Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2011 - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 16:36   #3751
danika
Zakorzenienie

Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez agnyska81 Pokaż wiadomość

Z jakiego języka tłumaczysz?
English ale tylko techniczne rzeczy, teraz mam chyba ze 100 opisów rysunków montażowych do zrobienia ale to taka dodatkowa praca, nie jestem tłumaczem....chociaż chciałabym kiedyś

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
coś czuje, że u mnie w szpitalu też jest taka zasada
obawiam się, że masz rację w nowym na pewno, a w starym to wogóle nie wiem czy jest taka sala
a tak na boczku - wybierasz się do szkoły rodzenia?
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:39   #3752
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato
Dot.: Minęły mdłości, są już kopniaczki - ciągle czekamy na Was dzieciaczki - IX/X 2

Cytat:
Napisane przez mucka21 Pokaż wiadomość
podejrzewam że Konradek ugryzł
: cojest: weźcie mi coś zróbcie, bo ja się taki tępoch zrobiłam że sama siebie szokuję

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:42   #3753
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar kupić i nosidełko i chustę. Czasami pewnie tż będzie nosił w nosidełku a jakoś średnio go widzę zawijającego się w chustę. Tym bardziej, że jest z tym trochę roboty i pewnie by się zaraz zniechęcił A sobie bankowo kupię chustę bo to udogodnienie roku jak dla mnie.
eeee.. ja tez myślałam, że to jakaś wielka sztuka, ale się nauczyłam szybko. Motałam córeczkę przyjaciółki na sobie jak miała 2 m-ce w elastycznej chuscie a teraz juz ją parę razy nosiłam w tkanej (ma 9 mcy i uwieeeelbia chustę ). Mysle ze facet raz dwa sie nauczy

Cytat:
Napisane przez irmith Pokaż wiadomość
Ja też przed chwilą do mojej zadzwoniłam i jest średnio na jeża termin mają dopiero na 6 lipca ale mam sobie policzyć tak żebym odbyła 10 spotkań do 38tc czyli ledwie się mieszczę a do tego przez telefon nie podają info o kosztach, mówią że wszystkiego się dowiem na pierwszym spotkaniu :/
bez sensu mają podejście - a jak bedzie za drogo dla ciebie to po co masz tracic czas na pierwsze spotkanie ja bym zadzwoniła jeszcze raz dopytać...

Cytat:
: cojest: weźcie mi coś zróbcie, bo ja się taki tępoch zrobiłam że sama siebie szokuję
ja też tumanek nie zakumałam
Stary 2011-05-17, 16:43   #3754
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
: hahaha: i próbujesz nam wmówićt że to teraz w ciąży tak?
mucka ma rację, Konradek mnie użarł To tez domowy pieszczoszek
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:46   #3755
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Bez urazy, ale tyle kobiet to przeszło, tyle to przechodzi nadal i tyle jeszcze urodzi bez znieczulenia, że od razu łatow wywnioskować że da się to przeżyć . Myślę że momentami masz bardzo egoistyczne podejście, które mam nadzieję zmieni się u Ciebie razem z przyjściem dziecka.
Pewnie Cię to nie pocieszy, ale zapewne większość z nas nie będzie miało ZZO. Jendak nie nasz ból jest tu najważniejszy, ale to aby z dzieckiem było ok
i pod tym się podpisuję wszytskim czym tylko mogę cotka ma rację. Mi przez myśl nie przeszło czy będe mieć ZZO czy nie. Od początku na samą myśl o porodzie boję się jednynie żeby z mała było wszytko ok, żeby "zapłakała" i dostała 10, a mój ból mam w nosie. Wszytskie kobiety rodzą to i ja urodzę,

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
mam dziś taki wisielczy humor bez powodu ze boję się odezwac na forum żeby nikogo nie urazić. Bo juz zdążyłam obrazić się na małża w sumie bez powodu, krzyknąc na Konradka (fakt użarla mnie żmijka boleśnie w rękę ale przecież nie rozumie że to boli ) i sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Może wieczorem włączę sie w dyskusję
pisz nam tu i marudź. Ja Cię kocham, wiec powstrzymam się od ironicznych komentarzy

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:49   #3756
cotynato
Zakorzenienie

lausanne- oczywiście, że dopiero teraz , póki mogę to się tak kryję

Właśnie Aga, oby zapłakało, żeby było zdrowe i abym była na siłach już chwilę po się cieszyć nim do woli

Wymianka.
Stary 2011-05-17, 16:54   #3757
danika
Zakorzenienie

http://biznes.onet.pl/uwaga-eksplodu...9,1,news-detal

miłośniczki arbuzów - uważajcie coby wasze nabytki też nie eksplodowały hehe co juz ci chińczycy nie wymyślą
Stary 2011-05-17, 16:54   #3758
mucka21
Rozeznanie

cotynato ponoć chwilę po jak wiesz że w porządku to myślisz o kąpieli żeby się doprowadzić do używalności, niektóre osoby jeszcze o spaniu (przyznaje się podczytywałam dziewczyny które rodziły i ich wrażenia)
ja myślę żeby zapłakało i było dobrze
05.02.2011- nasz aniołek jeden bliźniak [*]
Izunia jest już z nami
30.IX.2011 g.17:20, 2790g, 57cm
Kochamy Cię

Edytowane przez mucka21
Czas edycji: 2011-05-17 o 16:56
mucka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:54   #3759
DzastaW
Zadomowienie

A Ja wpadłam na chwilkę się pochwalić: facet z usg powiedział że wygląda Mu to na chłopczyka =))) mały waży 410 i ma albo 188 mm albo161 mm =)))

[reebok_a]606817[/reebok_a]
DzastaW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 16:59   #3760
agnyska81
Zakorzenienie

Cytat:
ale rozmyślenia
ja nie mam dzieci ale powiem ci jak to wyglądało u mojej kuzynki (pomagałam jej przy małych dzieciach).
na pewno się da jakoś radę
Dzięki za wszystkie rady

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
co do maluszka i spraw techniczno-mieszkalnych..ja tez myslalam zeby dzidzi bylo u nas w sypialni bo sobie nie wyobrazam zeby od razu mialo spac w innym pokoju, ale teraz tak mysle wlasnie o przewijaku, bo kurcze nasza sypialnia jest srednia, jest duuuze łóżko i szafa i praktycznie te dwie rzeczy zajmuja caly pokoj, hmmmm
To u mnie jest podobnie: gigantyczne łóżko, szafa trzydrzwiowa, a dodatkowo szafa dwudrzwiowa, moja "toaletka" (na bank wylatuje) i skrzynia (niepraktyczna, też chyba wyleci). Dodatkowo na jednej ścianie mam drzwi do babci (nie przejściowe, bo babcia ma za nimi meblościankę, ale są zamaskowane zasłonką, więc też ograniczone pole manewru). Hmmm

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Agnyska - ja chce do małej pokoju kupić komodę a na nią przewijak. te komody co wkleiłaś musiałabyś zobaczyć na żywo jakie mają głębokie szuflady, ale tak na oko wydawają się ok
No właśnie ta mniejsza ma głębokość 30 cm, ta większa 40 cm. Te komody z Klupsia (z serii mebelków dziecięcych) są głębsze i ten przewijak jakoś tam bardziej pasi.
Dobrze, że z tatą lepiej

Cytat:
Kurcze Nie sądziłam że to takie trudne będzie z tą szkołą. Wy już zapisane?
A ja się nie wybieram.

Cytat:
Ja mam zamiar kupić i nosidełko i chustę. Czasami pewnie tż będzie nosił w nosidełku a jakoś średnio go widzę zawijającego się w chustę. Tym bardziej, że jest z tym trochę roboty i pewnie by się zaraz zniechęcił A sobie bankowo kupię chustę bo to udogodnienie roku jak dla mnie.
Oj nie wierzysz w męski ród Wczoraj przyszła do mnie chusta i zaraz ją mąż na sobie zawiązał. Ja jeszcze nie próbowałam

Cytat:
Agnyska rozumiem Cię bo próbuję ustawić w głowie jak ma wyglądać nasze maleńkie mieszkanko zeby bylo dobrze i wygodnie dla czworga i tylko popadam w irytację
To sobie jeszcze wyobraź, że ja jestem jak dziecko we mgle, nie znam tych wszystkich rzeczy z praktyki. Ale już nam obu współczuję
Na lepszy humor

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
English ale tylko techniczne rzeczy, teraz mam chyba ze 100 opisów rysunków montażowych do zrobienia ale to taka dodatkowa praca, nie jestem tłumaczem....chociaż chciałabym kiedyś

W sobotę dostałam takie fajne ubranka od kuzynki, tylko że na większego dziecia, tak 2-3 lata. Jedyna rzecz, która mi w weekend poprawiła humor

Joga z rana jak śmietana.
agnyska81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:00   #3761
DzastaW
Zadomowienie

Ja chciałam iść bardzo do szkoły rodzenia, ale niestety kasa nie pozwala na to =/

Stary 2011-05-17, 17:03   #3762
irmith
Wtajemniczenie

GG do irmith

Cytat:
Napisane przez DzastaW Pokaż wiadomość
Ja chciałam iść bardzo do szkoły rodzenia, ale niestety kasa nie pozwala na to =/
To w stolicy nie ma szkół za free?

Magdalenka 5.11.2014

i wystarczy nam tego miodu
irmith jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:04   #3763
lausanne
Wtajemniczenie

no bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze dla nas, to oczywiste ale ja na przykład słyszałam że krążące opinie o tym że ZOO jest szkodliwe dla dzidziusia są bardzo przesadzone, ludzie sie boją nowego i nieznanego, w stanach na przykład podają je każdej rodzącej od wielu lat i nie notuje sie zwiększonej ilości przypadków zachorowan u noworodków. To juz gorzej miec podany dolargen (mialam podany w celu przyśpieszenia porodu, ale podaje sie go tez niby na znieczulenie i mówię z doświadczenia - dziecko jest senne jak po jakimś narkotyku, matka też). Sama rozmawiałam z tą moją ciocią, ktora je wykonuje ZZO ileś razy dziennie i wiem że by mnie nie namawiała do znieczulenia jakby mialo zaszkodzić dzidziusiowi bo dla niej jestem jak wlasna córka, a Konradkowi mówi ze jest babcia A namawia mnie Rodziłam bez znieczulenia i wiem, że jest to ból do przeżycia, ale wiem też że mój strach, stres, krzyk (nie umiałam się powstrzymać choc tak sobie obiecywałam i niestety nie mam już wątpliwości że teraz też będę krzyczeć) oraz totalny brak sił pod koniec porodu (położne musiały praktycznie wypchnac małego po moich trzech dniach skurczów) na pewno nie wpływały korzystnie na dziecko Dlatego jakbym tylko miała możliwośc skorzystania tym razem z ZZO to bym się nie wahała
Stary 2011-05-17, 17:07   #3764
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
A Ja wpadłam na chwilkę się pochwalić: facet z usg powiedział że wygląda Mu to na chłopczyka =))) mały waży 410 i ma albo 188 mm albo161 mm =)))
Gratulacje

Cytat:
a ja mam pytanie do mam
używałyście chust albo nosidełek?
Ja mam chustę, używałam jak Grześ był mały, a potem kupiłam u Alicji http://pathi.pl/pl/ nosidło Mei Tai - to jest dla dzieci już siedzących
Można nosić na plecach i na brzuchu
Takie mamy
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05828.jpg (50,9 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05829.jpg (51,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06150.jpg (67,1 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC06171.jpg (31,0 KB, 37 załadowań)

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:08   #3765
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Są darmowe, refundowane. Płatne też raczej w granicach przeżywalności poniewać 300-450zł.

Wymianka.
Stary 2011-05-17, 17:10   #3766
DzastaW
Zadomowienie

irmith jest jedna (przynajmiej Ja tylko jedną znalazłam, ale ma dosyć negatywne opinie, a teraz nawet nie mogę Sobie przypomnieć jaka to była). Dziewczyny a jak to jest ze szpitalem? Trzeba jakiś najpierw wybrać i się zapisać czy coś w tym stylu? Bo Mi mama powiedziała że trzeba się zapisać...

