|
|
#3001 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Vampire Diaries część 3
|
|
|
|
#3002 |
|
Wtajemniczenie
|
5 sezonów (po 12 odcinków) i szósty będzie emitowany od września
|
#3003 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
I mordercza
|
|
#3004 |
|
Zakorzenienie
|
ach też dzisiaj jechałam w śmierdzącym autobusie :/ nie wysiadałam, bo miałam nadzieję, że zdążę na wcześniejszego busa... oczywiście nie zdążyłam
a mojej pani promotor dalej nie ma.. śmiech na sali
|
#3005 |
|
Zadomowienie
|
O ja chyba też. Kiedyś oglądałam kilka odcinków z bratem, ale to było dawno i już nie pamiętam. Wiem tylko, że serial mi się podobał.
|
#3006 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No i Joshua serialowy Peter to strasznie fajny facet jest.Cytat:
) więc zwykle ślicznie proszę TŻta o podwózkę ![]() Oglądaj, warto Szczególnie, że pewnie jako fanka wampirów lubisz i krew a tam jej dostatek
|
|
|
#3007 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc bohater zajmuje się analiząśladów krwi i przy tym jest psychopatą, seryjnym mordercą zabijających głównie morderców (rzecz jasna przypadkowe ofiary też się zdarzają). Każda seria właściwie opiera się na ściganiu jakiegoś seryjnego mordercy i dodatkowo tzw. życiu prywatnym zarówno Dextera jak i całej reszty, dosyć bujnym zresztą. Ogólnie rzecz biorąc uwielbiam,jego komentarze do niektórych sytuacji są wręcz mistrzowskie![]() Swoją drogą w czwartym sezonie to był finał... Rzucający o podłogę.
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner Edytowane przez Maqda Czas edycji: 2011-05-17 o 18:18 |
||
|
|
|
#3008 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
On po prostu ma defekt na psychice poprzez wzgląd na jego wczesne dzieciństwo... Postępuje według "Kodeksu", który spisał dla niego jego ojciec, mówiący mu jak ma postępować w czasie zabijania, nigdy nie dać się złapać, itp... Ogólnie cudownie się go ogląda, taki zagubiony w rzeczywistości, a brylujący w horrorze człowiek, który stara się ułożyć sobie życie, albo bardziej uczy się sprawiać wrażenie, że wszystko jest OK Muzyka wspaniała, jego przemyślenia mistrzowskie, i ten głos... ![]() Nie wspomnę o panu Masuka, który jest najzabawniejszym kurduplem w całym filmie
Edytowane przez * Raboussamai * Czas edycji: 2011-05-17 o 18:27 |
|
|
|
|
#3009 |
|
Zakorzenienie
|
chyba się skuszę na 'Dextera'
|
|
#3010 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tą psychopatią to oceny są podzielone - jedni uznają to jako psychopatię, inni jako socjopatię (jedni uznają że to te same zaburzenia, inni że nie, nie wnikam), jeszcze inni jako pschychotyczność a kolejni jako szeroko pojęte zaburzenia osobowości. Dla mnie najbardziej trafna jest trzecia opcja, ale podałam tą najczęściej wymienianą nie wnikając
Serialowo: Obsesyjnie powtarzając: Sherlock Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted. Nadrabiając: The Hour, The Prisoner Edytowane przez Maqda Czas edycji: 2011-05-17 o 18:39 |
||
|
|
|
#3011 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
, uważam też że Michael Carlyle Hall jest świetnym aktorem i bardzo przekonywająco zagrał Davida w Six feet under (no przynajmniej mnie przekonał )
|
|
#3012 |
|
Zakorzenienie
|
kusicie tym Dexterem ! może sama zacznę oglądać
|
|
#3013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
tylko że nie zawsze da się uniknąć tych nieszczęsnych busów czy innych środków komunikacji miejskiej ja np na uczelnie jade busem 20 min i 10 min tramwajem, więc nie zamienie tego na spacer bo wtedy tak sie spoce że to ja będę tak śmierdzieć ![]() |
|
|
|
|
#3014 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Takiej to dobrze, nie? Ej ja do szkoły przy dobrych wiatrach na nogach szłabym ok. 40min...
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
|
#3015 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
No ustawiłam się teraz, do pracy mam 5min piechotą ale do rodziców jak nie ma auta to 25min idę sobie ![]() Ale przez 5lat studiów jeździłam 1h busem + 10min tramwajem co weekend, więc swoje wycierpiałam
|
|
|
#3016 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
a jak będziesz już miała prawko to nawet te 5 min do pracy może być dla Ciebie męczarnią i wybierzesz autko, znam takie osobniki lenistwo główną cecha ludzką jak widać
|
|
|
|
|
#3017 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(samochodem przy małym ruchu i ciężkiej nóżce da się dojechać w 30 min, autobusem - dwie przesiadki - 1 h 15 min, jeżeli busior do mojej wsi jedzie od razu ) ach trzeba na samochód zarobić
|
|
#3018 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja upraszam o kciuki na jutro po poludniu - mam chemię, a pójść musi jak najlepiej...
|
|
|
#3019 |
|
Wtajemniczenie
|
Ahhhh no tak, niektórzy mają gorzej ode mnie.... albo mam koleżankę, która dojeżdża prawie 2h
Pani Kierownik. Cel: Pani Dyrektor! Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora! "Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice." |
|
|
|
#3020 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do mojego prawka, to ja je ciągle robię..od 2 lat zostały mi 3h jazd ale ja poprostu boję się wsiadać za kółko! To dla mnie mordęga. Widać nie wszyscy powinni być kierowcami. Ja jestem osobą roztrzepaną, łatwo się rozpraszam, gadam. Nie nadaję się.
|
|
|
#3021 |
|
Zadomowienie
|
Skoro włączył się temat busów, uczelni i upałów, to ja kiedyś ze swoją równie bladą i piękną wampirzycą (a*a*a*
Oczywiście - nie było
|
|
|
|
#3022 | |
|
Naczelna Wizażanka:)
|
Cytat:
|
|
#3023 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale moja recepta na zdanie egzaminu : gadanie do egzaminatora co będę robić np. polecenie w najblizszym możliwym miejscu skręć w prawo - to sobie mówiłam, że tutaj jest zakaz, tutaj nie mogę, ale tam mogę i tam sobie skręcałam możesz w zasadzie mówić na głos wszystko - że teraz sobie musisz zredukować bieg, czy włączyć kierunkowskaz - skupisz się wtedy na swoich własnych poleceniach
|
|
#3024 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Brzmi całkiem nieźle.Ja zrobiłam jeden, duży błąd- skumplowałam się z moim nauczycielem jazdy. Trafił mi się młody chłopak, niewiele starszy odemnie i poprostu przegadalam cały kurs! Jeździłam, ale nie skupiałam się na tym co robię. A jak przyszły poważne sprawy, jak jazda po Wrocławiu (ja jestem ze Świdnicy, dużo mniejszej) to wymiękłam.
|
|
|
#3025 | |||
|
na przekór do celu
|
Cytat:
![]() Cytat:
przez te 2 lata czasami przepisy się nie zmieniły? tylko jak już w końcu podejdziesz do egzaminu, rzecz jasna najpierw teoretycznego to zepnij się i idź szybko na praktyczny, bo teoretyczny jest ważny tylko pół roku więc nie przeciągajCytat:
moje ulubione to: "nie zatrzymuj się na pomarańczowym! no nie zatrzymuj się pacanie, przecież to jest zielone, TRZEBA jechać! a jak się zatrzymasz to będę trąbić"
|
|
|
#3026 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale muszę jeszcze poczekać z 3 tygodnie. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3027 |
|
Konto usunięte
|
Dobry wieczór dziewczynki
Jestem zadrutowana, na górze i na dole. mam liliowe gumki |
|
|
|
#3028 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to chyba bardzo nie bolało
|
|
#3029 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3030 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo zęby mam koszmarne..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:22.

I mordercza

, uważam też że Michael Carlyle Hall jest świetnym aktorem i bardzo przekonywająco zagrał Davida w Six feet under 

lenistwo główną cecha ludzką jak widać