Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpień 2011 - Strona 67 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnej części naszego wątku
Lipiec- Sierpień zbliża się dużymi kroczkami, za nie długo będziemy wspaniałymi mamusiami! 3 3,95%
Porodówki się nie boimy, bo w naszą siłę mocno wierzymy! 0 0%
Rosną brzuchy na potęgę, jeszcze chwila - mamą będę! 22 28,95%
Ostatnie nam chwile pogaduch zostały, za kilka tygodni będziemy mamami! 0 0%
Nerola i Bella przykład dały jak w lipcu i sierpniu dzieci rodzić mamy. 2 2,63%
Ale ten czas szybko leci, wykluwają się już letnie dzieci. 2 2,63%
Czerwiec za pasem, lipiec przed nami za chwilę przywitamy się z bobasami. 1 1,32%
Torby pakujemy i powoli na porodówkę się szykujemy. 0 0%
Wiosna mija, lato idzie a porody coraz bliżej. 1 1,32%
Halo halo jestem w drodze, już niebawem się urodzę. 31 40,79%
Wózki już czekają, wyprawki też mamy - wkrótce nasze dzieci szczęśliwie przywitamy. 0 0%
Torby do szpitala prawie spakowane - na przyjęcie maluchów jesteśmy przygotowane. 0 0%
Torby do szpitala będą pakowane - ostatnich tygodni wielkie odliczanie. 1 1,32%
Na Majorkę czy do Honolulu się nie wybieramy, bo my wakacyjne ciężarówki inne plany mamy. 0 0%
Odliczamy dni do końca, by przytulic swego brzdąca. 9 11,84%
W lipcu i sierpniu rodzić będziemy, ale plotkować nie przestaniemy. 4 5,26%
Szybko dni mijają,mamusie lipcowo- sierpniowe na swoje dzieciaczki czekają. 0 0%
Głosujący: 76. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-05-17, 21:43   #1981
wodaqua
Zadomowienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
A my po wizycie: Zuzka jest dalej Zuzką. Ułożyła się już głową w dół więc to czym mnie tak wali po żebrach to jej szanowny tyłek!
Ma ok 1700g. Wszystkie parametry ok. następna wizyta znowu za miesiąc. Łożysko mam 1st, mówiła, że to stopień dojrzałości i jest ok. Szyjka też ok.
klask i:

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Natko, mam identycznie! Zakupy dla dziecka to teraz moje ulubione zajęcie. Na równi z czytanie pism dla przyszłych mam
Ja dostałam chyba z 50 takich pism o tematyce ciążowo-dziecięcej i szczerze mówiąc nie wiem czy zdążę je przeczytać....

Lecę pod prysznic, jutro rano położna, więc nie pośpię sobie do 11
Dobrej nocki!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:50   #1982
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze moment, jeszcze chwila i na porodówkę damy dyla. Mamusie lipiec-sierpie

Cytat:
Napisane przez sygine Pokaż wiadomość
No więc te aparaty właśnie po to były - najpierw tatusiowie mieli namalować człowieczka który ich zdaniem kryje się w brzuszku a później zdjęcia robiliśmy Poza tym mieliśmy też za zadanie napisać list do maluszka, który kiedyś mamy dzieciom odczytać jak już będą rozumiały

Fajne te zajęcia były

A teraz nadrabiam dalej...
Nawet nie przypuszczałam że na szkole rodzenia robi się tez TAKIE rzeczy. Myślałam, że to czysta praktyka - co, jak , ile czego itp. w kwestii opieki nad noworodkiem + jak wygląda poród.
A tu widzę elementy psychologii się pojawiają

Ja też dziś miałam okropny dzień. A to rzadkość, bo generalnie taki mam charakter, że uważam że życie jest piękne, ludzie dobrzy, a mi jest w życiu super A dziś od rana było mi smutno i zła byłam na męża. Tak po prostu bez powodu... I to mnie jeszcze bardziej rozdrażniało, bo nienawidzę być tak niesprawiedliwie złoślwa czy czepliwa względem innych
A jeszcze teraz wieczorem jakoś brzuch mnie zaczął mocno boleć. NIe miałam tak do tej pory. Nie martwię się zbytnio, pewnie to normalne, no ale nieprzyjemne. I jeszcze do tego mdłości dziś silniejsze niż zwykle. 4 razy wymiotowałam

No ale dość tych żali! Dzień się kończy, więc i smutki też!
Stary 2011-05-17, 21:51   #1983
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Dziewczyny proszę o kciuki bo jutro zaczynamy remont pokoju dla małej i czeka mnie wymiana okien

napewno szybko pojdzie remincik i pokoj bedzie cacuszko

Moja szczęśliwa liczba to czterysta miliardów.
Tak, wiem, nie jest zbyt poręczna w życiu codziennym.
CarmelaSoprano jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 21:55   #1984
Natka_
Zakorzenienie

Brumek oo widzisz to nie jestem sama,bo już myślałam że tylko ja taki dziwak i kupuję wszystko nowe

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dlaczego akurat ten model ??? (tak z ciekawosci pytam)

widzialam na zywo u kolezanki, super jest, tez raka chce
W bazę wpina się tylko MC Cabrio Fix i właśnie Pebble. Mój mąż się uparł na Pebble, bo podobno najbezpieczniejszy, najwygodniejszy itd. Twierdzi, że samo to że jest cięższy i solidniej wykonany świadczy o tym że napewno jest lepszy. Jest zdania, że na takich rzeczach jak fotelik nie ma co oszczędzać, bo kolega jego miał wypadek ze swoją córeczką i uratował ją właśnie bardzo dobry fotelik. No i teraz sie tego trzyma. Dla mnie tak naprawde bez różnicy czy Cabrio czy Pebble, ale dla męża nie dlatego taki nasz wybór.

---------- Dopisano o 22:55 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Dziewczyny proszę o kciuki bo jutro zaczynamy remont pokoju dla małej i czeka mnie wymiana okien w domu Niestety z moim J jest rożnie przyznam, że on nie nadaje się do takich rzeczy i boję się, że ten remont będzie trwał w jego tempie ze 2 tygodnie
pójdzie szybko!

Brumku jutro będzie lepszy dzień
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 22:00   #1985
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natka_ Pokaż wiadomość
brumku Jutro będzie lepszy dzień
wiem!!!!
Stary 2011-05-17, 22:02   #1986
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Jest zdania, że na takich rzeczach jak fotelik nie ma co oszczędzać

super podejscie, my mamy takie samo !
ale wybierzemy cabrio, szczerze ze wzgledu na cene, ale dla mnie peble jest sliczniejszy

Stary 2011-05-17, 22:13   #1987
CarmelaSoprano
Zakorzenienie

kupilam takie 2 biustonosze do karmienia MOTHERCARE, zobaczymy jakie sa jak przyjda.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg a2-8.jpg (58,8 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f1-7.jpg (43,4 KB, 27 załadowań)

Stary 2011-05-17, 22:15   #1988
83monia
Zakorzenienie

lilka - trzym sie dziewczyno!

nerolka - aż mam swieczki w oczach... śliczna ta twoja Izunia!!!!!

scio - fajnie ze jestes z nami!

brumek - ty to mas zz tymi wymiotami...

ja dzis kupilam Bobasa zamias t Dzidziusia w rossmanie bo mam juz dosyc szukania po wszystkich sklepach. mam nadzieje ze bedzie równie dobry.

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-17, 23:30   #1989
marzena_S
Zadomowienie

Iza jest po prostu śliczna, aż się napatrzeć nie mogę.
Super ma czuprynkę, mam nadzieję, że już niebawem dziewczyny będą mogły wrócić do domu.

Lilka
, ojejj nie dobrze, trzymam kciuki żeby sytuacja się unormowała.
Niech malutka siedzi jak najdłużej w brzuchu.

Shira, ale miałaś przygodę, dobrze że nic Wam się nie stało.

Brunetko
, podaję fajny przepis na placuszki ze szpinaku.

0,5 kg szpinaku
1 szkl mąki
3 łyżki startego żółtego sera
2 jajka
2 łyżki oleju
2 ząbki posiekanego czosnku
sól, pieprz

Wszystkie składniki wymieszać i smażyć jak placki ziemniaczane.
Podawać ze śmietaną lub jogurtem naturalnym- są pyszne.

Byłam dzisiaj na badaniach krwi i moczu + glukoza.
Ehh...z tą glukozą było gorzej niż poprzednio, myślałam, że skończy się pawiem, ale wizja powtórnego badania w takim wypadku była dość motywująca do tego żeby jakoś wytrzymać.

Po południu odebrałam wyniki- po raz pierwszy mam żelazo w normie i mocz też dobrze wyszedł.
Martwi mnie jedynie glukoza: na czczo miałam 75,7 mg, po godzinie 164,9 mg , a po dwóch godzinach 87,1 mg.
Czy ten wynik po godzinie nie jest zbyt wysoki?
Badania robiłam w innym laboratorium niż ostatnio i kobieta pobierająca krew była bardzo zdziwiona, że gin kazała pobrać po godzinie krew.
Chciałam mi ją pobrać jedynie na czczo i po 2 godzinach.
Mówiła, że po godzinie nie ma ustalonych norm do takiego pomiaru (na wynikach mam podane tylko normy do pierwszego i trzeciego wskaźnika).
Stary 2011-05-18, 00:01   #1990
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
Martwi mnie jedynie glukoza: na czczo miałam 75,7 mg, po godzinie 164,9 mg , a po dwóch godzinach 87,1 mg.
Czy ten wynik po godzinie nie jest zbyt wysoki?
Badania robiłam w innym laboratorium niż ostatnio i kobieta pobierająca krew była bardzo zdziwiona, że gin kazała pobrać po godzinie krew.
Chciałam mi ją pobrać jedynie na czczo i po 2 godzinach.
Mówiła, że po godzinie nie ma ustalonych norm do takiego pomiaru (na wynikach mam podane tylko normy do pierwszego i trzeciego wskaźnika).
Marzenko, ta kobiecina nic a nic się nie znała To normalne że przy 75 g pobiera się krew po 1 i po 2 godzinach. I normy są ustalone, jak najbardziej! I Ty się w nich spokojnie mieścisz
Po godzinie norma jest do 180, a po 2h - do 140.

Swoją drogą to okropne, że takie paniusie, które nie mają kompetencji, mówią coś pacjentom bezmyślnie, a potem oni się zamartwiają. Przecież od mówienia czegokolwiek jest lekarz!
Stary 2011-05-18, 01:10   #1991
fiona003
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Lilka trzymaj się kochana

a teraz kochane cioteczki wrzucam Wam obiecane zdjęcia Nerolkowej córeczki Izuni
na zywo jest tak urocza i śliczniutka, że napatrzeć się nie mogłam...
buziaki i pozdrowienia dla wszystkich od Neroli
Ale slodzinka jest z tej Izuni gratulacje Nerolka!!!

http://s10.suwaczek.com/201107215165.png
fiona003 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:00   #1992
BABONIK
Zadomowienie

dzień dobry

nadrabiam,nadrabiam,nadra biam

Was się nie da nadrobic

najważniejsze

Scio WITAJ

Izunia- jesteś najpiękniejsza na świecie śliczny dzieciaczek,dzielny dzieciaczek

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:01   #1993
dziubek79
Zakorzenienie

pierwszy raz pierwsza ale od razu uciekam z l4 do roboty i na badania krwi tarczycowe do później śpioszki

---------- Dopisano o 07:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:01 ----------

a jednak nie byłam pierwsza
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:05   #1994
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Witam
Ciąg dalszy nadrabiania

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:08   #1995
Kolina
Zadomowienie

witam
spac nie moge wiec wstalam, zjadlam sniadanko i wracam do nadabiania zaleglosci na forum

chwalilam sie juz badaniami, ale tylko brumek zauwazyla moje pojawienie sie i post
dziekuje

przy okazji - brumek, wczoraj doczytalam ze zostalas okradziona w weekend, wspolczuje, to smutne i irytujace masz cos, co lubisz, doceniasz, a ktos sobie to wezmie sprzeda za bezcen, cos co dla Ciebie jest wiele warte i kosztowalo wyrzeczenia
najbardziej spektakularnie to okradzino nas we wloszech, wlamali sie do samochodu, zepsuli zamek i drzwi, pozniej az do powrotu do Polski nie dalo sie ich zamknac to byl samochod kombi wiec przez wnetrze dostali sie do bagaznika i ukradli skrzyneczke z narzedziami, o dziwo, ani radio ani rakieta tenisowa, nic innego z samochodu nie zginelo
musieli nas obserwowac, bo dokladie to bylo ich celem, skrzyneczka byla pelna markowych narzedzi tz, ktore kolekcjonowal przez pare lat, do tej pory nie skompletowal takiego zestawu

ktos pisal o popekanych kapsulkach w femibione 2 - zjadam je od dluzszego czasu, nie mialam takiej sytuacji, kazda kapsulka jest cala, raz tylko mi pekla, upuscilam ja i upadla na podloge, pekla i oleista ciecz zaczela wyciekac..

Inutil, gratuluje i mocne kciuki napisz nam czasami co u was, wiadomosci z usg, pierwsze ruchy itp czekamy

zanka - promieniejesz w ciazy zdjecia sliczne i gratuluje udanej wizyty

Zmalowana, polamalam jezyk na tym tekscie
(a tak na marginesie, przypuszczam ze to tekst zadany nie Twojego autorstwa, ale wyjasnijcie mi prosze : żołędź, czy żołądź? myslalam ze to dwie rozne rzeczy ) w ksiazeczce dla malych dzieci spotkalam sie juz z okresleniem żołądź na owoc debu... ide googlowac

gartuluje wszystkich pozostalych wizyt i wynikow

tyle doczytalam wczoraj, teraz wracam do nadrabiania...

najwazniejsze na koniec zostawilam:

Nerolka, gratuluje Iza sliczna, absolutnie nie wyglada jak wczesniak, masz ja przy sobie, super! ogromnie sie ciesze!

Edytowane przez Kolina
Czas edycji: 2011-05-18 o 06:09
Kolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:28   #1996
Natka_
Zakorzenienie

Witam z rana

Ja też spać nie mogę, wstałam razem z mężem i chyba już nie będę spała.

Kolina napewno każda zauważyła Twoj post Ale tyle się ostatnio działo, że pewnie dlatego został bez echa Cieszymy się, że już wrócilaś
Stary 2011-05-18, 06:48   #1997
pieleszka
Wtajemniczenie

ja też się witam
już też na nóżkach - razem z mężem wstałam rano, śniadanko zjedzone, kawa wypita, mąż wyprawiony do pracy... ja też zaraz muszę się zanurzyć na parę godzin w robotę

czekam na wieści od Neroli

a mój mąż okazał się bardzo dzielny. zakupił wczoraj ten niezbędny śrubokręt, przy okazji też młotek (mimo, że w domu jest, ale jego zdaniem też nie taki jak trzeba ) i złożył mi komodę na rzeczy dla Malutkiej

scio cieszę się, że już jesteś w domu i trzymam żeby już były tylko dobre wyniki

stapelka za wizytę

brumku mam nadzieję, że nastrój dzisiaj rzeczywiście lepszy

niech mi ktoś da jakiegoś kopa na zapęd bo mam meeeegggaaa lenia

Kobiety nigdy nie zrozumiesz. Nawet jeśli jesteś kobietą! (A.J.Cronin)
pieleszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 06:49   #1998
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Nerolko prześliczną macie córeczkę na zdj nie wygląda na wcześniaka.Jeszcze raz Gratulacje
Brunetka trzymam kciuki za remont
Carmela, Natka jeśli macie auto z isofixem radzę spr bo niektóra powinny mieć a nie mają kupić fotelik z tym systemem montowania.Te montowanie pasami jest b.wkurzająceMy mamy auto 3 drzwiowe na dodatek bez iso i była masakra M oddał swoje auto wreszcie do naprawy więc znowu mnie czeka ta masakra

a co do ciąży to mój synek miał większość rzeczy nowych i ten drugi będzie miał po Nimale podejście do drugiej ciąży jest zupełnie inne przynajmniej u mnie
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:03   #1999
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Carmela, Natka jeśli macie auto z isofixem radzę spr bo niektóra powinny mieć a nie mają kupić fotelik z tym systemem montowania.Te montowanie pasami jest b.wkurzająceMy mamy auto 3 drzwiowe na dodatek bez iso i była masakra M oddał swoje auto wreszcie do naprawy więc znowu mnie czeka ta masakra
My właśnie sprawdzaliśmy ostatnio, mamy i ja i mąż, dlatego kupujemy bazę. Pozatym ja mam auto 3 drzwiowe, więc tak jak piszesz byłboby cieżko cały czas zapinac, odpinac te pasy z tyłu tym baredziej, że ja bardzo dużo jeżdżę...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-05-18, 07:11   #2000
83monia
Zakorzenienie

kolina - szczerze mówiąc jest nas tak tu dużo i tak paplamy że po przeczytaniu posta, jeśli sobie wczesniej nie zaznacze cytatów, to nie pamiętam kto i co powiedział, średnio tez kojarze kto jest w szpitalu czy ma kiepskie wyniki, kto ma urodziny czy kto ma wizytę... dlatego tylko czasami odnosze sie do tego co piszecie bo zwyczajnie - skleroza...

Stary 2011-05-18, 07:13   #2001
JustPi
Rozeznanie

Witam zza biurka z pyszną zieloną herbatą, już po śniadaniu i nawet udało mi się dzień wczorajszy nadrobić

Lilkaa mocno zaciśnięte co by maleństwo jak najdłużej w brzuszku siedziało. Będzie dobrze! Trzymaj się dzielnie
Kolina za wizytę i fajnie, że jesteś

Cytat:
Napisane przez Stapelka Pokaż wiadomość
A my po wizycie: Zuzka jest dalej Zuzką. Ułożyła się już głową w dół więc to czym mnie tak wali po żebrach to jej szanowny tyłek!
Ma ok 1700g. Wszystkie parametry ok. następna wizyta znowu za miesiąc. Łożysko mam 1st, mówiła, że to stopień dojrzałości i jest ok. Szyjka też ok.
za wizytę, świetnie, że wszystko dobrze

Cytat:
Dziewczyny proszę o kciuki bo jutro zaczynamy remont pokoju dla małej i czeka mnie wymiana okien w domu Niestety z moim J jest rożnie przyznam, że on nie nadaje się do takich rzeczy i boję się, że ten remont będzie trwał w jego tempie ze 2 tygodnie
może jednak Cię zaskoczy i szybko z remontem się uwinie. Faceci czasami potrafią zaskoczyć, tylko dużo cierpliwości do nich trzeba mieć

Brumek dziś na pewno będzie lepiej

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
kupilam takie 2 biustonosze do karmienia MOTHERCARE, zobaczymy jakie sa jak przyjda.
super wyglądają koniecznie daj znać jak przyjdą, czy są wygodne. A gdzie zamawiałaś? bo też w końcu muszę się rozejrzeć za tą częścią bielizny

a i oczywiście Izunia słodziak ogromny
dzięki Pieleszko za zdjęcia

Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:15   #2002
agni82
Zadomowienie

Nerola - Iza jest cudowna!!!!!i tak pięknie owłosionado głowy by mi nie przyszło, że dzidzia może miec tyle włosów.od razu można warkocze zaplatac

Shira - miałaś fuksa. Baaaaaaaardzo niebezpieczna sytuacja. całe szczęście nic Ci się nie stało i królikowi również.

Scio - witamy. Dobrze, że Cię wypuścili. odpoczywaj

Lilka - trzymam kciuki żeby wszystko było ok. Dbaj o siebie

Ja moge się zginac prawie normalnie, nie mam skurczy i zastanawiam się czy wszystko jest ok, bo jakieś skurcze powinny się pojawiac chyba od czasu do czasu w ramach cwiczen macicy - u mnie nie.

Dziecko przyjęło juz chyba pozycję nietoperza i dalej siedzi po prawej stronie. ciekawe dlaczego? musi tam byc coś ciekawego.

wizyta teściowej za dwa dni - przyjeżdza na 4 dni. Zakupy na horyzoncie więc.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:16   #2003
brunetka2000
Zakorzenienie

Sms od Neroli godzina 05:04 )
"Iza wcale nie jest pomarszczona i brzydka. Ale moja cudowna i kochana. I bądźcie z niej dumne ciocie, bo jako jedyna na oddziale nie płacze, jedyna na sali ciągnie cyca. Reszta kobiet zrezygnowała po porażkach i daje butelkę. A mówili, że wcześniak nie będzie umiał ciągnąć, a nasz się naumiał. Wszelkie modły pomogły. Dziękuję w imieniu Izy dziewczynki."

NEROLKA Izunia jest piękna i dzielna !!!!!!!!!!!

Edytowane przez brunetka2000
Czas edycji: 2011-05-18 o 07:20
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:22   #2004
83monia
Zakorzenienie

nerola - bo izunia za mamą madra i uparta! no i śliczna!!!!

Stary 2011-05-18, 07:27   #2005
BABONIK
Zadomowienie

Nerola-gratulacje dla Izy-jest bardzo bardzo dzielna jedzenie nie jest do końca takie oczywiste a tu taki maluszek ale to też na pewno Twoja zasługa Milenka,bo jesteś już doświadczona mama,cycuszki masz fajne.Gratuluję Wam serdecznie!!!!

Agulaaabar- to dla Ciebie zdjęcia blizny po CC,pod bielizną wogóle nie widac,a na skórze...sama oceń... gdybym komuś nie mówiła,że jestem po CC to na pewno by nie zauważył...

i mój brzuś w końcu 27tc
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0024.jpg (100,6 KB, 62 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0025.jpg (99,4 KB, 63 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0023.jpg (104,8 KB, 71 załadowań)

Nikoś już z nami
BABONIK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:33   #2006
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
"Iza wcale nie jest pomarszczona i brzydka. Ale moja cudowna i kochana. I bądźcie z niej dumne ciocie, bo jako jedyna na oddziale nie płacze, jedyna na sali ciągnie cyca. Reszta kobiet zrezygnowała po porażkach i daje butelkę. A mówili, że wcześniak nie będzie umiał ciągnąć, a nasz się naumiał. Wszelkie modły pomogły. Dziękuję w imieniu Izy dziewczynki."
bo Iza jest baaardzo dzielną dziewczynką! Ona w ogóle nie wygląda jak wcześniak

---------- Dopisano o 08:33 ---------- Poprzedni post napisano o 08:31 ----------

Babonik a Twojej blizny to ja w ogóle nie widzę A brzuśko rośnie rośnie
Stary 2011-05-18, 07:38   #2007
JustPi
Rozeznanie

Cytat:
A kto śmiał powiedzieć, że brzydka?? ŚLICZNA przecież.
A zresztą nie ma wyjścia mając taką mamę
Super, że tak dobrze sobie radzi.
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:38   #2008
agni82
Zadomowienie

nerola, a kto powiedział, że iza jest pomarszczona i brzydka?
piękna jest i bardzo dzielna i pokazała starszym kolegom i koleżankom, co może taka mała. To chyba ma po mamie
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 07:50   #2009
margaret82
Zadomowienie

Scio super ze wyniki sie poprawiły i juz jestescie w domu
Shira uf dobrze ze nic sie nie stało

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hehe ciekawa jestem bardzo co to przyjdzie i jaka będzie jakość, nawet jak połowa się nada to za tę cenę luuz

brakowało mi własnie tych najmniejszych ubranek bo mam ubranka po Filipie ale malutko tych najmniejszych bo te dostaliśmy po moim chrześniaku i oddałam je dalej..

Powiem Wam że z Filipem to ja szalałam po sklepach właśnie HMy, Zary, Mothercare, Smyk, CA itd i kupowałam same nowe ubranka , ale teraz jakoś mi sie nie chcę bo widziałam jak długo (a raczej krótko) dziecko je nosi

Momentami było mi aż żal że jakaś rzecz kosztowała tyle kasy a on założył to 2 razy

Kupiłam więc teraz te diw paki, uzupełnię ubrankami po Filipie i może coś jeszcze się dokupi i z głowy.... za niewielkie pieniądze
A no właśnie te malutkie ubranka na sam poczatek to sa tylko na chwile i nie ma co szaleć. Moja bratowa tak kupuje ubranka do tej pory ( a Viktor ma już prawie 2 lata ) że ma nakupione tego tyle a potem założy kilka razy i już za małe a w ogóle nie zniszczone. Ona też właśnie kupuje dużo firmowych rzeczy, tylko ze u nich w Norwegii to kupuje je na promocjach za grosze

DaKaro bedziesz rodzić na Prostej??

Lilka82 oby wszystko było ok

O ja jaki słodziak z Izuni No piękna księżniczka I jakie ma włosy
Nerola jeszcze raz gratuluje piękna córa

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a mój mąż okazał się bardzo dzielny. zakupił wczoraj ten niezbędny śrubokręt, przy okazji też młotek (mimo, że w domu jest, ale jego zdaniem też nie taki jak trzeba ) i złożył mi komodę na rzeczy dla Malutkiej
Czasem i własny mąz potrafi miło zaskoczyć

Cytat:
Napisane przez BABONIK Pokaż wiadomość
Agulaaabar- to dla Ciebie zdjęcia blizny po CC,pod bielizną wogóle nie widac,a na skórze...sama oceń... gdybym komuś nie mówiła,że jestem po CC to na pewno by nie zauważył...

i mój brzuś w końcu 27tc
Śliczny brzuszek A żeby dojrzeć tą bliznę to trzeba lupę brać

Witam sie z rana
Ja już po pierwszym śniadaniu, pobajerzyłam z mamuska przez skype, zaraz musze skończyć tort dla teściowej i do 17 leżakuje. A wieczorkiem znowu mnie czeka wdrapanie sie na 2 piętro do teściowej
Jak to dobrze że mieszkamy na parterze bo bym chyba z domu nie wychodziła wcale
Bo Cię kocham i już,bo z Tobą zawsze jest sens a bez Ciebie go nie ma,bo z Tobą można pójść na koniec świata i nie czuć zmęczenia,bo lubię kiedy się uśmiechasz,bo z Tobą można stracić majątek i nadal być bogatym,Bo Ty i tylko Ty
margaret82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-05-18, 08:01   #2010
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Witam z rana

Ja też spać nie mogę, wstałam razem z mężem i chyba już nie będę spała.

Kolina napewno każda zauważyła Twoj post Ale tyle się ostatnio działo, że pewnie dlatego został bez echa Cieszymy się, że już wrócilaś
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kolina - szczerze mówiąc jest nas tak tu dużo i tak paplamy że po przeczytaniu posta, jeśli sobie wczesniej nie zaznacze cytatów, to nie pamiętam kto i co powiedział, średnio tez kojarze kto jest w szpitalu czy ma kiepskie wyniki, kto ma urodziny czy kto ma wizytę... dlatego tylko czasami odnosze sie do tego co piszecie bo zwyczajnie - skleroza...
Cytat:
Napisane przez JustPi Pokaż wiadomość
....
Kolina za wizytę i fajnie, że jesteś
...
dziekuje

wiem monia083, ja jak nie zaznacze cytatu to tez nie pamietam wszystkich wiadomosci
ale jakas odrzucona sie poczulam
mialam ostatnio pare przykrych sytuacji, do tego brak netu, nie mialam sie nawet komu wyzalic.. to wszystko chyba do kupy sprawilo ze czulam sie okropnie

dzis wieczorem mam wizyte, prosze o kciuki

mam tez zalegle zdjecia do pokazania, skan foto maluszka z ostatniej wizyty i moj brzus

BABONIK, brzus slodki

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości