłym tygodniu protokół spisywać. Tam to dopiero ciekawie będzie
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:32   #4879
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magratka Pokaż wiadomość

Aż mi się wierzyć nie chce, że w niektórych parafiach za odpis chrztu są 1000 zł!! normalnie szok. Ja dostałam za darmo, Tż zapłacił 20 zł. Dzisiaj idziemy po zgodę na ślub w innym kościele i mam nadzieję, że też uda się bezproblemowo załatwić.
Co do kosztów wesela, my na jednodniowe za 70 osób wydamy ok. 30 tys. Ile dokładnie, to się okaże.
Fotograf nas kosztuje 1800 zł, a kamerzysty nie mamy. Nie dlatego, że taka jest moda, ale dlatego, że filmy są moim zdaniem nieciekawe. Nie cierpię, kiedy ktoś zmusza mnie do oglądania filmu ze ślubu i wesela. Godzinę jeszcze jakoś przetrwam, ale jak film trwa 4 h, to nie jestem w stanie.
ja mam dokładnie to samo a mój TŻ to w ogóle nie chce oglądać:P dostaliśmy w tym roku film od znajomych, u których świadkowałam, to ja sobie przeleciałam szybciutko co ciekawsze fragmenty, a TŻ nawet nie spojrzał zwyczajnie nie lubi i ja mu nie nakazuje

Cytat:
Napisane przez Ifwka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny, tak patrzę na te Wasze kalkulacje i myslę że w sumie ja chyba zaplacę około 30 tyś, z podróżą i itp. podobnie jak niektóre z Was nie mam kamerzysty tylko sam fotograf (1200zł).
A odnośnie formalności kościelnych: byłam wczoraj akt chrztu wybrać, ksiądz taki całkiem młody jeszcze zagajał: Po co taka młoda, piekna kobieta przychodzi itp. Śmiać mi się troche chciało A potem wypisuje druk i pisze rok urodzenia 1981 i mówi ale sie zdecydowała Pytam sie ile się należy (chociaż słyszałam że 20 zł tak ma ustalone) a On że ludzie różne ofiary dają. No to ja 20 zł mu daje a on "Dobrze".
Idę w przyszłym tygodniu protokół spisywać. Tam to dopiero ciekawie będzie
to zdaj relacje z protokołu... my też musimy się wybrać, ale najpier TŻ musi mieć wolne popołudnie... heh... zresztą strasznie nie lubię załatwiać tych wszystkich formalności....
Stary 2011-05-17, 13:47   #4880
magratka
Rozeznanie

Cytat:
ja mam dokładnie to samo a mój TŻ to w ogóle nie chce oglądać:P dostaliśmy w tym roku film od znajomych, u których świadkowałam, to ja sobie przeleciałam szybciutko co ciekawsze fragmenty, a TŻ nawet nie spojrzał zwyczajnie nie lubi i ja mu nie nakazuje

to zdaj relacje z protokołu... my też musimy się wybrać, ale najpier TŻ musi mieć wolne popołudnie... heh... zresztą strasznie nie lubię załatwiać tych wszystkich formalności....
A tak, zapomniałam o uskutecznianej przeze mnie metodzie przyspieszania tego typu filmów czasami 4x to za mało i nawet na 8x się ogląda; po prostu nie lubię dłużyzny, mój wybór.
Nawet mi o formalnościach nie przypominaj... Jeszcze zgoda, papiery z USC i protokół, potem zapowiedzi. Poza tym przy części księży czuję się dziwnie, jakby mnie onieśmielali. Ale nie będę Wam smęcić.
magratka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 14:40   #4881
aga-6
Raczkowanie

Cytat:
ja za odpis swój ze chrztu nie zapłaciłam nic
a u nas to chyba najbardziej moja mam nie chce kamerzysty no i my też z TŻ nie chcemy, moja mama zachwyciła się naszą decyzją natomiast mama TŻ choć lubi oglądać weselne filmy nie nalegała i w sumie stwierdziła, że to chyba nawet lepiej, że kamerzysty nie chcemy
mam nadzieje, że i u nas nie będzie wiązało się ze zbyt dużą opłatą

Cytat:
Ja od początku nie chciałam kamerzysty.Dopiero w styczniu tego roku zaczęłam myśleć,że będziemy mieć kwartet i chór na ślubie,a zdjęcia tego nie oddzadzą. Pierwszego tańca też. Jednak są takie elementy ślubu i wesela,które chcę mieć uwiecznione przez kamerę.
Cytat:
Cytat:

Cytat:
U nas też na początku myśmy nie chcieli, a mamy chciały. Jednak ostatecznie stwierdziliśmy, że weźmiemy kogoś. Bo przysięgi już nigdy nie powtórzymy, pierwszego tańca też nie. Ani żadnego innego elementu ślubu i wesela. A tak na starość sobie siądziemy, wyciągniemy z szafy zakurzonego laptopa z napędem DVD i odpalimy nasz filmik
Cytat:
Napisane przez agnes 20 Pokaż wiadomość
Cytat:
Powiem szczerze, że dostałam ostatnio taki skrócony filmik - jakieś 20-30 minut ze ślubu i wesela i... nie obejrzałam tego, tylko cały czas przesuwałam... A zdjęcia - to i owszem!
Poza tym kamera to dla mnie dodatkowy stres.
Cytat:
Napisane przez madziares25 Pokaż wiadomość
Przykład:
Sceny świetnie uchwycone
O modzie na brak kamerzysty również nie słyszałam. Jak widać każdy ma swoje za i przeciw.
Madziares zgadzam się, że film może oddać w pełni emocje ale widziałam fantastyczne zdjęcia na których emocje są do odczytania, zdjęcie zawsze przypomni konteksty sytuacyjny.
TŻ nie znosi kamery, krępuje go, nie lubi też oglądać filmów ze swoim udziałem. Byliśmy jak do tej pory na jednym weselu gdzie kamerzysty nie było i było rewelacyjnie, nikt się niczego nie krępował, każdy się bawił. Poza tym niektórzy panowie nie wiedzą co to antyperspirant. Kwestia finansowa też ma znaczenia, byle jakiego filmu by nie chciała. Kolejne kwestia to fakt oglądania, ile razy widziałyście płytę/kasetę ze studniówki? Ja może ze 2-3 razy. Siostra TŻ to samo mówiła o swoim filmie, poza tym dziecko dodatkowo połamało im płyty.
Przy braku kamerzysty zależało mi na "dobrym" fotografie. Na jakości usługi, więc dłuuugo trwało wybieranie. Liczę, że efekt mnie nie zawiedzie

Cytat:
My się pewnie o kosztach przekonany jak udamy się do kancelarii
aga-6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:36   #4882
7Emi1986
Przyczajenie

: roza:20.08.2011 godzina 17:00:r oza:

---------- Dopisano o 15:36 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

20.08.2011 godzina 17:00
7Emi1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:46   #4883
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 7Emi1986 Pokaż wiadomość

: roza:20.08.2011 godzina 17:00:r oza:

Cześć
Stary 2011-05-17, 15:47   #4884
thea2
Zadomowienie

Cytat:
a nie bolą Cię od tego zęby? bo ja się tego boję i ciągle nie kupiłam białej perły... a przydałaby się koniecznie...
Też się tego bałam Ale na szczęście nie bolą, nawet nie są nadwrażliwe- tzn do tej pory nic się nie dzieje, dopiero 2 razy założyłam. Ciągle mam wrażenie, że zrobiłam zły odcisk szczęki i że mi zębów nie wybieli
Moja koleżanka zasnęła z białą perłą na zębach i mówiła, że przze 2 dni miała nadwrażliwość, ale potem było ok, nic się nie działo

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość
Drogo, to fakt. Jesli dobrze kojarze, to za zespol tez placicie bardzo duzo?Wiec praktycznie 10tys za sama oprawe.
mam takie chwile, kiedy zaluje, ze tak duzo wydamy sa 2 dni zabawy-no ale coz.... slowo sie rzeklo

Hehe, dobre. Nawet bym na to nie wpadla. Na szczescie ja mam z Chin, wiec raczej nikt nie bedzie mial takiej

Tez mi sie marzy plener 2 razy. I rowniez moj TZ raczej na to sie nie zgodzi. No i troszke szkoda tego weselnego dnia tracic na zdjecia....
ale napewno kilka fotek zrobimy gdzies w ogrodku, czy przejdziemy sie na plaze. Szkoda byloby tego nie wykorzystac

Zgadzam sie. Dla mnie tylko film oddaje emocje i nastroj jaki panowal w tym dniu. Zdjecia tez sa fajne, ale jednak ogladajac film, ma sie wrazenie, ze przezywa sie wszystko jeszcze raz
Wszystko bym dała, aby móc w dniu ślubu przejść się na plażę Albo nawet nie w dniu ślubu, tylko potem zrobić plenerowe zdjęcia nad morzem... uwielbiam morze i plażę Ale niestety nie będzie mi to dane Planujemy plener w dniu ślubu na zamku w Pieskowej Skale i w Ojcowie- niby nic szczególnego, a jakoś tak jest nam bliskie A plener innego dnia to gdzieś w Krakowie- na pewno rynek (wieczorem ), a wcześniej może okolice Wawelu no i mam nadzieję, że Zakrzówek, żeby choć trochę poczuć wodę
Stary 2011-05-17, 15:49   #4885
nynka87
Zakorzenienie

Cytat:
To ja nie mam pleneru z kamerzystą,bo to w ogóle mi się nie widzi.Plener mam tylko z fotografem
ja tak samo, chodziło mi o to że to będzie ta sama osoba na weselu filmować i fotografować na weselu i później na plenerze
Cytat:

kilka moich koleżanek nie miało kamerzysty i ostatnio jedna kuzynka również
Stary 2011-05-17, 17:55   #4886
jusztyska
Zadomowienie

Cytat:
A tak, zapomniałam o uskutecznianej przeze mnie metodzie przyspieszania tego typu filmów czasami 4x to za mało i nawet na 8x się ogląda; po prostu nie lubię dłużyzny, mój wybór.
Nawet mi o formalnościach nie przypominaj... Jeszcze zgoda, papiery z USC i protokół, potem zapowiedzi. Poza tym przy części księży czuję się dziwnie, jakby mnie onieśmielali. Ale nie będę Wam smęcić.
ja mam podobnie z księżmi, nie przejmuj się
w jakim byłam stresie jak byliśmy zamawiać godzine mszy, ło matko :P

Cytat:
Napisane przez 7Emi1986 Pokaż wiadomość

: roza: 20.08.2011 godzina 17:00:r oza:
hej

Cytat:
Też się tego bałam Ale na szczęście nie bolą, nawet nie są nadwrażliwe- tzn do tej pory nic się nie dzieje, dopiero 2 razy założyłam. Ciągle mam wrażenie, że zrobiłam zły odcisk szczęki i że mi zębów nie wybieli
Moja koleżanka zasnęła z białą perłą na zębach i mówiła, że przze 2 dni miała nadwrażliwość, ale potem było ok, nic się nie działo

Wszystko bym dała, aby móc w dniu ślubu przejść się na plażę Albo nawet nie w dniu ślubu, tylko potem zrobić plenerowe zdjęcia nad morzem... uwielbiam morze i plażę Ale niestety nie będzie mi to dane Planujemy plener w dniu ślubu na zamku w Pieskowej Skale i w Ojcowie- niby nic szczególnego, a jakoś tak jest nam bliskie A plener innego dnia to gdzieś w Krakowie- na pewno rynek (wieczorem ), a wcześniej może okolice Wawelu no i mam nadzieję, że Zakrzówek, żeby choć trochę poczuć wodę
ooo, to może też się skuszę w końcu kupowałaś w aptece czy na allegro zamawiałaś?

mnie też się marzy sesja nad morzem, ale nie przejedziemy całej Polski po to żebym podreptała w sukni ślubnej po plaży będą musiały mi wystarczyć moje podkarpackie górki
Stary 2011-05-17, 18:46   #4887
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

Ja za taki odpis nie musiałam dawać nic,ale dałam 20 zł.

Cytat:
Napisane przez gwiazdeczka26 Pokaż wiadomość

Nie bardzo dużo,przeciętnie- prawie 5 tys.
Podróż na 2 tygodnie do Turcji,ale też z objazdówką,więc wiadomo,że to podnosi koszty.
I my będziemy mieć krótki plener w dniu ślubu, a drugi chcemy w Wiedniu No i jeszcze sesję narzeczeńską

Co do filmu to ja nie mówię o przydługich produkcjach.Teraz jednak inaczej robi się profesjonalne filmy i montują to w filmy 1,5-2 godzin. Oczywiście dają też surówkę ze wszystkim,ale tego nie mam zamiaru dawać gościom.
U mnie na pewno taki film będzie oglądany wiele razy,bo mój Tata jest pasjonatą kamerowania.Wszystkich znajomych i rodzinę zamęcza po kilka razy każdym kolejnym filmem z wakacji i podejrzewam,że film ślubny będzie jeszcze bardziej eksploatowany

A do mnie dzisiaj zadzwoniła Pani z jubilera,że obrączki mamy do odbioru
Stary 2011-05-17, 19:19   #4888
Michalina81
Raczkowanie

My tez na poczatku nie chcielismy kamery ale po zastanowieniu zdecydowalismy sie miec kamerzyste. Para mloda malo pamieta z calego dnia, nie widzi co sie dzieje na weselu itp. My nie chcemy filmu dla gosci tylko dla nas i nie bedziemy nikogo tez zmuszac do ogladania
A co do filmow typu studniowka to na nich kazdy jest przez chwilke i rzeczywiscie ciezko sie je oglada. A tutaj bedziemy my i nasi najblizsi. Takie jest moje zdanie
Michalina81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:36   #4889
butterfly20
Zakorzenienie

Dziewczyny,które już załątwiały formalności w USC (czyli te,które biorą ślub przed 27.08 )- jak to właściwie wygląda??
Stary 2011-05-17, 20:07   #4890
BebiBebi
Rozeznanie

GG do BebiBebi

Cytat:
Dziewczyny,które już załątwiały formalności w USC (czyli te,które biorą ślub przed 27.08 )- jak to właściwie wygląda??
My dzisiaj swoje załatwiliśmy
Musieliśmy jechać po skrócony odpis aktu urodzenia mojego narzeczonego, bo mój był na miejscu.
Koszt takiego odpisu : 22 zł.
A potem do naszego USC i tam troszkę spędziliśmy, kilka pytań o nazwiska przyszłe, a nawet wykształcenie i 84 zł za sporządzenie aktu małżeństwa.

Dostaliśmy 3 kopie zaświadczeń o braku przeszkód zawarcia związku małżeńskiego, zupełnie nie rozumiem po co tak dużo.
A Tobie polecam iść na spokojnie w pierwszych dniach czerwca

Dziewczyny czy za wygłoszenie zapowiedzi daje się jakieś pieniążki ?

BebiBebi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości