Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tylul kolejnej czesci watku
lato mamy już za pasem wakacje spędzimy z bobasem 21 42,86%
lato idzie krokami dużymi, wakacje spędzimy z dziećmi naszymi 3 6,12%
Lato z nami, całe dnie na spacerkach spędzamy 0 0%
Kupki, wysypki, zabawki z Lamaze to teraz częste tematy są nasze - mamusie marcowo-kwietniowe 9 18,37%
Rany zagojone wiec mamuski szalone biegaja na spacery w najlepsze plenery 7 14,29%
Do formy wracamy, na tztów chec juz mamy a maluchy coraz mniej bolą brzuchy 8 16,33%
Pierwsze miesiace juz za nami, a nasze maluchy maja juz dobrze wymasowane brzuchy 0 0%
Krótki rękaw gołe stopy mamy i maluchy maja sw oje najdluzsze urlopy 1 2,04%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 12:34   #4231
iweczka
Zakorzenienie

Dot.: Śliczne maluszki właśnie opuściły nasze brzuszki

castia, super, że chrzciny się udały
chcialabym też już być po,
ale my narazie planujemy i wojujemy o chrzestnych....

aja, to gratki z okazji skończenia przez Basię miesiąca

dziewczyny, zjadlam ogórka kiszonego, no nie mogłam się mu oprzeć....
mam nadzieję, że Małej to nie zaszkodzi

no i jak zwykle szukam prezentu dla dziecka, 8 miesięcznego
brat mnie poprosił, żeby coś wymyśleć....

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-05-17 o 12:35
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:34   #4232
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Akurat Basia kończy miesiąc i przyszła mata
Gratuluje

Cytat:
Napisane przez Eirene1987 Pokaż wiadomość
u nas dziś nocka taka sobie mały wstał o 00.00 i nie spał do 2.30... potem o 4 się obudził i o 5 zasnął aby wstać o 6 dopiero o 6 jak mu butlę dałam spał do 9 teraz z babcią na spacerku a ja za prasowanie się biorę

no ja dziś się przełamałam i ponosiłam go tak i nawet mu się podobało mógł obserwować cały pokój
Po takiej nocce chyba bym padla:P ja sily nie mam jak mala sie budzi co 3 godizny;p a co dopiero co tyle;p i moj tz wstaje w nocy:P

Wczoraj wpakowalismy mala dolozeczka o 19.30 i ogladala karuzele do 20.20 a pozniej obudizla sie o 2.40

samolot moja mala uwielbia

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Dzień doberek
my juz po usg bioderek- wszystko dobrze
ale nie obylo się bez nerw,
zapisy co 5 min-a opóźnienie ponad 40 min
teraz jeszcze musze skonsultować się z fizykoterapeutą, niech zobaczy małą i to jej wykręcanie główki

iza, u nas to samo
jak jest pogoda to przejde się kawałek z małą i tyle, a potem na balkon wystawiam
ale jak jest brzudko i zimno to dostaje hopla
niestety ja nie mam za bardzo jak zostawić małej nawet na 30 min w ciągu dnia, żeby gdzies wyskoczyć, a to by mi się bardzo przydało czasami

moje dziecie przysnęło w huśtawce, ale już widze, że filuje

dziś tak mnie załatwiła,
że ulała na calego bodziaka a potem już niechetnie chciala się przebrać

a w ogóle dziś kończymy 2 m-ce !!!
ale to zleciało...

ooooo już się obudziła.....
całe 30 min spania
Gratuluje

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 12:37   #4233
wanilia83
Zadomowienie

my już po jednym spacerku teraz czas na obiad i potem pójdziemy na jeszcze jeden a co mi tam młoda właśnie leży pod karuzelą i takie dźwięki wydaje że sama do siebie się śmieje jak górale śpiewają i mają takie wstawki ihhhhhhhhaaaaaaa
kurde nie umiem wytłumaczyć to młoda coś podobnego wykrzykuje

Cytat:
Dzięki

A my dziś mamy miesiąc
z tej radości moje dziecko zaserwowało rano mega kupala

musiała to jakoś uczcić gratulujemy

Cytat:
Napisane przez prunelle Pokaż wiadomość

hm, może to jednak nie to, bo ryków dziś specjalnie nie ma, ale może się jeszcze rozkręci
ja chyba nie chcę wiedzieć, jak ten skok wygląda
nocy natomiast za bardzo nie przespałam, wciąż chciał jeść a potem nie mógł usnąć...

prunelle niektórzy rodzice ponoć nawet nie zauważają skoku rozwojowego bo tak łagodni ich dzieci go przechodzą

Cytat:
Napisane przez tajka88 Pokaż wiadomość

odebrali dziecko tej babie co botoks wstrzykiwala
http://wiadomosci.onet.pl/regionalne...wiadomosc.html
i bardzo dobrze

iweczka
super że wszystko ok no i gratulujemy skończonych dwóch miesięcy daj znać jak wymyślisz prezent dla 8 miesięcznego dziecka bo jedziemy do kuzyna w weekend i nie wiemy co mamy kupić

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:10   #4234
Castia
Wtajemniczenie

iweczka u nas chrzestni to byli pewnie pewni że będą chrzestnymi jak jeszcze w ciąży byłam ale będzie problem przy drugim dziecku. ale o tym jeszcze nie myśle.

teraz chce mojej małej kupić kolczyki złote od nas żeby miała pamiątke bo nie dostała

mi sie nie chce iść na spacer szczerze mówiąc i nie wiem czy pójdę, zmęczona jestem i bardzo mnie stopy bolą

aja wszystkiego dobrego dla Basieńki i prezent dotarł w samą porę

my też nie mamy jeszcze maty ale już zamawiam zaraz bo mam wrażenie że Malwinka się często nudzi, może ją zainteresuje za karuzelą nie przepada zbytnio...
Castia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:11   #4235
diatoma
Zadomowienie

witam,
my już po wizycie u chirurga, co do przepukliny pachwinowej powiedzial zeby czekac az bedzie mial 3 latka, ze wzgledu na narkoze, no i obserwowac czy nie uwiezla. natomaist ta pępkową zakleił plastrem-mega, na caly brzuch jest!!!nie wiem jak my go bedziemy kąpać tym bardziej z e kladziemy tą pieluszke na brzuszek. kurde...bedzie problem
a wizyta super, wchodzimy punktualnie na godzine, lekarz usmiechniety, nie spieszy sie , powoli tlumaczy, a Tymo z wrazenia obsikal cala lezanke i przescieradlo i 2 pampki, lekarza, ubrnaie cale z siebie, no lał ile wlezie,, chyba chcial sie pochwalic ze potrafi cale szczescie ze wzielam na zmiane!!!
a my dzis zaczynamy 10 tydzien, a ja z tej okazji dostałam okres

12. 09. 2015 Tosia
diatoma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:14   #4236
bosti
Zadomowienie

iweczka, wanilia polecam coś takiego http://allegro.pl/lamaze-muzyczna-ka...589573605.html. moja mama ostatnio kupiła dla znajomej i jest naprawdę super

Eirene moja też tak czasami po paru min. jedzenia szarpie cyca, że masakra. pytałam nawet położnej i powiedziała, że dziecko najpierw ciągnie mleko z bliższych brodawce gruczołów i łatwo leci, a potem musi wyciągnąć pokarm z głębszych gruczołów i musi użyć większej siły, dlatego może się wkurzać, stąd szarpanie cycem

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 13:47   #4237
iizabelaa
Zakorzenienie

Moja ma straszny katar,
jest tak zawalony że szok,
zaraz znowu muszę jej Sterimarem zrobić,

a ok 18 jedziemy do przychodni żeby jej nosek oczyścili

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
witam,
my już po wizycie u chirurga, co do przepukliny pachwinowej powiedzial zeby czekac az bedzie mial 3 latka, ze wzgledu na narkoze, no i obserwowac czy nie uwiezla. natomaist ta pępkową zakleił plastrem-mega, na caly brzuch jest!!!nie wiem jak my go bedziemy kąpać tym bardziej z e kladziemy tą pieluszke na brzuszek. kurde...bedzie problem
współczuje, ale będzie dobrze
długo ten plaster ma nosić?
Stary 2011-05-17, 13:59   #4238
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny

a propo wczorajszych wypowiedzi, dobrze wiedzieć , ze nie tylko ja jestem znudzona życiem od karmienia do karmienia i od kąpieli do kąpieli
nie mogę się doczekać kiedy mała bezie miała z 2 latka

ja do tej pory nie rozumiałam co znaczy być rodzicem,
chociaż miałam bardzo dużo dzieci w rodzinie

popieram wszystko w 100% co napisałaś kiedyś mi taka kobitka powiedziała jak byłam w ciąży: kochana urodzi się dziecko pamiętaj: tyle samo miłości co nienawiści...
i w sumie po części przyznaję jej rację oczywiście nie z tą nienawiścią bo w życiu tak nie pomyślałam ale pomimo tej miłości do synka zdarzają się chwile takie hmmm...ciężkie no... kiedy sobie myślę : kurcze to nie tak miało być, miało być tylko super miałam się cieszyć z macierzyństwa i czerpać z niego... a tu zonk jest druga strona medalu nieprzespane noce (a jak mnie wszyscy ostrzegali to kiwałam głową ), bóle brzuszka u małego (ta bezradność), całkowite przywiązanie (nawet do kibelka mam ograniczony dostęp). tak to zostało jednak skonstruowane że jedno spojrzenie na twarz dziecka wynagradza wszystko kiedy sobie myślę : jej to moje dziecko mój synek... był u mnie 9 miesięcy w brzuchu, niesamowite macierzyństwo to sprzeczne uczucia

Cytat:

ja też chce mate
ale siostra coś się ociąga z przywiezieniem,
ale nie narzekam
bo dzięki niej dużo zaoszczędzę na zabawkach
moja siostrzenica miała pełno zabawek, drogich i tanich,
bo była pierwszym dzieckiem w mojej rodzinie
pewnie pewnie ja też się cieszę jak coś dostajemy

Cytat:
uuu ja bym zjadła az mi slinka leci ale się boję nawet czekolady się boję a taką chcicę mam

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
my już po jednym spacerku teraz czas na obiad i potem pójdziemy na jeszcze jeden a co mi tam młoda właśnie leży pod karuzelą i takie dźwięki wydaje że sama do siebie się śmieje jak górale śpiewają i mają takie wstawki ihhhhhhhhaaaaaaa
kurde nie umiem wytłumaczyć to młoda coś podobnego wykrzykuje

takie iiiiiiju

[QUOTE=Castia;26970378]teraz chce mojej małej kupić kolczyki złote od nas żeby miała pamiątke bo nie dostała[/QUOTE

o widzisz kurczę nie pomyślałam o tym a faktycznie pomysł fajny muszę poszukać czegoś

Cytat:
witam,
a wizyta super, wchodzimy punktualnie na godzine, lekarz usmiechniety, nie spieszy sie , powoli tlumaczy, a Tymo z wrazenia obsikal cala lezanke i przescieradlo i 2 pampki, lekarza, ubrnaie cale z siebie, no lał ile wlezie,, chyba chcial sie pochwalic ze potrafi cale szczescie ze wzielam na zmiane!!!
dobrze że z małym wszystko ok tylko ta przepuchlina no ale to jest do zrobienia chociaż biedny troszkę Tymo
dobre z tym sikaniem
oj okres buuu...

mnie od wczoraj tak brzuch jak na @ boli dziwne...

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość
Eirene moja też tak czasami po paru min. jedzenia szarpie cyca, że masakra. pytałam nawet położnej i powiedziała, że dziecko najpierw ciągnie mleko z bliższych brodawce gruczołów i łatwo leci, a potem musi wyciągnąć pokarm z głębszych gruczołów i musi użyć większej siły, dlatego może się wkurzać, stąd szarpanie cycem
oo widzisz no to by się zgadzało...

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Edytowane przez Eirene1987
Czas edycji: 2011-05-17 o 14:26
Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 14:05   #4239
iweczka
Zakorzenienie

wanilka, a do jakiej kwoty szukasz ??

marsylia, ciekawa ta zabawka
powiem szczerze, że nie widzialam jeszcze czegoś takiego.

Cytat:
Moja ma straszny katar,

współczuje, ale będzie dobrze
długo ten plaster ma nosić?

kurde u mojej tez nie widać końca tych gili
oczyszczam jej co kawałek i ciagle coś tam siedzi
a jak tylko zabieram się do oczyszczania, to mala tak zaczyna szaleć i kręcić głową, że szok....
chyba juz wie o co kaman....
chyba musze brata poprosić niech kupi mi tą maść majerankową
bo u nas ziąb jak diabli i już nigdzie nie mam zamiaru wychodzić

wanilia, mi w oko wpadł ten garnek na klocki
http://allegro.pl/garnuszek-na-klocu...600377498.html

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-05-17 o 14:07
Stary 2011-05-17, 14:20   #4240
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
witam,
ojj biedactwa. musisz być dzielna - będzie dobrze. przytulam

Cytat:
Napisane przez bosti Pokaż wiadomość

moja robi to samo i zastanawiam się czemu tak, to w sumie by się zgadzało bo na początku ładnie je a po paru minutach dostaje szału

Cytat:
Moja ma straszny katar,

zdróweczka dla Idalki. a kysz katarku!!!!!!
Cytat:

o widzisz kurczę nie pomyślałam o tym a faktycznie pomysł fajny muszę poszukać czegoś
a masz chrzciny tak? moja siostra kupiła swojej chrześnicy i ta mała teraz ma 2 latka i już je nosi. wygląda uroczoja mojej też zprezentuje na pewno
chrzestna nie pomyślała no ale pieniążki dostała więc ja kupię

Cytat:
ten garnuszek jest nawiększym hiciorem w mojej rodzinie. dzieci go uwielbiają

widzę że sporo katarków u nas, może to przez tą pogodę dwa dni upały a nastepne dwa plucha i deszcze. i jak tu być zdrowym

posprzątałam wsio. moje dzieciątko spi juz 3h, juz sie kreci to moze jednak wyjde z nią na chwilę niech się przewietrzy na dworku
Stary 2011-05-17, 14:23   #4241
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
A my dziś mamy miesiąc
z tej radości moje dziecko zaserwowało rano mega kupala
gratulacje

Cytat:
Dzień doberek
my juz po usg bioderek- wszystko dobrze
ale nie obylo się bez nerw,
zapisy co 5 min-a opóźnienie ponad 40 min
teraz jeszcze musze skonsultować się z fizykoterapeutą, niech zobaczy małą i to jej wykręcanie główki

a w ogóle dziś kończymy 2 m-ce !!!
ale to zleciało...
dobre wieści i gratulacje za 2 miesiące

Cytat:

podobno kiszony jest mniej szkodliwy dla brzuszka dziecka niż surowy, tylko trzeba ze skórki obrać, ja jem nawet surowe ze śmietaną

Cytat:
witam,
dobrze, że wizyta się udała, trochę nie fajnie z tym plastrem ale napewno pomoże bo moja mama nam tak robiła
gratki za 10 tyg

Cytat:
popieram wszystko w 100% co napisałaś

uuu ja bym zjadła az mi slinka leci ale się boję nawet czekolady się boję a taką chcicę mam
ja też popieram Wasze słowa, takie same mam odczucia, chociaż im dłużej jestem mamą tym jest tych gorszych myśli coraz mniej

Eirene właśnie wcinam gorzką czekoladę już czwarty kawałek dzisiaj
przestałam już się przejmować tym co jem, mały i tak ma swoje akcje brzuszkowe, oczywiście nie jem kapusty cebuli i grochu itp
od wczoraj daję małemu wodę koprową, napisane jest żeby dawać 5ml, ale ja daję przed każdym karmieniem 1 ml i Olek puszcza takie bąki, jak stary chłop, a najwięcej ich jest jak śpi na brzuszku

dzisiaj mały ma marudny dzień, w ogóle nie chce spać, jak przyśnie to na 20 min i jestem przez to taka zmęczona, że nie chce mi się iść na spacer, musiałabym się ubrać i jego, chyba go zaraz na balkon wystawię, tylko, że śpi a jak zacznę go ubierać to się pewnie obudzi, ehhh
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 14:31   #4242
iweczka
Zakorzenienie

wanilia, jeszcze taką lokomotywe wylukałam

http://allegro.pl/fisher-price-pocia...619748074.html

castia, a chcesz już teraz przekłuwać uszy Malwince ??
pytam, bo moja chrzesnicy przekłuli jak miała kilka m-cy i wygląda uroczo
ale ja nie wiem czy się odważe
a i druga sprawa, małż z teściową by mnie chyba hmm....no wiecie pewnie co..... hehehe

kurde, mam sterte prasowania
i zero chęci wzięcia się za to....... :/

Edytowane przez iweczka
Czas edycji: 2011-05-17 o 14:33
Stary 2011-05-17, 14:31   #4243
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Castia Pokaż wiadomość

a masz chrzciny tak? moja siostra kupiła swojej chrześnicy i ta mała teraz ma 2 latka i już je nosi. wygląda uroczoja mojej też zprezentuje na pewno
no mamy 19 czerwca
tylko tak myślę co kupić dla chłopca??

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość

podobno kiszony jest mniej szkodliwy dla brzuszka dziecka niż surowy, tylko trzeba ze skórki obrać, ja jem nawet surowe ze śmietaną

Eirene właśnie wcinam gorzką czekoladę już czwarty kawałek dzisiaj
przestałam już się przejmować tym co jem, mały i tak ma swoje akcje brzuszkowe, oczywiście nie jem kapusty cebuli i grochu itp
od wczoraj daję małemu wodę koprową, napisane jest żeby dawać 5ml, ale ja daję przed każdym karmieniem 1 ml i Olek puszcza takie bąki, jak stary chłop, a najwięcej ich jest jak śpi na brzuszku
wiesz co ja ogórki jem od początku

a co do tych rzeczy to u mnie to samo - czy jem czy nie jem mały i tak się pręży więc żadna różnica...

Stary 2011-05-17, 14:41   #4244
Castia
Wtajemniczenie

Cytat:
a i druga sprawa, małż z teściową by mnie chyba hmm....no wiecie pewnie co..... hehehe
wiesz co jeszcze nie, może jak będzie miała tak z 7 - 8 miesięcy to się zdecyduje. ponoć najlepiej to przebić tak do roczku bo im starsza dziewczynka tym bardziej się rzuca i rozumie. mojej bratanicy przekłuwaliśmy jak miała skończony roczek i pierwsze ucho poszło z zaskoczenia ale z drugim to była masakra już. trzymaliśmy ją we trójkę ale wyszła z gabinetu i odwrócilismy jej uwagę odrazu i nawet nic nie ciągneła ani nic nie robiła z tymi uszami

Cytat:
no mamy 19 czerwca
tylko tak myślę co kupić dla chłopca??
uuu dla chłopca to wyższa szkoła jazdymoże jakiś obrazek. moja malwinka od chrzestnego dostała aniołka stróża taki obraz nawet sporawy -piękny jest. dla chłopca tez pasuje
powiesiłam jej nad łóżeczkiej. niech ją chroni od zła tego świata
Stary 2011-05-17, 14:44   #4245
Krusiak
BAN stały

UZYWA KTORAS Z WAS DZBANKOW Z FILTRAMI BRITA LUB DAFI?? Bo caly czas pije z nich wode /i nie gotuje i nie wiem czy dobrze robie-ma ktos info na ten temat??
Krusiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 14:54   #4246
Ahtaga
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
UZYWA KTORAS Z WAS DZBANKOW Z FILTRAMI BRITA LUB DAFI?? Bo caly czas pije z nich wode /i nie gotuje i nie wiem czy dobrze robie-ma ktos info na ten temat??
ja mam Brite i też piję bez gotowania. Na ulotce napisane zeby nie gotować, więc nie gotuję.

A ja dziś byłam w przychodni pulmonologicznej Po tym szpitalnym szczepieniu na gruźlice zrobił się odczyn wysokiego ryzyka...guz pod pachą, powiększony bardzo węzeł chłonny. Ma się to szczęście:/ Zdarza się to 1 na 1000 Narazie mamy czekać, czy się wchłonie, a jak nie to przebijanie. No i oczywiście najbliższe szczepienia wstrzymane... Sama nie wiem co z tymi szczepieniami robić..czy w tym przypadku lepiej te darmowe, czy skojarzone skoro tak zareagował na tą gruźlicę://

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1281333
Ahtaga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:15   #4247
aja1
Zakorzenienie

Dziękujemy

Ahtaga współczuję

Mój Aniołek 30.12.2016
aja1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:20   #4248
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Ja raczej Lence uszu nie przebije, moze kiedys jak bedzie chciala Moj Tz jest calkowicie na nie
Moja mala lezy na macie patrzy sie w lusterko i macha swoimi skarpetami i opaskami. Pewnie mysli kto to taki sliczny w tym lusterku;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:49   #4249
kampasiula
Zadomowienie

GG do kampasiula

ja swojej Zosi przekułam uszy jak miała pół roku.Robią to pistoletem,więc szybko jedno ucho poszło,że nawet mała nie wiedziała kiedy a przy 2 przebiciu już się kręciła ale poszło dobrze

iizabelaa eirene nie załamujcie się tymi nastrojamikurna ja mam 2 dzieci i męża,któremu trzeba prawie wszytko w rękę dać.Więc dzieciaki idą spać o 21 i ja razem z nimi.Codzienna monotonnia mnie czasem dobija,ale wystarczy jakiś wypad poza dom albo spotkanie ze znajomymi i już jest oki.Ale najlepsze są zakupytylko te udanebo dzisiaj natrafiłam na fajne letnie sukienki to jak nie biuście to w brzuchu nie leżały

kampasiula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 15:52   #4250
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

diatoma trzymcie sie

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Właśnie się zastanawiam nad zakupem tych zabaweczek. Daj proszę znać czy maluchowi się spodobały .
mojemu Rafciowi sie podobaja skarpetki

Cytat:
Napisane przez paulac1 Pokaż wiadomość
kasiapruszkow no wlasnie, polozne tez tak sobie wspominam, moj maly po urodzeniu chcial tylko spac,nie chcial zlapac piersi bo zwyczajnie nie byl glodny, a one potrafily tylko przychodzic i grozic ze jak nie nakarmie dziecka to dadza butle a ja nie bylam nawet w stanie go obudzic ani na minute, urodzil sie o 8 rano a pierwszy raz pociagnal cycka dopiero o 17. chyba nie musze dodawac jak wczeniej moje brodawki zostaly wymeczone przez polozne...wyciagaly mi je jak stad do ameryki ;/
ciesz sie ze cos nad toba pracowaly moje tyle checi nie mialy
eh i mam marzenie jak twoje tylko ty jestes blizej do niego :-( ja to jzu sans raczje nie mama malemu leci trzeci miesiac

Cytat:
a niech się inni też męczą

ja do tej pory nie rozumiałam co znaczy być rodzicem,
chociaż miałam bardzo dużo dzieci w rodzinie
czlowiek sobie wogole nie zdaje sparwy jak to jest miec dizecko jesli nie przezyje na wlasnej skorze
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 15:56   #4251
prunelle
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Krusiak Pokaż wiadomość
ja też piję bez gotowania, ale to chyba zależy bardziej od jakości wody w kranie? nie wiem zresztą, piję i jest dobra

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
ja mam Brite i też piję bez gotowania. Na ulotce napisane zeby nie gotować, więc nie gotuję.

A ja dziś byłam w przychodni pulmonologicznej Po tym szpitalnym szczepieniu na gruźlice zrobił się odczyn wysokiego ryzyka...guz pod pachą, powiększony bardzo węzeł chłonny. Ma się to szczęście:/ Zdarza się to 1 na 1000 Narazie mamy czekać, czy się wchłonie, a jak nie to przebijanie. No i oczywiście najbliższe szczepienia wstrzymane... Sama nie wiem co z tymi szczepieniami robić..czy w tym przypadku lepiej te darmowe, czy skojarzone skoro tak zareagował na tą gruźlicę://
jejku współczuję... poradź się pediatry w sprawie tych szczepień, jeśli masz jakiegoś rozsądnego...

Z tymi uczuciami macierzyńskimi widzę, że nie jestem sama, bardzo mnie to pociesza, bo już czasem myślę, że jakaś okropna ze mnie matka, tak mnie czasem mały denerwuje, a przecież powinnam być radosna cierpliwa i spokojem emanować ech

prunelle jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:15   #4252
Eirene1987
Zakorzenienie

Cytat:

uuu dla chłopca to wyższa szkoła jazdymoże jakiś obrazek. moja malwinka od chrzestnego dostała aniołka stróża taki obraz nawet sporawy -piękny jest. dla chłopca tez pasuje
powiesiłam jej nad łóżeczkiej. niech ją chroni od zła tego świata
oo dobry pomysł zobacze trochę czasu mam

Cytat:
Napisane przez Ahtaga Pokaż wiadomość
oj biedactwo

Cytat:
Napisane przez kampasiula Pokaż wiadomość
iizabelaa eirene nie załamujcie się tymi nastrojamikurna ja mam 2 dzieci i męża,któremu trzeba prawie wszytko w rękę dać.Więc dzieciaki idą spać o 21 i ja razem z nimi.Codzienna monotonnia mnie czasem dobija,ale wystarczy jakiś wypad poza dom albo spotkanie ze znajomymi i już jest oki.Ale najlepsze są zakupytylko te udanebo dzisiaj natrafiłam na fajne letnie sukienki to jak nie biuście to w brzuchu nie leżały
wiem wiem kochana teraz już z każdym dniem jest lepiej i zawsze się pocieszam że nie mam tak źle dziecko zdrowe dzięki bogu, nie marudzi tak strasznie (odpukać). tylko ja taka maruda jestem szczególnie w nocy

Stary 2011-05-17, 16:34   #4253
kasiapruszkow
Wtajemniczenie

mam nadzieje ze u Mateo Jok3r wszystko ok bo cos znow zniknela

castia super, że chrzciny się udały juz masz za soba pokaz zdjecia w czym ty wystapilas
kasiapruszkow jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:49   #4254
Eirene1987
Zakorzenienie

no właśnie jok3r odezwij się

castia pokaż pokaż kreację

Stary 2011-05-17, 16:51   #4255
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:
witam,

hehehe się uśmiałam

napisz mi jak wyglądał pępuszek Tymka, pediatra kazała nam obserwować pępuszek Nadii bo wystawał ale teraz widzę że troszkę jej wklęsł

bosti dzięki muszę poszukać w okolicy czy są zabawki z lamaze bo z allegro może mi nie dojść

Cytat:
Moja ma straszny katar,

biedna Idalka, oby jej szybko przeszło

Cytat:
popieram wszystko w 100% co napisałaś kiedyś mi taka kobitka powiedziała jak byłam w ciąży: kochana urodzi się dziecko pamiętaj: tyle samo miłości co nienawiści...
i w sumie po części przyznaję jej rację oczywiście nie z tą nienawiścią bo w życiu tak nie pomyślałam ale pomimo tej miłości do synka zdarzają się chwile takie hmmm...ciężkie no... kiedy sobie myślę : kurcze to nie tak miało być, miało być tylko super miałam się cieszyć z macierzyństwa i czerpać z niego... a tu zonk jest druga strona medalu nieprzespane noce (a jak mnie wszyscy ostrzegali to kiwałam głową ), bóle brzuszka u małego (ta bezradność), całkowite przywiązanie (nawet do kibelka mam ograniczony dostęp). tak to zostało jednak skonstruowane że jedno spojrzenie na twarz dziecka wynagradza wszystko kiedy sobie myślę : jej to moje dziecko mój synek... był u mnie 9 miesięcy w brzuchu, niesamowite macierzyństwo to sprzeczne uczucia

takie iiiiiiju

eirene mądrze napisane

spróbuj sobie czekolady ja jem rządek dziennie i małej nic nie ma zacznij od białej jak lubisz a potem kostkę mlecznej

no ty chyba lepiej to określiłaś

Cytat:
wanilka, a do jakiej kwoty szukasz ??

myślałam tak ok 50 zł wydać bo nie jedziemy z jakieś okazji tylko tak w odwiedziny a że ja lubię dawać prezenty to zawsze coś zaworze jak była mała to pieluchy, gryzaczki lub grzechotkę a teraz to nie wiem sama

garnuszek super mój drugi kuzyn to kupił dla syna i Bartek strasznie lubił tą zabawkę sama mam zamiar kupić ją potem Nadii

Cytat:

ja chciałam Nadii przebić uszka tak w wieku dwóch latek ale mąż zdecydowanie się sprzeciwił powiedział że nie będziemy kaleczyć dziecka i jak kiedyś będzie chciała sobie zrobić to niech robi a ja wiem z doświadczenia że miałam żal do rodziców że mi kolczyków nie zrobili wcześniej

Cytat:
wanilia, jeszcze taką lokomotywe wylukałam

http://allegro.pl/fisher-price-pocia...619748074.html

kurde, mam sterte prasowania
i zero chęci wzięcia się za to....... :/
kurcze lokomotywa też fajna, ja chyba wezmę garnuszek jak znajdę gdzieś w takiej cenie

widzę że u ciebie mąż ma takie samo podejście do kolczyków jak i mój

ja wczoraj wyprasowałam górę ciuszków małej a swoje wrzuciłam do szafki :P dziś kolejne pranie bo przyszły ciuszki z allegro

ahtaga
współczuje

kurcze właśnie ostatnio myślałam że Joker, niutki i blackrose dawno nie było, mam nadzieje ze u nich wszystko ok

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:05   #4256
nuna_77
Zadomowienie

Witajcie

U nas zaczynają sie popołudniowe kolki, już zakupiłam Delicol, zobaczymy czy pomoże.
Iza chyba uzywałas pomagał?

Aja daj znac jak się mata podoba, zamawiałas tą?

http://allegro.pl/morska-mata-edukac...596564796.html

Ja corce przebijałam uszy dopiero jak miała 3 lata, wczesniej sie bałam, że może sobie uszko uszkodzić

Jeszcze nie wklejałam fotek Jacusia z córką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC04790.jpg (54,7 KB, 66 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC04770.jpg (80,3 KB, 38 załadowań)
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 18:28   #4257
ego_ego
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Jeszcze nie wklejałam fotek Jacusia z córką
piękne rodzeństwo
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-05-17, 18:35   #4258
iweczka
Zakorzenienie

castia, wanilia a myslicie ze garnuszek dla chłopca tez moze byc
bo brat sie ze mnie śmieje....ze to nie emskie
Stary 2011-05-17, 18:36   #4259
nuna_77
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
piękne rodzeństwo
Dziekuje, tylko dlaczego mi sie wkleiły zdjecia odwrotnie

Ojciec córki pisze mi smsy , czy wiemy ze o nas mysli, a co mi z jego myslenia
Chyba faceci to jakiś inny rodzaj, oczywiscie nie wszyscy, ale na pewno Ci na których ja trafiam
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 19:36   #4260
bosti
Zadomowienie

nuna masz piękne dzieciaki a z córki niezła laseczka rośnie, ile ma lat??

kurka zaszalałam dziś na alle, Anisiek ma parę nowych zabawek http://allegro.pl/lamaze-marina-the-...611663604.html
http://allegro.pl/lamaze-flutterbug-...618028364.html
http://allegro.pl/lamaze-olivia-the-...618866242.html
http://allegro.pl/lamaze-gasienica-m...609116384.html
oszalałam na punkcie tych zawieszek lamaze, wcześniej już kupiłam smoka

miarą człowieczeństwa jest nasz stosunek do zwierząt

http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv731aikhjqs.png
bosti jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości