|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku | |||
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 3,95% |
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! |
0 | 0% |
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! |
22 | 28,95% |
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! |
0 | 0% |
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. |
2 | 2,63% |
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. |
2 | 2,63% |
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. |
1 | 1,32% |
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. |
0 | 0% |
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. |
1 | 1,32% |
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. |
31 | 40,79% |
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. |
0 | 0% |
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. |
0 | 0% |
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. |
1 | 1,32% |
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. |
0 | 0% |
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. |
9 | 11,84% |
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. |
4 | 5,26% |
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. |
0 | 0% |
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1981 | ||
Zadomowienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Lecę pod prysznic, jutro rano położna, więc nie pośpię sobie do 11 ![]() ![]() Dobrej nocki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1982 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie
Cytat:
A tu widzę elementy psychologii się pojawiają ![]() Ja też dziś miałam okropny dzień. A to rzadkość, bo generalnie taki mam charakter, że uważam że życie jest piękne, ludzie dobrzy, a mi jest w życiu super ![]() ![]() A jeszcze teraz wieczorem jakoś brzuch mnie zaczął mocno boleć. NIe miałam tak do tej pory. Nie martwię się zbytnio, pewnie to normalne, no ale nieprzyjemne. I jeszcze do tego mdłości dziś silniejsze niż zwykle. 4 razy wymiotowałam ![]() No ale dość tych żali! Dzień się kończy, więc i smutki też! ![]()
![]() |
#1983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
napewno szybko pojdzie remincik i pokoj bedzie cacuszko ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1984 | ||
Zakorzenienie
|
Brumek oo widzisz to nie jestem sama,bo już myślałam że tylko ja taki dziwak i kupuję wszystko nowe
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() Brumku ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1985 |
Zakorzenienie
|
#1986 |
Zakorzenienie
|
super podejscie, my mamy takie samo ! ale wybierzemy cabrio, szczerze ze wzgledu na cene, ale dla mnie peble jest sliczniejszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1987 |
Zakorzenienie
|
kupilam takie 2 biustonosze do karmienia MOTHERCARE, zobaczymy jakie sa jak przyjda.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1988 |
Zakorzenienie
|
lilka - trzym sie dziewczyno!
nerolka - aż mam swieczki w oczach... śliczna ta twoja Izunia!!!!! ![]() ![]() ![]() scio - fajnie ze jestes z nami! brumek - ty to mas zz tymi wymiotami... ja dzis kupilam Bobasa zamias t Dzidziusia w rossmanie bo mam juz dosyc szukania po wszystkich sklepach. mam nadzieje ze bedzie równie dobry. |
![]() ![]() |
![]() |
#1989 |
Zadomowienie
|
Iza jest po prostu śliczna, aż się napatrzeć nie mogę.
![]() Super ma czuprynkę, mam nadzieję, że już niebawem dziewczyny będą mogły wrócić do domu. ![]() Lilka, ojejj nie dobrze, trzymam kciuki żeby sytuacja się unormowała. ![]() Niech malutka siedzi jak najdłużej w brzuchu. Shira, ale miałaś przygodę, dobrze że nic Wam się nie stało. ![]() Brunetko, podaję fajny przepis na placuszki ze szpinaku. 0,5 kg szpinaku 1 szkl mąki 3 łyżki startego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki oleju 2 ząbki posiekanego czosnku sól, pieprz Wszystkie składniki wymieszać i smażyć jak placki ziemniaczane. Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym- są pyszne. ![]() Byłam dzisiaj na badaniach krwi i moczu + glukoza. Ehh...z tą glukozą było gorzej niż poprzednio, myślałam, że skończy się pawiem, ale wizja powtórnego badania w takim wypadku była dość motywująca do tego żeby jakoś wytrzymać. ![]() Po południu odebrałam wyniki- po raz pierwszy mam żelazo w normie ![]() Martwi mnie jedynie glukoza: na czczo miałam 75,7 mg, po godzinie 164,9 mg , a po dwóch godzinach 87,1 mg. Czy ten wynik po godzinie nie jest zbyt wysoki? Badania robiłam w innym laboratorium niż ostatnio i kobieta pobierająca krew była bardzo zdziwiona, że gin kazała pobrać po godzinie krew. Chciałam mi ją pobrać jedynie na czczo i po 2 godzinach. Mówiła, że po godzinie nie ma ustalonych norm do takiego pomiaru (na wynikach mam podane tylko normy do pierwszego i trzeciego wskaźnika). ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Po godzinie norma jest do 180, a po 2h - do 140. Swoją drogą to okropne, że takie paniusie, które nie mają kompetencji, mówią coś pacjentom bezmyślnie, a potem oni się zamartwiają. Przecież od mówienia czegokolwiek jest lekarz!
![]() |
#1991 |
Raczkowanie
|
Ale slodzinka jest z tej Izuni gratulacje Nerolka!!!
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1992 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
nadrabiam,nadrabiam,nadra biam ![]() Was się nie da nadrobic ![]() najważniejsze ![]() Scio WITAJ ![]() ![]() ![]() Izunia- jesteś najpiękniejsza na świecie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1993 |
Zakorzenienie
|
pierwszy raz pierwsza
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ---------- a jednak nie byłam pierwsza ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1995 |
Zadomowienie
|
witam
![]() spac nie moge wiec wstalam, zjadlam sniadanko i wracam do nadabiania zaleglosci na forum chwalilam sie juz badaniami, ale tylko brumek zauwazyla moje pojawienie sie i post ![]() dziekuje ![]() przy okazji - brumek, wczoraj doczytalam ze zostalas okradziona w weekend, wspolczuje, to smutne i irytujace ![]() najbardziej spektakularnie to okradzino nas we wloszech, wlamali sie do samochodu, zepsuli zamek i drzwi, pozniej az do powrotu do Polski nie dalo sie ich zamknac ![]() musieli nas obserwowac, bo dokladie to bylo ich celem, skrzyneczka byla pelna markowych narzedzi tz, ktore kolekcjonowal przez pare lat, do tej pory nie skompletowal takiego zestawu ![]() ktos pisal o popekanych kapsulkach w femibione 2 - zjadam je od dluzszego czasu, nie mialam takiej sytuacji, kazda kapsulka jest cala, raz tylko mi pekla, upuscilam ja i upadla na podloge, pekla i oleista ciecz zaczela wyciekac.. Inutil, gratuluje i mocne kciuki ![]() ![]() zanka - promieniejesz w ciazy ![]() ![]() Zmalowana, polamalam jezyk na tym tekscie (a tak na marginesie, przypuszczam ze to tekst zadany nie Twojego autorstwa, ale wyjasnijcie mi prosze : żołędź, czy żołądź? myslalam ze to dwie rozne rzeczy ![]() gartuluje wszystkich pozostalych wizyt i wynikow ![]() tyle doczytalam wczoraj, teraz wracam do nadrabiania... najwazniejsze na koniec zostawilam: Nerolka, gratuluje ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() Edytowane przez Kolina Czas edycji: 2011-05-18 o 06:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1996 |
Zakorzenienie
|
Witam z rana
![]() Ja też spać nie mogę, wstałam razem z mężem i chyba już nie będę spała. Kolina napewno każda zauważyła Twoj post ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1997 |
Wtajemniczenie
|
ja też się witam
![]() już też na nóżkach - razem z mężem wstałam rano, śniadanko zjedzone, kawa wypita, mąż wyprawiony do pracy... ja też zaraz muszę się zanurzyć na parę godzin w robotę ![]() czekam na wieści od Neroli ![]() a mój mąż okazał się bardzo dzielny. zakupił wczoraj ten niezbędny śrubokręt, przy okazji też młotek (mimo, że w domu jest, ale jego zdaniem też nie taki jak trzeba ![]() ![]() scio cieszę się, że już jesteś w domu i trzymam ![]() stapelka ![]() brumku mam nadzieję, że nastrój dzisiaj rzeczywiście lepszy ![]() niech mi ktoś da jakiegoś kopa na zapęd bo mam meeeegggaaa lenia |
![]() ![]() |
![]() |
#1998 |
Zakorzenienie
|
Nerolko prześliczną macie córeczkę
![]() ![]() Brunetka trzymam kciuki za remont ![]() Carmela, Natka jeśli macie auto z isofixem radzę spr bo niektóra powinny mieć a nie mają ![]() ![]() ![]() ![]() a co do ciąży to mój synek miał większość rzeczy nowych i ten drugi będzie miał po Nim ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1999 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2000 |
Zakorzenienie
|
kolina - szczerze mówiąc jest nas tak tu dużo i tak paplamy że po przeczytaniu posta, jeśli sobie wczesniej nie zaznacze cytatów, to nie pamiętam kto i co powiedział, średnio tez kojarze kto jest w szpitalu czy ma kiepskie wyniki, kto ma urodziny czy kto ma wizytę... dlatego tylko czasami odnosze sie do tego co piszecie bo zwyczajnie - skleroza...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2001 | |||
Rozeznanie
|
Witam zza biurka
![]() Lilkaa ![]() ![]() Kolina ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Brumek dziś na pewno będzie lepiej ![]() Cytat:
![]() a i oczywiście Izunia słodziak ogromny dzięki Pieleszko za zdjęcia ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2002 |
Zadomowienie
|
Nerola - Iza jest cudowna!!!!!i tak pięknie owłosiona
![]() ![]() Shira - miałaś fuksa. Baaaaaaaardzo niebezpieczna sytuacja. całe szczęście nic Ci się nie stało i królikowi również. Scio - witamy. Dobrze, że Cię wypuścili. odpoczywaj ![]() Lilka - trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dbaj o siebie ![]() Ja moge się zginac prawie normalnie, nie mam skurczy i zastanawiam się czy wszystko jest ok, bo jakieś skurcze powinny się pojawiac chyba od czasu do czasu w ramach cwiczen macicy - u mnie nie. ![]() Dziecko przyjęło juz chyba pozycję nietoperza i dalej siedzi po prawej stronie. ciekawe dlaczego? ![]() wizyta teściowej za dwa dni - przyjeżdza na 4 dni. Zakupy na horyzoncie więc. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2003 |
Zakorzenienie
|
Sms od Neroli godzina 05:04 )
"Iza wcale nie jest pomarszczona i brzydka. Ale moja cudowna i kochana. I bądźcie z niej dumne ciocie, bo jako jedyna na oddziale nie płacze, jedyna na sali ciągnie cyca. Reszta kobiet zrezygnowała po porażkach i daje butelkę. A mówili, że wcześniak nie będzie umiał ciągnąć, a nasz się naumiał. Wszelkie modły pomogły. Dziękuję w imieniu Izy dziewczynki." NEROLKA Izunia jest piękna i dzielna !!!!!!!!!!! ![]() ![]() ![]() Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-05-18 o 07:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#2004 |
Zakorzenienie
|
nerola - bo izunia za mamą madra i uparta! no i śliczna!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#2005 |
Zadomowienie
|
Nerola-gratulacje dla Izy-jest bardzo bardzo dzielna
![]() ![]() ![]() Agulaaabar- to dla Ciebie zdjęcia blizny po CC,pod bielizną wogóle nie widac,a na skórze...sama oceń... gdybym komuś nie mówiła,że jestem po CC to na pewno by nie zauważył... i mój brzuś w końcu 27tc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2006 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ---------- Babonik a Twojej blizny to ja w ogóle nie widzę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2007 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A zresztą nie ma wyjścia mając taką mamę ![]() Super, że tak dobrze sobie radzi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2008 |
Zadomowienie
|
nerola, a kto powiedział, że iza jest pomarszczona i brzydka?
![]() ![]() piękna jest i bardzo dzielna i pokazała starszym kolegom i koleżankom, co może taka mała. To chyba ma po mamie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2009 | |||
Zadomowienie
|
Scio super ze wyniki sie poprawiły i juz jestescie w domu
![]() Shira uf dobrze ze nic sie nie stało Cytat:
DaKaro bedziesz rodzić na Prostej?? Lilka82 oby wszystko było ok ![]() O ja jaki słodziak z Izuni ![]() ![]() ![]() Nerola jeszcze raz gratuluje piękna córa Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Witam sie z rana ![]() Ja już po pierwszym śniadaniu, pobajerzyłam z mamuska przez skype, zaraz musze skończyć tort dla teściowej i do 17 leżakuje. A wieczorkiem znowu mnie czeka wdrapanie sie na 2 piętro do teściowej ![]() Jak to dobrze że mieszkamy na parterze bo bym chyba z domu nie wychodziła wcale ![]()
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2010 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wiem monia083, ja jak nie zaznacze cytatu to tez nie pamietam wszystkich wiadomosci ale jakas odrzucona sie poczulam ![]() mialam ostatnio pare przykrych sytuacji, do tego brak netu, nie mialam sie nawet komu wyzalic.. to wszystko chyba do kupy sprawilo ze czulam sie okropnie dzis wieczorem mam wizyte, prosze o kciuki mam tez zalegle zdjecia do pokazania, skan foto maluszka z ostatniej wizyty i moj brzus BABONIK, brzus slodki ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:13.