Stary 2011-05-17, 17:12   #3767
lausanne
Wtajemniczenie

Cytat:
cotynato ponoć chwilę po jak wiesz że w porządku to myślisz o kąpieli żeby się doprowadzić do używalności, niektóre osoby jeszcze o spaniu (przyznaje się podczytywałam dziewczyny które rodziły i ich wrażenia)
ja myślę żeby zapłakało i było dobrze
oj bo jesteśmy tylko ludzmi, a ludzie musza miec przede wszytskim spełnione potrzeby fizyczne, tak jesteśmy skonstruowani. Ja też jak urodzialam to najpierw zupełnie działając instynktownie nakarmiłam dziecko i upewniłam się ze jest zdrowe, żywe i w dobrych rękach, po czym uspokojona myslalam tylko o tym i musiałam - autentycznie musialam - wyspać się po trzech dobach (w tym totalnie dwóch nieprzespanych nocach) skurczów, napić się, zjeść coś, umyć. Dopiero po tym wszystkim moglam siedziec (na ile tyłek pozwalał) i wpatrywać się w moje cudo
Stary 2011-05-17, 17:15   #3768
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
irmith jest jedna (przynajmiej Ja tylko jedną znalazłam, ale ma dosyć negatywne opinie, a teraz nawet nie mogę Sobie przypomnieć jaka to była). Dziewczyny a jak to jest ze szpitalem? Trzeba jakiś najpierw wybrać i się zapisać czy coś w tym stylu? Bo Mi mama powiedziała że trzeba się zapisać...
Nie wiem jak w W-wie jest, ale u nas nie ma czegoś takiego jak zapisy - po prostu jak zaczyna się akcja porodowa to jedziesz do wybranego, mogą Cię odesłać, jeśli mają przepełnienie

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:24   #3769
mucka21
Rozeznanie

Cytat:
jezeli mieszkasz w wawie ( a tak wnioskuje) to jak wpisalam w google wawa szkoly rodzenia bezplatne to jest kilka propozycji, nawet forum sie wyswietlilo gdzie dziewczyny pisza ze takich szkol w wawie jest kilka
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-05-17, 17:27   #3770
DzastaW
Zadomowienie

Teraz znów zaczełam szukać o szkole rodzenia i znalazłam pare bezpłatnych. Muszę Moją ginkę zapytać o tym jaki szpital wybrać

Stary 2011-05-17, 17:38   #3771
lausanne
Wtajemniczenie

no to ładnie, najpierw mnie namawiacie żebym została mimo wisielczego humoru a potem same znikacie
Stary 2011-05-17, 17:40   #3772
DzastaW
Zadomowienie

lausanne też zauważyłam że jakaś cisza. Myślałam że może coś znów Mi się z netem dzieje

Stary 2011-05-17, 17:50   #3773
Patiisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gerda Pokaż wiadomość
pytanie:

kupiłam dziś w aptece glukozę na krzywą cukrową i jest w proszku, tez tak miałyście?:cool :
Taak, ja mam ją w takim białym opakowaniu, te 75g, masakra to jest, już się boję tej słodkości

Cytat:
Napisane przez kasiuleczkakuleczka Pokaż wiadomość

Papa wszystkim Wam mamusie, chłopcy i dziewczynki
Kacha trzymaj się i nie jesteś złą matką. Twój synuś pewnie sądzi że jesteś najlepszą mamą na świecie. Po prostu musisz inaczej się zorganizować, spokojnie

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Zdrzemnęłam się trochę, ale dalej za mało jakoś, tyle, że muszę coś zrobić na obiad w końcu, bo nie długo synek wstanie i będzie o jedzenie wołał
Też się zdrzemnęłam, całe półtorej godziny, i śniło mi się że ścinałam sobie włosy, oraz że miałam własny salon fryzjerski

Cytat:
I kupiłam dzisiaj komplecik ( bluza z kapturkiem + spodenki) dla mojego Filipka i jestem cała zadowolona ponieważ chciałam go od dawna a ciągle było nie po drodze
Cotko pokaaaaaż

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
Kochane - wróciłam ze szpitala. Tata po zabiegu, już ok

Cytat:

Cytat:
Bez urazy, ale tyle kobiet to przeszło, tyle to przechodzi nadal i tyle jeszcze urodzi bez znieczulenia, że od razu łatow wywnioskować że da się to przeżyć . Myślę że momentami masz bardzo egoistyczne podejście, które mam nadzieję zmieni się u Ciebie razem z przyjściem dziecka.
Pewnie Cię to nie pocieszy, ale zapewne większość z nas nie będzie miało ZZO. Jendak nie nasz ból jest tu najważniejszy, ale to aby z dzieckiem było ok
Cytat:
no bo zdrowie dziecka jest najwazniejsze dla nas, to oczywiste ale ja na przykład słyszałam że krążące opinie o tym że ZOO jest szkodliwe dla dzidziusia są bardzo przesadzone, ludzie sie boją nowego i nieznanego, w stanach na przykład podają je każdej rodzącej od wielu lat i nie notuje sie zwiększonej ilości przypadków zachorowan u noworodków. To juz gorzej miec podany dolargen (mialam podany w celu przyśpieszenia porodu, ale podaje sie go tez niby na znieczulenie i mówię z doświadczenia - dziecko jest senne jak po jakimś narkotyku, matka też). Sama rozmawiałam z tą moją ciocią, ktora je wykonuje ZZO ileś razy dziennie i wiem że by mnie nie namawiała do znieczulenia jakby mialo zaszkodzić dzidziusiowi bo dla niej jestem jak wlasna córka, a Konradkowi mówi ze jest babcia A namawia mnie Rodziłam bez znieczulenia i wiem, że jest to ból do przeżycia, ale wiem też że mój strach, stres, krzyk (nie umiałam się powstrzymać choc tak sobie obiecywałam i niestety nie mam już wątpliwości że teraz też będę krzyczeć) oraz totalny brak sił pod koniec porodu (położne musiały praktycznie wypchnac małego po moich trzech dniach skurczów) na pewno nie wpływały korzystnie na dziecko Dlatego jakbym tylko miała możliwośc skorzystania tym razem z ZZO to bym się nie wahała
I to jest chyba najlepsza wypowiedź w temacie zzo, bo wypowiada się już doświadczona matka, która rodziła i wie co to za ból Ja mam tylko nadzieję że u mnie w mieścinie jest dostępny poród w wodzie, a jak nie, że mają jakiekolwiek znieczulenie gdybym np. nie dawała rady (mam niestety bardzo słaby organizm, mało odporny na ból ).

Marzy mi się też szybki, bezproblemowy poród, i że maluch zdrowo mi po wyjściu na zewnątrz zapłacze, bo mam jakieś dziwne myśli że dziecko podczas porodu owinie się pępowiną i udusi (nie wiem skąd mi się to wzięło ). To wynika chyba ze strachu przed nieznanym, mam nadzieję, że stopniowo takie głupie myśli mi ustaną..

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Ja mam chustę, używałam jak Grześ był mały, a potem kupiłam u Alicji http://pathi.pl/pl/ nosidło Mei Tai - to jest dla dzieci już siedzących
Można nosić na plecach i na brzuchu
Takie mamy
Świetnie się prezentuje

Cytat:
Nie wiem, a też jestem ciekawa.. orientujecie się dziewczyny?

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:42 ----------

Dziewczyny ale jestem zła na tż!! Lekarka mi przepisała nospę forte, na weekend dałam mu receptę i miał mi po weekendzie wykupić, a teraz kasa mi się na koncie skończyła, na gadu go nie ma, i mamy zero kontaktu Najgorzej że on teraz dłużej pracuje, i zazwyczaj zmęczony wraca po pracy i idzie od razu spać.. A mnie dzień w dzień brzuch boli, jeszcze teraz doszły do tego jakieś dziwne bóle na dole brzucha (tylko nie wiem czy to przypadkiem dzidziuś się nie domaga jakiegoś jedzenia), i mam nerwy, bo boję się że skończy się jakimś krwawieniem, a nie chcę przeżywać tego po raz drugi Pójdę się zaraz chyba położyć, i zjem małe co nieco, może mi przejdzie..
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:52   #3774
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość

Ja się nie zapisuję, mój tż pracuje co tydzień na inną zmianę a sama nie chcę chodzić A nie ma jakiś opinii o tej pierwszej szkole? Bo wiadomo, ze jak ich zapytasz to Ci zachwalą
no juz myslałam ze jestem sama z tych co chyba łazić nie beda
u mni eten sam powód co ty plus dojazd do szkoły bo ja chciałam przy szpitalu a to ok 30 km w 1 str
a mąz powiedział ze po co ma iśc jak ja go wszystkiego naucze jakbym ja wiedziała co i jak

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
A w ogole to sie tak zgrzalam przed chwila ze musialam wziac pare glebokich wdechow bo bym chyba sie zapalila od wewnatrz...klienci potrafia byc naprawde nieodpowiedzialni..
pochwal sie co zrobili? zawsze lubie słuchac o tych ich normalni efajowych pomysłach

Cytat:
pozostaje mi tylko

własnie gotuje żurek kto ma chęć
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:53   #3775
Patiisia
Wtajemniczenie

Ale się ucieszyłam 26 maja w moim mieście są dni otwarte w szkole rodzenia (będę mogła się wybrać, będę też wtedy po wizycie u ginki), i od 2 czerwca rusza najbliższy kurs.. Zorientuję się w cenach, bo jak nie będzie tak drogo to może warto będzie się zapisać..

Edit: Doczytałam właśnie że podczas tych dni otwartych ma być prezentacja m.in. noszenia dziecka w chuście, masażu niemowlęcia, udzielania pomocy KRO małemu dziecku zanim przyjedzie pogotowie, także fajne, przydatne rzeczy

Edytowane przez Patiisia
Czas edycji: 2011-05-17 o 17:59
Patiisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:53   #3776
mucka21
Rozeznanie

A jak to niby ma wyglądać z zapisywaniem się w szpitalu?
przecież jak zacznie się rodzić i powiedzmy ze jesteś zapisana to co? inną rodzącą niezapisaną wywalą? Przecież też nie zapiszesz się na konkretny termin bo wiadomo że prawdopodobieństwo że urodzisz w dniu tp wynosi 5%
Nie wyobrażam sobie i nie widzę sensu w zapisywaniu się do szpitala na poród
Izunia jest już z nami
Kochamy Cię

Stary 2011-05-17, 17:57   #3777
DzastaW
Zadomowienie

Ja może zapiszę się do szkoły rodzenia, bo znalazłam bezpłatną. ale co tydzień będę sama chodzić (a nie chce bardzo), bo narzeczony pracuje raz na dnie a raz na noce =///

Stary 2011-05-17, 17:57   #3778
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Patiisia Pokaż wiadomość

Dziewczyny ale jestem zła na tż!! Lekarka mi przepisała nospę forte, na weekend dałam mu receptę i miał mi po weekendzie wykupić, a teraz kasa mi się na koncie skończyła, na gadu go nie ma, i mamy zero kontaktu Najgorzej że on teraz dłużej pracuje, i zazwyczaj zmęczony wraca po pracy i idzie od razu spać.. A mnie dzień w dzień brzuch boli, jeszcze teraz doszły do tego jakieś dziwne bóle na dole brzucha (tylko nie wiem czy to przypadkiem dzidziuś się nie domaga jakiegoś jedzenia), i mam nerwy, bo boję się że skończy się jakimś krwawieniem, a nie chcę przeżywać tego po raz drugi Pójdę się zaraz chyba położyć, i zjem małe co nieco, może mi przejdzie..
A nie możesz zadzwonić do niego z czyjegoś telefonu albo wysłać smsa z bramki?

Asik to będziemy już dwie zielone na porodówce
Czy któraś z was bierze jeszcze magnezin albo jakiś inny magnez? Bo jak brałam przez ten tydzień to było cudnie, żadnych kolek, skurczy nic a od niedzieli nie biorę i nie dość, ze w nocy mam skurcze w nogach to kolka mnie łapie Gina mam za dwa tygodnie i nie wiem czy tak sobie mogę to brać jeszcze? A nie cierpię do niego dzwonić bo on zawsze dziwnie ze mną gada

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:57   #3779
MalgosiaM8
Zakorzenienie

wyżaliłam sie tu i ówdzież eehh

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 17:58   #3780
acelinka
Zakorzenienie

jestem, ale się nachodziłam ledwo siedze

ale Wam powiem, ze kupiłyśmy z mamą śliczny kocyk dla Natalki i śpiochy - prezent na dzień dziecka od babci

Byłyśmy też w wózkowym sklepie, pomacały, pooglądąły i powiem Wam że mam jeszcze wiekszy mentlik w głowie jeździłyśmy wózkami po sklepie ... i byłam w szoku jak ten Tako Balilla się prowadzi - lżej niż wózki ze skrętnymi kołami, normalni zrobiłam tak oglądałam też najnowszy wózek Tako Cruizer którego nawet na stronce nie mają i też świetny - ten ma z kolei rame bardziej podobną do jedo fyn, przynajmniej tak mi teraz coś świta no wiec mam jeszcze większy kłopot z wyborem niż przedtem, chyba wózek każe wybrać tż'towi i już

a teraz postaram się nadrobić
acelinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości