|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Lulla - kurczaka może w weekend popełnię
Mąż się też napalił, jak mu powiedziałam ![]() Cytat:
Wczoraj mi mózg prawie wyparował, jak usiłowałam sobie poukładać łóżeczko i inne akcesoria w sypialni (na razie wirtualnie). Niektóre rzeczy trudno mi sobie wyobrazić. Na przykład gdzie ja będę to dziecko przewijać. No bo dziecko się raczej tak przewija, że układa się nóżkami do siebie? Czy bokiem też się da? Oglądałam komody, ale one mają głębokość 30-40 cm, przewijaki mają 70+ cm, no to jak na komodę to położę? Może na łóżeczko? Ale chyba wtedy trzebaby bardzo uważać, żeby się nie zsunęło (widziałam na allegro przewijaki z jakimiś ogranicznikami na dole, żeby się z łóżeczka nie zsunęło, niestety na zdjęciach nie było tego widać i nie wiem jak to wygląda). A jak będę mieć łóżeczko z szufladą na dole, to chyba będzie średnio wygodnie stać w lekkim oddaleniu i schylać się do dziecka (już myślę o moim kręgosłupie)... A może na łóżku (dziecko będzie z nami w sypialni)? ![]() A czy dla takiego maluszka jest potrzebna pościel w ogóle? Myślałam, że tylko prześcieradło i koniec. Bo poduszki się nie używa, mam śpiworek, jak się spodoba to w nim będzie mały spał, jakiś kocyk, kołderka chyba nie potrzebna? ![]() Jak duży mebel (komoda) pomieści te wszystkie dzieciowe ubranka? Patrzałam na takie i takie, ale nie wiem czy to wystarczy. Mam dużo ubranek, praktycznie do roku czy nawet półtora, nie wszystkie jeszcze u mnie, a już jest ich dużo. Help
|
|
#3722 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2
Cytat:
nie dziwię się, że po takich przemysleniach masz nastrój nienajlepszy. moze oprócz komody jeszcze jakas półka na ścianę? albo szafka? Ja wychodze z niezbyt mądrego założenia, że jakoś to będzie bo jakoś byc musi ![]() ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ---------- zbieram się powoli do domku. Mam straszna ilość tłumaczeń do roboty więc pewnie wejdę na chwilkę tylko po obiedzie. |
|
|
|
|
#3723 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja mam baaardzo malutki pokoik w którym o komodzie nawet nie ma mowy, przewijać raczej będe poprostu na łóżku na jakimś kocyku albo coś w ten deseń i myśle że będzie ok nie ma innego wyjścia.
|
|
#3724 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i tzrymam kciuki za następne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() i jak poszło? Cytat:
|
||||
|
|
|
#3725 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wczoraj jakoś tak spojrzałam na tę naszą sypialnię i mi się myślenie włączyło. I tak będę musiała z niej usunąć jeden lub dwa meble ![]() Z jakiego języka tłumaczysz?
|
|
#3726 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Tym bardziej, że ubranek za dużo narazie nie mam. Ale uważam, że jak najbardziej jakaś większa komoda się przyda, ewentualnie jeszcze jakiś wąski regał z półkami
|
|
#3727 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() agnyska szalona Ty ale sie ostro wzięłaś za te dziciowe sprawy |
|
|
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym bardzo chciała ale tż namawiać nie będę, to musi być jego decyzja
Proszę mi się tu nie smutać, dla mnie jesteś zawsze widoczna Zjadłam obiadek i już bym coś tak schrupała na deser
|
|
|
|
#3729 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam cała padnięta, bałagan jaki mam dookoła mnie przeraża a tyle roboty jeszcze. Powoli was nadrabiam.
I kupiłam dzisiaj komplecik ( bluza z kapturkiem + spodenki) dla mojego Filipka i jestem cała zadowolona ponieważ chciałam go od dawna a ciągle było nie po drodze
|
|
|
|
#3730 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja nie mam dzieci ale powiem ci jak to wyglądało u mojej kuzynki (pomagałam jej przy małych dzieciach). na pewno się da jakoś radę |
|
|
|
|
#3732 |
|
Rozeznanie
|
cotka pokaż zakupy
|
#3733 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
co do maluszka i spraw techniczno-mieszkalnych..ja tez myslalam zeby dzidzi bylo u nas w sypialni bo sobie nie wyobrazam zeby od razu mialo spac w innym pokoju, ale teraz tak mysle wlasnie o przewijaku, bo kurcze nasza sypialnia jest srednia, jest duuuze łóżko i szafa i praktycznie te dwie rzeczy zajmuja caly pokoj, hmmmm
|
|
|
#3734 |
|
Zakorzenienie
|
Kochane - wróciłam ze szpitala. Tata po zabiegu, już ok
Anuśka - zapodaj sobie mimo wszytsko herbatę z cytryną, żeby ten las nie dał Ci popalić Caltea - Cotka - chwal się zakupami! Agnyska - ja chce do małej pokoju kupić komodę a na nią przewijak. Może jeszcze jakąś szafę - ale to bardziej dla nas, bo się z mężolem w 1 nie mieścimy te komody co wkleiłaś musiałabyś zobaczyć na żywo jakie mają głębokie szuflady, ale tak na oko wydawają się ok lausanne - też Cię kocham |
|
|
|
#3735 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
dzięki za odpowiedź niby polskie. ale jakieś nie za dobrę są |
||
|
|
|
#3736 |
|
Zakorzenienie
|
Tż dzisiaj dzielnie dzwoni do szkół rodzenia.
I mam możliwość trybu indywidualnego za 350zł, ale mam pewne obawy, że będzie to na czarno, na szybko, na odwal i bez materiałów które zapewne są w normalnych szkołach rodzenia. Mam też inną za 450, ale to koliduje z trningami tż. Kurcze Nie sądziłam że to takie trudne będzie z tą szkołą. Wy już zapisane?
|
|
|
|
#3737 |
|
Rozeznanie
|
a ja mam pytanie do mam
używałyście chust albo nosidełek? zastanawiam się nad tym, bo obawiam się że jak będę musiała jechać do miasta z maleństwem i nie będę mogła wziąć wózka (kierowca busa nie zawsze się zgadza) to co jest lepsze w jakimś programie wypowiadali się że lepsze są chusty, ale ja nie wiem, nie miałam nigdy z czymś takim do czynienia i wydaje mi się że ciężko będzie mi samej tą chustę założyć, albo że się jakoś poluzuje albo coś, że dziecko się jakoś wyślizgnie albo wychyli i wypadnie. nosidełka to mam wrażenie że jest jak plecak wsadza się malucha i już, jest na dzidziusia "kieszonka" i nie wypadnie |
|
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam zamiar kupić i nosidełko i chustę. Czasami pewnie tż będzie nosił w nosidełku a jakoś średnio go widzę zawijającego się w chustę. Tym bardziej, że jest z tym trochę roboty i pewnie by się zaraz zniechęcił
|
|
|
|
#3739 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Cytat:
A nie ma jakiś opinii o tej pierwszej szkole? Bo wiadomo, ze jak ich zapytasz to Ci zachwalą
|
|
|
|
|
#3740 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
termin mają dopiero na 6 lipca ale mam sobie policzyć tak żebym odbyła 10 spotkań do 38tc czyli ledwie się mieszczę a do tego przez telefon nie podają info o kosztach, mówią że wszystkiego się dowiem na pierwszym spotkaniu :/
|
|
#3741 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie bardzo ze wszystko okHi hi, Tusk by tego lepiej nie ujął
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pewnie Cię to nie pocieszy, ale zapewne większość z nas nie będzie miało ZZO. Jendak nie nasz ból jest tu najważniejszy, ale to aby z dzieckiem było ok Edytowane przez cotynato Czas edycji: 2011-05-17 o 16:24 |
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogole to sie tak zgrzalam przed chwila ze musialam wziac pare glebokich wdechow bo bym chyba sie zapalila od wewnatrz...klienci potrafia byc naprawde nieodpowiedzialni..
|
|
#3744 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Strasznie się obija więc niech chociaż to załatwi Mam nadzieję, że nie będę tego żałowała
|
|
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3746 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
|
#3747 |
|
Wtajemniczenie
|
mam dziś taki wisielczy humor bez powodu ze boję się odezwac na forum żeby nikogo nie urazić. Bo juz zdążyłam obrazić się na małża w sumie bez powodu, krzyknąc na Konradka (fakt użarla mnie żmijka boleśnie w rękę ale przecież nie rozumie że to boli
) i sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Może wieczorem włączę sie w dyskusję ![]() Aga super że z tatą ok, następnym razem na zapas się nie martwimy Archinta wielki przytulas Kochana(z tego powodu co pisalaś w klubie) Agnyska rozumiem Cię bo próbuję ustawić w głowie jak ma wyglądać nasze maleńkie mieszkanko zeby bylo dobrze i wygodnie dla czworga i tylko popadam w irytację |
|
|
|
#3748 |
|
Rozeznanie
|
ja pewnie nie mam szans na ZZO dlatego biorę tż może jego obecność mi jakoś pomoże, myślę że nie będę go gryzła itp bo tak bym robiła gdyby to on mi ten ból powodował
zresztą myślę że samo to że musi patrzeć jak cierpię i nie może mi pomóc będzie dla niego "bolesne"
|
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jaka żmijka jakiś pieszczoszek domowy ?
|
|
|
|
|
#3750 |
|
Rozeznanie
|
podejrzewam że Konradek ugryzł
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

Mąż się też napalił, jak mu powiedziałam 

nie dziwię się, że po takich przemysleniach masz nastrój nienajlepszy. 
ja mam baaardzo malutki pokoik w którym o komodzie nawet nie ma mowy, przewijać raczej będe poprostu na łóżku na jakimś kocyku albo coś w ten deseń i myśle że będzie ok
nie ma innego wyjścia.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
i tzrymam kciuki za następne
wg usg szyjka jest okey i krwiak się wchłonął - no i lekarz to potwierdza. I mowi ze z tej strony zagrożenia nie ma, więc już jest lepiej niz było. Kamien z serca i bardzo dobra wiadomość
Czyli ta sama gadka co przedtem tylko zamiast słowa "krwiak" jest słowo "skurcze"

A nie ma jakiś opinii o tej pierwszej szkole? Bo wiadomo, ze jak ich zapytasz to Ci zachwalą
termin mają dopiero na 6 lipca ale mam sobie policzyć tak żebym odbyła 10 spotkań do 38tc czyli ledwie się mieszczę 
) i sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Może wieczorem włączę sie w dyskusję
jakiś pieszczoszek domowy